NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Inhoud blog
 • 681 Confetti
  Zoeken in blog

  <bgsound src="http://blog.seniorennet.be/Music/Elton_John-Candle_in_the_wind.mid" loop="infinite">
  Toren roept haan
  Cursiefjes onder de kerktoren.
  Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
  24-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.621 Besparingen

  621 Besparingen

  De gemeente zit er slecht voor. Ofwel worden de belastingen verhoogd men zet in op besparingen. Extra inkomsten kunnen bekomen worden via de verkoop van gebouwen en gronden, die hun bestemming verloren.
  De schepen van financiën heeft de zware taak deze klus te klaren. Hij moet ervoor zorgen dat het financieel draagvlak van de gemeente groter wordt dan de leninglast.
  Er komen geen ontslagen bij het personeel maar de werknemers die met pensioen gaan, worden niet vervangen. Er wordt ook gereorganiseerd. Er komen geen loonsverhogingen in de volgende jaren. Ook op de subsidies wordt bespaard : energie, ontwikkelingssamenwerking, sport-, cultuur- en jeugdverenigingen. Verder volgt een besparing op de werkingskosten van de interne diensten, zonder de dienstverlening af te bouwen.  Ook festiviteiten zoals de jaarmarkt en de avondmarkt, de beiaardfeesten, Jââzz in Mââzz, het seniorenfeest en de 11 juli-viering worden afgeslankt
  Extra inkomsten komen er via bijsturing van bepaalde belastingsreglementen en retributies zoals op de inname van openbaar domein, tweede verblijven, leegstand, rioolaansluiting van gebouwen en onbebouwde percelen en de verkoop in van de pastorie van Wolvertem, het oud gemeentehuis van Wolvertem en drie bouwgronden in Meise.
  Grote investeringen komen er niet. Het project voor extra sociale wooneenheden in de Stationsstraat (achter het C.V.O.) blijft prioritair.   De gemeentelijke website wordt vernieuwd, inclusief een e-loket en een systeem voor klachtenbehandeling. In de bib komen zelfscanbalies en het lezen van e-boeken via tablets. Er komt ook een opslagplaats in de Veilinglaan en het Neromhof wordt aangepast, zodat Levedale kan uitbreiden.

  24-01-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.620 Reeën

  620 Reeën

  Overstekend wild werd een plaag op de Merchtemsesteenweg. Er werd opnieuw een ree doodgereden. Daarom komen er borden die automobilisten waarschuwen. Niet alleen de dieren, maar ook de chauffeurs zijn in gevaar. Als je met zo’n dier in aanraking komt of moet uitwijken, kunnen er zware gevolgen zijn.
  Er zouden 60 reeën rond lopen in Meise. In de Plantentuin zitten er ook. Zij houden zich op in de bossen, maar ook op velden waar nog maïs staat. Als de groep te groot wordt , vechten ze en zitten ze achter elkaar aan. Ze rennen dan ook soms blindelings de straat op.
  De gemeente zou wildspiegels plaatsen en waarschuwingsborden. Wildspiegels doen de reeën geloven dat er een roofdier zit, door de weerspiegeling van het licht ’s nachts.
  Een aangereden hert moet naar het OCMW gebracht worden. Pas vanaf 1 januari mag op de reeën gejaagd worden.

  17-01-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.619 Zwanenhalsagave

  619 Zwanenhalsagave

  In de Moessonkas van de Plantentuin in Meise bloeit de 105 jaar oude zwanenhalsagave (Agave attenuata).
  Dat is uitzonderlijk, want de vorige keer gebeurde dit in januari 1981. De bloeistengel van de plant illustreert duidelijk haar naam. Hij is meters lang en sierlijk gebogen. De tuinier die hem verzorgt wijt het bloeien aan de 'stress' die de agave doormaakte toen hij zo'n drie jaar geleden naar de nieuwe moesson- en savannekas werd overgeplant. De bloei duurt enkele weken.
  De agave is bekend omdat men er tequilla van maakt in Mexico.  Maar de soort die hiervoor in aanmerking komt, kun je bewonderen in de woestijnkas.
  Dit is opnieuw een meevaller voor de Plantentuin, die vorige dagen nog in het nieuws kwam in verband met de toegekende centen door de Vlaamse regering, die niet zouden volstaan.

  10-01-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.618 Erover

  618 Erover

  Mijn Kerst- en Nieuwjaarswens was erover, volgens mijn jongste.
  Ik wou origineel uit de hoek komen. Bij gebrek aan passende foto of haiku greep ik maar naar mijn visitekaartje. En inderdaad, dat is nogal veel in één keer. Maar dank zij de links geeft het de mogelijkheid te kiezen, uit het brede gamma.
  Toen bij de fusie van gemeenten in 1976 een nieuwe coalitie aan de macht kwam, heb ik dat ook eens gedaan. Ik had de plannen van ons AVC, gedragen via een enquête bij alle studenten en leerkrachten, ineens doorgespeeld. Dit was in het verkeerde keelgat geschoten van Noël Catry. Hij kwam mij furieus de les spellen. “Weet gij wat dat aan de gemeente kost om één brief te behandelen Ge moet dat allemaal niet in een keer door mijn keelgat proberen te wringen! ? Il faut saucissoner!”, riep hij.
  Als rasecht Volksunieboegbeeld sprak hij graag Frans. Hij bedoelde natuurlijk dat een worst schijfje per schijfje opgediend wordt.
  Mijn verontschuldigingen, als jullie mijn wensen ook zo zouden ervaren.
  Ik kreeg enkele originele wensen terug. Frank van Natuurpunt pakte uit met een selfie -boom.

  03-01-2014 om 07:52 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.617 Tolheffing

  617 Tol

  Onlangs werd de Mankevosstraat naar de 6 wegjes afgesloten voor autoverkeer. In de Kaarlijkstraat gebeurde dit reeds vroeger. Deze wijk is op dit vlak goed bedeeld. Want in de Wijnberg staan in het midden van de straat ook drie paaltjes! De leveranciers die de verkeerde arm nemen, klagen hierover steen en been.
  Op de Nieuwelaan in Meise werd tijdens het bewind van baron d’Hoogvorst ter hoogte van de Plantentuin een bareel geplaatst waar men tol diende te betalen. De mensen moesten er tol betalen, om door te mogen. Dit is misschien een goed idee om de gemeentefinanciën weer gezond te maken.

  27-12-2013 om 07:42 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.616 14-18

  616 14-18

  Oud-strijder Frans Leemans in Oppem werd tijdens de herdenkingsdienst van 11 november 2013 extra herdacht. Alle jaren worden ALLE oud-strijders uit Meise herdacht.
  Schepen Xavier Olbrechts (+) startte de traditie dat op 11 november alle oud-strijders van de gemeente herdacht worden in Wolvertem op de dag van de Wapenstilstand. Op 8 mei gebeurt dat in Meise. Voor Imde wordt elk jaar op 25 augustus, verjaardag van de slag van Imde, hetzelfde gedaan. Men had toen misschien beter de derde viering in Oppem laten doorgaan. Maar als men doordenkt heeft elk van de 8 parochies die onze gemeente rijk is recht op een viering. Men zou kunnen roteren van parochie tot parochie, maar dat wordt ingewikkeld.
  Binnen de V.V.V. werd besloten de steen van voorzitter Frans Van Beneden te voorzien van een gedenkplaat met een tekst van dr. Jan Vanden Eynde. Deze tekst werd aangepast als volgt : "Meise eert zijn helden, soldaten en al wie leed onder een oorlog." Er werd bewust het woord oud-strijder weg gelaten, omdat te veel mensen dat statuut opeisen, terecht of onterecht!
  Frans heeft de plaatsing helaas niet mogen meemaken. Toen hij overleed verwittigde ik zijn vriend van Alu-glas in Grimbergen en herinnerde hem aan zijn belofte om de tekst op glas aan te brengen op de steen op het kerkhof in Meise. Hij deed dit gratis.
  Frans Leemans werd in 1940 in de grachten van Maldegem door een Duits vliegtuig neergeschoten. In de gang van het plaatselijke klooster, waar de overledenen gebracht werden herkende een zuster van dat klooster (oorspronkelijk van Oppem) onmiddellijk de naam Frans Leemans. Zij heeft de familie op de hoogte gebracht.
  De lijst van de oud-strijders werd in Meise door Jan Vanden Eynde samen gesteld en gepubliceerd. Er is vraag naar een correcte lijst voor Oppem en de resterende 5 parochies uit de oude gemeente Wolvertem. Voor Oppem kan die in Brussegem bestaan. Voor Wolvertem kan men misschien terecht in de geschiedenis van Wolvertem van t’ Kint.
  Er mag zeker niet beweerd worden dat er in Meise oud-strijders vergeten worden. Als de V.V.V., die door interne twisten uiteen viel, dan al iets positiefs gerealiseerd heeft is het wel dat!

  20-12-2013 om 09:19 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.615 Fragmenten

  615 Fragmenten

  Er werden unieke muurschilderingen uit de 16de eeuw bloot gelegd, tijdens de restauratiewerken in de kerk van Oppem.
  Dat zou de renovatiewerken, die twee jaar zouden duren, aanzienlijk kunnen rekken. Bij het wegnemen van de lambriseringen werden ze ontdekt, op houten panelen tegen de muur.
  Er zijn twee hondenkoppen, een slang en een deel van een draak met daarnaast tekst te zien. Schilderingen gaan meestal verloren. Hier lijken ze op de eerste pleisterlaag te staan. Dus dat doet vermoeden dat ze dateren van bij de bouw of de verbouwing van de kerk. De deskundige meent dat ze van het jaar 1500 zijn.
  De kostprijs van de restauratie van het kerkje bedraagt 1 miljoen Euro. Het werk voor de studie van de muurschilderingen kost al 19.000 Euro. Dat prijskaartje zal dus flink oplopen en de 20 % bijdrage van de kerkfabriek en de gemeente dus ook.

  13-12-2013 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.614 Ijzer

  614 Ijzer

  Er worden vier ijzeren bomen in Wolvertem geplaatst op de Wilgenlaan. De kostprijs is 16000 Euro! De vorige bestuursmeerderheid Groen (?) en kartel CD&V-NVa bestelden die nog. 4.200 Euro per stuk kosten is voor de schepen van Financiën in tijden van besparingen te veel. Op de gemeenteraad werd beweerd dat ze aan de belastingbetaler van onze gemeente echter geen Euro meer kosten: de pseudo kunstwerken waren voorzien in de prijsofferte voor de werken aan de straat van de laagste bieder. Maar als ze in de aanbesteding reeds voorzien waren, klinkt dat wel anders.
  De buurtbewoners reageren pro, contra of niet geïnteresseerd.
  Echte bomen waren beter en gezond. Het is onbegrijpelijk dat Groen dat goedkeurde. Er wordt zelfs geopperd dat het idee er klimop te laten op groeien, van hun komt.
  Men had beter op de rotonde een kunstwerk geplaatst. Want als kunstwerk stelt die ijzeren boom niet veel voor. Op het eerste gezicht lijkt het kerstverlichting. Misschien is het een goed idee om met die ijzeren bomen een compositie te maken op de rotonde aan de Lidl.
  Wat ook vergeten wordt is, dat dit weer een obstakel vormt op het voetpad.   Wat met de aanbeveling van het B.I.V.V. 1.5 m breed en obstakelvrij ? Dat werd echter vergeten, want er is geen voetpad!?

  06-12-2013 om 09:08 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.613 Honger

  613 Honger

  Dit week-end 19 en 20.10.2013 waren er twee activiteiten in Meise –over dit onderwerp.
  De sociale dienst van het O.C.M.W. organiseerde een fototentoonstelling. Bewoners van de service-flats werden erop afgebeeld. Zij vonden dat ze er beter opstonden dan ze in werkelijkheid zijn! Er was bovendien een receptie voor deze dag van de armoede. Werd er enkel kraantjeswater gedronken? Want de kosten van zo’n evenement zouden beter besteed worden aan actie tegen armoede.
  Het tweede event was 30 jaar GROS. Wij hadden het eerder reeds over het overdadig vieren van verjaardagen van verenigingen. Konden ze na de viering van 25 jaar niet wachten tot 50? We vragen ons ook af of de optredens kosten meebrachten. Want er werd nogal ongepast aan politieke inmenging gedaan, door de vraag op het budget niet te besparen. De kosten van dergelijke vieringen, als ze er zijn (maar dat weten we niet), gaan beter rechtstreeks naar projecten.
  11.11.11 was er reeds in Meise in 1966. De leerlingen van het eerste leerjaar met hun onderwijzer van de jongensschool namen dat op zich vanuit de Jeugdraad. Dat was een initiatief van de gemeente op vraag van 11.11.11.
  Als info-avond met debat o.l.v. Bruno Wijndaele, buur van de Muze, was uitstekend. De optredens van het kinderkoor en het harpensemble van de Academie zorgden voor een magnifieke omkadering. Proficiat voor de vrijwilligers die zich gratis en belangloos blijven inzetten.

  29-11-2013 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.612 Verwendag

  612 Verwendag

  Op 12 oktober 2013 was het opnieuw verwendag in de Bibliotheek van Meise.
  Ik was natuurlijk weer te laat voor de twee door mij voorgestelde lezingen : “De teloorgang van de Nederlandse literatuur in het middelbaar onderwijs” en “Obstakels bij het leren lezen van kinderen op het 0-niveau”. Maar alles kan beter en waar een wil is, is een weg.
  Het evenement zat verstopt achter de reuzentent, waarin de avond tevoren de voetbalmanie hoogtij vierde. Bovendien ontbrak de zo gesmaakte en gegeerde soepstand voor de bib.
  Ik luisterde dan maar naar de herinneringen van bibliothecaris Anne. De plaats was nogal ongelukkig gekozen achter de voordeur en naast de eet en drinkstand. Want de conversaties overstegen in ruime mate de lezing. Er werd gratis koffie met een koffiekoekje aangeboden.
  In de kinderafdeling was de gebruikelijke schminkstand. In de leeshoek werd voorgelezen. Een mooie meerwaarde hier zou poppenspel zijn!
  In de leeszaal – Berla - werd aan bloemschikken gedaan, wat mij tot een haiku inspireerde :

  Bloemen rond een hoofd
  van oranje soepgroente.
  Pompoenconstructie.

  Ik ga met mijn idee van lezingen alleszins verder. Ik ga een power-point presentatie maken op grond van “De Bron”, mijn cursus Nederlandse literatuur uit de Normaalschool, met een overzicht van de Nederlandse literatuur door de eeuwen heen. Enkel het laatste hoofdstuk zou nog moeten bijgewerkt worden : na 1960.

  22-11-2013 om 09:01 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.611 T'ai chi
  611 T'ai chi

  Elke vrijdag om 15 u. doen een aantal senioren t’ai chi in De Spil in Meise.
  Van oorsprong is dat een Chinese gevechtsport, maar de bewegingen worden traag, op het ritme van de ademhaling uitgevoerd.
  In het eerste deel van de les “chi kong” worden alle gewrichten los gemaakt en warmt men op, met trage bewegingen op het ritme van je ademhaling.
  Daarna volgt een moment van meditatie, waarin de gedachten leeg gemaakt worden en de buikademhaling gestimuleerd.
  Als slot volgen een aantal vloeiende bewegingen die berusten op 8 fazen in het begin of 24 voor gevorderden.  Het geheel wordt omlijst door Chinese muziek.
  Beginnen is geen probleem.  De nieuwelingen worden opgenomen in de groep en traag maar zeker beheersen zij deze sport na elke maanden. Het positief effect op je gezondheid werd onderzocht.  De resultaten blijken schitterend!  De heilzame effecten werden beschreven in een wetenschappelijk artikel in EOS.
  Overtuigd om mee te doen ?  Bied je dan aan in De Spil en je betaalt 4 Euro per les van anderhalf uur.  De leerkracht is Patrick Van Campenhout, voorzitter van Wushu Vlaanderen.

  15-11-2013 om 09:04 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.610 Lounge

  610 The lounge
  Voor een goede babbel en alles wat erbij hoort kun je voortaan terecht
  vanaf 1 november op de hoek van de Boechtstraat en de Brusselsesteenweg.  Dit was vroeger de boeken- en C.C. – zaak De Cuyper. Carina Cammu (51) zal de zaak runnen.  Zij is een autochtone Meisenaar en in het zoveelste knoopsgat familie van de vroegere uitbaatster van het winkelpand. Zij heeft  ervaring in de horeca.
  Het is alle dagen open tot 20 uur, uitgezonderd zondag, en op de zaterdag-marktdag al om 7 uur. Op de kaart staan :  pannenkoeken, ijs, twee lunchen, snelle happen, een broodje om mee te nemen of een bordje tapas, wijnen, trappisten en bieren.
  De sfeer mikt op het authentieke en autochtone Meise.  Het is jammer dat de naam niet beantwoordt aan deze doelstelling!?  “Stamënee”, dialectwoord uit het Meises dialect, had een goed alternatief kunnen zijn.  Er komt een foto van twee bij drie meter van een dorpsgezicht van Meise uit 1904  ("Place Clémentine" en "Au vélo") naast een gezellige zithoek op een verhoog met zetels. Voor de zaak  komt een zomerterras. In de winter zal dat verwarmd worden voor de rokers.

  08-11-2013 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.609 WoMA

  609 Wo.M.A.
  Het oude tramstation Tramlaan 2, voor het Administratief Centrum in Meise opent op 16 oktober 2013.
  Het gebouw is al wat er rest van de tramlijn Brussel – Londerzeel. Het werd geklasseerd en is van 1896.  Het heeft zeer lang geduurd om het gerenoveerd te krijgen : 5 jaar!  Het tramhuis is in zijn oorspronkelijk uitzicht bewaard.  Zelfs de oude kasseistenen werden herbruikt.
  De galerij heet 'WoMA' mee ( 'Wolvertem Modern Arts'). naar analogie met 'MoMA'( New York). Het zal op vrijdag, zaterdag en zondag open zijn. Misschien ook op dinsdag.  Het wordt een oase voor kunst en wijn.  Koffie en single malt whiskey zouden er ook niet misstaan.  Het zou een meerwaarde betekenen als het een plaats wordt waar de inwoners van de parochie Wolvertem, hun oude gemeente kunnen herontdekken.  Dat kan via presentaties op scherm van oude films en foto’s.  De You-tube film van de tramlijn Meise-Londerzeel ligt alvast klaar.  Wat tegenwoordig in het kader van de Sib-presentaties in ’t Moment gebeurt, kan hier ook!
  Zondag werd de eerste tentoonstelling geopend met GuyVandenbranden.  Zijn werk doet denken aan Mondriaan en Roger Verstockt(+) uit Meise.
  Etienne Wijns, initiatiefnemer en eigenaar, is een kunstliefhebber die heel wat bewondering heeft voor plaatselijke kunstenaars zoals constuctivist Jan Beekman. Hij kocht het geklasseerde tramstation in 2008 voor 240000 euro.  Het was sterk vervallen.   Het moest een publieke functie krijgen, én aan het uitzicht mocht niets veranderd worden. De restaurering duurde vijf jaar.
  En toch had “MeiMA” een progressievere naam geweest.

  01-11-2013 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.608 Autoloos
  608 Autoloos
  Op 28 september 2013 hield men in Meise de autoloze zaterdag i.p.v. - zondag.
  Graag enkele hints voor kwaliteitsverbetering, moest men het initiatief herhalen.  De publiciteit kon veel beter.  Waarom niet in de 8 dorpskernen ?  De mensen leven onder hun kerktoren.  Waarom moeten er steeds 6 of 5 parochies in de kou of in het autoverkeer blijven staan?
  Het shuttle verkeer tussen Meise en Wolvertem kon beter aangeduid zijn.  Ik zocht een uur lang naar het vertrektpunt.  Toen ik van in de Boechtstraat de grote bus van Patsy-Tours zag staan, aan de bushalte, viel mijn frank of Euro en haastte ik mij ernaar toe.  Ik was de enige passagier en de bestuurder kloeg over de verveling om met een lege bus de twee dorpskernen te bedienen.  Bovendien zou er ook nog een dubbeldekker gereden hebben en paard en kar.
  In Wolvertem stopte en vertrok de bus aan het tramhuisje, dat stilaan gerenoveerd is. Dat wordt geopend op 18 oktober!   Hier ook geen aanduiding van stop- en vertrekplaats.  De Stationsstraat lag er bovendien desolaat bij!
  Het gezellig samen zijn op de standjes, was wel een opsteker.  De CD&V fietsers waren de enige politiekers die er te bespeuren vielen.  In Meise had groen een vast standje.  Dat hield wel de beperking in, dat je niet op twee plaatsen kunt zijn.
  In Meise was er meer volk, door de markt.  Maar een deel van de marktkramers daagde niet op en er was minder volk dan op gewone zaterdagen.  Koning auto was hier zeker de oorzaak van.
  De samenwerking tussen de handelaars is alleszins gebleken en spoort aan om dit initiatief toch te hernemen.

  25-10-2013 om 09:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.607 Tuinen

  607 Tuinen
  Op 10 oktober 2013 werden in de Muze de prijzen uitgereikt voor de bebloeming van de huizen.
  Reeds vele jaren werd deze wedstrijd georganiseerd door de groendienst van onze gemeente.  Tijdens de maand juni komt de jury langs bij de deelnemers.  Die zetten hun beste beentje (of is het bloemetje) voor om indruk te maken.  Er zijn verschillende categorieën.
  De foto’s werden in een mooie Powerpoint presentatie getoond aan de toeschouwers.  Het viel op dat het alle nogal kunstmatige tuinen waren.  Daar moet veel werk in kruipen.  Er zou een nieuwe categorie kunnen bijkomen : de natuurlijke wilde planten tuin.  Daar kruipt niet zoveel werk in en ze zijn ook best mooi.  Misschien een idee voor Natuurpunt.  Schepen Belgrado en schepen Paul Van Doorslaer, geflankeerd door raadslid Veerle De Cuyper rijkten de prijzen uit.
  Als intermezzo traden de Meisekes op in een aangevulde bezetting en met drie muzikanten.  Dat werd door de toeschouwers op spontaan applaus onthaald.

  18-10-2013 om 08:55 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.606 Sluikstorten

  606 Sluikstorten
  Men wil camera's gebruiken om sluikstorters te beboeten.
  Een nieuw groot sluikstort langs de Beekstraat vlakbij het voetbalveld in Imde is de aanleiding. Er lag een wc-pot, een wc-bril, twee matrassen, twee vuilzakken, oude dozen, vliegenvangers en nog een hoop kleine spullen, een deel in de grasberm en de rest in de beek.  Dit wordt een groot probleem want vorig jaar werd er een 250-tal ton op het grondgebied van Meise ingezameld.
  Er zou ook een systeem GAS-boetes uitgewerkt worden, om de overtreders effectief te straffen.
  Achter de bibliotheek en de Pastorij St-Martinus is de vijver herschapen tot een vuilstort.  Daar zijn het de hangjongeren, chillers zoals ze zichzelf noemen, die blikjes en zakjes van chips achter laten.  Vorige week lag de luisterplaats van de beiaard nog vol afval.  De jongeren verzamelen er op de banken.  Enkele stappen tot aan de vuilnisbakjes zijn er te veel aan.

  Moest het afval eetbaar zijn, dan konden we de hanen van de Brusselsesteenweg inzetten.

  11-10-2013 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.605 Schuur

  605 Schuur

  De culturele activiteiten keren terug naar hun roots.
  Op de Erfgoeddag ging er een activiteit door in de schuur : projectie van oude dia’s.  Het gebeurde wel met beamer en het was er vrij koud.  Om enkele honderden meter hiervandaan werd voor miljoenen Euro’s De spil gerealiseerd.  Comfortabel en warm kan men er activiteiten organiseren.
  Inhoudelijk beperkte de vertoning zich tot Wolvertem.  De rest van de gemeente bleef in de kou (buiten)staan.  Er werd verteld, zonder beeld, over herbergen in Wolvertem.  Getuigenissen van mensen die dat meemaakten, ondersteund door beeld, was beter geweest.  Ik had bovendien een déjà-vu!  Wij deden dat reeds in De Spil over alle “stamënees” van onze gemeente.
  Het was ook dag van de landbouw.  Dat verklaarde de terugkeer naar de schuur.  De Breugelmaaltijd op het erf was alleszins een succes.  Bovendien was het optreden van de Meisekes een overdonderend succes.   De schuur was tijdens het optreden alleszins te klein!
  Alles inspireerde mij tot een haiku :

  Het leven is duur
  miljoenen infrastructuur
  terug naar de schuur

  04-10-2013 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.604 Archiveren

  604 Archiveren
  Een degelijk archief is een must voor elke goed werkende organisatie.
  Neem nu ons erfgoed.  De opdracht van een heemkundige kring, die naam waardig, bestaat hieruit  : op een gestructureerde wijze ons erfgoed te archiveren en te zorgen dat iedereen die erin geďnteresseerd is, snel en efficiënt vindt wat hij zoekt.
  De bibliotheek is daarvoor de geëigende plaats.  Maar als er tunnelvisie heerst, wordt dat moeilijk.  Open geest en kwaliteitsverbetering zijn hier op hun plaats.  De opdracht wordt ruimer ingevuld en verbetert met kleine stappen.
  Een historicus – archivaris kan een bibliotheek zich misschien niet permitteren.  Maar vrijwilligers kunnen  dit op zich nemen.
  De gemeentelijke administratie zou best via de website de invoer en uitvoer van gegevens, die anders zouden verloren gaan, bewaken.  Als zij dan goed samen werken, wordt alles systematisch opgetekend in een degelijke database.  Er is dan wel een “eiland” in onze gemeente, maar als iedereen op zijn of haar eiland gaat zitten, zijn we wel af, maar ver van het einddoel.
  Er zou ook moeten gebruik gemaakt worden van de subsidiëring door de hogere instanties.  Erfgoedcel verleent de nodige middelen en dit al vele jaren.  Maar als men via navelstaren enkel met eigen middelen (van de plaatselijke belastingbetaler uiteraard), dan mist men vele kansen!
  Een haan ruift elk jaar opnieuw, maar later verschijnt een blinkend nieuw verenkleed.

  27-09-2013 om 09:10 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.603 Website

  603 Website
  Regelmatig moet er eens veranderd worden, maar kwaliteitsverbetering is een beter en doordacht woord.
  De website van onze gemeente is aan vernieuwing toe.  Een kat vindt er haar jongen niet meer in.  Neem maar het voorbeeld van de Seniorenraad.
  Op de startpagina zouden de rubrieken alfabetisch mogen staan.  Dat is een basistechniek die in het tweede leerjaar aangeleerd wordt.  Is men die al te snel vergeten of verleerd ?
  Interactief en cross-mediaal zijn de eigentijdse meerwaarden.  “Meer over Meise “ geeft hier het voorbeeld.  Dat moet uitgroeien tot een forum, waarin alle reacties structureel worden verwerkt en bijgehouden.  Een stevige en deskundige redactie is een must.  Dat kan niet overgelaten worden aan toevallig aanwezigen op vergaderingen.
  Ondertussen staat onze haan toch mooi te blinken boven op de toren van St.-Martinus Meise.

  20-09-2013 om 09:21 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.602 Drastisch

  602 Drastisch
  De naam van onze gemeente zou nu stilaan moeten ingeburgerd zijn.  Het argument dat gehanteerd werd, voor de voorrang van benaming om wille van het feit dat het het vredegerecht had, vervalt als men verder terug gaat in de geschiedenis.  Meise zou vroeger het vredegerecht gehad hebben.  De parochie St.-Martinus was moederparochie van de streek tot 1132, Grimbergen incluis.  Alle St.-Martinusparochies waren in dat geval.
  Had men destijds voor een 9de benaming, anders dan de 8 parochies geöpteerd, dan was iedereen misschien tevreden geweest.
  Ondertussen zitten we met de dubbele benaming van Meise : naam van de gemeente en van de parochie.  Om het onderscheid te maken, zou het wenselijk zijn, de deelgemeenten  cursief te drukken.  Dan is de twijfel over de bedoeling weggenomen.
  De oorspronkelijke benamingen leveren ook heel wat inspiratie op.  Neem nu “Berla” dat op “’t waterken’ slaat.  De vijver van de pastorij ?  Deze is op dit ogenblik in een lamentabele staat, zoals onze heemkundige kring ook.
  Permanente kwaliteitsverbetering zou deel moeten uitmaken van onze bedrijfscultuur. En er moet voor gezorgd en over gewaakt worden dat alle info correct en volledig is.

  13-09-2013 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto

  Archief per week
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!