Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

29-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polkadots voor kinderen? Zo draag je de trend met stijl

Polkadots voor kinderen? Zo draag je de trend met stijl


http://static2.hln.be/static/photo/2013/7/11/2/20131028142810/media_xll_6227162.jpg


De stippenprint is nooit helemaal uit geweest, maar het heeft vaak wel een kinderachtige en soms zelfs kitscherige reputatie gehad. Dankzij luxueuze modehuizen als Dolce & Gabbana, Moschino en Michael Kors zijn ze stijlvoller dan ooit en zullen ze ook in 2014 hip blijven. Een goede investering voor komende winter dus.

We geven alvast enkele tips over welke modieuze investeringen het langst mee zullen blijven renderen. Met een lagere rok die tot de helft van je kuiten komt, zit je altijd goed. Oscar de La Renta ging voor retro met tweedelige pakken in een kleur en A-lijnjurken.

Als dat te preuts is voor joun ga dan voor een strakke jurk, zoals we dat zagen op de catwalk bij Preen. Een transprante stippenblouse geeft ook meteen een boost aan je sexappeal. Durf prints te mixen: experimenteer met ruitjes en stippen om je outfit nieuw leven in te blazen. Ook is strepen en bloemen een fashionable optie.

Wie een beetje weigerachtig staat tegenover de bloemenprint kan voorzichtig aan de trend wennen met accessoires. Denk aan handtassen, sjaals en zelfs een strikje voor de waaghalzen. (br.hln)


29-10-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sokken van 860 euro: warme voeten voor een prikje

Sokken van 860 euro: warme voeten voor een 'prikje'


http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/16/2/20131024105905/media_xll_6218327.jpg


De peperdure sokken van het merk Falke zijn niet gemaakt uit goud maar uit de exclusieve wolsoort vicuña. Voor een 'luttele' 860 euro krijg je de belofte van zachte en warme voeten. Loop jij binnenkort met een klein fortuin aan je voeten.

Hoewel de meeste mensen maximum 10 euro aan een paar sokken uitgeven, pakt Falke uit met een iets eclusievere reeks voor mannen. De kledingstukken werden vervaardigd met wol van de vicuña, een kameelachtige dat in de bergen van Bolivia en Peru leeft. De vacht van het dier is zo gewild omdat het erg zacht en delicaat is, daarnaast beschikt het over thermische eigenschappen die geen enkele andere wolsoort bezit. Deze sokken zouden dus de beste optie moeten zijn om je voeten warm te houden. Bij de Inca's was dit materiaal enkel weggelegd voor vorsten.

Je kunt de beesten niet kweken en ze worden slechts een keer per jaar geschoren door de lokale bergbewoners. Wie wil genieten van zoveel comfort aan zijn voeten, moet snel zijn aangezien er slechts vier van deze paren in de Bijenkorf liggen.

Ook het Britse Moxon Huddersfield, hofleverancier ten tijde van Queen Elizabeth I, maakt sokken die een klein fortuin waard zijn. Het bedrijf gebruikt nog 450 jaar oude methodes om je voeten warm te houden. Om een paar te maken kan het productieproces tot 14 weken oplopen. Moxon gebruikt exclusieve wolsoorten van ook vicuña, nerts en hermelijn. Ook doet het bedrijf erg mysterieus over wie hun sokken draagt, ze zijn erg discreet over hun cliënteel, zelfs de website is privé. Voor een paar mag je al snel op 290 euro rekenen.  (br.hln)


28-10-2013 om 12:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke trendy mantel past niet bij jouw lichaamstype?

Welke trendy mantel past niet bij jouw lichaamstype?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/3/6/10/20131024155622/media_xll_6219235.jpg
Links naar rechts: mantel voor grote vrouwen, mantel voor jongensachtige types en mantel voor dames met een grote boezem


Deze winter zijn oversized capes helemaal in, helaas past dit type jas niet bij elke lichaamstype. Aangezien een wintermantel een hele investering is, is het belangrijk dat je de juiste stijl voor je lichaamstype kiest.

- Lange dames kunnen perfect een losse, oversized cape dragen. Het flatteert zowel volumineuze als jongensachtige types. Kleine gestaltes kunnen beter grote capes vermijden: Als je aan de kleine kant bent, lijk je hierin te verdrinken.

- Wie een kleine boezem heeft, zoekt best naar een jas met rechte snit en een grote kraag.

- Met een halflange mantel die tot in de helft van je dijen komt met strakke schouders rn een brede kraag zit haast iedereen goed. Dit flatteert namelijk alle types, alleen rondborstige dames blijven hier beter van weg.

- Wat wel een goede optie is voor een grote boezem zijn stijlen die je zandloperfiguur flatteren. Een elegante, strakke, getailleerde jas is ontzettend sexy.

- Een kort chique manteltje is ideaal voor dames die hun lenge niet helemaal mee hebben. (br.hln)


26-10-2013 om 11:02 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
23-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Strengere regels voor het gebruik van minderjarige modellen in New York

Strengere regels voor het gebruik van minderjarige modellen in New York


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/16/14/20131023161108/media_xll_6216644.jpg

Een nieuwe wet in de Amerikaanse staat New York schrijft de modesector nieuwe regels voor minderjarige modellen voor. De nieuwe wet voorziet beperkte werktijden voor modellen onder de 18 jaar en ook tot hoe laat en hoe vaak er op hen beroep mag worden gemaakt. Daardoor zullen ze wellicht minder op de catwalk te zien zijn.

Wie de regels overtreedt, zal verantwoording moeten afleggen, schreef de New York Times vandaag. De wet zal nog in november van kracht gaan en zal een serieuze impact hebben op de volgende New York Fashion Week van februari. Een aantal ontwerpers en agentschappen liet tot nog toe zeer jonge modellen ondanks hun schoolplicht tot 's nachts werken. (br.hln)


23-10-2013 om 17:09 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transparante blouse ordinair? Zo kun je deze op kantoor dragen

Transparante blouse ordinair? Zo kun je deze op kantoor dragen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/6/13/20131022110257/media_xll_6213268.jpg


Op de catwalk voor de komende wintercollecties waren transparante topjes alomtegenwoordig. Nu vind je dit kledingstuk in heel wat winkels terug. Dit is echter nogal een moeilijk te dragen trend, toch als je op kantoor niet je beha aan je baas wil showen.

Op de catwalk lijken de transparante tops een goed idee: het oogt chique en tegelijkertijd sexy. In het dagelijkse leven blijkt dit toch een moeilijk te dragen kledingstuk te zijn. Zie jij het zitten om je lingerie, of zelfs tepels zoals soms op de catwalk te zien was, aan je baas of schoonmoeder te tonen? Veel dames vinden een onderhemdje onder dit kledingstuk dan weer te braaf en menen dat dit oubollige kledingstuk je hele look verpest. Om dan nog maar te zwijgen over het draagcomfort.

Een betere optie is een witte, zedige beha onder je witte blouse te dragen. Haal dus geen niemendalletje uit de kast, een verhullend model is beter voor je carrière en de relatie met je schoonfamilie. Nog beter zijn donkere kleuren, zo vermijd je helemaal onzedige modeblunders. Met blauw zet je in op stijl, met zwart doe je tegens niets verkeerd. Ook hier match je je lingerie met de kleur van je top.

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten is de taillehoogte van je onderstuk belangrijk, aangezien die ook zichtbaar zal zijn onder je blouse. Je bent het best af met een lagere tailleband om zo weinig mogelijk aandacht naar je buik te trekken. Door voor een print te gaan, kun je ook je lingerie wat minder in de kijker zetten. Iets subtieler, maar even trendy zijn tops met transparante inzetstukken aan de neklijn, schouders en taille. (br.hln)


23-10-2013 om 13:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straathonden stelen de show in Ralph Lauren-reclame

Straathonden stelen de show in Ralph Lauren-reclame

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Modehuis Ralph Lauren bracht een eerbetoon aan straathonden in het promofilmpje voor de nieuwe herfstaccessoires. Oktober is de 'adopteer een asieldier'-maand, geen beter moment dus om viervoeters de show te laten stelen in lederen handtassen en fleurige outfits.

Het knappe reclamespotje werd gefilmd in New York en Parijs. Alles is zwart-wit, behalve de asielhonden en uiteraard de accessoires.

Ralph Lauren werkte voor de creatie van de video nauw samen met ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals). Het doel is meteen ook nieuwe baasjes te vinden voor de gedumpte beestjes.


20-10-2013 om 12:56 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vijf duurste handtassen waar vrouwen van dromen

De vijf duurste handtassen waar vrouwen van dromen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/5/2/20131018122945/media_xll_6206552.jpg
De duurste handtassen bij Gucci en Mulberry © Guccy, Mulberry


Louis Vuitton heeft aangekondigd de prijs van zijn handtassen nog te verhogen. Dat deed ons snuisteren naar de duurste handtassen die we op het web konden vinden, maar waar de gewone vrouw enkele maanden of zelfs jaren voor moet werken. Een meisje mag dromen, toch?

Alligator Day Luxe Tote van The Row bij Barneys (28.500 euro)
Voor dit aanzienlijke bedrag mag je je wel aan wat luxe verwachten. Het verschepen van deze handtas is onmogelijk omdat het accesoire te duur is. Maar als je zoveel kunt betalen voor een handtas, kun je waarschijnlijk ook een privévliegtuig betalen om naar New York City te vliegen.

Soft stirrup crocodile schoudertas van Gucci (15.662 euro)
Deze chique handtas is gemaakt van krokodillenleder van reptielen die een natuurlijke dood zijn gestorven, en afgewerkt zijn met gerecycleerd goud. Het chique accessoire wordt uiteraard in Italië gemaakt.

Alligator Ricky Bag van Ralph Lauren (12.525 euro)
De rijkste dames op aarde zullen dol zijn op de Ricky van Ralph Lauren, hij is genoemd naar de vrouw van de designer. Ook deze wordt in Italië vervaardigd en is afgewerkt met metalen accenten. Binnenin vind je opbergvakjes in overvloed.

Artsy MM-tas van Louis Vuitton (7.600 euro)
Voor de prijs van een kleine nieuwe wagen, kun je investeren in deze handtas gemaakt van pythonleder. De voering is uit lamsleder gemaakt en je krijgt er een gratis bedel gratis en voor niks bij, een echt koopje dus.

Suffolk in struisvogelleder van Mulberry (5900 euro)
De tassen van Mulberry zijn razend populair in het Verenigd Koninkrijk, maar zijn dankzij het hoge prijskaartje niet voor iedereen weggelegd. Deze modellen bengelen regelmatig aan de arm van topmodel Alexa Chung en Blake Lively.  (br.hln)


18-10-2013 om 20:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pink is in

Pink is in

http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/1/11/20131016171133/media_xll_6203216.jpg


Dat veel designers voor hun wintercollectie een duik in de happy snoepkleurtjes doken, heb je vast al opgemerkt. Het is in elk geval een trend waar ik erg blij mee ben; happy kleurtjes zijn veruit de beste remedie tegen de winterblues. Eén trend-item dat je dit seizoen echt in je kast moet hebben hangen is dan ook een roze jas. Voor de ongelovigen: ja, dat kan er echt fantastisch én professioneel uitzien. Roze in 2013 is zeker niet meer alleen voor lieve kleine meisjes!

De roze jas kon je vinden bij verschillende grote designers, denk maar aan Dior, Prada en Chanel, in allerlei vormen en maten. Van pea coat tot klassieke trench, van lederen bikerjasje tot pluizige mohair winterjas: keuze was er genoeg! Mijn favoriete roze-jassen-ontwerpen van het seizoen is zeker Guillaume Henry voor Carven. Kijk eens naar deze beauties...

Maar ook als je portemonnee het niet toelaat om bij de designers te gaan shoppen kan je makkelijk mee in deze trend stappen. De roze jas was een catwalkhit, en kan je nu dus ook vinden in de wintercollecties van de grote highstreetmerken! Ga eens kijken bij Zara, Urban Outfitters of River Island. En vergeet zeker ook het walhalla van de online winkels niet: check Marks & Spencer -hun roze jas was zo'n hit dat hij binnen een paar uur was uitverkocht, maar een nieuwe lading zou onderweg zijn, dus afwachten -, Topshop en Asos.  (br.hln)


18-10-2013 om 11:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathilde kiest andere Belgische ontwerper (en wordt afgeschoten)

Mathilde kiest andere Belgische ontwerper (en wordt afgeschoten)

http://oi41.tinypic.com/xky4c9.jpg


Vorige week kreeg koningin Mathilde het verwijt te vaak voor dezelfde ontwerper (Natan) te kiezen en de andere mode-ontwerpers te laten links liggen. Vrijdag droeg het nieuwbakken staatshoofd een jas van Véronique Branquinho, en ze werd er meteen op afgerekend.

Mathilde selecteerde een felgele jas uit de herfstcollectie van Véronique Branquinho, een van de ontwerpsters die we selecteerden om Mathilde te kleden.

Combinatie met beige
Ze combineerde de oversized jas met een even gele rok en een beige top met rechte halslijn. Een paar beige pumps en een beige hoed en clutch maakten de look af. In tegenstelling tot de look op de catwalk droeg Mathilde de jas met omgeslagen revers, wat de knopen verstopte.

De jas is gemaakt van angorawol, wat het geheel een beetje een 'harige' look geeft. De vergelijking met 'Pino' uit Sesamstraat was dan ook niet ver weg.

Belgisch gezaag, Brits lof
Frustrerend: dan kies je voor een andere ontwerper, dan kies je iets feller, opvallender, minder veilig en je wordt er meteen op afgerekend. In de Belgische pers dan toch, het Britse Daily Mail is alvast lovend.

"De koningin deed de hoofden keren", noteerde de krant. "Mathilde heeft nooit schrik gehad om een moderisico te nemen en draagt vaak felle kleuren en grote prints zonder de elegantie uit het oog te verliezen."

Mathilde vs Kate en Máxima
"Ze heeft duidelijk ook een bedwelmende passie voor architecturale hoeden en decadente juwelen. Haar stijl mag dan nog niet internationaal erkend worden, met de rokken tot op de knie en haar opvallende modekeuzes is er een welverdiende tegenstander van de Hertogin van Cambridge (Kate Middleton dus)."

Vorige week nog eindigde Mathilde op de zesde plaats in de lijst van meest elegante royals, de Nederlandse koningin Máxima strandde op plaats 3.

Voor geïnteresseerden: de jas kost 2400 euroen is te koop via Opening Ceremony.


16-10-2013 om 19:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jurk Yves Saint Laurent geveild voor 119.000 euro

Jurk Yves Saint Laurent geveild voor 119.000 euro


http://oi40.tinypic.com/346rgvq.jpg


In hotel Drouot in Parijs is de openbare verkoop van start gegaan van een van de belangrijkste privécollecties haute couture en confectie van het laatste kwart van de 20e eeuw. Een jurk van Yves Saint Laurent ging onder de hamer voor 119.000 euro.

De collectie behoorde toe aan Danielle Luquet de Saint Germain, voormalig mannequin en muze van Yves Saint Laurent. Het gaat in totaal om 12.000 kledingstukken en accessoires van Yves Saint Laurent, Claude Montana, Azzedine Alaïa, Paco Rabanne, Thierry Mugler en Christian Lacroix. De collectie wordt geveild bij verschillende openbare verkopen.

Vandaag leverde een lange jurk van Yves Saint Laurent 118.750 euro op. De jurk, uit 1968, is gemaakt uit zwarte mousseline, is doorzichtig ter hoogte van de borst en versierd met struisvogelveren op de heupen.

"Yves Saint Laurent heeft de jurk voor mijn lichaam ontworpen", legt Luquet de Saint-Germain uit aan de telefoon vanuit Genève, waar ze woont. "Hij creëerde naargelang de inspiratie die hij kreeg van zijn mannequins. Ik heb ze indertijd met blote borsten gepresenteerd tot verbazing van de verzamelde wereldpers."

Mevrouw Luquet de Saint Germain was niet bij de verkoop aanwezig. "Het is te pijnlijk om al die jurken te zien vertrekken", verklaart ze. "Deze collectie is de rode draad doorheen mijn leven. Maar ik heb de middelen en de energie niet meer om er mij over te ontfermen."

Veilingmeester Georges Delettrez noemt het "een uitzonderlijke collectie die toebehoorde aan een van de meest elegante vrouwen ter wereld." (br.hln)


15-10-2013 om 18:15 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie best geklede Brit in geschiedenis

David Bowie best geklede Brit in geschiedenis

http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/2/1/20131015154732/media_xll_6200446.jpg


David Bowie is door de lezers van BBC History Magazine uitgeroepen tot de best geklede Brit ooit. De zanger kreeg maar liefst 48,5 procent van de stemmen.

Bowie was één van de 10 mensen die genomineerd waren door leidinggevende academici en mode-experts. Ontwerper Wayne Hemingway nomineerde David. "Hij is een creatief genie dat kunst en design snapt, er cool uitziet, inspirerend is en tegen de gevestigde orde ingaat. Al deze eigenschappen leiden tot acties die de mensheid vooruit helpen: Verandering."

De 16de-eeuwse koningin Elizabeth I werd tweede (13,6 procent) en Georgiana Cavendish (9,5 procent), de hertogin van Devonshire, eindigde als derde. De eerste echte dandy, Beau Brummell, werd vierde( 8,4 procent). Het mode-icoon stond naar verluidt elke dag zes uur voor de spiegel. (br.hln)

15-10-2013 om 18:07 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
14-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Victoria Beckham opent eerste winkel in Londen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/10/2/20131014145235/media_xll_6198227.jpg


Victoria Beckham gaat een winkel openen in Londen. Na maanden van onderhandelingen zou de deal nu eindelijk rond zijn en dat wil zeggen dat Beckham binnenkort een shop heeft midden in het modecentrum van de stad, zo weet de Britse krant Daily Mail.

In de winkel van de vrouw van David Beckham zullen zowel haar kledingcollectie als haar tassenlijn te koop zijn. Het pand bevindt zich in de wijk Mayfair. De ontwerpster vertelde eerder dit jaar al tijdens een interview dat ze graag een winkel zou openen in Londen. "Er is nog veel te doen, maar het idee is om de winkel aan het begin van 2014 te openen", vertelt een bron die ook verklapt dat dit gepaard zal gaan met 'een van de grootste modefeestjes van het jaar'. (br.hln)

14-10-2013 om 21:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lau poseert voor eigen boxercollectie

'De Lau' poseert voor eigen boxercollectie


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/9/7/20131011140414/media_xll_6192667.jpg


Net als zijn zus Astrid zal Laurens Nuyens, aka De Lau, een eigen modecollectie ontwerpen. Zijn collectie bestaat enkel uit boxershorts en hij zal ze zélf showen.

De onderbroeken worden gemaakt bij het Amerikaanse Galina, al is onduidelijk waar, wanneer en tegen welke prijs ze op de markt zullen kopen.

 De Lau kreeg bij het ontwerpen de goede raad van zus Astrid, maar hij verkoos er niet naar te luisteren. "Mijn collectie moet mijn stempel dragen", vond hij. Zijn favoriete boxer zou alvast een lichtblauw exemplaar zijn.

Op één ding is Astrid alvast wél onvermurwbaar: als Lau zijn boxers moet showen, moet hij er wel piekfijn uitzien. Dus sleept ze hem mee naar een bootcamp, zo meldt She.be. Of en wanneer we dat ook in het programma 'Astrid in wonderland' gaan te zien krijgen, is afwachten.

Astrid lanceerde onlangs haar tweede kledijcollectie, de eerste bij ZEB. 'Party the Astrid Bryan-way' promoot ze de kledij via haar Instagramaccount. Pittig detail: ook senioren blijken dol op haar T-shirts. (br.hln)


13-10-2013 om 10:30 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
11-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Designers manen Mathilde aan iets anders dan Natan te dragen

Designers manen Mathilde aan iets anders dan Natan te dragen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/13/10/14/20131010052258/media_xll_6189149.jpg


Het Flanders Fashion Institute is naar koningin Mathilde gestapt met een heleboel info over Belgische designers, in de hoop dat ze die in de toekomst ook een kans geeft. "Majesteit, er zijn méér ontwerpers in ons land dan alleen Natan", is de achterliggende boodschap. Het bericht verscheen eerst in het blad Royals.

"De koningin zou een goede ambassadrice van de Belgische mode zijn", benadrukt Agnes Wené van het FFI in de krant. Mathilde kiest echter erg vaak voor modehuis Natan, met heel soms een Dries van Noten. "Ze zou makkelijk eeen stap verder kunnen gaan door uit een nog breder gamma eigen Belgische designers te kiezen."

Nog volgens het FFI zijn ook de fabrikanten van kinderkleding erg geïnteresseerd. En de organisatie bezorgde koningin Mathilde ook sieraden van Belgische juweliers, handtassen en andere accessoires uit eigen land.

Volgende week gaat de koningin alvast naar een grote internationale modeconferentie georganiseerd door het FFI. "De koningin wenst door haar aanwezigheid de Belgische modesector te steunen die van groot belang is voor onze economie", aldus nog het paleis in de krant.  (br.hln)


11-10-2013 om 10:32 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liverpool Fashion Week verbiedt zonnebanken voor modellen

Liverpool Fashion Week verbiedt zonnebanken voor modellen

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/11/1/20131009234353/media_xll_6189031.jpg


De organisatie van de Liverpool Fashion Week verbiedt modellen om gebruik te maken van de zonnebank. De organisatie hoopt hiermee een voorbeeld te stellen voor zonnebankgebruikers. Modellen moeten een contract ondertekenen waarin staat dat zij geen zonnebanken gebruiken tijdens de week van of na de show.

"De gezondheid en het welzijn van de modellen is van het grootste belang. En we hopen dat zonnebankgebruikers hierdoor realiseren dat ze ook zonder zonnebank kunnen", zegt Amanda Moss, de organisator van de Fashion Week.

De beslissing werd genomen na een onderzoek waaruit bleek dat de helft van de 15- tot 17-jarigen in Liverpool onder de zonnebank ging, tegenover 11 procent landelijk.

De Liverpool Fashion Week, die plaatsvindt van 14 tot 19 oktober, is de eerste modeweek met een volledig verbod op de zonnebank.Volgens de vereniging van Zonnebanken is het een "schandalige publiciteitsstunt". "Het zou beter zijn om modellen te verbieden om hoge hakken te dragen, die vormen een groter gevaar voor de gezondheid dan verantwoordelijk zonnebankgebruik." (br.hln)


10-10-2013 om 19:56 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je deze herfst moet investeren in ... kousen

Waarom je deze herfst moet investeren in ... kousen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/11/6/9/20131008115637/media_xll_6184929.jpg


Tijdens je zoektocht naar de perfecte jas en lederen laarzen vergeet je vaak een belangrijk herfstitem: sokken. Volgens mode-experten heb je in de herfst nochtans nood aan opvallende kousen in alle soorten en kleuren. En dit is waarom.

1. Ze brengen kleur in je saaie outfit

Ben je die donkere kleuren en zware stoffen beu? Leuk je outfit dan op met een paar geprinte kousen. Maak ze zichtbaar door ze te combineren met een broek op enkellengte of laat ze boven je enkellaarzen piepen. Kies voor een leuk motiefje: bloemen, strepen, enzovoort, het aanbod is gigantisch.

2. Ze maken je pijnlijke laarzen comfortabeler

De herfst is ook de periode waarin je die nieuwe lederen laarzen moet inlopen. Door daar kousen in te dragen kan je niet alleen spelen met contrasterende kleuren, maar worden je voeten ook beter beschermd. Zorg ervoor dat je zowel enkelkousen als kniekousen hebt om nog meer te kunnen spelen.

3. Ze houden je enkels warm

In de herfst draag je meer broeken, maar niemand wil daar witte sportkousen onder zien als je broek wat naar omhoog schuift. Door er leuke sokken onder te dragen ben je stijlvoller én hou je je enkels warm. Tip: kies eens voor dikke wollen sokken, want die kunnen een volledig andere touch geven aan je outfit.  (br.hln)


10-10-2013 om 10:27 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
09-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olsen-twins breiden mode-imperium uit

Olsen-twins breiden mode-imperium uit


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/2/0/20131008152020/media_xll_6185010.jpg


Mary-Kate en Ashley Olsen hebben aandelen gekocht in het online modebedrijf BeachMint.com. De tweelingzusjes waren al eerder verbonden met het bedrijf toen zij de kledingsite StyleMint hielpen oprichten. "Het moet een groot merk worden", aldus Mary-Kate aan WWD.

De zusjes werden al op jonge leeftijd beroemd dankzij hun rol in de televisieserie Full House, maar inmiddels gaat bijna alle aandacht uit naar hun drie succesvolle kledinglijnen. Nu de 27-jarige zussen aandelen hebben gekocht van het Amerikaanse modeconcern BeachMint, breiden ze hun invloed in de modewereld uit.

Mary-Kate en Ashley zijn niet van plan om het ontwerpen voor hun eigen lijnen The Row, Elizabeth and james en Olsenboye op te geven.

In 2012 haalden de tweeling de Womenswear Designer of the Year Award binnen, en versloegen daarmee onder andere Marc Jacobs.  (br.hln)


09-10-2013 om 13:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Kate Moss slaat weer aan het ontwerpen

http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/0/2/20131007133030/media_xll_6181982.jpg


Het Britse topmodel maakte gedurende 6 seizoenen een eigen lijn voor de Britse keten Topshop, maar de samenwerking stopte in 2010. Maar vanaf april 2014 hangen er weer 40 kledingstukken, accessoires en schoenen in 40 verschillende landen gecreëerd door de fashionable Kate Moss.

Moss is al volop aan het werken aan haar creaties, ze zou enkele dagen per week samenzitten met creatief directeur Kate Phelan en haar vriendin Katy England. Het topmodel verklaarde dat ze het ontwerpen heeft gemist: "Ik heb ernaar uitgekeken betrokken te zijn in het ontwerpproces en samen te werken met het team van Topshop.  Dit Het voelt een beetje als thuiskomen."

Oprichter van de keten Philip Green is ook enthousiast om de draad met Kate weer op te pikken: "De eerste keer was zo leuk en Moss werd gemist. Deze collectie zal wereldwijd verkocht worden, er zullen pop-upwinkels komen in verschillende grootwarenhuizen in heel wat landen." (br.hln)


07-10-2013 om 19:36 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De modeweek in Parijs

De modeweek in Parijs


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/9/7/20131003152645/media_xll_6174307.jpg
De fleurige catwalk van Dior.

Na New York, Londen en Milaan trok het modecircus naar Parijs om er de lente- en zomercollecties van volgend jaar te presenteren.

In de geschiedenisboeken zal de periode tussen 2009 en 2013 ingaan als de modejaren van het minimalisme, het eenvoudige. Maar die tijd is nu voorbij, zo bleek op de catwalk in Parijs. Hoewel ze in het verleden wel minimalistisch waren, gingen zowel Raf Simons als Hedi Slimane de andere richting uit. Simons koos voor een overdaad aan bloemen, terwijl Slimane zich uitleefde met glitter en grunge. Komend seizoen wordt kleurrijk en eigenzinnig.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/6/1/20131003142753/media_l_6174151.jpg
Een ontwerp van Raf Simons voor Dior

2. Het bikerjasje is het nieuwe Chanel tweed jasje

Het tweed jasje van Chanel is een iconisch stuk, maar er is concurrentie op komst. Op de catwalk in Parijs zagen we immers een nieuw must-have item: het bikerjasje. Saint Laurent pakte er mee uit (klassiek en mouwloos), maar ook onder andere Balenciaga ging ermee aan de slag.

3. De volle, lange rok is hip

De volumineuze rok die tot op je kuiten valt is niet alleen romantisch en vrouwelijk, maar binnenkort ook een echte trend. De look lijkt formeel, maar het is makkelijk om het 'gewoner' te maken met een bloesje, bikerjasje en leuke botjes erbij.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/0/2/14/20131003143455/media_l_6174164.jpg
Een bikerjasje bij Saint Laurent.

4. Metaalkleuren zijn overal

Het kan ook geen kwaad om nu al te investeren in blinkende, metaalkleurige kledingstukken, want die worden zonder twijfel een hit. De designers in Parijs speelden met reflecterende metaalkleuren zoals goud en zilver, maar ook met juweeltinten. Zo kan elke vrouw schitteren met de kleur waarin ze zich goed voelt.

5. Plooirokken zijn terug

Ook opvallend waren de vele plooirokken op de catwalk. De lichte, makkelijk te dragen plooien zorgen voor een natuurlijke beweging en zijn erg gracieus. We zagen de klassieke, scherpe plooien, maar ook ontwerpen waarbij de plooien minder uitgesproken waren.

6. Felle kleuren zijn een must

Bijna alle ontwerpers lieten ook felle kleuren zien op de catwalk. Van maatpakken en mantelpakjes, over kleedjes en avondjurken naar de tweedjasjes van Chanel: alles kreeg een mooie, felle kleur. Voor de durvers!

7. Etnische inspiratie

Op de catwalken van onder andere Givenchy, Valentino en Alexander McQueen zagen we veel borduursels, veren, mooie kleuren en etnische patronen. Het is duidelijk dat er veel aandacht gaat naar een bredere wereld.


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/16/10/20131003151953/media_l_6174280.jpg
Overal ruches bij Dries Van Noten
 
8. Kort, korter, kortst

Naast de lange, volle rokken, werd er op de catwalk in Parijs ook druk geëxperimenteerd met korte rokjes. Niet kort tot boven de knieën, maar kort tot net onder je achterwerk. Bereid je dus al maar voor om wat bloot te laten zien.

9. Ruches

Ruches werden in het verleden vooral gebruikt als leuke accenten, maar tegenwoordig zijn ze bedoeld om extra volume te creëren. Gegolfde zomen, neklijnen en zelfs volledige shirtjes met ruches worden een hit.

10. Slogans

Bij heel wat ontwerpers zagen we ook een geprinte slogans op topjes, truien en zelfs op rokken of broeken. Sommige kozen voor een duidelijke boodschap, anderen hielden het mysterieuzer. (br.hln)



06-10-2013 om 12:28 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
02-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze trendy platte schoenen flatteren jouw figuur wel

Deze trendy platte schoenen flatteren jouw figuur wel


http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/6/6/20131001121816/media_xll_6167946.jpg


Tegenwoordig zijn platte schoenen erg populair op de catwalk, ook heel wat celebs als Victoria Beckham en Emma Watson zijn tegenwoordig fan van de ballerina's, aanstekers en zelfs hakloze laarzen. Goed nieuws voor je pijnlijke voeten, maar veel vrouwen missen toch de elegantie en vooral het afslankend effect van een hak. Daarom geven we tips voor toch elegante platte schoenen.

Tegenwoordig ga je werken in platte schoenen en kun je er zelfs het nachtleven mee induiken. Deze schoenen kan zelfs onder een chique jurk wanneer je naar een feest moet gaan. Op de catwalk zagen we voor deze herfst platte aanstekers bij Paul Smith, geveterd schoenen bij Armani en chique herenschoenen bij Marni. Iedereen weet dat platte schoenen beter voor je voeten en rug zijn, maar haast elke vrouw kent de voordelen van hakken. Ze maken je been langer en dus optisch smaller.

Om toch mee te zijn met de trends, maar je figuur wat beter in de verf te zetten, kies je voor een paar waar een klein, verborgen hakje in zit. Dit valt minder op wanneer de hak dezelfde kleur als de rest van de schoen heeft. Zo creëer je de illusie van een platte schoen, maar heb je toch een beetje het voordeel van een hoge hak.

Wie zich zorgen maakt over de grootte van zijn voeten, kan best voor een ballerina gaan die een groot stuk van je voet bloot laat. Zo worden je voeten doorbroken en lijken ze kleiner. Dames die graag hun vrouwelijke kant tonen met schoenen, kan voor een ballerina in dierenprint gaan, ook een metallic detail geeft een sexy toets. Op kantoor draag je een aansteker met frivole details als strikjes of kwastjes, met lakleder val je meteen op. Een meer casual look creëer je met platte laarzen. Als je mee wil zijn met de trends, ga je voor een enkellaarsje in bordeauxtinten.  (br.hln)

02-10-2013 om 12:20 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
01-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek op de catwalk

Muziek op de catwalk


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/16/3/20130927114752/media_xll_6158793.jpg


Zoals iedereen die er al eens eentje van dichtbij heeft mogen bewonderen je zal verzekeren, zijn catwalkshows niet zomaar een opeenvolging van outfits. Een goede show is een totaalbeleving. De modellen met hun loopjes en poses, haar en make-up, de aankleding van de omgeving ... Alles moet een bepaalde sfeer neerzetten. Eén van de meest onderbelichte aspecten van de beste shows is de muziek. Net als in films de soundtrack ongelooflijk belangrijk is om de juiste mood te creëren, wordt ook de muziek voor de runway met veel zorg geselecteerd. Daarom: een lijstje met de 10 beste muzikale momenten van de fashion weeks! 

1. Colin Greenwood bij Dries van Noten 
De show van Dries van Noten werd begeleid door de diepe tonen van een basgitaar. De soloïst was niemand minder dan de bassist van Radiohead, die onverstoorbaar doorspeelde terwijl de modellen langs hem heen paradeerden.

2.  Gloria Gaynor bij Moschino 
Moschino vierde zijn dertigste verjaardag - een perfecte gelegenheid om disco-legende Gloria Gaynor uit te nodigen om haar hit I Am what I Am live te brengen. De diva was de perfecte afsluiter voor deze show van het altijd-kleurrijke merk. 

3.  John Lennon's Nobody Told Me bij Ralph Lauren 
De cleane, grotendeels witte silhouetten kregen een extra zomers tintje dankzij de tonen van de Beatles-zanger en hippie-icoon. 

4.  The Beach Boys' Surfin USA bij Tommy Hilfiger 
De all-American ontwerper bij uitstek koos de al even Amerikaanse Beach Boys als begeleiding van zijn show vol surf- en zeil-invloeden. Een perfecte match. 

5.  Nico & The Velvet Underground's Femme Fatale bij Tory Burch
Het perfecte melancholische sausje voor bij de frisse silhouetten in wit, groen en zilver. 

6.  Britney Spears' Work B**ch bij Prada 
You want a Lamborghini? Look good in a bikini? Sip Martini's? You better work, b**ch! Een collectie die geïnspireerd werd door Miuccia's eigen feministische insteek, street art en graffiti. Niet voor doetjes, wel voor kick-ass superheldinnen. 

7.  Mary J. Blige's Family Affair bij Diane Von Furstenberg 
De shows van DVF zijn altijd fun en dat zie je in de muziek. Ook op de playlist: Lose yourself to dance, van Daft Punk en Pharrell Williams. Toevallig is dat exact wat we in die geweldige jurken wilden doen! 

8.  Björk's It's All So Quiet bij Thom Browne 
Een licht gestoord maar vrolijk nummer bij een collectie vol niet-zo-subtiele verwijzingen naar het gekkenhuis en horrorfilms. 

9.  De theme song van Jaws bij Marc Jacobs. 
De catwalk leek op de restanten van een studentenfeestje op een strand, met lege bekers en sigarettenpeukjes... en een scheepsmast. Mr. Jacobs omschreef het decor zelf als "a lovely nightmare" en de wereldberoemde tonen van Jaws zullen daar voor veel aanwezigen zeker toe hebben bijgedragen. 

10.  Disclosure & Eliza Doolittle's You and Me, de Flume Remix bij Zac Posen 
Stevige electrobeats en synths om de collectie vol over-the-top prinsessenjurken te begeleiden.  (br.hln)


01-10-2013 om 09:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!