Bad hair day? De oplossing ligt in de keuken
Dagen waarop je liever naar een muts of tondeuse zou grijpen in plaats van effectief een poging te doen je kapsel onder controle te krijgen, we hebben ze ongetwijfeld allemaal wel eens. Uiteraard kan je vandaag voor elk haarprobleem wel een product uit de rekken plukken, maar wist je dat er in de keuken ook heel wat (goedkope) redders in nood te vinden zijn?
Akkoord, al die luxeproducten doen meestal wel wat ze beloven en hebben vaak de heerlijkste geuren, maar voor een snelle herstelbeurt kan de oplossing net zo goed te vinden zijn in je frigo of keukenkasten. Jason Cocking, directeur en kapper van het Londense salon Lisa Sheperd geeft zijn geheimen prijs:
1. Ontwarren met druivensap Om de knopen uit je haar te krijgen, heb je nood aan een product met een lage pH. Omdat witte wijnazijn niet meteen een aangenaam aroma verspreid, gebruik je best druivensap. Laat het een kwartiertje inwerken, spoel het vervolgens goed uit en ga onmiddellijk met een brede kam door je haar.
2. Mayonaise voor meer glans Niet goed voor de lijn, maar blijkbaar wel voor het haar. Als we Jason Cocking mogen geloven, is mayonaise een pure proteïnebom voor droog, ondervoed haar. Ben je toch écht geen fan van mayo, probeer dan eens een eiwitmasker. Breng de gekoelde mayonaise (of opgeklopte eiwitten) aan op je hoofdhuid en leg er een laagje folie en een handdoek. Laat het een goede 20 minuten inwerken en spoel vervolgens grondig uit met lauwwarm water.
3. Roos bestrijden met zeezout Exfoliëren is goed voor je huid, dat weten we allemaal. Toch wordt de hoofdhuid vaak vergeten. Gebruik daarom zeezout voor een goede scrub en maak komaf met droge schilfertjes. Was je haar achteraf goed met warm water en shampoo om zeker te zijn dat er geen restjes achterblijven.
4. Boost je tint met kleurstoffen Voor een snelle opfrissing van je kleurtje, hoef je niet noodzakelijk te grijpen naar dure maskers. Een paar druppeltjes kleurstof toevoegen aan je conditioner zou al genoeg moeten zijn om je tint te doen herleven. Vooral roze, rode en paarse kleurstoffen zouden warmte en diepte brengen in je haarkleur.
5. Olijfolie om te voeden Verwarm de olijfolie lichtjes, door het flesje enkele minuten in een bakje met heet water te leggen. Breng het vervolgens aan op je punten en lengtes, maar laat je haarwortels vrij, aangezien die van nature al vetter zijn. Laat alles goed inwerken gedurende 20 minuten en was je haar vervolgens grondig. Heb je heel dun haar? Gebruik dan een spray met olijfolie. Dit is een stuk lichter, maar zal even effectief glans creëren en intens voeden.
6. Golven met zout water Vul een sproeiflacon met kraantjeswater en voeg er een eetlepel ordinair tafelzout aan toe. Spuit het vervolgens op je wortels om volume te geven aan je haar of kneed het in je krullen. Voor de liefhebbers van zoete geuren: voeg rozewater toe (het type dat gebruikt wordt voor gebak) voor een heerlijk aroma.
7. Ketchup voor kleurrampen Deze laatste tip is vooral gericht op blonde lokken met een groene schijn. Het kan al wel eens fout lopen tijdens een kleuring, maar blonde haren zijn daar ongetwijfeld het meeste vatbaar voor. Gelukkig is er dan ketchup! De rode kleur en natuurlijke zuren helpen de mineralen af te breken die de verkleuring hebben veroorzaakt. (br;hln)
|