Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

28-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen gepest als rosse puistenkop... nu topmodel

Toen gepest als 'rosse puistenkop'... nu topmodel

http://oi61.tinypic.com/15rfx9t.jpg

Louis Evans, nu 22, werd als kind gepest met zijn rode haren en zijn gezicht dat vol met sproeten en acne stond. Ze noemden hem 'rusty' (iets als 'roestkop'). Vandaag neemt hij wraak op zijn pesters: Louis Evans is tegenwoordig een gevierd topmodel.

Louis Evans, uit het Engelse dorpje Lowestoft, komt van ver. Als kind werd hij uitgelachen met zijn rosse haardos en zijn sproeten. Toen hij de tienerjaren indook, speelde de acne ook nog eens heel erg op. De 'rosse puistenkop' kon bovendien maar geen lief krijgen. Hij ging van school en kwam terecht in een saaie telefoonjob.

"Het was lastig opgroeien in zo'n klein dorp", zegt Evans. "De mensen in Lowestoft zijn niet bepaald breeddenkend. Ik weigerde het mij aan te trekken en het te laten knagen aan mijn zelfvertrouwen."

En toen werd Louis 20. Plots kwamen zijn jukbeenderen veel beter tot hun recht en de acne verdween. Zijn uiterlijk begon op te vallen, ditmaal op een positieve manier. Hij liet zijn job voor wat ze was en trok naar Londen. Aangemoedigd door zijn moeder ambieerde hij er een moddelencarrière. "Ik had altijd al een geweldige drive, veel ambitie en bakken energie", zegt Louis. "Maar ik wist er geen blijf mee. Niets wat ik ondernam, leek te lukken. En toen verhuisde ik naar Londen, en viel alles in zijn plooi."

Dat kan je wel stellen, inderdaad! Louis vond onderdak bij topbureau 'Booking Models' en was al te zien op de catwalks van de London Fashion Week, in de Britse Vogue en binnenkort ook op de Modeweek van Milaan. (br.hln)

28-02-2014 om 11:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modehuis Versace 1 miljard euro waard na vinden investeerder

Modehuis Versace 1 miljard euro waard na vinden investeerder

http://static2.hln.be/static/photo/2014/14/12/11/20140227154322/media_xll_6526856.jpg

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone Group neemt voor 210 miljoen euro een belang van 20 procent in het bekende Italiaanse modehuis Gianni Versace. Dat hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt. De transactie waardeert Versace op 1 miljard euro.

Het modehuis zoekt al lange tijd naar een investeerder. Het modehuis, dat in 1978 door Gianni Versace werd opgericht, wil het geld gebruiken om winkels te openen en producten te ontwikkelen. Topman Gian Giacomo Ferraris liet weten dit en volgend jaar meer dan 30 winkels te willen openen, waarmee het totaal aan het einde van 2015 op ruim 200 zal uitkomen.

Het modehuis uit Milaan heeft de ambitie om binnen drie tot vijf jaar naar de beurs te gaan. Het bedrijf wordt gecontroleerd door de familie Versace, onder wie de broer en zus van Gianni Versace, die in 1997 werd vermoord in Miami.

Vorig jaar realiseerde het modehuis een omzet van ongeveer 480 miljoen euro. De ebitda (winst voor interest, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg minstens 69 miljoen euro. (br.hln)

27-02-2014 om 19:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lipstick doet veel meer dan mooi maken alleen

Lipstick doet veel meer dan mooi maken alleen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/3/1/13/20140227105651/media_xll_6525553.jpg

Je lippen stiften is geen sinecure. Je moet verschillende keren op een avond naar het toilet rennen en de kans op vlekken op je kleding en glazen is groot. Maar experts noemen lipstick een klein cosmetisch wondermiddel door de psychologische voordelen. Ontdek hoe deze make-up je leven kan veranderen.

De Amerikaanse styliste Bobbie Thomas ontdekte in een opvangcentrum voor slachtoffers van verkrachtingen hoe lipstick een gekwetste vrouw een emotionele boost kan geven. Ook ex-gevangene Piper Kerman herinnert zich hoe make-up voor een band zorgde tussen de vrouwelijke gedetineerden. Het gaf haar ook in de meest barre omstandigheden een goed gevoel. "Toen ik in vormeloze mannenkledij en zware schoenen gehuld ging, gaven mascara en lipgloss me toch het gevoel dat ik mijn verloofde iets te bieden had."

Een onderzoek aan de universiteiten van Harvard en Boston heeft aangetoond dat vrouwen zich zelfzekerder gedroegen toen ze make-up op hadden. De lippen van de deelneemsters waren ook gestift. Ook vonden toeschouwers dat ze er betrouwbaarder en competenter uitzagen.

Het besluit? Als je een krachtige indruk wil maken, dan moet je schmink dragen. De lijn is echter wel dun, deelnemers die overdreven veel make-up droegen, zagen er minder betrouwbaar uit.

Als laatste heeft een Franse studie uit 2013 aangetoond dat serveuses die rode lipstick droegen meer fooi kregen. Een ander experiment heeft bewezen dat deze vrouwen ook vaker op café benaderd werden door mannen. Rode lippen zouden onbewust geassocieerd worden met een hoger niveau van oestrogeen, seksuele opwinding en gezondheid. Het belangrijkste aspect van het dragen van lipstick is hoe jij je erbij voelt. Een Britse enquête bracht aan het licht dat een kwart van de vrouwen meer zelfvertrouwen heeft als ze rode lipstick draagt. Belangrijk is wel dat je je er goed in voelt, kies daarom een tint die perfect bij je teint past. (br.hln)

27-02-2014 om 19:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
25-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentetrends van de catwalk vertaald naar maatje meer

Lentetrends van de catwalk vertaald naar maatje meer

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/1/5/20140224123240/media_xll_6516560.jpg

Bloemenprints en jumpsuits verrichten deze lente wonderen voor jouw rondingen. Dankzij onderstaande tips leer je dat de catwalktrends niet enkel voor graatmagere modellen bestemd zijn, maar dat ze ook jouw figuur kunnen flatteren.

Steeds meer modemerken negeren niet langer de dames met een maatje meer. Zo is de Spaanse modeketen Mango de laatste om een plus-sizelijn. Het gevolg is dat wie maatje 42 of meer draagt, niet langer enkel tenten, maar ook heel wat hippe stukken in de winkels vindt.

Een van de populairste lentetrends zijn bloemenprints. Velen denken dat dit patroon te druk of te lelijk is. Maar voor komende lente kende de de print een update zodat deze elke outfit chique en elegant kan laten lijken. Dames met een maatje meer zitten goed met een jurkje met een A-lijn. Deze snit brengt je vormingen wat meer in balans. Combineer dit met een stoer jasje om er niet te meisjesachtig uit te zien. Een andere goede optie is de losse bloemenblouse in combinatie met een strakke kokerrok of skinny jeans en hoge hakken.

Nog een goede manier om op te vallen en toch slanker te lijken is met een klassieke, zwarte jumpsuit in combinatie met felle kleuren. Door de zwarte kleur lijk je slanker. Maar dankzij de kleurrijke blazer en bijpassende schoenen is het niet alsof je naar een begrafenis gaat. Wie zich nogal bewust is van haar brede heupen, kiest best voor een jasje dat net tot aan de heupen komt. Dit breekt namelijk deze probleemzone. Met een brede riem kun je perfect je buikje verdoezelen. (br.hln)

25-02-2014 om 20:33 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
24-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Lawrence poseert dromerig voor Dior

Jennifer Lawrence poseert dromerig voor Dior

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/12/6/20140223211413/media_xll_6515211.jpg

Met haar dromerige blauwe ogen en naturelle (hoewel behoorlijk gladgestreken) verschijning is Jennifer Lawrence weer helemaal terug als gezicht van Dior.

Het is al de derde grote campagne met de 23-jarige actrice, die recent een Oscar-nominatie in de wacht sleepte voor haar rol in 'American Hustle'.

Dromerig stelt ze handtassen en enkele kledingstukken voor uit de lentecollectie van het Franse modehuis Dior. Fotograaf van dienst was Patrick Demarchelier.

De beelden zullen woensdag gelanceerd worden op Dior.com, vergezeld van een video waarin Jennifer haar couturejurk uitkiest die ze zal dragen tijdens de uitreiking van de Oscars op 2 maart. "Nu krijg ik couture en al, dat is best groots", getuigt ze.

Hopelijk heeft ze dit jaar meer geluk, aangezien ze vorig jaar struikelde over haar Dior toen ze de trappen opwandelde om haar award in ontvangst te nemen. (br.hln)

24-02-2014 om 10:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raf Simons bezorgt Dior recordwinst

Raf Simons bezorgt Dior recordwinst

http://static3.hln.be/static/photo/2014/13/5/6/20140219161633/media_xll_6502896.jpg

Tijdens de tweede helft van 2013 steeg de winst van modehuis Dior met 108 miljoen euro, of liefst 31 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2012. CEO Sidney Toledano spreekt van een recordjaar.

Volgens Toledano is de opmerkelijke stijging te wijten aan Raf Simons, de Belg die sinds april 2012 creatief directeur is bij Dior. "Simons heeft het uitzonderlijke talent om een nieuwe, moderne wind te doen waaien", zegt hij in de modekrant Women's Wear Daily.

Voor de komst van Simons was het modehuis op drift, nadat de vorige creatieve directeur John Galliano ontslagen werd omwille van antisemitische uitspraken. Simons kon het imago van Dior verjongen. Daardoor verkopen de accessoires en parfums van Dior beter, en laat dat nu net producten waar de grootste winst te halen valt.

Dior is onderdeel van de LVMH-groep van Bernard Arnault, het concern waartoe ook andere luxemerken toe behoren, zoals Veuve Clicquot, Marc Jacobs, Louis Vuitton en Guerlain. (br.hln)

21-02-2014 om 20:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn Helsen is weer thuis na sprong uit hotelraam

Stijn Helsen is weer thuis na sprong uit hotelraam

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/9/11/20140220081710/media_xll_6505331.jpg

De Limburgse modeontwerper Stijn Helsen (40) die anderhalve maand geleden uit een venster sprong, heeft het ziekenhuis verlaten. Hij is lichamelijk helemaal hersteld na zijn wanhoopsdaad, maar de couturier krijgt nog wekenlang mentale begeleiding.

Op oudejaarsnacht sprong de Belgische designer uit een raam van een Brussels hotel. Niemand zou beseft hebben dat Helsen levensmoe was, wel wist zijn entourage dat hij te hard werkte en het moeilijk had na de dood van zijn vader. Aan zijn sprong hield hij breuken aan de ribben, bekken en pols over. De artsen hebben hem daarom even in een kunstmatige coma gehouden, dat meldt de krant Het Nieuwsblad.

"De breuken zijn genezen en Stijn kan weer stappen. Daarom werd hij afgelopen maandag ontslagen uit het ziekenhuis. Maar op mentaal vlak heeft hij nog een hele weg af te leggen. Hij wordt nog een zestal weken begeleid zodat hij dan weer klaar is om zijn leven weer op te pikken", aldus zijn raadsman en vriend Patrick Schreurs. (br.hln)

20-02-2014 om 09:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijker dan je denkt: outfits in modekleur oranje

Makkelijker dan je denkt: outfits in modekleur oranje

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/5/10/20140218143736/media_xll_6498595.jpg

Een gewaagde oranje jurk, tas en jas bij Asos.com

Koraal, feloranje of mandarijn, de zomer kleurt 50 tinten oranje. Deze trend beperkt zich niet enkel tot je kledij, ook oranje lippen zijn erg in. De felle tint lijkt een moeilijk te dragen kleur, want sommigen vrezen dat ze hiermee op een ontsnapte gevangene gaan lijken. Maar niets is minder waar met onderstaande tips.

Elk lenteseizoen duiken er nieuwe felle kleuren op en dat is dit jaar niet anders. We zagen dit op de lippen bij modehuizen als DSquared, DKNY en Prabal Gurung.  De supermodellen stonden hier beeldig mee, maar er is geen reden waarom voor jou niet hetzelfde zou gelden.

Waar je wel op moet letten is de teint van je huid. Rijke oranje kleuren staan beter bij donkere types, meisjes met een bleke huid kunnen beter voor perziktinten gaan. Een belangrijke regel is dat je je oogmake-up erg eenvoudig houdt, omdat je met je lippen al een statement maakt. Beperk je oogschaduw, eyeliner en mascara tot een minimum. Oranje gloss werkt niet, met mat krijg je een beter resultaat.

Oranje was ook populair bij Alberta Ferretti, Bottega Veneta, Monique Lhuillier en Stella McCartney op de catwalk. Het kan een uitdaging zijn om een hele oranje outfit aan te trekken. Oranje topjes en accessoires kun je bijna met alles dragen. Vermijd wel de combinatie van zwart en oranje, want dat lijk je op een halloweenfiguur. Oranje is heel makkelijk te combineren met een andere populaire lentetrend: de bloemenprint. Een andere optie is de combinatie met pasteltinten. En echte durfals gaan voor roze-oranje outfit, net als Lily Allen.

Nog een voordeel is dat ook komende herst deze kleur het goed blijft doen. Een stijlvolle oranje jurk is dus een goede mode-investering die nog lang zal renderen.(br.hln)

18-02-2014 om 17:30 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
17-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy: zo draag je het maatpak à la Angelina Jolie

Sexy: zo draag je het maatpak à la Angelina Jolie

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/11/9/20140217103850/media_xll_6494844.jpg

Angelina Jolie en Brad Pitt droegen gisteren allebei een maatpak op de rode loper van de BAFTA's. De knappe actrice leek met een blazer en broek van Saint Laurent haast de tweelingzus van haar man Brad Pitt. Maar Jolie voegde een sexy toets toe met haar jasje, pumps en ontknoopt strikje.

Niet iedereen was even enthousiast over de passende kostuums van Brangelina, maar de modeliefhebbers waren wel een grote fan van de mannelijke look van Angelina. De knappe brunette staat er nochtans niet bekend om om vaak risico's op de rode loper te nemen. Ze blijft steeds ver weg van kleur, diepe decolletés en gaat steevast voor lang.

Gisteren was ook een van de eerste keren dat ze voor een broek gaat op de rode loper. Jolie nam dus een risico en gelukkig was het een schot in de roos. De smalle broek benadrukte haar platte buik en lange, slanke benen. Haar lange lokken, subtiel decolleté, diamanten ketting, zachtroze lippen en opvallende eyeliner maakten het allemaal erg vrouwelijke.

Toch is Angelina niet de eerste om een maatpak te dragen. Zo gingen Julia Roberts, Carey Mulligan, Miley Cyrus en Cate Blanchett haar al voor. (br.hln)

17-02-2014 om 12:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Struikelend model schopt haar schoenen aan de kant

Struikelend model schopt haar schoenen aan de kant

http://static3.hln.be/static/photo/2014/9/1/2/20140216175529/media_xll_6493202.jpg

Om een pijnlijke, horizontale ontmoeting met de catwalk te vermijden, besloot een model  haar schoenen uit te schoppen tijdens de show. De combinatie van naaldhakken en een gehaakte boord bleek namelijk niet zonder risico's.

De op camera vastgelegde stoot gebeurde tijdens de catwalkshow van Sibling op de Londen Fashion Week. De lange witte jurk met gehaakte details bleek niet bepaald naaldhakvriendelijk.

Nadat de voeten van het ongelukkige model vast kwamen te zitten in de zoom, kon ze nog net  aan een faceplant ontsnappen door haar schoenen uit te schoppen. Ook een collega in een zwarte variant van de lange, gehaakte jurk kwam in de problemen, al hield zij haar stiletto's wel aan.

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/13/1/20140216180759/media_l_6493231.jpg



De achtergelaten schoenen kregen een beetje hun eigen leven op de catwalk, aangezien verschillende andere modellen ze nog een tik verkochten, opdat ze zelf niet zouden struikelen. (br.hln)

16-02-2014 om 21:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kempens model mag in één klap vijf New Yorkse catwalks doen

Kempens model mag in één klap vijf New Yorkse catwalks doen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/4/11/20140212234721/media_xll_6483311.jpg

Ze was eigenlijk naar New York gegaan om te shoppen, maar daar heeft het Kempense model Jolien Van der Steen (24) nog geen tijd voor gehad. In plaats daarvan liep ze liefst vijf shows op de Fashion Week. "En dat allemaal nadat ik per toeval de 'verkeerde' kamer binnenstapte."

Onder het motto 'niet geschoten is altijd mis' besloot Jolien, nu ze toch in New York was, mee te doen aan een casting. "Catwalks lopen op zo'n groot mode-evenement is altijd mijn droom geweest, maar ik dacht eerlijk gezegd dat ik geen kans maakte om ook daadwerkelijk geselecteerd te worden", zegt de jonge vrouw uit Grobbendonk, die in haar vrije tijd modellenwerk doet. "Ik ben geen maatje 0 en heb vrouwelijke vormen - maar misschien hebben ze me net daarom verkozen."

"Na twee uur in de wachtruimte begon ik me stierlijk te vervelen. Uit nieuwsgierigheid ben ik de locatie dan maar wat gaan verkennen. Uiteindelijk opende ik de deur van een kamer waarin enkele designers een meeting hielden. Terwijl ik me knalrood voelde worden, vroeg iemand van hen: 'Are you a model? I love your look!'" Of: hoe Jolien door letterlijk één deur te openen figuurlijk meerdere exemplaren zal openzwieren. Afgelopen zondag liep ze niet één, maar drie shows in de 'Fashion Gallery', voor drie verschillende designers: Elizabeth Carson Racker, Dario Mohr en J. Loren. "Een fantastische ervaring! Ik dacht op voorhand dat ik enorm veel zenuwen zou hebben, maar dat viel uiteindelijk heel goed mee. Blijkbaar had ik het nog goed gedaan ook, want nadien kreeg ik nog een aanvraag. Een model van designer Treasure Hur was ziek geworden en het castingbureau polste of ik wilde invallen. En dinsdag volgde nog een vijfde show voor Ola Style!"

Eind deze week zit de droom erop voor Jolien en keert ze terug naar de Kempen. "Maar de designers voor wie ik gelopen heb, zeiden me dat ik vlak voor de volgende Fashion Week maar iets moet laten weten. En hoe dan ook staat dit zéér mooi op mijn cv." (br.hln)

16-02-2014 om 10:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit ninetieskapsel terug van weggeweest?

Is dit ninetieskapsel terug van weggeweest?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/11/1/12/20140212120159/media_xll_6481557.jpg

De haarstylisten bij de modeshow van Helmut Lang denken in ieder geval van wel. De modellen waren te zien met een wel erg retro haaraccessoire. Ze droegen een soort samensmelting van een kam en een haarband die in de jaren negentig ook al erg populair was.

Eugene Souleiman, de Global Creative Director bij Wella Professionals die het haar verzorgden bij Helmut Lang, wou dit retrokapsel terug cool maken. "Ik wou een haarlook creëren die er technisch uitzag om de texturen en patronen uit de collectie te complimenteren. Ik vond dat het haar abstract en tegelijkertijd precies moest zijn en ik wou verschillende texturen gebruiken in hetzelfde kapsel" zei Souleiman.  (br.hln)

13-02-2014 om 20:06 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
11-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zara en co stoppen met verkoop van bont

Zara en co stoppen met verkoop van bont

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/7/8/20140211121424/media_xll_6478673.jpg

Het Spaanse modebedrijf Inditex, waar de ketens Zara, Bershka en Massimo Dutti onder vallen, stopt wereldwijd met de verkoop van bont.  Inditex ondertekende namelijk een verdrag van de actiegroep Fur Free Alliance (FFA), dat meldt de Nederlandse dierenrechtenorganisatie Bont voor Dieren gisteren.

Dat verdrag tegen de verkoop van bont werd al door 300 bedrijven ondertekend. De organisatie is erg blij met het besluit van een van de grootste textielbedrijven ter wereld. "Het is een krachtig signaal tegen het gebruik bont, we hopen dat veel bedrijven dit voorbeeld gaan volgen", zegt directeur Nicole van Gemert in een verklaring. Inditex maakt met de ondertekening een heus statement, het bedrijf weigerde namelijk in 2013 angorakleding uit de rekken te nemen. Het gebruik van dit materiaal in de mode-industrie is namelijk in opspraak gekomen nadat een video had aangetoond hoe in China de konijnen levend en in barre omstandigheden worden geplukt.  (br.hln)

11-02-2014 om 17:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet enkel panlatten: volslanke vrouwen maken indruk op de catwalk

Niet enkel panlatten: volslanke vrouwen maken indruk op de catwalk

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/1/0/20140210080822/media_xll_6474825.jpg

De mode-industrie lijkt niet langer de doorsnee vrouw te negeren door enkel graatmagere, ultralange supermodellen de catwalk op te sturen. Dat heeft de Amerikaanse designer Donna Karan met haar show voor haar haar eigen merk DKNY gisteren in New York bewezen. Ze stuurde niet-professionele modellen waaronder een transgender en dames met een maatje meer in haar creaties op de catwalk.

De show begon met een kort filmpje over modellen maar ook gewone vrouwen over hun leven in New York City en wat hen naar de stad heeft gebracht. Daar was de transseksuele dj/artieste/schrijfster Julianna Huxtable in te zien. Het was dan ook een teleurstelling voor de vele moderedactricties toen twee rasechte, graatmagere modellen de show inzetten. Die maakte snel plaats voor een groot enthousiasme wanneer rapper Angel Haze en een hele schare 'normale vrouwen' de catwalk opstormden. Zij werden al snel gevolgd door Huxtable zelf. Wat leidde tot een luid applaus. 

Toen de blonde Melissa Burns verscheen, die bekend staat om haar rondingen, kwam het tot een hoogtepunt. In haar zwarte jurk en zwart-wit gestreepte mantel moest ze zeker niet onderdoen voor de professionele modellen.  Nog een andere opvallende ster was het intussen bekende model Andrej Pejic. HIj werd als man geboren, maar bewandelt nu naar eigen zeggen de grens tussen man en vrouw. Deze transseksueel liep ondertussen al verschillende catwalkshows in vrouwenkledij, maar showde ook al mannenoutfits.

De ontwerpster Donna Karan zei achteraf dat ze deze dames als model had gekozen om de stad, de mensen en de uniekheid van New York te vieren. De publiciteit die ze met haar gewaagde keuze krijgt, is natuurlijk ook mooi meegenomen. We juichen haar initiatief toe en hopen dat komende seizoenen het aantal 'gewone' vrouwen zal toenemen op de catwalk. (br.hln)

10-02-2014 om 20:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Mathilde steelt de show met Dior in Parijs

Koningin Mathilde steelt de show met Dior in Parijs

http://static3.hln.be/static/photo/2014/14/14/8/20140206134833/media_l_6464213.jpg

Parijs is de thuisstad van heel wat bekende modehuizen en wordt daarom de fashion hoofdstad van de wereld genoemd. Daarom lag de modelat erg hoog voor koningin Mathilde tijdens haar koninklijk bezoek aan Frankrijk. Op haar eerste dag van de missie in Parijs maakte ze alvast een goede indruk met haar roze mantel, ontworpen door de Belg Raf Simons voor Dior.

Onze koningin ging bijna helemaal voor roze met een strakke clutch en subtiel hoofddeksel. De contrasterende ietwat gewaagde pumps zorgden voor de nodige variatie in haar outfit. Een andere voltreffer is het zachtroze mantel, een kleur die de teint van Mathilde flatteert. Terwijl de snit haar figuur en mooie benen in de kijker zet. De grote strik op haar schouder zorgt voor een frivole toets.

Koningin Mathilde lijkt met deze stijlvolle outfit zo uit de sixties gestapt. Met deze kledingkeuze lijkt Mathilde de periode van modeblunders, denk aan de onflatteuze gele mantel van Veronique Branquinho, voorgoed achter zich te hebben gelaten.  (br.hln)

06-02-2014 om 17:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze make-upfouten doen je ouder lijken

Deze make-upfouten doen je ouder lijken

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/11/11/20140203105556/media_xll_6454826.jpg

Vrouwen willen jong lijken om er aantrekkelijker uit te zien voor het andere geslacht, daar zijn evolutionaire biologen het volmondig mee eens. Omdat we het vruchtbaarst zijn van 18 tot 25 jaar is dit de meest sexy leeftijd. Wat veel dames echter niet beseffen, is dat make-upgewoonten uit de tienerjaren dertigers laten verouderen.

Tieners dragen opvallende make-up omdat ze zich al een vrouw willen voelen. Daarom experimenteren ze bijvoorbeeld met felrode lipstick, maar op hun dertigste willen vrouwen massaal jonger lijken. Te zware foundation, hevig opgemaakte ogen en klonterende mascara hebben een verouderend effect. Als je echter een jeugdiger uiterlijk wil, is het beter je foundation te dumpen voor een dagcrème met een licht bruin kleurtje en een concealer die je enkel op probleemzones aanbrengt. Vanaf je 35ste is het tijd om meer lichte producten aan te brengen.

Zo kan te veel poeder ook je rimpels benadrukken. Dit is enkel toegestaan voor de ogen. Crèmes kunnen namelijk zich verzamelen in de plooien van je ooglid, met een vlekkerig resultaat. Overdrijf ook niet met een oogpotlood. Onthou dat bruin daarbij een meer flatterende optie is dan zwart. Hou je oogschaduw neutraal en subtiel, want zo krijgen je oogrimpels minder aandacht.  

Waar je ook voor moet opletten zijn producten met glitterende deeltjes. Die kaatsen het licht terug, maar zetten ook enkel rimpeltjes en elke porie in de kijker. Let ook op met welke accenten je benadrukt. Je gezicht verliest namelijk aan volume bij het verouderen. Breng daarom onder je wenkbrauwen een lichter poeder aan. Dat geldt ook voor de blush op je jukbeenderen. Door lichter te gaan schep je de illusie van vollere wangen. (br.hln)

03-02-2014 om 18:38 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loop jij deze zomer in een zikini op strand?

Loop jij deze zomer in een 'zikini' op strand?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/0/11/20140202224215/media_xll_6453761.jpg

Een Vlaamse studente lanceert een revolutie in de badmode: het badpak dat je met ritsen kunt omvormen tot bikini. Sarah Parent, die haar uitvinding tot 'de zikini' doopte, stelt het kledingstuk voor op LingeriePro-beurs in Antwerpen.

De 23-jarige Parent studeert communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent. Met touwtjes aan de zijkant heeft ze ervoor gezorgd dat dames het badpak kunnen aanpassen aan hun eigen lichaamstype. De zikini is een samenvoeging van bikini en zipper, het Engelse woord voor rits. Sarah heeft maandenlang onderzoek gevoerd naar de juiste rits en materialen voor ze het op de Vlaamse markt bracht. Het nadeel van dit vernieuwende driedelige badpak? De prijs, voor dit model ben je al gauw 74,95 euro kwijt.
 
De beurs loopt vandaag en morgen in Antwerpen. Parent is een student-ondernemer, dit maakt dat ze een onderneming kan oprichten en tegelijkertijd studeren. Je kan dit statuut enkel aanvragen aan de Universiteit van Gent, de Hogeschool Gent en de Arteveldehogeschool. (br.hln)

03-02-2014 om 11:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy heeft geen vervaldatum voor dit model (62)

Sexy heeft geen vervaldatum voor dit model (62)

http://static2.hln.be/static/photo/2014/4/2/13/20140131085919/media_xll_6447388.jpg

Jacky O'Shaughnessy (62) is misschien het oudste, maar naar ons gevoel ook het meest verfrissende gezicht van modeketen American Apparel. Voor de campagne 'Sexy has no experation date' poseerde de stralende vrouw complexloos in kanten ondergoed. Als dat geen schouderklopje is voor alle onzekere dames op deze aardkloot: Er is hoop, alleen komt die wijsheid misschien pas in de jaren van grijze haren.

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/3/14/20140131085920/media_xll_6447389.jpg

De rasechte New Yorkse poseerde al eerder voor American Apparel, meer bepaald voor de modelijn 'Advanced Basics', gericht op vrouwen die ook na hun vijftigste hip door het leven willen gaan.

http://static3.hln.be/static/photo/2014/5/5/3/20140131085920/media_xll_6447408.jpg




De fotogenieke Jacky heeft een uitgesproken mening over het leven als model: "Ik lees zo vaak dat poseren onbenullig en geesteloos is, maar ik vind het uitdagend en creatief. Je hebt er bakken energie voor nodig en je moet kunnen communiceren zonder ook maar één woord te gebruiken". (br.hln)

02-02-2014 om 10:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!