Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solden starten maandag met stevige kortingen

Solden starten maandag met stevige kortingen


http://img845.imageshack.us/img845/1980/solden.jpg


De grotere winkelketens beloven vanaf het begin van de solden maandag al kortingen van 50 tot 70 procent. Bij de kleinere zelfstandigen liggen de kortingen lager - het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) spreekt van gemiddeld 30 procent - maar daar kunnen in absolute waarde misschien wel de beste koopjes gedaan worden. "Het is het ideale moment om een zomerkostuum of schoenen te kopen", zegt Luc Ardies van de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo).

De kleinere handelaars hebben een slecht voorjaar achter de rug. Uit een bevraging van het NSZ bij zijn leden blijkt dat 65 procent van de winkeliers het voorbije voorjaar minder verkocht heeft. Unizo spreekt van 60 procent. Afhankelijk van de bron daalde de omzet met 7,5 tot 12 procent.  Hoewel de verkoop tegenviel, zijn de zelfstandigenorganisaties voorzichtig voor de komende solden. Het NSZ zegt dat maar 19 procent een toename van de verkoop verwacht ten opzichte van de vorige zomersolden. En dat terwijl bijna 9 op de 10 evenveel of meer in de rekken heeft dan vorig jaar.

Comeos, dat de grotere winkelketens vertegenwoordigt, is ondanks het tegenvallende voorjaar optimistischer gestemd. Vier op de tien leden in de modesector verwachten betere solden dan vorig jaar. De federatie van de handel en diensten in België wijst erop dat de winkelketens een andere strategie hebben dan vroeger. Ze geven de hele periode lang hoge kortingen, maar vullen de gesoldeerde artikelen wekelijks bij, zodat de collecties steeds veranderen.

In de kleinere winkels liggen de kortingen gemiddeld lager. Toch is het volgens Luc Ardies van Unizo daar dat de interessantste koopjes kunnen gedaan worden. "Kwaliteitsvolle stukken kunnen er in de solden tegen interessante prijzen gekocht worden. In de grotere winkelketens heb je sowieso het hele jaar door goedkopere stukken. Het prijsverschil ligt uiteindelijk lager." (br.hln)


30-06-2013 om 11:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwjurk Elizabeth Taylor brengt 143.000 euro op

Trouwjurk Elizabeth Taylor brengt 143.000 euro op


http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/7/1/20130626232132/media_xll_5941201.jpg


De jurk die Elizabeth Taylor in 1950 droeg tijdens haar huwelijk met Conrad Hilton Jr. heeft bij een veiling in Londen 2,5 keer zoveel opgebracht als van tevoren verwacht. De trouwjurk is verkocht voor een bedrag van 121.875 Britse pond (zo'n 143.000 euro).

De jurk is ontworpen door Helen Rose voor de toen 18-jarige Elizabeth. "De jurk is onlosmakelijk verbonden aan de gouden eeuw van Hollywood. Maar ook aan het bijzondere leven van de ster die hem droeg", vertelt de directeur van Christie's. De japon is gemaakt van 25 meter wit satijn en kleine kralen en pareltjes. Het heeft een ingebouwd korset wat ervoor zorgde dat Elizabeth een minuscule taille had op haar trouwdag.

Volgens de Britse krant The Telegraph had het veilinghuis verwacht dat het tussen de 30.000 pond en 50.000 pond op zou brengen. Het huwelijk tussen Taylor en Hilton hield maar acht maanden stand. Daarna trouwde ze nog zeven keer.  (br.hln)


28-06-2013 om 10:38 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sylvie van der Vaart showt eigen lingerie in Parijs

Sylvie van der Vaart showt eigen lingerie in Parijs


http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/16/13/20130628121053/media_xll_5944678.jpg
Sylvie tijdens een eerdere fotoshoot in Parijs


De lingerielijn van Sylvie van der Vaart, die ze maakte in samenwerking met lingeriemerk Hunkemöller, is af. De presentatie van The Sylvie Collection vindt vandaag plaats in Parijs.

Voor de gelegenheid wordt er aan de gasten een fotoboek met een gelimiteerde oplage uitgedeeld. Schrijfster Sophie van der Stap, die in Parijs woont, leverde een bijdrage aan het boek.

Het is niet bekend of Sylvies vriend Guillaume Zarka bij het evenement aanwezig is. Hij woont namelijk ook in de Franse hoofdstad. (br.hln - foto bruno)

28-06-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hampton Bays lanceert kindercollectie bij JBC

Hampton Bays lanceert kindercollectie bij JBC


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/7/9/20130626165450/media_xll_5940504.jpg
De huidige kindercollectie van JBC


Het Belgische modelabel Hampton Bays lanceert een kindercollectie. De kledingstukken zullen vanaf 21 augustus in alle kledingwinkels van JBC te koop worden aangeboden. Dat blijkt vandaag uit een gezamenlijke mededeling van JBC en het modebedrijf Andres, dat Hampton Bays verdeelt.

Het partnerschap van Andres met JBC loopt voor een termijn van minstens drie jaar. In die periode zal de kindercollectie van Hampton Bays, zowel voor jongens als meisjes van 4 tot 10 jaar, in alle 130 verkooppunten van JBC worden aangeboden.

"De vraag naar kinderkleding bestond al langer. Door ons lifestyleconcept naar kinderen uit te breiden via een samenwerking met een sterkhouder op gebied van kinderkleding, creëren we een belangrijk hefboomeffect", zegt Isabelle Santens, directeur creatie van Andres. Bart Claes, CEO van JBC, spreekt over een 'win-win' voor beide ondernemingen. (br.hln)



26-06-2013 om 23:53 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kate Moss gaat uit de kleren voor Versace

Kate Moss gaat uit de kleren voor Versace

http://oi42.tinypic.com/2u4k4sk.jpg


Het Britse topmodel Kate Moss heeft nog maar eens naakt geposeerd, dit keer voor de Vunk-collectie van Versace.

Gisteren nog raakte bekend dat het topmodel, dat ondertussen toch al 39 jaar is, een dubbelganger gebruikte op de set van een fotoshoot voor Stuart Weitzman. Voor Versace echter zet ze duidelijk haar eigen lichaam in. Kate is helemaal naakt, drie strategisch geplaatste handtassen bedekken echter haar intieme delen en boezem. Ontwerpster Donatella Versace verklaarde dat de campagne teruggaat naar de ruwe kracht van kledij en modellen. "Er is geen decor, geen afleiding, alleen de provocatie, glamour en de houding van mode."

Kate werd gefotografeerd door de professionals Mert Alas en Marcus Piggott. Dit is niet de eerste opdracht van het topmodel voor Versace. Ze poseerde eerder dit jaar al voor de lentecollectie van het modehuis.  (br.hln - foto  Versace)


26-06-2013 om 17:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
25-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu de skinny jeans heeft afgedaan, is dit dé vervanger

Nu de skinny jeans heeft afgedaan, is dit dé vervanger


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/1/2/20130625095758/media_xll_5936792.jpg
Zo draag je de boyfriendjeans. Asos


Na jaren van broeken dragen die letterlijk aan je kuiten kleven, is het voor velen iets comfortabeler om een zogenaamde 'skinny boyfriend' jeans te dragen. Kies dan wel voor een elegant model dat niet te los zit, voor een flatterend effect.

De gewone vrouw moet nog wennen aan het idee dat de skinny jeans uit is, maar echte fashionista's zijn helemaal overtuigd van de boyfriend jeans. De nieuwe boyfriend jeans ziet er vintage uit en is gemaakt van een dun denim, waardoor deze erg makkelijk zit. Veel dames vrezen dat dit kledingstuk allesbehalve flatterend is, maar je kan er van op aan dat deze broek je kont niet dikker doet lijken. Zeker niet als er grote zakken achteraan op zitten.

Het elegantst is een boyfriend jeans die niet te los zit. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de skaterlook uit de nineties terug naar boven haalt. Met een tailleband die een beetje lager zit aan de navel en wat hoger aan de taille, kun je lovehandles goed verstoppen. Versmal je benen optisch met een model dat donkerder is aan de binnenkant van de dijen en iets lichter aan de buitenkant. Hetzelfde effect krijg je als je de broek iets hoger oprolt en je enkels laat zien. Wie er helemaal voor wil gaan, loopt deze zomer rond in een gescheurde broek. Eens je ouder bent dan 35 jaar, laat je deze grungy stijl echter wel best links liggen. Als je deze aantrekt, stop je voet er dan niet te bruusk in, want dan trek je de broek helemaal stuk.

Op deze broek draag je best een sweater in een fel kleurtje die net tot aan de tailleband komt. Echte durvers, en vooral dames met een strakke buik, gaan voor een kort topje om helemaal trendy te zijn.  Een chiquere look die ook op het werk past, is de combinatie met een luchtig hemdje. Zelfzekere dames dragen onder deze trend platte schoenen als ballerina's of espadrilles, voor de anderen zijn hoge hakken een must.  (br.hln)


25-06-2013 om 11:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom stoere mannen nu ook handtas nodig hebben

Waarom stoere mannen nu ook handtas nodig hebben


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/2/4/20130624110110/media_xll_5933614.jpg


Bekende stoere binken als Ryan Gosling, David Beckham en Kanye West doen mee aan de laatste modetrend: de man bag. Ook de Britse tak van veilingsite eBay meldt een sterking stijging van de verkoop van handtassen en rugzakken voor mannen.

Slechts een op de vijf mannelijke Britten voelt zich ongemakkelijk bij het dragen van een handtas, wat bewijst dat dit accessoire eindelijk draagbaar is geworden voor mannen. De rugzak is de populairste stijl, dit is ook de favoriet van de knappe acteur Ryan Gosling, voornamelijk omdat dit erg praktisch is.

Andere populaire modellen zijn de draagtas en de schoudertas. De verkoop van de rugzak steeg met 108 procent, bij de schoudertas was dat 114 procent. In Londen gebruiken mannen hun tas vooral om hun werkdocumenten in te dragen, velen gebruiken het ook om hun gadgets als laptops, tablets en mp-3spelers in op te bergen.

Een op de vijf mannen in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk draagt een heuptasje. Ze doen dit vooral om essentiële spullen als gsm's, sleutels en portefeuille in te bewaren. Woordvoerder van eBay.co.uk Steven Heywood: "Tassen zijn tegenwoordig net zo belangrijk voor mannen als voor vrouwen. Voor wie zich nog wat ongemakkelijk voelt bij deze trend, kan zich best eerst aan de rugzak wagen. Eens je je op gemak voelt bij het dragen hiervan, kun je je aan een andere, meer opvallende stijl wagen."  (br.hln)


25-06-2013 om 10:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenreclame Bar Refaeli heeft weinig om het lijf

Schoenreclame Bar Refaeli heeft weinig om het lijf


http://oi39.tinypic.com/30wp4xe.jpg


De beste manier om reclame te maken voor een schoenenmerk? Enkel en alleen met dat schoeisel aan poseren natuurlijk. Een strategisch geplaatste zak van -o verrassing- Christian Louboutin doet de rest voor Bar Refaeli. Om haar werkgever nog wat extra te plezieren, plaatste het Israëlische topmodel de foto ook op Instagram en Twitter.

Refaeli is vooral bekend als het ex-liefje van Leonardo DiCaprio, maar intussen zette ze ook al de eerste stapjes op het witte doek. Zo speelde ze in de psychologische thriller 'Session' een patiënte die gemanipuleerd wordt door haar psychiater. Daarnaast acteerde ze ook al als jurylid in 'Germany's Next Top Model' en startte ze op de Duitse tv haar eigen modellenshow.  (br.hln)


24-06-2013 om 12:21 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge hakken wisselen voor lage schoenen beschadigt de kuiten

Hoge hakken wisselen voor lage schoenen beschadigt de kuiten


http://oi49.tinypic.com/30uqmvs.jpg


In de zakelijke disctricten van New York of Londen is het geen ongewoon zicht: nette zakenvrouwen die hun hoge hakken wisselen voor ballerina's, slippers of zelfs sportschoenen voor ze naar huis wandelen.


Op het eerste zicht een logische keuze, zeker als je meer dan een kwartier moet stappen. Maar voor het lichaam is het net de slechte keuze.


"Vrouwen die meestal rondlopen op hoge hakken, kunnen hun spieren beschadigen door op lage schoenen of blootsvoets rond te lopen", aldus wetenschapper Marco Narici in Journal of Experimental Biology.


Dat komt omdat na verloop van tijd, na het lange tijd dragen van hoge hakken, de kuitspieren inkorten en verzwakken. Hoge hakken doen je namelijk op je tenen lopen, wat de afstand tussen de enkels en de achterkant van de knieën verkort.


De kuiten korten gemiddeld 13 procent in, als een vrouw twee jaar lang vijf dagen per week hoge hakken draagt. Ook wie lage hakken draagt (4 à 5 centimeter) kan op lange termijn spierschade oplopen. Wie dan plat gaat lopen, rekt die verkorte spieren uit, wat pijn en ongemak kan veroorzaken.



 http://img231.imageshack.us/img231/3374/platteschoenen.jpg



Volgens de wetenschappers is de verkorting permanent, tenzij je elke avond de spieren stretcht. Dat kan gemakkelijk op een trap. Je plaatst één voet op een trede, en de andere op de trede erboven. De hiel van de eerste voet hangt over de tree, en wordt lichtjes naar beneden geduwd. Dit rekt de kuitspieren uit. Herhaal verschillende malen voor beide voeten.

Een andere manier om spierschade te vermijden is nooit meer lage schoenen drageb... of nooit aan hoge hakken beginnen.


24-06-2013 om 11:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Louboutins en co nog nooit zo duur waren

Waarom Louboutins en co nog nooit zo duur waren


http://oi40.tinypic.com/2rhpbnn.jpg
Schoenen van Manolo Blahnik


De prijzen van kostelijke schoenen van bekende ontwerpers als Manolo Blahnik swingen tegenwoordig de pan uit, dit volgens de modehuizen zou door de sterke euro komen. Het verrassende is dat fashionista's ondanks de prijs blijven investeren in schoeisel dat een klein fortuin waard is.

Een paar jaar geleden betaalde je in de Verenigde Staten ongeveer 400 dollar voor een paar schoenen van een ronkende merknfaam. Nu moeten vrouwen tot 1000 euro hier voor ophoesten, designers geven de productiekost in Europa hier de schuld van. Designer Christian Louboutin legt: "Het kost nu meer om schoenen te maken." Sinds de introductie van de euro in 2002, nam de productiekost ervan in die mate toe dat eigen modehuizen in eigen kleurfabrieken hebben moeten investeren, de consument moet hier uiteindelijk voor betalen. Hierdoor lopen de prijzen erg hoog op, volgens Louboutin is de kost van de productie verdubbeld in vijf jaar tijd.

Voor een eenvoudige chique lederen schoen lopen de kosten nu op tot 600 en 1.400 euro, een ontwerp uit chiquer leder kan algauw 1000 dollar waard zijn, voor laarzen mag je op 2.000 euro rekenen. Voor lederen plateauschoenen met 160 kristallen van Louboutin mag je al gauw op 6.395 euro rekenen. In de chique winkel Barneys in New York bedraagt de gemiddelde aankoop 850 dollar op de schoenafdeling. En ook al zijn de prijzen dramatisch gestegen, toch heeft de schoenenmarkt minder te lijden onder de crisis in vergelijking met andere designerstukken. Vrouwen vinden het nu blijkbaar absurd om veel te spenderen aan een dure jurk omdat ze die slechts enkele keren kunnen aantrekken, exclusieve schoenen kunnen ze elke dag dragen.

"Vrouwen hebben ontdekt dat schoenen een minder dure manier zijn om je garderobe up te daten", alus Bonnie Takhar van het luxueuze schoenenmerk Charlotte Olympia. Omdat mensen nog steeds designers aan hun voeten dragen, blijven de prijzen nog stijgen. Verkoopster Daniella Vitale van Barneys: "We verkopen meer dan 140 schoenen aan minstens 1.000 dollar. Een paar sandalen van Azzedine Alaïa mag dan al gauw voor 1.400 dollar verkocht worden, toch is onze voorraad hiervan al uitgeput." (br.hln)


22-06-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo overleven je make-up en kapsel de festivals

Zo overleven je make-up en kapsel de festivals


http://oi41.tinypic.com/2znsfg5.jpg


In een tent overleven zonder een behoorlijke douche is geen pretje voor je make-up en kapsel. Daarom geven we enkele tips om de festivals met perfecte lokken en mooi opgemaakt gezicht door te komen.

Make-up
De eerste les is niet te overdrijven bij het inpakken. Ga voor slechts een kleurtje qua oogschaduw, kies wel voor een felle tint als blauw, paars of groen. Werk je ogen af met flink wat mascara. Een andere belangrijke trend zijn opvallende wenkbrauwen. Gebruik hiervoor je mascara en veeg je borsteltje eerst af aan een doekje. Met een kleine hoeveelheid ga je over je wenkbrauwen voor een subtiel effect.

Neem ook enkel producten mee die meerdere functies hebben, blush kun je bijvoorbeeld ook op je lippen aanbrengen, je kan oogschaduw ook mengen met lippenbalsem voor kleurrijke lippen. Een ander essentieel product is BB-crème, dit helpt je huid egaal te maken en vervangt foundation en concealer, wat je plaats helpt te besparen.

Bruin kleurtje
Aangezien de meesten nog niet echt de kans hebben gekregen om een natuurlijk bruin kleurtje te krijgen, kun je dit best faken met een zelfbruinende crème. Je bereidt je hier het best op voor door grondig te scrubben. Zorg dat je overal evenveel crème aanbrengt en alles gelijkmatig uitsmeert.

Vettige lokken verstoppen
Het makelijkste kapsel voor een festival, zeker na een dag of twee, is een hippe ingevlochten vlecht. Laat je gaan met asymmetrische ontwerpen om eventueel vettige haren te verbergen. Neem ook zeker droogshampoo en accessoires als speldjes en haarbanden mee. Dit verstopt een mogelijke bad hair days het best. Je nagels geef je best een pastelkleurtje, als dit te eenvoudig is voor jou, probeer dan wat glitters toe te voegen. Korte nagels zijn makkelijker te onderhouden en vooral hipper in de zomer.  (br.hln)


21-06-2013 om 20:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pro & contra: Goedkoop en chique voor 4 euro

Pro & contra: Goedkoop en chique voor 4 euro

http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/2/7/20130620102240/media_xll_5925352.jpg


De goedkoopste kledij is vaak niet de meest trendy kledij, en daar wil shelikes.com iets aan doen. Zij brengen een zogenaamde 'lage inkomensjurk' op de markt. Voor 4,3 euro is de mini jurk met trendy zijdelingse gaten in felgroen, roze, cream of zwart van jou. Goed idee of onverantwoord? We zetten de pro's en cons op een rijtje.

PRO
Wie weinig verdient of leeft van een uitkering, kan zich maar zelden extraatjes veroorloven. Kledij shoppen is geen kwestie van keuren en kiezen, maar van tellen en rekenen. Iets modieus bezitten is meestal een verre droom. In een maatschappij waar alles geld kost, is (over)leven met weinig geld een grote handicap en sociaal isoleren.

Als je iemand voor weinig geld goed kan kleden, dan heeft dat veel positieve effecten.

1)    Leuk jurkje = meer zelfvertrouwen = meer energie = meer schwung.
2)    De jurk plus die positieve uitstraling leveren complimentjes op, en extra uitstraling, en dus extra complimenten. Een positieve vicieuze cirkel dus.
3)    Je durft ergens komen. Is het om te solliciteren, uit te gaan (en niets te drinken) of naar een trouw- of verjaardagsfeest gaan: je hebt iets om aan te doen.
4)    Je hoort erbij. Je kan meedoen, je zit niet aan de rand of valt niet buiten de maatschappij. Dat doet veel.

CONTRA
Goedkope kledij heeft een prijs. Kinderarbeid, mensen die 14 uur werken in slecht verlichte, verluchte en chemisch onveilige omgevingen. Ecologisch is het ook al niet: er wordt kwistig gebruik gemaakt van giftige verf en andere stoffen om het materiaal soepel te maken of een bepaalde look and feel te geven.

Deze 'lage inkomensjurk' wordt wel gemaakt in Groot-Brittannië. Shelikes.com gaat er prat op enkel met Britse leveranciers te werken. "We steunen de Britse industrie, ook al zouden we het in het buitenland nog goedkoper kunnen laten maken", aldus directeur Nick Puri.

De vraag is natuurlijk wel hoe ze de prijs dan zo laag krijgen: slim onderhandeld, één verlieslatend stuk tegenover een volledige winstgevende collectie, of ... 'competitieve' lonen? Subsidies? Superdunne stof? Daarover zegt Puri niets.

Een maxiversie van de jurk is ook een pak duurder (20 euro), hoewel nog altijd goedkoop.

Bestaat er geen andere manier om mensen met een laag inkomen aan meer trendy kledij te helpen, zonder dat de menselijke productiekost zo hoog is?  (br.hln)


21-06-2013 om 20:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 10 hipste nagelkleurtjes van deze zomer

De 10 hipste nagelkleurtjes van deze zomer


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/12/13/20130619150001/media_xll_5923798.jpg


Nu het sandalenseizoen weer aangebroken is, is het ook hoog tijd om je teennagels weer een kleurtje te geven. Voor wie nog op zoek is naar inspiratie, zetten we de 10 hipste kleurtjes van dit seizoen op een rijtje.

1. Mat wit
Met deze nagellak krijgen je tenen de extra touch die ze nodig hebben, vooral als je voeten een bruin kleurtje hebben. Extra voordeel: de neutrale tint past bij al je outfits.

2. Goud
Een andere tint die goed bij je bruine huid past, is ongetwijfeld goud. Op je vingers kan deze kleur vaak te opvallend zijn, maar op je teennagels past goud perfect.

3. Mandarijnrood
Tangerine of mandarijnrood was dé kleur van 2012, maar ook deze zomer kom je er nog mee weg. Dit is het perfecte alternatief voor het klassieke rood.

4. Smaragdgroen
Smaragdgroen werd getipt als dé populairste kleur van dit jaar, dus mag die ook niet ontbreken op je nagels. Let wel goed op bij de combinatie met je outfits.

5. Kobaltblauw
Als je echt wil opvallen, dan moet je deze zomer kiezen voor het vrij donkere kobaltblauw. Die geven je teennagels de extra touch die ze nodig hebben, zeker tijdens een avondje uit.

6. Naaktkleurig
Soms hoeven je teennagels helemaal niet op te vallen, dan kan je ze een 'nude' kleurtje geven. Dit past bij al je favoriete schoenen!

7. Geel
Een andere zomertopper is geel, in welke tint je ook wil. Je kan gaan voor het draagbare zachte pastelgeel, maar je kan ook opvallen met fluogeel. Experimenteren is de boodschap!

8. Felroze
Bij roze moet je deze zomer kiezen voor een felle tint. Deze kleur komt sowieso elk jaar terug, dus het is een goeie investering.

9. Lavendel
Als je toch zachte kleuren verkiest, kan je gaan voor lavendel. Dit pastelkleurtje past ook bijna overal bij.

10. Rood
Als je twijfelt kan je altijd terugvallen op het veilige rood, dat altijd in de mode blijft. Kies voor kersenrood, een tijdloze voltreffer. (br.hln)


20-06-2013 om 10:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze lelijke schoen uit de nineties maakt comeback


Deze lelijke schoen uit de nineties maakt comeback


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/15/1/20130617145550/media_l_5918701.jpg
Rita Ora is fan van Air Max


De favoriete sneakers uit de jaren 90 maken een comeback, tal van sterren zijn nu fan van de comfortabele Air Max van het sportmerk Nike. Daarom zeggen mode-experts dat elke fashionista deze binnenkort draagt, gelukkig heb je keuze uit tal van vrolijke kleurtjes.

Rita Ora, Lily Allen, Robert Pattinson en zelfs president Obama werden al regelmatig met dit sportieve schoeisel gespot. De webshop Asos.com zegt dat de verkoop ervan sinds vorig jaar met 320 procent steeg, ook de keten Schuh heeft een stijging gemeld. De sneaker valt op door de luchtbel in de zool, deze raakte erg populair in de jaren 90 dankzij artiesten en sportpersoonlijkheden.  Mode-experts zeggen dat door nostalgie mensen nu hier massaal terug naar grijpen.

Marketingdirecteur David Spencer: "Dames zijn fan van deze schoenen, vooral meisjes kopen nu deze trend." Nichola Carroll van Asos beaamt het nieuws: "We merkten een algemene stijging op bij de verkoop van sportschoenen. De Air Max was in zijn tijd zo revolutionair omdat er in de zool een zichtbare luchtbel zat, hij werd getekend door Tinker Hatfield. Centre Pompidou, een modern gebouw in Parijs, was de inspiratiebron. De schoenen waren vooral populair in de dance scène, zo konden feestvierders de hele nacht blijven dansen. Expert Adam Saville: "Jongeren kijken steeds vaker naar de nineties als inspiratiebron. Wanneer de toekomst niet rooskleurig is, dan raken we geobsedeerd door het verleden, nu denken jongeren dat de nineties een soort van gouden tijdperk was."

Tegenwoordig heb je erg vrouwelijke ontwerpen met roze, rode, oranje en gouden tinten, wat het geheel eleganter maakt. Rita Ora combineren de schoenen met een legging, Lily Allen durft het zelfs aan deze onder een rokje aan te trekken. Ook onder een jeansshort of een skinny jeans kunnen deze schoenen perfect. Het is in elk geval wel ideaal festivalschoeisel omdat je er niet gauw pijnlijke voeten in zult krijgen en ze erg luchtig zijn. (br.hln)


19-06-2013 om 11:09 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
18-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de nieuwe kapseltrend: leg je lokken plat met véél gel

Dit is de nieuwe kapseltrend: leg je lokken plat met véél gel


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/9/13/20130618095009/media_xll_5920633.jpg


Er is een nieuwe kapseltrend in Hollywood. Steeds meer sterren gebruiken gel of wax om hun lokken extreem glad te maken en plat op hun hoofd te leggen. Fans zijn onder andere Emma Watson en Rooney Mara, maar ook jij kan de trend makkelijk volgen.

De versie van Emma Watson komt het vaakst voor: met een diepe zijscheiding, de lokken strak naar achteren getrokken en een laag knotje.

Actrice Rooney Mara koos voor een alternatieve versie. Zij maakte met de voorste lokken een valse froufrou, die met gel op haar voorhoofd 'geplakt' werd. De rest van haar lokken gingen in een hoog knotje.

Andere fans van het kapsel zijn Jessica Chastain, Jennifer Lopez, Uma Thurman en Olivia Palermo. "Dit minimalistische kapsel is de ideale manier om de nadruk op je gezicht en make-up te leggen", weet Mark Woolley, de kapper van Olivia. Hij onthult hoe ook jij de trend kan volgen, met vier simpele stappen.

Zo doe jij het

Stap 1: Was je haar
Dit kapsel werkt het best met fris gewassen haar. Als het schoon en glad is, kan je het beter in vorm krijgen. Door je haar te wassen elimineer je ook alle overtollige olie, die je haar vet kan maken.

Stap 2: Maak een zijscheiding
Gebruik een kam om een strakke en diepe zijscheiding te maken, die helemaal tot de achterkant van je kruin loopt. Zo kan je het haar aan de zijkanten beter glad naar beneden duwen, omdat het zwaarder is. Föhn daarna je haar met behulp van de kam, om het op z'n plaats te duwen.

Stap 3: Maak een knotje
Neem nu kleine stukjes haar van je paardenstaart en borstel die naar van de puntjes naar de wortel voor extra textuur. Verzamel daarna de lokken en draai ze in een knotje. Maak vast met speldjes en bespuit je knotje met een flinke dosis haarlak.

Stap 4: Werk af met wax
Verdeel daarna een flinke portie wax gelijk over je handpalmen. Die breng je aan op je haar, van in je nek tot op je hoofd. Werk van wortel naar de puntjes, tot je lokken allemaal een laag hebben. Leg ten slotte het haar aan beide kanten van de scheiding nog eens goed plat, voor een netjes en klassiek resultaat. (br.hln)


18-06-2013 om 19:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zes zomerse manieren om jeans te dragen

Zes zomerse manieren om jeans te dragen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/15/3/20130614132435/media_xll_5910813.jpg


Jeans is een eenvoudig basisstuk, maar je gewone jeansbroek is niet prettig om te dragen op warme, zonnige zomerdagen. Hoe kan je toch de eenvoud van jeans behouden zonder je dood te zweten? Zo!

1) Zomerjurkje

Een dunne jeansstof of katoen met jeanskleur zijn perfect als luchtig zomerjurkje. Kies voor een afgewassen stof en combineer met kleurrijke accessoires.

2)  Playsuit

Een salopet met short of een playsuit (een korte jumpsuit) is zowel hip als luchtig.


3. Vest

Een mouwloos vest kan een eenvoudige jurk net dat tikje edgier maken. Een chiquere jurk wordt door de combinatie met een eenvoudige jeansvest dan weer meer casual. Koukleumen kiezen beter voor een vest met lange mouwen voor als het 's avonds afkoelt.

4. Witte jeans

Blijven de hoge temperaturen achterwege maar wil je het zomergevoel niet afgeven? Kies dan voor een witte skinny jeans.

5. Driekwart boyfriend jeans of jeans met grote scheuren

Wil je toch je benen verstoppen? Hou het dan luchtig door te kiezen voor jeans met grote scheuren of een wijde, driekwart broek. Of een combinatie van beide

6. Vergeet de klassiekers niet

Een jeans short of minirok is ook altijd een optie.  (br.hln)


17-06-2013 om 10:47 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld: Mijn brillen brengen lelijk gezicht in balans

Karl Lagerfeld: "Mijn brillen brengen lelijk gezicht in balans"


http://oi42.tinypic.com/2vv4dad.jpg


Hij noemde Pippa Middleton lelijk, zangeres Adele vet en de Amerikaanse Lana de Rey nep, maar nu beledigde designer Karl Lagerfeld zelf potentiële klanten van het modehuis Chanel. Hij zei dat zijn nieuwste collectie zonnebrillen kan helpen 'lelijke gezichten' in evenwicht te brengen.

Achter de schermen van de campagne voor zijn nieuwste lijn zonnebrillen werd designer Karl Lagerfeld betrapt op een weeral erg controversiële uitspraak. Hij maakte zelf de beelden voor de advertenties waarin de modellen Saskia de Brauw en Jon K de monturen showen. Voor de camera getuigde hij: "Mijn monturen brengen lelijke gezichten in balans en maken knapperds nog mooier."

De Duitse ontwerper creëert graag wat controverse, op zijn 66ste heeft hij al heel wat mensen tegen de schenen geschopt. Onlangs beledigde hij nog de Franse actrice Audrey Tautou door haar onaantrekkelijk te noemen. De persverantwoordelijke van Lagerfeld kreeg heel wat stress door de opmerking, vooral omdat Tautou ooit nog het gezicht van het parfum Chanel No. 5 was. Eerder deze mand zei hij dat hij met zijn kat wilde trouwen.

Omdat de uitspraken van Lagerfeld zo memorabel en kwetsend zijn komt er in september een boek uit dat de strafste uitspraken van de designer bundelt.

Enkele opvallende quotes van de keizer van de mode:
- "Als ik een Russische vrouw zou zijn, zou ik liefst lesbisch zijn, aangezien de mannen er allemaal lelijk zijn"

- "Griekenland moet een beter imago krijgen, aangezien de Grieken de reputatie hebben van corrupt te zijn. Je kan er niet zeker van zijn dat je geld gaat naar waar het zou moeten gaan. Niemand wil dat het land verdwijnt, maar het volk heeft walgelijke gewoonten, dat geldt trouwens ook voor Italië." (br.hln)



13-06-2013 om 13:09 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isabel Marant voor H&M: wat mogen we verwachten?

Isabel Marant voor H&M: wat mogen we verwachten?


http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/0/5/20130612090618/media_xll_5903675.jpg


Net toen we dachten dat H&M voorlopig niet meer zou samenwerken met bekende designers, kwamen ze gisteren op de proppen met het bericht dat Isabel Marant een collectie zal ontwerpen. Maar welke stijl heeft deze Franse modeontwerpster precies? En wat mogen we verwachten van haar ontwerpen? Wij doen enkele voorspellingen.

1. De must-haves

De stijl van Isabel Marant kan je het best omschrijven als rock 'n roll met een hippietoets. We verwachten dan ook dat ze die richting zal inslaan voor haar H&M-collectie.

- Losse bloesjes

Isabel Marant is een grote fan van losse bloesjes, die in al haar collecties terugkeren en ideaal zijn om in de zomer te dragen.

Je vindt ze in neutrale kleren, maar ook vaak met felle prints. Combineer ze met een kort rokje met ruches.

- Lederen broeken en/of opvallende skinny jeans

Een andere must-have uit de collectie wordt ongetwijfeld een opvallende broek. Dat kan gaan om een lederen exemplaar, of een opvallende skinny jeans met een drukke print.

De kans is groot dat het een broek op kuitlengte wordt, want Isabel Marant is een grote fan van ontblote enkels.

- Hippiejuwelen

Voor een hippietoets krijgen de modellen van Marant ook wel eens passende juwelen. Denk maar aan oorringen of lange kettingen met veren.

- Sneakers met sleehak of andere killerschoenen

Isabel Marant is de uitvindster van de sneaker met sleehak, dus zijn we ervan overtuigd dat er in de collectie ook wel wat opvallende schoenen zullen zitten. Als Marant kiest voor een betaalbare versie van haar sneakers, zullen die ongetwijfeld in geen tijd uitverkocht zijn, want het blijft een grote trend.

- Bohémien-jasje

Een kort jasje met een leuke print, borduurwerk, een paar blinkende details en zonder kraag. Zo zien de jasjes van Isabel Marant er doorgaans uit, dus verwachten we bij de collectie voor H&M niet anders.(br.hln - foto afp)


13-06-2013 om 12:07 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
12-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armani zoekt jonge ontwerpers

Armani zoekt jonge ontwerpers


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/1/0/20130605164845/media_xll_5884245.jpg


Armani zoekt voor de Fashion Week in Milaan jonge mannelijke Italiaanse ontwerpers. De zoektocht naar jong talent is een nieuw concept in de Milanese Fashion Week, die later deze maand start. Beloftevolle Andrea Pompilio is alvast de eerste jonge designer die er zijn collectie mag presenteren. Dat meldt het blad Vogue.

"We moeten concreter te werk gaan om Italiaanse mode te steunen door initiatieven op poten te zetten die meer kracht zetten en vernieuwing brengen in de Milanese Fashion Week", liet Armani aan het modeblad Vogue weten.

"Het is om deze reden dat ik heb besloten om mijn theater op de Via Bergognone open te stellen aan beloftevolle ontwerpers. Ze mogen rekenen op de technische snufjes van het gebouw. Andrea Pompilio mag er al eerste zijn ondergoedlijn voor mannen presenteren en zal tevens het nieuwe concept inwijden. Er zullen elk seizoen andere jonge ontwerpers te gast zijn."

Pompilio vindt het een hele eer dat hij de spits mag afbijten. "Het is een grote eer dat ik mijn collectie op de show van Armani mag voorstellen. Hij is een ontwerper die enorm begaan is met de Italiaanse stijl, meer dan wie dan ook. Ik ben hem zeer dankbaar voor deze kans en zijn steun. Het betekent zeer veel voor een jong modemerk."  (br.hln)


12-06-2013 om 21:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isabel Marant maakt nieuwste designercollectie voor H&M

Isabel Marant maakt nieuwste designercollectie voor H&M


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/9/10/20130611120409/media_xll_5901100.jpg


De Zweedse kledingketen H&M heeft na Lanvin, Versace, Maison Margiela de modeontwerpster Isabel Marant kunnen strikken voor zijn nieuwste designercollectie.

De Parijse zal een kleding- en accessoirelijn creëren voor vrouwen en tieners, maar ook haar eerste mannencollectie teken. De stukken zullen vanaf 14 november 2014 in 250 filalen van H&M liggen. Marant is bekend geworden dankzij haar sneakers met verborgen sleehak, die intussen razend populair en massaal gekopieerd werden. Dit trendy schoeisel werden eerst aan de voeten van Beyoncé en Kate Bosworth gespot. Haar stijl kun je best omschrijven als rock 'n roll met een hippietoets. Marant is dol op nonchalant breiwerk, bloemenprints en boerinnenblouses.

De designer is alvast erg blij met de samenwerking: "Ik ben geflatteerd met deze samenwerking. De kledingketen werkt met de beste designers, het is een hele eer. Echte vrouwen met een normaal leven, dat is voor wie ik ontwerp. Mijn stijl is heel 'Parisien': je kleedt je op, maar met een zekere nonchalance, terwijl je er nog steeds sexy uitziet."

Haar enkellaarsjes werden al gespot aan de voeten van Rosie Huntington-Whitely en Katie Holmes, maar ook haar jeansbroeken zijn razend populair. Kate Bosworth flaneerde op het Californische restaurant Coachella in een cowboyhemd van Marant en Kate Moss is dol op haar schoenen met studs. (br.hln - foto photonews)


12-06-2013 om 11:58 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
11-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moderisico's die je deze zomer moet nemen

De moderisico's die je deze zomer moet nemen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/14/0/20130611100023/media_xll_5900595.jpg
Kort topje, jurkje met uitsparingen en franjejurk bij Asos.com

De zomer is (eindelijk) in het land, profiteer van deze weinig zonige dagen om uit je verlegen winterschulp te kruipen en begin met het nemen van risico's Onderstaande gewaagde mode- en beautytrends zijn de moeite waard om uit te proberen, dankzij onze tips zijn blunders onmogelijk.

Korte topjes
Topjes die je buik ontbloten zijn nu plots erg draagbaar omdat ze niet te veel onthullen. Ze laten slechts een klein stukje van de ribben zien en tonen niet je hele buik van navel tot net onder borsten.

Uitsparingen
Tegenwoordig vind je haast geen jurkjes meer zonder uitsparingen. Laat je inspireren door de looks van de celebs en geef een klein stukje van taille of decolleté weer.

Franjes
De kleding van de retrofilm The Great Gatsby is nu ontzettend populair. Kopieer de looks uit de film door een franjejurk te dragen voor een avondje uit. Dames die het iets veiliger willen spelen kunnen voor een handtas met franjes of topjes gaan.

Kant
Het voordeel van kant is de veelzijdigheid. Tut je op met een volledig kanten jurk of maak het iets subtieler met een topje en een jeansjasje.

Contrasterende bikini
Deze zomer is de bikinitrend een volledig ander broekje dan je topje. Dit is ook een erg goedkope trend: je kunt twee stuks van voorgaande seizoenen met elkaar combineren.

Opvallende nagels
Je hoeft hier niet heel extreem in te gaan,je kunt experimenteren met een felle kleur door elke nagel in een ander tintje te zetten. Het resultaat is frivool maar erg chique.

Neon
Als je fan bent van de jaren 80, is de trend van de felle kleuren iets voor jou. Met een neon ceintuur, handtas of schoenen kun je je outfit opvrolijken, je hoeft je niet per se van top tot teen in deze opvallende tinten te kleden. Een felle jurk kan echter wel je dag goedmaken.

Kapsel in twee kleuren
Een ombrékapsel is een haartrend die iedereen aankan. Dit betekent dat je wortels een donkere kleur krijgen, de haarpunten zijn lichter. Daarnaast is dit ook ontzettend makkelijk te onderhouden.

Opvallende zonnebril
Van kleurrijke brillen tot monturen in gekke vormen, een zonnebril die de aandacht opeist is erg trendy. Het biedt ook je ogen de juiste bescherming die je nodig hebt voor de zomer. (br.hln)


11-06-2013 om 16:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comfortabel op hakken

Comfortabel op hakken: zo doe je dat


http://oi41.tinypic.com/qrn0j5.jpg


20 procent van de vrouwen  heeft al pijnlijke voeten na amper tien minuten op hakken. Een derde geeft het tijdens een avondje uit gewoon op en schopt uiteindelijk de schoenen uit en danst/wandelt blootsvoets verder, zo bleek vorige week uit een enquête. De nadelen wegen niet voor alle vrouwen op tegen de voordelen, zoals optisch langere (en dus slankere) benen. Moeten hakken gelijkstaan aan helse pijnen? Niet als je deze tips volgt!

1)    Koop niet zonder te passen
Schoenen moeten goed aan je voeten passen. Dat lijkt logisch, maar al te vaak vallen vrouwen voor de schoen of de prijs (en negeren ze dat hij niet zo goed past) of wordt er online geshopt en nooit teruggestuurd.

In schoenen die passen worden je tenen niet geplet maar kan je ze in tegendeel vrij bewegen. Wie toch rondhobbelt in te smalle schoenen moet hopen op een beetje zweet om de tenen in een comfortabeler positie te manoevreren, als dat al lukt. Te smalle of te kleine schoenen geven ook aanleiding tot blaren, en misvorming aan de tenen zoals hamertenen of klauwtenen.

Te grote schoenen (ruimte voor een vinger achter de hiel bijvoorbeeld) verhogen de druk op de tenen.

Let ook op de schoenpunt: een (licht) afgeronde top is comfortabeler dan een punt. Kies je toch voor puntschoenen, laat de punt dan beginnen ná je tenen.

2)    De positie van de hak
Niet de lengte of de dikte van de hak speelt de grootste rol in het comfort van de schoen, maar wel de positie ervan. De hak moet zich recht onder het hielbeen bevinden en niet helemaal achteraan de voet. Een slechte positie van de hak resulteert in evenwichtsproblemen en (je raadt het al) voetpijn.

Sleehakken zijn overigens niet (noodzakelijk) beter of comfortabeler dan naaldhakken. Waarom niet? Omdat ze zeer weinig flexibel zijn en je gemakkelijker je voet omslaat, met enkelblessures tot gevolg.

3)    Kwaliteit kost
Te goedkope schoenen zijn wel lief voor je portemonnee, maar niet voor je voeten (of de mensen die ze maken, maar da's een andere discussie). Goedkope schoenen zijn vaak gemaakt van plastic, doen je voeten zweten en stinken en zorgen voor blaren omdat plastic (in tegenstelling tot leer) niet uitzet.

Goedkope schoenwinkels duiken overal op en zijn te herkennen aan de penetrante plastic walm die er hangt. Zoals voor alles geldt ook voor schoenen: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Zeker online, als dure merken (Louboutin bijvoorbeeld) worden verkocht aan dumpingprijzen.

Wil je de kansen op voetpijn en misvormingen verminderen, investeer dan in je schoenen, ook al betekent dat minder paren schoenen. Maar geef toe: als je schoenen comfortabel zitten en je op hen kan rekenen, heb je minder paren nodig om steeds af te wisselen.

4)    Stop de wrijving
Wat met de schoenen die je al hebt en die voor wrijving (en dus blaren en wondjes) blijven zorgen?

Om je hiel te beschermen kan je werken met hielbeschermers in dunne, zachte materialen die je in de schoen kleeft. Voor sandalen met riempjes die afzakken bestaan er aangepaste versies.

5)    Wandelen op kussentjes
Schoenen die een beetje te groot zijn, een te dunne zool hebben of zijn uitgezet kunnen aangevuld worden met 'kussentjes', gemaakt van gel of een veerbaar materiaal om de druk op de voeten te verlichten. Kies een niet te dik exemplaar als je niet veel plaats overhebt.

6)    Verzorg je voeten
Na een lange dag op hakken moeten je voeten dringend afkoelen en ontzwellen. Een koud voetbad kan daarvoor zorgen, een verkoelende voetencrème voor het slapengaan houdt de huid soepel.

Hou je teennagels ook kort, zo voorkom je dat ze gaan snijden met wondjes en bloed tot gevolg.

7)    Sexy + orthopedisch
Orthopedische schoenen is niet meer noodzakelijk synoniem voor platte of vormeloze schoenen. Steeds vaker worden ook hakken voorzien van ademende materialen, met ingewerkte kussens of een extra soepel leer om blaren te vermijden. Ook deze zijn meestal iets duurder dan de gemiddelde schoen, maar het extra draagcomfort is dat meestal wel waard.

8)    Oefenen
Hoge hakken dragen wordt gemakkelijker naarmate je het meer doet. Wil je je voeten, enkels en knieën in topconditie houden, doe dan regelmatig versterkende oefeningen. Om de rug te versterken en te ontlasten, is een goede houding onontbeerlijk, net als (een béétje) buikspieren.  (br.hln)



11-06-2013 om 11:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Rihanna deelt modestukken met fans op Twitter

 Rihanna deelt modestukken met fans op Twitter


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/13/6/20130610115856/media_xll_5898231.jpg


Rihanna heeft haar volgers op Twitter met fierheid geshowd hoe ze eruit ziet in topstukken van Franse mode-ontwerper Olivier Rousteing. En ze mogen gezien worden! De zangeres maakte tijdens haar Diamonds World Tour een tussenstopje bij het modehuis Balmain om er model te staan voor verschillende outfits.

Rihanna poseerde op een van de foto's in een gedetailleerde zwarte broek met een zwart jasje erboven. Ze schreef "Who's Bad???!" met een verwijzing naar Olivier Rousteing. Ook uploadde ze een foto waarop ze gekleed is in een gele outfit dat bestaat uit twee delen. "Het is alsof ik een Mona Lisa draag. Dit is kunst. Je wil het niet eens aanraken", becommentarieert de zangeres. (br.hln)


10-06-2013 om 12:40 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
09-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijk en trendy kapsel: de wetlook

Makkelijk en trendy kapsel: de wetlook


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/4/3/20130606170557/media_xll_5887308.jpg


De wetlook is het kapsel van deze zomer, deze trend werd gelanceerd op de catwalk door modehuizen Nina Ricci en Elie Saab. Het is niet verrassend dat dit steeds populairder wordt: de look is makkelijk te onderhouden en lekker fris op warme dagen.

De wetlook bespaart je heel wat tijd uit, je kunt haast onmiddelijk na de douche de auto instappen, föhnen is niet meer nodig. Je mag wel niet vergeten de juiste producten aan te schaffen, want die zijn onontbeerlijk. Je hoeft je lokken hiervoor zelfs niet te wassen. Je kunt zelfs op vettig haar zelfs gel en andere producten voor meer glans aanbrengen, zodat het lijkt alsof het nat is. Daarom is deze look ideaal voor een derde festivaldag of andere gelegenheden waarop je je kapsel niet kan wassen. Kies wel voor producten waardoor je haar plooibaar blijft en waardoor je geen schilfers krijgt.

Voor een ultrastrakke look moet je eerst je haar handdoekdroog maken. Gebruik een zachte borstel om bobbels te vermijden. Warm vervolgens wat wax tussen je handen en verdeel dit gelijk over je haar. Dan kun je je lokken los laten of in een paardenstaart vastmaken. Breng als laatste nog een spray aan voor extra glans.

Wie het wat nonchalanter wil, kan snel met de föhn haar lokken lichtjes droogblazen. Neem dan ook wat wax om aan te brengen. Als je je haar dan door de lucht laat drogen, krijg je een halfnat resultaat.  (br.hln)


09-06-2013 om 19:32 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let op voor herpes en andere risico's van lipstick

Let op voor herpes en andere risico's van lipstick


http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/3/14/20130605162422/media_xll_5884094.jpg


Een vrouw heeft Rihanna aangeklaagd omdat ze herpes, in de volksmond ook bekend als een koortsblaasje, heeft opgelopen via een lipsticktester van het beautymerk MAC te hebben gebruikt tijdens een concert van de zangeres.

Het is een feit dat je herpes kunt oplopen via een besmette lipstick. Experts waarschuwen dat je dus niet zomaar in de winkel alle testers moet uitproberen op je lippen. Je test make-up best uit op je hand. Of ga met een wegwerpstaafje te werk, als je echt de kleur op je mond wil zien. Ook als je met je vriendinnen regelmatig make-up uitleent, controleer je best op voorhand of deze persoon niet ziek is.

Andere gevaren die gepaard gaan met het gebruik van lipstick zijn het opnemen van zware metalen en andere schadelijke stoffen die nog steeds vaak aanwezig zijn in cosmetica. Een recente Amerikaanse studie toonde aan dat 32 lipproducten, lipsticks en gloss, die in winkels verkocht worden schadelijke stoffen bevatten. Vooral lood wordt vaak en in grotere hoeveelheden gebruikt. Wanneer je lipstick aanbrengt, komt hier sowieso een klein deeltje van in je mond terecht. Als dit een keer gebeurt, zal dit je gezondheid niet schaden. Maar het kan wel je gezondheid treffen na jarenlang gebruik. Ook aluminium werd in heel wat producten aangetroffen, een stof die vooral slecht is voor je brein en zenuwsysteem.

Laat je bij de aankoop van make-up niet misleiden door de labels. Woorden als 'hypoallergeen' en 'natuurlijk' betekenen vaak niets, want make-up is niet onderhevig aan wettelijke bepalen. Je moet echt naar de ingrediëntenlijst kijken als je veilige producten wil kopen. Controleer de producten of bestanddelen op de website van Skin Deep, een milieuorganisatie, om zeker te zijn dat ze geen schadelijke bestanddelen bevatten.  (br.hln)


09-06-2013 om 10:26 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze trendy zonnebril past bij jouw gezicht

Deze trendy zonnebril past bij jouw gezicht


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/12/6/20130606104019/media_xll_5885871.jpg
Fergie, Miranda Kerr en Goldie Hawn met trendy zonnebrillen


Nu de zon er eindelijk is, is het belangrijk je ogen te beschermen om schade aan de ogen en rimpels te voorkomen. Deze zomer doe je dat best met een opvallende zonnebril. Laat je inspireren door de sterren, wij leggen alvast uit welk model jouw gezicht het best flatteert.

- Zangeres Taylor Swift is een toonbeeld van stijl met haar kleurrijke zonnebril. Met rood zit je altijd goed, zeker als je net als haar je lipstick hierop afstemt. Rechthoekige exemplaren verlengen een rond gezicht.

- Katie Holmes en Kate Moss zijn fan van de oversized ronde zonnebril à la Jacky Kennedy. Laat je voor een glamoureuze look door de sixties inspireren. Dit model past perfect bij dames met een hartvormig gezicht omdat dit je trekken in balans brengt. Het past ook perfect bij een vierkant gezicht.

- De pilotenbril van Ray Ban is intussen al een heuse klassieker geworden. Een moderne toets kun je creëren door voor reflecterende glazen te gaan, net als Jennifer Aniston en zangeres Fergie dat doen. Dames met een hartvormige vorm kunnen hier geen flaters mee begaan.

- Het sixties montuur met zogenaamde 'kattenogen', een spitse afwerking aan de buitenkant, scoort deze zomer nog steeds goed. Dat bewijst onder meer topmodel Miranda Kerr. Dit is het ideale montuur voor wie een vierkant hoofd heeft, het zorgt voor een speels effect en verzachtende toets.

- Hipsters gaan voor een half montuur met retrolook. Ronde gezichten doen er goed aan dit model te kiezen, want het creëert wat extra lengte.

Dames met een ovale gezichtsvorm, mogen van geluk spreken, want zij staan met alles.  (br.hln)


08-06-2013 om 19:14 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomer komt eraan: wat je beter niet en wel draagt op kantoor

De zomer komt eraan: wat je beter niet en wel draagt op kantoor

http://oi41.tinypic.com/fm5dtu.jpg

Deze broek is chique en luchtig Asos.com.


Nu de zon er eindelijk begint door te komen, duiken ook de dilemma's op. Welke outfits zijn deze zomer trendy en gepast om op kantoor te dragen? Het is belangrijk dat je niet te warm hebt, er stijlvol uitziet maar ook nog steeds presentabel bent voor collega's en bazen. We zeggen je alvast wat je beter niet draagt.

- Vermijd hemden op hete dagen. Zachte, frivole bloeses zijn comfortabeler en zorgen ervoor dat je huid nog steeds kan ademen.

- Ook bij broeken is het belangrijk dat je niets te strak draagt, katoen is een goede optie qua materiaal. Zachte, brede broeken flatteren haast alle types van figuren, maar kleine dames dragen hier best hakken onder om de benen te verlengen. Soms is dit een beetje te casual voor je job, ga dus op zoek naar een chique exemplaar en niet iets waarmee je op strand zou paraderen.

- Een losse gilet is veel frisser dan een strakke blazer. Zwart, blauw en grijs zijn voor de hand liggende kleuren, maar je kan ook voor een kleurrijk model in een zomers tintje gaan. Het zal je hele look lichter maken, ook al is de rest van je outfit zwart.

- Shorts zijn aan een comeback bezig dit jaar en deze zomer kun je ze perfect op het werk dragen. Een exemplaar tot aan de knie is chique, makkelijk te dragen en showt je bruine kleurtje. Het spreekt voor zich dat je geen te kort model kiest. Combineer met hoge hakken als je klein bent voor een afslankend effect.

- Een laatste optie zijn zomerjurkjes. Je kunt hiermee ook rechtstreeks na het werk wat gaan genieten van de zon op een terrasje. Zorg er wel voor dat je kledingstuk niet korter is dan tot net boven de knie. De peplum, waarbij franjes je buikje verdoezelen, is nog steeds trendy en flatterend voor elke vrouw. Durf ook te experimenteren met print en kleur, hou de rest van je outfit dan wel eenvoudig.

Wat schoenen betreft ga je best voor een pump met puntige tip. Je mag voor een extravagant accent, als een enkelbandje of opvallende studs, gaan. (br.hln)


06-06-2013 om 10:26 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo lang duurt het voor je hoge hakken pijn doen

Zo lang duurt het voor je hoge hakken pijn doen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/7/13/20130604114906/media_xll_5879593.jpg


Wie mooi wil zijn, moet lijden. Dat is een uitspraak die zeker geldt bij het dragen van hoge hakken. Zo blijkt uit een nieuwe enquête dat de meeste vrouwen die hakken dragen al na 1 uur 6 minuten en 48 seconden pijn krijgen aan hun voeten. Bij een avondje uit krijgt 20 procent zelfs al na 20 minuten pijn van haar dansschoenen. Bovendien kunnen de gevolgen erg ingrijpend én blijvend zijn.

Meer dan een derde van de 2.000 respondenten, die ondervraagd werden door het Britse 'College of Podiatry', moest na een avondje uit al eens op blote voeten naar huis. Maar dat is niet het ergste: veel erger zijn de blijvende voetproblemen, zoals schimmels, eeltknobbels, gewrichtspijn, enzovoort.

In het onderzoek werden ook zo'n 60 podologen ondervraagd, die stuk voor stuk hun bezorgdheid uitdrukten. "Het lijdt geen twijfel dat vrouwen met hoge hakken hun voeten in gevaar brengen in de naam van de mode. Als ze kunnen kiezen tussen een stijlvol paar schoenen of gezonde voeten, zullen velen voor dat eerste kiezen", weet podoloog Mike O'Neill.

Maar die schoenen kunnen zorgen voor grote problemen. "Hoe hoger de hak, hoe meer je lichaam naar voren geduwd wordt en hoe meer je achterover moet leunen om dat te compenseren. Dat kan je bekken uit evenwicht brengen en zorgen voor druk op de wervelkolom", weet de podoloog.

Daarnaast zijn er ook gevolgen voor je voeten. "Hoge hakken duwen je voeten naar voren, waardoor je tenen samengedrukt worden. Dat kan leiden tot ingegroeide teennagels, ruwe plekken op de huid, blauwe plekken en eelt. Bovendien raakt ook het vocht gevangen, wat leidt tot zwetende voeten, de perfecte omstandigheden voor het ontwikkelen van voetschimmel", klinkt het.

Verder kan er ook blijvende schade toegebracht worden aan je voeten, zoals artritis, stressfracturen en geknelde zenuwen. "Die stressfracturen ontstaan omdat hoge hakken je dwingen om op de bal van je voet te lopen", legt O'Neill uit. "Artritis wordt dan weer veroorzaakt omdat de schoenen zorgen voor slijtage van je gewrichten en het zachte weefsel."

Ook voor je achillespezen zijn er grote gevolgen. "Door hoge hakken te dragen, raken de achillespezen ingekort. Als je dan probeert om weer platte schoenen te dragen, krijg je af te rekenen met ontzettend veel pijn", klinkt het. "Alle schoenen met een hak die hoger is dan 5 centimer, vormen een bedreiging. Als vrouwen echt extra hoogte willen, kiezen ze beter voor sleehakken of platformschoenen."

De enquête legde verder ook bloot dat de gemiddelde vrouw 17 paar schoenen bezit, terwijl dat bij mannen slechts 8 is. Slechts 12 procent van de mannen bekende de pijn van stijlvolle, maar oncomfortabele schoenen te verdragen. Zij krijgen dan ook de helft minder te maken met likdoorns, gebarsten hielen of eeltknobbels dan vrouwen.

Maar ondanks het grote aantal voetproblemen, weigert zo'n 20 procent van de vrouwen daarvoor hulp te zoeken. Zij vinden hun voetklachten 'onbelangrijk'.

Vooral jonge vrouwen maken grote fouten, want zij dragen de hoogste hakken. Zo'n 20 procent van de 18- tot 24-jarigen bezit schoenen met een hak van 15 centimeter. Ter vergelijking: bij 25- tot 34-jarigen en bij 35- tot 44-jarigen is dat respectievelijk slechts 10 en 3 procent.

Top 10 van voetproblemen bij vrouwen

1. Blaren: 55 procent
2. Gebarsten hielen: 45 procent
3. Wratten: 28 procent
4. Likdoorns: 24 procent
5. Ingegroeide teennagels: 20 procent
  . Voetschimmel: 20 procent
6. Eeltknobbel onder grote teen: 13 procent
7. Gewrichtsproblemen: 11 procent
8. Stinkvoeten: 9 procent
  . Artritis: 9 procent
10. Spierproblemen: 8 procent

(br.hln)


05-06-2013 om 10:27 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
04-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon op komst: maak je benen vliegensvlug klaar

Zon op komst: maak je benen vliegensvlug klaar


http://oi39.tinypic.com/9bc874.jpg


Eindelijk wordt het warm en zonnig genoeg om de shortjes, minirokjes en zomerse kleedjes boven te halen. Na al die kille, winterse maanden verdienen je benen net dat beetje meer aandacht, al hoeft dat absoluut niet lang te duren. Maak ze klaar voor de zon in een handomdraai met deze vliegensvlugge tips.

Alles draait rond deze drie dingen: exfoliëren, scheren en hydrateren:

1. Spring onder je douche en geef je benen een stevige scrub om alle dode huidcellen te verwijderen en je huid nieuw leven in te blazen.

2. Scheer of wax je benen voor een zijdezachte look.

3. Smeer een rijkelijke laag olie naar keuze op je onthaarde benen om licht te reflecteren voor een nog gladder effect. Mik op olie die extra hydrateert voor een gezonde uitstraling.

4. Durf een bronzer bovenhalen voor de spierwitte teint een beetje te verdoezelen. Een bleke huid kan van nature mooi zijn, maar een te witte kleur kan een domper op je mini-look zijn.
 


04-06-2013 om 16:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksueel model Andrej poseert naakt in Vogue

Transseksueel model Andrej poseert naakt in Vogue


http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/10/6/20130603122320/media_xll_5876451.jpg


Het transseksueel model Andrej Pejic kwam in opspraak toen hij werd geselecteerd als ondergoedmodel voor de Nederlandse winkelketen Hema. Andrej maakte, ondanks het feit dat hij een man is, toen reclame voor push-up beha's. Nu lokt het model heel wat reacties uit met zijn naaktfoto's in de modebijbel Vogue.

De blonde Andrej, een model dat geboren is als man maar zijn vrouwelijke lichaamsdelen benadrukt, staat in de Braziliaanse editie van het vrouwenblad Vogue. Op zich niet zo bijzonder, want hij flaneerde ook al voor verschillende modehuizen als Jean-Paul Gaultier en Marc Jacobs op de catwalk. Maar deze laatste reportage is zo ophefmakend omdat het Bosnische model naakt poseert. Met zijn linkerhand schermt hij wel zijn geslachtsdeel af.

Je kunt de spraakmakende foto's hier bekijken.(br.hln)




03-06-2013 om 21:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een bokaal mét levende vis als handtas: is dat mode?

Een bokaal mét levende vis als handtas: is dat mode?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/12/5/20130530142133/media_xll_5867120.jpg


Elk jaar mogen de studenten van de Londense kunst- en modeschool Central St. Martins hun ontwerpen presteren op een catwalkshow. Aangezien dat een uitstekende kans is om op te vallen, pakken de jonge ontwerpers vaak uit met bizarre ontwerpen. Dit jaar was het vreemdste stuk ongetwijfeld de bokaalhandtas van Cassanda Verity Green, mét een levende vis erin. Al kon niet iedereen dat appreciëren...

Ex-studenten van de school zijn onder andere Stella McCartney, John Galliano en Sarah Burton, die in hun tijd erin slaagden om de aandacht te trekken van de potentiële werkgevers of verkopers. Ook de huidige studenten dromen van zo'n carrière, dus doen ze er alles aan om op te vallen.

En dat is ook wat Cassanda Verity Green deed door een model op de catwalk te sturen met een visbokaal als handtas. Daarin zat een levende goudvis, nota bene het eigen huisdier van de ontwerpster.

Van het publiek kreeg Cassanda een stevig applaus voor haar unieke ontwerp, maar de Britse dierenrechtenorganisatie RSPCA was absoluut niet enthousiast. Zij vinden dat zo'n handtas mensen aanzet om levende wezens te behandelen als 'vervangbare accessoires'. Bovendien zouden de ontwerpen ook leiden tot een slechte waterkwaliteit en een gebrek aan zuurstof voor de goudvis.

Volgens lesgever Willie Walters werd er echter goed voor de vissen gezorgd. "We hebben er vooraf goed over nagedacht en ervoor gezorgd dat de vis zich comfortabel kon voelen. Hij werd in zijn eigen bokaal meegebracht naar de show en gevoederd tussen de catwalkoptredens door." (br.hln)



03-06-2013 om 11:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H&M geeft toe: sommige modellen waren te mager

H&M geeft toe: sommige modellen waren te mager


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/2/0/20130531132314/media_xll_5869575.jpg


De ceo van H&M heeft eindelijk toegegeven wat wij al lang wisten: sommige van de modellen in hun campagnes waren veel te mager. De nieuwe reclames met plus-size model Jennie Runk en Beyoncé zijn dan ook geen toeval. Al wil dat niet zeggen dat H&M helemaal geen slanke modellen meer zal gebruiken.

Nu het debat over het gebruiken van extreem magere modellen weer opduikt, gaf Karl-John Persson in een interview met het Britse Metro zijn visie op de feiten. Hij zei te beseffen dat de modeketen een grote verantwoordelijkheid draagt. "Maar ik denk niet dat we het altijd goed gedaan hebben", bekende hij. "Sommige van onze modellen waren echt te mager."

Maar dat zou nu voorgoed verleden tijd moeten zijn. "Het is iets waar we veel over nadenken en aan werken. We willen diversiteit tonen in onze campagnes en niet de indruk geven dat meisjes er op een bepaalde manier moeten uitzien", zei de ceo.

En dat blijkt ook uit de laatste reclamebeelden. De ster van de huidige campagne is Beyoncé, bekend om haar ronde vormen. En voor de nieuwe strandcollectie huurde H&M maatje 44-model Jennie Runk in, zonder bij de foto's de alomtegenwoorde én stigmatiserende term 'plus-size' te zetten.

Toch wil dat niet zeggen dat H&M de traditie van de slanke modellen helemaal verlaat. De foto's van Victoria's Secret Angel Doutzen Kroes in een van de nieuwe campagnes bewijst dat. "Ik vind dat de modellen in onze reclames er gezond moeten uitzien. Er zijn modellen die te mager zijn of duidelijk ondergewicht hebben, maar er zijn ook meisjes die gewoon slank zijn. Met die laatste moeten we blijven werken", besloot Persson.  (br.hln)


01-06-2013 om 20:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!