Bistro & Bier De Ramblas op de markt van Eeklo, het vroegere Binnenhof van Patrick Pattyn dat april 2019 werd overgenomen door
Eddy Deketelaere & Nagiba Ben Rhouma, schrijft terug een nieuw hoofdstuk. Eddy had na jarenlang “het gezicht zijn van de zaak” (voorheen uitbater van Patjelli’s, cultuurcafé De Bakkerei, De Corner,…) het idee opgevat om met medevennoten, vaste medewerkers,
flexi’s en studenten de Ramblas te gaan runnen om zelf meer “achter de schermen” in te staan voor de boekhouding, HR, programmatie
en publiciteit. “Naast De Ramblas ben ik actief als voorzitter van Horeca Oost-Vlaanderen en dat neemt ook heel wat tijd in beslag”.
De zaak doorstond woelige tijden met de corona- en energiecrisis en werd begin dit jaar nog volledig verbouwd en horecaproof gemaakt
voor de komende 20 jaar. Twee jaar terug besloot medevennoot Thomas Pauwels zijn eigen zaak op te starten in Sint-Laureins en ook vennoot Christoph Cardinael koos begin 2025 om 100% op zelfstandige basis te werken in Lievegem.
Bij de start van de vernieuwde Ramblas stond Eddy er terug alleen voor, gesteund door het vast team medewerkers en flexi’s,
en ging hij opzoek naar een nieuw vast gezicht voor De Ramblas.
Toeval bestaat niet maar toch. Vrouw Nagiba ving in haar schoonheidsinstituut op dat er een koppel opzoek is naar een geschikt pand om
een horecazaak over te nemen. De link werd vlug gelegd en vanaf het eerste kennismakingsgesprek was er direct een klik.
Laura Verstuyft (23j) afkomstig van Lievegem en Renzo Van Hoeylandt (23j) uit Tielrode waren de laatste 18 maanden samen als werknemer actief in ’t Oud Liefken, zij in de zaal en hij in de keuken. Die zaak werd enige maanden terug stopgezet
waardoor hun zoektocht begon.
Laura studeerde 4 jaar restaurant en keuken in Spermalie Brugge en studeerde nog verder richting haarzorg. Renzo deed 6 jaar restaurant
en keuken in Spermalie Brugge met een 7de jaar specialisatie hotelonthaal. Hij deed 4 maanden werkervaring op als zaalbediende bij
De Narren (Weert) en 6 weken stage bij Eykerhof (Bornem). Zijn mooiste keukenervaring deed hij gedurende 18 maanden
op bij Wilford (Temse) die bij Gault&Millau 15/20 scoort.
Niet dat ze beide in hun zoektocht direct zo’n grote zaak voor ogen hadden maar De Ramblas lijkt voor hen een zeer unieke uitdaging.
Met hun kennis en ervaring willen ze die op termijn naar hun hand zetten met eigen accenten en vernieuwende gerechten. De vaste
waarden met lokale producten en korte keten zoals vlees van hoeveslagerij ’t Pauwenhof en ijs van De Bushoeve blijven zeker behouden.
Ook het uitgebreide aanbod lokale bieren blijft een troef. “Toekomstgericht willen we naar een meer mondialere keuken, waarbij we
rekening willen houden met de steeds meer diversiteit aan gasten, inwoners en hun smaken”. Ondertussen leren we Eeklo beter kennen
en staan we er versteld van hoeveel toeristen we over de vloer krijgen. Natuurlijk ondervinden we momenteel nog hinder van de vele (ver)bouwprojecten in het centrum maar gelukkig kijken de meeste mensen daardoor en geloven we in de toekomst
van het vernieuwde marktcentrum.
“Momenteel zijn we samen voor 50% medevennoot in de zaak en is er een akkoord met Eddy tegen zijn pensioengerechtigde leeftijd,
maar zover zijn we nog niet. We hopen nog enige tijd te mogen rekenen op zijn ervaring en ook de programmatie van De Verdieping
zet hij verder”. We kijken uit naar ons eerste “Feest op de Ramblas”, volgende week donderdagavond 14 aug, met
entrecote-barbecue van ’t Pauwenhof (inschrijven kan nog tot maandag) en de comedycafés iedere eerste donderdag van de maand.
Alle info kan je terugvinden op website: www.deramblas.be
of vaste lijn: 09 377 43 00
Welkom op de vernieuwde Ramblas van Eeklo!