Je haar is een belangrijk accessoire. Voor veel vrouwen is het een
verleidingsinstrument, daarom hebben ze graag glanzende, gezonde
lokken. Wist je dat droog, dun of beschadigd terug kunt doen herleven
door op je voeding te letten, we leren je hoe.
Vette vis en gevogelte Vette
vis zit boordevol omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer, meldt
gezondheidsnet.be. Deze stoffen houden je hoofdhuid gezond, wat zorgt
voor de glans van je haar. Door regelmatig kip en kalkoen te eten,
voorzie je je haar van voldoende proteïnes en ijzer. Dit sterkt je
lokken en maakt ze minder broos.
Groenten Groenen
groenten als spinazie en broccoli bevatten veel vitamine A en C. Dit
zijn stoffen die het lichaam nodigt heeft om talg, een natuurlijk
verzorgingsmiddel, aan te maken. Daarnaast zijn wortelen heilzaam voor
je haar. Ze zitten boordevol vitamine A, waarvan je lokken gaan
glanzen.
Peulvruchten en noten Je haar
heeft proteïnes nodig om te groeien, rode bonen en linzen zijn hier een
goede bron van. Daarnaast bevatten ze ook ijzer, zink en biotine. Deze
laatste stof is goed voor de algemene gezondheid van je haar en gaat
kaalheid en de vergrijzing van je lokken tegen. Ook in noten zit veel
zink, neem dus regelmatig als snack amandelen, wal-, cashew- en
pecannoten.
Volkoren Bruin brood en volkorenpasta vullen je voorraad zink, ijzer en vitamine B aan, allemaal broodnodige stoffen voor je haar.
Melk Zuivelproducten
bezorgen je haar calcium, waardoor het sneller gaat groeien. Melk en
yoghurt bevatten veel proteïnes, wat voorkomt dat je haar afbreekt. (br.hln)
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek