DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
18-11-2012
mediterrane balletjes
ingrediënten: 300 gram kalfsgehakt - 250 gram champignons - 1 sjalotje - 250 ml boursin cuisine (tomaat en mediterrane kruiden) - 1 ei - paneermeel - 1/2 vleesblokje bereiding: snij de champignons in schijfjes en stoof in een klontje boter, meng het gehakt met het ei en paneermeel, rol er balletjes van, bak de balletjes goudbruin, haal ze uit de pan, giet 1/4 liter water in de pan en roer de bakresten los, voeg het 1/2 vleesblokje en het fijn gesneden sjalotje, champignons en boursin cuisine bij, laat de saus pruttelen en leg er de balletjes in, laat nog 10 miuutjes verder garen, dien op met rijst
ingrediënten : 1 pakje of blik zuurkool natuur 500 gram - 1 rookworst - 1 ajuin met 4 kruidnagels ingeprikt - 1 wortel - 1 takje selder of stukje knolselder - 1 laurierblad en takje thym - 1 glas witte wijn droog bereiding : doe de zuurkool in de pot met de ajuin en de in twee gesneden wortel de selder laurier en thym , giet er een glas wijn over en laat 45 minuten sudderen met deksel erop , het laatste kwartier de rookworst op zijn geheel erbij leggen , als het klaar is verwijder de ajuin wortel en selder (dit gebruik ik niet meer) dien op met aardappelpuree en mosterd , daar kan ook nog een dikke snede spek bij of een hammetje kant en klaar
ingrediënten : 1 kg varkenswangetjes - boter - 1 grote ui - laurierblaadje - thym - 1 rundsblokje - 1/2 liter bruin tafelbier (zoet) - 1 koffielepel mosterd - bruine maizena bereiding : snij de varkenswangetjes in 2 of 3 naar gelang de grootte , bak ze in een braadpan aan alle kanten mooi bruin , bak ook de in stukken gesneden ui in dezelfde boter , schep in een kookpot , doe er het tafelbier , rundsblokje , thym - laurier en mosterd bij laat afgedekt ongeveer één uur zachtjes sudderen , dan saus binden met bruine maizena , lekker met appelmoes en gekookte aardappelen of met frietjes
ingrediënten: 1 varkenslapje - 1 klontje boter - bruine maïzena - peper en zout bereiding: kruid het vlees met peper en zout, smelt een klont boter in de pan, zodra de boter verkleurt het vlees aan beide kanten bruin bakken, op een klein vuurtje verder laten garen, het vlees uit de pan nemen een klein beetje water erbij, de saus laten doorkoken indien nodig binden met maïzena
ingrediënten: 1 kaashamburger - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout bereiding: snij de ajuin in fijne ringen, laat de boter heet worden in een tefalpan, bak de hamburger ongeveer 3 minuten, draai om en leg er de ajuin bij, laat verder bakken op een matig vuurtje tot de hamburger gaar is en de ajuin glazig, indien nodig kruiden met peper en zout
ingrediënten: bloedworst - 1 klontje boter - appelmoes bereiding: laat de boter smelten en bak de bloedworst op een zacht vuurtje, zodat ze niet open barst, een minuut of 4 aan beide kanten, dien op met appelmoes
ingrediënten: 500 gram magere lamsragout - 2 gehakte uien - 1 teentje look fijngesneden - 1 rode paprika in blokjes - 1 blik tomatenblokjes 400 gram - 2 à 3 soeplepels light room -zout en cayennepeper - 1 klontje boter bereiding: het vlees laten bruinen in de boter, uien en knoflook toevoegen, kruiden met zout en cayennepeper, een klein beetje water erbij en ongeveer 20 minuten laten stoven, dan de tomatenblokjes en paprika bijvoegen, verder nog 10 minuten laten garen, van het vuur nemen en de room toevoegen, lekker met rijst
ingrediënten: 1 varkenshaasje - 1 klont boter - paprika in blokjes gesneden - 1 koffielepel mosterd - 1 dl light room - peper en zout bereiding: laat de boter heet worden, braad het varkenshaasje rondom bruin, kruid met peper en zout, doe de paprika erbij en een klein beetje water, laat 15 à 20 minuten stoven met deksel op de pan, haal het vlees eruit, doe 1 koffielepel mosterd en de room door de saus, laat doorkoken tot de gewenste dikte
ingrediënten: blinde vinken - boter - tomatensaus - 1 blikje gesneden champignons (of verse champignons bereiding: laat een klont boter smelten en bak de blinde vinken aan beide kanten bruin, giet er een klein beetje water bij en laat 15 à 20 minuten sudderen met deksel op de pan op een klein vuurtje, voeg de uitgelekte champignons bij de tomatensaus (zie sausen) en lepel over de blinde vinken
ingrediënten : varkensgebraad - 1 ui - 1 klontje boter - peper en zout - bruine maizena bereiding : laat het gebraad rondom bruin bakken in de boter , voeg de grof gesneden ui bij en laat even meebakken , kruid met peper en zout , voeg een klein beetje water bij en laat op een kleiner vuur gaar worden ( 50 à 60 minuten voor één kilo ) haal het vlees uit de pan giet eventueel nog een beetje water bij de saus en bind met de maizena
ingrediënten : 1 lamsboutsnede - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klontje boter - bruine maizena bereiding : snij de ajuin in reepjes , kruid het vlees met peper en zout , laat de boter goed heet worden enn bak langs èèn kant bruin , draai om en voeg de ajuin en look toe , bak de andere kant , neem het vlees uit de pan en houd warm , voeg een beetje water bij de ajuin en laat nog een paar minuutjes stoven , bind met bruine maizena
ingrediënten : 250 gram gehakt - 1 ei - paneermeel - 50 gram gemalen kaas naar keuze - ketchup - olie - 1 tomaat bereiding : oven voorverwarmen op 200 graden , het gehakt mengen met ei paneermeel en geraspte kaas , gehakt goed doorkneden en in de holtes van de muffinvorm duwen , de bovenkant van het gehakt gladstrijken en een beetje ketchup opsmeren , een plakje tomaat erop leggen en enkele druppels olie erover , in het midden van de oven schuiven en 25 minuten laten bruin en gaar bakken
ingrediënten : biefstuk - boter - peper - zout - 150 gram philadelphia met look en fijne kruiden - 2,5 dl vleesbouillon ( 1 blokje opgelost in 2,5dl heet water) bereiding : laat de philadelphiakaas smelten in de vleesbouillon ,is de saus te dun nog een beetje binden met witte maizëna , bak de biefstukken in de pan kruid met peper en zout ,leg het vlees op de borden en overgiet met de philadelphiasaus (de hoeveelheid saus is voor 4 personen)
ingrediënten : 1/2 kg gehakt - 1 ei - chaplure - 3/4 kg witloof - boter - peper - zout - muskaatnoot bereiding : meng het gehakt met het ei en chaplure , maak er balletjes van , kuis het witloof en snij in grove stukken , laat boter smelten in een pan , bak de balletjes mooi bruin , voeg er de in stukken gesneden witloof bij , kruid met peper , zout en muskaatnoot , zet het vuur lager en laat alles 20 minuten stoven , dien op met aardappelpuree
ingrediënten : kalfslever - boter - 1grote ui - bloem - peper en zout bereiding : de kalfslever lichtjes door de bloem halen en aan beide kanten goudbruin bakken , afhankelijk van de dikte 5 minuten of langer , haal uit de pan en houd warm onder folie , blus het braadvet met wat water , laat even doorkoken en bind met een beetje bruine maïzena , snij de ui in dunne ringen en bestrooi goed met bloem , doe de uiringen in een zeef om het teveel aan bloem eraf te schudden , frituur de uiringen 3 à 4 minuten op 180 graden , opletten dat ze niet verbranden , haal de uiringen eruit en laat ze even uitlekken op keukenpapier , strooi er wat zout over , schik dit alles op een bord
ingrediënten : 1/2 kg gehakt - 1 ei - chaplure bereiding : meng het gehakt met het ei , doe er chaplure bij tot alles goed samen hangt , maak er balletjes van , leg de balletjes in kokend water en laat 5 minuten koken , giet af , maak een tomatensaus ( zie sausen ) en roer de balletjes eronder
ingrediënten : 500 gram gehakt - 2 merguez worsten - 1 ei - chaplure bereiding : meng het gehakt met ei en chaplure , maak er een broodje van , steek in het midden van het vleesbroodje de merguez worstjes , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , dien op warm of koud
ingrediënten : 1 varkenshaasje - boter - 1 dl light room - 2 koffielepels mosterd - peper en zout bereiding : laat de boter goed heet worden en bak het varkenshaasje bruin aan beide kanten , bestrooi met een weinig peper en zout , doe een klein beetje water bij en laat ongeveer 10 à15 minuten bakken volgens de grootte en de dikte van het varkenshaasje , neem uit de pan en houd warm , doe mosterd en room in de pan , indien nodig nog een beetje water erbij , en laat doorkoken tot gewenste dikte
ingrediënten : 500 gram varkensgehakt - 200 gram rundsgehakt - 5 eieren - paneermeel bereiding : kook 4 eieren hard , pel de eieren , meng het gehakt met het overig ei en wat paneermeel , bekleed de eieren rondom en gelijkmatig met een laag gehakt , leg in een ingevette vuurvaste schaal en laat een 1/2 uur bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden , snij de bollen middendoor , dien op met een tomatensaus
ingrediënten : 1 kg gehakt - 1 ei - paneermeel - peper - zout - boter - 2 uien in dunne ringen - 150 gr witte rozijnen - 3 kruidnagels - 3 laurierblaadjes - 1 dl azijn - 3 dl water - 6 eetlepels luikse siroop - 1 rundsbouillon blokje - 3 klontjes suiker - 1 eetlepel bruine suiker - sausbinder bereiding : gehakt mengen met ei - paneermeel - peper en zout , balletjes van maken en rondom bruin bakken in de boter , uien - rozijnen - kruidnagels - laurier - azijn - water - luikse siroop - bouillonblokje en suiker toevoegen , deksel op de pan en 30 minuten laten stoven , de balletjes uit de pan nemen en de saus aandikken met sausbinder
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.