Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wizard2
    blog.seniorennet.be/wizard2
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tim
    blog.seniorennet.be/tim
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    durbuy
    blog.seniorennet.be/durbuy
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    02-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde sardines met melisse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     
    600 g schoon- en leeggemaakte sardines- 2 onbehandelde citroenen- 4 eetlepels extra reine olijfolie- 12 melisseblaadjes- zout- peper

     

    Was de sardines zorgvuldig en droog ze. Leg ze in een diepe schotel. Neem het sap en de schil van de citroenen. Hak de melisseblaadjes fijn. Meng het sap en de schil van de citroenen met de olie, de gehakte melisseblaadjes, en doe zout en peper bij. Giet de marinade over de sardines en laat 2 u weken in de koelkast. Laat de sardines grondig uitlekken, dep ze af en gril ze 5 min. aan elke zijde.

     

    DEGUSTATIE

    Serveer bij deze sardines Marokkaans brood en een slaatje van roma-tomaten met vinaigrette.

    02-11-2006 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundercarpaccio met verse kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g rundercarpaccio

    Voor de marinade

    . 10 cl extra reine olijfolie- 1 takje fijngehakte verse rozemarijn- 1 takje fijngehakte verse tijm- 4 fijngesneden blaadjes salie- 2 takjes fijngehakte verse dragon

     

    Voor de garnituur

    8 fijngesneden blaadjes basilicum- 4 eetlepels fijngehakte kervelplukjes- 4 eetlepels fijngehakt bieslook-

    citroensap naar smaak- zout, peper


    Meng de ingrediënten van de marinade, en doe er zout en peper bij. Laat 2 u weken op een koele plaats.

    Filter daarna de marinade.

    Verdeel de sneetjes carpaccio op ijskoude individuele borden. Nappeer met de marinade, besprenkel met citroensap en garneer met de rest van de verse kruiden. Strooi er gul peper over en

    dien heel koel op.

    31-10-2006 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde kip met warme aioli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 kip van 1,3 kg- 40 g boter- 1 citroen- zout, peper


    Voor de aioli:

    8 teentjes knoflook- 2 eierdooiers- 25 cl extra reine olijfolie- 1 eetlepel citroensap

     

    Snij de kip in vier. Zet de ovengril aan.

    Laat de boter op een zacht vuur smelten in een kleine kookpan en smeer de stukken ermee in met een penseel. Zout en peper ze, leg ze op het rooster van de barbecue.

    Gril ze 30 min. en draai ze halfweg de baktijd om en overgiet ze drie of vier keer met de rest van de gesmolten boter.

     

    Voor de aioli: maak de teentjes knoflook schoon en hak ze fijn, stamp ze fijn in een vijzel. Voeg daarbij de eierdooiers, giet er, onder voortdurend roeren met de stamper, druppel voor druppel het equivalent van 3 eetlepels olijfolie bij en eindig met het citroensap. Blijf heel regelmatig mengen, steeds in dezelfde richting, terwijl u er de rest van de olie in kleine geutjes bij gieten


    Zet de vijzel in een warmwaterbad en warm de aioli zachtjes op. Bij het opdienen de citroen in kwartjes snijden, de stukken kip op een schotel schikken, versieren met de stukken citroen en de warme aioli apart opdienen.

    29-10-2006 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taboulé met tonijn en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    175 g gemalen tarwe (afdeling dieetproducten) van middelgrote korrel- 3 jonge uien (met steeltjes)- 2 bosjes bladpeterselie . 1 bosje verse koriander- 1 bosje verse munt- 3 tomaten- 200 g tonijn in olie- 150 g roze garnalen- 150 g grijze garnalen- 6 eetlepels olijfolie- 7 citroenen- 2 teentjes knoflook- 8 verse muntblaadjes (facultatief)- 1 komkommer

     

    Pers 1 citroen. Was de gemalen tarwe en laat 30 min. weken in 300 ml warm (maar niet kokend) water met het citroensap- alle vocht moet opgeslorpt zijn.

    Doe in een zeefdoek en pers grondig uit. Hak de jonge uien, de peterselie, de koriander en de munt fijn met een keukenrobot. Pel, ontpit en plet het vlees van de tomaten. Pers de resterende citroenen. Verdeel de stukken tonijn in dikke blokjes.

    Meng zorgvuldig de gemalen tarwe met de gehakte kruiden, de olijfolie, het citroensap, het geperste look, de garnalen, de blokjes tomaat en de tonijn. Zet ten minste 3 u in de koelkast.

     

    Was en snijd de komkommer in fijne schijfjes. Schik de taboulé in het midden van een grote dienschotel.

    Omring met de schijfjes komkommer en versier met de muntblaadjes.

     

    DEGUSTATIE

    Serveren met sesambrood of Arabisch brood.

    28-10-2006 om 20:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken varkensvlees met pesto en rozenmarijnaardappelen

    voor 4 personen:

    4 varkenskoteletten van elk ongeveer 150 g- 4 kookvaste aardappelen (in dunne plakjes gesneden)- 2 eetlepels verse rozemarijnblaadjes- olijfolie- peper en zout

     

    voor de pesto:

    3 bundels basilicum- 2 teentjes knoflook- 0,8 dl olijfolie- 100 g geraspte parmezaan- 75 g pijnboompitten

     

    1. Wrijf een bakplaat in met olijfolie. Verdeel de aardappelplakjes over de plaat en besprenkel nog eens flink met olie. Strooi er de rozemarijn overheen en kruid met zwarte peper en zout. Bak ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

    2. Doe intussen de ingrediënten voor de pesto in een maatbeker en mix goed door.

    3. Verlaag de temperatuur van de oven na een kwartier tot 170°C. Schik de koteletten in een ovenschaal en bestrijk de bovenzijde met de pesto. Zet de schaal bij de aardappelen en bak het vlees een flink kwartier. Haal het dan uit de oven en laat het nog even warm rusten.

    4. Snij het vlees in plakjes. Verdeel de aardappelplakjes over de borden. Leg het vlees erbovenop. Kruid nog eens naar smaak met peper en zout. Heerlijk met een eenvoudige witlofsalade.

    28-10-2006 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalenbouillon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (hoeveelheid afhankelijk van hoeveelheid garnaalkoppen en –pantsertjes)

     

    1/2 wortel- 1/2 prei- 1/2 selderstengel- garnaalkoppen en –schalen- tomatenpuree- ca. 7 dl water


    Snij 1/2 wortel, 1/2 prei en 1/2 stengel selder fijn. Stoof aan in een klein beetje water waar je tomatenpuree aan toevoegt. Voeg de garnaalkoppen en - pantsertjes en het water toe. Laat dit mengsel een halfuurtje sudderen.

    Giet het door een fijne puntzeef, laat het afkoelen en bewaar het in de koelkast (of diepvries) voor verder gebruik.


    Tip:


    Voor een garnalensoepje voegje aan de bouillon fijngesneden wortel, prei en selder toe. Laat doorwarmen, schep in een diep bord en werk af met garnalen en wat bieslook.

    26-10-2006 om 20:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpreitaartje met handgepelde garnalen, tijmbotersausje en gefrituurde prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 aardappelen- 200 g handgepelde garnalen- 2 dl garnalenbouillon- 4 staafjes prei, waarvan 2 in lintjes gesneden- potje verse tijm- 150g boter


    Was en schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook deze beetgaar in licht gezouten water. Snijd de rauwe preistaafjes in blokjes, zoals de aardappelen. Stoof de preiblokjes krokant in 25 g boter, maar laat ze niet bruin worden. Frituur de preilintjes in olie van 160°C. Laat de lintjes uitdruipen.

    Voor het tijmbotersausje: Maak 20 g tijmblaadjes los van de takjes. Verwarm 2 dl garnalenbouillon. Voeg er 125 g koude boterblokjes bij, samen met de tijmblaadjes. Laat nu niet meer koken.

    Meng de aardappelblokjes met de preiblokjes. Kruid met peper en zout en leg op elk bord een hoopje (werk eventueel met een ring) van de mengeling. Leg de garnalen er bovenop en lepel de tijmbotersaus er rond. Werk af met de gefrituurde preilintjes.

    26-10-2006 om 20:54 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspic van garnaal, groenten en bloemkoolmousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 wortel- 1 prei- 1 selderstengel- 1/4 bloemkool- notensla (rucala)- 2 dl druivenpitolie- peper en zout- 5 blaadjes gelatine (20 g)- 200 g handgepelde garnalen- 2dl room

     

    Voor de aspic: De garnalenbouillon inkoken tot er nog 5 dl sap over is. Laat ondertussen de geleiblaadjes weken in koud water. Knijp ze uit en voeg ze bij de warme garnalenbouillon. Afkoelen op kamertemperatuur.

    Voor de notensla-olie: Pocheer de notensla even in gezouten water. Spoel af en mix met de druivenpitolie.

    Voor de bloemkoolmousse en groenten: Kook de bloemkool. Pureer en roer room door de mousse. Afkruiden. Laat afkoelen. Snij de wortel, prei en selderstengel in blokjes. Laat even koken in licht gezouten water. Giet het mengsel door een zeef, spoel snel met ijskoud water en laat verder afkoelen.

    Afwerking: Leg een laagje groenten in elk glaasje, vul aan tot ca. 1 cm van de rand met garnalen en giet er de aspicbouillon over. De garnalen moeten net onder staan. Laat afkoelen in de koelkast. Giet voor opdienen 1 eetlepel notensla-olie over de garnalen en lepel daarboven de bloemkoolmousse.

    24-10-2006 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat-garnaal met mojo uit de Canarische eilanden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 middelgrote tomaten- blaadjes Romeinse sla

    320 g handgepelde garnalen- peper- zout en olijfolie


    Voor de mojo
    :

    6 teentjes knoflook- 4 g komijnzaadjes- 1 bosje koriander,fijngehakt- 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt- 200 ml olijfolie- 200 ml maïsolie- 50 ml sherry-azijn- peperen- zout- snuifje suiker


    Maak eerst de mojo, de beroemde saus van de Canarische Eilanden. Plet de knoflook met zout en komijn tot een pasta. Maak een mayonaise zonder mosterd met olijf- en maïsolie en sherry-azijn. Kruid met peper en zout en een snuifje suiker. Roer er de knoflookpasta, koriander en peterselie onder.

    Pel nu de tomaten. Snij het hoedje er af. Haal de kern en de pitten uit. Leg de tomaten even omgekeerd om ze wat te laten uitlekken. Schik enkele blaadjes sla op een bord. (De tomaat en garnalen primeren, de sla is er enkel als toets). Vul de tomaat royaal met garnalen. Kruid met peper en zout en een scheutje olijfolie. Schik de tomaat naast de sla en leg er een lepel van de mojo naast.


    Tip:

    Garnalen zijn té lekker om ze te verdrinken in mayonaise of saus. Wees dus zuinig met de mojo, de saus moet het gerecht ondersteunen, niet overheersen. Zet eventueel een kommetje met mojo op tafel.

     

    23-10-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met kervelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassieker met een originele toets.


    Schik lauwe asperges op een bord met gehakte hardgekookte eieren en grijze garnalen.

    Maak er een (snelle) kervelsaus bij: doe 2 dl mayonaise in een mengbeker met 100 g verse

    kervel. Mix tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

    23-10-2006 om 20:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekarameliseerde bananen met kokos en sinaasappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dessert.

     

    Voor 6 personen:

    olie, om in te vetten- 7 eetlepels fijne kristalsuiker- geraspte schil en sap van 1 sinaasappel- 2 eetlepels geraspte kokos- 300 ml slagroom- 2 eetlepels rum- 6 grote bananen


    . Bestrijk een bakplaat met wat olie en zet apart. Doe 6 eetlepels suiker in een steelpan met 2 eetlepels koud water. Laat de suiker oplossen en laat hem daarna 6-8 minuten koken tot de massa een karamelkleur heeft. Zet de pan van het vuur en roer er de sinaasappelschil door.

    . Schenk de karamel op de ingevette bakplaat en laat 10 minuten hard worden. Breek de karamel in stukken en maal ze met de kokos tot poeder. Zet apart.

    . Klop de slagroom met de resterende suiker en de rum. Zet hem in de koelkast.

    . Halveer de ongepelde bananen in de lengte. Doe er wat sinaasappelsap over en bestrooi de helften met

    het karamel-kokos-poeder. Grill 5 minuten met de bolle kant _

    omlaag tot de karamel gesmolten en goudkleurig is. Serveer warm met rumroom. Garneer met

    sinaasappelschil.

    20-10-2006 om 20:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde aspergesalade met Parmezaanse kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

     

    Voor 4 personen:

    24 groene asperges- olie om te bestrijken- 3 eetlepels olijfolie- 2 eetlepels balsamicoazijn- zout en vers gemalen zwarte peper- 175 g eikenbladsla- handvol verse basilicumblaadjes- 75 g Parmezaanse kaas

     
    . Verwijder de houtige uiteinden van de asperges. Wrijf de asperges in met olie en leg ze op het rooster. Gedurende 5-6 minuten boven direct vuur grillen, eenmaal draaien, totdat ze getekend zijn door het rooster. Leg ze apart om te koelen en snij ze daarna in stukjes.
    . Meng de olijfolie, balsamicoaziijn en de peper en zout. Vervolgens de sla, basilicumblaadjes en asperges samenvoegen.
    . Giet de balsamicodressing over de salade, bestrooi met Parmezaanse kaas en dien de salade op.

    20-10-2006 om 20:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamscarré in bladerdeeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet echt moeilijk, wel spectaculair en lekker!

     

    Voor 4 personen:

     

    Bak 4 stukken van elk 3 of 4 lamsribbetjes 3 tot 4 minuten in olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Laat ze volledig afkoelen. Verpak elk ribstukje stevig in een groot vel baderdeeg, en wel zo dat de ribbetjes eruit steken. Doreer het deeg met 1 eierdooier, losgeklopt met 1 eetlepel water. Zet 25 minuten in de oven op 220°C. De koteletjes zullen perfect gaar zijn en het deeg mooi goudbruin gebakken.

     

    Lekker met groene asperges:

     

    Kook ze 10 minuten inwater, snij de punten van de stengels en de stengels in stukken, Bak ze even op in boter, schenk er 10 cl kalfsfond bij. Kruid naar smaak en laat nog even goed doorwarmen.

    19-10-2006 om 20:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    15-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van ananas, lychee en citroen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    6 lychees- 1 citroen-2 baby-ananassen of 1 dikke ananas- 2 eierdooiers- 2 dl verse room- . 40 g griessuiker

    Voor de garnituur

    4 lychees- 3 groene citroenen

     

     

    Snijd de ananassen in de lengte in twee. Verwijder het harde deel, vang het vlees op in een slakom en snijd het in blokjes. Open de lychees en ontpit ze. Schil de citroenen tot op het vruchtvlees en scheid ze in kwartjes.

     

    Pureer het vruchtvlees van de ananassen, de kwartjes citroen en de lychees heel fijn en glad en haal door een zeef of puntzeef.

    Laat in de kom van de keukenrobot, voeg er de verse room, de eierdooiers en de suiker aan toe en mix alles opnieuw: de crème moet glad en glanzend zijn. Giet de aldus bekomen mousse in de uitgeholde halve ananassen of in individuele schaaltjes.

     

    Open de resterende lychees en ontpit ze. Was de groene citroenen, droog ze af en snijd ze in heel fijne schijfjes. Versier de schaaltjes met lychees en schijfjes citroen. Dien heel koel op.

     

    TIP

    Om de bereiding een aparte smaak te geven, kunt u er een scheutje rum en enkele druppels vanille-extract aan toevoegen.

    15-10-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parmaham op gressini.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    3 dunne plakken parmaham- 6 blaadjes rucola- 6 gressini

     

    Snijd de plakjes ham in de lengte doormidden. Draai de ham in een spiraal rond de blaadjes ruclo en de bovenkant van de gressini. Klaar ! u kut ook andere soorten ham gebruiken (zoals San Deniele uit Fruili,) maar zorg er altijd voor dat de plakken zo dun mogelijk gesneden zijn.

    15-10-2006 om 20:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie- en cognactruffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verleidelijke snoepjes!

     

    Voor ongeveer 50 stuks:

    . 5 dl slagroom. 500 9 bittere chocolade, in stukjes

    . 2 theelepels cognac. 2 theelepels sterke zwarte koffie . 50 g geroosterde noten. l,eetlepel cacaopoeder

     

    Verwarm de room tot tegen de kook aan. Doe er, van het vuur, de chocolade bij. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is. Verdeel

    .over twee kommetjes; Voeg bij de ene helft de cognac, bij de andere' helft de koffie. Roer goed glad, Zet 1 uur in het vriesvakje van de koelkast, of tot het mengsel voldoende opgesteven is om er balletjes (of andere figuurtjes) van te kunnen vormen. Leg de truffels op lichtjes ingevet bakpapier; Laat ze weer opstijven in de koelkast. Rol de cognactruffels door de noten, bestuif de koffietruffels met cacaopoeder. Bewaar in de koelkast.

    14-10-2006 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sri Lankaanse pittige garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1/4 theel. zwarte peperkorrels- 1 dessertl. Korianderzaad- 1 theel. Komijn- 1/2 theel. Chilipoeder- 1/4 theel. Kurkuma- 3,5 dl kokosmelk- 400 g verse garnalen- 2 rode uien, in dunne halve ringen gesneden- 2 groene pepers, fijngesneden. 1 dessertl. witte wijnazijn- 1 dessertl. kokosolie .175 g verse spinazie, fijngehakt- 1/2 theel. Dillezaad- 15 kerrieblaadjes- zout. Sri Lankaanse specerijenmix (zie verder)

     

    Rooster de peperkorrels, het korianderzaad en de komijn in een droge koekenpan tot de geur vrijkomt. Maal het geheel tot poeder. Meng het poeder met het chilipoeder, de kurkuma en 1 l water in een grote kom tot een pasta. Roer er de kokosmelk en 1 dl water door. Voeg de garnalen, de helft van de ui, groene peper en witte wijnazijn toe en zet het geheel even apart.

    Verhit de kokosolie in een grote wok en bak het dillezaad en de kerrieblaadjes een paar seconden. Doe er de resterende uien bij en fruit die op een zacht vuurtje.

    Schep het garnalen mengsel in de wok en laat alles zachtjes sudderen tot de garnalen gaar zijn. Breng het geheel niet aan de kook, want dan zal de kokosmelk schiften.

    Breng op smaak met zout. Strooi de Sri Lankaanse specerijenmix direct over het gerecht. Serveer meteen met rijst.

     

    Sri Lankaanse specerijenmix

    Rooster 1 theel. witte rijst in een droge koekenpan. Voeg 1/2 theel. korianderzaad, 1/4 theel. komijn, 1 kruidnagel, 1 groene kardemompeul, 1/4 theel. zwart mosterdzaad, 2,5 cm pijpkaneel, 1 dessertl. geraspte kokos en 3 kerrie blaadjes toe en rooster verder tot de kokos goudbruin is. Maal fijn.

    14-10-2006 om 20:07 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikaspiesjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 rode paprika (200 g stuk)- 1 groene paprika (200 g stuk)- 1 gele paprika (200 g stuk)- 350 g pikante chorizo (in zijn geheel)- 3 eetlepels extra reine olijfolie- 1/2 koffielepel paprika- zout, peper

     

    Maak de paprika's schoon: verwijder de zaadjes en de witte vezels. Spoel ze onder stromend water en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Snijd de chorizo in schijfjes. Prik de schijfjes chorizo en de stukken paprika afwisselend op de spiesjes.

    Meng de olie en de paprika. Smeer dit mengsel op de spiesjes, doe er zout en peper op en grill 15 min. terwijl u ze herhaaldelijk draait.

     

    Tip:

    Serveer bij deze pikante spiesjes een grote groene sla met vinaigrette en fijne kruiden.

    09-10-2006 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenspiesjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    2 kalkoenborstenfilets (+/- 600 g)- 8 vaste, gele perziken

    Voor de marinade

    3 eetlepels zonnebloemolie- 10 cl droge witte wijn-1 eetlepel droge vermout-1 eetlepel sojasaus-2 teenjes knoflook-1 koffielepel gemberpoeder- 12 laurierblaadjes (bij voorkeur verse)

     

    - Snijd het kalkoenvlees in grote blokjes en leg ze in een diepe schotel. Dompel de perziken even in kokend water, houd ze vervolgens onder de koudwaterkraan. Verwijder de pel en de pit en snijd ze in kwartjes, waarbij u het sap opvangt.

    - Giet de zonnebloemolie, de vermout, de sojasaus, de wijn, het perzikensap, de gember en het geperste look in een steelpan en breng dit alles aan de kook. Klop op met de garde en giet de bereiding over de blokjes kalkoen. Roer ze goed om zodat de blokjes in de saus gehuld zijn en laat 2 u weken inde koelkast. Zet ook de stukjes perzik in de koelkast.

    - Laat de blokjes kalkoen uitlekken, dep ze droog en rijg ze afwisselend met de kwartjes perzik en de laurierblaadjes aan de spiesjes. Bak ze op de barbecue 7 min aan elke zijde en overgiet ze herhaaldelijk met de marinade.

    09-10-2006 om 15:07 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde venkel met parmezaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 2 personen:

    2 venkelknollen- 1/2 citroen- 50 g boter- 50 g geraspte parmezaan- zout en peper

     

    1- Breng gezouten water met een weinig citroensap aan de kook.

    2- Verwijder de voet, de buitenste laag en de stengels van de venkelknollen, snijd ze doormidden en kook ze gedurende 10 tot 15 min. Laat uitlekken.

    3- Schik de halve venkel met de platte kant naar boven in een ingeboterde ovenschotel.

    Bestrooi met parmezaan en leg hierop enkele kleine klontjes boter. Gratineer gedurende 5 min. onder de ovengrill.

    Dien meteen op.


    Doe meer met venkel

    De anijssmaak van gegratineerde venkel in de oven past perfect bij gebraden rood vlees of geroosterde vis.

    07-10-2006 om 20:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    grindle
    blog.seniorennet.be/grindle
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nicolaas
    blog.seniorennet.be/nicolaa

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ria50
    blog.seniorennet.be/ria50
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hilly
    blog.seniorennet.be/hilly
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    brammyboy96
    blog.seniorennet.be/brammyb
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!