Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pierre2005
    blog.seniorennet.be/pierre2
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    saphira27
    blog.seniorennet.be/saphira
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kes
    blog.seniorennet.be/kes
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    14-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfssneetjes met Citroen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoofdgerecht:

     

    Voor 4 personen:

    4 kalfssneetjes (+/- 120 g per stuk)- 2 eetlepels extra zuiver olijfolie

     

    Voor de saus:

    50 g griessuiker- het sap van 4 citroenen- 2 dl kalfsfond- 40 g koude boter- zout, peper

     

    Leg de kalfssneetjes tussen twee laagjes plasticfolie en maak ze zo plat mogelijk met een deegrol. Verwijder de plasticfolie en leg opzij. Giet de suiker en 1 dl water in een steelpan met dikke bodem en verwarm totdat u een lichtbruine karamel bekomt. Voeg daarbij het citroensap, meng alles en laat nog 2 tot 3 minuten koken op zacht vuur: de bereiding moet glanzen.

    Voeg eventueel suiker toe als het citroensap te zuur is. Giet er vervolgens beetje bij beetje de kalfsfond bij. Zet opzij op een zacht vuurtje.

    Doe zout en peper op de kalfssneetjes en bak ze gedurende 2 min. aan elke zijde bruin in een braadpan met hete olijfolie.

    Klop de citroensaus lichtjes op en verwerk er de boter in klontjes in. Voeg indien nodig nog kruiden toe en klop opnieuw. Schik de kalfssneetjes op voorverwarmde individuele borden en nappeer ze met warme saus.

    14-11-2006 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde haantjes met gekarameliseerde tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 haantjes, in twee gesneden

    Voor de marinade

    125 ml ahornsiroop- 125 ml chilisaus- 125 ml ciderazijn- 1 eetlepel zachte mosterd

    Voor de garnituur:

    500 g tomaten, in dikke schijven- peper van de molen- 4 eetlepels bloem- 2 eetlepels boter- 2 eetlepel bruine duiker

    Voor de saus:

    125 ml verse room- 1 eetlepel gehakte peterselie- zout- cayennepeper

     

    Bereid de marinade: meng alle ingrediënten, zout en cayennepeper. Leg de stukken haantje in een diepe schotel. Nappeer met de marinade en laat 3 u weken in de koelkast, waarbij u de stukken vlees regelmatig omdraait. Verwarm de oven voor op th 7 (210°C). Laat de stukken haantje zorgvuldig uitlekken en grill ze 20 min aan elke zijde, terwijl u ze regelmatig overgiet met de rest van de marinade.

    Doe zout en peper op de schijven tomaat en wentel ze door de bloem. Fruit ze 5 min in hete boter in een braadpan. Bestrooi met de bruine suiker en draai halfweg de baktijd om: ze moeten goudbruin zijn en lichtjes gekarameliseerd.

    Voor de saus: meng de ingrediënten met zout en peper. Schik de stukken haantje en de schijven tomaat op een warme schotel. Nappeer met de saus en dien onmiddellijk op.

     

    TIP

    Voor een mooiere presentatie, de schijven tomaat vervangen door in twee gesneden kerstomaten.

    11-11-2006 om 20:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met vinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

     

    Voor 4 personen:

     

    200 g groene asperges (verse of diepgevroren)


    Voor de vinaigrette:

    4 eetlepels rode wijnazijn- 1 mespuntje griessuiker) 2 eetlepels citroensap- 80 ml notenolie- zout, zwarte peper van de molen

     

    Voor de versiering:

    1 handvol kervel

     

    Schil met een dunschilmesje de hardste delen van de asperges. Leg de aspergepunten apart en snijd ze in twee.

    Snijd de stengels in vier in de lengterichting en snijd ze vervolgens in kleine blokjes. Dompel de aspergeblokjes 10 min in een kookpan met gezouten kokend water. Voeg de aspergepunten toe en laat nog 2 min doorkoken in licht razend water, laat vervolgens zorgvuldig uitlekken. Meng alle ingrediënten van de vinaigrette in een slakom. Voeg de stukken asperge toe en laat alles 1 u weken in de koelkast.

    Leg enkele plukjes kervel apart en hak de rest fijn. Verwerk de fijngehakte kervel in de vinaigrette.

    Giet de bereiding in een dienschotel, garneer met plukjes kervel en dien onmiddellijk op.

    10-11-2006 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spare ribs made in USA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 kg spare ribs Versneden in stukken van 8 cm lengte

     

    Voor de marinade

    2 uien- 1 teentje knoflook- 1/2 citroen- 5 eetlepels arachideolie- 2 eetlepels vloeibare honing- 4 eetlepels tomatenketchup natuur- 2 eetlepels droge vermout- 1 stuk gemberwortel(10 g)- 1/2 eetlepel chilipoeder -1 eetlepel “vierkruiden”- zout, peper

     

    Pers de citroen. Schil het stuk gember en rasp het fijn. Maak look en ui schoon en hak fijn. Meng in een kom de olie, het citroensap, de honing, de ketchup, de vermout, de kruiden (chili en 4-kruiden), de gember, de gehakte ui en het look. Doe zout en peper bij. Leg de spare ribs in een grote diepe schotel en overgiet ze met de marinade. Laat 3 u weken in de koelkast en draai ze regelmatig om.

    Laat de spare ribs grondig uitlekken en gril ze 10 min. aan elke zijde, waarbij u ze regelmatig overgiet met de rest van de marinade.

    Dien de spare ribs heet op met aardappelen gevuld met peterselieboter.

    09-11-2006 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinaigrette dat bij elk gerecht smaakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1- KLASSIEKE VINAIGRETTE

    Deze klassieke 'allround' vinaigrette kan je zowat bij elk gerecht gebruiken. Tip: voeg er nog een extra eetlepel kerrie of een theelepel paprikapoeder aan toe bij barbecuebereidingen, ananas of kip.

     

    1 eetlepel mosterdzaadjes- 1 fijngesnipperde sjalot- 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie- 1 eetlepel azijn naar keuze (vb. appelazijn)- 3 eetlepels olie naar keuze (vb. marjoleinolie)

     

    Bereiding

    Giet de azijn bij de olie en klop er de mosterdzaadjes, sjalot en peterselie onder. Direct klaar voor gebruik!

     


    2- VINAIGRETTE ZOETZUUR

    Zoetzuur kennen we allemaal uit de Chinese keuken. Deze vinaigrette geeft al je kip-, wild- en vleesschotels meer pit. Ook je rijst en pasta's worden rijker dankzij vinaigrette zoetzuur.

     

    Ingrediënten

    1 eetlepel fijngehakte groene paprika- 1 eetlepel fijngehakte rode paprika- 2 eetlepels gehakte bieslook- 1 snuifje peper- 1 snuifje zout- 1 eetlepel mosterd- 1 eetlepel honing- 3 druppels Engelse saus- 1 deciliter ciderazijn- 3 deciliter zonnebloemolie

     

    Bereiding

    Meng de mosterd met de honing. Giet er de ciderazijn bij en meng dit flink. Voeg de olie toe. Flink kloppen tot alles goed gemengd is. Breng de vinaigrette op smaak met peper, zout, 3 druppels Engelse saus en de gehakte kruiden. Deze vinaigrette bewaart ongeveer een week.

    08-11-2006 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak Stroganoff
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    800 g steak in dikke repen

     

    Voor de saus

    250 g fijn gesneden Parijse champignons- 80 g boter- 80 g verse zure room- 1 eetlepel Engelse saus- 8 cl cognac- 1 eetlepel gehakte peterselie- zout, peper

     

     

    Fruit op matig vuur de stukjes champignons in de helft van de hete boter, totdat al het water eruit verdampt is. Doe zout en peper bij. Braad afzonderlijk op fel vuur de repen steak in de rest van de boter aan: ze moeten binnenin nog rood zijn. Doe zout en peper op flambeer met de cognac en draai de warmtebron lager. Voeg de champignons, de room en de Engelse saus toe.

    Meng, bestrooi met gehakte peterselie en dien heel warm op.

     

    N.B.

    Serveer als garnituur verse deegwaren of gebakken aardappeltjes.

    08-11-2006 om 20:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderhaasje met Vieille Fine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    4 sneden runderhaasje (180 g per stuk)- 5 raapjes in blokjes- 15 cl verse room- 5 cl Vieille Fine (eau-de-vie)- 1/2 eetlepel mignonnettepeper voor steak- 125 g boter- 1 eetlepel olie- 1 eetlepel fijngehakte

    peterselie- zout, peper

     

    Blancheer de raapblokjes 3 min. in kokend gezouten water. Laat ze zorgvuldig uitlekken en leg ze opzij. Wentel de stukken runderhaasje in de mignonnettepeper en bak ze 2 min. aan elke zijde op fel vuur in de hete olie en 25 g boter. Leg opzij in een dubbele laag aluminiumfolie. Gooi het bakvet weg, blus de bakbodem met de Vieille Fine en kook in tot de helft. Voeg er de verse room bij, meng en kook in tot de helft. Zet van het vuur en voeg er onder voortdurend kloppen 75 g koude boter in klontjes bij. Laat de raapblokjes in een aparte pan 4 min. goudbruin worden in de rest van de boter. Doe zout en peper op. Schik de stukken runderhaas op individuele borden, nappeer met de saus, verdeel er de raapblokjes over en garneer met fijngehakte peterselie. Dien onmiddellijk op.

     

    N.B.

    Een aardappelgratin is uitstekend geschikt om deze subtiele klassieke saus ten volle tot haar recht te doen komen. Om de mignonnettepeper enigszins te verzachten en uw borden een vleugje kleur mee te geven, kunt u deze schotel gerust combineren met een wortelpuree met room.

    07-11-2006 om 20:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote garnalen met pikant-zoete saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoofdgerecht.

     

    Voor 4 personen:

    16 grote garnalen, gepeld,darmstreng verwijderd- 1 teen knoflook, fijngehakt- 2 eetlepels olijfolie- zout en versgemalen zwarte peper

     

    Voor de pikant-zoete saus:

    1 teen knoflook, geperst- 2 eetlepels lichte sojasaus- 3 eetlepels vloeibare honing- 1 limoen, geraspte schil en sap- 2 eetlepels verse koriander, grofgehakt- 1 theelepel chilivlokken

     

    - Snijd acht bamboestokjes in stukjes van 10 cm. Week ze 30 minuten in koud water. Maak intussen een klein sneetje in de rug van elke garnaal en verwijder de (eventuele) zwarte darm. Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze in een schaal met knoflook en de olijfolie. Breng op smaak en schud om. Dek af en laat 15 minuten marineren.
    - Maak intussen de pikant-zoete saus. Doe de geperste knoflook, sojasaus, honing, het limoenraspsel en de helft van het sap, koriander en chilivlokken in een kom. Blijf kloppen tot de honing is opgelost. Giet de saus in een schaaltje.
    -  Rijg aan elk spiesje twee garnalen. Grill 2-3 minuten direct op halfhoog vuur tot ze roze en gaar zijn, draai ze één keer om.
    - Serveer warm met de saus.

    05-11-2006 om 20:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiesjes van scampi's en ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    12 scampi’s ook zoetwater reuze garnalen genoemd (+/- 1 kg)- 1 verse ananas (500 g)- 1 bosje jonge uitjes- 1 teentje knoflook- 3 eetlepels arachideolie- 1 koffielepel citroensap- verse room (150 g)- 1 mespuntje cayennepeper- 1/2 bosje citroenkruid- peper en zout

     

    Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel ze onder koud water en laat ze drogen op een propere handdoek. Schil de ananas en maak hem schoon, waarbij u het sap opvangt. Snijd hem in schijven en snijd de helft ervan in grote stukken. Maak de jonge uitjes schoon (verwijder de steeltjes) was ze en snijd ze in twee. Prik afwisselend scampi's, stukken ananas en jonge uitjes op de 8 spiesjes.

     

    Meng de olie, geperst look, zout en peper. Smeer dit mengsel op de spiesjes en gril ze 7 min. aan elke zijde.

     

    Bereid de saus: hak het citroenkruid fijn en pureer de schijven ananas met de mixer. Meng de ananaspuree, het citroenkruid, het citroensap, 1 eetlepel ananassap,

    de verse room, zout en cayennepeper.

     

    Dien de gloed hete spiesjes en de saus apart op.

    02-11-2006 om 20:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde sardines met melisse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     
    600 g schoon- en leeggemaakte sardines- 2 onbehandelde citroenen- 4 eetlepels extra reine olijfolie- 12 melisseblaadjes- zout- peper

     

    Was de sardines zorgvuldig en droog ze. Leg ze in een diepe schotel. Neem het sap en de schil van de citroenen. Hak de melisseblaadjes fijn. Meng het sap en de schil van de citroenen met de olie, de gehakte melisseblaadjes, en doe zout en peper bij. Giet de marinade over de sardines en laat 2 u weken in de koelkast. Laat de sardines grondig uitlekken, dep ze af en gril ze 5 min. aan elke zijde.

     

    DEGUSTATIE

    Serveer bij deze sardines Marokkaans brood en een slaatje van roma-tomaten met vinaigrette.

    02-11-2006 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundercarpaccio met verse kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g rundercarpaccio

    Voor de marinade

    . 10 cl extra reine olijfolie- 1 takje fijngehakte verse rozemarijn- 1 takje fijngehakte verse tijm- 4 fijngesneden blaadjes salie- 2 takjes fijngehakte verse dragon

     

    Voor de garnituur

    8 fijngesneden blaadjes basilicum- 4 eetlepels fijngehakte kervelplukjes- 4 eetlepels fijngehakt bieslook-

    citroensap naar smaak- zout, peper


    Meng de ingrediënten van de marinade, en doe er zout en peper bij. Laat 2 u weken op een koele plaats.

    Filter daarna de marinade.

    Verdeel de sneetjes carpaccio op ijskoude individuele borden. Nappeer met de marinade, besprenkel met citroensap en garneer met de rest van de verse kruiden. Strooi er gul peper over en

    dien heel koel op.

    31-10-2006 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde kip met warme aioli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 kip van 1,3 kg- 40 g boter- 1 citroen- zout, peper


    Voor de aioli:

    8 teentjes knoflook- 2 eierdooiers- 25 cl extra reine olijfolie- 1 eetlepel citroensap

     

    Snij de kip in vier. Zet de ovengril aan.

    Laat de boter op een zacht vuur smelten in een kleine kookpan en smeer de stukken ermee in met een penseel. Zout en peper ze, leg ze op het rooster van de barbecue.

    Gril ze 30 min. en draai ze halfweg de baktijd om en overgiet ze drie of vier keer met de rest van de gesmolten boter.

     

    Voor de aioli: maak de teentjes knoflook schoon en hak ze fijn, stamp ze fijn in een vijzel. Voeg daarbij de eierdooiers, giet er, onder voortdurend roeren met de stamper, druppel voor druppel het equivalent van 3 eetlepels olijfolie bij en eindig met het citroensap. Blijf heel regelmatig mengen, steeds in dezelfde richting, terwijl u er de rest van de olie in kleine geutjes bij gieten


    Zet de vijzel in een warmwaterbad en warm de aioli zachtjes op. Bij het opdienen de citroen in kwartjes snijden, de stukken kip op een schotel schikken, versieren met de stukken citroen en de warme aioli apart opdienen.

    29-10-2006 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taboulé met tonijn en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    175 g gemalen tarwe (afdeling dieetproducten) van middelgrote korrel- 3 jonge uien (met steeltjes)- 2 bosjes bladpeterselie . 1 bosje verse koriander- 1 bosje verse munt- 3 tomaten- 200 g tonijn in olie- 150 g roze garnalen- 150 g grijze garnalen- 6 eetlepels olijfolie- 7 citroenen- 2 teentjes knoflook- 8 verse muntblaadjes (facultatief)- 1 komkommer

     

    Pers 1 citroen. Was de gemalen tarwe en laat 30 min. weken in 300 ml warm (maar niet kokend) water met het citroensap- alle vocht moet opgeslorpt zijn.

    Doe in een zeefdoek en pers grondig uit. Hak de jonge uien, de peterselie, de koriander en de munt fijn met een keukenrobot. Pel, ontpit en plet het vlees van de tomaten. Pers de resterende citroenen. Verdeel de stukken tonijn in dikke blokjes.

    Meng zorgvuldig de gemalen tarwe met de gehakte kruiden, de olijfolie, het citroensap, het geperste look, de garnalen, de blokjes tomaat en de tonijn. Zet ten minste 3 u in de koelkast.

     

    Was en snijd de komkommer in fijne schijfjes. Schik de taboulé in het midden van een grote dienschotel.

    Omring met de schijfjes komkommer en versier met de muntblaadjes.

     

    DEGUSTATIE

    Serveren met sesambrood of Arabisch brood.

    28-10-2006 om 20:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken varkensvlees met pesto en rozenmarijnaardappelen

    voor 4 personen:

    4 varkenskoteletten van elk ongeveer 150 g- 4 kookvaste aardappelen (in dunne plakjes gesneden)- 2 eetlepels verse rozemarijnblaadjes- olijfolie- peper en zout

     

    voor de pesto:

    3 bundels basilicum- 2 teentjes knoflook- 0,8 dl olijfolie- 100 g geraspte parmezaan- 75 g pijnboompitten

     

    1. Wrijf een bakplaat in met olijfolie. Verdeel de aardappelplakjes over de plaat en besprenkel nog eens flink met olie. Strooi er de rozemarijn overheen en kruid met zwarte peper en zout. Bak ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

    2. Doe intussen de ingrediënten voor de pesto in een maatbeker en mix goed door.

    3. Verlaag de temperatuur van de oven na een kwartier tot 170°C. Schik de koteletten in een ovenschaal en bestrijk de bovenzijde met de pesto. Zet de schaal bij de aardappelen en bak het vlees een flink kwartier. Haal het dan uit de oven en laat het nog even warm rusten.

    4. Snij het vlees in plakjes. Verdeel de aardappelplakjes over de borden. Leg het vlees erbovenop. Kruid nog eens naar smaak met peper en zout. Heerlijk met een eenvoudige witlofsalade.

    28-10-2006 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalenbouillon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (hoeveelheid afhankelijk van hoeveelheid garnaalkoppen en –pantsertjes)

     

    1/2 wortel- 1/2 prei- 1/2 selderstengel- garnaalkoppen en –schalen- tomatenpuree- ca. 7 dl water


    Snij 1/2 wortel, 1/2 prei en 1/2 stengel selder fijn. Stoof aan in een klein beetje water waar je tomatenpuree aan toevoegt. Voeg de garnaalkoppen en - pantsertjes en het water toe. Laat dit mengsel een halfuurtje sudderen.

    Giet het door een fijne puntzeef, laat het afkoelen en bewaar het in de koelkast (of diepvries) voor verder gebruik.


    Tip:


    Voor een garnalensoepje voegje aan de bouillon fijngesneden wortel, prei en selder toe. Laat doorwarmen, schep in een diep bord en werk af met garnalen en wat bieslook.

    26-10-2006 om 20:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 aardappelen- 200 g handgepelde garnalen- 2 dl garnalenbouillon- 4 staafjes prei, waarvan 2 in lintjes gesneden- potje verse tijm- 150g boter


    Was en schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook deze beetgaar in licht gezouten water. Snijd de rauwe preistaafjes in blokjes, zoals de aardappelen. Stoof de preiblokjes krokant in 25 g boter, maar laat ze niet bruin worden. Frituur de preilintjes in olie van 160°C. Laat de lintjes uitdruipen.

    Voor het tijmbotersausje: Maak 20 g tijmblaadjes los van de takjes. Verwarm 2 dl garnalenbouillon. Voeg er 125 g koude boterblokjes bij, samen met de tijmblaadjes. Laat nu niet meer koken.

    Meng de aardappelblokjes met de preiblokjes. Kruid met peper en zout en leg op elk bord een hoopje (werk eventueel met een ring) van de mengeling. Leg de garnalen er bovenop en lepel de tijmbotersaus er rond. Werk af met de gefrituurde preilintjes.

    26-10-2006 om 20:54 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspic van garnaal, groenten en bloemkoolmousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 wortel- 1 prei- 1 selderstengel- 1/4 bloemkool- notensla (rucala)- 2 dl druivenpitolie- peper en zout- 5 blaadjes gelatine (20 g)- 200 g handgepelde garnalen- 2dl room

     

    Voor de aspic: De garnalenbouillon inkoken tot er nog 5 dl sap over is. Laat ondertussen de geleiblaadjes weken in koud water. Knijp ze uit en voeg ze bij de warme garnalenbouillon. Afkoelen op kamertemperatuur.

    Voor de notensla-olie: Pocheer de notensla even in gezouten water. Spoel af en mix met de druivenpitolie.

    Voor de bloemkoolmousse en groenten: Kook de bloemkool. Pureer en roer room door de mousse. Afkruiden. Laat afkoelen. Snij de wortel, prei en selderstengel in blokjes. Laat even koken in licht gezouten water. Giet het mengsel door een zeef, spoel snel met ijskoud water en laat verder afkoelen.

    Afwerking: Leg een laagje groenten in elk glaasje, vul aan tot ca. 1 cm van de rand met garnalen en giet er de aspicbouillon over. De garnalen moeten net onder staan. Laat afkoelen in de koelkast. Giet voor opdienen 1 eetlepel notensla-olie over de garnalen en lepel daarboven de bloemkoolmousse.

    24-10-2006 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat-garnaal met mojo uit de Canarische eilanden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 middelgrote tomaten- blaadjes Romeinse sla

    320 g handgepelde garnalen- peper- zout en olijfolie


    Voor de mojo
    :

    6 teentjes knoflook- 4 g komijnzaadjes- 1 bosje koriander,fijngehakt- 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt- 200 ml olijfolie- 200 ml maïsolie- 50 ml sherry-azijn- peperen- zout- snuifje suiker


    Maak eerst de mojo, de beroemde saus van de Canarische Eilanden. Plet de knoflook met zout en komijn tot een pasta. Maak een mayonaise zonder mosterd met olijf- en maïsolie en sherry-azijn. Kruid met peper en zout en een snuifje suiker. Roer er de knoflookpasta, koriander en peterselie onder.

    Pel nu de tomaten. Snij het hoedje er af. Haal de kern en de pitten uit. Leg de tomaten even omgekeerd om ze wat te laten uitlekken. Schik enkele blaadjes sla op een bord. (De tomaat en garnalen primeren, de sla is er enkel als toets). Vul de tomaat royaal met garnalen. Kruid met peper en zout en een scheutje olijfolie. Schik de tomaat naast de sla en leg er een lepel van de mojo naast.


    Tip:

    Garnalen zijn té lekker om ze te verdrinken in mayonaise of saus. Wees dus zuinig met de mojo, de saus moet het gerecht ondersteunen, niet overheersen. Zet eventueel een kommetje met mojo op tafel.

     

    23-10-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met kervelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassieker met een originele toets.


    Schik lauwe asperges op een bord met gehakte hardgekookte eieren en grijze garnalen.

    Maak er een (snelle) kervelsaus bij: doe 2 dl mayonaise in een mengbeker met 100 g verse

    kervel. Mix tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

    23-10-2006 om 20:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekarameliseerde bananen met kokos en sinaasappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dessert.

     

    Voor 6 personen:

    olie, om in te vetten- 7 eetlepels fijne kristalsuiker- geraspte schil en sap van 1 sinaasappel- 2 eetlepels geraspte kokos- 300 ml slagroom- 2 eetlepels rum- 6 grote bananen


    . Bestrijk een bakplaat met wat olie en zet apart. Doe 6 eetlepels suiker in een steelpan met 2 eetlepels koud water. Laat de suiker oplossen en laat hem daarna 6-8 minuten koken tot de massa een karamelkleur heeft. Zet de pan van het vuur en roer er de sinaasappelschil door.

    . Schenk de karamel op de ingevette bakplaat en laat 10 minuten hard worden. Breek de karamel in stukken en maal ze met de kokos tot poeder. Zet apart.

    . Klop de slagroom met de resterende suiker en de rum. Zet hem in de koelkast.

    . Halveer de ongepelde bananen in de lengte. Doe er wat sinaasappelsap over en bestrooi de helften met

    het karamel-kokos-poeder. Grill 5 minuten met de bolle kant _

    omlaag tot de karamel gesmolten en goudkleurig is. Serveer warm met rumroom. Garneer met

    sinaasappelschil.

    20-10-2006 om 20:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    internetvos
    blog.seniorennet.be/interne
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gazetteprovencal
    blog.seniorennet.be/gazette

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luz
    blog.seniorennet.be/luz
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lana1946
    blog.seniorennet.be/lana194
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    goldstar
    blog.seniorennet.be/goldsta
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!