Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fashionista laat been amputeren om op stiletto's te lopen

Fashionista laat been amputeren om op stiletto's te lopen

http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/7/2/20131129113746/media_xll_6296297.jpg

Mariah Serrano

Fashionista's zijn toegewijde dames en ze gaan ver. Heel ver, zeker als het om schoenen gaat. Mariah Serrano is er zo eentje. De Amerikaanse werd geboren met een klompvoet wou koste wat kost stiletto's dragen. Ze nam een drastische beslissing en liet een been amputeren. Vandaag kan ze met haar kunstbeen de schoenen dragen waarvan ze zolang droomde. Voor haar kwam er met de ingreep ook een einde aan een nachtmerrie van kwestende opmerkingen. Ze hoort er nu helemaal bij en ze vertelt over haar 'nieuwe' leven op hoge hakken op haar blog.

De 22-jarige heeft nog geen seconde spijt van haar ingrijpende beslissing. Serrano die aan de slag is in de modewereld -hoe kan het ook anders?!- wou er niet langer uitzien als een 'klein stompje', vertelt ze in de New York Post. "Ik wou altijd al een sexy tiener zijn op hoge hakken maar dat kon niet". De klompvoet begon Serrano steeds meer parten te spelen en ze was ook de pijnlijke opmerkingen ook spuugzat. Vooral de uithalen van de andere studentes op school kwamen keihard aan. "Ik voelde me ook steeds een idoot. De confrontaties met foto's was ook elke keer weer pijnlijk. Ik moest met allerlei braces rondlopen en dat werd steeds moeilijker. Ze boden ook geen oplossing voor mijn probleem en ik schaamde me rot."

Op een dag werd het haar allemaal te veel. De pijnlijke opmerkingen hielden haar thuis. "Het shoppen was ook een marteling. Ik moest altijd uren op zoek naar schoenen die ik kon dragen." In april 2009 maakte een dokter haar duidelijk dat een prothese een oplossing kon bieden. Het zou haar stapcomfort verhogen en wat meer was, ze zou ook op hoge hakken kunnen lopen. De suggestie klonk als muziek in de oren van de Amerikaanse. "Toen wist ik het zeker. Ik wou een prothese." Het duurde nog even voor ze helemaal overtuigd was. Een artikel gaf haar het laatste duwtje. De dokter stopte haar het verhaal toe van atlete en model Aimee Mullins die forure maakte op kunstbenen van ontwerper Alexander McQueen. "Alexander is een modekoning en dat maakte het voor mij ook makkerlijker om te wennen aan het idee."

Serrano ging in januari 2009 onder het mes en droeg zes maanden later haar eerste paar stiletto's. "De eerste keer werd een onvergetelijke gebeurtenis, het was fantastisch." Ze startte ook een blog waarop ze haar ervaringen deelt. Makkelijk is het nog altijd niet maar ze kan nu toch de schoenen van haar dromen dragen. Intussen is haar broer gestart met een project. Hij haalt geld op om het onderzoek naar betere protheses te financieren. "Ik ben blij dat ik deze ervaring heb mogen beleven. Ik heb nu opnieuw controle over mijn leven", besluit Serrano. (br.hln)

30-11-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedgemutst de winter door

Goedgemutst de winter door

http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/5/14/20131125172058/media_xll_6286979.jpg

Ondertussen is de eerste sneeuw gevallen en is het al flink koud. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij is er één lichaamsdeel dat meteen begint af te zien van de kou. Nu ja, technisch gezien twee: mijn oren! Wind en vrieskou zorgen ervoor dat mijn precious ears pijn beginnen te doen; een no-go als je die geweldige oorbellen wil blijven dragen en gewoon ook erg vervelend. De oplossing is natuurlijk: draag een muts!

Gelukkig zijn gebreide mutsen helemaal in. Een praktische trend: het is zo af en toe ook wel eens fijn, toch? Je kan zo'n winterse beauty natuurlijk gewoon kopen: je vindt ze in alle soorten, kleuren en vormen, van heel erg budgetvriendelijk tot superdeluxe. Als je gaat shoppen voor zo'n fluffy hoofddeksel, weet dan wel dat echte wol warmer is dan synthetische en dat je haar er minder van gaat pluizen.

De investering waard, dus. Ik moet daarbij wel melden dat synthetische wol beter bestand is tegen de wasmachine. Als je je mini-me's ook van warme hoofdjes wil voorzien, is dat misschien toch wel handig... Een van mijn favoriete beaniemerken is LN Beanies, volledig natuurlijk en lekker warm!

Maar er is ook nog een andere optie! Zoals jullie waarschijnlijk al wel weten, is handwerk van alle soorten de laatste tijd weer helemaal hip. Je ziet al waar ik naartoe wil: je kan die geweldige muts ook helemaal zelf breien. Helemaal niet zo moeilijk, en je kan hem helemaal naar je hand zetten. Patroontjes, elke kleur die je maar kan dromen ... Customise erop los. Bij Veritas vind je trouwens alle kleurtjes wol om jouw persoonlijke toets aan je muts te geven.

Een beanie is trouwens niet alleen lekker warm voor je hoofd en oren; hij helpt ook om je haar te beschermen tegen de koude! Pas wel op voor statisch haar... (br.hln)

28-11-2013 om 11:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De perfecte feestoutfit begint met... de juiste lingerie

De perfecte feestoutfit begint met... de juiste lingerie

http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/10/12/20131127110116/media_xll_6290622.jpg

Een perfect passende beha om je bezoem een lift te geven, een slipje dat je buikje insnoert en de juiste panty om je benen in de verf te zetten, maken je zorgvuldig uitgekozen feestjurkje helemaal af. Dankzij onderstaande tips steel jij alle aandacht in de eindejaarsperiode.

Onderschat nooit de kracht van een beha: een goed passend model kan wonderen verrichten voor je silhouet en je zelfvertrouwen. Een gelifte boezem is de snelste manier om je slanker te doen lijken en kledij beter te doen passen. Een goede beha is dus de basis van je feestoutfit.

Tenzij je cupmaat kleine genoeg is om de zwaartekracht te omzeilen, is een beugelbeha een must. Een voorgevormd, naadloos exemplaar is de beste optie, want dit kun je zelfs onder het dunste stofje dragen. Als je een jurk hebt met een speciale halslijn, kies dan voor een model waarvan je de bandjes kan verwijderen of kruisen. Laat je steeds bijstaan door een verkoopster, een expert ziet meteen of een beha goed past of niet. Een slecht idee zijn plakbeha's zonder rug, tenzij je de hele avond wil controleren of alles nog op zijn plaats zit.

Daarnaast kun je best voor een figuurcorrigerend slipje gaan. De laatste jaren zijn er heel wat sexy modellen verkrijgbaar, vergeet dus de huidskleurige oubollige exemplaren van vroeger. Zoek een model dat hoog genoeg komt en groot genoeg is, om te voorkomen dat je probleemzones net benadrukt worden. Dit soort slipjes creëren ook een sexy zandloperfiguur.

Het laatste essentiële stuk van je ensemble is je panty. Kies voor zwarte transparante kousen, dit is de ideale manier om je witte winterbenen te verbergen. Jarretelles geven je een sexy gevoel, ook al weten mensen niet dat je ze aanhebt. De perfecte Huidskleurige panty's zijn ontzettend moeilijk te vinden, je vindt haast zelden de juiste tint die perfect bij je past. Als je outfit echt vraagt om blote benen, ga dan voor een zelfbruiner. (br.hln)

27-11-2013 om 12:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lingeriesector speelt met J-cup in op grotere borsten

Lingeriesector speelt met J-cup in op grotere borsten

http://static0.hln.be/static/photo/2013/14/9/3/20131125092707/media_xll_6285708.jpg

De lingerieproducent Van de Velde komt met een J-cup. Het bedrijf, dat twee jaar geleden al een nieuwe grootste cupmaat introduceerde met de I-cup, zegt "overtuigd te zijn van het nut van de J-cup", aldus de krant De Standaard.

Volgens de lingerieproducent is er vraag naar steeds grotere beha's. Dat op twintig jaar tijd de meest voorkomende cupmaat van B naar D evolueerde "komt heus niet doordat alle vrouwen hun borsten chirurgisch laten vergroten", zegt Eveyln Verstraeten, marketing manager bij Van de Velde.

Volgens Rudy van den Broecke, die aan het hoofd staat van de borstkliniek van het UZ Gent, is niet het toenemende gebruik van de pil de oorzaak. Zo denkt Van den Broecke dat het mogelijk is dat de toegenomen lichaamslengte van meisjes, de vervroegde aanvang van menstruatie en het toegenomen lichaamsgewicht van moeders tot de oorzaken behoren.

In januari wordt de J-cup uit de Prima Donna-lijn op de markt gebracht. (br.hln)

26-11-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke kledingtrends die vrouwen haten

Mannelijke kledingtrends die vrouwen haten

http://static0.hln.be/static/photo/2013/4/9/3/20131122114550/media_xll_6279333.jpg

Op modesites circuleren heel wat artikels over de mening van mannen over de huidige modetrends bij vrouwen. Rondvragen door onder meer de nieuwssite The Huffington Post tonen aan dat ze de peplum en sleehakken spuuglelijk. Maar mannen durrven gedrochten aan te trekken kledingstukken, daarom geven we een overzichtje.

T-shirts met cartoons
Een T-shirt met felle tekening en bij voorkeur nog een ironisch opschrift ook, geeft geen grappige indruk bij vrouwen. Ook een T-shirt met een grappig opschrift als 'I am with stupid' scoort niet goed bij het andere geslacht.

Losse jeans
Een slechtzittende jeans zonder behoorlijke pasvorm doet dames aan hun vader in de jaren 90 denken, waar niets aantrekkelijk aan is. Ook een te strakke jeans is niet aantrekkelijk, zeker niet eentje die je geslachtsorganen in de verf zet.

Slippers
Er is simpelweg geen excuus voor slippers, draag deze nooit om naar buiten te gaan.

Juwelen
Opvallende gouden juwelen kunnen niet, maar je vermijdt beter alle types van juwelen, ook religieuze kettingen zijn uit den boze.

Hoeden
Oké, zanger Justin Timberlake staat wel met een hoed, maar dat geldt niet voor 99 procent van de mannelijke bevolking. Er is een potentiële uitzondering op zonnige dagen of bij sportieve activiteiten: de baseballpet. (br.hln)

23-11-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loensend model Brunette Moffy tekent bij topbureau

Loensend model Brunette Moffy tekent bij topbureau

http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/8/0/20131117155452/media_xll_6267585.jpg

Behati Prinsloo ging Brunette Moffy al voor bij Storm Models

Brunette Moffy voegt zich bij een indrukwekkend rijtje topmodellen nu ze voor Storm Models getekend heeft. Gingen haar voor: Cindy Crawford, Kate Moss, Cara Delevingne en Victoria's Secret Angel Behati Prinsloo. En dan? Wel, een opvallend kenmerk van Moffy is dat ze loenst, een toch iets minder voor de hand liggende troef in het modellenwereldje.

Met een geleerd woord lijdt Moffy aan strabisme, ofte scheelzien in de volksmond. Dit jaar maakte ze haar debuut als model op de cover van het tijdschrift Pop en daarmee pakte ze ook de aandacht van de grote bureaus.

Er gaan dan ook meer en meer stemmen op als zou die modellenwereld, waarvan de core business uiteraard 'schoonheid' is, een ommezwaai aan het maken zijn: onvolmaaktheden voortaan toegelaten. Storm ging immers eerder ook al in zee met Andrej Pejic, een androgyn model, dat carrière maakt door de geslachtsverschillen tussen man en vrouw in vraag te stellen. Bovendien is er een trend te spotten, waarbij een maatje meer en een maatje tussenin geen taboe meer zijn. (br.hln - foto getty)

Bekijk hier de fotoshoot van Moffy voor Pop.

22-11-2013 om 13:05 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
17-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleren doen schitteren op vollere vrouwen is moeilijk

Kleren doen schitteren op vollere vrouwen is moeilijk

http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/10/6/20131114155321/media_xll_6262266.jpg


Plus-size model Tara Lynn doet in de Spaanse editie van Elle haar boekje open over de problemen die ontwerpers ervaren wanneer ze vrouwen met een maatje meer moeten kleden.

"Het is moeilijk om kleren te laten stralen op vollere vrouwen. Hoe meer vet een lichaam heeft, hoe meer variatie er is in de vormen", stelt ze. Met dat argument verdedigt ze de keuze om het magere lichaam als standaard te nemen voor het promoten van kledij. Als het daarentegen aankomt op reclame voor parfum of make-up, ligt de drempel om te streven naar diversiteit volgens Tara Lynn een heel pak lager.

Zelf heeft ze naar eigen zeggen geen enkel probleem met de term 'plus-size'. Het is niet meer dan een handige indeling om gemakkelijk de kleren te vinden die bij jouw lichaamsbouw passen. Nu steeds meer energie gestopt wordt in het ontwerpen van trendy mode voor vrouwen met maatjes meer, hoopt Tara wel dat het in de toekomst geen rariteit meer zal zijn wanneer een plus-size model het nieuwe gezicht van een grote campagne mag zijn of op de cover van een groot magazine mag pronken. (br.hln)


17-11-2013 om 17:21 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat dit feestseizoen niet mag ontbreken in je garderobe

Wat dit feestseizoen niet mag ontbreken in je garderobe


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/11/1/20131115111422/media_xll_6264001.jpg


Hoewel Sinterklaas eerst nog op bezoek moet komen, kijken we toch al stiekem uit naar de feestdagen met de feestelijke outfits die nu overheersen in de winkels. Met onze top vijf van de spullen die voor de feestdagen nog in je kast moeten hangen, maken we de shoptrip alvast wat makkelijker voor jou.

Veel vrouwen weten absoluut niet wat ze moeten dragen met de feestdagen, omdat ze collega's, partner, familie en vrienden willen imponeren. Met onderstaande items zit je sowieso goed en zijn blunders uitgesloten.

1. Blazer
Een getailleerd jasje is een essentieel stuk in je garderobe dat je erg vaak kunt dragen. Dit trek je snel aan op als je een professionele indruk wil maken, maar het kan ook instant chique ogen bij een feestoutfit.

2. Clutch
Je trouwste handlanger tijdens de feestdagen is een clutchhandtas, of je naar een kantoorfeestje moet of enkel bij je ouders thuis verwacht wordt, met dit veelzijdig accessoire kun je alle kanten uit. Speel wel op veilig qua kleur en vorm.

3. Fluweel
Fluweel roept meteen de kerstsfeer op. Deze dikke stof biedt niet alleen warmte en comfort. Een klassieke look creëer je met een eenvoudig A-lijnrokje. Geef je outfit een moderne toets met een frivool fluwelen jurkje.

4. Transparante panty's
Je benen hou je best warm met transparante panty's. Hierbij mag je voor frivool gaan met een stippen- of bloemenpatroon.               

5. Zwarte enkellaarsjes
De klassieke zwarte enkellaars kan onder elke outfit en voor elke gelegenheid. Sexy is een peeptoe met transparante panty's, een model met studs zorgt meteen voor een stoerder resultaat.  (br.hln)


15-11-2013 om 14:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trenchcoat fever

Trenchcoat fever

http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/14/5/20131111171547/media_xll_6255470.jpg


De trenchcoat is zo'n item dat al jarenlang een plaatsje heeft in de hall of fame der klassieke kledingstukken. Soms zijn ze eens een seizoen wat afwezig van catwalks en magazines, maar langer dan een paar maanden duurt dat nooit. De trenchcoat is een ster, maar waarom is-ie zo populair?

Om te beginnen: de lange trenchcoat werd ooit ontworpen door Burberry voor het Britse leger, om de zware, wollen mantels die de officiers droegen te vervangen. Hij was licht, maar toch warm én waterdicht. Zijn originele ontwerp was dan ook gebaseerd op de klassieke legeruniformen. Die vormgeving zie je nog steeds terug in de hedendaagse modellen. Na de oorlog hadden veel mannen de voordelen van dit nieuwe model jas ontdekt, en begon de trenchcoat ook in de mode te raken voor vrouwen. En de rest is geschiedenis!

Als je denkt aan dé trenchcoat, dan denk je waarschijnlijk aan Burberry. Het merk was er dan ook als de kippen bij om z'n eigen ontwerp een update te geven voor modebewuste mannen en vrouwen. De camelkleurige trench voor vrouwen werd een hype die tot vandaag nog niet is overgegaan. Hij heeft dan ook heel wat voordelen. De superklassieke trench is praktisch door z'n lengte - past op een broek en elke roklengte - en de plaatsing van de zakken - vooral relevant voor de fietsters onder ons! Door de getailleerde, fit-and-flare snit van de meeste trechcoats en het striklint in de taille geeft hij je ook nog eens een perfect vrouwelijk silhouet. Oh ja, en hij is ook nog eens waterdicht. Geen overbodige luxe in ons klimaat...  (br.hln)


13-11-2013 om 20:23 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modeshow van Spullenhulp brengt 30.000 euro op

Modeshow van Spullenhulp brengt 30.000 euro op


http://oi41.tinypic.com/1r2l36.jpg


De jaarlijkse modeshow van Spullenhulp, Second Hand Second Life, heeft vrijdagavond 30.000 euro opgebracht. Dat meldt Spullenhulp. Het bedrag dat ingezameld werd tijdens de modeshow gaat rechtstreeks naar de financiering van de sociale acties van de vzw.

Tour & Taxis stond vrijdagavond in het teken van sfeer, creativiteit en solidariteit tijdens de jaarlijkse modeshow van Spullenhulp. "Een recept dat vruchten afwerpt, want er werd niet minder dan 30.000 euro ingezameld in de strijd tegen armoede en uitsluiting", aldus Spullenhulp.

Op deze elfde editie konden de zowat 2.000 aanwezigen de creaties van 29 Belgische ontwerpers en designers bewonderen tijdens de modeshow. De enige grondstof voor al deze unieke stukken waren kleren en voorwerpen die bijeengezocht werden in de winkels en het sorteercentrum van de vzw.

In de strijd tegen armoede en uitsluiting werkt Spullenhulp op zes fronten die overeenstemmen met zes basisbehoeften: opvang en een luisterend oor, huisvesting, socioprofessionele inschakeling, gezondheid (psycho-medisch-sociale raadplegingen), voedselhulp (de sociale kruidenier) en materiële hulp (aankoop tegen voorkeurtarieven in de winkels van de vzw).

De opbrengst van de modeshow gaat rechtstreeks naar deze acties. Concreet betekent dit dat 50 euro overeenkomt met één dag opleiding of socioprofessionele inschakeling, de mogelijkheid voor een gezin van vier personen om zich warm te kleden of een gevulde winkelkar in de kruidenierswinkel van Spullenhulp.  (br.hln)


10-11-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
09-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathilde vs Maxima: wie is de stijlkoningin?

Mathilde vs Maxima: wie is de stijlkoningin?


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/6/10/20131108161835/media_xll_6250600.jpg


Vandaag werden koning Filip en koningin Mathilde ontvangen op het paleis Noordeinde in Nederland. Terwijl Mathilde koos voor een fuchsia jurk van (verrassing!) Natan, met brede kraag, driekwartmouw en bijpassende, lichtjes excentrieke hoed, viel Maxima op door haar koningsblauwe, getailleerde jurk met bombastische strik. Ook de Nederlandse koningin ging voor een hoedje in dezelfde tint. Ze droeg blauwe oorringen en werkte het geheel af met zwarte lederen handschoentjes.

Hoewel we eerlijk gezegd over geen van beide outfits wildenthousiast kunnen zijn, flatteert Maxima's jurk nog het meeste van de twee. Al had wat meer eenvoud haar zeker gesierd. (br.hln)


09-11-2013 om 12:43 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
06-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast: Isabel Marant voor H&M nu al te koop op eBay

Opgepast: Isabel Marant voor H&M nu al te koop op eBay


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/10/8/20131106142928/media_xll_6245453.jpg



Een snelle zoekopdracht op veilingsite eBay bewijst dat je nu al heel wat designerstukken kan kopen die Isabel Marant voor de budgetvriendelijke keten H&M ontwierp. Hoewel die pas op 14 november officieel in de winkel zal hangen. Experts waarschuwen voor bedrog, vaak koop je een kat in een zak en hebben de verkopers de hippe rokjes en broeken zelf nog niet in handen.

Ook bij de vorige designercollecties van H&M verschijnen al voor de officiële verkoopdatum de stukken op veilingsites. Vaak ging het dan om stukken die via de shoppingevents voor VIP's al in de kleerkasten van bekende sterren en mode-experts terechtkwamen. Het evenement voor Isabel Marant vond op 24 oktober in Parijs plaats, onder meer actrice Freida Pinto was er aanwezig. Maar deze items lijken niet van daar te komen, want de verkopers hebben de stukken nog niet echt in hun bezit. Het lijkt eerder om een soort van reservering te gaan.

Fashionista.com ging op onderzoek en contacteerde een van de verkopers. Die bevestigde dat het kledingstuk pas op 14 november beschikbaar zou zijn. De voornamelijk Britse aanbieders zullen dan waarschijnlijk de dag zelf voor jou in de rij bij een filiaal van H&M te gaan staan, zodat je zelf niet hoeft aan te schuiven. En de biedingen starten dan wel aan een lage prijs, maar die lopen al snel hoger op dan de werkelijke verkoopprijs. Het is dus niet zo dat je deze stukken niet via eBay mag kopen, maar er hangt toch een geurtje aan het hele zaakje. En een ding staat al vast, de kans dat je geld gaat besparen is klein. (br.hln)

06-11-2013 om 16:30 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld verovert Antwerpen met concept store

Karl Lagerfeld verovert Antwerpen met concept store


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/13/6/20131106103139/media_xll_6244776.jpg


Modekeizer Karl Lagerfeld heeft een concept store geopend in België, vanaf kun voor je zijn creaties dus ook in modestad Antwerpen terecht. Naast zijn hippe kledij en accessoires vind je op deze uiterst trendy plek veel hoogtechnologische gadgets.

Naast Parijs, Amsterdam, Berlijn, München en Shanghai krijgt ook de Antwerpse Schutterhofstraat er een hippe winkel van de controversiële designer Karl Lagerfeld bij. Je vindt er zijn confectiecollecties, maar ook accessoires in een hip interieur. Zijn favoriete 'kleuren' zwart en wit zetten er de toon. Daarnaast vind je er heel wat hoogtechnologische snufjes, Karl Lagerfeld is namelijk helemaal verzot op de virtuele wereld. Je kunt er zelfs een persoonlijk berichtje sturen naar een van de bekendste ontwerpers ter wereld, die dankzij zijn krasse uitspraken vaak in de kijker staat. 

Maar het hipste gadget in deze winkel is een fotoautomaat in je pashokje, je kunt verschillende filters van Karl op je 'selfie' toepassen en vervolgens je hippe outfit delen op sociale media. De Antwerpse concept store van Lagerfeld is open van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 18.30 u. De winkel kwam tot stand in samenwerking met Groep Alain Broekaert (GAB).


06-11-2013 om 11:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat Ghesquière voor Louis Vuitton zal maken

Voorspeld: wat Ghesquière voor Louis Vuitton zal maken


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/8/6/20131105122956/media_xll_6242646.jpg


In de voetensporen van Marc Jacobs voor modehuis Louis Vuitton treden zal geen makkelijke taak worden voor designer Nicolas Ghesquière. We verwachten dat het Franse modehuis een nieuwe koers zal inslaan, waarin originaliteit en vernieuwing centraal staan.

1. Opvallende schoenen
Zijn laarzen en sandalen voor Balenciaga vielen altijd erg op. Verwacht je aan felle kleurtjes, ludieke vormen en niet altijd even draagbare schoenen, mét torenhoge hakken.

2. Ingewikkelde silhouetten
Nicolas had de opvallende vormen en silhouetten, die typisch voor Balenciaga zijn, perfect onder de knie. Hij vond klassiekers van het modehuis opnieuw uit en maakte ze hip voor de nieuwste generatie topactrices als Kristen Stewart en Amanda Seyfried.

3. Strakke snit
Jurken, jasjes en rokken met een perfecte pasvorm zijn kenmerkend voor de stijl Nicolas Ghesquière. Hij maakte zowel sensuele stukken met een klassieke toets als trendy opvallende creaties.

4. Hollywoodsterren
Ghesquière heeft het hart van heel wat actrices veroverd, Kristen Stewart was dol op Balenciaga voor rode loperevenementen. Ook Charlotte Gainsbourg en Chloe Sevigny zullen binnenkort wel wat vaker Louis Vuitton dragen.

5. Spacy
Nicolas is dol op science fiction, hij liet zich vaak inspireren door de futuristische stijlen uit de sixties en de eighties. We zijn benieuwd of we binnenkort futuristische sweaters en bizarre pluizige rokken zullen zien op de rode loper.  (br.hln)


05-11-2013 om 20:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicolas Ghesquière wordt artistiek leider van Louis Vuitton

Nicolas Ghesquière wordt artistiek leider van Louis Vuitton


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/4/7/20131104173352/media_xll_6240772.jpg


Designer Nicolas Ghesquière mag de schoenen van Marc Jacobs vullen bij het Franse modehuis Louis Vuitton. Jacobs stapt na 16 jaar artistiek leiderschap op om zich te focussen op zijn eigen merknaam.

De 46-jarige Fransman met Belgische roots heeft zijn pluimen verdiend bij Balenciaga, waar hij als 25-jarige in 1997 als ontwerper aan de slag ging. Nu krijgt hij de eer om de vrouwencollecties bij Louis Vuitton te sturen. Zijn eerste collectie wordt maart 2014 verwacht en zal in het teken staan van de 160ste verjaardag van Louis Vuitton als modehuis. De catwalkshow zal naar goede traditie plaatsvinden in het Cour Carrée van het Louvre.

Een woordvoerder van Vuitton omschreef de nieuwe aanwinst als een kans om "een moderne, creatieve visie te injecteren in de vrouwencollecties, rijk aan expertise, verfijning en kwaliteit". Ook Ghesquière is razend enthousiast over zijn nieuwe positie: "Louis Vuitton is het symbool bij uitstek van ultieme luxe, innovatie en verkenning. Ik voel me vereerd om het vertrouwen voor deze nieuwe missie te krijgen. We koesteren dezelfde waarden en visie".  (br.hln)


05-11-2013 om 20:10 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
04-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 verrassende modestukken die elke vrouw flatteren

7 verrassende modestukken die elke vrouw flatteren


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/0/14/20131104115216/media_xll_6239969.jpg


Als we naar de catwalkshows kijken, denk je dat de meeste trendy kledingstukken enkel voor graatmagere modellen geschikt zijn. Maar laat je niet misleiden door enggeestige designers. Onderstaande stukken flatteren elk lichaamstype, van maatje 34 tot 44.

1. Asymmetrische minirok
Als een ultrakort minirokje je een te naakt gevoel geeft, probeer dan een asymmetrisch wikkelexemplaar. De puntige voorkant heeft een afslankend effect op de benen en zorgt voor wat extra stof terwijl je er nog steeds erg sexy uitziet.

2. Motorjasje
Je kan elke outfit opleuken met een motorjasje, onafhankelijk van je maat. Zwart leder is een klassieker, maar er zijn genoeg modellen te vinden zodat er voor elk wat wils is. Ga op zoek naar een jasje dat iets korter komt of getailleerd is voor een flatterende look.

3. Metalen ceintuur
Een glanzende ceintuur trekt de aandacht naar de taille, het slankste deel van je lichaam. Het enige waar je op moet letten is dat je het accessoire groot genoeg koopt, ander krijg je vetrolletjes boven en onder de ceintuur. 

4. Body
Een body lijkt onaantrekkelijk in de winkelrekken, maar dit kledingstuk kan wonderen voor je figuur verrichten. Draag de body onder een rok of een broek met hoge taille. Zo moet je je geen zorgen maken over omhoog kruipende topjes en piepende stukjes bloot vlees.

5. Kort topje
Korte topjes zijn al even terug in en jagen veel vrouwen angst aan. Maar onthou dat het er niet om draait je buik te tonen. Dit kledingstuk voorkomt eerder dat je te veel lagen rond je buik draagt. Zorg ervoor dat dit topje net onder of net ter hoogte van je natuurlijke taille komt. Voor een flatterend resultaat draag je het op een rok met een hoge taille. Ook een jeans die wat hoger komt, is een goede optie.

6. Enkellaarsjes
Hoewel hoge laarzen weer trendy zijn, kan niet iedereen ze aantrekken. Dat geldt zeker voor dames met stevige kuiten. Het meest flatterende model zijn laarsjes die aan het slankste deel van je been eindigen, dat is 2 centimeter boven je enkel. Als ze lager komen, lijken je voeten stompjes, als ze hoger komen hebben ze een verdikkend effect op je enkel.

7. Jurken met panden
Een jurk in twee verschillende kleuren, is een kwestie van optisch bedrog. De contrasterende panelen bedotten je hersenen en creëren de lichaamsvorm die jij wil. Als je meer rondingen wil, dan kies je een jurk met een overdreven afgerond paneel aan de voorkant. Wil je slanker lijken, dan ga voor rechtere panden.  (br.hln)


04-11-2013 om 14:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is er alleen plaats voor extremen op de catwalk?

Is er alleen plaats voor extremen op de catwalk?

http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/8/14/20131031164335/media_xll_6234299.jpg


Tijdens de Pulp Fashion Week wordt de fixatie op 'size zero' in de modewereld (even) doorbroken. Hoewel dat als muziek in vrouwenoren zou moeten klinken, laat het hele gebeuren best een zure nasmaak achter. Van het ene extreem in het andere vervallen, voelt absoluut niet aan als een viering van het gemiddelde vrouwenlichaam.

Maatje 40-42 is vandaag de dag een mooi gemiddelde, al denken ze daar in de wereld van haute couture anders over. Modellen vallen vanaf maat 38 zelfs al onder de noemer 'plus size'. Hoewel er al heel wat vooruitgang geboekt is om trendy mode (lees: geen vormeloze vuilzakken) te creëren voor vrouwen die niet gezegend zijn met een 'size zero', is er nog heel wat werk aan de winkel. Te beginnen met een eerlijke, gezonde representatie op de catwalk, in vrouwenmagazines en in de media.

Springen van een ode aan anorexia naar een verheerlijking van obesitas is niet meteen een stap vooruit. De grote horde vrouwen die tussen de twee extremen leeft, blijft namelijk op haar honger zitten. Opkomen voor volslanke dames zou toch anders moeten kunnen, niet?

In een wereld waar zelfs vrouwen die beantwoorden aan het zogenaamde 'ideaalbeeld' nog bijgewerkt "moeten" worden met Photoshop, is het moeilijk om niet te transformeren in een grote brok frustraties. De verleiding om het slanke ideaal door het slijk te halen, ligt vrijwel altijd op de loer. Grijpen naar clichés over "échte" vrouwen is al even ongezond, zeker als je ziet wat voor beelden je dan op je bord krijgt.

De kritiek in modeland op graatmagere modellen groeit gestaag, maar de oplossingen zijn schrijnend. Ze laten foto's nog liever pimpen met een extra vetlaagje om uitpuilende ribben te verbergen, dan effectief vrouwen te zoeken die beantwoorden aan het gezonde beeld dat ze willen promoten. Waarom? Joost mag het weten.  (br.hln)


03-11-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!