NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Inhoud blog
 • 765 Logicomix
  Zoeken in blog

  <bgsound src="http://blog.seniorennet.be/Music/Elton_John-Candle_in_the_wind.mid" loop="infinite">
  Toren roept haan
  Cursiefjes onder de kerktoren.
  Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
  04-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.706 King

  706 King

  Het haantje uit Memphis Martin Luther had een droom.
  Ik had er ook een. De reuzen van Concordia werden opgenomen in het immaterieel erfgoed van Vlaanderen. Binnen kort volgt UNESCO.
  De dienst informatie vroeg mij plots hoe hoog de reuzen zijn (3,97 m), of ze draagbaar zijn (uiteraard) en wie ze normaal draagt. Dat viel samen met de toewijzing van de titel Cultuurlaureaat, voor de derde keer en hopelijk goede keer.
  En daar was mijn droom. Waarom vroeg de gemeente dat nadat ze plaatsing in de Pastorij St;-Martinus en betalen van de verzekering afgewezen hadden? Ik dacht naïefweg dat ze iets van plan waren voor de uitreiking van de prijs. Misschien mogen de reuzen aanwezig zijn? Ze zouden in de foyer van de Muze (van Meise) een mooie publieke plaats kunnen innemen!
  Op de 50 jarige huwelijksjubilea van sympathisanten van Jan en Mie waren ze aanwezig. Dat zou nu ook een mooie verrassing zijn.
  Wait and see, kraaide de haan!

  6.9.1965 -2015
  Jeugdraad Meise
  50

  04-09-2015 om 08:40 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.705 Monumentendag

  705 Monumentendag

  Op 13.9.2015 toont Berla enkele verscholen parels van ons erfgoed in Meise.
  In de St.-Martinuskerk geeft Johan Grootaers uitleg over de tempera’s. De verdwenen H. Perus op de paal wordt even belicht. Het verband met de monumentale muurschildering van Meisenaar constructivist Jan Beekman God is liefde wordt gelegd met Het Laatste Oordeel op de muurschilderingen in de kerk.
  Wil je die bezichtigen dan begeef je je naar het Chiroheem, oploopafstand Krogstraat 7.
  In de Jeugdclub Knodde (bestaat dit jaar 52 jaar en Jeugdraad Meise 50) verdween een zwart – wit muurschildering “Het laatste avondmaal”, die je op foto kunt zien.
  De derde locatie is de St.-Stephanuskerk in Oppem. Hier krijg je deskundige uitleg over de recent ontdekte muurschilderingen.
  Vervolgens is een bezoek aan het tramhuisje in de Stationsstraat aangewezen. Er worden oude foto’s van de tram in Meise getoond.
  Daarna kun je nog naar de kerk van Rossem, waar ook oude muurschilderingen zijn. De parochieploeg houdt er een parallel evenement. Bezichtig zeker eens het beeld van de H; Anna ten drieën op de eerste zuil links.

  28-08-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.704 Treintje

  704 Treintje

  Door het slechte weer moest ik gidsen op het treintje in de Plantentuin Meise.
  Er zijn twee wagonnetjes en als de bezoek(st)ers verspreid zitten is het een marteling voor mijn stem om iedereen te laten ‘genieten’ van mijn uitleg.
  De audiovisuele middelen – waar ik mijn tijdens mijn levenswerk intens mee bezig was – kunnen soelaas bieden.
  In elk compartiment is een luidspreker. Naast de bestuurder is een geluidsinstallatie met cassettes. Er zou ook een micro bij kunnen.

  We vertrokken aan de Oranjerie, waar ik voor het vertrek een algemene inleiding gaf over de Romantische Plantentuin en de Engelse landschaptuin.   De drie beelden van Henri Lenaerts geven aanleiding tot wat de Plantentuin doet :

  1. Vruchtbaarheid :                    missie 1 : Planten bewaren
  2. De Vorser :                            missie 2 : wetenshappelijk onderzoek
  3. De menselijke bestemming : missie 4 : educatie

  Tijdens de rit uitleg geven vergt wel aanpassing. We overschrijden de Maalbeek (grens twee types tuinen) en de drie dreven Koninginnendreef, Kathedraaldreef en Eredreef.
  Aan de halte kan even uitleg gegeven worden over administratiegebouw en herbarium.
  De volgende stop aan het kasteel van Boechout vraagt om een korte historische uitleg over de waterburcht en haar bewoners en bewoonsters. Keizerin Charlotte van Mexico, laatste bewoonster mag niet vergeten worden.
  Er kan even gewezen worden op de aanwezigheid van de tuinwinkel en het klein landbouwmuseum.
  Tot aan de serres wijzen we op de verzameling Magnolia’s en themawandelingen.
  Een bezoek aan de serres van 1 uur is doenbaar en dan kunnen de bezoek(st)ers opstappen het volgende uur.
  Toon de Elisabeth magnolia en geef uitleg over het Coniferetum.
  Aan de stop Ballatkas hebben we het uiteraard over de Fruticetum, de tuin met geneeskrachtige planten en het Herbetum.
  In wild Meise stootten we op een versperring met een afgebroken tak, die we gelukkig snel konden opruimen.
  De oor de collectie levende planten komen we aan de ingang Meise – dorp. Hier kan een woordje historische uitleg over het verdwenen kasteel te Meysse, de ijskelder (Dianatempel) en de Oranjerie.
  In het voorbij rijden wijzen we op de Watercipres (sequoia) en de Moerascipres met de fameuze luchtwortels.

  Je kunt uiteraard niet stilstaan met het treintje en je moet dus je uitleg aanpassen aan het ritme van het elektrisch aangedreven treintje. Voor we nog een mijlpaal nemen in de digitale wereld, waarbij de bezoek(st)ers hun uitleg zelf kiezen op hun smartphone, kunnen we alvast een eerste stap zetten.

  21-08-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.703 Komboloi

  703 Komboloi

  Dat is de voorloper van de gebedskettingen van de Islam en komt uit Griekenland. De kralen zijn van amber, koraal, hoorn, hout of zilver. Ze produceren alle een apart geluid.
  De Arabieren spelen ermee in hun hand. Deze gewoonte voldoet de behoefte van de mens om met zichzelf te communiceren. Je vindt ze in verscheidene godsdiensten : Hindoeïsme, Boedhisme en Christendom.
  Bij ons zijn de paternosters wat op de achtergrond geraakt. Ken je nog de tientjes en de rozenkrans. Het aantal gebeden zorgt voor de benamingen.

  14-08-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.702 Buurderij

  702 Buurderij

  De loods van Fernand Ringoot onder de toren van St.- Martinus Meise stond te verkommeren. Hij was al eens afgerand. Nu gaan lokale boeren vanaf nu elke vrijdag tussen 17 en 19 uur hun artisanale producten aanbieden. Ze kunnen ook online bestellen en elke vrijdag afhalen aan de Brusselsesteenweg 54.
  De initiatiefnemer is leerkracht Alain Spinnoy (56) uit Londerzeel. Hij promoot al een tijdje artisanale producten van lokale boeren. Hij leerde het concept kennen in Frankrijk. In België zijn er ondertussen reeds 30 'buurderijen', maar Vlaanderen hinkt achterop. Consumenten zoeken kwaliteit, betrokkenheid en eenvoud.
  De leden van een 'buurderij' hebben vijf dagen om hun boodschappen te doen op de site en de producent bepaalt de prijs, de productiemethode en het aanbod. Tussen Meise en Mechelen zijn een tiental landbouwers die mee werken.
  Inschrijven is gratis en zonder verplichtingen.

  07-08-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.701 Scouts

  701 Scouts

  Het gaat uitstekend met de 'Skoetë van Roi'. Voorde jongste groep ‘de kapoenen’ bieden zich steeds meer kandidaten aan, van 25 naar liefst 70 kinderen. Reeds in de winter contacteerden de ouders de groepsleiding reeds". Er zou een ledenstop moeten komen.
  Het is wel vervelend als we geen kinderen meer kunnen toelaten. Maar de veiligheid en de werkbaarheid 70, conform onze huidige leidingbezetting. Daarom roepen ze doen nieuwe leiders op van 18 jaar of ouder. Ervaring bij een andere scoutsgroep is een pluspunt.
  Wat is de oorzaak van dat succes ? Iedereen heeft zin om naar de scouts van Rode te komen. De mond-aan-mondreclame werkt zeer goed. In de Sint-Maartenschool in Meise volgen de klasgenootjes het voorbeeld van wie reeds lid is.
  De Scouts van rode waren er reeds bij in 1973 voor V.V.K.S. met Akela Myriam Van der Stighelen en Edwig De Valck aan het roer.

  31-07-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.700 Meidoorn

  700 Meidoorn

  De Meidoorn zou volgens een Germaanse legende ontstaan zijn uit een bliksemschicht.
  De rook die hierbij ontstaat zou de doden naar het Walhalla voeren. Op begrafenisrituelen gebruikte men Meidoorntakken om het vuur voor de verassing aan te maken.
  Er was geen Meidoorn op de crematie van twee vrienden van het geboortejaar 1941 : Chris Wijns uit Wolvertem en Raoul Moyson uit Meise in het Crematorium in Zemst. Dat is moeilijk te vinden, want de aanduidingen op de wegen ontbreken grotendeels. Het is wel een functioneel betonnen gebouw met een parking onder het volledige gebouw. Zou het geen goed idee zijn daar Meidoorn aan te planten ?

  24-07-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.699 Troje

  699 Troje

  In de raden in Meise wordt het systeem D’Hondt toegepast. Dat houdt in dat volgens een verdeelsleutel gelinkt aan de voorgaande verkiezingen, de fracties van de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn. Die hebben enkel een waarnemende functie.
  De bevoegde schepen behoort ambtshalve tot de raad.
  Voor raden en verenigingen zouden de verkozen mandatarissen best niet actief deelnemen. Want dan zijn ze rechter en partij. Het gekende verhaal van het paard van Troje is hier van toepassing.
  Een andere uitdrukking die hierop van toepassing is : hamer en aambeeld zijn.
  Je kunt ten andere ook geen haan en kip zijn.

  17-07-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.698 Bemoeizucht

  698 Bemoeizucht

  Het groene vingertje. Zouden ze dat niet beter op hun initiatieven zetten. De Romeinen gebruikten dat teken al.
  In Meise gaan ze zich al bemoeien met de warme maaltijden in de scholen. Ze willen dat er wekelijks een vegetarische maaltijd geserveerd wordt. Zouden ze dat niet beter overlaten aan de oudercomités.
  Inzake mobiliteit ergeren wij ons nog dagelijks aan de wildgroei van verkeersplaten. Resultaat : vooral de oudere bestuurders kijken meer naar hun snelheidsmeter en de platen dan naar de weg.

  10-07-2015 om 08:51 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.697 Merckx

  697 Merckx

  Eddy Merckx belandt op woensdag 17 juni 2015 op tram 70.
  Eddy behaalde 525 overwinningen op de weg. De lezers van “Het Nieuwsblad” kozen de vijf allermooiste. Van maandag 15 juni tot en met vrijdag 20 juni wordt de vijf bekend gemaakt.
  De persoonlijke fotoselectie van Eddy en commentaar krijgen we op zaterdag 27 juni gratis bij “Het Nieuwsblad”in onze Tourgids.
  Zaterdag 13.5 werd het kunstwerk Eddy baron Merckx van Paul Gregoir ingehuldigd onder het motto “Als topsport kunst wordt”.
  De initiatiefnemers waren bijzonder tevreden. De opkomst van de fans en de pers was zeer groot. Ik was bijzonder fier dat mijn kleindochter Hannah en haar vriendje geïnterviewd werden op www.zoomin.tv

  03-07-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.696 Brand

  696 Brand

  Op woensdag 3 juni brandde de Lotuskoekjesfabriek in de Ossegemstraat in Meise volledig uit.
  Twee brandweerlui zijn woensdag bij het blussen zwaargewond geraakt, maar zijn buiten levensgevaar. Tom De Cooman, een 32-jarige brandweervrijwilliger, en zijn collega liepen tweedegraads brandwonden op aan de handen toen ze twee collega's vanonder het puin van een ingestorte muur wilde halen.
  Lotus Bakeries is sinds 1979 actief in Meise. Het nam toen Biscuiterie Ribert over. Er werden vooral suikerwafels van het merk Suzy, vanillewafels en Brusselse wafels gebakken, goed voor een jaarlijkse productie van vijf miljoen kilogram.
  Cafébazin Ann Ferré van 'De Volle Pot' was één van de 25 bewoners die heel de dag niet meer in hun woningen mochten. Ze moest met het haar 8-jarig dochtertje de nacht doorbrengen op hotel.

  26-06-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.695 Midzomer

  695 Midzomer

  Enkele oud-leerlingen van de Gemeentelijke Jongensschool in Meise namen het initiatief om een WK-feest in Meise centrum te organiseren op een groot scherm en met de nodige randanimatie. Dat werd een groot succes en de opbrengst ging naar het goede doel.
  Tijdens het weekend van 26, 27 en 28 juni komen er voor het eerst Midzomerfeesten in de gemeente. Birgen Wyns, Bram De Ridder en Tom Heyvaert zijn de organisatoren. Deze vervangen de zomerkermis.
  De slogan “Meise boven” komt van onderwijzer en schoolhoofd Van Eeckhout, die op een nogal verouderde wijze zijn leerlingen ’s morgens voor de aanvang van de les, de slogan liet scanderen in twee talen. Daarvoor is hij zich ooit voor het schepencollege mogen komen verantwoorden. Maar zoals u ziet blijft de ludieke kant van deze actie hangen.
  Op vrijdag 26 juni om 17 uur wordt de aftrap gegeven met de 'After Work' , een kinderdisco in de grote tent en dat wordt afgesloten met Discobar Solution Studio Brussel-dj Gunther D.
  Op zaterdag 27 juni is er de gebruikelijke markt en ’s avonds treden Charles (voormalig frontman van de 'Magical Flying Thunderbirds', John Dennis & Ziva en afsluiter DUK op. Tussendoor zorgt DJ Stafke De Proft voor ambiance. De toegang gratis."
  Zondag 28 juni zorgt Chiro Meise voor activiteiten voor jong en oud én houdt een een gezellig streekbierencafé open.
  De opbrengsten gaan naar het goede doelen 'Build A Wall'. De de Meelopers Meise, Chiro Meise en de gemeente Meise verlenen hun medewerking.
  Of onze reuzen Jan en Mie van de partij zullen zijn hangt af van de verzekering die moet afgesloten worden.

  19-06-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.693 Kampioen

  693 Kampioen

  Zondag 12.4.2015 werd K.F.C. Meise kampioen in derde F na een 0-0 op het veld van Beigem. Ze begonnen de wedstrijd met schrik omdat ze in de heenronde verloren met 1-3.
  De toeschouwers kregen geen waar voor hun geld, want Beigem trapte één keer op het doelhout en Meise bleef bij een poging van Stuckens op de lat.
  Bestuur, trainers, spelers en supporters vierden de titel in The Lounge in het centrum van Meise.
  Voor trainer Peter Van Hove was het zijn eerste titel in zijn eerste seizoen bij de club. Die wist dat Meise een goede ploeg was en vond er zijn ambitie.
  De overwinning zat er niet in en tijdens de tweede helft gingen ze voor gelijkspel.
  Het feest achteraf liep de spuigaten uit. De voorzitter danste op de tafels en vierde zo zijn 10 jaar als voorzitter.
  Nu zal Meise aantreden in 2de provinciale. Men wil de jeugdspelers laten doorstromen. Dat is een nobel doel. En de ambitie is : doorstoten naar 1ste provinciale.
  Zou het niet aangewezen zijn een fusie aan te gaan met Wolvertem. Dat is wat te vroeg volgens insiders. Maar er is alvast een een samenwerkingsakkoord voor de jeugdwerking.

  12-06-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.692 Aquarel

  692 Aquarel

  Piet Van Aken is heden ten dage alomtegenwoordig.
  Een aangename verrassing ondervond ik bij een bezoek aan zijn tentoonstelling in de Pastorie St.-Martinus. Naast elke aquarel hangt een gedicht van deze kunstenaar. Ik suggereerde hem van er haiku’s van te maken : één bij elke schilderij.
  Bij de oprichting van de Jules Van Campenhoutprijs voor poëzie en schilderkunst pleitte ik reeds voor woord en beeld. Ik bleef dat herhalen tot de prijs voor plastische kunst Maurits Naessensprijs werd, dank zij de toelating die ik verkreeg van de weduwe van onze mecenas. Doordat de prijzen georganiseerd werden in het kader van onze taalschool bleef ik aandringen op de combinatie gedichten – afbeeldingen (audiovisueel).
  Wij zetten het idee om in de tentoonstelling in het kasteel van Boechout in 1992. We vierden 25 jaar AVC Jos Chabert cl met een academische zitting waarin de rode draad was : “AVC podium1982” van onze betreurde laureaat Gerry Florizoone met “Dat alles is voortdurend”, maar dan de combinatie met ballet. We vertaalden dat gedicht in de 6 onderwezen talen + Russisch. De dans gebeurde door de groep van Kesteman van Het Goudblommeke van papier.
  Ik heb later voor elk werk van Ikebana in de Plantentuin Meise een haiku gemaakt. Maar tot een tentoonstelling kwam het niet.
  Ondertussen werd Herman Van Rompuy haiku - ambassadeur voor Japan.

  05-06-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.691 Volksverhalen

  691 Volksverhalen

  In haar thesis voor professor Top behandelde leerkracht Nicole Coremans van het CVO Meise en Jette dit onderwerp voor Meise.
  Jules Van Campenhout, burgemeester van Meise tot de fusie, vertelde het verhaal van de zes wegjes en tekende het op. Dat gaat over de Diepestraat, een van de laatste hollewegen van Meise. Het is een kruispunt aan de heirbaan waarvan de zes wegjes (5 asfaltwegen en één kerkwegel) leiden naar Oppem, Wolvertem, Mankevos en Hasselt, Meise, Kaarlijk en Amelgem, Ossel (via de heirbaan).

  Ring TV gaf mij de gelegenheid om dit verhaal te vertellen. Ik zette het om in authentiek Meises dialect voor de werkgroep dialect N.W.-Brabant, die helaas niet meer actief is.

  http://www.ringtv.be/video/de-zes-wegskes-van-meise

  Robert Mac Farlane beschreef op een grandioze wijze in "Wild Places" de sensaties die je kunt meemaken in een holleweg.  Dat inspireerde mij om haiku's te maken over de wilde natuur.

  http://blog.seniorennet.be/ikoe

  29-05-2015 om 08:52 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.690 Strijders

  690 Strijders

  De kerk zat afgeladen vol voor de viering van 10 mei 2015 Moederdag, 8 mei Wapenstilstand en 6.9 .2015 Jeugdraad bestaat dit jaar 50 jaar.
  De fanfare van Westrode was van de partij en luisterde met aangepaste muziek de misviering op. Van het politieke front daagden op : burgemeester Jos Emmerechts, Sonja Becq, Paul van Doorslaer en schepen van de jeugd Wim Verbeke. Raadslid Veerle De Cuyper was verontschuldigd wegens immobiliteit. Raadslid Gunther Van Doorslaer en ex voorzitter Paul Verdoodt verontschuldigden zich per e-mail.
  Magister Frans Stoffelen ging voor. Hij verraste iedereen op het einde van de viering met hulde aan de stichters van de Jeugdraad op 6.9.1965. Hij vroeg aan de getuigen van dat heuglijke en historische feit recht te staan. Die kregen een hartverwarmend applaus. De helft van de aanwezigen maakte in de jaren zestig de activiteiten van de Jeugdraad mee. De senioren van nu waren de jeugd van toen!
  Zo gaf de parochie blijk van dankbaarheid, respect en erkenning van puur vrijwilligerswerk.
  Na de mis en de ceremonie aan het monument was er nog een receptie in ’t Moment. Schepen Herwig Cornelis daagde daar op.
  Schepen van de jeugd Wim Verbeke had geen tijd voor de gelegenheidsfoto. Hij had het te druk achter de toog. Want hem kennende sprong hij in tussen de mensen om mee te werken om alles vlot te laten verlopen.
  Nu ligt het verdere initiatief voor de viering van het gouden jubileum van Jeugdraad Meise bij de huidige Jeugdraad en het gemeentebestuur. Wait and see!

  22-05-2015 om 09:13 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.689 Prijzen

  689 Prijzen

  De eerste prijzen in Meise waren de Jules Van Campenhoutprijs voor poëzie. Die ontstond en werd ingericht door het Audiovisueel Centrum Jos Chabert Meise en Jette. De prijs werd gefinancierd door de gemeente.
  In dat kader ontstond de Maurits Naessensprijs die gesponsord werd door het Mercatorfonds.

  In 1998 vond men het nodig de prijzen te bundelen. De expertenjury’s werden opzij gezet en zelfs niet bedankt! In de nieuwe plaatselijke jury’s daagden inwijkelingen op, die een graantje wilden meepikken. Zo ontstond de prijs voor kortverhalen de Ward Ruyslinckprijs.
  De cultuurraad eigende zich op een handige manier de Maurits Naessensprijs toe, maar verspeelde de sponsoring. Dat werd dan maar opgenomen in de begroting Cultuur.
  De nieuwkomers werden op het verhoog geplaatst en de initiatiefnemers werden opzij gezet, naar oeroude Vlaamse traditie.
  De nieuwe inrichters hebben niet te klagen. Ze werden uitvoerig gevierd. Als dank kwamen zij op tegen de meerderheid, wat hun goed recht is uiteraard. Nu klagen roept wel bedenkingen op! Maar er zijn nu eenmaal veel tafelspringers die denken dat zij alleen in het voetlicht passen!

  16-05-2015 om 08:36 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.688 Hoogbouw

  688 Hoogbouw

  Bruno Wyndaelerichtte een actiegroep op 'Voor een leefbaar Meise'. Naast hem op de Brusselsesteenweg worden appartementen opgetrokken, te hoog naar het oordeel van de omwonenden.
  Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan werd echter onder de groene schepen vastgelegd. Daar was toen een openbaar onderzoek en konden betrokkenen bezwaar aantekenen.
  Het aantal bouwprojecten swingt inderdaad in de gemeente Meise, vooral in de parochie Wolvertem, uit de pan.
  De aanvraag gaat over de bouw van een blok van 4 hoog met 11 appartementen. Dat is enkel op de Kleine Wouwer zo. Toen ik daar bouwde vergat ik het verkavelingsplan goed te bekijken. Toen de bouw verrees schrokken wij ons dan ook een bult! Wij hebben het opgelost met de aanplanting van dennen en laurier.
  Meise moet leefbaar blijven. Aan de overkant staat en appartementsgebouw met 4 lagen. Dat is meer dan genoeg!
  Een projectontwikkelaar nam de verdediging op zich. Volgens hem wordt in Meise centrum de volledige zone, waaronder heel wat oudere en historische gebouwen, rond de kerk beschermd. De vraag naar appartementen is echter vooral bij oudere inwoners reëel.
  De gemeente Meise vergunt een project op de Brusselsesteenweg en in de Onze-Lieve Heerweg en de Krogstraat. De dienst Stedenbouw heeft gunstig geadviseerd en de projecten voldoen volledig aan de normen en eisen van het RUP.

  08-05-2015 om 08:48 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.687 Tram

  687 Tram

  Het laatste hoofdstuk van de tramsaga in Meise is nog niet geschreven.
  Waarom trekken ze de metro niet door tot Antwerpen? Dat zou pas goed bestuur zijn!
  Na een informatieronde kwam er een bevraging bij 510 Meisenaren.
  Twee op drie Meisenaren willen de sneltram gebruiken en 80 procent zal te voet of met de fiets naar de halte gaan. Dat blijkt uit een enquête die tussen 16 en 20 maart bij 510 Meisenaren uit de verschillende deelgemeenten en van alle leeftijdscategorieën werd afgenomen. Dat gebeurde in opdracht van De Lijn, weliswaar door medewerkers van een extern onderzoeksbureau. Zo’n 63 procent van de ondervraagden Oppem, Meise en Wolvertem zouden de tram gebruiken. Ongeveer 21 procent (2.400 reizigers) van hen gaat dit volgens de enquête zelfs dagelijks doen. 80 procent (dagelijkse) tramreizigers zal te voet of met de fiets naar de halte komen. De anderen zullen de auto nemen om aan het vertrekpunt te geraken.
  Het andere traject aan de andere kant van de A12 blijkt voor 23 procent te moeilijk omwille van het oversteken en 77 procent van de Meisenaren zien dat niet als een barrière. De Lijn zegt rekening te zullen houden met de resultaten.

  Waar lag de tram vroeger? daarvoor kun je terecht op http://www.bloggen.be/erfgoedmeise 

  01-05-2015 om 08:49 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.686 Cantate

  686 Cantate

  Na het herdenkingsjaar 2012 van August De boeck hebben ze in Merchtem niet stil gezeten.
  Het kwam zo waar tot een slotconcert van werk van August De Boeck in Gdansk in Polen in de Vlaamse Week.
  Een muziekuitgeverij uit het Duitse München gaf ondertussen De Dahomese van De Boeck uit. De dirigent van Brassband Buizingen ontdekte verloren gewaande partituren in een oude uitgeverij in Brussel. Die ontdekking resulteert nu in een cd in samenwerking met de Gidsen. Wie weet zit de cantate voor gravin Roose de Baisy uit Meise er niet bij ?
  In oktober zal in Merchtem de permanente tentoonstelling August De Boeck (1865-1937) in het August De Boeckhuis worden geopend met een academische zitting en concert. De cantate Baron d' Hoogvorst wordt op 17 oktober in Meise opgevoerd en op 31 oktober in Merchtem met driehonderd uitvoerders.
  Info: www.augustdeboeck.be

  24-04-2015 om 08:54 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto

  Archief per week
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!