Upignac en Carrément Bon hebben samengewerkt om een echte Parijse makaron met ganzenleverpastei te creëren.
De smeuïgheid van de Foie Gras, gecombineerd met de zoete smaak van de beroemde makaron is echt iets om fijnproevers te verrassen, mede door de ware smaakexplosie. De makaron is ideaal bij een glaasje champagne.
De samenwerking resulteerde in vier unieke smaken: natuur Sechouan peper en fleur de sel gerookte eendenborst en framboos.
De makarons worden als diepvriesproduct aangeboden in dozen van 8 stuks die één uur voor het gebruik uit de diepvriezer worden gehaald. Het gamma is beschikbaar in de winkels van beide producenten. RVH.
Niets is eeuwig in deze wereld. Na 29 jaar trouwe dienst brak een van de vaste waarden op de Grote Zavel zijn tenten op om ze weer neer te zetten op een locatie met meer ruimte. Op naar een nieuwe, dynamische wijk met meer doorgroeimogelijkheden. Niet zonder spijt in het hart, maar voor Pierre André De Rick, de eigenaar van deze eerbiedwaardige instelling, was de tijd aangebroken voor een nieuwe locatie, een bestemming in het hartje van de Hoogstraat.
Het hele verhaal begon eind de jaren 1970 toen het porseleinmerk Boch, in die tijd gevestigd waar het huidige hotel Joly zich bevindt, zich opmaakte om de Zavel te verlaten. Jacques De Rick, de vader van de huidige eigenaar, kwam toen op het idee om tijdens de weekends eindereeksen van zijn werkgever te verkopen in de kelders van de vestiging. Een idee dat leidde tot het plan om vaatwerk per kilo aan te bieden. De locatie was alvast perfect gelegen en daarom kreeg La Vaisselle au Kilo een onderkomen in de voormalige werkplaatsen van baron Empain. Al snel zou de zaak evenveel faam verwerven als de illustere buren in het smaakvolle steegje.
De formule bleef niet vastroesten: de eindereeksen maakten al snel plaats voor vaste artikelen waarop de zaak de gebruikelijke garanties bood, maar toch heel wat goedkoper waren dan bij de concurrentie. Gaandeweg stapt Pierre André De Rick steeds vaker naar de fabrikanten toe en onderhandelt rechtstreeks om alle overbodige tussenpersonen te kunnen uitsluiten.
Ondertussen gaat La Vaisselle au Kilo met zijn tijd en de trends mee. Het assortiment omvat een ruim aanbod aan wit porselein in een strak design dat op heel wat restauranttafels een plaatsje krijgt. Parallel daarmee wordt de keuze uitgebreid: serviezen krijgen het gezelschap van bestekken, manden, tafelaccessoires en glazen. De meeste artikelen zijn vandaag uit China afkomstig maar ook andere landen leveren hun specialiteiten: Tsjechië en Frankrijk voor de glasserviezen, Spanje en Italië voor de bestekken. Wat niet belet dat we in de zaak ook merken van bij ons vinden, zoals Durobor, of van bij onze zuiderburen, zoals Laguiole.
Waarom die verhuis? De eigenaar vond de tijd aangebroken om zijn drie verdiepingen langs de Zavel om te ruilen voor één grote benedenverdieping in een aantrekkelijke winkelstraat. Een betere zichtbaarheid van de producten en een gezelliger kader zijn leuke extra's. Ook op de nieuwe locatie in de Hoogstraat blijft La Vaisselle au Kilo trouw aan zijn traditie: de formule en het principe zijn niet veranderd. Al sluit de loftstijl nu veel beter aan op de producten van de zaak.
De eigenaar maakte van de gelegenheid gebruik om schoon schip te maken: de minder actuele artikelen moeten plaats ruimen zodat diverse nieuwkomers hun entree kunnen maken. Zoals de nieuwe, rijzende ster: Bone China, het Britse porselein van hoogwaardige kwaliteit.
Momenteel is wit dé kleur voor serviezen. Toch zijn patronen stilaan aan een comeback toe met een hele waaier aan motieven en kleuren waarbij blauw, grijs en sienna de hoofdtoon voeren. Bij La Vaisselle au Kilo vindt u sowieso de meest uiteenlopende stijlen, van de meest trendy tot de meest klassieke lijnen. Hoewel ook particulieren zich graag laten verleiden door het assortiment en de buitenkansjes, maakt vooral het vakpubliek de hoofdmoot van het klantenbestand uit.
Hotelporselein, gehard schokbestendig glas, keukengerei en pannensets het aanbod horecamateriaal is bijzonder gevarieerd, ook al dankzij de bijzonder royale opslagruimtes. Bovendien heeft de nieuwe zaak een extra ingang in de Christinestraat, waar de bestellingen makkelijker ingeladen kunnen worden. RVH.
La Vaisselle au Kilo - Hoogstraat 124/126 1000 Brussel
De nieuwe Romantik Hotel & Restaurant Gids 2008 is beschikbaar en biedt maar liefst 15 nieuwe hotels in Europa.
200 Romantik Hotels & Restaurants in 11 Europese landen bieden veeleisende gasten een kleurrijk palet van historisch gegroeide hotels op bijzondere locaties: landelijk gelegen hotels en stadshotels, kastelen enlandhuizen, hotels in de bergen en bij de zee en ook geclassificeerde wellness hotels. Zij hebben de sfeer van de regio waar ze zijn, bieden een gastvrijheid en staan voor kwaliteit en een uitstekend gastheerschap. De nieuwe uitgave van de Romantik Hotel & Restaurant Guide 2008 biedt een groot overzicht van alle hotels en is een uitstekend reisgezelschap voorEuropa..
De Romantik Hotel & Restaurant Guide 2008 kan besteld worden bij Romantik Hotels & Restaurants International. RVH.
Whiskey liefhebbers kunnen hun hart, nog meer dan anders, ophalen in Ierland in 2008. Dan bestaat de beroemde in Noord-Ierland gelegen distillerij van Bushmills maar liefst 400 jaar en dat zal uiteraard worden gevierd.
De locatie van de distillerij is subliem, gelegen aan de kustlijn van Antrim en op een boogscheut van de Giants Causeway, een van de toeristische hoogtepunten van Ierland. Bushmills is de enige werkende distillerij in Ierland die open is voor het grote publiek en dus uniek in zijn soort.
Kwaliteit is een absolute troef in deze distillerij en werd meermaals bekroond. Zo werden in 2007tijdens de San Francisco World Spirits Competition wel 5 soorten Bushmills whiskeys uitgeroepen tot beste Ierse Whiskeys (www.bushmills.com). RVH.
Hartjes horen bij Valentijnsdag. Op de dag van de Liefde hoor je dan ook wel eens spreken van een hart van peperkoek. Wel, Couque Dinant van Vondelmolen, is een écht hart van peperkoek. Bestaat er nog een toepasselijker geschenk voor Valentijn?
Het peperkoeken hart Couque Dinant van Vondelmolen is verkrijgbaar in twee varianten: 250g of 500g. Peperkoek is niet alleen lekker, maar ook een gezondtussendoortje, boordevol vezels. De harten Couque Dinant van Vondelmolen zijn gemaakt van roggebloem, glucose-fructosestroop, honing, parelsuiker, rijsmiddel en verrijkt met natuurlijke aroma's.
Peperkoek bevat minder dan 1% vet en geen cholesterol. Het peperkoeken hart is dus ook nog eens goed voor je eigen hart! Vondelmolens peperkoeken hart Couque Dinant zijn verkrijgbaar in de supermarkten. RVH.
De Acropolis en het Parthenon in Athene blijven uiteraard klassiekers, maar er zijn nog zoveel meer architecturale en cultuurschatten te ontdekken.
Wanneer je het historische centrum en de interessante musea van Athene even achter je laat, zijn dagtrips naar het Penteli-klooster, de prachtige mozaïeken van Daphni en havenstad Piraeus met de Zea-jachthaven en de Kastella-wijk, de moeite waard. Bezoek ook de Tempel van Poseidon op Sounion en Marathon, één van de mooiste locaties in Attica.
Het westelijke deel van de Peleponnesos en de regio die zich uitstrekt van Patras tot Olympos wordt gekenmerkt door olympische overblijfselen, maar ook door pittoreske dorpjes, Byzantijnse kerken, middeleeuwse burchten, zandstranden en antieke ruïnes
Levensgenieters
Voor een perfecte mix van cultuur en genieten, kies je voor een city break. Van Athene tot Thessaloniki, van Alexandroupolis tot Kavala ... het zijn maar enkele steden waar je terecht kan voor aangename sightseeing, divers entertainment, ontspannende wellness en uitstekende gastronomie. Na een geslaagde maaltijd in één van de vele taverna's en restaurants, proef je van het uitgaansleven in sfeervolle café's en bars populair bij jong en oud(er). De wijken Mikrolimano en Pasalimani in Piraeus zijn er typische voorbeelden van.
Het wellnesstoerisme beleeft ook hier hoogdagen, met een 100-tal natuurlijke thermale bronnen met helende kwaliteiten en met gezondheidscentra, spa's en centra voor thalassotherapie.
Voor elke formule biedt Griekenland een geschikte accommodatie: hotels, kampeerterreinen in volle natuur, gehuurde kamers bij gastvrije, lokale bewoners. Infrastructuur en materialen voor sportieve activiteiten als rafting, kayakken of bergwandelen, jachthavens met alle faciliteiten voor een geslaagde watervakantie, golfterreinen met internationale allure en zelfs skiresorts in verschillende regio's in het binnenland! RVH.
30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen - Griekenland, Gastland. Van vrijdag 25 januari t.e.m. woensdag 30 januari 2008, Nocturnes op vrijdag 25 en dinsdag 29 januari 2008. www.vakantiesalon-antwerpen.be
Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de Oostendse Musea en Galerijen een nocturne in het kader van Valentijn. Je kan op diverse locaties genieten van kunst en cultuur. Alle deelnemende galerijen en musea zijn gratis open. Deze nocturne loopt van 18 tot 23 uur.
Een stoet van dichters, auteurs, performers en muzikanten doet Oostende aan in het weekend van 8 tot 10 februari. Onder meer Joost Zwagerman, Kees van Kooten, Hafid Bouazza, Rob Schouten, Liesbeth Lagemaat uit Nederland. Uit Vlaanderen Monika van Paemel, Erwin Mortier, Peter Theunynck en Zandra Bezuidenhout uit Zuid-Afrika. Samensteller van het programma is Geert Tavernier.
De speciale weekeendpas is geldig voor het volledige weekend en omvat 1 ticket voor vrijdagavond, 4 tickets voor zaterdagmiddag en 1 ticket voor zondagochtend. Je kan natuurlijk ook een ticket kopen voor 1 enkel optreden.
Het speciale arrangement Romantiek in Oostende bevat meerdere ingrediënten: passie, verleiden, romantiek en poëzie zijn de hoofdfacetten.
Het arrangement omvat 2 overnachtingen op 8 en 9 februari 2008 in een tweepersoonskamer met ontbijt in hotel Pacific. Verder is er een Weekendpas Romantiek in Oostende: 1 toegangsticket op vrijdagavond, 4 tickets op zaterdagmiddag en 1 ticket op zondagochtend. Een informatiepakket van T.O. met diverse brochures, de arrangementsprijs voor 2 personen in hotel Pacific (comfort tweepersoonskamer met ontbijt) bedraagt 178 EUR . RVH.
Reserveren kan enkel via Toerisme Oostende vzw - Monacoplein 2 8400 Oostende T. 059 70 11 99 info@toerisme-oostende.be www.toerisme-oostende.be
Wat is er romantischer dan samen met uw geliefde een weekend lang Valentijn te vieren? Dolce La Hulpe Brussels is de ideale locatie voor een droomweekend in een prachtig kader. Nog op zoek naar een geschikt cadeau voor uw geliefde? Dolce La Hulpe biedt de oplossing!
Het Valentijnsarrangement van Dolce La Hulpe Brussels is de hele maand februari 2008 geldig en omvat een overnachting in een luxekamer met tweepersoonsbed bedekt met rozenblaadjes, een uitgebreid ontbijtbuffet, een Valentijnsmenu bij kaarslicht: 5 gangen in het schitterende restaurant Tree O (excl. dranken), vrije toegang tot het welnesscentrum met binnenzwembad, sauna, hammam en cardiofitnesszaal, een massage met essentiële oliën of een gezichtsverzorging per persoon, gratis draadloos internet en afhankelijk van de beschikbaarheid, mogelijkheid om de kamer te verlaten na het gewone uitcheckuur (12.00 uur). Dit Valentijnsarrangement in Dolce La Hulpe Brussels kost 179 EUR (incl. btw) per persoon.
Het Valentijnsmenu bestaat uit eenLiefdesnestje van groenten, Passie van de zee bij maanlicht (tarbot, kreeftmedaillon, lotte met komijn, goudbrasem met kokkelsaus, gerookte zeebaars met truffelolie), een verleidelijk tussengerecht gevolgd door een huwelijk van hindefilet en gevogelte uit Bresse met ganzenlever. Afsluiten doet men met een hemelse chocoladefondant.
Bij Dolce duurt Valentijn de hele maand februari. Niet alleen in Dolce La Hulpe Brussels, maar ook in Dolce Sitges bij Barcelona, Dolce Frégate in de Provence, Dolce Chantilly in de Parijse regio en Dolce Bad Nauheim bij Frankfurt. Elke Dolce biedt een Valentijnsarrangement op maat en de kans om volop te genieten van de plaatselijke troeven.
Dolce La Hulpe Brussels is de eerste Belgische locatie van de groep Dolce International, de wereldleider op de markt van de conferentiecentra. Deze Hotel, Resort & Conference Destination leent zich voor alle soorten vergaderingen en conferenties, is bestemd voor zakenreizigers maar ook voor een vrijetijdscliënteel. Dolce La Hulpe Brussels biedt een hotel- en conferentie-infrastructuur die nergens in België geëvenaard wordt. Dolce la Hulpe Brussels telt 264 kamers, 4000 m2 vergaderruimte, 2 restaurants en 2 bars, en een wellnesscentrum. RVH.
HetInternational Malt Whisky Festival, het evenement voor de Whiskyliefhebber in België, vindt dit jaar weer plaats inhet ICC Ghent. Op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2008 staat Het Minneplein op de eerste verdieping volledig in het teken van (malt) whiskys uit de hele wereld.Op het Internationaal Malt Whisky Festival zijn alle gerenommeerde whiskyhuizen uit Schotland en Ierland aanwezig, maar ook uit landen die niet zo voor de hand liggen zoals India, Zweden en Japan, zijn er whiskys op het festival.
Het Internationaal Malt Whisky Festival kent een eigen en uniek betaalmiddel de dram (1 dram = 1 euro). Aan de ingang krijgt iedere bezoeker vijf drams. Daarmee kan hij/zij whiskys proeven. Voor elke te proeven whisky wordt minimaal 1 dram betaald. Voor de meer exclusieve whiskys kan iets meer worden gevraagd. Op deze manier wordt de keuze voor iedereen heel breed. Extra drams kunnen op het festival bijgekocht worden.
De Irish Corner in de Van Eyck zaal is de Ierse Pub van Patrick Foley waar men tussen door iets kan eten of iets anders dan whiskydrinken, hier is ook Ierse toeristische informatie te verkrijgen en Ierse whiskey te proeven.
Jim Murray, s werelds bekendste whiskykenner en schrijver van de Whisky Bible is aanwezig, hij signeert zijn boeken in de whiskyboekenstand en geeft twee speciale masterclasses.
Het ICC Ghent (International Congres Centrum), ligt aan de rand van het centrum van Gent, op 10 minuten lopen van het station. Onderhet ICC Ghent is parkeerruimte van uw auto. RVH.
Voor de eerste vestiging in België, heeft de groep Kempinski Hotels gekozen voor het Venetië van het Noorden. In Brugge, een van de meest charmante steden van Europa, heeft het Hotel Kempinski Dukes Palace een perfecte locatie ingenomen die voldoet aan de hoge eisen en verwachtingen: Het Prinsenhof.
Het restaurant het Manuscript van het Kempinski Hotel Dukes Palace Bruges is gelegen aan de binnenplaats van het hotel en krijgt een aparte ingang. Executive Chef Koenraad STEENKISTE deed ervaring op in sterren restaurantsalsComme chez Soi in Brussel, de Karmeliet in Brugge en de Oostend Queen, en heeft een kaart samengesteld met overwegend specialiteiten uit de Belgische keuken afgewisseld met een aantal internationale klassiekers. Toegankelijkheid is hier het motto, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding goed in de gaten wordt gehouden.
Bar-lounge Het Atelier
Met zicht op de zeer ruime hoteltuin aan de achterkant is de bar lounge Het Atelier gelegen. De grote ramen zorgen ervoor dat hier veel licht naar binnen valt en een ideale ruimte zou zijn voor een schildersatelier. Zodra het weer het toelaat, kan men overdag op het terras genieten van een drankje en een kleine kaart. Het Atelier zal bij uitstek een gedistingeerde gezellige ontmoetingsplaats in Brugge worden.RVH.
In de regio Turnhout is de familie Wu, sedert meer dan 15 jaar exploitant van het Chinees-Indisch restaurant Ching Dou geen onbekende meer. Het restaurant is tot ver buiten de regio gekend voor de lekkere specialiteiten met een Chinees en Indisch tintje, af en toe een tikkeltje pikant maar alleszins verfrissend.
Sinds kort heeft de familie haar actieradius verruimd en is nu ook aan de slag in restaurant Long Quan in Steenokkerzeel, restaurant dat vroeger bekend stond onder de naam Brasserie Jumbo, maar een tijdje terug de deuren sloot. Het interieur kreeg een forse renovatie en opknapbeurt, het voormalig zaaltje verdween en werd aan het restaurant toegevoegd waardoor een open en luchtige ruimte met bijzonder functioneel meubilair ontstaat. Op deze manier kan ook het aanpalend terras bij optimale weersomstandigheden in zijn totaliteit worden gebruikt.
Het wordt ongetwijfeld een leuke zomerse combinatie, met heerlijke Chinese gerechten op je bord, en alle vliegtuigtypes binnen oogbereik, dagdromen van verre reizen
Vader Wu Yun Shan, volgde hotelopleiding in zijn geboortestad Zhejiang in het district Gingtian en ging hier aanvankelijk als kok aan de slag. Mede door het succes van zijn broer in Turnhout en de absolute zekerheid dat Belgen openstaan voor diverse eetculturen zette hij de stap. De proefperiode in Turnhout verliep erg vlot en de overname van Brasserie Jumbo kwam precies op tijd.
Wu Yun Shan houdt het uitsluitend bij de traditionele regionale gerechten uit zijn geboortestreek Zhejiang, waar alle gerechten worden vergezeld van een overvloed van groenten. De naamkeuze van het restaurant is een openbaring van de Chinese rijkdommen, long wordt zeer frequent gebruikt in China en betekent bron, terwijl Quan zowel geluk als voorspoed betekent. Long Quan betekent dus gewoonweg bron van geluk maar Shan ziet het veeleer als een aangename kennismaking met de rijke Chinese gastronomie in een locatie waar de klant zich lekker thuisvoelt.
Het culinaire aanbod van Long Quan omvat enerzijds een aantal menusuggesties waarbij de regionale accenten sterk tot uiting komen. De provincie begrensd door bergen en de zee was destijds een bolwerk van de Yuan-dynastie en een Chinese kreeftrijsttafel is een absolute must. De Hong Kongrijsttafel en de Chinese rijsttafel brengen uiteenlopende gerechten terwijl Shans Sichuanrijsttafel met diverse pittige gerechten, een allusie maakt op de Yin en Yangharmonie die onontbeerlijk is in elk rechtgeaarde Chinees restaurant. Lokale allusie maakt Shan met de presentatie van een Jumborijsttafel. Elk van de samenstellende gerechten kan vanzelfsprekend apart worden genuttigd waardoor de Yin en Yangharmonie soms onvoldoende tot uiting komt. Terwijl vader Shan in de keuken de plak zwaait, zorgt zijn dochter en gastvrouw Fen in de zaal samen met haar broer Jie voor een perfecte organisatie.
Wij konden alleszins niet aan de Sichuanrijsttafel weerstaan. Deze bood een prettig overzicht van de Chinese culinaire rijkdommen en bestond zoals het hoort, uit 8 verschillende gerechten, trouwens het perfecte aantal om samen gezellig van een rijsttafel te genieten. Na de pikante soep vormden de kikkerbilletjes een absolute delicatesse. Nieuwe verrassingen bij de Chinese garnalen, de eend pan kan, de bali pan kan en de kip, gerechten die vergezeld waren van een ruime schare groenten met o.m. de lotus en samen met de rijst werden opgediend. Ook het afsluitende ijsje was perfect.
Ter gelegenheid van het Chinees Nieuwjaar, biedt restaurant Long Quan op 1, 2 en 3 februari een typisch nieuwjaarsmenu aan waarin de belangrijkste Chinese gerechten zitten verweven. In de Valentijnsperiode wordt dan weer gezorgd voor enkele liefdevolle bereidingen die de Yin en Yangharmonie volop symboliseren.
Dat Chiang Kai Shek die in deze regio werd geboren, er bij herhaling terugkeerde om van de fijne gerechten van Zhejiang te genieten, hoeft dan ook niemand te verwonderen.RVH.
Restaurant Long Quan (Jumbo) Kortenbergsesteenweg 198 1820 Steenokkerzeel tel 02/759 80 90 alle dagen open.
Na het feestgedruis van de voorbije weken, wordt het heel even stil en rustig, al kondigen Carnaval en Sint Valentijn zich met rasse schreden aan.
Feestdranken blijven dus meer dan ooit actueel. Champagne hoort hier zonder enige twijfel bij, al zijn de geschiedenis en de diverse soorten bubbelrijke drank nog onvoldoende gekend. Reden te over dus voor het Davidsfonds om, met de publicatie van een schitterend werk over deze godendrank, enige aanvullende informatie te verzorgen.
Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard, er is geen wijn die meer tot de verbeelding spreekt dan Champagne. Stefaan Van Laere gaat op ontdekking naar de Koning van de wijnen en wijdt u in in de sprankelende geschiedenis van de drank. Na deze introductie zal u met des te meer smaak genieten van een glaasje.
Maître-sommelier Gido Van Imschoot en fotograaf Bart Deseyn staan in voor vijftien boeiende portretten van opmerkelijke champagnehuizen. Een evenwichtige selectie van grote vooraanstaande maisons met indrukwekkende historische achtergrond tot kleinere producenten en familiebedrijven met champagne van topkwaliteit.
Met deze keuze van champagnes gaan gedreven, eigenzinnige topchefs op een creatieve manier aan de slag. Zowel gerenommeerd als opkomend talent uit de meest verfijnde restaurants in Vlaanderen en Zeeland, leeft zich uit in exclusieve champagnegerechten. U neemt een kijk in de keuken van sterrenzaken als Oud Sluis of de Karmeliet en van beloftevolle restaurants als La Marquise of t Huis van Lede.
Champagne is een verfijnd cadeauboek voor de beste vrienden. Want champagne drinkt men immers nooit alleen.
Champagne van Gido Van Imschoot, fotograaf Bart Deseyn en inleiding van Stefaan Van Laere
Griekenland voor het eerst gastland op Internationaal Vakantiesalon Antwerpen.
Toerisme is in Griekenland één van de steunpilaren van de nationale economie en een integraal onderdeel van de levensstijl in het land. Dat is niet verwonderlijk, want het geheel van cultuur, klimaat en natuurlijk erfgoed maakt Griekenland tot één van de topbestemmingen voor elke vakantieganger.
Tijdens de feestelijke 30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen zal het de bezoekers al snel duidelijk worden dat Griekenland heel wat troeven in de hand heeft voor een geslaagde vakantie. Griekenland is een land van bergen en zeeën, waar je nooit ver weg bent van één van beide. In dit specifieke landschap schuilt dan ook de sterke nautische traditie van het land. De ontmoeting van land en zee creëert een complex patroon van eilanden, golven en baaien.
In het noorden van het land situeren zich 3 grote regio's: Thrace met de dichte bossen van het Rodopi gebergte, Macedonië met de stad Thessaloniki maar ook met het schiereiland Chalcidice en meren als Koronia en Volvi en Thessaly met ondermeer de berg Olympus, de vallei van Tempe en de rivier Peneos.
In West- en Centraal-Griekenland onderscheiden we Epirus, waar het nationale park van Vikos-Aoosvan een overweldigende schoonheid is met canyons, bergpieken en de rijke fauna en flora. Hoofdstad Athene is gelegen in de Attica-regio. Het grote schiereilandPeleponnesos combineert een bergachtig binnenland met een sterk 'getande' kustlijn. Tot de Egeïsche Eilanden behoren namen als Lesbos, Samos, Rhodos en Kreta die zeker een belletje doen rinkelen. Aan de westkust liggen de Ionische Eilanden met ondermeer Korfu, Ithaca en Zakynthos.
De Acropolis en het Parthenon in Athene blijven uiteraard klassiekers, maar er zijn nog zoveel meer architecturale en cultuurschatten te ontdekken zoals het Penteli-klooster, de prachtige mozaïeken van Daphni en havenstad Piraeus met de Zea-jachthaven en de Kastella-wijk.
Het westelijke deel van de Peleponnesos en de regio die zich uitstrekt van Patras tot Olympos wordt gekenmerkt door olympische overblijfselen, maar ook door pittoreske dorpjes, zandstranden en antieke ruïnes, Byzantijnse kerken en middeleeuwse burchten.
Voor een perfecte mix van cultuur en genieten, kies je voor een city break. Van Athene tot Thessaloniki, van Alexandroupolis tot Kavala ... het zijn maar enkele steden waar je terecht kan voor aangename sightseeing, divers entertainment, ontspannende wellness en uitstekende gastronomie.
Het wellnesstoerisme beleeft ook hier hoogdagen, met een 100-tal natuurlijke thermale bronnen met helende kwaliteiten en met gezondheidscentra, spa's en centra voor thalassotherapie.
Welke formule je ook kiest, Griekenland biedt je de geschikte accommodaties. RVH.
Vakantiesalon Antwerpen - vrijdag 25 januari t.e.m. woensdag 30 januari 2008.
Antwerp Expo - Jan Van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen
De 26 jarige zangeres Do is zal de komende twee jaar te zien zijn op de diverse campagneuitingen van het Nederlandse lingeriemerk Hunkemöller en het merk op meerdere evenementen vertegenwoordigen. De samenwerking is voor beide partijen een logische stap en een kans om de internationale bekendheid te verhogen.
Do combineert elegantie en stijl met schoonheid en vrouwelijkheid. Ze is puur en spontaan en staat dicht bij haar publiek. Het zijn de waarden die ook Hunkemöller hoog in het vaandel draagt: de lingerie is stijlvol en verfraait de vormen van elke vrouw. De hoge kwaliteit en de persoonlijke service worden gecombineerd met een aantrekkelijke prijsstelling, waardoor de lingerie bereikbaar is voor een groot publiek.
Ook Do (26), die geboren werd als Dominique Rijpma van Hulst, maakt een intens internationaal groeiproces door. In 2002 brak ze wereldwijd door met een dansversie van Bryan Adams cover Heaven. Het werd een top-tien-hit in bijna alle Europese landen en bereikte -unplugged zelfs de nummer 1 positie in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Engeland en Nieuw-Zeeland.
Do zelf ontving in 2003 een World Music Award voor Best Dutch Artist, genomineerd voor een Edison, werd ze tijdens de TMF Awards 2004 verkozen tot Beste Vrouwelijke Artiest Nationaal en kreeg ze in Los Angeles een 2004 BMI Pop Award. Als het gezicht van Hunkemöller en Bodique bouwt Do verder aan haar bekendheid en imago en onderstreept ze de gedeelde identiteit: nuchtere, Hollandse puurheid met internationale allure. RVH.
Fabian Mossey heeft zijn traiteurszaak in een totaal nieuwe locatie in Battice ondergebracht en werkt met zijn team van 25 personeelsleden, een dubbel concept uit waarin innovatie en idealisme samengaan.
Dagverse producten die in maximaal hygiënische omstandigheden worden verwerkt tot culinaire hoogstandjes, gepresenteerd in een feestelijk en feeëriek decor, geven de consumenten een zeer hoge graad van tevredenheid. Ideal Cooking biedt op deze manier een antwoord op alle feestelijkheden, zowel in familiale kring als voor elk bedrijfsevenement.
De culinaire ondersteuning van evenementen kan worden georganiseerd in de eigen lokalen, op het circuit van Spa-Francorchamps, de lokalen van Ideal Cooking in Battice, het kasteel van Harzé, het restaurant La Ptite Auberge of de Privilege Club1 van Standaard Luik, en dit voor groepen van 20 tot 300 personen.
Fabian Mossey presenteert zijn nieuwe culinaire realisaties vooraan tweemaal per jaar aan het grote publiek en dit in een aan het seizoen aangepaste kledij die eveneens tijdens de evenementen wordt gedragen. De eerste presentatie loopt alvast einde maart in de Koninklijke Opera van Wallonië in Luik. RVH.
Griekenland voor de eerste keer gastland op Vakantiesalon Antwerpen.
Toerisme is in Griekenland één van de steunpilaren van de nationale economie en een integraal onderdeel van de levensstijl in het land. Dat is niet verwonderlijk, want het geheel van cultuur, klimaat en natuurlijk erfgoed maakt Griekenland tot één van de topbestemmingen voor elke vakantieganger.
Tijdens de feestelijke 30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen wordt het de bezoekers snel duidelijk dat Griekenland heel wat troeven in de hand heeft voor een geslaagde vakantie.
Griekenland is een land van bergen en zeeën, waar je nooit ver weg bent van één van beide. Het land wordt getypeerd doortal van grote en kleine eilandjes. In dit specifieke landschap schuilt dan ook de sterke nautische traditie van het land. De ontmoeting van land en zee creëert een complex patroon van eilanden, golven en baaien.
In het noorden van het land situeren zich 3 grote regio's: Thrace met de dichte bossen van het Rodopi gebergte, Macedonië met de stad Thessaloniki maar ook met het schiereiland Chalcidice en meren als Koronia en Volvi en Thessaly met ondermeer de berg Olympus, de vallei van Tempe en de rivier Peneos.
In West- en Centraal-Griekenland onderscheiden we Epirus, waar het nationale park van Vikos-Aoosvan een overweldigende schoonheid is met canyons, bergpieken en de rijke fauna en flora. Hoofdstad Athene is gelegen in de Attica-regio. Het grote schiereilandPeleponnesos combineert een bergachtig binnenland met een sterk 'getande' kustlijn.
Tot de Egeïsche Eilanden behoren namen als Lesbos, Samos, Rhodos en Kreta die zeker een belletje doen rinkelen. Aan de westkust liggen de Ionische Eilanden met ondermeer Korfu, Ithaca en Zakynthos. RVH.
30ste editie van het Internationaal Vakantiesalon Antwerpen - Griekenland, Gastland. Van vrijdag 25 januari t.e.m. woensdag 30 januari 2008, Nocturnes op vrijdag 25 en dinsdag 29 januari 2008. www.vakantiesalon-antwerpen.be
De Noord-Franse stad Duinkerke ligt net over de grens, over de schreve, en is makkelijk en snel te bereiken. Wat velen nog niet weten, is dat Duinkerke en zijn agglomeratie de bezoeker veel te bieden hebben. In de eerste plaats het carnaval waarbij de stad en de dorpen in de streek gedurende weken zijn doordrongen van het feestgedruis.
Het Carnaval van Duinkerke heeft een rijke geschiedenis en bestaat al ruim 200 jaar. Aanvankelijk waren het bijeenkomsten van de vissers. Zij vierden feest op de vooravond van de dag dat ze vertrokken voor een maandenlange reis naar de visgronden rond Ijsland. Duinkerke ligt in Frans-Vlaanderen wat de bezoeker wel zal merken aan de lokale taal waarin nog heel wat sporen van het Vlaams terug te vinden zijn.
Het Carnaval van Duinkerke loopt van 12 januari tot 2 maart 2008, hoogtepunt is de optocht op zondag 3 februari, gevolgd door de Bande de la Citadelle op maandag en het carnaval van Rosendael op dinsdag. De Carnavalstoeten zijn kleurrijke optochten met talloze parasols en pruiken, in het spoor van de Reuzen die ook meer dan honderd jaar oud zijn. Reuze Papa en zijn echtgenote Reuzine Dame Gentille worden omringd door metershoge reuzen-bewakers.
Het Carnavalsarrangement van de Toeristische dienst van Duinkerke omvat eenhotelovernachting met ontbijt, diner op zaterdagavond, lunch op zondag en eventueel een inkomkaart voor het bal op zaterdagavond.
Ook de omgeving van Duinkerke is interessant. Er is een carnavalstoet in Malo-les-Bains op 10 februari en in Bergues op 2 maart. RVH.
In Vitayas nieuwe programma OnsSterrenkookboek nemen Vlaamse topchefs elke week gerechten uit Ons Kookboek, onder handen. De chef trekt hiervoor samen met presentatrice An Jordens naar een Vlaamse hoeve waar hij met de vrouw of heer des huizes de gerechten van een extra touch of nieuwe insteek voorziet. De topchef bereidt recepten uit Ons kookboek en gebruikt hiervoor typische streek- en hoeveproducten. Terwijl hij een klassiek gerecht naar zijn hand zet, verkent An de boerderij en gaan we op ontdekkingstocht in de omgeving van de hoeve.
Ons Sterrenkookboek, loopt vanaf 23/12elke zondag om 19u20 en is een productie van Sylvester Productions in opdracht van KVLV en Vitaya.
An Jordens was jarenlang een vertrouwd Ketnet-gezicht. Naast presenteren, leende ze haar stem ook aan tal van tekenfilms en programmas en bleef ze trouw aan haar eerste passie: het schrijven en spelen van theatervoorstellingen voor kinderen. Na zeven jaar wrappen op Ketnet, besloot An het over een andere boeg te gooien. De laatste jaren maakte ze deel uit van het creatieve team in een reclamebureau, organiseerde ze verschillende evenementen en was ze te zien in Emma. Speciaal voor Vitaya keert ze nu terug naar het scherm en trekt ze de boer op. Met de twinkel in de ogen en het hart op de tong presenteert ze nu Ons Sterrenkookboek.
Sinds het eerste exemplaar van Ons Kookboek in 1927 van de pers rolde, zijn er van de moeder der Vlaamse kookboeken al meer dan 2 500 000 exemplaren verkocht. Wat ooit begon als een schriftelijke begeleiding bij de cursussen Koken en voeding van de toenmalige Boerinnenbond om landelijke huisvrouwen lekker en gezonder te leren koken met producten die hun man teelde op het land, groeide uit tot een standaardwerk van 1000 paginas waarvan kwaliteit, eenvoud en volledigheid nog steeds de kernwoorden zijn. Beginneling, kookfanaat of doorgewinterde kok, iedereen vindt zijn gading in Ons Kookboek. Zelfs topchefs vallen wel eens terug op Ons Kookboek. In Ons Sterrenkookboek wagen enkele Vlaamse topchefs zich nu aan recepten van Ons Kookboek en gebruiken een basisrecept om een gerecht met een geheel eigen toets te bereiden.
De deelnemende koks zijn Geert Van der Bruggen (Restaurant De lijsterbes * ),Bert Meewis ( Restaurant Slagmolen * ), Robert Van Landeghem ( Restaurant Michel ), Johan Lismont (Restaurant Ambrozijn),Wouter Keersmaekers (Restaurant De Schone Van Boskoop *), Christian Denis (Restaurant Clos St. Denis **), Daniel Lassaut (Restaurant Lassaut) en Lieven Demeestere(Arenberg *) . RVH.
De Italiaanse low-cost maatschappij MyAir start met rechtstreekse vluchten vanaf Brussels Airport. Twee maal per week (op donderdag en zaterdag) vliegt MyAir naar het Zuid-Italiaanse Bari. De vlucht wordt verzorgd met een bombardier CRJ900, die plaats biedt aan 90 reizigers. Drie keer per week vliegen ze ook naar Boekarest met een Airbus 320. Aan dit programma wordt vanaf 7 januari nog een vierde wekelijkse vlucht toegevoegd.
Met een flexibel MyFlex-product en een uiterst goedkoop aanbod in de MyLow-klasse, mikt MyAir zowel op een zakelijk publiek als op de vakantiereiziger. www.myair.com
Blue Air
Ook de Roemeense lagekostenmaatschappij Blue Air begon met vluchten tussen Brussels Airport en Boekarest. Deze maatschappij, die tot voor kort opereerde vanaf Charleroi, vliegt vijf keer per week. De vluchten worden uitgevoerd met Boeing 737. www.blueair-web.com
LOT Polish Airlines
De Poolse nationale luchtvaartmaatschappij LOT Polish Airlines, die 19 keer per week Brussels Airport verbindt met de Poolse hoofdstad Warschau, vliegt nu ook zes keer per week van Brussel naar Wroclaw, van maandag tot zaterdag. Wroclaw is de grootste stad in West- Polen, en is erg belangrijk voor handel en toerisme.www.lot.com
Deze nieuwe initiatieven brengen een verdere uitbreiding van het snel groeiende low-cost aanbod vanaf Brussels Airport. Met 86 bestemmingen en ruim 1500 low-cost vluchten per week, biedt Brussels Airport vandaag drie keer zo veel lagekostenbestemmingen aan dan alle andere Belgische luchthavens samen.
Brussels Airport onderzoekt ook de mogelijkheden om op korte termijn een afzonderlijke terminal en pier te voorzien voor low-cost verkeer. RVH.
Kerst en Nieuwjaar is de geschenkperiode bij uitstek. Maar ook de andere dagen van het jaar doen er zich massas gelegenheden voor waar een verrassing in de vorm van een cadeaubon voor een welgekomen afwisseling zorgt.
Bij de vele feestelijkheden in de loop van het jaar, gaat iedereen op zoek naar een origineel cadeau En het gebeurt meer dan eens dat er een verkeerde keuze wordt gemaakt en men een vervelend cadeau krijgt dat dan nadien waarschijnlijk ver opgeborgen wordt of op E-bay geplaatst wordt.
Meer dan ooit is een geschenkbon bijzonder populair. De gever is zeker dat hij/zij het juiste geschenk geeft, de krijger is blij en kan zelf naar believen kiezen.
Een vakantie, weekendje cadeau doen op het platteland is dan ook een bijzonder cadeau en leuk om te geven én te krijgen. Voortaan verkoopt de vzw Plattelandstoerisme in Vlaanderen cadeaubonnen voor een verblijf op het platteland. Cadeaubonnen, ter waarde van 25 en 50, kunnen besteld worden via www.plattelandstoerisme.be, of telefonisch aangevraagd op nr. 016/28.60.35. RVH.