Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

31-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom het zwarte jurkje niet meer populair is

Waarom het zwarte jurkje niet meer populair is

http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/2/7/20131231114720/media_xll_6365737.jpg

Lang was het zwarte jurkje de favoriet voor de feestdagen van veel vrouwen. Maar nu zijn felle jurken of patronen heel wat populairder, dat melden verschillende internationale webshops.

Matchesfashion.com verkocht twee keer meer felgekleurde jurken dan zwarte modellen. En concurrent Asos.com zegt dat 60 procent van zijn verkochte exemplaren niet zwart zijn. Volgens mode-experts valt wel op dat deze winkels vooral online kledingstukken erkopen. Op een computerscherm kan zwarte kleding 'plat' lijken doordat het 'slechts' in twee dimensies gepresenteerd worden. Felle kleuren en prints lijken online aantrekkelijker.

http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/2/11/20131231115004/media_l_6365771.jpg



Jacqui Markham van Asos.com: "Prints zijn belangrijk voor onze webshop, deze jurken zien er gewoon beter uit op een scherm."  Heel wat designers hebben de laatste seizoenen ook geëxperimenteerd met prints. De Britse ontwerper Jonathan Saunders was de eerste om dit te doen. Ontwerper Katrantzou volgde niet veel later: "Een print is geen taboe meer. Vrouwen willen outfit dragen die iets zegt over hun persoonlijkheid. Kleur en details zijn erg belangrijk voor kledingstukken die online verkocht worden. Omdat ze hierdoor meer opvallen."

En sociale media zijn ook verantwoordelijk voor de populariteit van prints. Instagram en Facebook maken van een avondje uit meteen een rode loper moment. Een opvallende jurk is aantrekkelijker op foto, een zwarte jurk oogt saaier. "De enige zwarte stukken die online indruk zullen maken, zijn die met borduursels, pailletten of couturedetails", aldus moderedactrice bij Vogue Emma Elwick-Bates. Het ziet er naar uit dat het internet de shopgewoonten van vrouwen heeft veranderd. (br.hln)

31-12-2013 om 12:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze feestelijke accessoires hebben afslankend effect

Deze feestelijke accessoires hebben afslankend effect

http://static1.hln.be/static/photo/2013/15/3/10/20131230124036/media_xll_6363970.jpg

Veel dames voelen zich niet helemaal op hun gemak in een feestjurk, zeker niet na de vele overdadige kerstmaaltijden. Daarom delen we deze tips om met enkele eenvoudige accessoires snel wat slanker te lijken.

Benen
Lange benen lijken slank en sexy in rokjes met een spitse schoen en dunne hak. Dit verlengt namelijk het slanke silhouet van de kuiten. Een rechte schoentip en brede hakken doen je been korter lijken. Schoenen in dezelfde kleur als je outfit werkt afslankend voor je onderlichaam, met zwarte pantyes en schoenen zit je helemaal goed.

Buikje, billen en heupen
Koop figuurcorrigerend ondergoed dat je boezem een lift geeft. Onder een strakke jurk of kokerrok draag je ondergoed dat je buikje platter maakt.

Lange kettingen doen een korte nek langer lijken, ze leiden namelijk de aandacht van de heupen af. Hierdoor gaan mensen meer naar je gezicht en minder naar je taille kijken. Opvallende armbanden en ringen verleggen de aandacht van je bovenarmen naar de polsen.  

Alle ogen gaan naar een grote handtas. Als dit accessoire aan je arm bengelt, kijken mensen minder naar je lichaam en probleemzones. 

Gezicht
Steek je lokken hoog op en neem er enkele plukjes haar uit aan je kruin om je gelaatstrekken beter te doen uitkomen. Zo lijkt je gezicht smaller. (br.hln)

30-12-2013 om 14:28 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
28-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lelijke modetrends die hip werden in 2013

De lelijke modetrends die hip werden in 2013

http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/12/11/20131227172014/media_xll_6360341.jpg

2013 was het jaar dat heel wat kledingstukken die vroeger als lelijk werden beschouwd nu een trendy comeback hebben gemaakt. We zetten de meest bizarre trends die toch hip werden in 2013 op een rijtje.

De onflatterende sandalen van Birkenstock worden vaak in verband gebracht hippies, maar maakten een comeback op de catwalk bij Edun, Trina Turk en Houghton.

Velen vinden de bermuda en verwarrend kledingstuk, is het een rok of een broek? Toch spotten we dit bij toonaangevende designers als Alexander Wang, Emporio Armani en Proenza Schouler.  

Wie dacht dat opvallende logo's afgeschreven waren, was fout. Alexander Wang, DKNY en Pucci lanceerden alvast met succes een comeback.

Een outfit helemaal uit leder enkel voor motorijders bestemd? Prada, Mulberry en Gucci bewezen het omgekeerde op de catwalk. Dankzij elegante jasjes en rokjes is dit nu ultravrouwelijk.

De salopet kreeg een trendy update dankzij DKNY. In 2013 werd duidelijk dat dit kledingstuk niet langer enkel voor boeren bestemd zijn.

De flatforms blijven een vreemde trend. Dit onelegant schoeisel was alomtegenwoordig was op de catwalk in 2013. (br.hln)

28-12-2013 om 11:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste handtas ter wereld verkocht voor 125.000 dollar

Duurste handtas ter wereld verkocht voor 125.000 dollar

http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/0/7/20131227160441/media_xll_6360142.jpg

Een handtas van het Franse modehuis Hermès is in Texas geveild voor 125.000 dollar. Dat schrijft Daily Mail. De tas - die de naam 'Geranium Porosus' meekreeg - is een uniek exemplaar, gemaakt van mat krokodillen- en stierenleer. De startprijs bedroeg 50.000 dollar. Een anonieme koper was echter bereid om er meer dan het dubbele voor neer te leggen.

De handtas meet 32 centimeter en is uitgerust met... 'pootjes'. Het designerstuk is enig in zijn soort en werd drie jaar geleden gemaakt voor 'Petit H Exhibition' in Londen, een project waarmee Hermès de beste vakmensen ter wereld de kans gaf om met schaarse materialen unieke stukken te maken, zoals 'Geranium Porosus'.

De exclusieve tas ging eerder deze maand voor 125.000 dollar onder de veilinghamer in Dallas en is daarmee de duurste handtas ter wereld.

Holiday Luxury Signature Auction vond plaats op 10 en 11 december in Texas. Er werden niet enkel tassen van het merk Hermès geveild, ook unieke stukken van luxemerken zoals Chanel en Louis Vuitton gingen er onder de hamer. De veiling zelf was ook uniek. Het was immers de eerste keer dat een verkoop van die grootte en belangrijkheid georganiseerd werd in de wereld van de luxeaccessoires. (br.hln)

28-12-2013 om 11:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wintersolden: wat koop je wel en wat niet?

De wintersolden: wat koop je wel en wat niet?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/3/10/10/20131227113001/media_xll_6359455.jpg

De koopjesperiode komt er weer aan, in sommige winkels vind je nu zelfs al flink wat kortingen. Daarom zetten we de trends die in 2014 blijven op een rijtje, zodat je goed weet waar je naar op zoek moet gaan in de chaos en wat je kunt laten liggen.

De blote schouder kende weer even een comeback op de catwalk bij Jonathan Saunders, maar de blote buik van Alexander Wang is een echte blijver. Enkel als je voldoende zelfvertrouwen hebt om deze trend te dragen, moet je hier naar op zoek gaan in de winkels. De oversized mantel was even populair dankzij Stella McCartney, maar als het wat warmer wordt, ben je beter af met een kostuumjasje à la Balenciaga. Een ander stuk dat nog even blijft is de tuniekjurk. Dit is ideaal voor dames met een jongensachtig figuur. Een moderne versie is een model met de verlaagde taille, zoals we dat met Chanel zagen. 

Uitgaan doe je in 2014 met schoenen met een enkelbandje, zet dit dus zeker op je soldenlijstje. Vergeet de volle rok komend seizoen, deze lente zal het allemaal rond de lange short draaien. Hoewel bordeaux erg populair was deze winter, scoor je komende lente beter met pasteltinten. Ook camouflageprints blijven trendy. Ga wel op zoek naar klassieke, chique stukken met dit stoere patroon in de winkels. Een andere populaire print is de bloementrend. Daarbij geldt: hoe groter, hoe beter. Qua kleuren blijven de metallics het nog wel even goed doen. Designers toonden op de catwalk voor 2014 hoe deze tint ook erg vrouwelijk kan zijn. Als laatste is de midirok een blijver. Als je een felgekleurd exemplaar koopt, zul je die zeker de komende zomer vaak kunnen dragen. (br.hln)

27-12-2013 om 11:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zin in feestjurk? Zo vier je in makkelijke jeans

Geen zin in feestjurk? Zo vier je in makkelijke jeans

http://static0.hln.be/static/photo/2013/12/7/8/20131223144555/media_l_6353213.jpg

Jeansbroek van Philip Lim.

Moderedactrices hebben een nieuwe trend gespot: de chique feestelijke jeansbroek. We selecteerden modellen met hippe prints, studs en pailletten die iedereen flatteren. Zo hoef je niet in te boeten aan comfort tijdens de feestdagen en zie je er toch schitterend uit.

Leg je gescheurde jeans maar bij het vuilnis, want die heeft helemaal afgedaan. Deze look staat namelijk bij geen enkele vrouw die ouder dan 18 jaar is. Dat besluit de Britse moderedactrice van The Guardian Jess Cartner-Morley. Ze spotte de feestelijke jeanstrend op de catwalk bij de hippe ontwerpster Isabel Marant en Philip Lim. Zo kun je gaan voor een jeansbroek met pailletten op de knieën voor een ludiek effect en nog gekker is een model met grappige of retro lapjes. Ook met studs ben je meteen in feestmodus.

Laat alle aandacht naar de broek gaan en hou je top dus eenvoudig. Is je broek strak, combineer dan met een los bovenstuk. Op een boyfriendjeans staat een strak truitje beter. Qua schoenen zijn feestelijke pumps met een glittertoets een goede optie. Als laatste zit je met een blazer, bij voorkeur in een fel kleurtje, helemaal goed.  (br.hln)

23-12-2013 om 19:31 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
21-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichtster Oilily overleden

Oprichtster Oilily overleden

http://static1.hln.be/static/photo/2013/2/11/9/20131220133637/media_xll_6347199.jpg

Marieke Olsthoorn, een van de oprichters van het Nederlandse modemerk Oilily, is afgelopen woensdag op 72-jarige leeftijd overleden. Een woordvoerster van de familie bevestigde dat gisteren.

Olsthoorn lanceerde Oilily samen met haar man Willem in 1963. De bontgekleurde kinderkleding van het echtpaar werd in de jaren 80 en 90 een hit en Oilily groeide uit tot een internationale onderneming met meer dan 600 werknemers.

De oprichters verkochten Oilily in 2003 aan investeringsmaatschappij H2 Equity Partners en ABN Amro. Zes jaar later ging de zaak failliet. In mei 2009 kocht de familie Olsthoorn de merknaam terug uit de failliete boedel.

Oilily is sinds oktober 2010 weer actief met kinder- en dameskleding en modeaccessoires. (br.hln)

21-12-2013 om 19:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijke ogen in vier makkelijke stappen

Feestelijke ogen in vier makkelijke stappen

http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/13/0/20131210114540/media_xll_6319695.jpg

Feestelijke ogen, als zwarte eyeliner en opvallende oogschaduw, zijn voor heel wat vrouwen moeiljik mooi aan te brengen, want een pandalook moet je zeker vermijden. Make-upartieste Sandy Linter maakt het creëren van je feestlook heel wat makkelijker met haar stappenplan.

Stap 1
Breng een neutrale oogschaduw aan op het hele ooglid tot aan het wenkbrauwbeen voor een egale basis. Dit maakt ook dat de make-up die je hierover aanbrengt beter blijft zitten. Kies voor een crèmige oogschaduw die je met je vingertop aanbrengt. 

Stap 2
Met een zwarte eyeliner trek je een lijntje zo dicht mogelijk tegen je bovenste wimpers. Trek je ooglid strak en probeert een soort van stippenlijn te trekken in plaats van een volledige lijn. Met een klein borsteltje kun je de stippen met elkaar verbinden. Aan de buitenste kant van je ogen kun je de lijn doortrekken zodat die naar boven gaat in de richting van je slapen.

Stap 3
Krul je wimpers. Gebruik de krultang zo dicht mogelijk tegen de wortels van je wimpers. Dit voorkomt dat je een knik krijgt in het midden, wat achteraf ontzettend moeilijk te corrigeren is.

Stap 4
Een oogschaduw in violet flatteert bijna elke oogkleur. Breng dit aan voor je aan twee lagen zwarte mascara begint. Om je ogen groter te laten lijken, breng je de donkerste kleur aan op de uiterste hoeken van je ooglid. Naarmate je meer naar de neus gaat, kies je voor een lichtere tint. Wat extra glamour voeg je toe met glans op je lippen. (br.hln)

20-12-2013 om 11:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze Balinese schoenen zijn populair bij celebs

Deze Balinese schoenen zijn populair bij celebs

http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/8/8/20131217152511/media_xll_6339563.jpg

Dat het niet altijd Louboutins moeten zijn aan de voeten van vrouwelijke sterren, bewijst de populariteit van Niluh Djelantik, vroeger bekend als 'Nilou'. Deze lederen schoenen worden met de hand gemaakt in het atelier van de Balinese ontwerpster Ni Luh Ayu Pertami in het Indonesiscche Canggu.

http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/9/9/20131217152606/media_l_6339564.jpg



Samen met 40 schoenmakers creëert ze kwalitatieve en comfortabele sandalen en laarsjes waar onder meer Cate Blanchett, Uma Thurman, Julia Roberts, Paris Hilton, Cameron Diaz en Gisele Bündchen al voor gevallen zijn.  (br.hln)

18-12-2013 om 19:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnlijke voeten in hoge hakken? Probeer dit eens

Pijnlijke voeten in hoge hakken? Probeer dit eens

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Met het eindejaar in zicht heb je ongetwijfeld weer heel wat feestjes op de planning staan. Aangezien hoge hakken een outfit op één, twee, drie een upgrade geven, is het altijd mooi meegenomen om de pijnlijke voeten zo lang mogelijk uit te stellen. Voetyoga zou wel eens het antwoord kunnen zijn.
Je kent het wel, zo een geweldig paar stiletto's die je absoluut moest hebben, maar waarin je voeten al op minder dan een half uur gemarteld worden. Volgens yoga-experte Yamuna Zake heb je dat die pijn voor een groot deel zelf in de hand.

"Ik krijg het soms hard te verduren omdat ik de slechte reputatie van hoge hakken niet ondersteun, maar je voeten zouden alles moeten kunnen doen wat jij ervan verlangt, net als eender welk ander lichaamsdeel. Je gaat toch ook naar de fitness om bepaalde zones te trainen, waarom zou je je voeten negeren? Ze zouden het sterkste, meest flexibele deel van je lichaam moeten zijn, aangezien ze de rest van je structuur moeten ondersteunen", getuigt Yamuna Zake.

De yogasessie voor hakvriendelijke voeten begint met bewustwordingsoefeningen rond de beweeglijkheid van je tenen en het verschuiven van je gewicht tussen de bal van je voet en de hiel. Na de opwarming, ga je aan de slag met twee halve bollen (zie foto en video). Hiermee werk je een betere lichaamshouding en een sterker evenwichtsgevoel in de hand. Bovendien train je je tenen om de typische voetpositie in hakken langer te verdragen.

Die 'Foot Saver Kit' kan misschien nog vlug op je wenslijstje voor kerst?  (br.hln)

17-12-2013 om 19:09 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
15-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beha van 10 miljoen dollar kan nu ook de jouwe zijn

De beha van 10 miljoen dollar kan nu ook de jouwe zijn

http://oi43.tinypic.com/2je2sti.jpg

Elk jaar brengt Amerikaans lingeriemerk Victoria's Secret de exclusieve Fantasy Bra uit. Die is doorgaans bezet met diamanten en andere peperdure edelstenen, waardoor het prijskaartje al snel tot in de miljoenen oploopt. Nu heeft het modehuis een goedkopere replica gemaakt van de versie van 2013, zodat jij je net als topmodel Candice Swanepoel kunt voelen.

De replica is een push-upbeha die als twee druppels lijkt op wat Candice op de catwalk droeg. Het grote verschil met het origineel is dat bij de goedkopere versie geen peervormige robijn in het midden bengelt. Het is de eerste keer dat Victoria's Secret 1.000 betaalbare replica maakt van zijn pronkstuk van het jaar. Wie deze wil bemachtigen, zal dus snel moeten zijn. Voor de beha moet je 215 euro neertellen, het slipje is goed voor 42 euro.  Het lichaam van Candice is spijtig genoeg niet inbegrepen.  (br.hln)

15-12-2013 om 22:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloggers vliegen buiten op New York Fashion Week

Bloggers vliegen buiten op New York Fashion Week

http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/10/5/20131211094507/media_xll_6322565.jpg

Bloggers zijn niet langer welkom op de New York Fashion Week. De organisatie wil van de modeweek weer een exclusief event maken voor mensen 'die er echt toe doen' in het modewereldje. "Het was een zoo geworden."

Het nieuws sloeg deze week in als een bom in de blogosfeer. IMG, het bedrijf achter de Mercedes-Benz Fashion week, meldt aan The Wall Street Journal dat er 20 procent minder uitnodigingen verstuurd zullen worden voor de New Yorkse modeshows in februari. De nieuwe locaties hebben als doel om "de capaciteit voor het publiek onder controle te houden en te reduceren". En het lijkt nu al duidelijk dat vooral modebloggers eindeloos op een VIP-pasje zullen mogen wachten. "Uitnodigingen zullen opnieuw een exclusief toegangsticket worden voor echte fashion-insiders", klinkt het.

De New Yorkse modeweek werd - net als die in Parijs, Londen en Milaan - steeds meer overspoeld door bloggers en fashionista's die zich voor de gelegenheid in de opvallendste of gekste outfits wurmen en zich voor de show uitgebreid laten fotograferen door de al even veeltallige streetstylefotografen. Tel daar nog eens de honderden journalisten en celebrity's bij en je krijgt een dierentuin, zegt Catherine Bennett, vicepresident bij IMG.

Met alle gevolgen vandien voor het imago van de modeweek. Wat vroeger een chic event was voor een select clubje modejournalisten en inkopers dreigt nu uit te groeien tot een circus waar meer en meer mensen hun neus voor ophalen. (br.hln)

11-12-2013 om 10:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango vanaf januari ook voor rondere dames

Mango vanaf januari ook voor rondere dames

http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/8/3/20131210151743/media_xll_6320523.jpg

Steeds meer modemerken en -ketens denken ook aan de rondere dames, gisteren kondigde de Spaanse keten Mango de lancering van de plus-sizecollectie Violeta aan. Deze zal dames vanaf maat 40 tot 52 kleden en wordt op 15 januari gelanceerd.

De lijn belooft jeugdige mode voor een maatje meer van hoge kwaliteit te brengen. De eerste collectie zal 400 stukken, zowel kledij en accessoires, bevatten. Elke maand komen er nieuwe items bij. Het eerste beeld dat al de wereld werd ingestuurd bewijst dat het om flatterende kledij gaat. Voorlopig zal de collectie enkel in Europa, Turkije en Rusland beschikbaar zijn.(br.hln)

10-12-2013 om 17:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wordt dé kleur van 2014

Dit wordt dé kleur van 2014

http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/0/5/20131209172506/media_xll_6318050.jpg

Elk jaar kondigt Pantone in december de uitverkoren kleur voor het volgende jaar aan. Het ziet er naar uit dat de paars-rozige tinten van de orchidee in 2014 zullen domineren.

Ieder jaar gaan internationale smaakmakers uit uiteenlopende takken van de populaire cultuur (mode, reizen, technologie, muziek, ...) op zoek naar opkomende kleurentrends. De jacht begint traditioneel in januari en de uitverkoren tint wordt vlak voor de sprong naar het nieuwe jaar onthuld. Om de keuze te rechtvaardigen, wordt in de zomer steevast een tweedaagse geheime vergadering gehouden waar iedereen zijn topkandidaten op tafel legt.

Radiant Orchid
"Het moet weerklinken over de hele wereld, een kleur die verbeeldt wat er gebeurt in de samenleving", getuigt Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van Pantone. Dit jaar stond alles in teken van 'emerald' (smaragdgroen), als kleur van groei, vernieuwing en voorspoed. De fakkel zal in 2014 worden overgenomen door 'radiant orchid', de paars-rozige tint die we kennen van de orchidee.

"Deze kleur dragen versterkt het gevoel van creativiteit. We zijn allemaal op zoek naar die hint van uniekheid", klinkt het. Eens de kleur gekozen is, zorgt Pantone voor de verfijning en definitie van de tint. Ze brainstormen over hoe de kleur gebruikt kan worden in textiel voor mode en interieur, make-up, advertenties, ... Uiteindelijk wordt alles gebundeld in een boek, getiteld 'Pantone View', dat dienst doet als kleurenbijbel voor heel wat designers en bedrijven.

Verwacht je dus in 2014 maar aan veel roze en paarse tinten.

10-12-2013 om 17:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op deze vervuilde catwalk zijn maskers een must

Op deze vervuilde catwalk zijn maskers een must

http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/7/6/20131209104510/media_xll_6316986.jpg

Hoewel maskers op de catwalk al lang geen rariteit meer zijn, waren ze bij de show van deze Chinese designer geen modieuze statement, maar een pijnlijke must. Door de hevige smog in Nanjing moesten de modellen én toeschouwers verplicht een medisch mondmasker dragen.

De elegante verschijning van vrouwen in lange gewaden met gouden creaties en andere prachtige juwelen werd abrupt verbroken door medische mondmaskers. De lapjes stof waren geen publiciteitsstunt, ze werden verplicht door de overheid omdat de hevige smog een gevaar vormt voor de gezondheid.

In Nanjing is de uitstoot tot 40 keer hoger dan de veiligheidslimiet van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In de winter stijgt de luchtvervuiling nog eens extra omdat de drukbevolkte gebieden dan nood hebben aan extra energie.

De impact hiervan op de ademhaling is uiteraard niet klein. "Het stinkt verschrikkelijk en de lucht schuurt in je keel. We hebben nog nooit in zo'n hevige smog moeten leven", getuigt een vrouw aan het Chinese nieuwsagentschap Xinhua. (br.hln)

09-12-2013 om 20:28 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mindervalide mannequins stellen 'perfectie' aan de kaak

Mindervalide mannequins stellen 'perfectie' aan de kaak

Klik op de foto om de video te bekijken


Op een populaire winkelstraat in Zürich werden voorbijgangers deze week geconfronteerd met mindervalide mannequins. Het project, getiteld 'Because Who Is Perfect? Get Closer', stond in teken van de internationale dag van mensen met een beperking (3 december).

Het is een iniatief van Pro Infirmis, een organisatie voor mensen met een handicap, om de zichtbaarheid van lichamen die afwijken van de idealen in de modewereld te vergroten en meteen ook de vastgeroeste "perfectie" aan te kaarten. De afgeborstelde lichamen van paspoppen stemmen namelijk maar overeen met een heel klein percentage van de bevolking. Voor mensen met een fysieke beperking is het al helemaal ondenkbaar om mannequins in het straatbeeld te zien die herkenbaar zijn.

Hoe het project tot stand kwam en wat voor reacties het teweeg bracht, kan je bekijken in de bijhorende video. (br.hln)

09-12-2013 om 11:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je lippen mee feesten in een trendy kleurtje

Laat je lippen mee feesten in een trendy kleurtje

http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/6/8/20131202110413/media_xll_6301328.jpg

Nu de eindejaarsfeesten weer voor de deur staan, geven we je graag wat inspiratie mee om te stralen op de talrijke etentjes en feestjes die ongetwijfeld in jouw agenda staan. Hoewel je met klassieke rode lippenstift eigenlijk nooit de mist kan ingaan, kan een beetje afwisseling ook geen kwaad.

Het najaar staat helemaal in teken van de vamp. Donkere tinten zoals wijnrood, bordeaux en pruimenpaars zijn dan ook een must-have voor vrouwen die ook hun lippen graag up to date houden. Bekende gezichten geven alvast het goede voorbeeld. Laat je inspireren door Jennifer Lawrence, Rita Ora en Selena Gomez. Voor meer make-uptips kan je terecht in de lees-ooks. (br.hln)

08-12-2013 om 20:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze dieethulpjes zitten verborgen in je kleerkast

Deze dieethulpjes zitten verborgen in je kleerkast

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/7/10/20131203155729/media_xll_6304015.jpg

Probeer jij een paar koppige kilootjes van je af te schudden? Durf dan gerust verder te denken dan calorieën tellen, want ook de inhoud van je kleerkast kan je helpen om dat streefdoel te bereiken. Ontdek hier welke dieethulpjes je subtiel in alledaagse outfits kan stoppen.

* Memo aan jezelf *
Ruil slodderende truien en baggy broeken gerust eens in voor mooi aansluitende kledij. Door je lichaam niet te verbergen, blijf je bewust van je vormen. Hoewel we mogelijke complexen uiteraard niet in de verf willen zetten, helpt de confrontatie met jezelf wel om koekjes of andere ongezonde snacks op een veilige afstand te houden. Tips voor gezonde tussendoortjes vind je in de lees-ooks.

* H2O *
Iedereen weet dat veel water drinken noodzakelijk is om gehydrateerd te blijven en je hongergevoel binnen de perken te houden. Helaas vergeten we deze goede gewoonte nogal gemakkelijk. Grabbel daarom in je collectie armbanden en doe er een stuk of 8 om één pols. Wanneer je in de loop van de dag een glas water of kop groene thee gedronken hebt, verhuis je er eentje naar de andere arm.

* Stijlvol & sportief *
Ook in de strijd tegen excuses om niet te sporten kan je outfit je bijstaan. Leggings onder kleedjes zijn namelijk nog steeds trendy. Geen kat die hoeft te weten dat het in één klap ook je yogabroek is, toch? Ook een toffe sportbeha kan je altijd verbergen onder je werkoutfit. Geen reden meer om te zeggen dat je te weinig tijd hebt om die motiverende groepsles te halen.

* Accent *
Denk eraan van je taille te benadrukken met een leuke riem. Door die zone te accentueren, zal je veel minder geneigd zijn je te overeten. Bewust genieten van een gezonde portie én achteraf nog stralen zonder opgeblazen buik, als dat geen win-win is.

* Comfort *
Wie zich door de week vaak in nauwe, hoge schoenen wringt, zal veel vaker (onnodig) in haar stoel blijven plakken. Kies liever voor comfort en wandel even naar je collega, in plaats van een mailtje of chatbericht te sturen, neem vlot(ter) de trap en haal even een frisse neus tijdens je middagpauze. (br.hln)

03-12-2013 om 20:50 geschreven door fashionista


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!