Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 onmisbare stukken in je wintergarderobe

25 onmisbare stukken in je wintergarderobe





25 kledingstukken en accessoires: meer heb je niet nodig om een degelijke, basis wintergarderobe uit te bouwen.



1) De perfecte zwarte rok voor het werk
Een kokerrok, een recht model of een A-lijn: dat doet er niet toe. Zolang hij jou flatteert en hij bij alles past is het goed.







2) Een cocktailjurk
Het geluk van een goede cocktailjurk is dat het zowel past voor een formele als voor een semi-formele gebeurtenis. De accessoires bepalen in dit geval de uitstraling. Wie jong en/of slank is, kan opteren voor een jurk met pailletjes. Kies in geen geval iets met een print, tenzij de stof en de snit zodanig is dat het niet kan verward worden met een zomerjurkje.


3) Een goed broekpak
Bespaar geen geld op je pak, want het moet goed zitten én flatteren. De stof voor deze winter is fluweel, maar dat kan niet iedereen dragen. Draag er vrouwelijke schoenen onder, vermijd te lage schoenen of plateauzolen.







4) Een winterjas
Logisch, maar toch 'vergeten' veel vrouwen te investeren in een echt warme winterjas. Grote kragen zijn nog steeds in en vermijd iets dat te vormeloos is.

5) Een militaire jas
Een tweede jas in militaire stijl, het hipste dit seizoen, komt van pas voor meer casual gelegenheden.








6) Grote, rechte tas
Een grote, rechte tas met grote handtas met grote handvaten waar die avondboodschappen ook in passen.







7) Een clutch
Voor de glamoureuze events of een avondje uit: trakteer jezelf op een clutch. Less is more: bankkaart, één sleutel, je gsm en één zakdoekje: meer heb je niet nodig toch?


8) Enkellaarsjes
Vorige winter al een grote hit, en duidelijk 'here to stay'. Ze passen onder korte rokjes, skinny jeans en leggings en zijn een perfect schoeisel voor het tussenseizoen: dicht, zodat je tenen niet bevriezen maar ook laag genoeg zodat je je benen nog kan tonen.


9) Een glam-rok
Ter afwisseling van een cocktailjurkje: de glam-rok. In kokervorm (mét hoge hakken) en glinsterdraad of lovertjes: dat mag. Draag het chique met een satijnen hemdje (hooggesloten met strik) of maak het minder chique door een eenvoudig shirtje of truitje te dragen.









10) Een kasjmier sweater
Kasjmier kan duur maar ook relatief goedkoop. Kies voor een simpel truitje met een V-nek, en je draagt het jarenlang.


11) De perfecte jeans
Investeer geld en (een beetje) geld in jouw perfecte jeans, en je hebt er jaren plezier van. De Boyfriend en skinny jeans doen het nog steeds erg goed.







12) Ouderwetse schoenen
Nieuwe ouderwetse schoenen, welteverstaan. Deze lederen schoenen worden vaak gemaakt in twee kleuren en met een patroontje in het leer. Ze bestaan in mannen- en vrouwenversie, en die laatste moet een hoge hak hebben. Perfect onder een smalle broek of een kokerrok als je de strenge leerkracht-look niet schuwt.

13) Tweed jurk
Een eenvoudige tweed-jurk voor al je professionele en semi-formele geledenheden. Samen met de clutch en de ouderwetse schoenen (en een paar goede panty's) een killer-combinatie.

14) Grote halsketting
Een opvallende halsketting maakt elke eenvoudige outfit meteen wat glamoureuzer. Kan supergoedkoop voor superveel effect.

15) Sexy ondergoed
Ieder zijn stijl, maar kies ondergoed dat goed zit, dat past en waarin je je goed voelt. Aarzel niet om je lingerie regelmatig te updaten met nieuw ondergoed of een nieuwe beha.

16) Sokken die over de knie komen
Vermijd de 'porno-schoolmeisjes'-look door ze te dragen met ballerina's of platte schoenen.

17) Riem voor overdag
Kies een dunne, weinig opvallende riem om je outfit overdag mee af te werken.








18) Riem voor 's avonds
Je avondkledij vraagt iets meer glam, dus deze dunne riem mag ook iets meer opvallen (én glitteren).

19) Tweed shorts
Het is dé hit deze herfst: een paar tweed of wollen shorts, gedragen over licht glanzende nylons. Koop ze niet te strak om ongemak te vermijden. Kan gecombineerd worden met platte schoenen of schoenen met een hak, afhankelijk van het effect dat je wil bereiken. Te vermijden op de werkvloer.







20) 'Pofschouders'
Hemdjes, jurkjes, blazers en T-shirts met een pofmouwtje of iets extra aan de schouders: je kan niet zonder dit seizoen.


21) Iets met kant
De kant-trend is liefst zwart en onderdeel van een groter geheel (bijvoorbeeld: kanten mouwtjes aan een zwart jurkje).


22) Band-T-shirt
Heerlijk voor een casual dag: een tof T-shirt. Dit seizoen zijn afgewassen shirts met bandprints heel in (kijk uit voor de Beatles!). Te combineren met een jeans en sneakers, om boodschappen te gaan doen of vriendinnen thuis te ontvangen.


23) Hemdjes
Hemdjes, met ruffels, hooggesloten en in poederkleuren, scoren goed op de werkvloer. Een glanzende stof (eventueel in wrap) past beter voor een avondje uit. Past zowel op een geklede broek, als op een kokerrok als op een goede jeans.


24) Lederen vest
Een korte lederen vest beschermt tegen de regen, geeft jou een stoere look en pimpt je jeans. Voor een dagje in de stad.


25) Een valse bontwrap
Lang voor echt chichi-madammen, maar de bontwrap maakt zijn rentrée. Kies voor vals bont, samen te binden met lintjes en versla de kou in je avondjurk.









30-09-2009 om 16:26 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transparantie troef op catwalk in Milaan


Transparantie troef op catwalk in Milaan


Kristina Ti.


Als je kijkt naar wat er op de catwalk in Milaan verscheen, dan lopen we volgende lente allemaal rond in kanten shortjes die eerder op slipjes lijken, transparante blouses, lange doorkijkjurken en korsetten.



Prada.
Prada.


Echte wereld?
Elke designer op de Fashion Week in Milaan liet veel vlees zien. Bij Prada zagen we ultrakorte shorts, soms droegen modellen hier een transparant jurkje over, soms liepen ze er zo mee rond. Zelfs de schoenen en handtassen waren hier transparant. Bij Jil Sander zagen we stof, gebruikt voor jurken, dat eerder op een visnet leek en Versace toonde galakledij met gaten op sexy plaatsen. Karl Lagerfeld tekende transparante jurkjes die eerder leken op nachtjaponnen en kamerjassen dan avondkledij. De moderedactrices die dit allemaal op de eerste rijen mochten aanschouwen, fronsten de wenkbrauwen bij de vraag hoe ze deze trend kunnen vertalen naar de echte wereld. Want zie jij je al lunchen met collega's in een transparante blouse en kanten hotpants?




Karl Lagerfeld voor Fendi.
Karl Lagerfeld voor Fendi.


Draagbaarder maken
Maar volgens styliste Yasmin Sewell moeten vrouwen zich geen zorgen maken. "Transparante kledij wordt om de zoveel jaren terug trendy. Het is makkelijker te dragen dan je denkt. Als je een schouder of arm transparant laat is dat al erg sexy en je kunt met laagjes werken. Het wordt zeker en vast een trend bij de gewone vrouw." Als deze stukken in de winkel terechtkomen zullen ze wel huidkleurige voeringen hebben om het draagbaarder te maken. Maar verwacht je komende lente aan kledij met gaten en topjes waar je je beha door zult zien. Het voordeel hiervan is dat je het makkelijk kan dragen: het enige wat je nodige hebt is fatsoenlijke en mooie lingerie en lef, veel lef. (br.nina)



30-09-2009 om 11:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellen schitteren als pin-ups

Modellen schitteren als pin-ups

Om de clip te bekijken klik op de foto





De nieuwste zwem-en strandmode maakt een vast onderdeel uit van de modeweken. Dit jaar toverde het merk Pin-Up stars zijn modellen ook echt om tot lustobjecten.

Deze bikini's zijn waarschijnlijk niet erg geschikt voor een dagje aan de Noordzee, en ook in je plaatselijke zwembad zouden we de hebbedingen niet meteen aantrekken. Het modemerk Pin-Up stars nam zijn naam dit jaar wel erg letterlijk en creëerde een erg blote zwemlijn.

Bekijk de beelden op het filmpje door op de foto te klikken



29-09-2009 om 12:12 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draagt iedereen komende lente het 'luierbroekje'?

Draagt iedereen komende lente het 'luierbroekje'?


Prada.



Gespot op de catwalk voor de lente van 2010 bij tal van ontwerpers: het korte shortje dat erg lijkt op een luier. We zagen ze bij Alexander Wang, Vivienne Westwood, Prada en Marc Jacobs voor vrouwen, designer Steven Cox bij Duckie Brown maakte zelfs een versie voor mannen.








Wraak?

Wagen designers zich aan dit bizarre en onflatterende kledingstuk omdat het een stapje verder is dan de harembroek? Daarbij lijkt het ook net alsof er ongewenste dingen rondzwerven aan je kruis, het luierbroekje kan daar dus een zomerversie van worden. Of is het de wraak van de designers omdat ze met de crisis minder verkopen en zo vrouwen belachelijk willen maken?



Vivienne Westwood.
Vivienne Westwood.


Perfecte figuur
De vraag is natuurlijk of we komende zomer nu allemaal met deze ultrakorte shortjes de straat op moeten om trendy te zijn. Slechts enkele vrouwen hebben de juiste kont en de perfecte benen zodat dit kledingstuk hun figuur flatteert, daarom geloven weinigen dat vrouwen dit zullen dragen. Modecritici dachten echter wel op voorhand dat de harembroek ook niet zou aanslaan.



Duckie Brown.





29-09-2009 om 12:06 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
28-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy cowgirls bij Dolce&Gabbana


Sexy cowgirls bij Dolce&Gabbana



http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/DolceGabbana.jpg?t=1253900863




Als het van D&G afhangt, duiken stoere cowgirls terug in het straatbeeld op volgende zomer. Zwierige rokjes, ingesnoerde bustiers en cowboyboots maken het mooie weer. Enkel de cowboyhoed laten we thuis.




http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/DolceGabbana-3.jpg?t=1253901029




http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/DolceGabbana-2.jpg?t=1253900914



28-09-2009 om 13:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milk Inc uit de bol met Le Coq Sportif


Milk Inc uit de bol met Le Coq Sportif


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Milk-Inc.jpg?t=1253967381



Voor de jongste reclamecampagne van Le Coq Sportif strikte
het Franse merk Regi en Linda van Milk Inc.

Fotograaf Wim van de Genachte toverde zijn studio om in een
klein sportpaleisje met uiteraard hoofdtelefoon, micro en discobal binnen handbereik. De beide Milk Inc'ers lieten het zich welgevallen. Glitter en glamour in combinatie met sportieve basics: helemaal in lijn met de nieuwe wintercollectie van Le Coq Sportif én met de stijl van Regi en Linda. Handjes in de lucht, pootjes op de catwalk...


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Milk-Inc2.jpg?t=1253967504


Drie collecties

De samenwerking tussen Le Coq Sportif en Milk inc zal nog
even voortduren. Er werd immers een contract getekend voor
drie seizoenen (winter 2009 en zomer en winter 2010). (br.nina)




27-09-2009 om 13:20 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
26-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armani brengt de jaren '80 terug

Armani brengt de jaren '80 terug



http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Armani3.jpg?t=1253897910



Giorgio Armani springt mee op de kar van de 80s revival, zo blijkt uit zijn modeshow tijdens de modeweek in Milaan.



http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Armani1.jpg?t=1253898240



Brede schouders, broeken met een hoge taille, grote riemen: het doet allemaal denken aan de zo vaak verfoeide jaren '80.



http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Armani2.jpg?t=1253898188



Wat meer is: de collectie bestond bijna volledig uit twee kleuren: koningsblauw en fuschiarood met hier en daar nog wat lichtblauw en zwart. Een topje uit mosgroen (en met laagjes franje) leek wel verloren gelopen.



http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Armani5.jpg?t=1253898361




http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/Armani4.jpg?t=1253898296





26-09-2009 om 10:52 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
25-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk wil waarschuwing op bewerkte foto's modellen


Frankrijk wil waarschuwing op bewerkte foto's modellen


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/bewerkte-foto.jpg?t=1253893366



Franse volksvertegenwoordigers hebben een wetsvoorstel ingediend dat een waarschuwing zou verplichten bij foto's en advertenties die bijgewerkt zijn om modellen er mooier te laten uitzien. Dat meldt de Telegraaf.

Met de waarschuwing 'digitaal gemanipuleerd om het beeld van het menselijk lichaam te veranderen' willen de politici de volksgezondheid bevorderen en consumenten beschermen. Het ontbreken van een dergelijke waarschuwing zou een boete moeten opleveren van 37.500 euro.

De wetswijziging is niet alleen bedoeld voor foto's in kranten en tijdschriften, maar ook voor foto's op verpakkingen, in politieke campagnes en kunstfoto's. (br.hln)



25-09-2009 om 18:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christina Aguilera is geobsedeerd door de kleur rood


Christina Aguilera is geobsedeerd door de kleur rood


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/christina-aguilera.jpg?t=1253883333


Alles dat rood is, trekt de aandacht van zangeres Christina Aguilera. Ze gebruikt de kleur dan ook om een zeker niveau van 'Hollywood glamour' te bereiken.

Rood = sexy
"Rood is sexy. De zwoele rode lipstick, spannende rode jurkjes, opvallende rode stiletto's of een glamoureuze, rode avondjurk: het is  de kleur dat de kledij naar een extra niveau tilt. Het is een sensuele en vrouwelijke kleur, dat zelfvertrouwen combineert met klassieke Hollywood glamour", vertelt de platinablonde zangeres aan het tijdschrift Heat.

"Vrouwen die willen experimenteren met rood, starten het best door details in hun kledij rood te maken zoals rode nagels of rode lippen. Snel zal het een kleur worden waar je niet zonder kan leven."

Lippen, mascara, parfum
"Ik heb altijd gehouden van rode lippen. In combinatie met zwarte mascara is het helemaal wauw. Maar wat je look écht afmaakt, is een vleugje parfum, voor welke gelegenheid dan ook. Rode loper, dinner of naar bed gaan: het maakt niet uit."

Niet echt verwonderlijk dat Aguilera parfums promoot als je weet dat ze net haar derde parfum ('Christina Aguilera by night') heeft uitgebracht.

Mannen
Overigens heeft Christina wel gelijk om rood als dominante kleur te kiezen. Rood is een kleur gedragen door winners, en mannen zijn dol op vrouwen in rode jurkjes of rode schoenen. En niet te vergeten: volle, rode lippen wijzen op vruchtbaarheid bij de vrouw.




25-09-2009 om 17:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiest Carrie Bradshaw voor ecoschoenen?

Kiest Carrie Bradshaw voor ecoschoenen?


(Foto: Swedish Hasbeens)



In de nieuwste Sex and the city-film zal hoofdpersonage Carrie niet altijd haar geliefde Manolo Blahniks dragen. De schoenenverslaafde schrijfster draagt in de nieuwste film ook ecovriendelijke schoenen van het merk Swedish Hasbeens. Dat meldt de nieuwssite nu.nl.






Twijfel
Maar is dat wel zo? Analyse van de gelekte foto's van op de filmset in New York toont dat actrice Sarah Jessica Parker die schoenen draagt tijdens wat lijkt op een repititie.

Ze draagt ook een bleke jeans en een grijs topje en is voortdurend omringd door productieassistentes. In scènes waar géén crew is te zien draagt de actrice wel dezelfde broek, maar een ander hemdje én stiletto's. De vraag is dus eigenlijk of Sarah Jessica Parker die schoenen draagt, of het personage Carrie.






Geloof
Bij Swedish Hasbeens geloven ze er alvast in. "Carrie heeft zowel het schoenenmerk Manolo Blahnik als Ugg Boots gemaakt tot wat ze nu zijn", reageert ontwerpster Emily Blixt. "En ook de Cosmopolitan-cocktail dankt aan haar zijn bekendheid. Dat Carrie nu hetzelfde doet voor onze ecoschoen is fantastisch."

Leder, hout en rubber
De schoenen van Swedish zijn gemaakt van onbewerkt leder en hebben een houten zool, waar een laagje rubber is op gelijmd. Dat is misschien wel ecovriendelijk, helemaal groen is het zeker niet.





Er wordt immers nog leder gebruikt en ook rubber is niet bepaald een groen product. Het merk kiest zelfs niet voor een soort ecorubber, want ze raden de consument aan om een versleten laagje rubber te laten repareren bij een schoenmaker.

Handleiding
Ook komen de schoenen met een uitgebreide handleiding: zo kan je ze niet dragen in te vochtige omgeving, kunnen ze scheuren of barsten als je tegen iets botst of je de schoen uitdoet zonder het riempje te openen.





Al lijkt de ecovrouw zich daar maar weinig van aan te trekken. Swedish Hasbeens heeft 170 winkels in 14 landen en is na Zweden vooral populair in de VS



http://www.nina.be/static/FOTO/pe/18/10/2/media_xl_1787747.jpg




25-09-2009 om 13:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slip voor linkshandige mannen voorkomt gênante ongelukjes

Slip voor linkshandige mannen voorkomt gênante ongelukjes





Een Brits ondergoedmerk brengt strakke boxershorts voor linkshandige mannen op de markt. Zo wil het merk voorkomen dat ze gênante ongelukjes hebben bij een toiletbezoek.

Gelijkheid
De nieuwe slips van het ondergoedmerk Hom hebben een horizontale opening vooraan, in plaats van rechts. Verkoper in de Britse keten Debenhams Rob Faucherand: "Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor de gelijkheid van linkshandige mannen. We zien niet in waarom iets waar je geen invloed op hebt moet bepalen wat voor onderbroeken je de rest van je leven draagt."

Sneller verslijten
Ongeveer 10 procent van de mannelijke bevolking is linkshandig. Deze mannen met een veel ingewikkelder manoeuvre uitvoeren bij het plassen dan rechtshandigen, waardoor hun onderbroeken sneller verslijten. "Een horizontale opening lijkt een kleine stap, maar voor heel wat gedupeerden is dit iets waar ze al lang naar uitkijken", aldus Faucherand.



24-09-2009 om 20:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgemergelde Victoria Beckham zorgt voor opschudding

Uitgemergelde Victoria Beckham zorgt voor opschudding


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/09/23/695783/uitgemergelde-victoria-beckham-zorgt-voor-opschudding_1_515x0.jpg


De Londense Fashion Week zorgde voor een nieuwe stimulans in het matendebat. Zo stond menig topmodel te kijken van de graatmagere Victoria Beckham en zorgde modeontwerper Mark Fast voor ontsteltenis met zijn dikkere modellen.

Modellen mogen niet meer graatmager zijn, daar lijkt iedereen het over eens. Totdat ontwerpers ervoor kiezen dikkere modellen op de catwalk te sturen. Modejournaliste Erika Kurihara wist niet wat ze zag tijdens de modeshow van Mark Fast en begon luidkeels te protesteren toen de modellen met normale maten de catwalk op flaneerden. Kurihara maakte zo'n commotie dat ze uiteindelijk moest worden buitengezet door security. Achteraf verklaarde ze haar daden: "Ik heb geen probleem met zwaardere vrouwen, ik vond enkel dat ze niet het juiste loopje hadden voor de catwalk."

Consternatie was er ook toen Victoria Beckham volledig uitgemergeld verscheen op een feestje van het modeblad Vogue. Zelfs topmodellen Claudia Schiffer, Naomi Campbell en de magere ontwerpster Stella McCartney reageerden vol afschuw.

In Londen startte er deze week bovendien een campagne op om modellen met een verschillende grootte, gewicht en leeftijd te promoten.



24-09-2009 om 12:00 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katie Holmes tovert Suri om tot modepop met hoge hakken

Katie Holmes tovert Suri om tot modepop met hoge hakken





De driejarige Suri, dochter van Tom Cruise en Katie Holmes, begint meer een meer een kopie van haar mama te worden met haar dure designerkledij, een handtas en zelfs hoge hakken.

Opgroeien
Kleuter Suri werd op straat gespot met sandalen met hakken, een fleurige rok, roze t-shirt en schattig handtasje. Niet veel later op de dag besloot mama Katie haar dochtertje dan toch meer gepaste sportschoenen aan te trekken. Een dag droeg het meisje van drie felle roze lipstick. Critici opperen dat deze kleuterceleb zo gedwongen wordt te snel op te groeien.






Jongste fashionista
Suri Cruise is op weg om 's werelds jongste fashionista te worden, vorig jaar kreeg ze de prijs van het magazine OK de prijs van 'Best geklede meisje', ze versloeg daarmee Shiloh van Brad Pitt en Angelina Jolie en Violet van Ben Affleck en Jennifer Garner. Ze draagt regelmatig stukken van bekende designers, het meest opvallende was een chic avondkleed van Ralph Lauren.



24-09-2009 om 10:43 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hakken dragen niet langer een taboe bij mannen

Hakken dragen niet langer een taboe bij mannen





Hoge hakken zijn bij mannen niet langer enkel bestemd voor travestieten, steeds vaker grijpen degenen met een kleine gestalte, Sarkozy bijvoorbeeld, naar een gehakte schoen om groter te lijken.



Mannelijk model met gehakte laarzen bij Rad Hourani.
Mannelijk model met gehakte laarzen bij Rad Hourani.


Niet kleiner dan vrouw
Een kleine gestalte zorgt nog steeds voor complexen bij veel mannen, meldt nu.nl. Maar het is niet langer taboe voor hen om dat te verdoezelen met een hoge hak. Celebs als Tom Cruise en Sarkozy dragen het om niet kleiner te zijn dan hun vrouw. Heel wat gewone mannen volgen hun voorbeeld. Op het internet vind je tal van blogs en groepen van mannen, als 'High Heels for men', die vechten voor meer vrijheid wat schoen- en kledingkeuze betreft. Het Britse grootwarenhuis Selfridge zegt te merken dat de hakken van mannenschoenen in hun rekken steeds hoger worden. Vroeger hadden deze een hak van ongeveer 1,5 cm, nu is dat al maar liefst 5 cm. De nieuwste collectie van Dior bevat zelfs een exemplaar van 6,5 cm.



Een foto van de groep 'Men in high heels', deze mannen strijden voor meer vrijheid wat schoenkeuze betreft.
Een foto van de groep 'Men in high heels', deze mannen strijden voor meer vrijheid wat schoenkeuze betreft.


Vrouwelijkere schoenen
Daarnaast worden mannenschoenen steeds vrouwelijker, het gaat niet enkel om stevige exemplaren, naaldhakken kunnen ook tegenwoordig. Tijdens de New York Fashionweek stuurt ontwerper Rad Hourani al modellen met gelaarsde hoge hakken de catwalk op. Karl Lagerfeld liet zijn favoriete model Baptiste Giabiconi naakt met een paar stiletto's poseren op de cover van het magazine Purple. Ook steeds meer fashionable excentriekelingen, als Jean Paul Paula en Andre J, durven zich in het openbaar te begeven met torenhoge sandalen. (br.nina)



Baptiste Giabiconi op de cover van Purple.
Baptiste Giabiconi op de cover van Purple.






24-09-2009 om 10:42 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de Flinstones op de catwalk

Met de Flinstones op de catwalk





Pixie Geldof leek wel uit het prehistorisch tijdperk gewandeld op de Londense catwalk. Voor de modeshow van Jeremy Scott werd ze, samen met de andere modellen, in uitgerafelde, bedrukte jurkjes gestoken. Zelfs het kapsel en de schoenen werden opgesmukt met beenderen. De gelijkenis met Fred Flinstone's dochter Pebbles was op zijn minst treffend.






Luipaardprints
Jeremy Scott heeft iets met luipaardprints en safari-geïnspireerde fashion. Als het van de man afhangt, lopen we er volgende zomer op z'n Yabbe Dabbe Doo's bij. Afwachten of het stenen tijdperk effectief terug komt. (br.nina)








23-09-2009 om 17:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graatmagere Posh stimuleert matendebat modewereld

Graatmagere Posh stimuleert matendebat modewereld





Tijdens het 25-jarig jubileum van de Londense modeweek is er hevig gedebatteerd over graatmagere vrouwen. Zangeres en ontwerpster Victoria Beckham (35) zorgde met haar uitgemergelde lichaam voor heel wat ontzetting gisterenavond op een feestje van het Britse modeblad Vogue. Topmodellen Claudia Schiffer, Naomi Campbell en designer Stella McCartney stonden erbij en keken er verbaasd naar.




 


Maatje 40 en 42

Ook heel wat opschudding op de collectievoorstelling van Mark Fast. De designer, die niet verlegen zit om een beetje controverse, stuurde drie modellen met kledingmaten 40 tot 42 de catwalk op.
 
"Het juiste loopje"
En dat leek niet naar de zin van modejournaliste Erika Kurihara, die gevraagd werd de zaal te verlaten toen ze haar ongenoegen liet blijken. "Ik heb geen problemen met zwaardere vrouwen, ik vond enkel dat ze niet het juiste loopje hadden voor de catwalk", verdedigde ze zich later.
 
In Londen is er bovendien een campagne opgestart voor modellen van verschillende grootte, gewicht en leeftijd.




 


Modeweken

De modeweek in Londen loopt morgen op zijn einde met de voorstelling van enkele collecties mannenmode. Vorige week verbleef het modecircus in New York, na Londen zijn nog Milaan en Parijs aan de beurt.




23-09-2009 om 11:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
22-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papieren zakjes van dure merken vernielen regenwoud


Papieren zakjes van dure merken vernielen regenwoud


Halle Berry geeft hier het slechte voorbeeld.
Halle Berry geeft hier het slechte voorbeeld.


Wie shopt, loopt natuurlijk graag over de straat met zakjes van bekende merken. Dat staat mooi, maar helaas zijn de meeste van die zakjes een ramp voor het milieu. De winkels kopen ze van een bedrijf dat verantwoordelijk is voor de vernieling van een groot deel van het regenwoud van Indonesië.

Net als het Braziliaanse Amazonewoud is het regenwoud van Indonesië enorm belangrijk voor onze planeet. Maar er is nog een reden om het regenwoud te redden. Het is immers het laatste toevluchtsoord van de Sumatraanse olifant en tijger. Het is dus maar de vraag of een duur zakje het verlies van deze prachtige dieren kan compenseren...



22-09-2009 om 20:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen met een geurtje

Schoenen met een geurtje





Woensdag start de modeweek in Milaan. Ter ere van die Milano Moda Donna werden een paar exclusieve schoenen gemaakt met geparfumeerd leder.

De 'Lotus Flower pump' haalde zijn mosterd bij een Oosterse waterplant met dezelfde naam. De creatieve juweeltjes zijn van 23 tot 30 september te bewonderen bij de Italiaanse ontwerper Santoni aan de Via Gesù te Milaan. Voor een tweeduizend euro zijn ze de jouwe en heb je gegarandeerd nooit stinkvoetjes. (br.nina)




22-09-2009 om 18:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Kate Moss te oud om géén beha te dragen?

Is Kate Moss te oud om géén beha te dragen?





Supermodel Kate Moss ging lang door voor iemand wie alles gegeven was. Zelfs doodmoe, met ongekamde haren of stomdronken werd haar veel gegeven, kon ze veel aan. Het graatmagere model kon ook de alternatieve (korte) kledij dragen.

Gedaan
Maar het ziet er naar uit dat het einde van die toegeeflijkheid in zich is. Enkele weken geleden werd een vernietigend stuk gelanceerd dat genadeloos de gevolgen van haar wilde levensstijl op haar gezicht toont. Nu ontstaat commotie over het feit dat Kate Moss, op haar leeftijd, misschien wel een beha zou moeten dragen.

Opvallend
Niet dat Kate Moss vaak een beha draagt, maar soms valt dat meer op dan anders. Bijvoorbeeld wanneer hordes fotografen je fotograferen op de rode loper van de GQ Awards en je tepel door de flinterdunne stof prikken.

Contra
"Na je 35ste, na een bevalling, na borstvoeding kunnen niet veel vrouwen nog zonder beha rondlopen. Ook al heb je zoals Kate Moss maar kleine borsten, het stopt ergens", vinden sommige Britse vrouwen.

Pro
Anderen verdedigen Kate Moss. "Zonder beha rondlopen heeft vooral te maken met attitude. Net zoals Madonna haar zwarte haarwortels in haar blonde niet kleurt, zo kan Kate Moss haar eigen regels volgen. Ze zal altijd cool zijn."



22-09-2009 om 11:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer vrouwen proberen zelf moedervlekken te verwijderen

Steeds meer vrouwen proberen zelf moedervlekken te verwijderen





Steeds meer websites bieden doe-het-zelfkits aan waarbij je zelf moedervlekken kunt verwijderen. Veel jonge Britse vrouwen kiezen voor deze goedkope oplossing, maar beseffen niet dat dit littekens kan veroorzaken en het levensgevaarlijk is.

Huid wegbranden
Met crèmes en lotions beweren websites je te kunnen helpen moedervlekken, wratten of gelijkaardige huidproblemen thuis zelf te verwijderen aan de fractie van de prijs die een dermatoloog vraagt. Ze beweren veilig en natuurlijk te zijn en garanderen dat ze echt werken. De kits houden in dat je zelf de oppervlakte van de huid wegkrabt, daarvoor moet je een naald gebruiken. Dan breng je een crème aan op basis van kruiden, die de moedervlek op een 'natuurlijke' manier verwijdert. Maar eigenlijk branden ze de huid weg en krijg je een korstje dat er uiteindelijk afvalt.







Permanent litteken

De Britse dermatoloog Manu Mehra: "Ik heb tal van vrouwen behandeld die littekens bij zichzelf aanbrachten met een product dat ze op het internet kochten. Een jong meisje had een klein vlekje op haar neus zelf verwijderd. Maar daarbij nam ze ook de onderliggende huid weg, waardoor ze nu permanent een putje in haar neus heeft. Omdat een ingreep het vaak enkel erger maakt, zit er vaak niets anders op dan dat deze vrouwen permanent met een litteken blijven rondlopen."


Dodelijk
Maar wat nog erger is dat door deze producten mensen de signalen van kanker niet kunnen opsporen. Een moedervlek kan een kwaadaardig melanoom worden, wat gevaarlijk voor je gezondheid is. Als mensen naar een dermatoloog gaan, kan een professional bestuderen of het om zo'n gevaarlijke moedervlek gaat en ze kunnen deze ook laten analyseren in het labo. Maar als de moedervlek verwijderd is en de kanker zich verspreidt in het lichaam, kun je een terminale tumor ontwikkelen die veel eerder ontdekt en dus ook sneller verwijderd had kunnen worden. (br.hln)



21-09-2009 om 18:09 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo krijg je de verleidelijke schouders van Sharon Stone


Zo krijg je de verleidelijke schouders van Sharon Stone





Sharon Stone ziet er voor haar leeftijd ontzettend goed uit. Vooral haar schouders zijn pronkstukken, deze zet ze vaak met mouwloze jurken in de verf. We leren je hoe je zelf zo'n figuur krijgt.


Figuur maken of kraken
De celeb beweert zelf weinig aan sport te doen, ze probeert een ganse dag veel te bewegen. Ieders mond viel open bij het zien van de mooie foto's van de halfnaakte Stone in Paris Match vorige maand, zeker als je weet dat ze al 51 jaar is. Vooral haar mooie schouders vallen op. Dit is echter een vaak vergeten lichaamsdeel, maar ze kunnen het vrouwelijke figuur maken of kraken. Te smal of uitgestoken beenderen doen de heupen breder lijken. Ze kunnen ook het bovenlichaam te gespierd en te mannelijk laten lijken. Sharon Stone heeft de perfecte schouderstructuur zodat de rest van haar lichaam ook in proportie is.







Dagelijkse routine
Toch beweert de actrice dat ze elke dag sport, ze probeert zo veel mogelijk beweging in haar dagelijkse routine te integreren. "Ik hol achter mijn kinderen aan en blijf zo in vorm", bekende ze onlangs. "Het fitnesscentrum bezoek ik haast nooit. Ik parkeer mijn auto wat verder en neem in plaats van de trap de lift. Na een tijdje maakt dat een groot verschil."

Oefening
Wil je net zo'n mooie schouders als Sharon Stone, dan is het best dat je zowel de borst-, als de schouderspieren en de triceps traint. Neem gewichtjes van een één tot anderhalve kilogram in elke hand. Ga dan met je rug recht staan en zet je voeten even ver uit elkaar als je schouders. Plooi je ellebogen en laat de gewichten lichtjes rusten op je schouders, je handpalmen wijzen naar elkaar. Hef je armen over je hoofd en draai je handen lichtjes zodat je palmen op hun hoogste punt naar elkaar wijzen. Ondertussen duw je je heupen lichtjes naar voren. Je moet handen kunnen zien vanuit je ooghoeken, leun dus niet naar achteren. Herhaal deze oefening tot 12 keer, bouw het op tot je uiteindelijk drie sets kunt doen. Als je deze oefening dagelijks uitvoert, kun je resultaat verwachten binnen de drie tot zes weken.





21-09-2009 om 11:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Pink collection' van Ferragamo ten voordele van borstkanker

'Pink collection' van Ferragamo ten voordele van borstkanker


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/6/7/0/media_xl_1639725.jpg




Luxemerk Salavtore Ferragamo brengt een collectie op de markt waarvan de opbrengst naar borstkankerfondsen gaat. De zogenaamde Pink Collection is volledig gericht op de welvarende Aziatische markt die gespaard lijkt van de recessie. Spijtig voor de fans in andere werelddelen, die het (voorlopig?) met deze foto's moet doen.







De zachtroze collectie blinkt uit in sofisticatie en onopvallendheid. Wel opvallend: veel vrouwen kunnen zich in de collectie vinden. Er is de torenhoge stiletto mét strik, een simpele sportieve schoen en een elegante ballerina. Wie geen roze aan de voeten wil, heeft nog de keuze tussen een hippe winkeltas en een elegante schoudertas, inclusief ketting.







Ferragamo is niet het eerste merk dat mode lanceert ten voordele van borstkanker. In Nederland is er zelfs een heuse borstkankerstiletoo.








20-09-2009 om 11:11 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
19-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is Vlaamse 'shoppingprovincie' bij uitstek


Antwerpen is Vlaamse 'shoppingprovincie' bij uitstek


De Antwerpse Meir.


Met een gemiddelde van 9,4 winkels per duizend inwoners kroont de provincie Antwerpen zich tot de 'shoppingprovincie' van Vlaanderen. Dat blijkt uit de studie naar detailhandel waarvan de provincie vandaag het tweede luik voorstelde. Op de tweede plaats volgt Limburg met 8,3 winkels per duizend inwoners. Vlaams-Brabant sluit de top drie af met 6,4 winkels per duizend inwoners.
 
Koopgedrag
In april van dit jaar bracht de provincie samen met onderzoeksbureau WES alle detailhanderlaars in kaart. Nu komt de provincie naar buiten met de resultaten van het onderzoek naar het koopgedrag binnen de provincie. Ruim 7.000 inwoners werden bevraagd over hun koopgedrag: Waar halen ze wat? Wat is de belangrijkste reden om het daar te halen? Speelt de prijs een doorslaggevende rol in die keuze? "Met deze informatie bieden we de gemeenten een duidelijke basis om een toekomstgericht detailhandelbeleid uit te bouwen", zegt gedeputeerde voor Economie Koen Helsen.
 
"Het onderzoek toont aan dat de inwoners zeer tevreden zijn over het winkelaanbod op ons grondgebied. Ruim 98 procent doet zijn dagelijkse inkopen in onze provincie. Dat is goed, maar het kan nog beter. Voor grote aankopen (4,7 procent), kledij en vrijetijdsgoederen (4,8 procent) steken we nog te veel de provinciegrens over. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe we die winkelaars kunnen terugwinnen."
 
Service en bediening
"Verrassend is dat niet de prijs (29,7 procent), maar wel de nabijheid van het winkelaanbod (47,3 procent) een doorslaggevende reden is om voor een bepaald winkelgebied te kiezen. Service en bediening is voor 23,1 procent van de deelnemers de voornaamste reden."
 
De provincie beschikt nu ook over specifieke cijfers van alle zeventig gemeenten. Uit de cijfers blijkt dat voor dagelijkse producten 69 procent van de inwoners bij de eigen gemeente zweert. De trouwste klanten wonen in Mol, Geel, Herentals, Kalmthout en Mechelen.
 
De meest bezochte winkelgebieden zijn achtereenvolgens centrum Antwerpen, centrum Turnhout, centrum Mechelen, Wijnegem Shopping Center en centrum Mol. Qua gezelligheid en aangename winkelsfeer scoren het centrum van Hoogstraten, Antwerpen en Lier het best.
 
In maart 2010 stelt gedeputeerde Helsen het derde en laatste deel van de studie naar detailhandel voor. "Nu we alle gegevens en het koopgedrag hebben verzameld, moeten we in nauw overleg met de gemeenten een duidelijke visie uitwerken", besluit Helsen.



19-09-2009 om 11:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Trendy man plukt zijn wenkbrauwen


Trendy man plukt zijn wenkbrauwen






Ook mannen weten hoe langer hoe meer dat verzorgde wenkbrauwen een gezicht kunnen verfraaien. De oermannelijke, dikke wenkbrauwen zijn niet meer gegeerd, maar dienen volgens de laatste beautytrends, geplukt en bijgewerkt te worden.

Huwelijk

Britse schoonheidsketens zien steeds meer mannen opduiken die verzorgde wenkbrauwen wensen. De meeste mannen komen voor het eerst omdat ze goede sier willen maken op een sollicitatie of omdat ze in het huwelijksbootje stappen.



Jude Law en David Beckham tonen hoe het moet.
Jude Law toont hoe het moet.


Drempelvrees
Eens de eerste stappen zijn gezet, lijkt de grootste drempelvrees verdwenen. Nu de vraag zo groot is, overwegen Britse schoonheidssalons speciale sessies voor de ijdele man. Daarbij wordt info en advies gegeven over de vorm en kleur van de wenkbrauwen en de verschillende epileermethodes. "Het taboe rond vormgeving bij mannelijke wenkbrauwen is verdwenen", vertelt beautyconsulente Sara Starn in de Daily Mail. "Net zoals ook de taboes rond zelfbruiners en gezichtsbehandelingen voor mannen de wereld uit zijn".

Opkuis
"Over-epilering is echter not done", stelt de beautyexperte. "Het geheel mag er niet te geplukt en te vrouwelijk uitzien. Alsof er een snelle opkuis is geweest, meer is er niet nodig. Neem een voorbeeld aan Russell Brand, Jude Law, David Beckham of Peter Andre, de wenkbrauwen van deze heren tonen hoe het moet".




18-09-2009 om 23:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avril Lavigne is glamour queen met eigen kledinglijn


Avril Lavigne is glamour queen met eigen kledinglijn





Zangeres Avril Lavigne lijkt voorgoed haar t-shirts, jeansbroek en sneakers te hebben geruild voor een meer volwassen, glamoureuze look. Ze stelde deze week haar eigen kledinglijn voor op de New York Fashion Week.

Punk
De 24-jarige punkzangeres ontwierp met haar merk Abbey Dawn een lijn voor de chique rockchick. Ze verscheen zelf op de catwalk met een zwarte baljurk, maar ze maakte het wat meer punk met een riem met studs. Ze combineerde dit met stiletto's, rode lipstick en een nonchalant kapsel.

  


  



Tieners en volwassenen

We zagen veel felroze, leder, zwart in contrast met wit, luipaardprint en gewaagde schoolkledij. De collectie bevat items voor volwassenen en tieners. "Ik zou alles uit deze collectie zelf dragen. Het merk is ook betaalbaar, maar ik vond het nog belangrijker dat het goed gemaakt is en perfect zit. Daarom pas ik alles zelf."




18-09-2009 om 10:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Make-up om op te eten


Make-up om op te eten


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/09/17/686107/make-up-om-op-te-eten_1_515x0.jpg


Wie graag snoept maar de extra kilootjes vreest, kan nu zijn hart ophalen bij de nieuwe make-upcollectie van Helena Rubinstein.

Niemand minder dan de Parijse patissier Pierre Hermé werd voor de gelegenheid ingelijfd door het beautymerk Helena Rubinstein. Hermé creëerde enkele heerlijke macarons, die spijtig genoeg enkel verkrijgbaar zijn in Parijs. Snoep-a-holics die nu reeds een vleugje van de lekkernij willen proeven kunnen hun heil zoeken in de nieuwe beautycollectie ven Helena Rubinstein. De karamel- en lavendelkleurige lipglosses zien er niet alleen uiterst heerlijk uit, ze smaken ook nog voortreffelijk.

Voor een glos betaal je gemiddeld 27 euro in de parfumerie.



17-09-2009 om 20:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.180 jaar chique handtassen en reiskoffers

180 jaar chique handtassen en reiskoffers



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Delvaux.jpg?t=1253132370



In het Modemuseum in Antwerpen is een tentoonstelling geopend die gewijd is aan de Belgische handtassenfabrikant Delvaux. Het luxemerk bestaat 180 jaar.

In 1929 opende Charles Delvaux, een zadel- en koffermaker, een lederwarenzaak in Brussel. Delvaux maakte vooral reiskoffers en speelde met succes in op de veranderende reisbehoeften.

Vanaf begin 20e eeuw legde het merk zich meer toe op handtassen voor dames. Vooral na de overname door de familie Schwennicke groeide Delvaux uit tot een luxemerk, dat in 1959 o.a. een handtas ontwierp voor het huwelijk van (toen nog) prinses Paola.

De handtassen van Delvaux zijn nog altijd handgemaakt en het merk waakt erover dat de productie kleinschalig blijft. "Net in tijden van crisis kan dat een troef zijn", meent Kaat Debo, conservatrice van het Modemuseum.



17-09-2009 om 10:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedurfd kapsel tovert Drew Barrymore om tot rock chick


Gedurfd kapsel tovert Drew Barrymore om tot rock chick


http://img11.imageshack.us/img11/442/drewbarrymoree.jpg



Drew Barrymore verscheen op de première van haar nieuwste film 'Whip it' met een gedurfd kapsel: ze maakte een stijlstatement met een asblonde coupe en zwart gekleurde punten. Zo is ze helemaal mee met de trend van de rock chick.

Grunge
De trendy actrice combineerde haar nieuwe kapsel met handschoentjes geïnspireerd op die van Michael Jackson, blauwe nagellak en een afgewassen jeansjasje, helemaal grunge dus. "Maar deze stijlverandering is niet makkelijk terug om te keren", aldus haarexperte Clare Hodge. "De kleur van de punten moet permanent zijn om zo'n contrastrijk effect te bereiken, bij kleurshampoo is namelijk de kans groot dat de kleur niet zal 'pakken'. Om de overgang zo mooi mogelijk te maken is het ook nodig dat je het haar meerdere keren behandelt, iets wat schade berokkent aan je lokken."






Subtieler

"Als het goed uitgevoerd wordt, dan is deze look heel trendy. Maar de meeste kappers zullen wel een subtielere combinatie aanraden. Warmer blond met zachte rode kleuren combineren beter, brunettes gaan best voor auberginetonen", adviseert Hodge. "De beste manier om deze gedurfde look uit te proberen, is je haar laten kleuren enkele weken of dagen voordat je het gaat laten knippen. Zo kun je mislukkingen snel laten rechtzetten. Of als het resultaat niet geslaagd is, kun je het ook helemaal in de kleur van je punten laten kleuren." (br.hln)



16-09-2009 om 22:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naomi Campbell in outfit van JBC


Naomi Campbell in outfit van JBC


Campbell al dansend zoals te zien is in de clip.


Begin deze week lekte het nieuws uit dat het internationale topmodel figureerde in de nieuwste reclameclip van JBC. Intussen zijn de eerste foto's vrijgegeven van de grootse campagne. Daarop is ze al dansend te zien in een fleurig kleedje.







Samen met Walter Van Beirendonck en een kindermodel.
Samen met Walter Van Beirendonck en een kindermodel.


Nieuwslek

De Belgische keten is niet verheugd dat het nieuws zo vroeg uitlekte. De directie hoopte het nieuws te kunnen stilhouden om de nukkige Campbell niet voor het hoofd te stoten. Zelf had ze erop aangedrongen niemand van de pers op de hoogte te brengen voor ze het land uit was. 




Op de bank met Sandrine Corman, ex Miss België
Op de bank met Sandrine Corman, ex Miss België


Internationaal
JBC pakt het met Naomi Campbell alvast groots aan en koestert duidelijk internationale plannen. Een paar jaar geleden werd ook al de Belgische ontwerper Walter Van Beirendonck in huis gehaald. Die samenwerking loont nog steeds, intussen ontwerpt de man al zijn zevende kindercollectie voor JBC. Ook de collecties van Ann Buermans, winnares van De Designers, deden het opmerkelijk goed. Beide ontwerpers zijn ook te zien in de nieuwe JBC-campagne. De eerste spotjes zijn te bewonderen vanaf 3 oktober.







16-09-2009 om 17:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoonheidssalon maakt waxen van schaamhaar leuk

Schoonheidssalon maakt waxen van schaamhaar leuk





Met grappige namen, pijnloze wax, make-up en kristallen voor de schaamstreek wil een Koreaanse keten van schoonheidssalons het ontharen van de bikinilijn leuk maken. Nu het bedrijf ook uitbreidde naar de Verenigde Staten, is het er echte een hype.


Totaalbeleving
De keten 'Strip and Browhaus' wil van waxen een totaalbelevenis maken, meldt nu.nl. "Mensen kijken op tegen een waxbeurt omdat het pijnlijk is, televisieseries en films zorgen al helemaal voor een slecht imago. Maar 'Strip en Browhaus' maakt het leuk", aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf. "Alle behandelingen bij ons gebeuren pijnloos en hygiënisch."


Make-up

De schoonheidsspecialisten heten er 'Striperellas' of 'Brow Architects'. De wax kreeg de naam 'White Chocolate Vanilla' en zou een kalmerend effect hebben, waardoor je haast geen pijn voelt. De specialisten zijn er in getraind om mooie figuurtjes te maken en geven ook aan mannen behandelingen. Wil je de schaamstreek voor een speciale gelegenheid versieren, dan kun je make-up of Swarovski-kristallen laten aanbrengen. In sommige salons zijn de kamers zo ontworpen dat je een gezellig praatje met je buurvrouw kan slaan terwijl je onthaard wordt. Binnenkort openen de eerste filialen in New York en Londen.




16-09-2009 om 12:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter de schermen bij de New York Fashion Week

Achter de schermen bij de New York Fashion Week

Op de foto drukken om het filmpje te bekijken






De modeweken wekken bij velen verbazing op. Prachtige collecties, verbluffende make-up en een opzwependheid waar menigeen jaloers op is. Maar wat speelt er eigenlijk achter de schermen?

Wij verzamelden de leukste foto's van achter de schermen bij de New York Fashion Week. Modellen zonder make-up nog naarstig op zoek naar de juiste outfits, ontwerpers die door het dolle heen zijn. Je ziet het allemaal!




15-09-2009 om 00:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lindsay Lohan wordt artistiek adviseur voor modehuis Ungaro


Lindsay Lohan wordt artistiek adviseur voor modehuis Ungaro


http://img22.imageshack.us/img22/3912/lindsaylohanb.jpg


Het Franse modehuis Ungaro heeft door de jaren heen een ongekende kwaliteitsreputatie opgebouwd. Velen fronsten dan ook de wenkbrauwen toen het modemerk aankondigde Lindsay Lohan als artistiek adviseur in huis te halen.

"Lohan is een superconsument en superconsumenten hebben goede ideeën om bij te dragen aan de uitwerking van de collectie. Het merk krijgt een elektroshock", vertelt directeur Mouni Moufarrige.

Ungaro vindt het moeilijk om een jong publiek aan te spreken en hoopt met Lohan de juiste vrouw in huis te hebben gehaald voor een jeugdig imago aan te meten. "Ik denk dat zij ons een nieuwe zichtbaarheid zal geven. Ik hoop dat deze aanwinst het merk zal verjongen. Ungaro is altijd fantastisch geweest. Maar zoals vele bekende labels is het samen met zijn designers oud geworden en heeft het een facelift nodig", besluit Moufarrige. (br.she)



14-09-2009 om 16:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom steeds meer trendy vrouwen fietsen


Waarom steeds meer trendy vrouwen fietsen






Tegenwoordig is de fiets het meest trendy accessoire. We geven je de beste en natuurlijk meest fashionable redenen om je auto te laten staan en voor het stalen ros te kiezen.

Mooie voorbeelden
Tal van trendy, elegante vrouwen als Elle Macpherson, Uma Thurman, Kate Hudson en Agyness Deyn bewijzen dat je er glamoureus kan uitzien tijdens het fietsen. Nog steeds niet overtuigd? Tal van blogs als copenhagencyclechic.com bewijzen dat steeds meer fashionista's naar een tweewieler grijpen.




Elle Macpherson op de fiets.
Elle Macpherson op de fiets.



Mooie fietsen
De tijd van de lelijke fietsen is voorgoed voorbij. Verschillende modemerken als Hermes en Chanel ontwierpen een stalen ros. Wil je een goedkoper exemplaar dan is de Danneborg Velorbis iets voor jou. Denk aan de oude Hollandse retrofietsen, met trendy mandje, waar je je it-handtas of hondje in kwijt kan.


Vriendschap
In Groot-Brittannië is het aantal fietsgroepen de afgelopen vier jaar razendsnel gestegen. De ideale manier om nieuwe vrienden te leren kennen. Verder is er ook veel solidariteit onder fietsers in steden, ze lachen naar elkaar als ze wachten aan een rood licht.


Accessoires
Je kunt de coolste accessoires kopen voor fietsen. Denk aan kleurrijke fietstassen of een funky bel. Er bestaan zelfs trendy mutsjes waarvan je niet eens ziet dat het eigenlijk een fietshelm is.




Fietshelm vermomd als trendy hoedje te koop bij Cyclechic.co.uk.
Fietshelm vermomd als trendy hoedje te koop bij Cyclechic.co.uk.



Milieuvriendelijk
Het verlaagt niet alleen je ecologische voetafdruk, het is ook goedkoper en je moet geen rekening meer houden met tijdsschema's van bussen en treinen. Je vertrekt wanneer je wil. Sommige bedrijven geven een fietsvergoeding. Als je op een redelijke afstand van het werk woont, kan dat snel aandikken tot een aanzienlijk bedrag.



Danneborg Velorbis

Danneborg Velorbis



Sport
Het is een ideale manier om meer te bewegen. Fietsen heeft als voordeel dat het vermoeiend is, maar je spieren niet te erg onder druk zet. Je verbrandt er 500 calorieën mee in een halfuur.



14-09-2009 om 15:09 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
13-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De modekleuren deze winter


De modekleuren deze winter






De herfst- en wintercollectie bestaat traditioneel uit veel zwart. Al lijkt het dit jaar nog een tikje erger, en wordt zwart steeds vaker met zwart en zwart gecombineerd. Betekent dat dat je géén kleur mag of kan dragen? Gelukkig niet! Want ook deze kleuren zullen het dit najaar heel goed doen:

1) Blauw/paarstinten

Lila, blauwpaars en grijsblauw: ingetogen, bescheiden, koele kleuren die je in z'n geheel kan dragen of kan combineren met zwart.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/5/11/4/media_xl_1459699.jpg



2) Warme kleuren

Baksteenrood, framboosrood en goudbruin kan ook dit seizoen, maar dan niet de felle versies die pijn doen aan je ogen. Ook hier wordt voor een mattere, bescheidenere uitstraling geopteerd.

3) Pasteltinten

Dit is een blijver: poederroze, grijspaars, zandtinten, liefst in preutse ontwerpen.









4) Het buitenbeentje

Appelblauwzeegroen: ook een koel kleur, maar toch net iets minder ingetogen dan de blauwe en paarse tinten.





13-09-2009 om 11:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marlies Dekkers adviseert dames met borstkanker


Marlies Dekkers adviseert dames met borstkanker





Een juiste beha vinden na een ingrijpende ziekte als borstkanker is geen makkelijke opdracht. Lingeriespecialiste Marlies Dekkers wil deze vrouwen helpen bij de zoektocht naar hun juiste beha en organiseert speciale pasavonden tijdens de borstkankermaand.

Succes
Marlies krijgt al jaren de vraag om speciaal voor borstkankerpatiënten iets te ontwerpen. Geen evidente opdracht omdat het moeilijk is voor elke vrouw speciale lingerie te ontwerpen. De ontwerpster lanceerde daarom de idee om speciale pasavonden te organiseren. Daarbij zou ze de dames helpen bij het zoeken naar de juiste lingerie uit de bestaande collectie. Samen met dokter Klinkenbijl, chirurg-oncoloog van het Medisch Centrum Amsterdam, zette ze de activiteit op en dat bleek een schot in de roos.

Navolging
Wegens groot succes krijgt het initiatief in heel wat boetieks van Marlies Dekkers een staartje. In de maand oktober worden tal van deze pasavonden georganiseerd. Ook personeel wordt opgeleid om de dames beter te adviseren. Meer info: www.marliesdekkers.com




12-09-2009 om 15:41 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
11-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese kledingsponsor Yanina straks ook in Belgische winkels


Chinese kledingsponsor Yanina straks ook in Belgische winkels





De samenwerking tussen kledingsponsor Erke en Yanina Wickmayer is een schot in de roos. Net voor de US Open sloot de Belgische tennisster een contract af met het Chinese sportmerk. Dat werpt meteen vruchten af.

"We waren op zoek naar jong opkomend tennistalent en zo kwamen we bij Yanina uit", zegt Ann Ramaekers, PR-verantwoordelijke bij Erke in De Morgen en Het Laatste Nieuws.

"Erke is Chinees voor 'Jij overwint' en Yanina vertegenwoordigt perfect onze waarden met haar mentale kracht en doorzettingsvermogen." Dat Wickmayer al meteen hoge toppen scheert op de US Open is mooi meegenomen voor Erke.



11-09-2009 om 18:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrie aapt Madonna na

Carrie aapt Madonna na





Er was al geen ontkomen aan de revival van de jaren '80, maar met de tweede Sex and the City film wordt de trend gegarandeerd een hit. De tweede film bevat veel flashbacks naar de jaren '80 en de sterren van de film worden dan ook uitbundig uitgedost in de mode van toen.

Madonnakloon
Hoofdpersonage Carrie is al in twee outfits gezien: één casual outfit, met gebleekte jeans, een losse trui met brede hals en gecrepeerd, geblondeerd haar. Een tweede look deed hard aan Madonna denken. Heel punk, met zwarte kant, massa's kettingen én een grote strik in het haar. Die strik doet ook denken aan de moderne trend van de 'konijnenoren'.

Slang en luipaard
'Samantha' (Kim Catrall) zag er stoer en wild uit met rode enkellaarsjes, krullen in het haar, jeansvest, t-shirt met luipaardprint en een legging van slangenhuid. Zelfs de walkman was ons niet ontgaan.

De make-overs voor Miranda en Charlotte waren minder ingrijpend. Advocate Miranda zag er toen al heel 'professioneel' uit, in een korte bob en groen mantelpak. Charlotte kreeg de 'country club'-look aangemeten: sportief chic en héél Amerikaans.

Zelfs wie nog een kleuter was in de jaren '80 herkent deze stijlen met een glimlach op het gezicht... wie toen nog niet geboren was: ja, zo liepen mensen toen echt over straat!

High fashion
Maar Sex and the City vergeet ook het modieuze element niet. Alle scènes in het 'nu' zijn in designerkledij en killerstiletto's. Daar horen ook wel eens dure juwelen bij, zoals een halsketting van 198.200 dollar of 136.000 euro. Het tijdschrift US Magazine merkte op 'dat de ketting meer kost dan het mediaan-huis in de Verenigde Staten (180.100 dollar of 124.000 euro).

Opgelet: spoilers!
Ondertussen zijn ook al (enkele van?) de verhaallijnen uitgelekt: Samantha wil kinderen krijgen en start met een hormonenkuur. Carrie en Big worden getroffen door de kredietcrisis en verliezen hun huis. In tegenstelling tot berichten van enkele maanden terug gaan ze niet in Londen wonen, maar ze blijven in New York. Charlotte denkt dat haar man haar bedriegt en vlucht weg met hun twee dochters en Miranda start een restaurant met Steve nadat ze als advocate uitgeroyeerd werd.




11-09-2009 om 00:09 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lindsay Lohan "artistiek raadgeefster" bij modehuis Ungaro


Lindsay Lohan "artistiek raadgeefster" bij modehuis Ungaro





Lindsay Lohan is benoemd tot artistiek raadgeefster bij Emanuel Ungaro. Dat heeft het modehuis bekendgemaakt. Lindsay Lohan zal samenwerken met de nieuwe styliste Estrella Archs. Zij verving Esteban Coratzar, die het bedrijf eind juli verliet. Lohan en Archs zullen hun samenwerking aftrappen met de Lente-Zomercollectie 2010, die op 4 oktober in de omgeving van Parijs voorgesteld zal worden.
 
De samenwerking tussen een ontwerpster en een "koopster" staat voor "een breuk met het gevestigde kader binnen de modewereld", onderstreept Ungaro. Het bedrijf dat toebehoort aan een Amerikaans investeringsfonds kent een komen en gaan van ontwerpers sinds het vertrek van Emanuel Ungaro zelf in 2005. Lindsay Lohan, van wie de perikelen met het gerecht vaak haar acteercarrière overschaduwen, is een favoriet doelwit van de paparazzi.




10-09-2009 om 16:35 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 30 jaar mode gebald in 1 tentoonstelling


30 jaar mode gebald in 1 tentoonstelling


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/09/09/670379/30-jaar-mode-gebald-in-1-tentoonstelling_7_235x280.jpg



Dertig jaar, zo lang is make-upartiest Tyen al actief bij het beautymerk Dior. Om deze verjaardag extra in de kijker te zetten organiseert Dior op 29 en 30 september een unieke overzichtscollectie in het Palais de Tokyo in Parijs.

Wie deze nazomer afzakt naar de Parijse modeweek heeft er nu gegarandeerd een stop bij. In het Palais de Tokyo presenteert de huidige directeur make-upcreatie Tyen namelijk de mooiste foto's van 30 jaar make-upgeschiedenis. Naomi Campbell, Linda Evangelista, Helena Christensen, Tatjana Patitz, Christie Turlington, Milla Jovovich, Iman, Carla Bruni, Marcus Schenkenberg, Greg Hansen en Monica Bellucci zijn maar enkele van de grote namen die zich overgaven aan Tyen zijn make-upborstel.

Tyen, 30 Years of creation, Palais de Tokyo, Parijs, 29 & 30 september 2009. Inkom gratis.



10-09-2009 om 11:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij klaar voor de hakken van 15 centimeter?


Ben jij klaar voor de hakken van 15 centimeter?





Blijkbaar is Vogue de voeling met (of de invloed op?) de modewereld verloren. Het modeblad schreeuwde afgelopen zomer nog uit dat hakken uit waren en dat iedereen weer zonder hak de straat ging opdurven.

Niets blijkt minder waar: de winterschoenencollecties barsten van de hakken, celebrities blijven poseren in de meest onmogelijke schoenen en zelfs de tweede Sex and the city-film toont duidelijk dat de hoge hak een blijver is. De nieuwste trend in schoenenland? Hakken van 15 centimeter! Ben jij er klaar voor?



  

 



Celebs
Voor celebs als Victoria Beckham en Cheryl Cole is een hak van 15 centimeter dagelijkse kost. Ze gaan er in shoppen, ze dragen ze om uit te gaan of zelfs om de kinderen van school af te halen. Nu vinden deze superhoge hakken ook hun weg naar de 'betaalbare' schoenenwinkels.

Te hoog?
Het Londense Debenhams lanceert deze week de haar Goldie-schoenen. In zwarte of goude glitters met een hak van 15 centimeter en een kleine plateauzool rondwandelen: dat wordt van vrouwen verwacht. Deze extreem hoge hak was zelfs voor veel schoenenproducenten gewoon te hoog. Zo hoog dat ze geen schoenen met zo'n hak wilden produceren.

Obsessie
Maar daar lijkt nu dus verandering in te komen, onder druk van de sterren en hun obsessie voor torenhoge hakken van topdesigners als Christian Louboutin, Yves Saint Laurent en Jimmy Choo. Bij hun fans horen onder meer Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham, Kate Moss en Dannii Minogue.

Veel schoenenmerken gaan al voor hakken van meer dan tien centimeter, en dat is deze winter niet anders. De trend is 'hoe hoger, hoe beter' en schoenenexperts zien dat niet gauw veranderen.

Gewone vrouwen volgen
Steeds meer vrouwen volgen de hoge hakken-trend, ook al zijn er maar weinig die altijd een chauffeur hebben klaarstaan en de boodschappen kunnen laten doen door een meid.

Deze vrouwen zijn bereid pijn te lijden zodat ze de hakken kunnen dragen, en de ongemakken tijdens het winkelen of het nemen van de metro erbij te nemen. Ruim één op drie vrouwen vindt het niet belangrijk dat schoenen oncomfortabel zijn, zolang ze mijn in de mode zijn.



   http://www.hln.be/static/FOTO/pe/16/8/3/media_xl_1455378.jpg



Gezond

Maar gezond kunnen we het niet noemen, en de effecten op hun lichaam worden door veel vrouwen onderschat. De tenen worden vaak samengeperst, wat pijn aan de gewrichten of zelfs misvormingen veroorzaakt. Ook knie- en rugklachten komen vaker voor, en de grote it-bag helpt daar niet bij.

Tot slot blijken ook veel vrouwen te kleine schoenen te kopen, die ze vervolgens of niet dragen of wél dragen, met veel pijn tot gevolg.



09-09-2009 om 20:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen schoenen kopen die niet passen


Waarom vrouwen schoenen kopen die niet passen





Vier op de tien vrouwen geven toe schoenen te kopen in de verkeerde maat, als die er modieus en aantrekkelijk uitzien. Dat blijkt uit een rondvraag, uitgevoerd door een Britse podologenvereniging.

Pijnlijke voeten
Pijnlijke voetjes nemen echte schoenenfashionista's er graag bij. Vinden deze dames een allerschattige schoen die niet geheel past, kopen ze hem evengoed. Liefst 37 procent van de vrouwelijke ondervraagden draagt zelfs uiterst ongemakkelijke exemplaren als ze daarmee geheel naar de mode gekleed zijn. 17 procent van de mannen geeft eveneens toe af en toe naar een verkeerde maat te grijpen.








Problemen
Niet geheel onlogisch, geeft de poll aan dat 80 procent van de dames met voetproblemen kampt. Gebarsten hielen, ingegroeide nagels of likdoorns zijn het gevolg. Vier op tien roept daarbij nooit medische hulp in. Een jammere zaak volgens de vereniging van Podologen, slecht zittende schoenen kunnen je gezondheid ernstig schaden.

Hakken
Hoge hakken zijn risky, maar ook instappers vormen een gevaar omdat de voet naar voor kan geschoven worden en de tenen in een verkrampte positie geraken. Pumps vormen het grootste gevaar, zij geven totaal geen steun aan de voet en zitten vaak te krap. Volgens de podologen dragen velen verkeerde schoenen zonder het te beseffen.



08-09-2009 om 13:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Nieuwe creatief directeur Cacharel is een Belg


Nieuwe creatief directeur Cacharel is een Belg


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/09/05/662140/nieuwe-creatief-directeur-cacharel-is-een-belg_1_515x0.jpg



Cédric Charlier is de nieuwe creatief directeur van het Franse modehuis Cacharel. De Belg stelt op 3 oktober zijn eerste prêt-à-porter-collectie voor.


De 31-jarige Charlier volgde les aan de hogeschool La Cambre in Brussel. Eerder werkte hij al bij Céline en Lanvin.

Cacharel, dat beroemdheid verwierf door zijn 'Liberty'-bloemetjesmotief, lijdt ook onder de economische crisis. Al tientallen werknemers zijn ontslagen. Algemeen directeur Marc Ramanantsoa hoopt vanaf 2011 weer break-even te draaien. (br.she)



08-09-2009 om 00:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 reageert allergisch op eigen parfum


7 op 10 reageert allergisch op eigen parfum


http://img6.imageshack.us/img6/8717/eigenparfum.jpg



Uit Brits onderzoek blijkt dat 7 op de 10 vrouwen ooit een allergische reactie krijgt van het eigen parfum. Terwijl andere smeerseltjes gewikt en gewogen worden, is het verwonderlijk hoe weinig info er bestaat over de luchtjes waarmee we ons besproeien.
 
Uniek geheim
Die fout ligt niet bij ons. Anders dan de voedings- en cosmeticaindustrie, hoeven parfumhuizen hun gebruikte ingrediënten op de verpakking niet te vermelden. Hiermee hoeven ze de geheime, unieke formule van de geurtjes niet prijs te geven.

Natuurlijke oliën
Die onwetendheid heeft lelijke gevolgen voor de consument, zo blijkt. 74 procent kampt minstens éénmaal per leven met een allergische reactie op minstens één geur. Heil wordt dan gezocht bij de meer alternatieve, organische luchtjes.

Die zijn daarom niet zoveel gezonder. Volgens de Daily Mail doen heel wat producenten aan 'greenwashing'. Daarbij laten ze ons geloven dat het product honderd procent natuurlijk is. Uit testen blijkt dan weer dat deze natuurlijke essentiële oliën met synthetische stoffen worden gemengd.




07-09-2009 om 17:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je als moeder moet dragen aan de schoolpoort


Wat je als moeder moet dragen aan de schoolpoort





Het schooljaar is terug begonnen. Een spannende tijd voor de kinderen, maar ook voor de moeders die hun kinderen afzetten aan school. Telkens willen ze niet onder doen voor de andere mama's, en zo 'yummy mummy' ('lekkere mama') zijn als mogelijk. Op Britse fora wordt er druk gediscussieerd over wat je mag en kan dragen en wat zeker niet.

Yummy of slummy?
De 'Yummy mummy' gaat per definitie voor net haar, make-up, elegante kleren en hoge hakken. Tegenover hen staat de 'slummy mummy', of de slonzige mama, die zweert bij slobberkleren als een salopet, of een pyjama en slippers.

10 grote no-no's
Wie als moeder aan de schoolpoort enigszins wil meetellen en wil uitgenodigd worden voor rendez-vous met de andere moeders, draagt deze kleren beter niet:

1) Zwangerschapskleren, tenzij je zwanger bent of pas bevallen bent
2) Mannenkleren, vooral sportshirts.
3) Luipaardprint. Zelfs al is het trendy, het geeft je een slecht imago.
4) Trainingspakken.
5) Bomma-schoenen, je weet wel, die met de ergonomische zool.
6) Alles dat met de hand moet worden gewassen.
7) Te strakke kledij
8) Te veel tassen: investeer in enkele goede (grote) tassen.
9) Niet bij elkaar passende sokken.
10) Vuile kleren, maakt niet uit of je de hele dag hebt gepoetst, hebt getuinierd of je baby net een ongelukje heeft gehad.

Deze regels gelden ook voor schooluitjes, het schoolfeest of een sportwedstrijd waar je komt supporteren. Moeders die er (in hun vrije tijd) liefst zo comfortabel mogelijk bijlopen, verlaten best het huis niet tenzij ze zich een waarlijk buitenbeentje willen voelen.

Maar wat draag je dan wel?

1) Stijlvol casual: een hippe broek, met riep en blouse bijvoorbeeld, of een rok met truitje en laarzen.

2) Powerkledij, zoals een mantelpakje. Alles wat je er doet uitzien als een succesvolle zakenvrouw met andere woorden.

3) Yoga- of hippe sportkledij: je toont je sportiviteit en je bezorgdheid om de gezondheid van de kinderen. Uiteraard verschijn je niet rood en bezweet al joggend aan de schoolpoort en je haar is altijd gewassen.

4) Hakken. Tenzij je ballerina's, platte laarzen of sportschoenen draagt, draag je hakken. Hoge, glamoureuze hakken.

5) Sexy lingerie. Normaal is het onzichtbaar, maar áls het zichbaar wordt, sta je tenminste niet met het schaamrood op de kaken.  (br.hln)




07-09-2009 om 13:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Michelle Obama draagt slippers uit Genk


Michelle Obama draagt slippers uit Genk


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/09/04/660946/michelle-obama-draagt-slippers-uit-genk_7_235x280.jpg



De uit Genk afkomstige topontwerper Martin Margiela is hot. Zo is presidentsvrouw Michelle Obama afgelopen week gespot met een schoentje van Margiela aan de voet. En rapper Jay-Z bezingt in zijn nieuwe single het modehuis van de Genkenaar.

De speelse zwarte leren sandaaltjes die de First Lady afgelopen week droeg, komen uit Margielas zomercollectie. Ze laten één kant van de voet bloot en hebben een minihakje. Kostprijs: 400 tot 500 euro.
Jay-Z

Maar niet alleen Michelle Obama brengt ode aan Margiela. Ook rapper Jay-Z is blijkbaar een fan van de Genkanaar. Op zijn nieuwe single ‘Run This Town’ zingt Jay-Z: “And ain’t nobody fresher, I’m in Maison Martin Margiela”.

Maison Martin Margiela verduidelijkt dat de rapper het modehuis bezingt, en niet Margiela als persoon. “We zijn erg geflatteerd”, klinkt het. “Maar we hebben geen idee hoe onze naam in het nummer terecht komt of wat de bedoelingen van Jay-Z zijn.”




06-09-2009 om 12:44 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
05-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blikken handtassen van treklipjes


Blikken handtassen van treklipjes







Treklipjes van blikjes: wat valt daar nu mee aan te vangen? Veel, als je naar de modieuze tassen van Escama Studio kijkt. Met de aluminium treklipjes worden gegeerde tassen gemaakt. In de States is de interesse bijzonder groot. 







Ceintuur

In de grotere modellen zijn 700 tot meer dan 1.600 blikopeners verwerkt. Dit najaar komt Escama Studio uit met vier nieuwe modellen. Ook een ceintuur krijgt een plaats in de collectie.

Kansarme vrouwen
Bewonderenswaardig is dat de tassen gemaakt worden in Braziliaanse coöperaties van kansarme vrouwen in sloppenwijken. Elke tas werd handgemaakt en gesigneerd door de vrouw die het maakt. In de Benelux zijn de tassen verkrijgbaar via MoreThanHop. Prijzen schommelen van 69 euro voor de ceintuur tot maximaal 135 euro voor een tas. (br.hln)




05-09-2009 om 10:49 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
04-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze hakken van 20 centimeter raken de grond niet


Deze hakken van 20 centimeter raken de grond niet





Dat hoge hakken in zijn, dat valt niet te ontkennen. Maar aan alles zijn grenzen, dachten wij toch. Niet dus! Voor een fotoshoot voor Instyle Magazine kreeg actrice Jennifer Connelly hakken van 20 centimeter aan.





Evenwichtig
Big deal? Dat was nog niet alles. De bijhorende plateauzool is zo hoog, dat Connelly niet eens op de hak steunt. Ze wandelt dus 'in de lucht'. De actrice kon duidelijk goed haar evenwicht bewaren op de stelten, want ze poseert zelfs op één been, terwijl het andere been steunt op een schuine plank. Connelly blijft er ogenschijnlijk enorm kalm bij.



Foto: InStyle.
Foto: InStyle.


In dezelfde shoot krijgt Connelly ook de intussen fameuze dijlaarzen rond de benen gesnoerd. Qua fashion statement kan dit wel tellen! (br.hln)




04-09-2009 om 17:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte modellen massaal gedumpt door modemerken


"Zwarte modellen massaal gedumpt door modemerken"






"De reclamewereld misbruikt de economische crisis om zwarte modellen niet te moeten gebruiken voor modecampagnes", aldus het topmodel Naomi Campbell. De modewereld wordt volgens haar steeds meer racistisch.


Campagnes
Het 39-jarige zwarte topmodel Naomi Campbell beweert dat grote modebedrijven weigeren niet-blanke vrouwen te gebruiken om hun producten te promoten. "Ik zie geen enkele zwarte vrouw, of andere rassen buiten het blanke, in grote advertentiecampagnes. Vorig jaar was er een speciale uitgave van de Italiaanse Vogue gewijd aan modellen van verschillende rassen. Dat heeft wel wat aandacht gekregen, maar sindsdien is het weer even erg als vroeger. Door de paniek als gevolg van de recessie, durven adverteerders geen gekleurde vrouwen meer in hun campagnes gebruiken. Het is een schande."

Blank boven zwart
Ook mode-ontwerper Bruce Oldfield staat het model bij: "Het is waar dat zwarte meisjes niet langer populair zijn, zowel wat modereportages als advertenties betreft. Het is nu voor zwarte modellen eens zo moeilijk om een job vast te krijgen. De crisis maakt het reeds bestaande probleem nog erger, de advertentiewereld verkiest duidelijk blank boven zwart."


Harder werken
Naomi Campbell was het eerste zwarte meisje dat op de cover van de Franse Vogue verscheen, nadat haar vriend Yves Saint Laurent dreigde om al zijn advertenties uit het magazine te laten nemen als ze Naomi geen kans gaven. Ze was ook het eerste zwarte model op de cover van de Britse Vogue. Eerder dit jaar beschuldigde ze de modewereld er van racistisch te zijn. "Hoewel de Amerikaanse president zwart is, is het voor gekleurde vrouwen nog steeds moeilijk om het te maken in de modewereld. Ik ben nog altijd een uitzondering en ook ik moet nog altijd harder werken om op dezelfde manier te worden als blanke modellen." (br.hln)





04-09-2009 om 11:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je eigen beautyproducten


Maak je eigen beautyproducten


http://img524.imageshack.us/img524/723/maakjeeigenbeautyproduc.jpg



Beautyproducten zijn niet goedkoop. Wij zetten daarom enkele handige tips op een rijtje om je eigen cosmetica te maken.


Een gereinigd gelaat is er twee waard. Meng daarom elke ochtend een klein glaasje melk met wat citroensap en dip je tissue in dit brouwsel. Dankzij de melkzuren wordt je huid gezuiverd en ontvet. Het citroensap zorgt bovendien voor een stralend gelaat. Heb je eerder een gevoelige huid? Smeer dan wekelijks een klein laagje honing op je gezicht, hierdoor wordt je huid weer volledig gehydrateerd. Een ruwe huid baat uitstekend bij wat eigeel. Meng het eigeel met een theelepel olijfolie en een paar druppels citroensap. Smeer het mengsel gelijkmatig op je huid en laat het 20 minuten intrekken. Spoel daarna af met lauwwarm water.
Nagels


Broze nagels kan je perfect behandelen met wat citroensap. Doop ze regelmatig in een badje van lauw water met citroensap en laat je nagels 10 minuten baden. Wrijf ze daarna in met de overgebleven citroenschil. Je nagels gaan niet alleen stralen ze worden ook veel sterker. Werkt dit trucje niet bij je? Voeg dan wat fijngemalen lookpoeder en citroensap bij je nagellak .Verf je nagels met dit goedje, en ga de dag erna nogmaals over met dezelfde nagellak. Dag drie haal je de nagellak weer van je nagels en begin je opnieuw met je ritueel.
Kringen en wallen


Zwarte kringen onder de ogen kunnen simpel weggehaald worden met aardappelschijfjes. Leg verse, rauwe aardappelschijfjes onder je ogen en laat de stof potassium, aanwezig in aardappelen, de vochtbalans terug herstellen. Hierdoor verdwijnt de verkleuring onder je ogen in één klap. Opgezwollen ogen worden dan weer verholpen door er een warm theebuiltje gedurende 20 minuten tegenaan te drukken.
Rimpels


Liefhebbers van karnemelk kunnen hun restjes nu goed gebruiken als bestrijding tegen rimpels. Wanneer je dagelijks je gezicht met karnemelk wast wordt je huid strakker en verdwijnen de kleine rimpels na verloop van tijd.
Onzuiverheden


Last van pukkeltjes? Snij elke avond een tomaat in stukken en wrijf met de sappige kant over je geïnfecteerde huid. In de tomaten zitten namelijk veel zuren die de groei van kwalijke bacteriën tegengaat. Let er wel op dat je het sap een nacht laat indrogen. Mee-eters verwijder je dan weer door middel van een papje van havermout en water. Gewoon even insmeren en laten drogen tot de huid strak aanvoelt.
Handen


Ook je handen verdienen de nodige aandacht. Heb je last van ruwe handen? Meng dan wat zout met citroensap. Masseer je handen met het goedje in totdat de vingers gaan tintelen. Spoel dan af met lauw water, gevolgd door koud water. Afwerken doe je door een mengeling van olijfolie en citroensap te maken en je handen ermee in te wrijven. Laat het goedje even intrekken, spoel af en dep je handen droog.




03-09-2009 om 10:51 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
02-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopieer Paris Hilton met haar kledinglijn


Kopieer Paris Hilton met haar kledinglijn






Wil je net als de populairste blonde erfgename in stijl de winter in gaan? Dan kan je je gading vinden in de 'Paris Hilton Clothing Line'.







Breder publiek
Graziano Moro en Renato Pigatti, bezielers van 'Magazzini del Sale', de design studio van deze collectie, willen met deze lijn een breder publiek bereiken zonder de jonge, vrolijke en zelfverzekerde consument uit het oog verliezen.








Suggesties
Ze haalden hun inspiratie uit de suggesties van Paris Hilton en een grondige analyse van de huidige trends. Zo konden ze met deze collectie ook voldoen aan het meer volwassen, sober en gesofistikeerd publiek. De Chihuahua-prints kunnen daarbij uiteraard niet ontbreken.(br.nina)

















02-09-2009 om 13:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer oudere vrouwen dragen minirok


Steeds meer oudere vrouwen dragen minirok





Weinig vrouwen hebben genoeg zelfvertrouwen om zoals Tina Turner op 70-jarige leeftijd een minirok te dragen.
Blote benen zijn niet langer een voorrecht enkel voor jonge vrouwen. Steeds meer Britse vrouwen dragen een minirok tot hun veertigste verjaardag.

Jaren '60
De onderzoekers bestudeerden in opdracht van het Britse grootwarenhuis Debenhams de verkoop van rokjes korter dan 35 cm, daarnaast ondervroegen ze ook vrouwen naar hun kledinggewoonten. Daaruit blijkt dat vrouwen het aanvaardbaar vinden om tot hun 40ste een minirok te dragen. Twintig jaar geleden was dat nog tot de gemiddelde leeftijd van 33.




Weinig vrouwen hebben genoeg zelfvertrouwen om zoals Tina Turner op 70-jarige leeftijd een minirok te dragen.



Rokjes van 32,5 cm

Het onderzoek toont aan dat meisjes vanaf hun 14de beginnen korte rokjes te dragen. De gemiddelde vrouw koopt haar eerste exemplaar op 16-jarige leeftijd dat gemiddeld 45 cm lang is, op hun 19de krimpen de rokjes naar gemiddeld 35 cm. 23-jarige vrouwen kopen de kortste modellen, 32,5 cm omdat ze veel zelfvertrouwen hebben over hun jeugdige billen. Eens de kaap van 40 bereikt is, worden de rokken weer langer. Tegen 42 jaar zakken ze tot onder de knie. Bij dames van 51 jaar of ouder zijn de maxirokken, exemplaren tot op de enkel, de meest populaire keuze.

Ook winter
De cijfers van de verkoop van minirokjes blijft gedurende het ganse jaar hetzelfde. Dat betekent dat vrouwen zich niet laten afschrikken door koude of regen om dit korte kledingstuk te dragen.





02-09-2009 om 10:58 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
01-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruil je oude kleren voor korting bij JBC


Ruil je oude kleren voor korting bij JBC




Kledingketen JBC koppelt het nuttige aan het aangename: wie oude kleren binnenbrengt voor 13 september krijgt tien procent korting op de hele JBC-collectie. Tijdens de nocturne op donderdag 3 september loopt dat zelfs op tot 15 procent korting. De kleren worden geschonken aan Make a wish-foundation, de organisatie die zich inzet om de laatste wensen van zieke kinderen in te willigen.

De nocturne loopt van 18h tot 21h 's avonds in alle JBC-winkels behalve JBC Genk Shopping, JBCHasselt TT, JBC Meir, JBC Verviers en JBC shopping Den Tir. Tijdens deze avondlijke opening wordt ook de nieuwe collectie I AM voorgesteld.



01-09-2009 om 18:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De make-up trends voor de herfst


De make-up trends voor de herfst






Deze herfst lijken de trends qua beauty niet de meest draagbare: het draait allemaal om geen wenkbrauwen en fluo kleurtjes. We leren je hoe ze toch te dragen, maar dan iets subtieler. Zodat je omgeving niet denkt dat je al carnaval aan het vieren bent.




Nudelook
Nudelook



Contrast
Een vrouwengezicht zonder wenkbrauwen geeft een onnatuurlijke, futuristische look. Toch zagen we dit op de catwalk bij tal van modellen. Ze scheerden ze niet af, maar maakten ze subtieler door ze te bleken met verf of make-up. Ook zijn pikdonkere, hoekige wenkbrauwen trendy. Voor een subtiele look moet je contrast creëren. Dit doe je door lichte ogen en felle lipstick, denk aan oude Hollywood glamour meets rock chick. Of combineer grijze tinten met felle kleuren als roze en paars of ga voor geel. Je krijgt de perfect opgemaakte ogen door met vloeibare oogschaduw te werken. Je maakt het helemaal af met felroze lipstick.

Herfstkleuren
Een andere trend is de nudelook. Waarbij de moeilijkheid is make-up te dragen zonder dat het opvalt. Kies voor natuurlijke, eenvoudige tinten die dicht bij elkaar liggen. Je lippen zet je in de verf, maar hou  ze mat door voor beige te kiezen. De lijn van Laura Mercier, met prachtige herfstkleuren, bevat alle flatterende neutrale kleuren die je nodig hebt.




Kies voor felle oogschaduw en felle lippen.
Kies voor felle oogschaduw en felle lippen.



Rode lipstick
Ook de rode lipstick blijft nog steeds trendy. Hou dan wel de rest van je gezicht heel eenvoudig. Gebruik slechts een beetje mascara en eyeliner en neutrale oogschaduw. Omrand je lippen met een potlood en vul dan in met een penseel. (br.nina)




01-09-2009 om 14:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Piggy inspireert Marc Jacobs


Miss Piggy inspireert Marc Jacobs






Modeontwerper Marc Jacobs heeft zijn nieuwste muze gevonden. Miss Piggy, het bekende varkensvrouwtje uit de tv-serie The Muppet Show mag als eerste een jurkje van hem aan dat zal geshowd worden tijdens de NY Fashion Week. De modeontwerper wil het varkentje meteen als inspiratiebron gebruiken voor zijn nieuwste spring/summer collectie van 2010.

Parfum
Dat het varken iets met mode heeft, bleek al tijdens de Fashion week in 2005. Daar zat ze op de eerste rij bij de shows van Julian Mc Donald en Heatherette. Inmiddels heeft ze getoond dat ze van wanten weet: ze lanceerde haar eigen parfum en tekende voor Nike een nieuwe sneaker.




 


Muppets
Miss Piggy is niet de eerste Muppetfiguur die de modeontwerpers weet te inspireren. Ook Jean Charles de Castelbajac bracht tijdens zijn laatste herfst/wintercollectie al ode aan de Muppetvrienden.




01-09-2009 om 10:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topshop lanceert eigen make-uplijn

Topshop lanceert eigen make-uplijn


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/08/31/652860/topshop-lanceert-eigen-make-uplijn_1_515x0.jpg


Het kon niet uitblijven. Na H&M en andere grote modeketens lanceert nu ook het Britse Topshop een eigen make-uplijn.

De lijn wordt net als de kledingcollectie vier keer per jaar geüpdatet. In de collectie zitten 17 verschillende producten voor ogen, nagels, lippen en gezicht. Volgens de woordvoerder van Topshop moet de make-uplijn een volwaardige nevenlijn worden. De kwaliteit van de producten zou dan ook optimaal zijn. De verschillende producten zijn ook via de website verkrijgbaar. De make-upcollectie is verkrijgbaar vanaf de lente 2010.(br.she)


01-09-2009 om 10:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!