NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Inhoud blog
 • 705 Monumentendag
  Zoeken in blog

  <bgsound src="http://blog.seniorennet.be/Music/Elton_John-Candle_in_the_wind.mid" loop="infinite">
  Toren roept haan
  Cursiefjes onder de kerktoren.
  Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
  04-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.644 Middeleeuwen

  644 Middeleeuwen

  De beiaardfeesten 2014 in Meise stonden in het teken van de Middeleeuwen.
  Wij hopen dat dit thema onze politiekers niet geleid heeft tot de klachtenbank. Hiermee zijn we op weg naar andere Middeleeuwse tradities, zoals de schandpaal.
  De reuzen stonden niet op het programma. Daarom gingen ze in staking en stelden zich als piket op voor de pastorij St.-Martinus (ten onrechte Cultuurhuis gelabeld!). Aangezien de schuilplaats van ons duo vernield werd en dringend opgeknapt moet worden kwamen zij op het idee om zich voorlopig in de pastorij te nestelen. Daar is een mooie plaats voor hen, naast de open haard op het gelijkvloers, links en rechts. Zie fotoblog Torenriephaan         http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/torenriephaan en Reuzen        :   http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/reuzenmeise   Deze verloren hoeken passen perfect en storen geenszins de tentoonstellingen en andere evenementen, maar betekenen een meerwaarde, ook vooral voor onze gemeente.
  Ik was zo naiëf te denken dat met het bijvoegen van de foto, het schepenkollege tot het inzicht te brengen, dat deze plaats definitief een meerwaarde zou betekenen voor onze keizerlijke gemeente.

  Maar dat was zonder de waard gerekend. Er kam een incident en het college besliste dat de reuzen mochten blijven staan voor 24 u., dat ze geen geschikte plaats hadden in de vele leegstaande locaties die onze gemeente rijk is en dat ze daarna terug in het door vandalen vernielde tuinhuis moesten. Ze waren echter na een nacht op deze heerlijke plaats, waar ze ten volle tot hun recht kwamen, reeds ontmanteld. De kwetsbare stukken staan in veiligheid. Het onderstel prijkt tussen de glasscherven en stukken hout die door de vernielde ruiten naar binnen gegooid werden.

  De reuzen zullen hun eigen weg gaan. Zij worden lid van “Reuzen in Vlaanderen” waarvoor we sponsoring zoeken voor een bedrag van 245 Euro jaarlijks voor verzekering en lidgeld. We zullen ze onderbrengen in een bestaande V.Z.W. en zullen enkel optreden voor hen die ons erfgoed zonder hypocrisie waarderen!

  04-07-2014 om 09:01 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.643 Voetbalmanie

  643 Voetbalmanie

  Tijdens een van de vorige wereldbekers, waaraan de Belgische ploeg deelnam, publiceerde "De Standaard"" mijn lezersbrief : voetbal is getolereerd geweld.
  Voetbal hoort een feest te zijn. Maar als we het geweld zien, dat op en naast het veld gepleegd wordt, geeft dat toch een bittere nasmaak!
  In Meise is er een organisatie “Meise boven” die de voetbalmanie nog eens exrta zal aanzwengelen, onder de toren van St.-Martinus. “  Meise Boven. Meise d’abord” was de slogan van wijlen meester Van Eeckhout. Zijn leerlingen moesten ’s morgens groeten met deze tweetalige slogan. Hij hield er een soort militair regime op na in zijn didactisch plan. Of zijn oud-leerlingen hem hiermee willen gedenken, laat ik in het midden.
  Zou voetbal niet mooier zijn als de reglementen van zaalvoetbal toegepast worden? Voetbal zonder contact moet toch mooier zijn.  Kijk maar naar onze wereldspits!
  De voetbalgekte zal alleszins te horen en hopelijk niet te voelen zijn, onder de toren van St.-Martinus, waarop de haan al dat lawaai en gedrink zal aanschouwen.

  De voetbalmanie,
  het getolereerd geweld
  door mijn strot geduwd.

  27-06-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.642 Foor

  642 Foor

  Leca pakt uit met een heuse foorkrant.

  http://lecavzw.be/sites/default/files/foorkrant_lr_2.pdf

  Tijdens de 19de eeuw onderging de Paasfoor een ware transformatie. Voor die tijd was de kermis vooral een jaarmarkt waar goederen werden verkocht. Door de opkomst van winkels werd dat steeds minder interessant. Daarom kwam de nadruk op spel en plezier te liggen. Toch had de kermis ook een educatief aspect. Wassenbeeldenmusea lieten de bezoekers kennismaken met vreemde volkeren of de groten der aarde. Dioramashows toonden beelden uit verre landen. De eerste filmvoorstellingen illustreerden het leven van alledag. Maar de rariteitenkabinetten spraken misschien wel het meest tot de verbeelding. Buitengewone mensen en dieren werden er voorgesteld als ‘wonderen der natuur’. In Kortrijk konden mensen zich verbazen over reuzen, dwergen, Siamese tweelingen, een meisje met drie benen, een geit met twee koppen en ga zo maar door.

  Sinds het midden van de 19de eeuw kunnen mensen hun schietkunsten testen op de kermis. Tussen 1870 en 1930 werd geschoten op mechanische doelen: blikken dieren en figuren bewogen snel van de ene naar de andere kant van het kraam. In 1914 kwam de cinematografische schietstand op de markt. Vanaf dan konden kermisbezoekers op filmbeelden van wilde dieren schieten. Het meest iconische schietkraam is uiteraard de automatische fotoschiettent. Bij een schot in de roos werd een foto gemaakt van de schutter en zijn publiek. Tot in de jaren 1980 waren deze kramen op de kermis te vinden.

  20-06-2014 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.641 Taiku

  641 Twaiku

  De Dikke Van Daele voegt regelmatig nieuwe Nederlandse woorden toe aan zijn woordenboek.
  Opvallend deze keer was het woord twaiku. Het is een haiku in de vorm van een tweet. Oude Japanse dichtkunst en moderne techniek verenigen zich hierbij
  Er zijn bijna 1000 andere nieuwe woorden toegevoegd.
  Neem gerust een kijkje opnieuwewoorden.vandale.nl. en bezoek ook eens mijn Haiku’s poëzieforum :                                 http://blog.seniorennet.be/ikoe

  13-06-2014 om 09:10 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.640 Circus

  640 Circus

  In 1965 tijdens de grote vakantie pakte de Patklub uit met Circus Pat. Deze vrijetijsbesteding was een uitvloeisel van de Chiro. We filmden het evenement met een 8mm – camera en zetten hem op DVD. De opa’s en de oma’s van nu treden erin op. Voor het geluid zorgden Paul Claes ( later RTL) en Paul Van Keer van de Jongerenklubs. Op ons speelplein, waar nu het Willy Van den Berghecentrum staat, maakten wij met de schaarse middelen van toen zelf een tent. Een paal met linten en zand in het midden. Alle namen van wie op de film staan zijn bekend.
  Enkele jaren later hield de Chiro zijn eigen sirkus Sapristie.
  Nu konden we genieten van circus Talentino in de Sinte – Maartenschool. Mijn kleindochtertje trad er op met de “toffe trommelaars”. Als je ziet wat er met de middelen van nu mogelijk is, staan we versteld. Een hartelijk proficiat voor de juffen en meesters die dit mogelijk maakten.
  Met enige nostalgie dacht ik terug aan Circus Pat.

  Torenriephaan         http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/torenriephaan

  06-06-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.639 Verkiezingen

  639 Verkiezingen

  De uitslagen op 25 mei, dag van de vermiste kinderen, voor de kandidaten uit Meise zijn :

  Sonja Becq                 14878 voor CD&V Kamer
  Marie Van de Cauter  4115 voor Open VLD Vlaams parlement
  Leticia Seré                 3447 voor Groen Kamer
  Roel Anciaux              3035 voor SP.A Vlaams Parlement
  Jörgen Noens                 637 voor Vlaams Belang Kamer

  Onze jonge kandidaten steken met groene vlag en blauwe wimpel Rood en bruin Vlaams voorbij en dit voor de 1ste keer dat ze opkomen.

  30-05-2014 om 09:01 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.638 Klachten

  638 Klachten

  De inwoners van Meise krijgen een centraal klachtenmeldpunt om hun ongenoegen te ventileren over de gemeentelijke diensten of personeel.

  De klacht moet schriftelijk worden overgemaakt, of via een e-mail naar secretariaat@meise.be. De gemeentesecretaris wordt klachtencoördinator, over eigen diensten!?Zij verwijst de klacht door naar de bevoegde dienst. De klager krijgt binnen de drie dagen een ontvangstmelding en in principe binnen de dertig werkdagen een inhoudelijk antwoord.
  De klager moet zijn naam en adres geven en zijn belang aantonen. Anonieme klachten zijn niet welkom en de feiten mogen niet langer dan één jaar geleden zijn.

  Kon dat niet positiever ? In het hedendaags management spreekt men van hints tot kwalitieitsverbetering. Dat is een veel efficiëntere benadering en leidt tot participatie en betrokkenheid. Het management van Tom Peters heeft in Meise al verbluffende resultaten resultaten opgeleverd in het Audiovisueel Centrum.

  Zie : Kwaliteitsrevolutie op http://blog.seniorennet.be/cl
  Ik herwerkte na een studiedag de theorie van de kwaliteitsrevolutie voor het onderwijs en later voor de zachte sector.

  23-05-2014 om 08:43 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.637 K.L.E.

  637 K.L.E.

  Het woonzorgcentrum Residentie Van Horick kreeg een
  aantal bomen en struiken bij. De vrijwilligers van Natuurpunt Meise en
  De Spil hebben samen met de bewoners, hun familieleden en personeelsleden
  honderden plantjes, struiken en bomen aangeplant rond het woonzorgcentrum. Er
  komt ook een bijenhotel, een bloemenweide, een boomgaard, nestkastjes voor
  zwaluwen en de waterpartij zal verrijkt worden met waterplanten.

  De keuze viel op inheemse soorten die ook dieren aantrekken die zeldzamer
  worden in onze streken. Het extra groen zal een grote meerwaarde opleveren.

  Regionaal Landschap wou er ook koeien bij. 
  Dat is een prima idee, want in Nederland kennen ze al jaren de formule
  van woonzorgboerderij.  Hun ervaring
  leert dat de ouderen een heilzame invloed ondergaan van de nabijheid van
  dieren.  Naar de toekomst toe zou
  dat  moeten bekeken worden.  De huisdieren komen reeds regelmatig op
  bezoek, maar dat vraagt meer!

  Wij hopen dat men het overzicht niet verliest van de kleine landschapselementen
  die aangebracht worden, her en der in de gemeente.  Bovendien zou de verbinding met
  natuurreservaat “De beemden” moeten gerealiseerd worden.  Dat kan gemakkelijk langs de beek, waar ook
  aanplantingen gebeurden.  Het project
  moet echter uitgebreid of voltooid worden rond de sportschuur en de nieuwe
  danszaal.

  De sneeuwklokjes en de krokussen bloeien ook reeds enkele weken. Er was een
  massale toeloop van bezoekers aan de Plantentuintijdens het weekend van 15 maart.

  Mocht het nu  toch nog plots vriezen, zou dit zeer schadelijk zijn voor de planten.

  De sleedoorn ontplooide ook reeds zijn witte bloemenpracht her en der.

  16-05-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.636 Graffiti

  636 Graffitti

  In Grimbergen en Meise stelde de politie twintig feiten vast van graffitiplaag.
  Openbare gebouwen en verkeersborden werden beklad.

  Het zijn zeker geen artistieke werken, maar vegen en letters. Het zou het amateuristisch werk kunnen zijn van jongeren. De bewoners vrezen voor hun eigen gevel. Houd zelf een oogje in het zeil!
  Ondertussen stortten de vandalen zich op de bushokjes, waarvan ze het glas stuk slaan. Ook het geklasseerde tuinhuisje van de pastorij St.-Martinus moest eraan geloven.

  Te weinig toezicht zegt de oppositie. Maar de politie kan niet overal tegelijk zijn.
  Misschien moeten we terug de burgerwacht installeren. De aanvoerder heeft zijn standbeeld onder de toren van St.-Martinus “Maas”.

  09-05-2014 om 08:57 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.635 Panda

  635 Panda

  Op 23.2.2014 kwamen Hao Hao en Xing Hui uit Sichuan (China) naar Pairi Daiza. Ze kregen een staatsonthaal op Zaventem. Elio Strik (di Rupo) was er zelfs bij om ze te verwelkomen.
  Hij denkt zo stemmen te ronselen voor zijn slabakkende partij. Heeft de premier niets beters te doen?
  Dat ons dat een bom geld kost is geweten. De politiekers verdedigen dit door dat in te schakelen in politieke betrekkingen en public-relations. En dat het bijna een communautaire rel werd, omdat een dierentuin in Wallonië voorrang kreeg op een uit Vlaanderen, Brussel of het Duitstalig gebied was te verfwachten.
  De natuur is van iedereen, en daar geldgewin uit putten is uit den boze!

  02-05-2014 om 08:26 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.634 Zuurbos

  634 Zuurbos

  Meise kapt vijftien hoogstammige bomen naast de verkaveling Zuurbos, omdat ze een veiligheidsrisico vormen voor de omliggende woningen.
  Natuurpunt Meise betreurt de kap in Sint-Brixius-Rode omdat ze er sinds mensenheugenis staan. Het is er bosgebied dat opgenomen is binnen het VEN-gebied (Vlaams Ecologisch Netwerk).
  In 2006 werd er een verkavelingsvergunning afgeleverd. Het was levensgevaarlijk en het Agentschap Natuur en Bos is gaan kijken. Er viel een tak op een dak met schade als gevolg. Kinderen liepen er gevaar
  Als compensatie komt er heraanplanting van andere hoogstammige bomen. Natuurpunt vraagt het beheer van het stuk bos na de kapping, zodat het deel kan gaan uitmaken van natuurgebied Birrebeek.
  Ze moeten wel beseffen dat de mens nog altijd voor de bomen gaat. De politiek bemoeide er zich ook mee. En dan is het hek van de dam. 
  Verzuring loert om de hoek.

  Samen overleggen en kwaliteitsverbetering realiseren is ons motto!

  25-04-2014 om 09:18 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.633 Regenwoudkas

  633 Regenwoudkas
  Onderweg zijn er hele tapijten met krokussen en narcissen, de rododendrons, de camelia’s, wilde gele sleutelbloemen en witte tapijten van bosanemonen te bewonderen.
  Ondertussen is ook een deel van de Regenwoudkas open voor het publiek. Er is ook animatie voorzien. Het gaat om de kassen C epifyten (klimplanten) en F Afrika.
  Een misverstand dat uit de wereld moet is dat het Regenwoud een ondoordringbare jungle zou zijn. Dat is juist voor de randen en de open plaatsen. Maar daarbinnen vinden wij een enorme variëteit aan bomen. Laat uw groep eens gidsen, dan verneem je er meer over!

   

  18-04-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.632 Valentijn

  632 Valentijn

  Keizer Claudius II veroordeelde priester Valentijn ter dood, omdat hij het verbod op het huwen van koppels overtrad.
  Tijdens zijn gevangenschap werd hij bevriend met de dochter van de gevangenisbewaarder.
  Op de dag van zijn executie 14 februari, liet hij een bericht voor haar achter dat hij tekende met ‘van jouw Valentijn’.

  Volgens de legende is deze dag nu de dag van de liefde, waarop geliefden
  elkaar kaartjes sturen, ev. getekend ‘jouw Valentijn’.
  Claudius II bleef slechts 16 maanden keizer.   Er bestaan maar weinig munten met zijn portret, het portret van de beul van Sint-Valentijn.

  11-04-2014 om 09:01 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.631 Bevolkingsaantal

  631 Bevolkingsaantal

  In Meise was het totaal aantal inwoners op 31.12.2013 :  18.610   (t.o.v.  18.421 inw. op 31.12.2012). Er is een groei van 189 inwoners in 2013.

  Het aantal mannen  bedraagt  8.994 en 9.616 vrouwen

  Er zijn  17.475 Belgen,  699 vreemdelingen in het bevolkingsregister en 436 in het vreemdelingenregister.

  Per deelgemeente zien we Meise  9.767, Wolvertem  7.668 en Oppem 1.175.

  We zouden deze verdeling ook eens willen hebben per parochie en per leeftijdscategorie. Dat zijn nuttige indicatoren met het oog op de spreiding van de inspanningen van de gemeente   Maar die cijfers zijn niet beschikbaar.

  04-04-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.630 Magnolia

  630 Magnolia

  In de Plantentuin Meise staan de Magnolia’s al in bloei evenals de camelia's, narcissen, krokussen en rododendrons, gele sleutelbloemen en witte tapijten van bosanemonen. De lentewandelingen werden daarom vroeger georganiseerd. Normaal is dat begin april.
  Aan de kassa krijg je de circulaire van de Magnolia themawandeling. Je volgt de paaltjes met het embleem van de Magnolia. Zo kun je veertig verschillende soorten magnolia’s bewonderen. Een van de blikvangers is een prachtige gele Magnolia genoemd naar onze troonopvolgster prinses Elisabeth.
  Er is ook de expo Machtige Magnolia's van de Aalsterse schilder André Van Schuylenbergh. Deze tentoonstelling vindt plaats van 29 maart tot 4 mei in de Oranjerie van de Plantentuin.

  28-03-2014 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.629 Gemeenterapport

  629 Gemeenterapport

  75 % van de Meisenaren vindt dat de gemeente er financieel ronduit slecht voorstaat en dus moet besparen ( 65 procent).

  Het onderhoud van wegen en voetpaden kan beter.

  Voor sport en cultuur is de score goed : 70 %. De inspanningen gedurende jaren i.v.m. infrastructuur en de subsidiëring van sport en sociocultureel beleid was altijd onze prioriteit In het nieuwe beleidsplan wordt bespaard op een aantal subsidies en werkingsmiddelen voor sport en cultuur.
  Betaalbaar wonen vormt een probleem. Een enquête in 2009 en het onderzoek in 2013 toonde aan dat ruim 46 procent van de ondervraagden betaalbare woningen in Meise zeer moeilijk vinden. Ook het onderhoud van wegen en voetpaden scoort minder goed dan in 2009. Een derde van de Meisenaren vindt nu dat de gemeente dit goed aanpakt.   In 2009 was dat nog 48 procent.
  De vroegere werkwijze voor het onderhoud van onze 300 km gemeentewegen wordt door getrokken en krijgt dezelfde finaciering.
  De voetpaden zullen beter opgevolgd worden. De nutsmaatschappijen bezorgen ons op dit vlak vaak heel wat last. Voor de staat van de gewestwegen wordt ook naar de gemeente verwezen. De aanbeveling van het B.I.V.V. “1.5 m breed en obstakelvrij” zou dringend als norm moeten gelden!

  21-03-2014 om 08:57 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.628 Koolstof

  628 Koolstof

  Hieruit zijn verschillende materialen samengesteld o.a. diamant, buckyball, nanobuis en grafeen.
  De meest complexe koolstofketens die we op aarde produceren, komen in gaswolken (oude sterren die meer koolstof dan zuurstof bevatten) voor.
  Met koolstof -60 (buckyball) zou men snel en goedkoop zonnepanelen kunnen maken, geprint op een laag plastiek. Dit bestaat in enkelvoudige, dubbele en driedubbele binding.

  14-03-2014 om 08:27 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.627 Quinoa

  627 Quinoa

  In Bolivië in het Andesgebergte (1/10 van Frankrijk) bloeit dit zaad. Het wordt ook gierstmelde genoemd en is van de familie van de spinazie.
  Het heeft een hoge voedingswaarde, want het bevat alle aminozuren, veel vitamines, mineralen en vooral geen gluten.
  Het zaad heeft oorspronkelijk een bittere smaak, die vooral in het schilletje zit. Het duurt één uur eer die smaak weg is.
  Daarom kweekt men in Wageningen een variëteit zonder bittere stoffen.
  Jeroen Meus gebruikte het voor een warme salade met pompoen.

  Eos 2014.1

  07-03-2014 om 08:46 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.626 Torenkruiers

  626 Torenkruiers

  Kan een toren verplaatst worden ?
  In Bocholt deden ze dat! Ze vertrokken de toren 9 m met trekpaarden voor de weg naar de brouwerij Martens.

  In Wikipedia staat het enigszins anders :

  De bijnaam Torenkruiers voor de Bocholtenaren komt voort uit het feit dat de toren van de Sint-Laurentiuskerk in 1910 werd verplaatst teneinde de vergroting van de kerk mogelijk te maken. Hiertoe werd de hulp ingeroepen van de Amerikaanse ingenieur Henry Weiss en de Italiaanse aannemer Alberto Morglia. Van 28 juli tot 5 augustus van dit jaar werd de 26000 ton wegende toren, nadat hij was opgevijzeld en op rails was gezet, in zijn geheel verplaatst over een afstand van 9,4 meter, wat geschiedde met een snelheid van enkele centimeter per uur. Hierna konden twee traveeën aan de kerk worden toegevoegd.

  28-02-2014 om 09:06 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.625 Lelijk

  625 Lelijk

  De blokvis werd verkozen tot lelijkste dier op aarde.
  Hij leeft 800 m diep in de oceaan en behoort tot de bedreigde diersoorten.
  De kakapo kreeg zilver. Het is een vogel die niet kan vliegen.
  Wat is het mooiste dier op aarde ? Of zouden wij niet spreken van het mooiste levend wezen op aarde.
  De mooiste mens wordt reeds verkozen via de miss- en mister Universe verkiezing.
  De mooiste plant zou kunnen een opdracht zijn voor de Plantentuin Meise, die sedert 1 januari 2013 zijn nationaal kleedje afwierp. Er was een blad postzegels te koop bij B-post met 5 exemplaren onder de titel “Fantastische flora” : de reuzenaronskelk, lithops of levende steentjes, een tropische bekerplant, een mierenplant en de jaderank. Deze laatste heeft prachtige blauw-purperen bloemen.
  Elke categorie verdient zo’n nominatie. Eén moeders mooiste, voor alle levende wezens, is misschien te hoog gegrepen.

  21-02-2014 om 09:07 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto

  Archief per week
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!