DIT IS MIJN KEUKEN : KORT EN BONDIG SNEL EN EENVOUDIG
16-09-2012
wortelpuree
ingrediënten : 500 gram aardappelen - 300 gram wortelen - 1 ajuin - 1 klontje boter - peper en zout - 1/2 vleesblokje bereiding : kuis en snij de aardappelen en wortelen in stukjes , laat de grof gesneden ajuin even stoven in een klontje boter , voeg er de wortelen aan toe , leg bovenop de wortelen de aardappelen , kruid met peper en zout , giet er een half tasje water bij en een half verkruimeld vleesblokje , zet deksel op de pan en laat op een klein vuurtje zacht komen (aardappelen bovenaan laten liggen ) haal van het vuur en stamp fijn voeg nog een klontje boter bij zodat je een smeuïge puree krijgt
ingrediënten : aardappelen - kruidenkaas bereiding : kook de aardappelen in de pel in gezouten water tot ze gaar zijn , snij ze overlangs door en laat er een klontje kruidenkaas op uitsmelten
ingrediënten : 200 gram aardbeien - 250 gram halfvolle plattekaas - 20 gram suiker - eiwit van 2 eieren bereiding : mix de aardbeien , klop het eiwit tot stevig schuim , vermeng de plattekaas met de suiker en de aardbeienpuree , voeg het geklopt eiwit voorzichtig toe aan de bereiding
ingrediënten : wit brood - gekookte ham - eieren - peper - zout - rauwe groenten bereiding : een witte snede brood met een snede gekookte ham en daarop een spiegeleitje en wat rauwe groentjes erbij
ingrediënten : 3/4 l halfvolle melk - 10 klontjes suiker - 1 zakje vanillebloem (50 gr) - speculoos koekjes bereiding : schep 1 kopje melk uit de 3/4 l melk , meng daarin de inhoud van het zakje , roer tot er geen klonters meer zijn , voeg de klontjes bij de resterende melk en breng aan de kook , de pan van het vuur nemen en de oplossing er al roerend bijgieten , de bereiding al roerend even laten doorkoken en in schaaltjes gieten , er een koekje induwen en één koekje bovenop voor versiering , laten afkoelen
ingrediënten : varkensgebraad - 1 ui - 1 klontje boter - peper en zout - bruine maizena bereiding : laat het gebraad rondom bruin bakken in de boter , voeg de grof gesneden ui bij en laat even meebakken , kruid met peper en zout , voeg een klein beetje water bij en laat op een kleiner vuur gaar worden ( 50 à 60 minuten voor één kilo ) haal het vlees uit de pan giet eventueel nog een beetje water bij de saus en bind met de maizena
ingrediënten : 250 gram tagliatelle - 2 dl melk - 200 gram philadelphia kaas natuur - 200 gram gerookte zalm in reepjes - 1 klontje boter - 1 ajuintje fijngesneden - lookpoeder - fijn gesneden bieslook - peper bereiding : laat het ajuintje in het klontje boter enkele minuten stoven , strooi er wat lookpoeder over , giet de 2 dl melk erbij en laat de philadelphia kaas erin uitsmelten , voeg wat peper de gerookte zalm en bieslook toe , giet de saus over de beetgaar gekookte tagliatelle
ingrediënten : aardappelpuree voor 4 personen - 1 blikje spinazie 280 gram of diepvries spinazie - 250 gram rundsgehakt - 4 hard gekookte eieren - 1/4 liter bechamelsaus - 1 klontje boter - 50 gram gemalen gryére bereiding : maak de aardappelpuree en stamp er de spinazie onder , bak het rundsgehakt rul , maak de bechamelsaus , neem een vuurvaste ovenschotel en verdeel het gehakt over de bodem , daarop een laagje spinaziepuree , bestrijk de puree met een paar lepels bechamelsaus en leg de in plakjes gesneden ei op , de rest van de spinaziepuree erover en bestrijken met de rest van de saus , strooi er de gemalen kaas over en zet een 30 tal minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
ingrediënten : 1 rol kruimeldeeg - 150 gram spekblokjes - gekookte brocolliroosjes - 4 eieren - 2 dl halfvolle room - 50 gram gemalen gryérekaas - muskaatnoot - peper en zout - 1 klontje boter bereiding : bak de spekblokjes even in de boter (niet krokant) , leg het kruimeldeeg met bakpapier in een taartvorm , prik met een vork er enkele gaatjes in , verdeel de spekblokjes gryérekaas en brocolliroosjes over het kruimeldeeg , meng de eieren met de room , kruid met muskaatnoot peper en zout , giet het mengsel over de brocllolivulling , bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de bovenlaag goudkleurig is
ingrediënten : chipolata worsten of merguez worsten - bladerdeeg - gesmolten boter bereiding : verwarm de oven op 180 à 200 graden , bak de worsten in enkele minuten bruin , haal uit de pan en dep ze droog met keukenpapier , rol de worsten in een op maat gesneden velletje bladerdeeg , bestrijk met gesmolten boter , bak de worstebroodjes 20 minuten in de oven en serveer meteen
ingrediënten : 1 lamsboutsnede - 1 ajuin - 1 teentje look - peper en zout - 1 klontje boter - bruine maizena bereiding : snij de ajuin in reepjes , kruid het vlees met peper en zout , laat de boter goed heet worden enn bak langs èèn kant bruin , draai om en voeg de ajuin en look toe , bak de andere kant , neem het vlees uit de pan en houd warm , voeg een beetje water bij de ajuin en laat nog een paar minuutjes stoven , bind met bruine maizena
ingrediënten : 4 stevige tomaten - 250 gram gehakt - 1 ei - chaplure - 1 sjalotje fijngesneden - 1/2 koffielepel provençaalse kruiden - 3 eetlepels water - 1 eetlepel olijfolie bereiding : snij de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit , strooi er wat zout in en draai om , meng het gehakt met ei , chaplure , sjalotje en provencaalse kruiden , vul de tomaten met het gehaktmengsel , meng het water met de olijfolie in een ovenschotel schik hierin de gevulde tomaten , bak de tomaten 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
ingrediënten: 200 gram tagliatelle - 150 gram gerookte ham - 1 teentje look - 2 sjalotjes - peper - 1 potje kruidenkaas - 100 gram gemalen gryérekaas - 1/4 l light room - fijn gesneden bieslook bereiding : kook de tagliatelle in gezouten water met een scheutje olijfolie , sjalotjes en look fijn snijden , snij de ham in reepjes en samen met de sjalotjes en look aanfruiten in de wok met een beetje olijfolie , de wok blussen met de room , kruidenkaas bijvoegen en goed mengen , de tagliatelle bij de saus doen ook de bieslook , in diepe borden schikken en afwerken met de gemalen kaas
ingrediënten : vierkante sneden brood - sneetjes jonge kaas - sneetjes gekookte hesp bereiding : neem een snede brood een snede hesp , 2 sneden kaas terug een snede hesp , dek af met een snede brood en steek tussen de grill
ingrediënten : 500 gram wortels - 1 grote ajuin - 1 liter water - 2 kippeblokjes - 1 teentje knoflook of wat lookpoeder - laurier - 1 klontje boter bereiding : smelt de boter en fruit de ui op middelmatig vuur , voeg hierbij de grof gesneden wortels en knoflook , laat even stoven en voeg het water de bouillonblokjes en het laurierblad toe ,breng aan de kook en laat op een zacht vuur gaar koken ongeveer 45 minuten , neem het laurierblad uit de soep en mix , kruid naar smaak met peper en zout
ingrediënten : 250 gr champignons in schijfjes - 2 tomaten ontvelt ontpit en in blokjes gesneden - 2 uien in fijne ringen - 1 teentje knoflook fijngehakt - 2 soeplepels olijfolie - 1 soeplepel tomatenpuree - scheutje witte wijn - half tasje water - laurierblad - takje thym - 1/2 groentenblokje - 1 snuifje suiker - zout en peper naar smaak bereiding : doe de olie in de pan en stoof de uiringen 10 minuten zonder te kleuren onder deksel , voeg alle overige ingrediënten toe en laat nog 10 minuten pruttelen , bind met een beetje maizena , laat afkoelen , lekker op een boterham of op een toostje
ingrediënten : 250 gram gehakt - 1 ei - paneermeel - 50 gram gemalen kaas naar keuze - ketchup - olie - 1 tomaat bereiding : oven voorverwarmen op 200 graden , het gehakt mengen met ei paneermeel en geraspte kaas , gehakt goed doorkneden en in de holtes van de muffinvorm duwen , de bovenkant van het gehakt gladstrijken en een beetje ketchup opsmeren , een plakje tomaat erop leggen en enkele druppels olie erover , in het midden van de oven schuiven en 25 minuten laten bruin en gaar bakken
ingrediënten : bloemkool - zout - peper -1 koffielepel kerriepoeder ( meer of minder naar smaak) -1 eetlepel bloem - melk -1 klont boter bereiding : kook de bloemkoolroosjes gaar , verhit de boter voeg bloem en kerriepoeder toe en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen , giet de melk er in gedeelten bij blijf roeren tot een gladde saus , voeg peper en zout toe , giet de bloemkool af en leg op een bord , schenk de saus erover
ingrediënten : 250 gram americain natuur , 1 koffielepel mosterd , 1 eetlepel mayonaise , 1 eierdooier , 1 eetlepel kappertjes of fijn gesneden augurken , 1 eetlepel worcestersaus ,1sjalotje fijn gesneden , peper en zout indien nodig , tabasco naar smaak bereiding : doe alle ingrediënten samen in een kom , meng met een vork breng op smaak met peper en zout , meng de kappertjes of augurken erdoor tip : maak de bereiding niet te lang op voorhand
ingrediënten : 2 kalkoen onderbouten , 1 ajuin , boter , kipkruiden , 1 eetlepel tomatenpuree , bereiding : bestrooi de bouten met kipkruiden , bak de kalkoenbouten rondom bruin voeg op het laatste de in stukjes gesneden ajuin bij en laat even meebakken , voeg tomatenpuree en een beetje water bij , laat 45 minuten zachtjes garen , haal het vlees uit de pan en bind de saus indien nodig met een weinig maizena
Ik ben Carine
Ik ben een vrouw en woon in Deinze (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 09/07/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: eenvoudige gerechten bereiden - fietsen.