De donkere weken van het
jaar komen er aan, tijd om te genieten van lange avonden bij het haardvuur, van
wandelingen, neus in de wind, van shoppen met het oog op de eindejaarsfeesten.
De charmes van de winter kun je het best beleven in cosy Zuid-Engeland. Voeg
daarbij dat een najaar- of kerstbreak in Engeland snel is geregeld en dat de
reis naar de andere kant van het Kanaal helemaal niet prijzig is. Met de ferry
van DFDS Seaways reis je vanuit Duinkerke of Calais naar Dover vanaf 29 voor
auto en 9 personen dagretour!
Het hoeft niet altijd een
grootstad als Londen te zijn want er zijn in het zuiden van Engeland best wat
aardige stadjes. Je vindt er beslist een gezellig logies waar je s avonds
inderdaad kunt genieten bij het haardvuur. Overdag ga je wandelen in de natuur
of gezellig kuieren langs de winkels in de stad, het beste van Engeland proeven
in oude pubs of in country restaurants.
Canterbury, het hart van
Kent. Op minder dan een uurtje rijden van de aanlegsteiger van DFDS Seaways in
Dover ligt het historische Canterbury. Het is een toeristische trekpleister van
formaat, ook in de aanloop naar het eindejaar. Op 6 december trekt de St.
Nicholas Parade door de straten. Tijdens de Christmas Fair kun je typische
producten en artisanale kunstwerkjes kopen. Theater- en muziekvoorstellingen
staan in het teken van het Kerstgebeuren, straten en winkels zijn opgesmukt met
de mooiste kerstversieringen. Christmas Shopping in Canterbury is super,
vanwege de autovrije straten en de honderden aardige winkeltjes met verrassende
snuisterijen.
Waar overnachten in
Canterbury? Er zijn zoveel mogelijkheden zoals het tweesterrenhotel The House
of Agnes, eeuwenoud en vernoemd in de novelle David Copperfield van Dickens.
Ook in de countryside rond Canterbury zijn er tientallen sfeervolle
logiesmogelijkheden, in cottages met openhaard, in een leuke Bed &
Breakfast rond Chatham en Godmersham.
Ashford, tijdloos mooi! Een
goede uitvalsbasis om het romantische landschap, de pittoreske stadjes, de
historische landgoederen van Kent te bezoeken is Ashford. De Craft & Gift
Fair bestaat al dertig jaar, opent op 14 november. Er zijn kerstconcerten,
straatanimatie om de shoppers in de goede sfeer te brengen en de kerstman reist
tijdens de weekends mee met de Kent & East Sussex Railway, een topper voor
kinderen.
Winterwandelen rond Ashford
is fantastisch, bv. in de buurt van het middeleeuwse stadje Wye. Net als in
Canterbury heeft ook de regio Ashford een groot aanbod sfeervolle logies,
ideaal voor lange winteravonden, lekker in de warmte terwijl buiten de
weergoden tekeer gaan. Van top klasse hotels tot hotels met spa faciliteiten,
van gezellige Bed & Breakfast tot landhuisjes of verblijf op boerderijen
met haardvuur, je vindt het allemaal in en rond het tijdloos mooie Ashford.
Les
Hautes-Alpes Winterseizoen 2013-2014_Kinderen boven in de Hautes-Alpes
Een
massa activiteiten voor jong en oud! Van de baby snow tot de Club JuniOrres,
en van de wellness in de spa tot de ponyslee: de wintersportlocaties in les
Hautes-Alpes doen er alles aan om uw kinderen en pubers deze winter tevreden te
stellen! Een blik op de verschillende activiteiten, in volgorde van leeftijd.
Sneeuwpret
voor de allerkleinsten
Baby
Snow Vanaf 1 jaar leren de
allerkleinsten hun evenwicht te bewaren op een Baby Snow. Zo leren ze de
kneepjes om te skiën als een hun ouders. Met de hulp van een ESF-monitor van
Orcières 1850 of van hun ouders leren ze om te gaan met deze surfplank met een
stuur en comfortabel zadel. www.esforcieres.com
Baby
Freestylers Amper 3 jaar oud hoeven
kinderen te zijn voor deze kosteloze initiatie in Freestyle in het skistation
van Vars. In het Kid Park werken ze in alle veiligheid een parcours af met
modules die aangepast zijn aan hun lengte en hun niveau. www.vars.com
Ponyslee
Vanaf 3 jaar - Kinderen van amper een
vuist groot kunnen al onbekend terrein verkennen met hun trouwe strijdros. Dat
eerste avontuur verloopt absoluut veilig op de sneeuwschoenpistes van Ancelle.
De pony wordt aangespannen voor een slee: de kinderen vinden het geweldig om
naar nieuwe horizonten te glijden.www.champsaur-valgaudemar.com
Joehoe
op de Yooner Vanaf 5 jaar - Niets
beter om zich uit te leven in de sneeuw dan door nieuwe activiteiten uit te
testen. In de Guillestrois amuseren kinderen én ouders zich te pletter op hun
"yooner": zittend op 20 cm boven de sneeuw, op 1 schaats trek je
bochtjes zoals op ski's: zo verslind je afdalingen in alle veiligheid.
Club
JuniOrres Van 6 tot 12 jaar - Les
Orres heeft een droomplekje waar kinderen zich kunnen uitleven: de Club
JuniOrres! Elke namiddag van 14 tot 17 u staan er activiteiten op het
programma: knutselen, een ontdekkingstocht in het gebergte,
jagersuitstapjes Verveling? Geen
seconde! De ouders kunnen zelfs één avond per week tot 22u genieten van een
romantisch avondje uit.www.lesorres.com
Wie
heeft de Sneeuwman meegenomen? Vanaf 6 jaar - Een raadselachtige verdwijning in de sneeuw...
Onze jonge speurders lossen deze op! Op de piste van Les Alberts/Le Rosier in
Val des Prés gaan de kinderen op zoek naar de verdwenen Sneeuwman. Wie zijn
ogen openhoudt, en een neus heeft voor de sporen die de Sneeuwman heeft
achtergelaten, zal snel het mysterie van zijn verdwijning oplossen. www.claree.fr
Jong en
voorbeeldig voorzichtig Van 7 tot 14 jaar - In Serre Chevalier Vallée worden tieners via
een aangepaste initiatie opgeleid tot volwassen en gevaarbewuste skiërs. Deze
stage leidt tot voorbeeldig gedrag op de pistes: jongeren verwerven inzicht in
onvoorzichtig gedrag en maken zich de "cool attitude" eigen! www.serre-chevalier.com
Sterren
kijken in Le Buëch Vanaf 10 jaar - Kinderen en adolescenten die wel eens vaker de
nachtelijke hemel afspeuren, móéten gewoon eens naar dit plekje dat uniek is
voor Europa: het provinciale sterrenobservatorium van Les Baronnies. In de
koepel wacht een indrukwekkende telescoop waarmee ze de kraters op de maan, de
ringen van Saturnus en andere hemellichamen kunnen waarnemen.
VIKI GEUNES VARIEERT
MET ZEEUWSE MOSSELEN - Topchef toont alternatieve culinaire bereidingswijzen
Mosselen zijn lekker
en in korte tijd gemakkelijk klaar te maken. Dat weten wij Belgen als geen
ander: twee derde van de hele Zeeuwse oogst is bestemd voor de Belgische markt.
Minder geweten is dat je met mosselen ook echte culinaire hoogstandjes op tafel
tovert. Chef Viki Geunes van tweesterrenrestaurant t Zilte (MAS in Antwerpen)
serveerde een mossel-inspiratielunch op 5 november.
Het Mosselkantoor in
Yerseke wil ondanks de aanhoudende populariteit van mosselen niet op zijn
lauweren rusten en blijven vernieuwen. Als bakermat van de Zeeuwse mossel
lanceerde het de campagne Zeeuwse mosselen kunnen altijd om de consument op
te roepen met mosselen te experimenteren. Mosselen zijn enorm veelzijdig,
zegt Christine Fijnaut van het Mosselkantoor. Tientallen bereidingen zijn
denkbaar om je gezelschap mee te verrassen, van snelle hap tot culinair
gerecht, van soep tot voor- en hoofdgerecht, op de barbecue, in de wok
Bovendien zijn mosselen in tegenstelling tot vroeger bijna het hele jaar rond
beschikbaar, niet alleen tijdens de r-maanden. Dus ook gecombineerd met
ingrediënten van het seizoen kunnen mosselen altijd.
Viki Geunes laat
proeven, de tweesterrenchef serveerde drie culinaire gerechtjes met mosselen.
Viki Geunes: Mosselen zijn een dankbaar product, vanwege de goed
gecontroleerde kweekcultuur, constante kwaliteit en mooi zoet vlees in de
schelp. Gewoon zien, ruiken en voelen aan natuurlijke producten is de basis
voor mijn inspiratie. Je kan veel soorten groenten, vis en schaaldieren perfect
laten contrasteren of harmoniëren met de delicate smaak van de mosselen. Naast
look in de klassieke bereiding, hou ik wel van licht zure en pittige smaken in
complexere bereidingen. Bij een traditionele goeie pot kiest Viki voor een
frisse pint, bij andere bereidingen hij een strakke, mineraalachtige witte
wijn.
Mosselen zitten
bomvol eiwitten (even veel of zelfs meer dan in vlees) en zijn lekker slank.
Want met 1% is het vetgehalte te verwaarlozen. Bovendien behoort het grootste
deel ervan tot de categorie van de meervoudige onverzadigde vetzuren en die
werken cholesterolverlagend. Daarnaast zijn mosselen rijk aan vitaminen en
mineralen als fosfor, ijzer, koper en seleen. Wanneer mosselen uit de
verpakking komen, kunnen ze een beetje open staan. Hou deze mosselen met de
bolle kant aan de onderzijde onder koud water en tik de schelp tegen de rand
van het aanrecht. Na enkele tellen sluit de schelp zich. Mosselen waarvan de
schelp stuk of beschadigd is, gooi je best meteen weg.
Mosselen die na het
koken dicht blijven, kun je meestal gewoon eten. Deze mosselen hebben een wat
sterkere sluitspier, waardoor de schelp stevig dicht blijft. Maak ze
voorzichtig open met een mesje. Meestal bevatten deze mosselen prima vlees,
maar heel af en toe gaat het om een slikmossel, een mossel die zich heeft
volgezogen met zand. Daarom open je ze best niet boven de mosselpan!
Mosselbouillonblokjes:
Rauwe mosselen geven kookvocht af dat - zeker als je geurige smaakmakers aan
het kookvocht hebt toegevoegd - heerlijk zilt en aromatisch is. Niet weggooien
dus! Vries het in een ijsblokjesvorm in en je hebt krachtige bouillonblokjes
die je kunt gebruiken in visgerechten en sauzen. En dan is er natuurlijk bier;
een heel goede partner. Probeer eens een speciaal bier zoals Grimbergen dubbel
of abdijbier, zeker als de mosselen ook in dit bier worden gekookt. maar een
fris witbiertje of gewoon tapbier past er ook prima bij.
België op de 8ste plaats in
de top 10 Best in Travel 2014 van Lonely Planet
Lonely Planet verleent
België de 8ste plaats van niet te missen bestemmingen in 2014. Samen met de
andere steden van het land wordt Brussel als een van de trekpleisters
gepresenteerd. Volgens VISITBRUSSELS is dit wel degelijk het bewijs dat het
toerismebeleid dat sinds enkele jaren wordt gevoerd haar vruchten afwerpt.
Het is immers een feit dat
het Brusselse toerisme de voorbije 5 jaar een uitgesproken groei kende. Zo is
het aantal overnachtingen met meer dan 17% gestegen, waarbij meer dan 80% van
de toeristen uit het buitenland komt. Brussel en haar omgeving nemen maar
liefst 1/3de van het Belgische toerisme voor hun rekening. Daaruit blijkt dat
de strategie die zowel door de regionale en gemeentelijke instanties als door
het Brusselse toerismekantoor, VISITBRUSSELS, werd uitgedokterd haar vruchten
afwerpt. De plaats in de Lonely Planet-top is hoogstwaarschijnlijk een voorbode
van een nog sterkere groei in de nabije toekomst.
Hoewel een dergelijke top
meestal niet veel te betekenen heeft, is een plaats in de top 10 van Lonely
Planet voor het toerisme vergelijkbaar met een ster in de Michelin-gids voor
een restaurant. De rangschikking in deze top is echter geen toeval, maar wel
het gevolg van ambitieuze cultuurprojecten (Margritte Museum, renovatie van het
Atomium, toekomstige biertempel, museum voor moderne kunst) en investeringen in
toeristische infrastructuur door openbare en private instanties, zoals het
Square-conferentiecentrum of de aanleg van nieuwe hotels, zoals Thon Hotel (400
kamers), Pullman (270 kamers), Motel One (490 kamers),...
Die projecten zijn stuk voor
stuk te danken aan het besef van het bestuur en zijn partners dat toerisme een
cruciale economische rol speelt en dat er voor deze sector een enorm
toekomstpotentieel is weggelegd. Dankzij een gestructureerd aanbod, het verbond
van toeristische spelers en een doelgerichte promotie naar professionals uit de
toeristische sector en de internationale pers toe nam de toeristische
ontwikkeling stilaan een professionelere gedaante aan. Dit alles ging hand in
hand met een evenementenbeleid als aanvulling op de centrale strategie
(Brussels Comic Festival, Brusselicious, Winterpret, Welkom Brussel, )
In 2010 verbond
VISITBRUSSELS zich ertoe het aantal overnachtingen tegen 2020 te laten
verdubbelen. Hoewel sommigen in die tijd zeer sceptisch tegenover die
aankondiging stonden, kunnen we op heden enkel vaststellen dat iedereen erin
gelooft. Wie had 4 jaar geleden ooit gedacht dat Lonely Planet België in zijn
Best in Travel-gids zou opnemen?
Brussel is dus duidelijk op
de goede weg! Wanneer het toerisme in de toekomst aan de gewesten zal worden
overgedragen, zou die positieve evolutie nog uitgesprokener moeten worden
aangezien alle aspecten van het Belgische toerisme in de kijker zullen worden
geplaatst.
Blauwe
Port ter ere van de geboorte vanZKH Prins George van Cambridge Grahams 1982 Single Harvest Tawny
limited edition
Ter ere van de geboorte van de toekomstige koning presenteert
W. & J.Grahams
Port de Single Harvest Tawny 1982, het geboortejaar van zijn ouders, als een
limited edition.
Deze Single Harvest
Tawny heeft meer dan 30 jaar gerijpt in eiken vaten in de Grahams Lodge in
Porto. De geur is rijk, met intense aromas van noten, vanille, butterscotch en
kweepeer, gecombineerd met exotische kruiden zoals kaneel en nootmuskaat. De
smaak is fluweelzacht en elegant. Honing, rozijnen en karamel zijn perfect in
balans met sinaasappelschil en zijdezachte tannines.
Voor iedere verkochte
fles 1982 levert W. & J. Grahams een financiële bijdrage aan Bagos
DOuro - een instantie in de Douro, die verlaten en kansarme kinderen helpt.
W. & J. Grahams
heeft een ongeëvenaarde naam als producent van de allerbeste vintage ports.
Maar ook met zijn oude tawnys onderscheidt het bedrijf zich van andere portbedrijven.
In de afgelopen jaren werden Single Harvest Tawnys uit 1961 en 1969
geproduceerd. Bovendien stelde Grahams in 2012 de veelgeprezen Single Harvest
Tawny 1952 beschikbaar voor het diamanten regeringsjubileum van Koningin
Elizabeth II van Engeland.
DOBBEL PALM, sinds 1947 dé
klassieker onder de eindejaarsbieren, op de markt
Brouwerij PALM maakt er een
erezaak van om op het einde van het jaar hét feestbier Dobbel PALM aan te
bieden! Meester-brouwer, Alfred Van Roy, lanceerde in 1947 Dobbel PALM, het was
bedoeld als een feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren.
Hij bood het zonder meerprijs aan, als attentie, om deel te nemen in de
feestvreugde. Het bier was zo succesvol dat hij het later rond de
eindejaarsperiode op de markt bleef brengen. Zijn opvolger, Jan Toye, zet samen
met zijn brouwers deze mooie traditie nog steeds verder zegt Peter Buelens
pr-manager van Brouwerij PALM.
Dobbel PALM is een
amberbier van hoge gisting, type Speciale Belge , met een nog meer uitgesproken
mout- en hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 5,7%
hét ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen aldus Buelens.
DE AMBERMOUTEN VAN PALM: De
unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken
met een honingachtige malsheid. Het moutproces geschiedt naar de specifieke
voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die er de
specifieke smaak aan geeft. De mouten gebruikt voor het brouwen van Dobbel PALM
hebben een diepere bruinkleuring ondergaan.
DE PALM-GISTEN: Gist bepaalt
in belangrijke mate het aroma. Door intensieve selectie heeft Brouwerij PALM
een rijke collectie van verschillende giststammen aangelegd die elk een eigen
fruitig karakter aan het bier geven. PALM wordt gegist met een symbiose van 3
verschillende giststammen die een nadrukkelijke fruitigheid geven.
Onder de noemer Costa
neoCollection introduceert de Italiaanse rederij een nieuwe stijl van
cruisereizen. Aan boord van de Costa neoRiviera en de Costa neoRomantica zal de
nadruk komen te liggen op nog meer tijd nemen om te ontspannen, op een nog
sterkere persoonlijke benadering van de klant, zodat er van elke reisminuut kan
genoten worden.
De formule slow
cruise zal door Costa Cruises op verschillende manieren worden geconcretiseerd
en dit is de essentie: tegemoetkomen aan de individuele wensen van elke
reiziger op basis van zijn reisritme en zijn wensen, zowel aan boord als aan
land. De cruiseroutes zijn bijzonder, weg van de grote, bekende vaarroutes, met
kleinere schepen naar nieuwe bestemmingen. Komt daarbij dat men langer voor
anker gaat in eenzelfde haven waardoor de reizigers meer mogelijkheden worden
geboden om de havensteden en de regio grondiger te verkennen, onder meer het
culturele erfgoed en het natuurschoon. Er zullen excursies op maat worden
aangeboden, voor kleine groepen. Hiervoor wordt samengewerkt met
gespecialiseerde partners zoals de Universiteit van de Gastronomische
Wetenschappen in Pollenzo.
Het project
neoCollection gaat van start op 9 februari 2014 met een bijzondere cruise
vanuit Dubai aan boord van de Costa neoRiviera. Deze Grand African Tour duurt
62 dagen en combineert de mooiste stranden van de Indische Oceaan met een
safari in Zuid-Afrika. De Costa neoRiviera zal ook in de lente en de zomer van
2014 een nieuwe dimensie toevoegen aan cruises, tijdens 12 daagse reizen in de
Middellandse Zee, weg van het massatoerisme. De neoCollection stijl zal ook op
de Costa neoRomantica worden ingevoerd, met start op 1 juni 2014, tijdens een
cruise in Noord-Europa, onder meer naar de Noordkaap en de mooiste Baltische
steden.
Costa Cruises gaat
focussen op het gastronomische aspect van de reizen, zowel aan boord als aan
land. Inherent aan slow food is de nadruk leggen op lokale producten en
gastronomische tradities in de aanleghavens. Vandaar de regionale gerechten op
de menukaart en de excursies in het teken van de lokale smaken en geuren.
De kwaliteit van
Costa Cruises wordt nog versterkt door de persoonlijke benadering van de klant
en de gepersonaliseerde service. Dat begint reeds op het moment van de boeking
waarbij een team van experten de cruise van elke reiziger gaat personaliseren
door onder meer de excursies vast te leggen op basis van eigen smaak en
interesse. Ook aan boord is er continu assistentie met het oog op het
tegemoetkomen aan persoonlijke wensen zoals een romantisch diner onder de
sterrenhemel, bij kaarslicht en met een gourmet menu. Aan boord van de Costa neoRiviera
en neoRomantica kan men tussen 18.30-22.30 dineren wanneer men wenst zonder
vooraf een seating te moeten vast leggen. www.costacruises.be
NIEUWE BIERBROUWSELS
SINGLE BIJ DELHAIZE MET FOCUS OP DE GIST
Delhaize bevestigt haar
bierexpertise met 4 nieuwe bieren Special Yeast in gelimiteerde oplage.
Na het succes van de Single
Hop en de Xtreme Hop, wil Delhaize deze keer de ongelofelijke invloed van gist
op de smaak van het bier naar voor brengen. De bieren Special Yeast hebben de
bijzondere eigenschap dat ze gebrouwd worden met dezelfde hop en dezelfde malt,
maar elk bier met een verschillende soort gist die een specifiek aroma aan het
bier geeft: fruitig (type trappist), gerookt (type Duits), neutraal (type
Engels) of funky (Brett-gist). De bierliefhebbers kunnen zo beter de unieke
bijdrage van de gist in elk van hun bieren proeven. Het gaat hier over een
beperkte uitgave met slechts 8000 flessen per type bier.
Gist bepaalt de smaak : Bij
Delhaize spelen innovatie en smaakonderricht een primordiale rol bij de
ontwikkeling van producten. Daarom heeft de winkelketen twee jaar geleden een
reeks bieren gelanceerd met als doel de consument te laten kennis maken met de
invloed van verschillende ingrediënten van een bier op zijn aroma. En de
liefhebbers waren duidelijk geïnteresseerd want de bieren Single Hop (2011) en
Xtreme Hop (2013) (4000 flessen van elk type) die het belang van de hop
benadrukken, waren al snel uitverkocht.
Dankzij dit succes wil
Delhaize nu het aspect gist in het bier naar voor brengen. De meeste
brouwerijen hebben hun eigen huisgist, die een groot deel van het karakter aan
het bier geeft en dus ook de herkenbaarheid van hun bieren verzorgt. Alle
bieren van de serie Special Yeast zijn met hetzelfde recept gebrouwen, enkel
de gist is verschillend. De grondstoffen mout en hop geven de basisstructuur
aan het bier terwijl de gist alcohol en een brede waaier aan typische aromas
produceert. Sommige gisten zullen uit hetzelfde brouwsel meer alcohol en aroma
creëren dan andere.
En om te kunnen voldoen aan
de sterke vraag van de liefhebbers van het concept Single heeft Delhaize deze
keer niet drie, maar 4 bieren gelanceerd. Om de bepalende invloed van gist op
het bier te kunnen aantonen, stelt Delhaize haar klanten 4 nieuwe bieren voor,
waarvan het aromatisch profiel varieert in fucntie van de gist: fruitig,
gerookt, neutraal of funky. Ieder bier bevat eenzelfde hoeveelheid hop en wordt
op dezelfde manier gebrouwen maar de gist verschilt, waardoor het gemakkelijker
is om de impact van een gist op een smaakaspect in het bijzonder gemakkelijker
te kunnen vergelijken.
De Monk geeft de fruity
touch: zeer kenmerkend voor veel Belgische bieren en vooral enkele Trappisten
is het fruitige karakter. De gist in dit bier produceert aromacomponenten
(esters) die sterk aan banaan doen denken. Opvallend is dat deze gist een
lichte troebel in het bier veroorzaakt. 7,2% alcohol.
De German geeft de meer
gerookte touch: veel Belgische bieren (vooral in de blond reeksen) hebben een
kruidig en rokerig aroma. Beschrijvingen als kruidnagel en schouwgeur zijn vaak
te horen. Deze aromas zijn tevens zeer duidelijk te vinden in de Duitse
Weizenbieren.(witte bieren). 6,6% alc.
De Englishman geeft de
neutraliteit dat een gist kan hebben weer. Typisch voor de Engelse bieren is
hun zeer neutraal karakter. Hierdoor komen de andere grondstoffen (mout en hop)
beter tot hun recht. Deze gisten zijn in de loop der tijd geselecteerd door
Engelse brouwers omwille van hun sterk uitklarend vermogen. De gist bezinkt
heel snel na het fermentatieproces waardoor het bier van nature helder wordt.
6,9% alc.
De Brett geeft de meer
funky touch: Een buitenbeentje bij de biergisten zijn de Brettanomyces
gisten. In de meeste bieren zou een Brett aroma als een infectie gezien
worden maar in bepaalde bierstijlen geven deze gisten net het gewenste aroma.
De aromas zijn zeer organisch en doen denken aan paard en stal. 7,5%
alcohol.
De bieren Special Yeast
worden voorgesteld in flessen van 75cl en vanaf eind oktober verkocht aan een
heel aantrekkelijke prijs van 3,79 per fles. De bieren kunnen worden
opgediend op een temperatuur van 6 tot 8 graden.
Als bierspecialist vindt
Delhaize het belangrijk om haar aanbod nieuwe producten regelmatig uit te
breiden. Met meer dan 150 bierreferenties in het nationaal assortiment, kan
elke bierliefhebber er zijn gading vinden: trappistbieren, abdijbieren, ...
Hier wordt nog een assortiment lokale bieren aan toegevoegd, specifiek aan elke
streek van het land. Zo kunnen de klanten in hun Delhaize-supermarkt het bier
van de brouwerij van hun streek vinden. Een groot aantal bieren zijn bovendien
exclusief bij Delhaize beschikbaar.
Nieuwe residentie van Pierre
& Vacances in het Spaanse Benidorm
Pierre & Vacances blijft
haar aanbod op het Iberisch schiereiland uitbreiden en kondigt de opening aan
van residentie Benidorm Levante, aan de Costa Blanca. De nieuwe residentie
opent de deuren op 29 november 2013.
Deze eigentijdse residentie
bevindt zich in de bruisende Levante-wijk, op een boogscheut van tal van
winkels, bars en restaurants. Het centrum van Benidorm ligt op amper 650 m
afstand, en Playa @evante op 800 m. De 98 ruime en hedendaagse appartementen
werden in 2013 volledig gerenoveerd. De appartementen 2 kamers (4 pers.) of 3
kamers (6 pers.) beschikken over airconditioning, een volledig uitgeruste
keuken en een balkon. In de appartementen met 3 kamers is er naast een badkamer
met bad ook een badkamer met douche.
De residentie biedt een
brede waaier aan diensten die in de prijs zijn inbegrepen, zoals het
beddengoed, de handdoeken en de schoonmaak na vertrek, om haar gasten een
aangename vakantie of een ontspannend weekend zonder zorgen te garanderen. Een
Baby Hit, de keuze van de ligging en een wifi-verbinding op het appartement
zijn optioneel.
Benidorm Levante beschikt
ook over een buitenzwembad (niet verwarmd) dat het hele jaar door open blijft,
en een overdekte parking (betalend).
Tarieven: (vanaf) 50 per
nacht voor een 2-kamerappartement voor 4 pers. van januari tot mei 2014, 60
per nacht voor een 3-kamerappartement voor 6 pers. van januari tot mei 2014. In
Benidorm gaan natuur en moderniteit hand in hand. Het is bovendien een van de
meest feestelijke bestemmingen aan de Costa Blanca. De zonnige regio tussen
Valencia en Alicante is gekend voor haar zachte klimaat. Als toeristische
bestemming biedt Benidorm een ruime keuze aan sport en ontspanning, op het
water of aan wal, zowel in de winter als in de zomer. Elke vakantieganger vindt
in deze bruisende badstad ongetwijfeld waar hij naar op zoek is, van het
ochtendgloren tot in de vroege uurtjes. Bovendien zijn er in de stad
verschillende thema- en waterparken die tot de beste ter wereld worden
gerekend: Terra Mitica, Mundomar, Terra Natura, Aqualandia :
Pierre & Vacances biedt
in Spanje 27 bestemmingen en 39 residenties en Village Clubs aan. www.pierreetvacances.be
Van een riante chalet naar
de kleinste hoekjes van het paradijs! Wintersport in Savoie Mont Blanc, anders
bekeken
De Franse departementen
Savoie en Haute Savoie, bekend om hun uitgebreide skidomeinen, zijn samen goed
voor zon 111 skistations. Om de liefhebbers van sneeuw en bergen steeds beter
te kunnen ontvangen en maximaal comfort aan te bieden, werden recent een heel
aantal accommodaties chalets en andere verblijfsmogelijkheden gebouwd of
gerenoveerd. De meer dan 38.000 gemeubelde en geclassificeerde gîtes en zon
2.700 chalets die het label Gîtes de France kregen, vormen het perfecte
alternatief voor drukbezochte hotels. Een snelle blik op enkele pareltjes in
het aanbod!
Luxe voor de hele familie. Gelegen
in de hoogtes van Megève, biedt de chalet Javen (5 aren Gîte de France) alle
pracht van de natuur in een rustige omgeving. Deze oude boerderij van 520 m² groot
heeft een capaciteit van 12 personen en bestaat uit 6 slaapkamers en 7
badkamers. Aan comfort is er geen gebrek in dit authentiek decor: een
binnenzwembad, spa, sauna én eigen cinemazaal zorgen voor luxueuze ontspanning.
Bij een verblijf in Javen zijn ontbijt, butler- en schoonmaakservice inbegrepen
en staat een chef-kok tot uw dienst!
In het hart van het
skidomein « Portes du Soleil » ligt de nieuwe chalet Grande Corniche die alles
uit de kast haalt wat betreft stijl, luxe en technologie. 12 personen kunnen
terecht in deze chalet met 6 slaapkamers, die elk over een plasmatelevisie en
badkamer beschikken. In Petite Corniche, een bijgebouw van de chalet, kunnen
nog 4 extra personen overnachten. Naast een modern interieur en onovertroffen
uitzicht op de bergen, staan in de chalet ook een kok en chauffeur ter
beschikking. Alles wordt voorzien om de bezoeker een volmaakte vakantie te
laten doorbrengen: ontspanning in de sauna, sterren kijken in de buitenjacuzzi,
gastronomisch genieten rond de piano...
In Houches is het uitzicht
op het massief van de Mont-Blanc vanuit de chalet Peter Pan fenomenaal. Deze
oude Savoyaardse boerderij werd omgebouwd tot een luxueuze chalet voor 16
personen. Het hoofdgebouw telt 4 tweepersoonskamers en een ingerichte slaapzaal
voor 9 personen. Alle kamers hebben een eigen badkamer. Het bijgebouw dat aan
het huisje grenst, heeft 7 slaapkamers. Zowel de grote leefruimtes als de
bioscoopruimte, sauna en kwaliteit van service maken van een verblijf in Peter
Pan een droomvakantie. Voor meer info : www.chaletpeterpan.com
Als god in Frankrijk bij de
lokale bewoners ! In Beaufortain verbouwden Eliane en Jacques Maurin met de
grootste zorg de schuur van de 19e eeuwse familiale boerderij tot een
authentieke maison dhôtes (4 aren). Deze bestaat uit drie ruime en
comfortabele kamers, met elk een badkamer. Door de milieu-impact van het huisje
zo laag mogelijk te houden, bieden de eigenaars hun gasten een ecologisch
verantwoorde vakantie aan. Voor meer info: http://www.lagrangedemonpere.net/
In Peisey Nancroix, aan de
voet van het skigebied Paradiski, ligt de gîte Solan (3 aren Gîte de France)
als deel van een typische boerderij uit het eind van de 18e eeuw. Deze werd
zorgvuldig gerenoveerd en biedt twee kamers, goed voor 6 personen. Het is mogelijk
om de 3 gîtes van het huis te huren, zo kunnen er 10 personen verblijven. De
eigenaars bieden een ontbijtservice aan en maaltijden kunnen zowel afgehaald
als ter plekke geconsumeerd worden. Solan is de ideale vertrekplaats om volop
van wintersport en natuur te genieten. La Ferme des Lombardes in St
Jean-de-Sixt (5 aren Gîtes de France) dateert uit 1903 en werd volledig
gerenoveerd. De accommodatie straalt charme en karakter uit. De 5 appartementen
bieden Savoyaanse charme en moderne luxe en comfort. Le Grenier, het 5-sterren
appartement van de gîte, kan 14 personen herbergen op een oppervlakte van 275
m². Deze high class verblijfplaats biedt een excellente service, waaronder bed-
en badlinnen (kamerjassen voor kinderen en volwassenen), dagelijkse en eindschoonmaak,
huispersoneel en begeleide transfer naar de pistes. Voor meer info:
www.lafermedeslombardes.com
NIEUWE BIERBROUWSELS
SINGLE BIJ DELHAIZE MET FOCUS OP DE GIST
Delhaize bevestigt haar
bierexpertise met 4 nieuwe bieren Special Yeast in gelimiteerde oplage.
Na het succes van de Single
Hop en de Xtreme Hop, wil Delhaize deze keer de ongelofelijke invloed van gist
op de smaak van het bier naar voor brengen. De bieren Special Yeast hebben de
bijzondere eigenschap dat ze gebrouwd worden met dezelfde hop en dezelfde malt,
maar elk bier met een verschillende soort gist die een specifiek aroma aan het
bier geeft: fruitig (type trappist), gerookt (type Duits), neutraal (type
Engels) of funky (Brett-gist). De bierliefhebbers kunnen zo beter de unieke
bijdrage van de gist in elk van hun bieren proeven. Het gaat hier over een
beperkte uitgave met slechts 8000 flessen per type bier.
Gist bepaalt de smaak : Bij
Delhaize spelen innovatie en smaakonderricht een primordiale rol bij de
ontwikkeling van producten. Daarom heeft de winkelketen twee jaar geleden een
reeks bieren gelanceerd met als doel de consument te laten kennis maken met de
invloed van verschillende ingrediënten van een bier op zijn aroma. En de
liefhebbers waren duidelijk geïnteresseerd want de bieren Single Hop (2011) en
Xtreme Hop (2013) (4000 flessen van elk type) die het belang van de hop
benadrukken, waren al snel uitverkocht.
Dankzij dit succes wil
Delhaize nu het aspect gist in het bier naar voor brengen. De meeste
brouwerijen hebben hun eigen huisgist, die een groot deel van het karakter aan
het bier geeft en dus ook de herkenbaarheid van hun bieren verzorgt. Alle
bieren van de serie Special Yeast zijn met hetzelfde recept gebrouwen, enkel
de gist is verschillend. De grondstoffen mout en hop geven de basisstructuur
aan het bier terwijl de gist alcohol en een brede waaier aan typische aromas
produceert. Sommige gisten zullen uit hetzelfde brouwsel meer alcohol en aroma
creëren dan andere.
En om te kunnen voldoen aan
de sterke vraag van de liefhebbers van het concept Single heeft Delhaize deze
keer niet drie, maar 4 bieren gelanceerd. Om de bepalende invloed van gist op
het bier te kunnen aantonen, stelt Delhaize haar klanten 4 nieuwe bieren voor,
waarvan het aromatisch profiel varieert in fucntie van de gist: fruitig,
gerookt, neutraal of funky. Ieder bier bevat eenzelfde hoeveelheid hop en wordt
op dezelfde manier gebrouwen maar de gist verschilt, waardoor het gemakkelijker
is om de impact van een gist op een smaakaspect in het bijzonder gemakkelijker
te kunnen vergelijken.
De Monk geeft de fruity
touch: zeer kenmerkend voor veel Belgische bieren en vooral enkele Trappisten
is het fruitige karakter. De gist in dit bier produceert aromacomponenten
(esters) die sterk aan banaan doen denken. Opvallend is dat deze gist een
lichte troebel in het bier veroorzaakt. 7,2% alcohol.
De German geeft de meer
gerookte touch: veel Belgische bieren (vooral in de blond reeksen) hebben een
kruidig en rokerig aroma. Beschrijvingen als kruidnagel en schouwgeur zijn vaak
te horen. Deze aromas zijn tevens zeer duidelijk te vinden in de Duitse
Weizenbieren.(witte bieren). 6,6% alc.
De Englishman geeft de
neutraliteit dat een gist kan hebben weer. Typisch voor de Engelse bieren is
hun zeer neutraal karakter. Hierdoor komen de andere grondstoffen (mout en hop)
beter tot hun recht. Deze gisten zijn in de loop der tijd geselecteerd door
Engelse brouwers omwille van hun sterk uitklarend vermogen. De gist bezinkt
heel snel na het fermentatieproces waardoor het bier van nature helder wordt.
6,9% alc.
De Brett geeft de meer
funky touch: Een buitenbeentje bij de biergisten zijn de Brettanomyces
gisten. In de meeste bieren zou een Brett aroma als een infectie gezien
worden maar in bepaalde bierstijlen geven deze gisten net het gewenste aroma.
De aromas zijn zeer organisch en doen denken aan paard en stal. 7,5%
alcohol.
De bieren Special Yeast
worden voorgesteld in flessen van 75cl en vanaf eind oktober verkocht aan een
heel aantrekkelijke prijs van 3,79 per fles. De bieren kunnen worden
opgediend op een temperatuur van 6 tot 8 graden.
Als bierspecialist vindt
Delhaize het belangrijk om haar aanbod nieuwe producten regelmatig uit te
breiden. Met meer dan 150 bierreferenties in het nationaal assortiment, kan
elke bierliefhebber er zijn gading vinden: trappistbieren, abdijbieren, ...
Hier wordt nog een assortiment lokale bieren aan toegevoegd, specifiek aan elke
streek van het land. Zo kunnen de klanten in hun Delhaize-supermarkt het bier
van de brouwerij van hun streek vinden. Een groot aantal bieren zijn bovendien
exclusief bij Delhaize beschikbaar.
Les Logis, het eerste
netwerk van zelfstandige hotel-restaurants in Europa, aanwezig in acht landen
waaronder België (26 locaties), Nederland (24) en het Groothertogdom Luxemburg
(10), stelt enkele van zijn Nederlandse etablissementen voor. Van het
idyllische platteland van de Achterhoek tot de pittoreske dorpjes van het
Rivierenland biedt Les Logis een selectie authentieke en sfeervolle
kwaliteitshotels.
Les Logis is de
partner bij uitstek voor een kort reisje tussendoor, met een groot aanbod van
charmante hotels die garant staan voor comfort en een persoonlijk onthaal. Van
hieruit zijn de toeristische parels die Nederland rijk is vlot te ontdekken.
Cultuur opsnuiven, sporten of gewoon wat genieten aan het water het ontbreekt
er beslist niet aan gezellige en milieuvriendelijke activiteiten.
Strandhotel
Camperduin, op zon 50 km van Amsterdam, is een ideale plek voor wie van de
natuur en de zee houdt. Het hotel ligt middenin een natuurgebied met stranden,
polders en duinen. Kortom, het is een ideale uitvalsbasis voor lange
wandelingen of fietstochten. Voor fans van watervogels ligt het vogelreservaat
De Putten niet ver weg.
In het hartje van de
Achterhoek voorziet Restaurant-Hotel De Tuinkamer 9 rustige kamers en suites,
comfortabel ingericht voor een heerlijk ontspannen verblijf. De gastvrouw is
een gediplomeerd wijnexpert. Zij geeft dan ook uitstekend wijnadvies bij elke
maaltijd in het gastronomisch restaurant van het hotel, dat onlangs een Bib
Gourmand kreeg in de Michelingids. De talloze paden en wegen rond dit vredige
oord vormen het perfecte decor voor wie graag wandelt en/of fietst. Ook de
motorrijder kan in dit gebied zijn hart ophalen.
Het Wildthout Hotel
& Restaurant is ideaal gelegen om lange trektochten te maken in Salland,
een stukje natuurparadijs in het hart van de provincie Overijssel. Het
etablissement biedt dan ook formules gebaseerd op een verblijf van 5 nachten
inclusief fiets- of wandeltochten. Sportieve gasten worden verwend met
wandelkaarten en lekkere picknicks, met zorg bereid door de chef-kok van het
Wildthout Hotel & Restaurant.
Op enkele kilometers
van de Belgisch-Nederlandse grens, in het historische dorpje Thorn, bereidt
Hotel-Restaurant Crasborn zijn gasten een warm onthaal voor. De tiende-eeuwse
benedictijnenabdij met zijn imposante kerk en de typische witte gevels in het
historisch centrum brengen de rijke culturele geschiedenis voor uw ogen tot
leven. Van een verandering van omgeving gesproken!
Hotel - Brasserie De
Zwaan in het authentieke stadje Delden is een uitgelezen plek voor
cultuurliefhebbers. Enthousiaste wandelaars zullen de straatjes met de vele
kunstgalerieën en winkels die ambachtelijke producten verkopen met
belangstelling verkennen. Fietsers zijn kilometers lang zoet op de vele paden
die zich kriskras over het nabijgelegen landgoed van het kasteel van Twickel
uitstrekken. Ook de elegante baroktuinen van het kasteel zijn beslist een
bezoek waard.www.logishotels.com
PICARD Diepvries
vestigt zich in Vlaanderen en opent eerste winkel in Antwerpen
Na de geslaagde
opening van de eerste 9 winkels in België, opende Picard Diepvries op 23
oktober zijn eerste winkel in Antwerpen. De diversiteit van het gamma zowel
de klaargemaakte gerechten als de basisproducten en de gezelligheid van de
winkels, hebben in minder dan een jaar de Belgische consumenten kunnen
overtuigen: het nieuwe concept van de buurtwinkels werd snel aangenomen. Na de
ontwikkeling van het concept in Brussel, de hoofdstad van België en Europa, was
de strategische volgende stap de producten aan te bieden in Antwerpen.
Ter gelegenheid van
de officiële opening van de winkel Picard Nationalestraat verklaart Philippe
Pauze, voorzitter en algemeen directeur van Picard Diepvries: de kwaliteit van
onze producten, de originaliteit van onze recepten, de kwaliteit en het unieke
karakter van ons gamma, zullen de nieuwsgierige en veeleisende Antwerpse
consumenten zeker behagen. Picard is uitermate tevreden dat de keten zich in
Vlaanderen kan vestigen. Wij zijn ervan overtuigd dat we hier evenveel succes
zullen hebben als in de andere Europese regios.
Na de bijna simultane
opening van drie winkels in Antwerpen (onlangs in Brasschaat, in de
Nationalestraat op 23/10, en in Mortsel op 06/11), zal Picard op 21 november in
Brugge eveneens een winkel openen. Vervolgens zal Picard zijn ontwikkeling in
Vlaanderen verderzetten in functie van de resultaten van de eerste vier
winkels.
In de winkel
Nationalestraat kunnen de klanten in onze buurtwinkel van 150 m2 de 750
diepvriesproducten van Picard ontdekken: van het ontbijt of de lunch tot het
avondmaal, voor één persoon of voor de hele familie. U vindt er alles zowel
dagdagelijkse producten als voor feestelijke aangelegenheden. De winkel ligt in
de Aalmoezenierstraat 2, op de hoek met de Nationalestraat en is geopend van
13u00 tot 20u00 op maandag, van 09u00 tot 20u00 van dinsdag tot zaterdag en van
09u00 tot 13u00 op zondagochtend.
Met zijn dynamisch
magazijnconcept wil Picard Diepvries met de klanten zijn knowhow delen en
culinaire voedingservaringen bieden. Bijzondere aandacht werd geschonken aan de
warme oranje kleuren aan het onthaal en van de verschillende diensten. De
blauwachtige sfeer begeleidt de klanten doorheen de winkel om het rijke aanbod
producten in alle rust te ontdekken. Twee werelden worden hier gecombineerd:
Aan tafel en In de keuken.
Waarom kiezen voor Picard?
Een smaak voor elke dag van de week: Picard tracht zijn bezoekers alle
mogelijke smaken en variatie te bieden. Het bedrijf beschikt over meer dan
1.200 producten en 200 recepten, die elk jaar worden vernieuwd. Natuurlijke en
verse producten: Groenten worden gekweekt in open veld, het fruit wordt geplukt
wanneer het perfect rijp is, en het invriezen gebeurd zo snel mogelijk (zelfs
binnen de dag voor delicate groenten zoals spinazie, wortelen, erwten, ) om
alle vitamines te bewaren. Alle vis wordt binnen enkele uren na de vangst
ingevroren. Grondige kwaliteitscontroles: Elke jaar voert Picard meer dan
50.000 controles uit op zijn producten in zowel eigen als onafhankelijke
laboratoria. Sinds maart 2013 worden eveneens DNA-controles uitgevoerd om de conformiteit
van de vlees- en visproducten te controleren. Onze planeet respecteren is een
dagelijks engagement: De producten van Picard worden niet met het vliegtuig
vervoerd en 70% van de producten wordt in Frankrijk geproduceerd. Binnen het
assortiment garanderen wij een veertigtal bio-producten. Bij onze visproducten
bieden wij 20 producten aan met een MSC-label, wat garant staat voor duurzame
visvangst en visbeheer. Door de kwaliteit en de houdbaarheid van onze producten
wordt minder dan 1% weggegooid en dat tegen een gemiddelde van 20% van de
voedingsproducten in Frankrijk. U bespaart tijd én geld: Schillen, snijden, in
plakjes snijden, pellen, ontbenen, Stop! Picard doet het voor u. Inkopen doen
is zeer gemakkelijk: Met meer dan 900 winkels in Frankrijk, en een steeds
groeiend aantal in België, is er altijd wel een Picard in de buurt. U doet uw
inkopen in alle rust in winkels op mensenmaat en zonder lange wachtrijen aan
de kassas. Goede raad en een glimlach zijn inbegrepen: Onze teams staan steeds
met de glimlach klaar om op uw vragen te antwoorden. En onze klantendienst
staat te uwer beschikking om te luisteren naar vragen, suggesties en kritiek
zowel per telefoon, post of email.
AMATEURSOMMELIER 2013
VAN BELGIE IS EEN BRUSSELAAR
Vincent
Deschoenmaeker heeft de tweede editie van de Beste Amateur Sommelier van België
gewonnen, een organisatie van Delhaize en Megavino
Op het internationale
wijnsalon Megavino vond de tweede editie plaats van de Beste Amateur Sommelier
van België, georganiseerd in samenwerking met Delhaize. In de hoop te kunnen
doorstoten naar de finale hebben meer dan 400 personen een aantal
westrijdvragen beantwoord op de website van Delhaize. 45 finalisten bleven over
en zij hebben het afgelopen zondag tegen elkaar opgenomen in theoretische en
praktische proeven. Een jury van experts heeft Vincent Deschoenmaeker uit
Brussel uitgeroepen tot Beste Amateursommelier van België 2013.
Meer dan 400 kandidaten
wilden kans maken op de titel van Beste Amateursommelier van België. De
wedstrijd, die eind september gelanceerd werd door Delhaize en het grootste
internationale wijnsalon van de Benelux, Megavino, was een groot succes bij de
wijnliefhebbers. Na een strenge selectie die bestond uit een reeks vragen over
de wijnwereld op de website van Delhaize, werden de 45 beste kandidaten
uitgenodigd voor de grote finale afgelopen op Megavino.
Onder toezicht van
een jury experts bestaande uit Eric Boschman (Belgische journalist en sommelier
met veel onderscheidingen achter zijn naam waaronder Beste sommelier van
België 1988), Baudouin Havaux (journalist en general manager van Vino
Magazine), Dirk Rodriguez (journalist en eindredacteur van Vino Magazine) en
Alain Pardoms, aankoper wijnen bij Delhaize, moesten de deelnemers binnen een
bepaalde tijd een reeks kennisvragen beantwoorden over de wijnwereld.
Vervolgens namen de 6
beste halvefinalisten het tegen elkaar op in drie theoretische proeven in de
stijl van professionele sommelierwedstrijden, namelijk wijn opdienen, blind
degusteren en de juiste wijnen met gerechten combineren.
Vincent Deschoenmaker
uit Brussel heeft zich dus gekroond tot beste Amateur Sommelier van België
2013. De winnaar, die al 15 jaar met wijn bezig is, heeft de jury duidelijk
geïmpressioneerd. Het is de tweede keer dat ik aan deze wedstrijd meedoe en ik
ben blij dat ik, omringd door deze professionals; op het hoogste schavot van
het podium sta. Als liefhebber van Spaanse wijnen en reizen, kijk ik er nu al
naar uit om de regio van Somontano te gaan bezoeken.
Diego Mur van het
wijnhuis Vinas del Vero (Somontano) overhandigde de trofee van beste Amateur
Sommelier van België aan dhr. Deschoenmaker. Daarnaast ontving hij een verblijf
in de regio van Somontano (Noord-Spanje) voor twee personen. Tijdens dit
verblijf kan hij genieten van de kennis en expertise van de wijnhandelaars en
kan hij verschillende wijnhuizen gaan bezoeken. De twee andere finalisten,
Philippe Polo Fritz uit Jette en Ludo Cuypers uit Stabroek ontvingen elk ook
enkele grote wijnen van Somontano, waaronder de excellente Blueca.
STARWOOD HOTELS
BRUSSEL EN HELMUT LOTTI WILLEN TRAPPENLOPEN OM UNICEF TE STEUNEN
30 verdiepingen ten
voordele van UNICEF! Op 17 november organiseert Starwood Hotels Brussels voor
de derde keer een 'Stair Climbing Race': 30 verdiepingen, goed voor 466 trappen
en dat allemaal voor het goede doel, met niemand minder dan UNICEF Ambassadeur
Helmut Lotti als peter van deze actie!
Bij de vorige twee
edities van deze heel aparte wedstrijd daagden telkens meer dan 130 deelnemers
op om de 466 trappen te beklimmen van een van de hoogste gebouwen van de
hoofdstad; het Sheraton Brussels Hotel. Een fysieke inspanning voor het goede
doel: aan elke deelnemer wordt immers een gift van 15 euro gevraagd. Dit bedrag
gaat integraal naar "Road to Awareness". Dit partnership tussen
UNICEF en de partners van Starwood Hotels steunt dit jaar de projecten waarmee
het Kinderfonds hulp verleent aan kinderen van de nomadenvolkeren in Nigeria en
van de Baka-minderheid in Kameroen. Beide worden wegens hun andere cultuur
uitgesloten van het recht op onderwijs. Reden genoeg om eens een trap te
beklimmen, toch?
Dit is alleszins een
van de belangrijkste motieven van Helmut Lotti: de zanger zal op 17 november
van de partij zijn, niet alleen om de deelnemers aan te moedigen, maar ook om
zélf de 30 verdiepingen te beklimmen. "Ik probeer goed in vorm te blijven
door geregeld op een of andere manier sportief bezig te zijn", vertelt
Helmut. "Maar zo'n trap van 466 treden, dat is andere koek. Ik hoop dat
veel mensen zich hiervoor geroepen voelen op 17 november. Nu, het helpt wel
degelijk hierbij eens te bedenken dat wij voor heel die beklimming nauwelijks
meer dan vijf minuten nodig hebben, terwijl je daarmee heel wat helpt te
verwezenlijken voor die kinderen in Afrika "
Net zoals in 2011 en
in 2012 vormt de Stair Climbing Race een van de belangrijkste Belgische
evenementen voor de "Road to Awareness". Dit evenement staat open
voor iedereen, bekend of onbekend, die bereid is een inspanning te leveren voor
het goede doel. Inschrijven: www.sheratonbrussels.com/stairclimb2013.
De regels blijven
ongewijzigd: na betaling van 15 euro worden de deelnemers uitgenodigd om zich
op zondag 17 november tussen 9 en 12 uur aan te melden in het Sheraton Brussels
Hotel. Iedereen mag zijn of haar eigen tempo volgen om die 466 treden te
beklimmen. Meer dan ooit is deelnemen hier belangrijker dan winnen, al wacht er
toch ook wel een beloning voor de snelste dame en de snelste heer.
De snelste mannelijke
deelnemer en de snelste vrouwelijke deelneemster worden uitgeroepen tot
"Koning en Koningin van Sheraton Brussels voor één jaar": deze Koning
en Koningin mogen elk een jaar lang elke maand gratis één weekendnacht
doorbrengen in het Sheraton Hotel in Brussel (vrijdag, zaterdag of zondag,
enkel de overnachting, afhankelijk van beschikbaarheid) op een kamer voor
maximum twee personen. Als alternatief mogen ze elke maand kiezen voor 1000
SPG-punten (Starwood Preferred Guest) die ze kunnen gebruiken voor verblijven
in ons hotel of in het kader van ons klantentrouwprogramma "Starwood
Preferred Guest". Dit jaar pakt de Stair Climbing Race ook uit met een
prijs voor de "meest originele" en voor de "jongste"
deelnemer. "Road to Awareness": www.roadtoawareness.com.
Balade lanceert de
eerste lichte room zonder additieven. Dankzij zijn romige textuur en zijn
unieke smaak is hij geschikt voor alle culinaire bereidingen. De lichte room
van Balade wordt uw nieuwe bondgenoot voor een lekkere, heerlijke en
natuurlijke keuken, elke dag opnieuw.
Is er iets beters dan
met het gezin of vrienden aanschuiven voor een lekkere maaltijd? En van de
dagelijkse maaltijd een lekker maar licht en natuurlijk moment maken? Dat kan
voortaan dankzij Balade, de zuivelspecialist die zorgt voor plezier en
gezondheid. Met zijn heerlijke lichte room, de eerste zonder additieven, maakt
Balade ons leven gemakkelijker en onze keuken lichter.
De enige lichte room
zonder additieven:Gezond eten is van
groot belang. Weten waar onze voeding vandaan komt en welke ingrediënten deze
bevat, is echter ook belangrijk. Niet alleen voor onze gezondheid maar ook voor
die van onze kinderen. En is er iets gezonder dan eenvoudige en natuurlijke voedingsmiddelen
zonder toegevoegde stoffen (waarvan de herkomst niet altijd duidelijk is)?
Daarom lanceert Balade als eerste een lichte room zonder additieven. Deze zeer
smakelijke lichte room is van nature mager en bevat slechts 19% vetstoffen. Om
simpelweg van te genieten.
100% Belgisch. De
lichte room van Balade wordt vervaardigd in een klein dorpje aan de voet van de
Hoge Venen, door Belgen, voor Belgen. Op basis van traditionele savoir-faire
wordt de room op een natuurlijke manier afgeroomd. Om steeds meer unieke,
gezonde en smakelijke producten te kunnen produceren met respect voor de natuur
probeert het merk Balade voortdurend te innoveren en de kwaliteit te verhogen.
Voor authentiek en onvervangbaar plezier.
Om plezier met
gezondheid te combineren. Deze room heeft een unieke smaak en combineert op een
overheerlijke manier plezier en gezondheid. Hij is zeer romig & licht,
bindt snel en is geschikt voor warme of koude bereidingen, hartige of zoete
gerechten, met groenten, pasta, gratins, sauzen, soepen Voor een heerlijke en
lichte keuken.
De lichte room van
Balade is, steeds zonder additieven, verkrijgbaar in een flesje, met een zeer
romige textuur, of in een tetraverpakking, met een dikkere textuur. De lichte
room van Balade is lekker & gezond, voor de keuken van elke dag. Vanaf nu
verkrijgbaar in alle supermarkten in de zuivel/versafdeling.
Balade is ontstaan in
1987, aan de voet van de Hoge Venen. Balade is het Belgische merk bij uitstek
voor zuivelproducten die gezondheid en plezier combineren. De room, boter,
sauzen en chocopasta van Balade zijn verkrijgbaar in de versafdeling.
www.balade.be
Brussels Airlines
start samenwerking met Belgische sterrenchefs
Vanaf volgende maand
laat Brussels Airlines haar passagiers op intercontinentale vluchten
kennismaken met regionale gerechten van de hand van gerenommeerde Belgische
sterrenchefs. De chefs stellen zelf een volledig menu samen op basis van
streekproducten uit hun regio. De culinaire reis van Brussels Airlines door het
Belgische gastronomische landschap vangt deze winter aan in West-Vlaanderen bij
topchef Geert Van Hecke.
Al jaren levert
Brussels Airlines inspanningen om een vliegende ambassadeur van België te zijn.
Aan boord van de Brussels Airlines vluchten wordt bijvoorbeeld een selectie van
Belgische bieren & wijnen aangeboden. Passagiers worden ook verwend met
Belgische pralines, wafels en koekjes van bekende Belgische topmerken.
Vanaf november gaat
Brussels Airlines nog een stap verder. Bij de start van het winterseizoen,
wordt aan boord van alle intercontinentale vluchten naar de States en
AfrikaBelgische topgastronomie
geserveerd onder de naam Belgian Star Chefs. VP Customer Experience Anne
Tricot: We gaan samenwerken met bekende Belgische sterrenchefs die een
volledig menu op basis van regionale specialiteiten samenstellen en onze
passagiers zo het beste uit hun regio aanbevelen.
Het Belgian Star
Chefsmenu wordt aangeboden aan alle
Business Class passagiers die vanuit Brussels Airport naar een lange
afstandsbestemming van Brussels Airlines vliegen. Elke 4 tot 5 maanden wordt
een menukeuze van een andere Belgische sterrenchef geïntroduceerd. De spits
wordt afgebeten door de provincie West-Vlaanderen en Geert Van Hecke die het
zeer geprezen Brugse restaurant De Karmeliet (*** Michelin) uitbaat en al 30
jaar een begrip is in de culinaire wereld. Vandaag stelde hij zijn eerste
Belgian Star Chefs menu voor de maand november voor.
Geert Van Hecke koos ondermeer
als voorgerecht voor gerookte paling uit Damme geserveerd met
dragon-yoghurtsaus en venkelpuree. Als hoofdgerecht stelt hij Noordzeegarnalen
naar een Brugs recept met curry van zoete aardappelen en gestoomde
sluimererwten voor. Ook de bier- en kaaskeuze is 100 procent West-Vlaams: Damme
en Brugse Apero Kaas en Brugge Tripel.
Volgende lente is een
andere regio aan de beurt in het Belgian Star Chef programma: de Business Class
passagiers zullen dan kunnen genieten van een fijnproeversmenu uit de provincie
Luxemburg. We willen de volgende jaren onze Belgische en internationale
passagiers laten proeven van het beste dat de alom gewaardeerde Belgische
keuken te bieden heeft en ons meer dan ooit positioneren als culinaire
ambassadeur voor België, legt Anne Tricot uit.
Naast de Belgian Star
Chefs suggestie kunnen Business Class passagiers nog steeds kiezen uit twee
andere menu opties of één van de 21 verschillende speciale maaltijden (dieet,
zoutarm, glutenvrij, religie respecterende maaltijden, ...).
De herfst in de Oostkantons
is zonder twijfel het seizoen dat het meest wordt geapprecieerd door de
wandelaars en de fijnproevers. Er is een heel groot en verscheiden aanbod.
Daarom heeft de Touristisch Agentschap Oost-België voor alle gasten een
online-lijst samengesteld.
De glinsterende kleuren van
de Hoge Venen en van de grote bossen in de Oostkantons nodigen, zoals geen
ander seizoen, uit om te wandelen en daarbij zijn de wildmenus
vanzelfsprekend. Voor de wandelaars worden talrijke geleide wandelingen en kant
en klare arrangementen georganiseerd en de hoteliers van de Oostkantons maken
door hun lekkernijen van uw weekend een echt gastronomisch feest.
Zich laten verwennen. Nu is
het weer tijd voor de beroemde herfstwildweekends, een must voor
liefhebbers van buitengewone spijzen verbonden met deugddoende wandelingen door
de prachtig gekleurde natuur van de Oost-Belgische Indian Summer. Ideaal ook
voor hen die zich liever eens goed laten verwennen in één van onze uitstekende
hotels of restaurants. Het is volop jachtseizoen en het wild uit onze eigen
bossen prijkt op elk menu: hier is geen sprake van diepgevroren import!
Een gastronomisch weekend
met wild op het menu is pure ontspanning. Het Toeristisch Agentschap Oost-België heeft
sommige aanbiedingen op hun website in een "gourmet-special"
samengevat. Het overzicht bevat de prijzen voor een lang weekend van vrijdag
tot zondag en voor een kort weekend van zaterdag op zondag met inlichtingen
over de aangeboden culinaire specialiteiten. Daarin worden tevens de talrijke
kant-en-klare arrangementen voor gastronomische weekends van de hotels
opgesomd. Verder staan de prijzen voor kerst- en oudejaarsavondmenus erin
gepubliceerd. Reserveer tijdig, want de aanvragen zijn talrijk en de kamers
zijn vlug volzet.
De herfst in de Oostkantons
is zonder twijfel het seizoen dat het meest wordt geapprecieerd door de
wandelaars en de fijnproevers. Er is een heel groot en verscheiden aanbod.
Daarom heeft de Touristisch Agentschap Oost-België voor alle gasten een
online-lijst samengesteld.
De glinsterende kleuren van
de Hoge Venen en van de grote bossen in de Oostkantons nodigen, zoals geen
ander seizoen, uit om te wandelen en daarbij zijn de wildmenus
vanzelfsprekend. Voor de wandelaars worden talrijke geleide wandelingen en kant
en klare arrangementen georganiseerd en de hoteliers van de Oostkantons maken
door hun lekkernijen van uw weekend een echt gastronomisch feest.
Zich laten verwennen. Nu is
het weer tijd voor de beroemde herfstwildweekends, een must voor
liefhebbers van buitengewone spijzen verbonden met deugddoende wandelingen door
de prachtig gekleurde natuur van de Oost-Belgische Indian Summer. Ideaal ook
voor hen die zich liever eens goed laten verwennen in één van onze uitstekende
hotels of restaurants. Het is volop jachtseizoen en het wild uit onze eigen
bossen prijkt op elk menu: hier is geen sprake van diepgevroren import!
Een gastronomisch weekend
met wild op het menu is pure ontspanning. Het Toeristisch Agentschap Oost-België heeft
sommige aanbiedingen op hun website in een "gourmet-special"
samengevat. Het overzicht bevat de prijzen voor een lang weekend van vrijdag
tot zondag en voor een kort weekend van zaterdag op zondag met inlichtingen
over de aangeboden culinaire specialiteiten. Daarin worden tevens de talrijke
kant-en-klare arrangementen voor gastronomische weekends van de hotels
opgesomd. Verder staan de prijzen voor kerst- en oudejaarsavondmenus erin
gepubliceerd. Reserveer tijdig, want de aanvragen zijn talrijk en de kamers
zijn vlug volzet.
Kerstmarkthopping in en
om de Noord-Duitse stad Hannover
Voor liefhebbers van de
typische kerstsfeer is de regio Niedersachsen het absolute walhalla. In de
nabijheid van de hoofdstad Hannover vind je maar liefst 9 feeërieke kerstdorpen
terug. De zogenaamde 9 stadjes van Niedersachsen een aantal ervan zijn
UNESCO-werelderfgoed staan bekend om hun charme en gezelligheid. Vanaf 26
november worden ze stuk voor stuk ondergedompeld in kerstsfeer, uitbundig
verlicht en met tal van activiteiten. Snuif de geur van geroosterde
amandelnoten en gluhwein op en laat je betoveren door de meest gezellige
kerstdorpjes van Noord-Duitsland.
Celle, Göttingen, Goslar,
Hameln, Lüneburg, Braunschweig, Hildesheim, Wolfenbüttel en Hannover, oftewel
de 9 stadjes van Niedersachsen. De meeste onder hen doen wellicht niet meteen
een belletje rinkelen. Nochtans staan ze alle bekend om hun authenticiteit en
rijke geschiedenis. Denk maar aan Hameln dat met zijn rattenvanger één van de
bekendste sprookjesfiguren huisvest. Of het middeleeuwse centrum van Goslar,
dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Alle 9 stadjes worden overigens
gekenmerkt door een traditioneel centrum met vakwerkershuizen. Het centrum van
Celle telt zo maar liefst 450 geklasseerde gevels.
Hoewel de stadjes het
ganse jaar door baden in een sfeer van gezelligheid wordt het er tijdens de
kerstperiode pas echt idyllisch. Elk stadje heeft niet alleen zijn eigen
kerstmarkt, het ganse centrum wordt versierd met dennenbomen, kerstverlichting
en andere kerstornamenten. Je proeft er letterlijk en figuurlijk de kerstsfeer
in zijn meest pure vorm. Want wat er kan beter smaken naar aanloop van de koude
kerstdagen dan een heerlijke gluhwein, een Bregenwurst (lokale specialiteit van
Lüneburg) en gebakken appelschijfjes met kaneel? In Göttingen brouwen ze zelfs
speciaal voor kerstmis Gluhbier, een bier met een hoog alcoholpercentage dat
ook warm gedronken kan worden.
Ieder stadje heeft naast
lokale delicatessen ook nog zijn eigen activiteiten. Zo kan je in Celle een
stadswandeling doen met de Moppenonkel, een humoristisch personage uit de
geschiedenis van Celle. Op de markt van Goslar staat er een speciaal
sprookjesbos met 50 rijkelijk gedecoreerde Finse sparren, terwijl je in Hameln
een speciale kerstboottocht over de Weser kunt maken, al dan niet in
aanwezigheid van de befaamde rattenvanger van Hameln. Voor echte romantiek moet
je in Wolfenbüttel zijn, waar straattheater hoogtij viert en mascottes
Wölfchen en Büttelchen je verrassen met zoete lekkernijen. In Hildesheim,
tenslotte, kan je naar de top van de Sint-Andreas kerk waar je een prachtig uitzicht
hebt over de besneeuwde daken en het verlichte stadscentrum.
Wie op zoek is naar wat
meer hedendaagse kerstsfeer kan een bezoek brengen aan Autostadt in Wolfsburg.
De thuishaven van Volkswagen zal de ganse maand december uitgerust worden met
een grote ijspiste, waar er dagelijks speciale kerstshows gegeven worden. Je
kan er ook zelf de schaatsen aanbinden of een bezoekje brengen aan de gezellige
kerstmarkt.
Hannover als ideale
uitvalsbasis
Tot slot staat ook
bundeshauptstadt Hannover in het teken van kerstmis, met maar liefst 3
verschillende kerstmarkten, waarvan die in het oude stadscentrum niet minder
dan 170 kerststalletjes telt. Ook de Hannover Adventure Zoo heeft haar eigen
kerstmarkt en wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot de Hannover Winter Zoo.
In de Orangerie van de fameuze Herrenhausen Garten kan je genieten van de
wintervariété, een kunstig winterspektakel gebracht door een theatergezelschap
van wereldniveau. Vanuit Hannover kan je bovendien zeer eenvoudig met het
openbaar vervoer naar de overige van de 9 stadjes. Dat maakt Hannover dan ook
de ideale uitvalsbasis voor een winters verblijf van meerdere dagen. Want wie
aan één kerstmarkt niet genoeg heeft en authenticiteit op prijs stelt is in de
9 stadjes van Niedersachsen duidelijk aan het juiste adres.
De kerstactiviteiten van
de 9 stadjes starten in de week van 25 november en duren tot 22 december (de
kerstmarkten van Braunschweig, Celle, Göttingen, Hildesheim en Goslar duren nog
tot 28 december)
Wie
de magie van Kerstmis een keertje in Hannover en haar 9 omringende stadjes wilt
beleven kan nu genieten van een schitterend kerstpakket, inclusief: 2
overnachtingen incl. Ontbijt in een 4**** hotel in het stadscentrum van
Hannover, romantische rit voor 2
personen in een Velix (fietstaxi), incl. Gluhwein, deken en handschoenen, 3-gangen
kerstdiner, Niedersachsen ticket: dagticket voor het openbaar vervoer in gans
Niedersachsen, incl. de 9 stadjes, Informatiepakket van de stad Hannover. Prijs:
185 euro pp.
Hannover ligt op zon 490
km van Brussel, maar vanaf de Duits-Nederlandse grens is het nog zon 3 uurtjes
rijden. De vlotte verbindingen via de A2 en A7 autosnelwegen, de ruime
parkeergelegenheid en het vlot toegankelijke stadscentrum zorgen ervoor dat
Hannover dichterbij is dan je denkt. Wie liever met de trein reist staat op 5
uurtjes in het centrum van Hannover. Overstappen doe je in Keulen.
Meer info: www.9cities.de
en www.visit-hannover.com.