Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    28-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 16 : Imde

    De toren van St.-Kwinten Imde heeft een spits met acht vlakken.  Tussen de vierkante onderbouw en de spits is er een versmalling die het “potloodpunt” van 4 vlakken naar 8 brengt.  Er is een klein dakraampje.  De haan en het kruis staan op een bol, die op een vrij lange staaf staat, waardoor alles vrij hoog boven de spits uitreikt.  Wij beschikken over twee foto’s van de kerk .  Op de eerste wordt de klok uit de toren gehaald tijdens de 2de wereldoorlog.  Op de tweede foto staan een aantal parochianen achter de klok, waarop de inscriptie BEL G. A.IV.121. Wie hierover meer weet, zou ons een groot plezier doen, deze info over te maken.

    Foto Kerk Imde en uithalen klokken
    In de kouter staat het oorlogsmonument, dat de herinnering oproept aan de slag van Imde tijdens W.O.II op 20.8.1914  En aan de voet van de kerk liggen de resten van de "brokkelstenen trap" van het geboortehuis van dichter Jef Lettens.  Het kasteel van t' Kint, de boskapel, de smidse van Alex April, het kasteel Goethals en de Brabantse trekpaarden van het hof Van Doorslaer maken een bezoek de moeite waard.

    28-05-2005 om 09:33 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 15 : Meuzeg.

    Julien De Roover uit Wolvertem, de duivel – doet - al van Kunstkring en Natuurreservaten, conservator van de beemden, schilderde als eerste de acht torens.  Deze sympatieke man in de schaduw, werker van het elfde uur, stellen wij eens apart voor.  Want zij die toch altijd in de belangstelling (willen) staan kwamen reeds aan bod.  De hanen die het graan verdienen worden al te vaak vergeten.

    De toren van O.L.V.Boodschap Meuzegem is rank en bestaat uit 8 spitse driehoeken.  Ze worden versmald door het uitsplitsen van de vier zijden op de onderbouw in 8 segmenten.  De bol staat op de spits en daarop tronen kruis en haan.  In deze parochie werd onlangs nog een Kerstmarkt gehouden.  Zij verdient meer aandacht van de pers.                  Foto Kerk Meuzegem
    De oude pastorij is dringend aan restaurering toe.  Er werden onlangs in de buurt orchideeën gesignaleerd.

    28-05-2005 om 09:30 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 14 : Wolvert.

    De Romaanse toren van St.-Laurentius Wolvertem is de oudste.  Deze stoere toren torst 8 eeuwen geschiedenis en staat op een motte.  Hij lijkt van aan de vier-eiken, naast natuurreservaat "de beemden" op een puntig stompje van een duim en reikt zeker niet boven de Hasseltberg.  We zouden  hem "stompie" kunnen  noemen, ter nagedachtenis van het jonge voetballertje dat destijds in Zuid-Afrika vermoord werd door de lijfwacht van Winnie Mandela.  Ik ken een lief beertje dat zeker niet fier is dat deze illustere dame dezelfde voornaam draagt.
                                                     Foto vanuit de Oppemstraat

    Het bekroonde werk van de fotowedstrijd “ Meise anders bekeken” van Bruno Verriest uit Meise in het avCVO in Wolvertem was ook duidelijk geïnspireerd door onze haan.  De fotograaf maakte een kiekje van het kippenkraam, waarop “Turbo chicken “ staat  afgebeeld op de voorgrond.  Op de achtergrond troont de onthoofde toren. Foto Turbo chicken

    De laureaat pakte ook uit met een foto van het oude haantje dat naar beneden viel (!?).  En verder in de tentoonstelling pakte een andere kiekjesjager uit met een compositie van 4 foto’s : beiaardier, klok, toren en …pikkend haantje op de Brusselsesteenweg.

    23-05-2005 om 11:08 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 13 : Rode

    Nu gaan we de rij van onze acht kerktorenspitsen af , zoals ze geschilderd werden door onze vriend Julien De Roover op één doek. Foto M2 Acht kerktorens J.De Roover,  Kerk Rode St.Brixius

    Sint-Brixius –Rode krijgt de eer, want pastoor Jan Arnalsteen inspireerde zich  in het parochieblad van 24.6.98 op onze rubriek in : “ Gezocht : uilen”.  De uilennestkast die er geplaatst is , werd er echter niet gezet door Natuurreservaten Meise zoals de pastoor schreef, maar door de Uilenwerkgroep Vlaams-Brabant.  Natuurpunt heeft het reservaat Birrebeek en er werd ondertussen een natuurtrefpunt "De Schriek" ingehuldigd.
    De toren van Rode is niet zo hoog en gaat vanaf de onderbouw over in 8 vlakken.  Langs de achterkant zien wij een mooie dakkapel waarin een glasraam lijkt te staan.  Op het uiteinde van het schip van de kerk staat een tweede kruis. De torenspits is de baken van de eeuwenoude Sint–Sebastiaansgilde van Rode.  Wij vragen ons af, of de schutters dezelfde neiging vertonen als de jagers : mikken en schieten naar de haan. Gelukkig niet !

    23-05-2005 om 11:05 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 12 : kritiek

    De mensen uit de zeven andere parochies van Meise klagen terecht dat er te veel aandacht gaat, in deze rubriek, naar de Sint-Martinustoren.  Bij hoogdringendheid konden wij onze intentie niet waar maken, maar daarom gaan we eens het rijtje af, in de volgende aflevering.

    Een tweede intentie valt ook in het water.  Een aantal lezers, zoals wij allen, nakomelingen van de men(s)apiërs waartussen velen  met lange tenen, vroeg mij wanneer ik die “nonsens” in mijn bijdrage stop.
    Johannesburg.  Het 3,5 miljoen jaar oude skelet van een aapmens.

    Hun vraag, betekent, dat ze niet begrepen of verkeerd begrepen.  “ Non sens “ betekent “neen “ en “zin”.  Maar alles heeft zin en elke aflevering bestond minstens uit 10 zinnen.  De fantasie en de creativiteit kent natuurlijk grenzen.  Daarom lag het in onze bedoeling, de eerste reeks met  het nieuwe jaar te stoppen, te bundelen en uit te geven.  Want de zin begrijpen houdt reflectie in : dit is rustig herlezen en laten bezinken.  Het ontwerp van proefdruk lag te zien naast de tentoongestelde attributen, centraal in de sportschuur, tijdens de wereldcultuurbeurs.  Maar de toren heeft er anders over beslist.  Wij beloofden door te gaan tot het kruis en de haan op hun plaats prijken en belofte maakt schuld.  Tot dan worden u en ik op de proef gesteld.

    23-05-2005 om 11:01 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 11 : drama

    Alex April beëindigde zijn werk, het maken van het nieuwe kruis voor de St.-Martinustoren, op 15.10.98, en wij kijken nu met hoge verwachting uit naar het moment dat het opnieuw boven Meise prijkt.

    Foto : Alex, onze kunstsmid, met kruis, nieuwe haan en de oude en 3 beeldjes.

    Ondertussen werden  het nieuwe kruis en de nieuwe haan met de stukken van het oude kruis en de oude haan tentoongesteld tijdens de Wereldcultuurbeurs.

    Enkele dagen later kreeg onze burgemeester de eer op Ring T.V. het onheil van onze geliefde toren aan te kondigen :  bij hoogdringendheid sluit hij de kerk vanaf 2 november.  Wat is er aan de hand ?

    Door het Beiaardcomité werd gevraagd een studie van de stabiliteit van de toren te maken door een architect.  Toen deze zijn inspectie deed, bleek dat bij het plaatsen van de beiaard in 1951 het onwaarschijnlijke werd aangericht.  Een vloer die voor de stevigheid van de toren zorgde werd weggenomen, een steunbalk werd doormidden gezaagd en de trekbalken die de toren met het schip van de kerk verbinden werden weggenomen.  Door dit rapport, zwart op wit, restte er onze burgervader geen andere oplossing dan de onmiddellijke sluiting van de kerk te gelasten met ingang op 2 november wegens het gevaar.

    23-05-2005 om 10:59 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 10 : paradijs

    Naast de merkwaardige rij van de acht kerktorens van Meise is er nog een buitenbeentje : Westrode , dat een beetje misdeeld werd met zijn miniscuul torentje .  Men vertelt dat ze hem binnen zetten als het regent.

    Westrode heeft echter een privé toren.  Sjoeter, de welbekende torenbouwer , heeft er in zijn tuin zelf een toren gebouwd.  Misschien werd hij geïnspireerd door de V.R.T.-serie “de paradijsvogels” , waarin de smid van waterland zelf zijn toren bouwde.   Foto :  Sjoeter in zijn toren

    Toen in Vlaanderen vakantieland Meise toeristisch belicht werd, vergaten zij de achtste kerktoren toch wel zeker.  Ik heb met Jan, een amateurcineast met ervaring, de vergeten achtste parochie Westrode en een tweede vergetelheid , het Audiovisueel Centrum, bij gefilmd.  Toen was de toren van Sjoeter nog niet af.  Wij legden hem echter voor het nageslacht vast op video.  Later hebben wij deze film kunnen aanvullen met de plaatsing van de toren.  Er hangt zelfs een kleine beiaard in. En in “de ring rond ,vanuit de lucht”, op Ring T.V.,  hebben ze durven zeggen dat Westrode geen toren heeft.

    De parochie Westrode bestaat honderd jaar.  Dat wordt met grote luister gevierd.  Onze bijdrage reikt enkele niet onbelangrijke details aan, om de geschiedenis van Westrode aan te vullen.

    Maar Sjoeter heeft nog een droom.  Hij zou graag een heuse windmolen bouwen.  Die zou niet misstaan in het Neromhof ,of op de plaats van de virtuele windmolen van Meusegem of in Westrode waar er een stond tot in 1920  (pag.644 “Geschiedenis van Wolvertem , J.t’Kint)..  Wij doen een warme oproep naar potentiële sponsors om deze wens in werkelijkheid om te zetten.  Of is dat iets voor de droomfabriek ?

    23-05-2005 om 10:56 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 9 : obsessie

    Een kerktoren is eigenlijk maar een punt van een groot potlood.  Maar de variaties die de kerkenbouwers door de eeuwen heen vonden, op deze eenvoudige vorm, overtreffen in grote mate deze van de Kamasutra.  Maar de voldoening is uiteraard van een andere orde.

    Ik heb zo eens tijdens een vakantie niets anders dan torens gefilmd.  Van de Azurenkust tot hier, heb ik toen, deels uit verveling, vanuit de wagen alle kerktorens bekeken en geteld.  Het is ongelooflijk hoeveel je er in de verte ziet, en hoe verscheiden de vormen van dat grote poloodpunt zijn.  Dat is zeker een grondige studie van een toekomstig architect waard.  Of bestaat die al ?  Zo ja, laat het ons weten.

    En van vakantie gesproken.  Tijdens mijn recente reis in Schotland heb ik in de “highlands” in de buurt van monster Nessie (Loch Ness) een interimoplossing voor onze toren gezien.  Juist buiten  Forres “in bloom”  (de titel voor de best bebloemde gemeente) rees hij op : een ongelukkige toren zoals de onze, zonder kruis noch haan.  Maar bovenop tronen twee grote bloempotten.  Maar iemand vroeg zich reeds de hele reis af hoe ze de bloemen, die ook vrij hoog aan de lantarenpalen hangen, zou                                      Forest in bloom

    Ik heb altijd gezegd dat je Schotland in de regen moet zien.  Maar de laatste keer was het niet anders dan regen.  Ik blijf bij mijn uitspraak, omdat de kleuren onder een beetje regen zo intens zijn.  Maar die regen toewensen, dat zal ik voortaan maar laten !

    Op het dorpsplein van Forres in bloom; staan een aantal prachtige buxussen, gesnoeid op meesterlijke wijze in allerlei dieren.  Dat was een concrete illustratie van deze geschriften, met alle dieren rond en om onze geliefde St.-Martinustoren.  Ik ga zeker nog eens terug om er een foto van te maken, want toen wij er waren was het te donker om een mooie foto te schieten.  Moest er iemand hiervan toevallig een foto hebben, drukken wij die graag af.  En als je langs de toren met de twee bloempotten erop rijdt, stop even voor een kiekje.  Want een aantal lezers denken dat ik fantaseer.

    Een buxus- kruis en haan zou ook een goede interimoplossing zijn, maar dan zitten wij met het probleem van het snoeien op grote hoogte.  En de brandweer hiervoor inschakelen is uiteraard van het goede te veel.

    23-05-2005 om 10:54 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 8 : klokluider

    Ik heb duidelijk iets met kerktorens.  Is het omdat ik als kleine dreumes ‘s morgens met de “Quasimodo” van Meise, “Poemper va Polienus”, aan het zeel mocht hangen, als hij de klokken luidde ?  Tussen de klokkenluider van de Notre dame van Parijs en die van St.-Martinus bestaat een sprekende gelijkenis.  Hij was wel niet zo lelijk, maar hij liep voorovergebogen, zoals zijn Franse evenknie.  De Meisese volksmond was vrij harteloos in het geven van bijnamen.  Zijn bijnaam “Poemper” was visueel geïnspireerd door het pompen van water aan de waterput.  De op- en neergaande beweging bij het pompen, leek op het stappen van de klokkenluider.  Hij was bezembinder en mandenvlechter in de kleine hoeve, waar nu het Chiroheem staat  (Krogstraat 7).         Foto M49

    Hij hakkelde ook wat, maar als hij begon te zingen, was daar niets van te horen.  Hij zong uiteraard in sibemol.

    23-05-2005 om 10:52 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 7 : belleman

    Het gevallen haantje heeft ook reeds een andere bestemming.  Met de goedkeuring van het Beiaardcomité wordt het een attribuut voor de beiaardfeesten.  De nieuwe belleman werd opgenomen in de orde van de si-bemol.  De ceremonie werd na zijn keuring aan de toog van het stamcafé van onze reuzen Jan en Mie, opgevoerd (zie de foto van de baardkeuring door Piet De Cuyper - hij vergelijkt de baarden van Jos Lettens, de oude belleman, en kandidaat Jan De Haes ).  Voor het stamenee , tussen de reuzen,  nam de voorzitter van het Beiaardcomité Lisette Haeck, de eed af met de volgende bewoordingen :  “ Ik neem u op in de orde van de sibemol.  Vanaf nu zul je een toontje lager, maar luid en verstaanbaar, zingen  De opname werd bezegeld met het in één  teug uitdrinken van een Maes  (bij gebrek aan Mort-Subite ) en de voorzitter tikte hem driemaal aan met ons haantje op de staf, op elke schouder en op het voorhoofd.  Daarna werd de bel plechtig overhandigd door Jos Lettens met de woorden : “ Ik, Jos de eerste, geef u Jan de eerste, de officiële bel door en benoem u tot tweede belleman van Meise  Daarna proclameerde de nieuwe belleman de festiviteiten van de beiaardfeesten 1998. Foto Reuzen, Jos Piet en Jan

    Ondertussen zit het Waalse haantje onder onze kerktoren  niet meer alleen.  Heel de kroost haantjes met kippen, die de ingang van ons dorp op de Nieuwelaan aan de Plantentuin  opfleuren, vluchten ’s avonds in de bomen van de tuin van onze pastoor Bie Boon (Herman II).  Daar zingen ze elke morgen samen in sibemol en overtreffen het lawaai van het aanstormend geweld  op weg naar Brussel op de A12.  Hun jubellied dragen ze op aan onze nieuwe belleman Jan De Haes.

    20-05-2005 om 14:18 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 6 : kunstsmid

    Het haantje van de Sint – Martinustoren is na zijn val niet meer te herstellen, dixit Alex April, de laatste smid in Meise –kerkdorp Imde.  Hij kreeg de opdracht om de torenspits in de oorspronkelijke staat te herstellen.  Hij zal dus een nieuwe haan bestellen bij een gespecialiseerde firma in Engeland.  Alex en ik kozen een fiere haan, met borst vooruit en een weelderige staart.  Het is echter eigenaardig dat de Engelsen geen kruisen maken.  Onze vriend Alex zal het kruis opnieuw smeden, volgens het origineel, maar hol.  Alle teruggevonden stukken van het kruis staan model.  Het oorspronkelijke kruis was enorm zwaar en artistiek waardeloos, omdat het gegoten werd en niet gesmeed.  De familie April is niet aan haar proefstuk, want de vader van Alex smeedde reeds het kruis van Imde.
      
    Foto Alex April in atelier met kruis en haan

    20-05-2005 om 14:16 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 5 : herstellen

    Er is groot nieuws : de gaten in de toren zijn hersteld.  Wij waren er als de kippen bij (kippen zijn ook vogels).                Foto Herstelling toren

    De variatie in de vogelsoorten kent geen grenzen.  Doordat het gezang in si-bemol zich uitbreidde over de acht kerktorens van ons bereik, determineerden wij nog heel wat gevogelte. Er is een zwarte kraai komen opdagen met een split in het midden van de staart, zoals bij een billentikker.  Hij vertegenwoordigt de spinnen in het web, die onze opbouwende kritiek niet begrepen.  Want spinnen hebben acht poten, dus meer mogelijkheden dan insecten die er maar zes hebben.  Veelkleurige amazonepapegaaien en valkparkieten cirkelen ook met luid gekrijs  uit hun kromme snavel rond de toren.  Al dat gekras verstoord echter de harmonie.  Wij houden het bij de melodieuze, weemoedige klanken, zoals in de fado’s uit Portugal.  De beter besnaarden proberen de krassers te verjagen, maar ze kunnen niet op tegen de overmacht.

    Ondertussen blijft er een open koker, geen bol, kruis noch haan.  Door het voortdurend met ons gezicht naar de wolken te turen, zouden wij haast vergeten dat er op de grond ook heel wat gebeurt rond de kerk van St.-Martinus.  De haantjes bij de ingang van ons dorp worden in en rond de Plantentuin van Meise opgejaagd door een haas.

    Naast het gemeentehuis kwam zowaar een Waals haantje uit een eenheidsmouw gekropen.  T.F.1 zou terug op de kabel moeten.  Wij opteren voor een muziekzender die alleen dierengeluiden in si-bemol uitzendt.  Iedereen die ons wat wil opdringen kan daar op de tonen van het lied van de echte Meisenaar een toontje lager leren zingen.

    20-05-2005 om 14:14 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 4 : natuur

    Nu het gemeentebestuur  besliste, in de acht kerktorens, die onze gemeente rijk is, een nestkast voor kerkuilen te plaatsen , is de band gesmeed. De kerkuil is het symbool van de wijsheid.  Als de kasten bewoond zijn, zullen zij de samenhorigheid van op de kerktorens bezingen.  Zeven nesten kerkuilen zullen in koor “oe-oe” jammeren in sibemol, met als solist de uil van St.-Martinus Meise.  Wanneer komt onze broeder haan weer op zijn plaats ?  Als de jonge uilen uitgebroed zijn, zal het weerklinken als een nieuwe symfonie, vanuit het lage land van Rossem, over de Hasseltberg tot bij onze beiaard.  En met de beiaardfeesten in mei, zullen onze klokken hun natte klederen droogbeieren.  Dat wordt een nieuwe C.D., waarmee we de laatste franken voor onze nieuwe beiaard zullen verdienen.

    Als we vanuit de vier windstreken de top van de St.-Martinustoren aanschouwen; valt het op dat we telkens iets anders zien.  Je moet het tijdens een frisse lentewandeling eens proberen.  Vanuit het noorden is het, zoals reeds gezegd, een schuine, getande halve maan. Langs de overkant lijkt het op een korte, gedraaide dikke slang.  Vanuit het westen zie je een cursieve bol en uit het oosten een geopende schelp.  Daar zit gewoonlijk een witte parel in. FotoParel in schelp

    20-05-2005 om 14:10 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 3 : politiek

    Deze morgen zat er een witte kraai op de halve maan die onze St.-Martinustoren kroont.  Enkele andere kraaien cirkelden er schijnbaar doelloos rond.  Mieke Vogels haar rode wangen zouden er groen van uitslaan, want één van de kraaien had een groene bek. De tweede verloor zowaar een blauwe pluim.  De derde droeg een geel halsbandje.  Er was er ook een bij met een oranje bek.  Maar dat is een merel.  Die nestelt zich in de koker, waar het kruis stond.  Zij zongen in sibemol de treurzang mee.  Want er is nog niets veranderd aan de situatie.

    Maar, wij moeten toch één en ander verduidelijken. Het gerucht, dat het haantje spoorloos was, werd ten onrechte in andere tijdschriften verspreid. Het was onze burgervader die, zoals het de behoeder van ons patrimonium past, het haantje in verzekerde bewaring bracht.  En hij handelde goed, want ik moet eerlijk bekennen dat iemand de intentie had om de verzameling van ons aller Jean-Luc De Haene aan te vullen.                           Foto Jean Luc Dehaene

    En hoe staat het met de werkzaamheden ?  De dag van het onheil is 28.8.97.  De kerkfabriek stuurde een brief naar de gemeente op 9.9.97.  De burgemeester liet weten aan de kerkfabriek dat het college van burgemeester en schepenen besliste op 22.12.97 dat de herstelling van de toren zal uitgevoerd worden door BVBA Sani-roof uit Machelen .

    20-05-2005 om 14:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 2 : schade

    Het geweeklaag in de Sint – Martinuskerk van Meise wordt een echte symfonie in si-bemol.  Toen haan en kruis naar beneden donderden (en bliksemden) hingen ze vast aan de bliksemafleider.  Zo bonkten ze tegen de schaliën van de torenspits en braken een aantal leien op de weg naar beneden.  De verluchting van de beiaard werd hierdoor bevorderd.  Maar helaas, als het regent worden de klokken nat.             Foto's 2 kogelgaten en  roest viel eruit

    Er wordt onder de toren gefluisterd dat dit te horen is, als de klokken beieren en klepelen.  Het is een ware treurzang in si-bemol.  Klokken roesten niet, maar als er niet snel opgetreden wordt, zou de schade wel eens onherstelbaar kunnen worden.  En wie weet, als het stormt en de wind waait uit het noorden, zou er wel eens meer kunnen naar beneden komen.

    20-05-2005 om 13:58 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 1 : drama

    Tijdens de grote vakantie, op 28.8.97 werd de kerk van Meise onthoofd.  Haan en kruis donderden naar beneden (of was het bliksemden ?) Alles werd veilig opgeborgen, maar via het parochieblad werd alarm geslagen.  De haan bleek zoek.

    Stel u gerust, nostalgische lezer(es).  Hij is terecht en pastoor Bie Boon (Herman de 2de) stelt hem tijdens elke mis tentoon in de kerk.  De belangstelling, vooral van de kinderen,  is enorm. Zij vragen zich terecht af, welke snoodaards verantwoordelijk zijn voor de twee kogelgaten die het beestje doorboorden.             Foto gevallen haan

    De gezangen in de kerk stijgen via de toren ten hemel.  Zij ontmoeten op de spits de halve maan  die er rest van de bol, waarop het kruis en het haantje troonden.  Daar weerklinkt het zachte gejammer van de torenspits : waar blijft mijn haantje toch ?  En ja, van op de Hasseltberg lijkt onze kerk sinds de ongeluksdag met wat fantasie op een moskee met halve maan.  Af en toe strijkt er een vogel op neer en dat geeft van op onze uitkijk een poëtisch nootje aan de si-bemol van onze treurzang.

    20-05-2005 om 11:07 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/torenroepthaan

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    20-05-2005 om 11:03 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11--0001
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.853 Ei

    853 Ei

    In 1565 schrijft Grolamo Benzoni in “Historia del Nuevo Mundo” over het ei van Colombus.  Was dat echt of een verzinsel ?
    Hetzelfde fabeltje, duikt op in  de hoofdrol van Filippo Brune – Elesschi, de bouwmeester van de Duomo in Firenze.
    In 1893 verschijnt dit verhaal weer in de Wereldtentoonstelling in Chicago.  Nikola Tela laat een stalen ei met de frequentie van het elektro magnetisch veld draaien in een inductiemotor.
    Je kan dus met enige inventiviteit een ei recht opstellen.

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.852

    852 Overkapping

    Natuurpunt Meise voert actie voor de overkapping van de A12 ter hoogte van de Beemden in Wolvertem.  Zij zijn in de leer gegaan bij de Wildbeheerseenheid, die statistieken bhijhoudt van verongelukt wild op de A12.

    Waarom werd er destijds geen geluidsmuur doorgetrokken vanaf St.-Maarten tot voorbij de Plantentuin?  Zuilenpolitiek?  De overkapping zou daar beter gebeuren.  Als je in de Plantentuin aan de Oostzijde wandelt, wordt je overstelpt met autolawaai!
    Aan de overkant heeft baron Van Gijsel zelf betaalt.  Zijn domein maakte destijds deel uit van het hof te Meysse.  Als hij verkoopt zou de Plantentuin terug zijn historische grootte herwinnen.
    De overkapping op die plaats is zelfs een oud idee van de jaren 60.  Simon Février stelde dat voor in zijn programma naar de gemeenteraadsverkiezingen met de toenmalige P.V.V.  Men noemde die partij toen smalend : Pest Voor Vlaanderen.

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.849 O.L.Heerbeestje

    849 O.L.H. beestje

    In “Lieveheerbeestjes in beeld” , een INN uitgave van KNNV (vereniging voor veldbiologie) , staan 60 soorten beschreven die in Nederland en België leven.  Zij worden verdeeld in 5 soortgroepen. 

    1. Dwergkapoentjes (20 soorten)
    2. Nepkapoentjes
    3. Breedkopleiveheerbeestjes
    4. Echte lieveheerbeestjes
    5. Bladetende lieveheerbeestjes

    De echte lieveheerbeestjes behoren tot de grootste groep.  Ze hebben kale en meestal mooi gekleurde dekschilden.
    Onze blikvanger is het zevenstippelig lieveheerbeestje, Coccinella septempunctata.  De tekening zou echter eventjes moeten bijgewerkt worden, want op ieder dekschild zitten 3 zwarte vlekken vooraan zit één gemeenschappelijke vlek.  Het is de meest voorkomende soort.  De meeste individuen overwinteren onder bladeren en plantenafval op de grond.
    Ze zijn de partners van veel biologische boeren die voor geschikte plaatsen zorgen om in te overwinteren, zoals houtwallen en hagen.
    Want de kevertjes eten bladluizen en andere schadelijke beestjes voor de oogst.  Er is wel eens geschat dat er in een graanakker 250000 zevenstippeligen voorkwamen.
    En nog dit … zij worden gezien als boden van voorspoed en geluk.  Zo zouden vrij gelaten lieveheerbeestjes naar toekomstige geliefden vliegen.

    30-11--0001 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!