Zoeken in blog

Categorieën
  • aardappelgerechten (25)
  • desserts (25)
  • drankjes (9)
  • eiergerechten (10)
  • gebak (36)
  • gevogeltegerechten (16)
  • groenten bereidingen (38)
  • hapjes (31)
  • koude voorgerechten (4)
  • ovenschotels (9)
  • pasta's (16)
  • salades (15)
  • sausen (15)
  • soepen (36)
  • tussengerechten (9)
  • varia (16)
  • vis en schaaldieren (21)
  • vleesgerechten (47)
  • wokgerechten (1)
  • Inhoud blog
  • tapenade met tonijn
  • kastanje champignons op een stokje
  • cake met Griekse yoghurt
  • toastjes met crème van roquefort
  • kipfilet met dadels en boursin
  • paling in dragonsaus
  • courgettesoep met roquefort kaas
  • mayonaise
  • ovenschotel met witte kool
  • chocolademousse
  • courgettesoep met prei
  • pikante tomatensaus
  • krielaardappelen met rozemarijn
  • graanrepen
  • paling in 't groen
  • Dadels met roquefort
  • aardappelwafeltjes
  • aperitiefhapje met gerookte zalm
  • frambozen coulis
  • preistoemp met ham en ei
  • aardappel preigratin
  • aardbeienijs
  • panna cotta van geitenkaas
  • straciatelle-ijs
  • garnaalcoctail
  • pasta met gerookte zalm en kruidenkaas
  • varkenskotelet in zachte kerriesaus
  • knolselder slaatje met granny smith
  • bruchetta met geitenkaas
  • spinazie
  • broodje met roerei en zalm
  • lamstoofpotje
  • soep met raapjes en camembert
  • ovenschotel met spruitjes
  • butternutsoep met italiaanse ham
  • broodje met champignons
  • savooikool met spekjes
  • aardappelbrochettes met spek
  • picon met witte wijn
  • tongrolletjes in dragonsaus
  • meringue
  • salade bresaola
  • preisoep
  • breydelhammetje met mosterd
  • bruchetta met geitenkaas en rode uien
  • pannekoeken
  • hutsepot
  • broccoli met kaassaus
  • kipfilet met spek en erwtjes
  • crostini met olijven
  • limoncello
  • pasta met zalm
  • ossobuco
  • bruchetta met tomaat
  • citroenjenever
  • broccolisoep met rookworst
  • pasta met bloemkool en kaassaus
  • gevulde paprika met gehakt
  • broodje tonijn
  • broodpudding
  • broodje met breidelspek
  • gehaktschotel met bloemkool
  • bloemkoolsoep met rochefortkaas
  • kipfilet met ketchup
  • 4/4 cake
  • abrikozen confituur
  • warme camembert met toast
  • biefstuk met roquefortsaus
  • radijzen met dipsausje
  • broodje met roerei en zalm
  • aardbeien milkshake
  • ansjovis hapje
  • aspergesoep
  • jonge worteltjes
  • aardbeien dessertje
  • pastinaaksoep
  • boeuf stroganoff met rijst
  • gestoofde snijbonen
  • aardbeien in witte chocolade
  • groentebouillon met tapioca
  • broodje met hamburger
  • vanillepudding met kriekjes
  • lasagne met zalm en spinazie
  • knolseldersoep
  • perentaart
  • Minestronesoep
  • havermout pannekoeken
  • Irish koffie
  • piepkuiken met dragonsaus
  • aardappelsalade met radijzen
  • italiaanse croque
  • kipfilet met ratatouille van wortel en tomaat
  • slaatje met rucola en parmaham
  • poffertjes
  • slaatje met gerookte eendenborstfilet en rucola
  • gehakt parmentier
  • gevulde courgette met gehakt
  • wortelsoep met kokosmelk
  • witte pens met kaas en spek
  • soepstengels met bayonnehesp
  • amandelcake
  • varkenswangetjes met groenten
  • havermoutpap
  • toast champignon anders
  • witloof met bayonnehesp en kaas
  • champignonsoep
  • zalmfilet met mousselinesaus
  • gebakken varkenskotelet
  • surimi krabsalade
  • gepocheerde eieren
  • rozijnentoast met kaas
  • gebakken paardebiefstuk
  • plattekaas met ananas
  • ciabattabroodje met champignons
  • gebakken roodbaarsfilet
  • knolselderpuree
  • knolseldersalade met noten en blauwschimmelkaas
  • gevuld witloof met gehakt
  • koffie panacotta
  • varkenstongetje in tomatensaus
  • wafels
  • varkenstongje met mosterdvinaigrette
  • mosterdvinaigrette
  • gebakken zeewolffilet
  • broccolisoep
  • gestoofde uien
  • broodje met gehakt
  • vaniilepudding met rozijnen
  • aardappelschotel met ham en prei
  • kabeljauw met sausje van wortelen en prei
  • kriekentaart
  • courgettesoep met kruidenkaas
  • gevulde champignons met roquetfort kaas
  • kippeboutjes met wortelen en tomaat
  • gebakken wijtingfilet
  • witloofsoep met smeltkaas
  • broodje met gerookte zalm en philadelphia kruidenkaas
  • gehaktbroodje met spek
  • ananasgebak
  • witte bonen in tomatensaus met gehakt
  • mosterdsoep
  • oesterzwammen met spek
  • pasta met kip en kaassaus
  • ciabatta broodje met camembert
  • wortelsoep met kerrie
  • croque camembert
  • groentestoofpotje
  • macaron de paris
  • gehaktballetjes in mosterdsauus
  • preisoufflé met ham
  • apéritief gehaktballetjes
  • prei aardappelpuree
  • kalfsblanquette in pittige saus
  • haringhapje in curry mayonaise
  • witloof met kaas en serranoham
  • macaroni in tomatensaus met scampi's
  • wortelpuree met lamsragout
  • muffins met speculoospasta
  • scampi's in kruidensaus
  • rauw gebakken aardappelen
  • tatjespap
  • witloofsoep
  • perentaart
  • kalfstong in tomatensaus
  • vissalade
  • varkenswangetjes in zure eiersaus
  • koolvis met dragonsaus
  • preisoep met brie
  • tonijndip
  • mosselhapje met kruidenboter
  • kwartels met champignons
  • scampi's in pikante roomsaus
  • mosselsoep
  • tapenade met gedroogde tomaten
  • garnaalhapje
  • pompoen tomatensoep
  • rundsstoofvlees in tomatensaus
  • chocoladepudding
  • spruitjes
  • boontjes met spek
  • aardappelpuree met graantjes mosterd
  • schelvis met sausje van wortelen en prei
  • salade met boontjes en ham
  • spruitenstoemp
  • witloof met spek
  • konijn op luikse wijze
  • omelet met tomaten
  • paprika tomatensoep
  • gestoofde prei
  • preisoep met varkenspootje
  • schorseneren in een blond sausje
  • garnaaltoosten
  • salade van groenlof of suikerbrood
  • snelle rijsttaart
  • suikerbrood of groenlof in bechamelsaus
  • mediterrane balletjes
  • hazepaté met uienconfituur
  • witloofsalade
  • uienconfituur
  • kruidenkorstjes voor de soep
    belgische kookreceptjes
    DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram aardappelen - 300 gram wortelen - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout - 1/2 vleesblokje
    bereiding :
    kuis en snij de aardappelen en wortelen in stukjes , laat de grof gesneden ajuin even stoven in een klontje boter , voeg er de wortelen aan toe , leg bovenop de wortelen de aardappelen , kruid met peper en zout , giet er een half tasje water bij en een half verkruimeld vleesblokje , zet deksel op de pan en laat op een klein vuurtje zacht komen (aardappelen bovenaan laten liggen ) haal van het vuur en stamp fijn voeg  nog een klontje boter bij zodat je een smeuïge puree krijgt

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelen in de pel met kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelen - kruidenkaas
    bereiding :
    kook de aardappelen in de pel in gezouten water tot ze gaar zijn , snij ze overlangs door en laat er een klontje kruidenkaas op uitsmelten

    Categorie:aardappelgerechten
    >> Reageer (0)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plattekaasmousse met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    200 gram aardbeien - 250 gram halfvolle plattekaas - 20 gram suiker - eiwit van 2 eieren
    bereiding :
    mix de aardbeien , klop het eiwit tot stevig schuim , vermeng de plattekaas met de suiker en de aardbeienpuree , voeg het geklopt eiwit voorzichtig toe aan de bereiding

    Categorie:desserts
    >> Reageer (0)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitsmijter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    wit brood - gekookte ham - eieren - peper - zout - rauwe groenten
    bereiding :
    een witte snede brood met een snede gekookte ham en daarop een spiegeleitje en wat rauwe groentjes erbij

    Categorie:eiergerechten
    >> Reageer (0)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanillepudding met speculoos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    3/4 l halfvolle melk - 10 klontjes suiker - 1 zakje vanillebloem (50 gr) - speculoos koekjes
    bereiding :
    schep 1 kopje melk uit de 3/4 l melk , meng daarin de inhoud van het zakje , roer tot er geen klonters meer zijn , voeg de klontjes bij de resterende melk en breng aan de kook , de pan van het vuur nemen en de oplossing er al roerend bijgieten , de bereiding al roerend even laten doorkoken en in schaaltjes gieten , er een koekje induwen en één koekje bovenop voor versiering , laten afkoelen

    Categorie:gebak
    >> Reageer (0)
    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkensgebraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    varkensgebraad - 1 ui - 1 klontje boter - peper en zout - bruine maizena
    bereiding :
    laat het gebraad rondom bruin bakken in de boter , voeg de grof gesneden ui bij en laat even meebakken , kruid met peper en zout , voeg een klein beetje water bij en laat op een kleiner vuur gaar worden ( 50 à 60 minuten voor één kilo ) haal het vlees uit de pan giet eventueel nog een beetje water bij de saus en bind met de maizena

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    06-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelle met gerookte zalm en philadelphia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram tagliatelle - 2 dl melk - 200 gram philadelphia kaas natuur - 200 gram gerookte zalm in reepjes - 1 klontje boter - 1 ajuintje fijngesneden - lookpoeder - fijn gesneden bieslook - peper
    bereiding :
    laat het ajuintje in het klontje boter enkele minuten stoven , strooi er wat lookpoeder over , giet de 2 dl melk erbij en laat de philadelphia kaas erin uitsmelten , voeg wat peper de gerookte zalm en bieslook toe , giet de saus over de beetgaar gekookte tagliatelle

    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spinazie ovenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    aardappelpuree voor 4 personen - 1 blikje spinazie 280 gram of diepvries spinazie - 250 gram rundsgehakt - 4 hard gekookte eieren - 1/4 liter bechamelsaus - 1 klontje boter - 50 gram gemalen gryére
    bereiding :
    maak de aardappelpuree en stamp er de spinazie onder , bak het rundsgehakt rul , maak de bechamelsaus , neem een vuurvaste ovenschotel en verdeel het gehakt over de bodem , daarop een laagje spinaziepuree , bestrijk de puree met een paar lepels bechamelsaus en leg de in plakjes gesneden ei op , de rest van de spinaziepuree erover en bestrijken met de rest van de saus , strooi er de gemalen kaas over en zet een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Categorie:ovenschotels
    >> Reageer (0)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.quiche met brocolli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 rol kruimeldeeg - 150 gram  spekblokjes - gekookte brocolliroosjes - 4 eieren - 2 dl halfvolle room - 50 gram gemalen gryérekaas - muskaatnoot - peper en zout - 1 klontje boter
    bereiding :
    bak de spekblokjes even in de boter (niet krokant) , leg het kruimeldeeg met bakpapier in een taartvorm , prik met een vork er enkele gaatjes in , verdeel de spekblokjes gryérekaas en brocolliroosjes over het kruimeldeeg , meng de eieren met de room , kruid met muskaatnoot peper en zout , giet het mengsel over de brocllolivulling , bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden  tot de bovenlaag goudkleurig is

    Categorie:tussengerechten
    >> Reageer (0)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.worstebroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    chipolata worsten of merguez worsten - bladerdeeg - gesmolten boter
    bereiding :
    verwarm de oven op 180 à 200 graden , bak de worsten in enkele minuten bruin , haal uit de pan en dep ze droog met keukenpapier , rol de worsten in een op maat gesneden velletje bladerdeeg , bestrijk met gesmolten boter , bak de worstebroodjes 20 minuten in de oven en serveer meteen 

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    02-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamsboutsnede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    1 lamsboutsnede - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klontje boter - bruine maizena
    bereiding :
    snij de ajuin in reepjes , kruid het vlees met peper en zout , laat de boter goed heet worden enn bak langs èèn kant bruin , draai om en voeg de ajuin en look toe , bak de andere kant , neem het vlees uit de pan en houd warm , voeg een beetje water bij de ajuin en laat nog een paar minuutjes stoven , bind met bruine maizena

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gevulde tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    4 stevige tomaten - 250 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 sjalotje fijngesneden - 1/2 koffielepel provençaalse kruiden - 3 eetlepels water - 1 eetlepel olijfolie
    bereiding :
    snij de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit , strooi er wat zout in en draai om , meng het gehakt met ei , chaplure , sjalotje en provencaalse kruiden , vul de tomaten met het gehaktmengsel , meng het water met de olijfolie in een ovenschotel schik hierin de gevulde tomaten , bak de tomaten 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden

    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tagliatelle met gerookte ham en kruidenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingrediënten:
    200 gram tagliatelle - 150 gram gerookte ham - 1 teentje look - 2 sjalotjes - peper - 1 potje kruidenkaas - 100 gram gemalen gryérekaas - 1/4 l light room - fijn gesneden bieslook
    bereiding :
    kook de tagliatelle in gezouten water met een scheutje olijfolie , sjalotjes en look fijn snijden , snij de ham in reepjes en samen met de sjalotjes en look aanfruiten in de wok met een beetje olijfolie , de wok blussen met de room , kruidenkaas bijvoegen en goed mengen , de tagliatelle bij de saus doen ook de bieslook , in diepe borden schikken en afwerken met de gemalen kaas


    Categorie:pasta's
    >> Reageer (0)
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque uit het vuistje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    vierkante sneden brood - sneetjes jonge kaas - sneetjes gekookte hesp
    bereiding :
    neem een snede brood een snede hesp , 2 sneden kaas terug een snede hesp , dek af met een snede brood en steek tussen de grill

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    500 gram wortels - 1 grote ajuin - 1 liter water - 2 kippeblokjes - 1 teentje knoflook of wat lookpoeder - laurier - 1 klontje boter
    bereiding :
    smelt de boter en fruit de ui op middelmatig vuur , voeg hierbij de grof gesneden wortels en knoflook , laat even stoven en voeg het water de bouillonblokjes en het laurierblad toe ,breng aan de kook en laat op een zacht vuur gaar koken ongeveer 45 minuten , neem het laurierblad uit de soep en mix , kruid naar smaak met peper en zout

    Categorie:soepen
    >> Reageer (0)
    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champignons à la grèque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gr champignons in schijfjes - 2 tomaten ontvelt ontpit en in blokjes gesneden - 2 uien in fijne ringen - 1 teentje knoflook fijngehakt - 2 soeplepels olijfolie - 1 soeplepel tomatenpuree - scheutje witte wijn - half tasje water - laurierblad - takje thym - 1/2 groentenblokje - 1 snuifje suiker - zout en peper naar smaak
    bereiding :
    doe de olie in de pan en stoof de uiringen 10 minuten zonder te kleuren onder deksel , voeg alle overige ingrediënten toe en laat nog 10 minuten pruttelen , bind met een beetje maizena , laat afkoelen , lekker op een boterham of op een toostje

    Categorie:hapjes
    >> Reageer (0)
    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktmuffins
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram gehakt - 1 ei - paneermeel - 50 gram gemalen kaas naar keuze - ketchup - olie - 1 tomaat
    bereiding :
    oven voorverwarmen op 200 graden , het gehakt mengen met ei paneermeel en geraspte kaas , gehakt goed doorkneden en in de holtes van de muffinvorm duwen , de bovenkant van het gehakt gladstrijken en een beetje ketchup opsmeren , een plakje tomaat erop leggen en enkele druppels olie erover , in het midden van de oven schuiven en 25 minuten laten bruin en gaar bakken

    Categorie:vleesgerechten
    >> Reageer (0)
    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemkool met kerrie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    bloemkool - zout - peper  -1 koffielepel kerriepoeder ( meer of minder naar smaak) -1 eetlepel bloem - melk -1 klont boter
    bereiding :
    kook de bloemkoolroosjes gaar , verhit de boter voeg bloem en kerriepoeder toe en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen , giet de melk er in gedeelten bij blijf roeren tot een gladde saus , voeg peper en zout toe , giet de bloemkool af en leg op een bord , schenk de saus erover


    Categorie:groenten bereidingen
    >> Reageer (0)
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.préparé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    250 gram americain natuur , 1 koffielepel mosterd , 1 eetlepel mayonaise , 1 eierdooier , 1 eetlepel kappertjes of fijn gesneden augurken , 1 eetlepel worcestersaus ,1sjalotje fijn gesneden , peper en zout indien nodig , tabasco naar smaak
    bereiding :
    doe alle ingrediënten samen in een kom , meng met een vork breng op smaak met peper en zout , meng de kappertjes of augurken erdoor
    tip : maak de bereiding niet te lang op voorhand

    Categorie:koude voorgerechten
    >> Reageer (0)
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalkoenbout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ingrediënten :
    2 kalkoen onderbouten , 1 ajuin , boter , kipkruiden , 1 eetlepel tomatenpuree ,
    bereiding :
    bestrooi de bouten met kipkruiden , bak de kalkoenbouten rondom bruin voeg op het laatste de in stukjes gesneden ajuin bij en laat even meebakken , voeg tomatenpuree en een beetje water bij , laat 45 minuten  zachtjes garen , haal het vlees uit de pan en bind de saus indien nodig met een weinig maizena

    Categorie:gevogeltegerechten
    >> Reageer (0)


    Welkom op mijn blog!
    Over mijzelf
    Ik ben Carine
    Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!