Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    28-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 21 : mis(s)

    Nu de 8 torens van Meise aan de beurt geweest zijn resten enkele vragen.  Welke toren is de mooiste, de hoogste, de oudste,…?
    De haan antwoordt graag,.  Maar hoe kan hij dat weten of meten ?  De mooiste is een persoonlijk gegeven.  Dus dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken.  Of organiseren wij hierover een referendum ?
    De hoogste is daarentegen een objectief gegeven.  Maar, hoe kunnen wij dat juist meten?  Wie bezorgt er mij een correcte meetmethode. Natuurpunt hanteert er een. 
    De oudste ?  Dat kunnen wij opzoeken in de geschiedenis van Meise, Oppem, Rode, Wolvertem, Meuzegem, Imde, Rossem en Westrode.
    De eigenaar van de negende toren, de illustere Jef Moerenhout (nog zo iemand met die korte, volkse en sympathieke voornaam) wil een kerkuil en zwaluwen in en rond zijn toren.  Een beiaard hangt er al.  Dat konden jullie onlangs weer eens zien op de televisie.  Natuurreservaten gaat hem helpen.  Jef heeft ook nog een stoel met vier luidklokken staan.  Hij zou daar graag een monument van maken.  Dat is een idee voor het Beiaardcomité.

                              Foto : Klokkenstoel Sjoeter

    Onze haan schrok zich bijna dood met al die kippenmiserie.  Maar stel u gerust.  Enkel de haan kan de kippen bedwingen.

    28-05-2005 om 09:43 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 20 : Meise

    De St.-Martinustoren van Meise, heeft een bijna ronde torenspits met boven de verbreding, drie galmgaten van waarlangs u de 47 klokken van de beiaard kon horen.  Het is opnieuw dezelfde constructie maar veel fijner afgewerkt, wat op het eerste gezicht op een ronde spits lijkt.  Er zijn drie venstertjes.  Ondertussen werd de beiaard uitgebreid tot 56 klokken en neemt hij weer zijn vroegere plaats in “ in de Rij van de Oude Steden” (pag. 3 Meise Beiaardboekje 10 juni 1951).  De oude beiaard staat nu te pronken in openlucht tussen de bibliotheek en de pastorij (nu gemeentehuis).  De 8 kleinste klokjes zijn vermist en het monument wacht op afwerking met het klavier en de automatische speeltrommel.
    Er is ondertussen al heel wat te doen geweest over deze kerk en toren.  Er blijft de eeuwige discussie, of de toren nu recht staat of niet.  Er zijn er die beweren dat hij loodrecht staat, maar dat de straat niet waterpas ligt.  En wie dat niet gelooft, moet dringend naar de schoenlapper : de schoenzolen zullen afgesleten zijn en dan zie je uiteraard niet meer horizontaal of loodrecht.
    Ondertussen werd er aan alpinisme gedaan op onze toren.  De bliksemafleider, die door de val van kruis en haan meegesleurd werd, is vernieuwd. Wij waren er uiteraard als de “haantjes” bij om dat op foto vast te leggen. Wij danken onze correspondent ter plaatse voor het telefoontje.                       
    Foto : kerk

    Ondertussen blijven de haantjes inspireren.  Zij worden reeds ingezet om de afvalberg te verkleinen.  Een gemeentebestuur deelde kippen uit om het GFT in de tuin op te peuzelen.  En het werkt!  Zij worden ook reeds ingezet om het verkeer te vertragen, door ze vrij te laten op straat. Dat hebben we in Meise al spontaan, aan de ingang van het dorp.  Voeder uw kippen aan de overkant van de straat, luidde het.  Maar wat zou Michel VDB hiervan zeggen ?  En hoe zit het met de veiligheid ? Wij wachten ondertussen op een ander origineel initiatief, in onze gemeente, om haantjes veilig in te zetten voor het algemeen belang.

    28-05-2005 om 09:40 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 19 : Oppem

    St.-Stefaan Oppem, het witte romantische kerkje, waarvan de toren hetzelfde concept vertoont als de meeste andere : 8 vlakken met bol, eenvoudige haan en kruis. De toren is exact 25,5 m hoog.  Er is een luik in één van de vlakken van de spits. Hier is de pastoor een telg uit het geslacht Van Doorslaer uit Imde, de beroemde kwekers van het stoere Brabantse trekpaard. Zijn pastorie is een waar museum.  En hij is heel fier dat er in zijn kerk nog een communiebank staat.  En op die communie komen wij later nog eens terug.

    Foto : De kerk van Oppem van uit twee posities met  pastoor A. Van Doorslaer

    In de schaduw van de kerk krijgen de kinderen les volgens de didactiek van Maria Montessori.  De dorpsherberg "De Klos" werd onlangs gesloten en ondertussen vervangen door een moderne herberg.  Daar filmde ik de laatste "hanenkap", een volks evenement dat tijdens de kermis doorging.  Daarachter is een oude hoeve "Hof te Steene" met een helaas vervallen donjon.  Die moet dringend gered worden.  Naast de kerk werd het "Hof achter de kerk van Oppem" door een telg van de familie Van der Hasselt gerestaureerd en een gedeelte werd ingericht als Bed en Breakfast
    .

    28-05-2005 om 09:38 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 17 : Westrode
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De toren van Westrode is minuscuul en wordt overklast door enkele privé torens in de buurt.  Maar er hangt toch een klok in.  De kleine spits bestaat uit 4 driehoeken en staat op een schattige houten constructie, waarin drie galmgaten voorzien zijn voor het luiden van de klok.  De haan ontbreekt echter op het kruis.  U kon reeds het embleem uit het parochieblad van deze actieve parochie bewonderen. Voor de kerk staat een kunstwerk waarop dat uitgebeeld wordt. Iemand vroeg het reeds ter plaatse aan een autochtoon, of het waar is, dat het torentje binnen gezet wordt als het regent.  Hij kreeg prompt als antwoord dat, als het zwaar regent, ze zelfs de hele kerk onderdak geven.
       Foto Kerk, parochieblad, monumentje
    Naast de kleinste toren heeft Westrode ook de kleinste bibliotheek van Vlaanderen.  Dat zou hun de bijnaam "die met de kleinste" kunnen opleveren.
    De natuurwandeling in deze parochie loopt naar de "Varkensputten", voorbij het kerkhof waar dichter - priester Jan Hammenecker  begraven ligt.         

    28-05-2005 om 09:36 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 16 : Imde

    De toren van St.-Kwinten Imde heeft een spits met acht vlakken.  Tussen de vierkante onderbouw en de spits is er een versmalling die het “potloodpunt” van 4 vlakken naar 8 brengt.  Er is een klein dakraampje.  De haan en het kruis staan op een bol, die op een vrij lange staaf staat, waardoor alles vrij hoog boven de spits uitreikt.  Wij beschikken over twee foto’s van de kerk .  Op de eerste wordt de klok uit de toren gehaald tijdens de 2de wereldoorlog.  Op de tweede foto staan een aantal parochianen achter de klok, waarop de inscriptie BEL G. A.IV.121. Wie hierover meer weet, zou ons een groot plezier doen, deze info over te maken.

    Foto Kerk Imde en uithalen klokken
    In de kouter staat het oorlogsmonument, dat de herinnering oproept aan de slag van Imde tijdens W.O.II op 20.8.1914  En aan de voet van de kerk liggen de resten van de "brokkelstenen trap" van het geboortehuis van dichter Jef Lettens.  Het kasteel van t' Kint, de boskapel, de smidse van Alex April, het kasteel Goethals en de Brabantse trekpaarden van het hof Van Doorslaer maken een bezoek de moeite waard.

    28-05-2005 om 09:33 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 15 : Meuzeg.

    Julien De Roover uit Wolvertem, de duivel – doet - al van Kunstkring en Natuurreservaten, conservator van de beemden, schilderde als eerste de acht torens.  Deze sympatieke man in de schaduw, werker van het elfde uur, stellen wij eens apart voor.  Want zij die toch altijd in de belangstelling (willen) staan kwamen reeds aan bod.  De hanen die het graan verdienen worden al te vaak vergeten.

    De toren van O.L.V.Boodschap Meuzegem is rank en bestaat uit 8 spitse driehoeken.  Ze worden versmald door het uitsplitsen van de vier zijden op de onderbouw in 8 segmenten.  De bol staat op de spits en daarop tronen kruis en haan.  In deze parochie werd onlangs nog een Kerstmarkt gehouden.  Zij verdient meer aandacht van de pers.                  Foto Kerk Meuzegem
    De oude pastorij is dringend aan restaurering toe.  Er werden onlangs in de buurt orchideeën gesignaleerd.

    28-05-2005 om 09:30 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 14 : Wolvert.

    De Romaanse toren van St.-Laurentius Wolvertem is de oudste.  Deze stoere toren torst 8 eeuwen geschiedenis en staat op een motte.  Hij lijkt van aan de vier-eiken, naast natuurreservaat "de beemden" op een puntig stompje van een duim en reikt zeker niet boven de Hasseltberg.  We zouden  hem "stompie" kunnen  noemen, ter nagedachtenis van het jonge voetballertje dat destijds in Zuid-Afrika vermoord werd door de lijfwacht van Winnie Mandela.  Ik ken een lief beertje dat zeker niet fier is dat deze illustere dame dezelfde voornaam draagt.
                                                     Foto vanuit de Oppemstraat

    Het bekroonde werk van de fotowedstrijd “ Meise anders bekeken” van Bruno Verriest uit Meise in het avCVO in Wolvertem was ook duidelijk geïnspireerd door onze haan.  De fotograaf maakte een kiekje van het kippenkraam, waarop “Turbo chicken “ staat  afgebeeld op de voorgrond.  Op de achtergrond troont de onthoofde toren. Foto Turbo chicken

    De laureaat pakte ook uit met een foto van het oude haantje dat naar beneden viel (!?).  En verder in de tentoonstelling pakte een andere kiekjesjager uit met een compositie van 4 foto’s : beiaardier, klok, toren en …pikkend haantje op de Brusselsesteenweg.

    23-05-2005 om 11:08 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 13 : Rode

    Nu gaan we de rij van onze acht kerktorenspitsen af , zoals ze geschilderd werden door onze vriend Julien De Roover op één doek. Foto M2 Acht kerktorens J.De Roover,  Kerk Rode St.Brixius

    Sint-Brixius –Rode krijgt de eer, want pastoor Jan Arnalsteen inspireerde zich  in het parochieblad van 24.6.98 op onze rubriek in : “ Gezocht : uilen”.  De uilennestkast die er geplaatst is , werd er echter niet gezet door Natuurreservaten Meise zoals de pastoor schreef, maar door de Uilenwerkgroep Vlaams-Brabant.  Natuurpunt heeft het reservaat Birrebeek en er werd ondertussen een natuurtrefpunt "De Schriek" ingehuldigd.
    De toren van Rode is niet zo hoog en gaat vanaf de onderbouw over in 8 vlakken.  Langs de achterkant zien wij een mooie dakkapel waarin een glasraam lijkt te staan.  Op het uiteinde van het schip van de kerk staat een tweede kruis. De torenspits is de baken van de eeuwenoude Sint–Sebastiaansgilde van Rode.  Wij vragen ons af, of de schutters dezelfde neiging vertonen als de jagers : mikken en schieten naar de haan. Gelukkig niet !

    23-05-2005 om 11:05 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 12 : kritiek

    De mensen uit de zeven andere parochies van Meise klagen terecht dat er te veel aandacht gaat, in deze rubriek, naar de Sint-Martinustoren.  Bij hoogdringendheid konden wij onze intentie niet waar maken, maar daarom gaan we eens het rijtje af, in de volgende aflevering.

    Een tweede intentie valt ook in het water.  Een aantal lezers, zoals wij allen, nakomelingen van de men(s)apiërs waartussen velen  met lange tenen, vroeg mij wanneer ik die “nonsens” in mijn bijdrage stop.
    Johannesburg.  Het 3,5 miljoen jaar oude skelet van een aapmens.

    Hun vraag, betekent, dat ze niet begrepen of verkeerd begrepen.  “ Non sens “ betekent “neen “ en “zin”.  Maar alles heeft zin en elke aflevering bestond minstens uit 10 zinnen.  De fantasie en de creativiteit kent natuurlijk grenzen.  Daarom lag het in onze bedoeling, de eerste reeks met  het nieuwe jaar te stoppen, te bundelen en uit te geven.  Want de zin begrijpen houdt reflectie in : dit is rustig herlezen en laten bezinken.  Het ontwerp van proefdruk lag te zien naast de tentoongestelde attributen, centraal in de sportschuur, tijdens de wereldcultuurbeurs.  Maar de toren heeft er anders over beslist.  Wij beloofden door te gaan tot het kruis en de haan op hun plaats prijken en belofte maakt schuld.  Tot dan worden u en ik op de proef gesteld.

    23-05-2005 om 11:01 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 11 : drama

    Alex April beëindigde zijn werk, het maken van het nieuwe kruis voor de St.-Martinustoren, op 15.10.98, en wij kijken nu met hoge verwachting uit naar het moment dat het opnieuw boven Meise prijkt.

    Foto : Alex, onze kunstsmid, met kruis, nieuwe haan en de oude en 3 beeldjes.

    Ondertussen werden  het nieuwe kruis en de nieuwe haan met de stukken van het oude kruis en de oude haan tentoongesteld tijdens de Wereldcultuurbeurs.

    Enkele dagen later kreeg onze burgemeester de eer op Ring T.V. het onheil van onze geliefde toren aan te kondigen :  bij hoogdringendheid sluit hij de kerk vanaf 2 november.  Wat is er aan de hand ?

    Door het Beiaardcomité werd gevraagd een studie van de stabiliteit van de toren te maken door een architect.  Toen deze zijn inspectie deed, bleek dat bij het plaatsen van de beiaard in 1951 het onwaarschijnlijke werd aangericht.  Een vloer die voor de stevigheid van de toren zorgde werd weggenomen, een steunbalk werd doormidden gezaagd en de trekbalken die de toren met het schip van de kerk verbinden werden weggenomen.  Door dit rapport, zwart op wit, restte er onze burgervader geen andere oplossing dan de onmiddellijke sluiting van de kerk te gelasten met ingang op 2 november wegens het gevaar.

    23-05-2005 om 10:59 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 10 : paradijs

    Naast de merkwaardige rij van de acht kerktorens van Meise is er nog een buitenbeentje : Westrode , dat een beetje misdeeld werd met zijn miniscuul torentje .  Men vertelt dat ze hem binnen zetten als het regent.

    Westrode heeft echter een privé toren.  Sjoeter, de welbekende torenbouwer , heeft er in zijn tuin zelf een toren gebouwd.  Misschien werd hij geïnspireerd door de V.R.T.-serie “de paradijsvogels” , waarin de smid van waterland zelf zijn toren bouwde.   Foto :  Sjoeter in zijn toren

    Toen in Vlaanderen vakantieland Meise toeristisch belicht werd, vergaten zij de achtste kerktoren toch wel zeker.  Ik heb met Jan, een amateurcineast met ervaring, de vergeten achtste parochie Westrode en een tweede vergetelheid , het Audiovisueel Centrum, bij gefilmd.  Toen was de toren van Sjoeter nog niet af.  Wij legden hem echter voor het nageslacht vast op video.  Later hebben wij deze film kunnen aanvullen met de plaatsing van de toren.  Er hangt zelfs een kleine beiaard in. En in “de ring rond ,vanuit de lucht”, op Ring T.V.,  hebben ze durven zeggen dat Westrode geen toren heeft.

    De parochie Westrode bestaat honderd jaar.  Dat wordt met grote luister gevierd.  Onze bijdrage reikt enkele niet onbelangrijke details aan, om de geschiedenis van Westrode aan te vullen.

    Maar Sjoeter heeft nog een droom.  Hij zou graag een heuse windmolen bouwen.  Die zou niet misstaan in het Neromhof ,of op de plaats van de virtuele windmolen van Meusegem of in Westrode waar er een stond tot in 1920  (pag.644 “Geschiedenis van Wolvertem , J.t’Kint)..  Wij doen een warme oproep naar potentiële sponsors om deze wens in werkelijkheid om te zetten.  Of is dat iets voor de droomfabriek ?

    23-05-2005 om 10:56 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 9 : obsessie

    Een kerktoren is eigenlijk maar een punt van een groot potlood.  Maar de variaties die de kerkenbouwers door de eeuwen heen vonden, op deze eenvoudige vorm, overtreffen in grote mate deze van de Kamasutra.  Maar de voldoening is uiteraard van een andere orde.

    Ik heb zo eens tijdens een vakantie niets anders dan torens gefilmd.  Van de Azurenkust tot hier, heb ik toen, deels uit verveling, vanuit de wagen alle kerktorens bekeken en geteld.  Het is ongelooflijk hoeveel je er in de verte ziet, en hoe verscheiden de vormen van dat grote poloodpunt zijn.  Dat is zeker een grondige studie van een toekomstig architect waard.  Of bestaat die al ?  Zo ja, laat het ons weten.

    En van vakantie gesproken.  Tijdens mijn recente reis in Schotland heb ik in de “highlands” in de buurt van monster Nessie (Loch Ness) een interimoplossing voor onze toren gezien.  Juist buiten  Forres “in bloom”  (de titel voor de best bebloemde gemeente) rees hij op : een ongelukkige toren zoals de onze, zonder kruis noch haan.  Maar bovenop tronen twee grote bloempotten.  Maar iemand vroeg zich reeds de hele reis af hoe ze de bloemen, die ook vrij hoog aan de lantarenpalen hangen, zou                                      Forest in bloom

    Ik heb altijd gezegd dat je Schotland in de regen moet zien.  Maar de laatste keer was het niet anders dan regen.  Ik blijf bij mijn uitspraak, omdat de kleuren onder een beetje regen zo intens zijn.  Maar die regen toewensen, dat zal ik voortaan maar laten !

    Op het dorpsplein van Forres in bloom; staan een aantal prachtige buxussen, gesnoeid op meesterlijke wijze in allerlei dieren.  Dat was een concrete illustratie van deze geschriften, met alle dieren rond en om onze geliefde St.-Martinustoren.  Ik ga zeker nog eens terug om er een foto van te maken, want toen wij er waren was het te donker om een mooie foto te schieten.  Moest er iemand hiervan toevallig een foto hebben, drukken wij die graag af.  En als je langs de toren met de twee bloempotten erop rijdt, stop even voor een kiekje.  Want een aantal lezers denken dat ik fantaseer.

    Een buxus- kruis en haan zou ook een goede interimoplossing zijn, maar dan zitten wij met het probleem van het snoeien op grote hoogte.  En de brandweer hiervoor inschakelen is uiteraard van het goede te veel.

    23-05-2005 om 10:54 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 8 : klokluider

    Ik heb duidelijk iets met kerktorens.  Is het omdat ik als kleine dreumes ‘s morgens met de “Quasimodo” van Meise, “Poemper va Polienus”, aan het zeel mocht hangen, als hij de klokken luidde ?  Tussen de klokkenluider van de Notre dame van Parijs en die van St.-Martinus bestaat een sprekende gelijkenis.  Hij was wel niet zo lelijk, maar hij liep voorovergebogen, zoals zijn Franse evenknie.  De Meisese volksmond was vrij harteloos in het geven van bijnamen.  Zijn bijnaam “Poemper” was visueel geïnspireerd door het pompen van water aan de waterput.  De op- en neergaande beweging bij het pompen, leek op het stappen van de klokkenluider.  Hij was bezembinder en mandenvlechter in de kleine hoeve, waar nu het Chiroheem staat  (Krogstraat 7).         Foto M49

    Hij hakkelde ook wat, maar als hij begon te zingen, was daar niets van te horen.  Hij zong uiteraard in sibemol.

    23-05-2005 om 10:52 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!