Daarom moet je je beautyproducten schoonmaken
Wat zouden we zijn zonder fantastische uitvindingen als onze haarborstel of stijltang? Toch moet je er goed op letten dat je deze dingen altijd schoon houdt, want anders zouden ze wel eens meer kwaad dan goed kunnen doen.
Haarborstel
Je haarborstel is ongetwijfeld één van je meestgebruikte beautytools. Maar, hoe vaak denk jij erover na dat dezelfde borstel die je nu door je pasgewassen haar trekt, gisteren nog je bezwete lokken geeft geborsteld na een bezoekje aan de fitness? Tussen de haren van je borstel zit roos, olie en residue van stylingproduct verstopt. Om te vermijden dat dat keer op keer terug in je haren terechtkomt moet je ervoor zorgen dat je je haarborstel genoeg schoonmaakt. En dat doe je zo:
1. Verwijder het haar uit je borstel met behulp van je vingers of het puntige uiteinde van een kam.
2. Dompel de haren van de borstel onder in een kom met warm water en enkele druppels shampoo. Gebruik je vingers om het mengsel in de borstelharen te werken. Let erop da je niet de volledige borstel onderdompelt als die een houten steel heeft!
3. Spoel de borstel uit met lauwwarm water of dompel hem onder in een kom met proper water om alle vuil en zeep te verwijderen.
4. Schud de rest van het water uit je borstel en leg hem met de haren beneden op een handdoek om te drogen.
Stijltang
Wanneer je een stijltang gebruikt is de kans groot dat je ook een product gebruikt dat je haar beschermt tegen de hitte (of dat zou je tenminste toch moeten doen). Zo'n product durft heel wat vettig residue achterlaten op de platen van je stijltang.
Dat los je gelukkig makkelijk op door om de paar weken een washandje met wat zeep vochtig te maken, en dat lichtjes over de platen van je stijltang te wrijven. Let er natuurlijk wel op dat die op dat moment niet aanstaat.
Make-up borstels
Make-up borstels die elke dag in contact komen met je huid kunnen al snel een broeihaard worden voor bacteriën. Daarom is het belangrijk om ze om de twee à drie weken grondig te wassen. Dat doe je best met water en babyshampoo, maar ook een reinigingsproduct op basis van alcohol kan zeker geen kwaad, omdat dat de bacteriën doodt. Zo ga je te werk:
1. Gebruik dagelijks een speciale brush cleaner in sprayvorm om je borstels een snelle schoonmaakbeurt te geven. Spray rechtstreeks op de haren van je borstel, en veeg vervolgens schoon op een handdoek of tissue.
2. Om de twee tot drie weken is het tijd om je borstels een grondige schoonmaakbeurt te geven. Maak de haren van je borstels vochtig, breng een drupje babyshampoo aan in de palm van je hand en dep daar vervolgens je make-up borstel in. Was zo de borstelharen tot er geen make-up restanten meer uitkomen. Spoel de shampoo weg met lauwwarm water en laat de borstel plat drogen op een handdoek.
Haardroger
Je haardroger is dan wel geen voor de hand liggende bron van bacteriën, je zou ervan schrikken hoeveel vieze beestjes zich na verloop van tijd gaan nestelen in het ding. Telkens je de haardroger gebruikt worden deze bovendien door de kamer gekatapulteerd. Maak je achterkant van je haardroger regelmatig schoon om het aantal bacteriën tot een minimum te beperken.
1. Verwijder het achterste roostertje van je haardroger, wanneer deze niet in het stopcontact zit. Hier zit namelijk een heleboel vuiligheid verzameld.
2. Gebruik een propere handdoek of een nieuwe tandenborstel om het vuil dat je ziet te verwijderen. Maak daarna een handdoek lichtjes vochtig, en ga daarmee ook even over de buitenkant van je haardroger. Op die manier verwijder je ook alle restanten van haarproducten die zich mettertijd op je haardroger vastgezet hebben. (br.hln)
|