Cursiefjes onder de kerktoren. Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
05-03-2010
418 Haggis
418 Haggis
In de Spil werd op mardi gras de Schotse week ingezet met het serveren van het nationaal gerecht van Scotland. Dit oer-Schots gerecht vereist een sterke maag. Het recept luidt als volgt : ingrediënten : een schapenmaag, 500 g schapenvet, 500 g schapenlever, een schapenhart en longen. Neem een droge pan en rooster er fijngewreven havermoutvlokken in. Hak het schapenvet fijn met een ajuin. Kook vervolgens de lever, hart en longen in water. De lever moet wat vroeger uit het kookvocht genomen worden dan de rest. Fijn hakken. Meng alles met de havermout, een halve liter bouillon, een koffielepel cayennepeper, een koffielepel gemalen piment, zout en peper en stop alles in de schapenmaag. Die mag nooit meer dan halfvol zijn en wordt dichtgenaaid. Een paar gaatjes in prikken en 4 à 5 uur laten koken. Haggis wordt opgediend in een zilveren schaal. Er hoort uiteraard een doedelzakspeler in kilt bij en je drinkt er een lekkere malt whisky bij. Deze kers op de taart ontbrak, maar niet getreurd, want er volgt een Whisky tasting.