Waarom transplantaties van wenkbrauwen nu zo populair zijn
Knappe dames als topmodel Cara Delevingne, actrices Keira Knightley en Lily Collins hebben de trend van de volle, dikke wenkbrauw gestart. Hun rupsachtige exemplaren hebben in het Verenigd Koninkrijk voor een stijging van 45 procent van de wenkbrauwtransplantaties gezorgd.
Dames die in het verleden te veel aan hun wenkbrauwen hebben geplukt, zijn degenen die nu met spijt naar de plastische chirurg stappen. De exemplaren van Cara en co zijn zo populair dat ze zelfs hun eigen pagina's op social media hebben.
De meeste geïnteresseerden zijn dertigers, de dames die dus tieners waren in de jaren 90. Hét tijdperk van de dunne wenkbrauw, dus. Toen zijn deze vrouwen iets te enthousiast met hun pincet te werk gegaan, waardoor de haartjes uiteindelijk niet meer bijgroeien. De trends bij wenkbrauwen veranderen snel. Door overmatig te laten waxen en plukken raken de wortels beschadigd. Waardoor de haartjes uiteindelijk wegblijven en je dus een corrigerende procedure nodig hebt om dit om te keren.
Je wenkbrauwen doen dienst als een soort van kader van het gezicht, ze kunnen je looks helemaal veranderen. Een donkere, dikkere wenkbrauw geeft een jeugdig uiterlijk. De Britse plastische chirurg Mabroor Bhatty verklaart: "De vraag naar deze ingreep komt voornamelijk van dames die in het verleden wat te veel geplukt hebben. De transplantatie van de wenkbrauw gebeurt op dezelfde manier als een andere transplantatie. Ze nemen een strook haar van een andere lichaamszone, vaak aan de achterkant van het hoofd. Daar is het haar fijner. Ze transplanteren dan de afzonderlijke follikel en brengen die met een incisie aan in de wenkbrauwzone. Het is normaal dat de haartjes de eerste zes weken uitvallen. Maar ze groeien gemiddeld na twee tot drie maanden weer aan, met dikkere wenkbrauwen als resultaat." (br.hln)
|