Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet zwart & goud: waarom geen Schotse ruit voor de feestdagen?

Vergeet zwart & goud: waarom geen Schotse ruit voor de feestdagen?


http://img64.imageshack.us/img64/7638/schotseruit.jpg


Het blijft een klassieker onder de ruitjespatronen, wat Burberry ook probeert: de Schotse ruit. Met de eindejaarsperiode in zicht wordt er traditioneel gegokt op zwart, goud en glitters voor de feestdagen... maar waarom geen geruit jurkje?

Ruitjes zijn al het hele jaar populair, maar de traditionele Schotse ruit (rode achtergrond, gekleurde vierkanten) past het best bij de feestdagen. De trend komt weer bovendrijven nadat een pofjurkje van McQ, de 'goedkope' lijn van Alexander McQueen, een echte hit werd bij celebs.

Emma Watson, Rihanna, Cheryl Cole maar ook de Amerikaanse tiener Chloe Moretz en Katherine Jenkins kozen al allemaal voor het geruite, speelse jurkje dat zich gemakkelijk laten aanpassen.

http://img35.imageshack.us/img35/622/jurkjeo.jpg
De jurk van de lijn McQ, te koop bij Selfridges.


Een extra wit kraagje maakt het extra 'braaf', een lederen vest erover maakt de outfit dan weer stoer. Gecombineerd met hoge pumps, stoere laarzen of elegante sneakers: het kan allemaal. Voor extra 'pofeffect': draag er een zwarte onderrok onder!

De jurk zelf kost zo'n 540 euro en is te koop bij Selfridges, maar verwacht wordt dat de nieuwste it-jurk snel zal uitverkocht zijn.

Voor wie liever geen jurken draagt, zijn er ook andere manieren om de Schotse ruit te verwerken in je feestoutfits, zoals een jas (1000 euro) en een driekwart broek voor 320 euro. In februari 2012 opent McQ een eigen winkel in Londen. (br.hln)


30-11-2011 om 15:32 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Versace maakt Italiaans modehuis Marni lijn voor H&M

Na Versace maakt Italiaans modehuis Marni lijn voor H&M


http://img823.imageshack.us/img823/7910/marlia.jpg
Een stuk uit de lentecollectie van Marni.


Het Italiaanse modehuis Marni heeft een lentecollectie ontworpen voor de Zweedse modeketen H&M.


De collectie zal vanaf 8 maart te koop zijn via het internet en in zowat 260 winkels wereldwijd. In België zullen de spullen in enkele filialen terechtkomen, zegt woordvoerster Marianne Nerinckx van H&M België en Luxemburg.


http://img406.imageshack.us/img406/9941/marli2.jpg


De stichter en creatieve directeur van Marni, Consuelo Castiglioni, tekende voor de Zweedse keten een lentecollectie voor mannen en vrouwen. Dit bevat niet enkel kledij maar ook accessoires, aan budgetvriendelijke prijzen zoals we van H&M gewend zijn. Het modehuis staat bekend om eenvoudige ontwerpen met een simpele snit, de aandacht gaat vooral naar opvallende prints. Als het in de stijl van de afgelopen lentecollectie is, mogen we ons verwachten aan plooirokken, chique broeken, jurken en veel breiwerk. Met de samenwerking wil Castiglioni een jonger publiek aanspreken.

In het verleden werkte de Zweedse modeketen al samen met modehuizen als Versace, Sonia Rykiel en Lanvin. Welke winkels de collectie van Marni zullen verkopen, kon de woordvoerster nog niet zeggen. (br.hln - foto's afp)


29-11-2011 om 15:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stijlicoon van elke vrouw: haar beste vriendin

Het stijlicoon van elke vrouw: haar beste vriendin


http://img802.imageshack.us/img802/8571/vriendinnen.jpg


Wat een mooie trui heb jij aan! Of: ik ben echt verliefd op je handtas! We geven allemaal wel eens een complimentje aan een vriendin over een leuke outfit, maar daar blijft het niet bij. Veel vrouwen geven toe dat ze de stijl van een vriendin proberen na te bootsen door dezelfde kledingstukken te kopen.

Bij veel vrouwen is de kleerkast dus gevuld met kleren die ze voor het eerst bij een vriendin of collega zagen. Dat blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd werd op vraag van kledingwinkel New Look.

Eén op de twee vrouwen is voortdurend bezig met het vergelijken van hun eigen stijl met die van hun schijnbaar modebewustere vriendinnen. Gemiddeld zijn er ongeveer 12 items in onze kleerkast waarvoor we ons lieten inspireren door vriendinnen.

Bovendien hebben veel vrouwen ook minstens 5 identiek dezelfde kledingstukken. Een derde van de ondervraagde vrouwen gaf zelfs toe dat ze een volledige outfit van een vriendin durven te kopiëren.

"We weten al langer dat vrouwen zich op modevlak laten inspireren door bekende stijliconen, maar blijkbaar houden ze ook hun eigen vriendinnen nauwlettend in het oog", zegt woordvoerder Peter Robinson. "Vrouwen worden constant geconfronteerd met nieuwe stijlen en kleuren, dus is het normaal dat ze nood hebben aan inspiratie."

Hoewel een gekopieerde vriendin zich in eerste instantie misschien geflatteerd voelt, is het nabootsen ook vaak een aanleiding tot ruzies. Eén op de tien vrouwen vindt het namelijk erg vervelend als een vriendin een gelijkaardig kledingstuk koopt.

De meeste vrouwen zijn zich daar goed van bewust. Zes op de tien vrouwen geeft namelijk aan dat ze zich wel regelmatig baseren op de kledingstijl van een collega, maar dat ze eerst nagaan of de persoon in kwestie er geen problemen mee heeft.

Ten slotte is het ook zo dat veel vrouwen voor dezelfde winkels kiezen als hun vriendinnen. Zo proberen ze geen identieke stijl, maar wel een gelijkaardige look te creëren.

Dat gebeurt vooral bij vrouwen die jonger zijn dan 35 jaar. Zij willen wel dezelfde stijl als hun vriendinnen, maar blijven trouw aan zichzelf door een eigen touch te geven aan hun outfit.


28-11-2011 om 21:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zonnebril met bontje

De zonnebril met bontje

http://img714.imageshack.us/img714/7504/zonnebrilmetbontje.jpg


Soms zien we trends passeren, die zelfs wij wat verregaand vinden. Zo geschiedde het ook met de nieuwste zonnebril van Alexander Wang.

Alexander Wang pakt dit najaar uit met een exclusieve zonnebril voor de koukleumen onder ons. De beentjes van het brilletje kunnen namelijk versierd worden met een zwart of wit (naargelang de kleur van je montuur) bontje. Heerlijk warm rond de oren. Al lijkt de look ons iets te apart.

Voor een bril van Wang met bontje tel je 799 dollar neer. De zonnebril is voorlopig enkel verkrijgbaar in Amerika. (br.she - foto Alexander Wang)


28-11-2011 om 14:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen met rondingen zeer bewuste shoppers

"Vrouwen met rondingen zeer bewuste shoppers"


http://img59.imageshack.us/img59/7793/caroemerald.jpg
Curvy stijlicoon - Caro Emerald 


Beautywebsite Styletoday.nl deed een rondvraag bij 789 'curvy' lezeressen, allemaal vrouwen met een kledingmaat tussen 40 en 46. Zowat 50 procent van deze dames is perfect gelukkig met hun lichaam, hoewel dat niet wil zeggen dat ze zorgeloos shoppen, want over passende kleding denken ze liever 10 keer na.

Toch willen 77 procent van deze dames liever 3 kilo kwijt omdat voor het vinden van stijlvolle kledij, de buik en taille altijd probleemzones blijken te zijn en daarom ook echt een doorn in het oog. 20 procent wil ook graag smallere heupen en voor een kleine 3 procent zijn de armen de probleemzone bij uitstek.

Het onderzoekje peilde verder ook nog naar de inspiratiebronnen waar de 'curved' of 'inbetween' vrouw (want zo worden dames tussen maat 40 en 46 ook benoemd) naar gaat kijken voor stijltips.

Het absolute stijlicoon voor Nederlandse dames blijkt Caro Emerald te zijn, gevolgd door Linda de Mol en Fiona Hering. 71 procent van de 789 vrouwen kijkt verder vooral naar modebladen, 64 procent plukt ideetjes uit websites.

Ook het winkelgedrag werd uiteraard ondervraagd. Hieruit bleek dat voor 37 procent van de dames, shoppen in de winkel zelf nog altijd de favoriete manier is om hun kleerkast te spijzen met nieuwe kledij. 51 procent wisselt dit dan weer graag af met online winkelen. Vooral webwinkels als H&M, Zalando en ASOS doen het goed.

Minst tevreden waren de vrouwen eigenlijk over het advies dat ze krijgen in winkels. Niet meer dan 25 procent kon nog zeggen dat ze best wel goede tips krijgt tijdens het shoppen. Niet verwonderlijk dat nog eens bijna 20 procent gewoon helemaal niet geholpen wilt worden als ze winkelen, om ergernis te vermijden. (br.hln)


26-11-2011 om 15:47 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg het met ... pluimen!

Zeg het met ... pluimen!



Voor wie het nieuwe jaar trendy wil inzetten, hebben we een leuke tip. Of ze nu verwerkt zijn in je kleren, haren of juwelen, pluimen en veren zijn hot in 2012! Chanel en Alexander McQueen zijn al jaren fan, maar nu gaan ook andere designers ermee aan de slag.

1. Kleren
Er zijn tegenwoordig heel wat leuke, vaak zwarte, kleedjes te koop, die afgezet werden met (nep)veertjes. Die geven aan je outfit een glamoureus en stijlvol effect en zijn daarom uitermate geschikt voor de feestdagen.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een gewoon kleedje of rok en die outfit afwerken met een gevederd jasje.

Wie echt niet houdt van de kriebelende pluimpjes, kan ook kiezen voor de verenprint. Die geven een leuke illusie én bestaan ook in opvallende kleurtjes.

2. Haar
Enkele maanden geleden doken onder andere Selena Gomez en Hilary Duff al op met speciale 'veren'extensions, maar zo ver hoef je eigenlijk niet te gaan.

Er zijn bijvoorbeeld ook heel wat leuke speldjes te koop die werden afgezet met (kleurrijke) veertjes.

En ook op mutsen, hoedjes en haarbanden vind je vaak pluimpjes terug. Zo geef je een extra touch aan, maar heb je het tegelijkertijd ook lekker warm!

3. Accessoires
Eén accessoire-trends van het najaar zijn lange en opvallende juwelen, en daar horen uiteraard ook pluimen bij. Je vindt ze zowel op halskettingen als op oorringen, kleurrijk of zwart. Een aanrader!

En ook in het handtassenassortiment vind je zeker enkele exemplaren met leuke veertjes. Vooral de zwarte modellen zijn een leuk idee voor de feestdagen, maar ook lichtroze hoort er zeker thuis.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken in dit lijstje, zijn schoenen. Volledig gevederde schoenen zien we niet helemaal zitten, maar een paar leuke accentjes kunnen natuurlijk wel. 
(br.hln - foto asos.com)



26-11-2011 om 15:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het einde van de hoge hak niét in zicht is

Waarom het einde van de hoge hak niét in zicht is


http://img845.imageshack.us/img845/4315/hogehak.jpg


Vroeger werd door de Gentse professor Gaus al eens een link gelegd tussen economische voorspoed en modetrends, zoals kleurvoorkeur en snit. Een theorie die later genuanceerd moest worden, maar het blijft een populair verband. Nu wordt gekeken naar de hoogte van de hak als economische indicator: hoge hakken wijzen op harde economische tijden. Maar is het einde van de hoge hak echt in zicht?

Dat voorspelt IBM toch, op basis van een analyse van discussies bij bloggers, Twitteraars en internetcommentatoren de laatste vier jaar. 2012 wordt geen gemakkelijk jaar, en toch wordt voorspeld dat de hakken minder hoog zullen worden. Tegen alle 'historische verbanden' in dus.

"In 2009 werd de terugkeer van de torenhoge hak met veel opwinding aangekondigd. Sindsdien is het enthousiasme steeds minder geworden. In 2011 merkten veel commentatoren op hoe gemakkelijk 'kitten heels', hele kleine hakjes, wel niet zijn."

Verrassend, ook voor de experten bij IBM. "Normaal gezien worden de hakken hoog en blijven ze hoog in tijdens van economische crisis. Uitspattingen in de mode zijn een soort vlucht van de sombere realiteit", zegt professor Travis Davis.

Niet nu dus, nu zou de hakhoogte weer dalen. "De economische crisis zou wel eens lang kunnen gaan duren. Dus zoeken ze meer comfort in hun leven en zijn ze minder geïnteresseerd in uiterlijk vertoon." Dus worden de hoge hakken verstopt: ze zullen niet meer dagelijks naar het werk gedragen worden, maar enkel nog voor speciale gelegenheden.

Mooie theorie, maar wij geloven het niet. Het probleem met deze analyse is drievoudig. Ten eerste: de invloed van hoge hakken op de maatschappij wordt schromelijk overschat. Ja, alle celebs dragen ze en alle modebladen spreken erover.

Maar de gewone vrouw, die met drie kinderen van hot naar her moet rennen tussen boodschappen, werk en verjaardagsfeestjes door, draagt ze nooit. Dat is nog altijd de meerderheid van de vrouwelijke wereldbevolking. Tussen de takes door, dragen ook actrices gewone slippers of ballerina's. Voor het comfort, natuurlijk.

Daaruit volgt, ten tweede, dat de vrouwen die de hakken dragen een ander soort job hebben dan de 'gewone' vrouw: meer betaald, met meer aanzien... precies de groep die de economische crisis minder zal voelen en die dus geen nood zal hebben aan comfort of 'realistisch' uiterlijk vertoon.

Tot slot werd de meest logische link niet onderzocht: de gemiddelde hakhoogte in de winkels, van de verkochte schoenen én van de vrouw in de straat, gekoppeld aan de op- en neergang van de beurzen.

Dat zou een veel betrouwbaarder beeld opleveren dan analyses van enkele modeblogs. Hoe toonaangevend ze theoretisch ook zijn, de echte mode wordt nog altijd bepaald door de shoppers. Kijk maar naar colour-blocking: dé (celeb)trend van de zomer... en geen weldenkende vrouw die ermee over straat kwam, toch?

Om een lang verhaal kort te maken: wij voorspellen dat de hakhoogte in modemagazines en op rodelopers blijft wat ze is: hoog. Want dat oogt mooi, dat spreekt aan en dat is net als alle andere dure mode onbereikbaar. Net als de hakhoogte van de gewone, hardwerkende vrouw: praktisch tot laag.  (br.hln - foto ap)



24-11-2011 om 21:25 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkope lijn Alexander McQueen gelanceerd in Londen

Goedkope lijn Alexander McQueen gelanceerd in Londen


http://img835.imageshack.us/img835/9710/alexandermcqueen.jpg


McQ, de goedkope lijn van het modehuis Alexander McQueen, wordt gelanceerd in Londen tijdens de London Fashion Week.

Naast de lancering zou er ook een eerste flagshipstore van het merk geopend worden in Dover Street in Londen. De lijn is al enkele jaren in ontwikkeling, maar het zal de eerste keer zijn dat een herfstcollectie tijdens een catwalkshow wordt getoond. Die show zou in februari plaatsvinden in Londen. De grote Alexander McQueen modeshow blijft wel in Parijs plaatsvinden.
(br.she - beeld photonews)


24-11-2011 om 19:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swapping doe je nu ook in het station

Swapping doe je nu ook in het station


http://img140.imageshack.us/img140/6504/swapping.jpg


Van 5 tot 10 december vindt de 'Swapping Week - Winter Edition' plaats. En om dat startshot met de nodige glamour te geven wordt er op zaterdag 3 december een ware Swap-shop in het Centraal Station van Antwerpen opgezet.

"In de Swap-shop vind je kledingstukken van topmerken als Dries Van Noten, Veronique Branquinho en DKNY. Maar ook items van Diesel, Replay, Zara en H&M komen aan bod. Om de kwaliteit van de kledij hoog te houden, worden de ingeleverde items beoordeeld op ruilwaarde. Neem maximum 3 kledingstukken mee van goede kwaliteit die je nooit draagt, hiervoor krijg je Swap-dots waarmee je andere stuks kan kopen", vertelt organisator Jens Verdonck.

Leuk weetje: je kan de stukken enkel ruilen, niet kopen met echt geld. Heb je interesse in zo'n Swapping, maar geen zin om af te zakken naar Antwerpen? De Swap-shop houdt ook nog halt in Hasselt (Versuz, 5 december), Brugge (Entrenous, 6 december), Gent (Culture Club, 7 december), Leuven (3Hoog witte villa, 8 december) en Antwerpen (Noxx, 10 december). (br.she - beeld photonews)


22-11-2011 om 21:21 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm én sexy in de winter, het kan!

Warm én sexy in de winter, het kan!


http://img825.imageshack.us/img825/6641/warmensexy.jpg
Lederen jas met bont, rode jas en wit smokingvestje bij Asos.com.


Als het buiten vriest, wil je je vooral warm houden en wordt sexappeal plots minder belangrijk, toch is het mogelijk je warm in te duffelen en aantrekkelijk blijven. Daarom geven we enkele tips voor een fashionable winter.


Smokingjasje
Het is niet omdat het te koud is om een jurk te dragen, dat je op een avondje uit er niet goed uit kunt zien. Draag een wit jasje op een geklede broek en je bewijst dat mannenkleding verleidelijk kan zijn.

Een bonten kraagje
Voeg wat bont (dat mag echt of nep zijn) met een kraagje of een sjaal toe aan je jas of mantel voor een stijlvolle look.

Jas
Een stijlvolle lange mantel zorgt ervoor dat het niet uitmaakt wat je eronder maakt. Versieringen met juwelen, een leuk patroon of ludieke stof zijn aanraders.

Kleur
Combineer een oranje jas met een blauwe muts, probeer kleuren te combineren die lijken te contrasteren voor een leuk resultaat.

Laarzen
Niets is zo sexy als een paar zwarte, lederen dijenhoge laarzen, dat weet Kim Kardashian het beste.

Rood
Als je slechts een kleur wil toevoegen aan je kleerkast, dan moet het deze winter rood zijn.

Dikke jas
Soms wil je als het vriest gewoon een makkelijke outfit, dan werkt een dikke, pofferige jas het beste. Combineer met casual accessoires als een schoudertas en funky rubberen laarzen. 

Wit
Het is niet omdat het winter is dat je geen wit kan dragen, maar zorg voor een crèmekleurige tint in een warme stof.

Leder
Een volledige lederen outfit kan: denk aan een lederen legging in combinatie met een stoer lederen jasje, een zijden blouse en torenhoge hakken. (br.hln)


22-11-2011 om 21:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De extreme zijscheiding maakt een comeback

De extreme zijscheiding maakt een comeback


http://img406.imageshack.us/img406/1243/jessicaalbam.jpg


Samen met seventies mode waren het afgelopen jaar vooral kapsels met een middenscheiding in. Tegenwoordig grijpen hele wat celebs terug naar de zijscheiding, en die mag extreem zijn.


Welk ander kapsel dan een middenscheiding past er beter bij klompen en olifantenpijpen? Nu deze modetrend lijkt te zijn overgewaaid, heeft deze haarstijl ook af gedaan. Het voordeel is dat er veel verschillende stijlen zijn om de extreme zijscheiding te dragen. Jessica Alba doet het met golvende lokken, waardoor haar look erg nonchalant en sexy is. Superstrak past bij de stijl van Ashley Greene en het geeft een moderne toets.


Om je zijscheiding te trekken, gebruik je de tip van je kam. Vertrek ongeveer vijf centimeter boven je oor, deze moet ongeveer boven de boog van je wenkbrauw vallen. Zorg ervoor dat je een perfecte rechte lijn hebt. Wie een rechte lijn te strak vindt, kan zigzaggen. Als je wil opvallen, kun je je couple in een staart dragen.


21-11-2011 om 23:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Online shoppen tot 6 keer trager dan 'echt' shoppen

Online shoppen tot 6 keer trager dan 'echt' shoppen


http://img543.imageshack.us/img543/2919/onlineshoppen.jpg


Online shoppen biedt vele voordelen. Je moet het huis niet verlaten, niet op een volle bus/door de regen fietsen of in de file staan om een parkeerplaatsje te bemachtigen én het kan op elk moment van de dag, als het jou uitkomt. En het is sneller: wat klikken, betalen en done. Toch? Niet noodzakelijk: een online shoptrip kan tot zes keer langer duren dan een namiddagje shoppen.

Eén op vijf kledingsstukken die een vrouw per maand koopt, is online aangekocht. In totaal spenderen ze 22 uur per maand aan shoppen online tegenover 18 uur in echte winkels, waar dan wel vier kledingsstukken worden aangeschaft. Dat is ongeveer 3,6 uur per kledingsstuk. Dat blijkt uit een bevraging van Clothes Show Live.

Of we bij een 'werkelijke' shoptrip gewoon iets kopen om de trip te verantwoorden, of er écht meer kans is dat we ons laten verleiden door het aanbod werd niet onderzocht.

Het tweede nadeel van online shoppen is dat de ervaring bijlange na niet in de buurt komt van het plezier van een echte shoptocht, zo vinden de 3.000 bevraagde vrouwen. De helft vindt shoppen een tof tijdverdrijf,  8 op tien blijft dan ook liever ronddwalen door de winkelstraten dan thuis achter de computer te zitten. Mannen daarentegen verkiezen shoppen online en gaan liever op café in hun vrije tijd.

Online shoppen zit ondanks deze resultaten toch in de lift, met een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal maakt online shopping al zo'n 15 procent uit de aankopen.


19-11-2011 om 18:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentecollectie Marc Jacobs gestolen

Lentecollectie Marc Jacobs gestolen


http://img689.imageshack.us/img689/5351/marcjacobs.jpg
De Amerikaanse mode-ontwerper Marc Jacobs.


De Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs heeft de Europese perspresentatie van zijn lente- en zomercollectie - voorzien voor vandaag in Londen - moeten annuleren. De collectie is tijdens het vervoer per trein tussen Parijs en Londen immers gestolen.


De Londense politie bevestigt dat er een onderzoek loopt. De politie werd telefonisch op de hoogte gebracht na de verdwijning van een grote hoeveelheid kleding, tassen en schoenen. De waarde van de ontvreemde partij wordt becijferd op 40.000 pond (46.800 euro). De verdwijning werd gisteren vastgesteld, aldus een politiewoordvoerder.



Een creatie uit Jacobs' Spring-Summer 2012 Ready-To-Wear collectie voor Louis Vuitton.
Een creatie uit Jacobs' Spring-Summer 2012 Ready-To-Wear collectie voor Louis Vuitton. © photo news

 
De gestolen collectie heeft een geringe verkoopwaarde omdat proefstukken en stalen voor volgend seizeon betreft. Dat kan er op wijzen dat het motief van de diefstal eerder namaak is. (br.hln)


19-11-2011 om 14:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versace voor H&M voor twee keer de prijs te koop op eBay

Versace voor H&M voor twee keer de prijs te koop op eBay



Deze jurk kost bij H&M 99 euro en wordt op eBay aan een startbod van 180 euro aangeboden.

De stormloop gisteren op de collectie die Donatella Versace voor winkelketen H&M maakte, had blijkbaar ook een economisch doel. Meteen doken namelijk de eerste kledingstukken op de 'Belgische' eBay op, aan duizelingwekkende prijzen. Zo is het startbod voor een Versace-jurk van 99 euro bijna het dubbele daarvan: 180 euro.

Niet iedereen was dus op zoek naar een origineel kledingstuk voor zichzelf, of toch niet om het eigen lichaam ermee te tooien. Sommigen zagen ook hun kans schoon om, al dan niet forse, winst te maken met de buit. Zelfs nog vóór de collectie van Versace voor H&M in de winkelrekken lag, werden er al woekerprijzen gevraagd op de populaire veilingsite eBay. Na de stormloop op de Belgische filialen gisteren, duiken er alleen maar meer stuks op, eveneens aan op zijn minst verhoopte veelvouden van de originele prijs.


Dit bleken de populairste outfits van Versace voor H&M te zijn.
Dit bleken de populairste outfits van Versace voor H&M te zijn.


Het stuk dat gisteren nóg sneller dan al de andere uit de rekken van H&M verdween, was het zwarte lederen jack en jurkje (met koperen studs) van Versace. Bent u één van de trotse eigenaressen en wil u graag meewerken aan een reportage? Laat het dan weten aan onze collega's van de krant Het Laatste Nieuws en stuur uw naam, gsm-nummer, kledingmaat en leeftijd naar nadine.vanderlinden@persgroep.be.


18-11-2011 om 13:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M tevreden over verkoop Versace-collectie

H&M tevreden over verkoop Versace-collectie


http://img213.imageshack.us/img213/17/versacecollectie.jpg


Ondanks het feit dat de Versace for H&M-collectie de helft van de vrouwen niet interesseert, waren er toch voldoende geïnteresseerden die de kou trotseerden om H&M tevreden te stellen.

Er daagden gemakkelijk enkele honderden enthousiaste vrouwen én mannen op per winkel. Ze kregen elk een kwartier shoptijd om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de collectie te bemachtigen.

Niet alleen vrouwen stonden klaar om zich een felroze handtas, een kleurrijke jurk of bebloemde jumpsuit aan te schaffen, ook de mannenblazers en -schoenen waren in trek. Ja, ook de felroze schoenen.

Marianne Neirynckx zegt aan Belga dat veel stukken vandaag al zullen uitverkocht zijn. Geen wonder dat de Zweedse keten tevreden is over de verkoop van de eerste dag. (br.hln)


17-11-2011 om 21:26 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
16-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot or not? De lederen beenwarmer van Posh

Hot or not? De lederen beenwarmer van Posh


Het nieuwste accessoire voor de benen is volgens modeontwerpster 'Posh' de lederen beenwarmer uit haar eigen lentecollectie. 


Victoria Beckham leek gisteren op een model uit de catwalkshow van haar eigen zomercollectie 2012. Ze droeg het lederen accessoire op 'Women's Wear Daily Apparel & Retail CEO top' in New York gisteren. De combinatie met een erg strakke blauw-zwarte jurk, ook eentje uit de eigen lijn, en natuurlijke de onmisbare Louboutin-pumps oogde wat vreemd. Onderaan toonde ze dus erg weinig vlees, het decolleté was sexyer met een strapless bovenstuk.

Deze winter lijkt het 'not done' om onder een rok je benen te laten zien, aangezien knielaarzen en de midirok ook erg populair zijn, ook Posh heeft suède laarzen in haar collectie zitten.


De lederen beenwarmer van 7 for all mankind (ongeveer 88 euro).
De lederen beenwarmer van 7 for all mankind (ongeveer 88 euro).


De designer was, in lang vervlogen tijden, ooit danseres, wat haar liefde voor de beenverwarmer kan verklaren. Hoewel wij er niet zo'n fan van zijn (we vrezen voor zweten en een oncomfortabel gevoel, zeker in de lente), is de kans groot dat deze trend aanslaat bij het grote publiek. Haar modehuis kreeg namelijk de prijs van  'beste opkomend Brits luxemerk'. (br.hln)


16-11-2011 om 23:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemd familieportret: moeder poseert innig met dochter

Vreemd familieportret: moeder poseert innig met dochter




The Lake and Stars, een lingeriebedrijfje met basis in New York, heeft zijn nieuwste campagne gebaseerd op een controversiële foto van een moeder in kanten ondergoed die haar dochter van negentien sensueel in de armen neemt.


Volgens Maavan Zilberman, eigenaar van The Lake and Stars, is dat nog niet eens het meest bizarre element. De twee vrouwen zijn immers geen modellen, maar wel de buren van Zilberman. De man had al opgemerkt dat mama en dochter steeds erg lief en zacht met elkaar omgingen. Voor de geïnteresseerden: Zilberman woont in Brooklyn.

Volgens Zilberman daagt de advertentie uit om de meest sexy van de twee vrouwen te kiezen. "Deze dames beleven duidelijk iets wat wij niet meteen kennen: dit is echt wat de collectie en deze foto's drijven. De chemie tussen de twee moest in de foto's duidelijk naar voor komen. Ik denk dat dit aardig gelukt is: zo'n innige band tussen moeder en dochter zie je niet veel, denk ik."

Een beetje een vreemde hersenkronkel, maar marketinggewijs wel een heel snuggere. The Lake and Stars is een klein bedrijfje met een gelimiteerde distributie (zoals deze pop-up store), maar trekt wereldwijd plots veel aandacht met deze gewaagde campagne. Missie geslaagd, zo lijkt ons. (br.hln


15-11-2011 om 20:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je de lederen broek... zonder ordinair te lijken

Zo draag je de lederen broek... zonder ordinair te lijken


http://img832.imageshack.us/img832/8594/lederenbroek.jpg
Lederen broek bij Asos.com.


Het dragen van een lederen broek of de strakke rok houdt heel wat gevaren in op modevlak. Maar de modellen bewezen op de voorbije modeweken, waaronder Miranda Kerr, dat er ook een chique manier bestaat om dit te dragen.

Bij het dragen van leder aan je benen is het erg belangrijk erop te letten hoe je dit combineert. Sowieso ga je voor hakken, als je platte schoenen draagt met een casual trui kan het lijken alsof je net op de motor hebt gereden. Ook de sleehak is geen optie, eigenlijk werken stiletto's het best.

Wanneer je echter combineert met een onschuldige blouse met kraagje, kan deze look zelfs op kantoor, want dit brengt je hele outfit in balans. Ook een goede optie zijn rokken met inzetstukken in een ander materiaal, voor een zachter effect. Het hoeft ook niet zwart te zijn, je kunt ook voor een andere kleur gaan als rood of grijs gaan.

Denk aan je buik je kont. Omdat leder glanst over deze zones, is dit niet de meest flatterende look. Experimenteer daarom met een langer topje. Laat bijvoorbeeld je witte, lange hemd vanonder je trui, liefst een oversized mannelijke exemplaar, piepen. Loop ook weg van fototoestellen, in fel licht ziet die lederen broek er niet uit. (br.hln)


14-11-2011 om 12:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evelyn H. Lauder hoofd Estée Lauder overleden aan kanker

Evelyn H. Lauder hoofd Estée Lauder overleden aan kanker


http://img821.imageshack.us/img821/744/evelynhlauder.jpg


Evelyn H. Lauder is op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van eierstokkanker. De vrouw zette zich jarenlang in voor de strijd tegen borstkanker.

Evelyn H. Lauder was vice president bij Estée Lauder en stond aan het hoofd van de parfumdivisie. Daarnaast stichtte ze in 1993 het 'Breast Cancer Research Fund' om meer middelen in te zamelen voor het onderzoek naar borstkanker. Sinds het beginjaar slaagde Lauder erin meer dan 350 miljoen dollar bijeen te sprokkelen.

"Mijn moeder droeg de fakkel van ons bedrijf, de waarden en normen van Estée Lauder waren haar bijgebracht door mijn grootmoeder, Mevrouw Estée Lauder", vertelde zoon William Lauder naar aanleiding van de dood van zijn moeder. "Mijn vader en moeder waren niet alleen levenspartners maar ook zakenpartners. Ze voedden de achtergrond en de groei van ons bedrijf. Tijdens onze jeugd was onze moeder ons creatieve kompas en onze steunpilaar. Vandaag vieren we samen met de familie de prachtvrouw, die ze was."

Lauder laat 2 kinderen en 5 kleinkinderen achter.


13-11-2011 om 17:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versacecollectie voor H&M nu al aan woekerprijzen op eBay

Versacecollectie voor H&M nu al aan woekerprijzen op eBay


http://img6.imageshack.us/img6/17/versacecollectie.jpg
Donnatella Versace met Emma Roberts op de lancering van de collectie. 


Hoewel de collectie van Versace voor de budgetketen H&M pas sinds gisteren in de winkel lag, worden nu al heel wat items op de veilingsite eBay aangeboden, de bedragen liggen veel hoger dan wat op het prijskaartje staat.

Het bod voor een ring die voor 19,95 euro in de winkel ligt, loopt op tot meer dan 37 euro. De items komen waarschijnlijk uit de zakjes die het publiek kregen na de catwalkshow afgelopen dinsdag bij de lancering van de lijn. Veel van de aanbieders op eBay komen namelijk uit New York, de stad waar de show werd gehouden. Volgens fashionista's is het een slecht teken dat de stuks al verkocht worden, de lijn zou geen succes zijn bij de mode-experts, dat meldt nu.nl.

Bij veel van de advertenties zitten foto's van de originele stukken op de kleerhanger of met het prijskaartje nog aan, dit zou moeten bewijzen dat het om een authentiek stuk gaat. (br.hln - foto getty)


13-11-2011 om 16:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Middleton duikt vaak in mama's kleerkast

Kate Middleton duikt vaak in mama's kleerkast


http://img163.imageshack.us/img163/6113/katemiddletonf.jpg
Kate Middleton leende deze hoed van mamalief.


Gelukkig voor Kate Middleton heeft haar moeder veel gevoel voor stijl. De prinses, die bekend staat om haar budgetvriendelijke modekeuzes, gaat namelijk regelmatig bij haar mama een jurk lenen.


Kate Middleton duikt regelmatig in de kast van haar 56-jarige moeder wanneer ze op zoek is naar een bijzonder kledingstuk. De laatste keer dat ze bij haar mama langsging, ontdekte ze een kanten bordeaux jurk. Het ontwerp van Collette Dinning van 760 euro was perfect voor het huwelijk van een vriendin in september. Ze combineerde het met een hoedje en zwarte stiletto's van Prada.  Mama Carole droeg de creatie AL in 2009.


Maar de twee deelden ook al dezelfde blauwe hoed van Jane Corbett. Kate ging ermee naar het huwelijk van Nicholas van Cutsem, Carole verscheen ermee op de paardenrenbaan Royal Ascot. In 2006 zette Carole voor het een bonten hoed op, Kate leende deze voor de paardenrace in Cheltenham.


Pippa, Kate en Carole Middleton.
Pippa, Kate en Carole Middleton. © epa



Maar ook in hun vrije tijd dragen moeder en dochter vaak dezelfde stijl: een skinnyjeans in lederen knielaarzen gestopt met een witte t-shirt. Ook houden ze van fleurige rokjes, suède knielaarzen en een strak jasje. Hun favoriete winkel is Moda Rosa, een chique boetiek in het landelijke Hampshire. Uitbaatster Rosie Wild nodigde Kate zelfs uit op haar huwelijk.


12-11-2011 om 16:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Demeulemeester ontwerpt voor webshop

Ann Demeulemeester ontwerpt voor webshop


http://img690.imageshack.us/img690/2017/anndemeulemeester.jpg


De Belgische topontwerpster Ann Demeulemeester heeft een minicollectie ontworpen voor de webshop thecorner.com.

Ann Demeulemeester ontwierp 4 stukken voor thecorner.com. Fans kunnen kiezen uit een tas, broek, top en ondervestje. Allemaal in stijlvol zwart en in topmaterialen zoals lamsleder en kasjmier.

Prijzen variëren tussen de 290 en 890 euro. Leuk extraatje: de hebbedingen zijn uniseks. De lijn zou eind november gelanceerd worden. (br.she - beeld photo news)


11-11-2011 om 21:57 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé feestlook van 2011: zwart met goud

Dé feestlook van 2011: zwart met goud


http://img202.imageshack.us/img202/6839/goudenjurk.jpg
Gouden jurk bij Asos.com.


De outfits op de rode loper zijn vaak een goede voorspeller voor de trends tijdens de feestdagen. Op de 'Harper's Bazaar Women of the Year Awards' zagen vaak zwart en goud, gebruik dit als inspiratiebron voor jouw feestjurk.

Dames als Yasmin Le Bon en Sara Burton gingen voor een klassieke zwarte jurk, een kleine gouden handtas zorgde voor een feestelijke toets. Het model Cara Delavigne ging voor een paillettenjurk en een zwarte tas, wat ons zelfs nog meer in partymode bracht.

Je kunt deze trend perfect dragen op jouw eindejaarsfeest: denk maar aan een zwarte jurkje of strak maatpak in combinatie met gouden topje, handtas of pumps. Als je eens extravagant wil doen, ga je natuurlijk voor de gouden jurk.

Om in stijl op het feest te verschijnen, zijn er wel enkele stijlregels waar je je aan moet houden. Leg accentjes met gouden borduursels en parels. Durf te combineren met opvallende gouden juwelen: denk aan kettingen en riemen die een statement maken of zelfs gouden nagels. Het contrast met zwart is wel noodzakelijk: een hele gouden outfit is wat van het goede te veel.


10-11-2011 om 14:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modieuze 55-plussers:

Modieuze 55-plussers: "winkelketens negeren ons"


http://img35.imageshack.us/img35/9562/modieuse50.jpg


Voor vrouwen die iets ouder zijn, is het nooit gemakkelijk geweest om gepaste kledij te vinden. Maar volgens 55-plussers is het nu erger dan ooit, want drie vierde vindt dat de winkelketens geen aandacht heeft voor hen.

Dat blijkt uit een marktonderzoek van Mintel, die daarvoor rijpere vrouwen ondervroeg. Al snel bleek dat veel 55-plussers zich genegeerd voelen door de meeste winkels en vinden dat zij zich enkel richten op een jonger publiek.

Zeven op de tien vrouwen in deze leeftijdsgroep zegt dat de reclame die wel op hen gericht is dan weer niet voldoet aan hun behoeften. Daarbij wordt te veel rekening gehouden met de stereotiepe behoeften van 'oudere' vrouwen, maar niet met wat ze echt willen.

Zo'n 42 procent geeft dan ook aan dat ze het moeilijk hebben om kledij te vinden die zowel modieus is als passend bij hun leeftijd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer dan de helft van de vrouw niet graag meer gaat shoppen.

Volgens de studie is de smaak van 55-plussers de laatste jaren helemaal veranderd, omdat ze steeds langer leven en ook veel langer gaan werken. Zo is het aantal jeans-dragende vrouwen boven de 55 gestegen van 26 procent in 2006 naar 35 procent in 2011.

De meeste vrouwen geven wel aan dat hun stijl veranderd is naarmate ze ouder werden. Zo vermijdt de helft nauwsluitende kledij, bedekt 4 op de 10 haar benen en draagt hetzelfde aantal geen mouwloze topjes meer.

Opvallend was ook dat oudere vrouwen meer experimenteren met kleur. Zo'n 23 procent van hen kiest voor felle kleuren, terwijl slechts 15 procent zwarte kleren draagt om er slanker uit te zien.

"Door voornamelijk kleren te maken voor de jeugd, raakt de mode-industrie vervreemd van haar oudere consumenten, want zij voelen zich niet langer thuis in de hedendaagse elitaire industrie", zegt mode-analiste Emma Clifford van Mintel.

Haar advies voor de winkels? "Gebruik rijpere boegbeelden in jullie reclamecampagnes. Zo kan je de oudere bevolkingsgroep laten zien dat ze een gewaardeerd publiek zijn, met hun eigen plaatsje in de mode-arena."


09-11-2011 om 20:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draag jij vissenhuid aan je voeten (voor 650 euro)?

Draag jij vissenhuid aan je voeten (voor 650 euro)?

http://img444.imageshack.us/img444/8459/schoenenuitvissenhuid.jpg


Manolo Blahnik raakte bekend dankzij de tv-serie 'Sex and the City', sindsdien zijn heel wat celebs fan van zijn ontwerpen. Nu maakte hij een ecologisch verantwoord paar gemaakt uit vissenhuid.

De Spaanse schoenendesigner waagt zich nu aan duurzame stiletto's, ze bestaan onder meer uit de huid van tilapia en kurk. De collectie is een samenwerking met de Amerikaanse ontwerpster Marcia Patmos. Een woordvoerder van het modehuis: "De modellen zijn geïnspireerd op de reeds bestaande stijlen van Manolo."

Tilapia is een zoetwatervis die oorspronkelijk in Afrika voorkwam. Het materiaal lijkt een ongewone keuze voor schoenontwerpers, maar Patmons legt uit dat de huid anders weggegooid zou worden. "Het gebruik van deze vissenhuid is zo geweldig omdat het een bijproduct is van de voedingsindustrie dat anders weggegooid zou worden. Het is eigenlijk een schitterend materiaal dat perfect geschikt is voor kleine lederwaren."

Wij vinden de creaties wel mooi, maar het blijft een gek idee om vissen aan je voeten te dragen en zeker om hier meer dan 650 euro voor te betalen. Wat vinden jullie? (br.hln)


09-11-2011 om 19:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke trendy panty past bij je figuur en winteroutfit?

Welke trendy panty past bij je figuur en winteroutfit?


http://img703.imageshack.us/img703/2562/pantysilkinabox.jpg
Panty bij Silkinabox.com.


De tijd om opnieuw je panty's boven te halen is aangebroken. Hoewel je met een ondoorzichtige zwarte op veilig speelt, is dit wat voorspelbaar en een beetje saai. Met een gekleurd exemplaar maak je een gedurfd statement, maar dit is soms wat overdreven.

De ideale middenweg om een stijlvolle outfit af te maken, is een wollen grijze panty. Het voordeel hiervan is dat het bij alles in je kleerkast past, het maakt je zwarte jurk wat zachter en combineert perfect met de bordeauxtinten die nu erg in zijn. Dames met korte benen die deze optisch willen verlengen gaa, voor ribbels, aangezien verticale strepen afslankend werken.


http://img521.imageshack.us/img521/1223/panty.jpg

Panty bij Silkinabox.com.



De ideale party-outfit werk je af met een panty met dierenprint. Leef je uit met patronen van slangen, zebra's, tijgers of luipaarden. Een panty met polkadots mag ook niet ontbreken in je kleerkast. Grote stippen zijn de ideale manier om je cocktailjurk wat nieuw leven in te blazen. Dit is zowel leuk als sexy. Kleine stipjes zijn ideaal voor op de werkvloer overdag, met grote exemplaren krijg je een dramatisch effect. 


En durf ook een panty te combineren met een short, liefst in een gelijkaardig tintje, aangezien dit je benen ook weer optisch verlengt. (br.hln)


09-11-2011 om 12:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer mannen grijpen naar valse wimpers

 Meer mannen grijpen naar valse wimpers


http://img94.imageshack.us/img94/438/herenmetvalsewimpers.jpg


Na de eyeliner en mascara voor mannen, gebruiken heren tegenwoordig al valse wimpers om hun uiterlijk een boost te geven. Is dit een goede evulotie of eerder een belachelijk fenomeen?

Bekende stoere mannen als komiek Russell Brand, rockster Brandon Flowers en acteur Johnny Depp moedigden mannen aan om in de make-uptas van vrouwen te duiken en zich zelf te schminken. Velen vragen zich nu echter af of ze niet een stapje te ver gaan door zelf valse wimpers op te kleven. Eylure, een Brits beautymerk, verkoopt tegenwoordig valse mannenwimpers voor iets meer dan 5 euro per paar. Ze kunnen kiezen uit dunne of dikke varianten. Een onzichtbaar stukje plakband zou voor discretie moeten zorgen.

Valse wimpers zijn al langer bij Aziatische mannen populair. Dit komt omdat die van hen korter zijn, deze meten ongeveer de helft dan die van westerse geslachtsgenoten. Het Japanse beautymerk Shu Uemura verkocht in 2008 zelfs meer wimpers aan mannen dan aan vrouwen. Heren zijn steeds vaker bezig met hun uiterlijk en komen hier ook eerlijk voor uit.  De beautyexperts in het grootwarenhuis Selfridges waren verbaasd door het aantal mannen dat hun wimpers kunstmatig verlengen. Beautydirecteur David Walker-Smith: "We merken al even een stijging op in de verkoop van oogmake-up bij mannen." Uit een eerder onderzoek blijkt dat meer dan drie miljoen heren in Groot-Brittannië regelmatig cosmetica dragen.

De valse wimper werd voor het eerst gebruikt door Hollywoodsterren, in de jaren '60 zorgde topmodel Twiggy dat de gewone vrouwen dit begonnen te dragen.

Toch is niet iedereen even gelukkig met deze evolutie. Want een man die aandacht aan zijn uiterlijk besteedt is een ding, maar je kunt hiermee ook te ver gaan. Veel dames menen dat hiermee de mannelijkheid verloren gaat. Wat vinden jullie, zou jij met iemand kunnen samen zijn met langere wimpers dan de jouwe of die meer tijd dan jij nodig heeft in de badkamer? (br.hln)


07-11-2011 om 21:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harrods promoot jurk ter waarde van 230.000 pond

Harrods promoot jurk ter waarde van 230.000 pond


http://img406.imageshack.us/img406/1664/harrods.jpg


Wil je tijdens de aanstormende feesten echt schitteren? Dan biedt de Britse winkelketen Harrods de geknipte oplossing. Zij lanceren namelijk een jurk ter waarde van 230.000 Britse pond.


Op de jurk, van de hand van het designteam Ralph&Russo, zijn zo'n 150.000 Swarovski-kristallen aangebracht. De jurk is geïnspireerd op de decadente jaren '20 en zal het middelpunt van de winkel worden.

Harrods kondigde eerder al aan als eindejaarsthema 'kristal' te hebben gekozen. (br.she)


05-11-2011 om 17:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstjassen: zo maak je de juiste keuze


Herfstjassen: zo maak je de juiste keuze


http://img21.imageshack.us/img21/9959/herfstjassen.jpg
Asos.com


Ben je nog op zoek naar een nieuwe herfst- en winterjas, maar weet je niet goed wat er dit seizoen trendy is? Wij helpen je uit de nood met een handig overzichtje met draagbare (!) jassen.

1. De trenchcoat


De trenchcoat is een vrij klassieke jas, die bijna elk seizoen terugkeert op de catwalks, telkens met een nieuw modieus tintje. Niet abnormaal, want in deze jas komen je vrouwelijke vormen perfect tot zijn recht.

Deze herfst en winter is de trenchcoat korter (sowieso tot boven de knie), meer casual en gemaakt van lichtere stoffen dan het origineel.
De meer traditionele kleuren zoals zwart, grijs, beige en camel blijven een goeie keuze, maar wie meer wil opvallen kan ook kiezen voor rood, groen, geel of zelfs een jas met luipaardenprint.

De mouwen worden vaak opgerold, tot aan de ellebogen afgesneden of bekleed met ruches. Aan jou de keuze!

2. De (nep)lederen jas

Vorig jaar waren de (nep)lederen jassen al enorm populair, en dat is dit jaar niet anders. Opvallend is dat de lederen jas nu vaak wordt gecombineerd met een bonten kraag.

Zwart is nog steeds de meest gekozen kleur, zeker als je de hippe motortrend wil volgen. Maar ook andere kleuren kunnen, denk bijvoorbeeld aan rood en groen.

3. De cape

http://img829.imageshack.us/img829/8370/capebp.jpg


We hebben de cape al een paar keer getipt als must-have item voor deze herfst, dus ook in dit lijstje kan de jas niet ontbreken.

Het voordeel van een cape is dat je die elk figuur flatteert. Bovendien kan je hem naar hartelust combineren, want het past zowel bij een kort rokje als bij een skinny jeans.

Een tip: door te kiezen voor een exemplaar waarin er gaten voorzien zijn voor je armen, is het minder moeilijk om je handtas te dragen!


4. De (nep)bonten jas


Met (nep)bont zie je er meteen ontzettend glamoureus uit. Je kan kiezen voor een bonten kraag, of een volledige jas in de stof. Kort of lang, het maakt deze herfst niet uit! Bovendien bestaan er ook bonten bodywarmers, die je kan combineren met een lichter (lederen?) jasje.

Want de combinatie van bont en leer - zoals hierboven al werd aangegeven - is dit seizoen helemaal in. Ook een bonten jas met een lederen rokje is een goeie keuze!


5. Het militairenjasje


http://img402.imageshack.us/img402/7581/herfstjas.jpg
Asos.com

Jassen die geïnspireerd zijn op het leger, zijn dit seizoen overal terug te vinden. Wij zijn alvast fan van de klassieke knopen, de strakke lijnen, de leuke stofjes en het kleur: kaki!


Toch hoeft het niet bij die ene kleur te blijven, want je vindt de stoere jassen zeker ook in andere kleuren: blauw, en zelfs rood. Doen! (br.hln)


05-11-2011 om 17:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u Kate Moss: hotpants zijn ontzettend populair

Dank u Kate Moss: hotpants zijn ontzettend populair


http://img220.imageshack.us/img220/1466/hotpants.jpg


Nadat Kate Moss voor Louis Vuitton in hotpants op de catwalk verscheen, vliegt dit onthullende kledingstuk de deur uit in Groot-Brittanië.

Het beeld ging ondertussen al de hele wereld rond: Kate Moss met een sigaret in de hand, maar vooral een ultrakort shortje op de catwalk voor de herfstcollectie van Louis Vuitton. Hoewel dit kledingstuk niet makkelijk te dragen is door de mogelijke onthulling van cellulitis, is dit toch razend populair.

Katie Grand van de Britse modeketen Topshop: "We verkopen door designer Marc Jacobs voor Louis Vuitton nu duizenden hotpants. Ondertussen verscheen deze look al in tal van modebladen. Meisjes laten zich hierdoor inspireren en beseffen dat ze hotpants in het dagelijkse leven kunnen dragen door te combineren met een chique jasje." Andere celebs volgen nu het voorbeeld van het topmodel. Actrice Amanda Seyfried verscheen het afgelopen weekend in kort shortje op de rode loper.

Gelukkig is het nu met de koudere temperaturen geoorloofd om dit te combineren met dikke panty's, om het gepieker over cellulitis te beperken. Helemaal trendy is dit shortje te dragen met stoere enkellaarsjes en een dikke jas.

1. Zorg ervoor dat je benen er op hun best uitzien wanneer je transparante panty's draagt: onthaar ze en breng wat bruiningscrème aan. Ga ook naar het fitnesscentrum om ze zo strak mogelijk te maken.

2. Hou je topje eenvoudig: kies een eenvoudig t-shirt of wollen truitje.

3. Als je een hakje wil dragen, ga dan eerder voor een stevig exemplaar, in plaats van een stiletto. (br.hln)


02-11-2011 om 20:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
01-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draag de kleuren die bij je passen

Draag de kleuren die bij je passen





Hoe komt het dat jouw vriendin er stralend uitziet in die blauwe trui terwijl jij er vermoeid of bleek mee staat? De reden is simpel: kleuren moeten passen. Achterhaal zelf of laat kleurenexperten aantonen  welk effect tinten op de uitstraling hebben. Het resultaat is bij ieder verschillend.

Kleurenanalyse is een wetenschap, al jaren gebruikt en goedgekeurd door vele stylisten en andere deskundigen. Wie de juiste kleuren draagt, krijgt immers stijl, zelfwaarde en uitstraling. De meeste mensen onderschatten het belang van kleuren. Verkeerde tinten kunnen je uitstraling en imago volledig  naar de vaantjes helpen. Bepaalde onvolmaaktheden vallen meer op of je teint wordt valer en grauwer. Modetinten kunnen dan wel heel mooi zijn, als ze niet binnen jouw kleurenpalet horen, blijf je er beter af.

Kleurenanalyse werd uitgevonden door ene Zwitserse schilder Johannes Itten (1888-1967). Hij stelde vast dat wanneer zijn studenten dezelfde scènes dienden te schilderen, de ene voor koele tinten kies en de andere warme ondertonen prefereerde. In 1947 onderzocht de man dit fenomeen en kwam erachter dat degenen die warme tinten gebruikten, eerder een huid met goudachtige ondertoon, blonder haar en donkere warme ogen hadden.
De studenten die koelere tinten namen, hadden een blauwroze ondertoon en koelere oogtinten. Blijkbaar werden de studenten instinctief naar hun individuele kleurentoon getrokken.



Julia Roberts als herfsttype.
Julia Roberts als herfsttype.


De warme tinten hebben een gele ondertoon. Denk daarbij aan herfstwandelingen met rijke goudschakeringen, oranjebruine, kaki, rode, camel en beige tinten. Koele tinten doen denken aan winterdagen met pure besneeuwde landschappen. Ijzige grijstinten, blauw, roze, fuchsia, paars en zwart en wit.

Hoe kom je erachter tot welke categorie je behoort? Ga langs bij een kleurenstyliste of ga zelf op ontdekking. Plaats je voor een spiegel in natuurlijk licht en dek met een haarband al het haar af. Ook de nek en decolleté horen onbedekt. Juwelen en make-up ban je eveneens.

Kijk in de spiegel en hou een spierwitte stof onder je huid. Herhaal dit met een crème-kleurige tint. Kijk naar de helderheid van je ogen en beoordeel welke stofjes deze doen oplichten.

Ben je een warm type, schenkt de warme tint je huid een warmere gloed. Het witte maakt je fletser. Ben je een koeler type, werkt het omgekeerde.

Om je type en de juiste kleuren helemaal te vinden, ga je maar beter langs bij een kleurenspecialiste. Die gaat op zoek naar jouw type en kijkt naar verschillende ondertonen zoals licht of donker, koel of warm, helder of zacht. Of je een winter, zomer, herfst of lentetype is, is vaak niet meteen te bepalen. Dat wordt pas duidelijk nadat je alle kleurtinten hebt gedragen.

Een lentetype heeft een warme, perzikkleurige huid, vaak zomersproetjes en blonde haren met een gouden glans. Een zomertype heeft een koele, rozige huidskleur en asblonde haren. Een herfsttype heeft een warm goudgele huidskleur en warme, roodbruine haren. Een wintertype heeft een koele huidskleur en koele donkerbruine tot diep zwarte haren.
 
Dit type heeft een stralende huid en houdt over het algemeen lange tijd een jeugdige uitstraling. Goud is het sleutelwoord bij de "lentevrouw". Je hebt goudblond, Karamel/kleurig of rossig haar en helderblauwe, grijze of zeegroene ogen.

Pastelkleuren die zacht in elkaar overlopen staan jou
prachtig. Je hebt een tere huid waar warm/roze en perziktinten het best bij passen. Kies kleding met kleuren als ivoor, crème, warm beige, bruin, camel, marine, vanillegeel, goudgeel, perzik, abrikoos, zalm, koraal, oranjerood, tomatenrood, mosgroen, olijfgroen, turkoois, lavendelblauw, aubergine.

Het zomertype kan zowel blond als donker zijn. Misschien was je als kind heel blond en is jouw haar later donkerder geworden.
De kleur van de ogen varieert van hazelnoot tot blauw of (zee)groen. Bij het zomertype passen zachte kleuren. Pasteltinten als roze, blauw en hazelnoot zijn geschikt, aan felle contrasten kun jij je beter niet wagen.

Kleding: Eierschaal, roze beige, licht tot donkergrijs, blauwgrijs, marine, licht tot medium blauw, helderblauw, koningsblauw, turkoois, citroengeel, zuivergroen, blauwgroen, helderrood, paars, pruimkleur, lichtroze, dieproze, blauwrood, lichtviolet.

Je kunt blond, donker of rood zijn, maar jouw tint heeft een goudkleurige ondertoon en dat maakt je het echte "herfsttype".

Kleding als ivoor, crème, warm beige, bruin, camel, marine, aubergine, vanillegeel, goudgeel, mosterd, roest, perzik, abrikoos, zalm, tomatenrood, mosgroen, olijfgroen, denne/groen, turkoois, lavendelblauw.



Een wintertype.
Een wintertype.
 

Het echte "wintertype" heeft donker haar en donkere ogen.
De olijfkleurige huid met grijsbeige ondertoon komt helemaal tot leven door koele winterkleuren.

Bij het wintertype passen blauwtinten met zwarte accenten en helderwitte blikvangers in fluwelen en glanzende stoffen met grafische dessins. Kleding: wit, zwartbruin, licht tot donkergrijs, blauwgrijs, zwart, marine, licht tot medium blauw, helderblauw, ijsblauw, koningsblauw, turkoois, citroengeel, zuivergroen, ijsgroen, blauwgroen, magenta, fuchsia, bordeaux, helderrood, lichtroze, dieproze, blauwrood, paars, pruim.



01-11-2011 om 20:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!