NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Inhoud blog
 • 632 Valentijn
  Zoeken in blog

  <bgsound src="http://blog.seniorennet.be/Music/Elton_John-Candle_in_the_wind.mid" loop="infinite">
  Toren roept haan
  Cursiefjes onder de kerktoren.
  Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
  15-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.572 Klucht

  572 Klucht

  Op donderdag 27 december 2012 werd de gemeenteraad samen geroepen door de oppositie en één lid van de meerderheid. Deze laatste zou een nota van 14 bladzijden klaar gehad hebben.
  Wat op 20 december de laatste gemeenteraad onder voorzitterschap van Marcel Belgrado, de oudste burgemeester van Vlaanderen, had moeten worden, werd overschaduwd door politieke strategie. Voor dat de oppositie haar vragen kon stellen trapte de CD&V het af. Maar zij hadden niet gerekend op het feit dat er één militant bleef.
  De week erop werd de zaak overgedaan. De raadsleden bleven opvallend stil en vriendschappelijk. De punten werden zonder discussie afgehaspeld. Resultaat : een zitpenning meer en de punten van de oppositie haalden de pers. Iedereen tevreden ?

  15-02-2013 om 09:01 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.571 Restauratie

  571 Restauratie

  Sinds 1998 stond de Sint-Martinuskerk van Meise op het lijstje van te renoveren monumenten. Eindelijk is de kerk gerestaureerd. Op 25 december 2012, Kerstmis, was ze voor het eerst open voor de gelovigen. Ze werd al eens open gesteld voor een concert van Europalia. Voor de begrafenis van onze pastoor kon dat niet. Die moest doorgaan in Grimbergen!?
  In de jaren negentig van vorige eeuw merkt een architect tijdens een huwelijksviering dat één van de spitsbogen in de Sint-Martinuskerk een kleine ‘knik' vertoonde. De Kerkfabriek liet de zaak onderzoeken. Er was een verzakking door een daling van het grondwaterpeil. De kerk bleek ook niet meer stabiel: de zijbeuken en de toren werden uit mekaar geduwd. De muren werden onmiddellijk verankerd. In april 2011 werd ze gesloten om de renovatiewerken te kunnen aanvatten. De turnzaal van de Sinte-Maartenschool werd gebruikt als ‘noodkerk'. Na een vertraging door een geschil tussen twee aannemers over de gunningswijze begonnen de werkzaamheden na12 jaar. De restauratie is op kleine details na rond. Er staan wel nog twee steigers omdat de grote muurschilderingen -die in 1993 zijn gerestaureerd- schade hebben opgelopen. De muurschilderingen werden helaas door het overplakken beschadigd!
  Dat wordt zo snel mogelijk hersteld. Het Beiaardcomité zorgde voor nieuwe stoelen. Eén van de in totaal dertien gerestaureerde ramen werd reeds herplaatst.
  Een minpunt is dat de grafstenen en het herdenkingsmonument voor W.O.II niet gereinigd werden.
  Zou er bij deze restauratie ook kunnen gedacht worden aan Petrus op de paal. Of zal de haan eerst drie maal moeten kraaien ?

  08-02-2013 om 09:09 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.570 Spilleke

  570 Spilleke

  Er werd een eigen bier getapt in het dienstencentrum De Spil in Wolvertem. Het komt van een micro-brouwerij, waar men zelf de smaak kan kiezen. Enkele tooghangers van de Spil kregen het voorrecht mee te gaan bepalen wat het werd.
  Bij de viering van het 5-jarig bestaan op zondag 16 december 2012 kon iedereen het proeven en eventueel kopen. Vooraf werd er een oproep gedaan om een passende naam te kiezen.
  Ik diende er twee in. Ze werden echter niet weerhouden. De eerste was “de knar” naar oude knar, verwijzing naar ouderen. De tweede Jefke geraakte er ook niet door, behalve de verkleinvorm “ke”. We zijn met weinig tevreden! Jefke verwijst naar de stilaan uitstervende voornaam voor jongens. Er zijn er hoe langer hoe minder. Het is hoog tijd dat er een geschenk of aankoopbon voorzien wordt voor jonge gezinnen, die hun zoon Jefke willen noemen.

  Een verloren gelopen schildpad, die geadopteerd werd door een fervente dierenliefhebber kreeg de naam Jefke.

  01-02-2013 om 09:08 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.569 Celp

  569 Celp

  In “bottles for bottles” in Grimbergen, dat helaas op de fles ging, liet ik mij enkele jaren geleden een Whisky aansmeren met zeewier in. Op internet vond ik de verklaring van het ontstaan van deze godendrank uit Scotland.

  Het ontstaan van deze bijzondere spirit is een reis terug in de tijd. In de 17e eeuw werd whisky vaak illegaal gestookt voor eigen gebruik. Het Uisge Beatha was in die tijd een drank die door iedereen in Schotland gedronken werd. Het distilleren was dan ook een echte huisnijverheid die in menig huishouden plaatsvond. In die tijd waren er nog weinig doktoren in Schotland en kende het levenswater vaak ook een medicinaal gebruik. Net als overal in de wereld waren er in Schotland vrouwen die een ruime kennis hadden van het gebruik van planten voor medicinale doeleinden. Volgens overlevering was er ergens op de Schotse Hebriden een vrouw die de voor die tijd bijzonder hoge leeftijd bereikte van 99 jaar. Deze Schotse Iana McClannaghan bleek een geheim te hebben. Zij deed aan hekserij, maakte kruidendrankjes, gebruikte haar ruime kennis van planten om mensen te genezen en, volgens de overlevering, gebruikte zij ook vaak levenswater om haar kruiden en planten op te leggen. Haar geheim om gezond te blijven was een bepaalde zeewiersoort die zij liet "trekken" in een hoeveelheid Uisge Beatha. Omdat in die tijd alle whisky gestookt werd met turf, kon het nu niet anders dan een geturfde whisky zijn en wel een jonge single malt cask strength van Laproaig.

  Een van haar nazaten heeft ooit documenten ontdekt waarin beschreven is op welke plek zijn overgrootmoeder zeewier plukte. Deze Cameron Hendry is vervolgens op zoek gegaan naar de plek waar dat bijzondere zeewier groeide en is gaan experimenteren met de manier waarop Iana whisky maakte. De whisky met zeewier had volgens zijn overgrootmoeder een zuiverende werking op het menselijk lichaam. Uit dezelfde documenten heeft hij kunnen terughalen dat zeewier vooral goed was tegen aderverkalking en een verhoogde bloeddruk. Er zou een sterk genezende werking uitgaan van het gebruikte zeewier. In onze moderne tijd is bekend dat zeewier mineralen bevat, calcium, ijzer, jodium en grote hoeveelheden vitamine A(bètacaroteen), B-complex en vitamine C.
  Zeewier is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om het brede scala aan mineralen, sporenelementen, vitaminen en aminozuren. Al eeuwenlang oogst men overal ter wereld zeewier om als voedsel te gebruiken. In zeewier worden tijdens de groei anorganische mineralen uit het zeewater omgezet in organische mineraalzouten en aminozuren. Zeewier stimuleert de schildklier en verhoogt de ruststofwisseling, ook wordt het wel geadviseerd bij hart en vaataandoeningen. Hoe het ook zij, het zeewier van zijn overgrootmoeder is een gezonde toevoeging aan de ouderwetse turfgestookte jonge single malt cask strength van Laphroaig.

  Kleur: zeewier groen. Neus: stevige turftoets en intense aroma's van de zee. Smaak: stevig, complex, turf, hout en zilt, met een volle krachtige en lange afdronk met turf, kruiden en vooral zeewier.

  “Slang civa” zou ik zeggen.

  25-01-2013 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.568 12

  568 12

  12.12.12 : 12 december 1212 was een dag die maar eens per honderd jaar voorkomt.
  Getallen, numerologie, wiskunde spelen een fundamentele rol in ons leven. Zo woon ik in nummer zeven. Mijn jeugd bracht ik door in Boechtstraat 21.
  13 is voor velen een ongeluksgetal.  In de liften in Amerika ontbreekt steevast verdieping 13.  Bijgeloof of niet ?  Wie zal het weten?

  18-01-2013 om 08:52 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.567 Ingewikkeld

  567 Ingewikkeld

  Op 7 december kon de overheveling van de Plantentuin van het federale naar het Vlaamse niveau ondertekend worden. Na een het akkoord op een speciale ministerraad in Namen tussen Vlamingen en Walen, moeten de verschillende parlementen nog groen licht geven.

  Hierover is er al elf jaar communautair geruzie. Verschillende politici passeerden gedurende deze tijd regelmatig de revue om publiciteit te rapen uit dit probleem. De lijst is te lang om op te noemen!

  De overdracht van de Plantentuin als federale overheidsinstelling naar de Vlaamse overheid moest eigenlijk al gebeurd zijn met het Lambertmontakkoord in 2001.

  Waarom alles zo ingewikkeld is, mag de burger worst wezen. Het is alleszins opnieuw koren op de molen voor de NVa.

  Jan Rammeloo beet op dit dossier reeds zijn tanden stuk. Huidig directeur Steven Dessein hoopt dat er nu een einde komt aan de onzekerheid.

  De Plantentuin van Meise dateert uit 1788 en bezit verscheidene collecties met internationale faam. Er werken 184 vaste medewerkers, gidsen en vrijwilligers al dan niet inbegrepen. De tuin en serres worden jaarlijks door 110.000 mensen bezocht.

  De Vlaamse regering en de regering van de Franse gemeenschap hebben gisteren een samenwerkingsakkoord goedgekeurd die de overdracht van de Nationale Plantentuin van Meise naar de Vlaamse Gemeenschap regelt. Het samenwerkingsakkoord voorziet nu dat de Plantentuin van Meise een Vlaamse instelling zal worden. Het wetenschappelijk patrimonium, dat voornamelijk bestaat uit planten en uit de bibliotheek, blijft eigendom van de federale staat, maar wordt voor ‘onbeperkte tijd in bruikleen gegeven' aan de Vlaamse gemeenschap. De parlementen langs Vlaamse en Franstalige kant moeten hierover nog hun goedkeuring geven.

  De raad van bestuur van de instelling zal volgens de afgesproken regeling bestaan uit negen leden, van wie er vijf aangeduid worden door de Vlaamse regering. De vier overige leden worden verdeeld tussen vertegenwoordigers van de wetenschappelijke raad en leden die worden aangeduid door de Franse Gemeenschap. Voor de 160 personeelsleden zou er weinig veranderen.

  De Nederlandstaligen worden overgedragen naar de Vlaamse gemeenschap en de Franstaligen naar de Franse gemeenschap. Bedoeling is om het akkoord in de loop van volgend jaar verder uit te werken en om de overdracht te finaliseren tegen 1 januari 2014. De kwestie wordt ook geagendeerd op het eerstkomende Overlegcomité tussen de federale regering en de deelstaten.

  11-01-2013 om 08:55 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.566 Paal

  566 Paal

  Aan de vorige gemeentehuizen werden oplaadpalen voor elektrische fietsen geplaatst. Aan de pastorij St.-Martinus, vroeger gemeentehuis en nu gelabeld als Cultuurhuis, staat die nogal ongelukkig, deels voor het venster.
  In het kader van energiebesparing stelde ik reeds lang geleden voor, fotovoltaïsche zonnecellen te plaatsen op de bibliotheek. Die zou volgens het oorspronkelijke plan kunnen afgewerkt worden en een oplossing bieden aan het uitblijven van de eisen van monumenten en landschappen aangaande de oude beiaard. De leeszaal kan verplaatst worden naar beneden en Berla (erfgoedcel Meise) behoudt dan zijn lokaal, dat het nu helaas moet delen met de leeszaal. Met een kleine zonneranda voor het klavier en de wekkering van de oude beiaard, kan het momument speelklaar gemaakt worden, zoals vereist!
  Maar toen de zonnepanelen nog gratis waren heb ik in mijn advies de voorrang gegeven aan het Chiroheem dat de grootste nood had en bovendien over voldoende dakoppervlakte beschikte. De kerkfabriek volgde niet en de Chiro ontdekte slechts enkele jaren later de voordelen van zonneënergie.
  De oude beiaard staat momenteel verweesd bij, zoals een haan zonder pluimen.

  04-01-2013 om 09:13 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.565 Evolutie

  565 Evolutie

  De evolutie is ook te merken in de politiek. Er zijn 7 indicatoren ;

  1.alfa
  2. pikorde
  3. macht
  4. the survival of the fittest
  5. changing
  6. toeval
  7. voordeel

  28-12-2012 om 09:19 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.564 Nabada

  564 Nabada

  In Syrië hebben ze speciale ezels, de Kunga equiden, in Nabada. Het is een kruising tussen de wilde Aziatische ezel (nager) en de gewone ezel.
  Omwille van de oorlog werden de archeologische opgravingen gestopt. Er zijn ruïneheuvels (Tell) te vinden met een onschatbare waarde op archeologisch gebied. Hopelijk maakt de aanslepende oorlog het niet onmogelijk om de opzoekingen verder te zetten.

  21-12-2012 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.563 Zingen

  563 Zingen

  Sing for the climate werd uitgevoerd. In Meise was de opkomst bevredigend. Onze reuzen Jan en Mie waren er ook bij en dansten lustig mee. De presentatie gebeurde door Bruno Wijndaele. Die woont in Meise op de Brusselsesteenweg in de voormalige smidse, die later de villa werd van steenkapper Bottemane.
  Op Uyoutube staat de verfilming :

  http://www.youtube.com/watch?v=3MTrL1aKfY0

  Ondertussen startte een nieuw zanggroepje met zeven vrouwen. Zij treden in het voetspoor van Sympathica dat destijds spontaan ontstond.  Dit cabaret was een idee van enkele vrienden, waaronder Jos Lettens, onze eerste belleman.  Zij traden op voor seniorenclubs in Westrode en Wemmel.  Er kwam ook een benefiet optreden voor de MS-kliniek in Melsbroek.
  Deze keer ontsproot het initiatief na het optreden van “de valse teefjes” in de Muze. Het opzet is even professioneel en met dezelfde zangcoach.

  14-12-2012 om 09:24 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.562 Kadee

  562 Kadee

  Zondag 28 oktober 2012 organiseerde het gemeentebestuur van Meise van 10 tot 17 uur opnieuw de tweejaarlijkse 'Kaduuk&Kadeedag'.
  Het was een speelse dag vol sport, cultuur en natuur voor jong en oud rond het Willy Van den Berghecentrum (sporthal van Meise en GC de Muze van Meise). De deelnemers konden dansen, rope-skippen, nestkastjes maken, muurklimmen, circustechnieken, light grafitti, theater, film, zeepbellen blazen en nog veel meer. Het was een samenwerking tussen sport-, cultuur-, jeugd- en milieudienst.
  Het initiatief wordt weer duidelijk overgenomen door de gemeentelijke diensten. Waar zijn de jaren zestig? Toen namen de jeugdverenigingen zelf de initiatieven en dat leidde tot een rijk palet aan activiteiten. De Jeugdraad nam enkel initiatieven voor gemeenschappelijke manifestaties. Alles gebeurde door vrijwilligers. De gemeentelijke diensten zorgden voor de administratieve en technische omkadering.
  Nu worden vrijwilligers ingeschakeld in de diensten. Er is zelfs een dag van de vrijwilliger. We gaan meer en meer naar sturing vanuit het bestuur. Is dat de goede weg? Het is zeker niet de betere!

  07-12-2012 om 09:13 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.561 Halloween

  561 Halloween

  De Halloweenhappening die Natuurpunt organiseerde in natuurgebied De Beemden, zette kwaad bloed bij de jagers. Natuurpunt vindt dat ze overdrijven.
  Ze zouden beter samenwerken voor een betere natuur!

  Zo een activiteit kun je klasseren bij de Kerstman en andere uit vreemde continenten overgewaaide commerciële activiteiten. De rootskalender noemt dit initiatief : “platte commerciële griezeltroep”. Het komt niet van de Amerikanen, maar ban de Kelten : Samhain! Het einde van de zomertijd en het begin van de donkere winter betekenen voor de natuurvolken de aanzet van het nieuwe jaar. Het is ook een overgang van leven naar dood.
  De Westerse versie is een gekte waar je je beter van onthoudt!
  De jagers vinden een natuurgebied ongeschikt. Vogels en andere dieren zullen in het donker door de fakkels, lampen en het lawaai verschikt worden. Het tegenargument van schieten in het weekend in de bossen is op zijn plaats, maar gebeurt bij mijn weten niet ’s nachts.
  Natuurpunt vindt dat de jagers spijkers op laag water zoeken. Ze zouden het commerciële karakter rond Halloween anders invullen door er een leerrijk evenement van te maken, zoals in 2010 in het Velaartbos. Maar kan dat niet buiten een natuurreservaat? Waarom worden er anders stiltegebieden aangelegd. Een speelbos in een natuurgebied is ook zo een tegenstrijdigheid met natuurbescherming.
  Vertellen over het nachtleven is een goed argument pro, maar dat kan beter in een gewone natuurwandeling met gids ’s nachts in kleine groepjes. Waarnemingen kunnen enkel in volstrekte stilte. Probeer maar eens tijdens de dag vogels te beluisteren in het bos. Gegidste wandelingen in de Plantentuin zijn niet voor niets gelimiteerd tot 16 deelnemers. Dat ze geen vuurwerk gebruiken zou er nog aan ontbreken, maar fakkels houden toch gevaar in! Het in de hand houden van 200 deelnemers vormt alleszins een probleem. Beperking van een aantal deelnemers per gids, ook bij paddenstoelenwandelingen, waar achter de rug van de gids lustig geplukt wordt, is aangewezen. Verkleedpartijen horen beter thuis op dansavonden

  30-11-2012 om 09:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.560 Bestuur Meise

  560 Bestuur  Meise

  Het college van burgemeester en schepenen ziet er voor de komende 6 jaar in Meise als volgt uit :

  Burgemeester, burgerlijke stand, personeel, politie, veiligheid, begraafplaatsen, landbouw
   Jos Emmerechts

  schepen Ocmw, sociaal beleid, senioren, gelijke kansen en tewerkstelling
   Herwig Cornelis

  schepen Woonbeleid , RO, gezin, informatie & communicatie, monumenten en patrimonium
   Sonja Becq

  schepen Openbare werken , regies, milieu en duurzaamheid
   Paul Van Doorslaer

  schepen cultuur, onderwijs, toerisme, eten scholen en busvervoer
   Marcel Belgrado

  schepen Financiën, mobiliteit, vlaams karakter, ontwikkelingssamenwerking, integratie
   Willy Kerremans

  schepen Sport – Jeugd , feestelijkheden en middenstand
   Wim Verbeke

  23-11-2012 om 09:07 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.559 Napoleon

  559 Napoleon

  De broers Jan en Gilles Stallaert renoveerden de Auberge Napoleon in Meise. Het restaurant opende opnieuw zopas de deuren. Napoleon ligt naast de Plantentuin aan de Bouchoutlaan. Het ligt in parkgebied en is beschermd. Zelfs een deel van de bomen was geklasseerd. De buitengevel is volledig heropgebouwd in de oorspronkelijke stijl en het interieur werd helemaal vernieuwd. Binnen is het minder donker gemaakt en jonger, meer tijdloos met een grote luster en heel veel wit. De keuken blijft zoals ze was: een heel traditionele Belgische-Franse keuken.
  Het gebouw dateert uit de negentiende eeuw. Het verwijst naar Napoleon met een borstbeeld en verschillende kleurrijke tekeningen die in het restaurant hangen over Napoleon.
  Meise was een landelijke gemeente en Brussel lag met paard en kar ver weg. Toen de stoomtram aangelegd werd tussen van Brussel naar Londerzeel, kwamen hier vele Brusselaars op uitstap. Toen heette het ‘Café Napoleon Laiterie’. Je kon er bier drinken, maar ook melk en eieren kopen. Dit “stamenee” stond bekend als “bij bestel” (Meise, onder de toren van St.-Martinus van Jef De Cuyper pag. 86.
  Bij de opening in 1939 van de Plantentuin kwam het zondagstoerisme echt op gang. Er was hier zelfs een benzinestation en in 1960 werd de café-hoeve gerenoveerd tot restaurant Auberge Napoleon.
  Het restaurant behoudt dezelfde naam en traditie.

  16-11-2012 om 09:06 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.558 Blauw

  558 Blauw

  Gunter Pauli promoot de blauwe economie. Groen pleitte voor een groene economie. Maar dat is simplistisch. Groen was vroeger de kleur van de CVP en het ACV. De dikke truien en wollen sokken aanhangers hebben dat op een listige manier gerecupereerd. Voor dat Agalev ontsproot uit de fantasie van pater Versteylen, congresseerde de CVP toen reeds over het milieu, met als slogan “Milieu, natuurlijk!”. Het is tijd dat de kleuren losgekoppeld worden van de partijen!

  De kleur blauw in de blauwe economie spruit uit de blauwe planeet. Als voorbeeld stelt de auteur de Himalajastaat Buthan. Die wordt de beheerd volgens de “ Gross National Hapiness Index”. De slogan luidt : “Think global, act lokal!”. Voer nooit in, wat je zelf hebt! De meerwaarde van mens en milieu, zonder onnodige grondstoffen te verbruiken is primordiaal! De prioriteiten zijn :
  1. Drinkbaar water
  2. Gezonde voeding
  3. Huisvesting
  4. Energie
  5. Gezondheid

  09-11-2012 om 09:39 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.557 Allochtoon

  557 Allochtoon

  De Morgen wil het woord allochtoon schrappen uit de woordenlijst.
  Afkomst zou dan niet meer belangrijk zijn. Ze willen onze roots verloochenen. Nochtans is de drang naar de roots ingebakken in onze genen!
  Ze willen het onderscheid maken tussen Belgen en niet Belgen met een andere huidskleur. Dat is in tegenstrijd met wat ze doen bij gemeenteraadsverkiezingen. Dat ze daar eens enkel wie een Belgische identiteitskaart heeft laten stemmen.
  We zouden kunnen spreken van Belgen met een vreemde origine en vreemdelingen.
  en het is niet omdat ze Frans spreken dat ze in de politiek bij de Walen moeten geteld worden. Want dat is wat in Brussel gebeurt!  De Walen zijn er in de minderheid, zoals de Vlamingen.  Brussel is een multiculturele stad.

  02-11-2012 om 09:04 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.556 Grens

  556 Grens

  Brigitte Raskin heeft een nieuw boek uit over de taalgrens. Zij beweert dat er in feite drie taalgrenzen zijn : een geografische, een sociale en een politieke.
  De gordel perikelen van de laatste editie illustreren ten voeten uit haar stelling.
  Ik heb ook zo eens een driedelige opdeling gemaakt, maar van het fenomeen groen. Ik moet dat eens dringend uitdiepen. Het ging over de echte groenen en Natuurpunt, de groene actiegroepen en de politieke groenen. Deze laatsten zijn die van het vermanend vingertje.

  26-10-2012 om 08:47 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.555 Polyvalent

  555 Polyvalent

  Op de redactie.be verschenen tot nu toe ongeveer 35 voorstellen voor de verkiezingen van 14 oktober.
  De reacties zijn maar magertjes. De hoogste score bedraagt amper een hondertal stemmers. Dat is een te verwaarlozen fractie van het stempotentieel. Bovendien wordt het reageren gemanipuleerd. Zo kreeg ik een oproep van Natuurpunt Meise, op aangeven van het Boskantcomité en de schepen die er woont, om positief te reageren op de industriezone van Westrode. De schepen keurde dat echter goed in het bestuursakkoord. Het comité gebruikte de legale middelen om te protesteren. Natuurpunt kreeg echte inspraak en bekwam dat er een brede groene zone rond komt en dat het niet vervuilend zou zijn. Bovendien komt er een veiliger kruispunt aan de afrit van de A12.
  Natuurpunt hoort zich op de vlakte te houden in dergelijke manipulaties. We zullen het niet hebben over consequentie in het bestuur en over het principe “niet in mijn achtertuin”.
  Zo kwamen enkele betere voorstellen die het algemeen belang dienen op het achterplan. De vraag naar degelijke jeugdlokalen werd door manipulatie verdrongen van de eerste plaats. Polyvalent gebruik van bestaande lokalen biedt onmiddellijk de oplossing.
  Mijn voorstellen waren :
  1. Rekening houden met de aanbeveling van het B.I.V.V. i.v.m. voetpaden “1.5 m breed en obstakelvrij” zeker voor nieuwe of heraanleg.
  2. Eenvoudige verkeersregeling met zo weinig mogelijk platen.
  3. Bezettingsgraad van gebouwen opmaken en leegstand optimaal benutten.
  4. Ontmoetingscentra zoals De Spil spreiden over onze 8 parochies.
  5. CVO NW Brabant via convenant uitbouwen.
  6. Indijken van de wildgroei van projecten.
  7. Opwaarderen van de Seniorenraad feitelijk en administratief in het belang van echte inspraak en informatie.

  19-10-2012 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.554 Pamper

  554 Pamper

  Wildbreien is aan de orde vandaag. Ze zouden wel wat meer respect mogen tonen voor kunstwerken.
  Toen de Muze van Meise het prachtige beeld van Henri Lenaerts voor de deur kreeg, hadden stiekemerds de neiging om het een pamper om te doen. Want het beeld stond daar te pronken met zijn naakt lid. Nu hebben de cultuurminnaars hem een broekje en een sjaal omgordt.
  Ik vind het wel jammer dat ze niet zijn ingegaan op mijn voorstel, om een nieuw kleed te breien voor reuzin Mie. Haar oude kleren tonen slijtage. Dat was alleszins nuttiger geweest dan wat je nu ziet. Voor zover ik zag, zijn ze wel van de boomstammen afgebleven!

  12-10-2012 om 08:57 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.553 Meise

  553 Meise

  De meeste partijen die zich aandienen voor de gemeenteraadsverkiezingen kennen niet eens de naam van de gemeente : Meise.
  Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel kennen ze die niet of willen ze die niet kennen.
  De NVA Meise-Wolvertem vergeet wat er op de identiteitskaart staat of erger negeert de andere zes parochies die we rijk zijn. Tellen Oppem, Meuzegem, Rossem, Rode, Imde en Westrode niet mee ?
  In éénzelfde pamflet vinden we soms twee verschillende benamingen.
  Groen pakt uit met Meise-Wolvertem-Oppem. Dat is de samenstelling van de gemeente voor de fuzie met twee gemeentes : Meise en Wolvertem en één deelgemeente Oppem die tot Brussegem behoorde. Dus : kennen ze de gemeentenaam niet of laten ze de 5 andere parochies in de kou staan ?
  Het is tijd dat er een einde gesteld wordt aan deze chaos in de nomenclatuur. Ik ben zelfs bereidt hen gratis een inburgeringscursus te geven.

  05-10-2012 om 09:00 geschreven door Jef De Cuyper

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto

  Archief per week
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007
 • 25/12-31/12 2006
 • 18/12-24/12 2006
 • 04/12-10/12 2006
 • 27/11-03/12 2006
 • 20/11-26/11 2006
 • 13/11-19/11 2006
 • 06/11-12/11 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 23/10-29/10 2006
 • 16/10-22/10 2006
 • 09/10-15/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006
 • 11/09-17/09 2006
 • 04/09-10/09 2006
 • 28/08-03/09 2006
 • 21/08-27/08 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 07/08-13/08 2006
 • 31/07-06/08 2006
 • 24/07-30/07 2006
 • 17/07-23/07 2006
 • 10/07-16/07 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 26/06-02/07 2006
 • 19/06-25/06 2006
 • 12/06-18/06 2006
 • 05/06-11/06 2006
 • 29/05-04/06 2006
 • 22/05-28/05 2006
 • 15/05-21/05 2006
 • 08/05-14/05 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 24/04-30/04 2006
 • 17/04-23/04 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 20/02-26/02 2006
 • 13/02-19/02 2006
 • 06/02-12/02 2006
 • 30/01-05/02 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 02/01-08/01 2006
 • 26/12-01/01 2006
 • 19/12-25/12 2005
 • 12/12-18/12 2005
 • 05/12-11/12 2005
 • 28/11-04/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
 • 31/10-06/11 2005
 • 24/10-30/10 2005
 • 17/10-23/10 2005
 • 10/10-16/10 2005
 • 03/10-09/10 2005
 • 26/09-02/10 2005
 • 19/09-25/09 2005
 • 12/09-18/09 2005
 • 05/09-11/09 2005
 • 29/08-04/09 2005
 • 22/08-28/08 2005
 • 15/08-21/08 2005
 • 08/08-14/08 2005
 • 25/07-31/07 2005
 • 11/07-17/07 2005
 • 04/07-10/07 2005
 • 27/06-03/07 2005
 • 20/06-26/06 2005
 • 13/06-19/06 2005
 • 06/06-12/06 2005
 • 30/05-05/06 2005
 • 23/05-29/05 2005
 • 16/05-22/05 2005

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!