Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Bekijk de resultaten

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    09-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel


    Gevulde en gebraden eendenfilet, wortelmousse, blini’s van aardappel 

    Voor 4
    personen;
    • 2sjalotten, 2eendenfilets Label Rouge (ong. 250g per stuk)
      30 g gekonfijte citroenreepjes (afdeling gedroogd fruit)
      1/2 bosje platte peterselie, 1 takje rozemarijn,1 eetlepel olijfolie
      500 g wortelen, 50 g gezeefde bloem
    • 20 cl lightroom 20% vet, 1 afgestreken koffielepel ras el hanout
    • 400 g bloemige aardappelen, 2eitjes, 10 stengels bieslook
    • 20 g boter, zout, versgemalen zwarte peper

               

    Bereiding;

    1. Kook de geschilde aardappelen gaar. Plet ze met 10 cl lightroom.
    2. Voeg dan de bloem toe, kruid met peper en zout en meng. Doe er de eieren een voor een bij en meng goed. Voeg de fijn gehakte bieslook toe. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan. Doe 3 x 1 gulle lepel beslag in de koekenpan en laat ruimte tussenin. Bak 2 min. op een zacht vuur. Draai de blini’s om en bak nog 1 min.
    3. Kook de in schijfjes gesneden wortelen. Maak er puree van met 10 cl lightroom, de ras el hanout, peper en zout.
    4. Verwarm de oven voor op 210°C – gas 7.
    5. Snij het vet van de eendenfilets kruiselings in zonder het vlees te raken. Hak de sjalotten en citroenreepjes fijn en stoof ze zachtjes in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Giet het mengsel in een kom zodra de sjalot glazig is. Hak de peterselie- en rozemarijnblaadjes fijn en meng ze met de sjalot.
    6. Strijk het mengsel op een eendenfilet. Leg de andere filet op het haksel. Bind toe. Leg in een ovenschaal met 10 cl water. Zet 35 min. in de oven. Draai en overgiet het gebraad af en toe. Haal uit de oven en laat nog 10 min. afgedekt rusten (warm houden). Snij de filets en serveer ze met de blini’s en wortelpuree.


      bron; Delhaize.be

    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:eend, citroen, peterselie, wortelen, room, aardappelen, bieslook,
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 voedingsmiddelen die u een superboost geven


    15 voedingsmiddelen die u een superboost geven

    Ze zijn het neusje van de zalm, de superkampioenen op het vlak van vitaminen, mineralen en antioxidanten. En laat de meesten dan ook nog eens de smaakpapillen verwennen. Een keukenlijstje van 15 superfoods om te bewaren.

    1. Broccoli tegen kanker

    Broccoli staat bekend om zijn beschermende effect op de cellen en dus op de ontwikkeling van kanker. Dat geldt ook voor andere koolsoorten maar broccoli steekt erbovenuit door zijn hoge doses sulforafaanglucosinolaat (SGS), een stof die de natuurlijke ontgifting van het lichaam stimuleert. Verder bevat deze licht verteerbare groente veel vitamine B en vooral C (een gekookte broccoli bevat dubbel zoveel vitamine C als een sinaasappel). Broccoli is ook rijk aan kalium, magnesium, ijzer, zink, selenium en cabagine (of vitamine U), een ontstekingsremmende stof die de slijmvliezen van maag en darmen beschermt.

    Bereidingstips: broccoli kunt u best stomen of kort laten schrikken in kokend water, dan verliest hij minder van zijn potentie. U kunt broccoli ook rauw serveren als aperitiefhapje met een dipsaus, verwerken in soep en puree, of mengen met verse kruiden.

    2. Tomaat tegen prostaatkanker

    De tomaat dankt haar adelbrieven aan het bijzonder hoge gehalte aan lycopeen, een belangrijke antioxidant. Vooral bij tomaten die warm of bereid worden geserveerd, zet lycopeen zich goed vrij en werkt het preventief tegen de ontwikkeling van prostaatkanker maar ook tegen andere carcinogenen als baarmoeder-, darm- en maagtumoren. Hoge doses lycopeen zorgen er immers voor dat schadelijke vrije radicalen uit het lichaam worden afgevoerd. De tomaat bevat ook veel vitamine B en C en mineralen als kalium, fosfor en magnesium.

    Bereidingstips: vooral warm of bereid speelt de tomaat ten volle haar gezondheidstroeven uit. Dat kan in tomatensap, soep, puree, zelfgemaakte ketchup of andere sauzen.

    3. Blauwe bes als vitaminekampioen

    De blauwe bes wordt door voedingsdeskundigen omschreven als de koningin der bessen. De supervrucht bevat dan ook recordgehaltes aan vitamine B en C en is rijk aan pterostylbeen, een belangrijke antioxidant die beschermt tegen kanker. Blauwe bessen verminderen ook het risico op hartziekten en werken ontstekingsremmend. Door de band geldt bij vruchten de vuistregel: hoe meer kleur ze hebben, hoe hoger hun antioxidantengehalte.

    Bereidingstips: tijdens het zomerseizoen kunt u ze vers eten, maar de rest van het jaar zijn ze ook in diepvriesvorm te krijgen. Die is even lekker en rijk aan

    4. Rode biet voor de lever

    Deze bordeauxkleurige groente heeft zijn superstatus te danken aan zijn hoge gehalte aan bioflavonoïden, bètacaroteen, vitamine B en C, calcium, fosfor en ijzer. Die combinatie stimuleert de zuiverende werking van de lever, verhoogt de weerstand en helpt - dankzij het ijzergehalte - om bloed-armoede te bestrijden. En omwille van luteïne varen ook de ogen er wel bij.

    Bereidingstips: versnij wat rode biet bij sla, in combinatie met look en peterselie. Of verwerk ze in een koude gazpacho.

    5. Granaatappel tegen veroudering

    Ook de granaatappel is een antioxidantenkampioen en is rijk aan beschermende polyfenolen. Dat maakt van de granaatappel een ideale anti-aging handlanger, of beter, een bondgenoot om in optimale conditie ouder te worden. Hij beschermt tegen hoge bloeddruk, cardiovasculaire risico's en doet dienst als ontstekingsremmer.

    Bereidingstips: de granaatappel wordt vooral als sap gedronken, maar let wel op voor teveel toegevoegde suikers. De vrucht zelf is ook lekker in slaatjes en fruitsla.

    6. Waterkers tegen kanker

    Een groente die vaak over het hoofd wordt gezien maar wel degelijk zijn plaats verdient in het rijtje van de supervoeding is waterkers. Verwant aan broccoli, beschermt ook waterkers tegen kanker dankzij de hoge aanwezigheid van glucosinolaat en PEITC (fenylethylisothiocyanaat). Deze stof geeft de plant haar typische, wat pikante smaak en verhoogt de weerstand tegen bepaalde kankerveroorzakende stoffen. Verder bevat waterkers ook hoge dosissen carotenoïden (provitamine A), vitamine B, C, D, E.

    Bereidingstips: waterkers is een prima smaakgever die zich met tal van gerechten laat mengen. U kunt er soepen en sauzen mee op smaak brengen. Lekker is de combinatie met vis, zoals zalmtartaar.

    7. Gember tegen misselijkheid

    Zingibereen, een soort etherische olie in de gemberwortel, is de werkzame stof die ervoor zorgt dat gember de spijsvertering een handje toesteekt. Gember in een gerecht is een goed idee voor wie af te rekenen heeft met spijsverteringsproblemen of misselijkheid.

    Bereidingstips: de gemberwortel laat zich perfect verwerken in wokgerechten maar smaakt net zo goed in zoete gerechten als koekjes of cake.

    8. Guarana om het lichaam te boosten

    De guaranabes is afkomstig uit Zuid-Amerika en werkt dankzij haar hoge cafeïnegehalte erg stimulerend. De bes, die vaak wordt verwerkt in supplementen, is geliefd bij sporters en mensen die zware fysieke inspanningen moeten leveren. Ze bevat ook veel tannine en magnesium, is goed voor het centrale zenuwstelsel en bevordert de alertheid en het geheugen. Kortom, ze boost de prestaties van het hele lichaam.

    Bereidingstips: de bes wordt vooral verwerkt in fris- en energiedranken. Guarana geeft een zachte smaak, tussen vanille en sinaasappel.

    9. Spinazie ter bescherming van hart en ogen

    Popeye had gelijk dat hij regelmatig een blik van het groene goedje opentrok, al deed hij dat niet om de juiste reden. Niet ijzer is de grootste troef van spinazie, wel de hoge doses carotenoïden waaronder luteïne, een stof die ook voorkomt in wortelen en rode vruchten en die onze ogen en dus ons gezichtsvermogen beschermt. Verder is spinazie bijzonder rijk aan foliumzuur, vitamine B en C, kalium, mag-nesium, zink, selenium. Dat maakt van spinazie een goede bewaker van hart en bloedvaten. De groente bevat ook nog chlorofyl, een belangrijke ontgifter omdat hij schadelijke stoffen aan zich bindt.

    Bereidingstips: spinazie kunt u natuurlijk koken, maar smaakt ook perfect als u ze licht roerbakt in de wok, in combinatie met mozzarella en wat olijfolie bijvoorbeeld. De blaadjes laten zich ook rauw welgevallen: u kunt ze rauw mixen in een slaatje.

    10. Groene thee als superantioxidant

    Dankzij een hoog gehalte aan polyfenol, catechine en cafeïne is groene thee een uitstekende antioxidant. Hij helpt de cholesterol en de bloeddruk te verlagen en is een ont-stekingsremmer. Er zijn ook heel wat aanwijzingen dat groene thee een preventief effect heeft op hersenziekten als alzheimer en parkinson.

    11. Rode paprika als vitaminebom

    Rode paprika bevat een bom aan vitamine C en stoffen als bioflavonoïden en carotenoïden. Die werken als antioxidant, als ontstekingsremmer, en bevorderen een goede bloedsomloop.

    Bereidingstips: paprika laat zich zowel koud als warm serveren. U kunt ze bereiden in de oven gevuld met gehakt, in een ratatouille, een groentestoofpotje of in een slaatje.

    12. Veenbessen voor de urinewegen

    Veenbessen zijn een van de meest bestudeerde vruchten ter wereld. De Amerikaanse FDA erkent dat veenbessen efficiënt werken tegen steeds terugkerende cysten. De aanwezigheid van tannine zorgt ervoor dat de bessen heilzaam zijn tegen urineweginfecties. Ze hebben een ontsmettend effect. Wie gevoelig is voor blaas- of urinewegproblemen, zet best regelmatig een cranberriesapje klaar.

    Bereidingstips: veenbessen laten zich lekker smaken bij wild, maar ook als sapje of smoothie.

    13. Medicinale paddenstoelen tegen virale infecties

    De bekendste in deze familie zijn shiitake en reishi. Ze zijn rijk aan polysacharide, vitamine D, C en B, ijzer, zink en selenium. Die combinatie staat garant voor een antivirale, antibacteriële en schimmelwerende werking, een versterking van het immuunsysteem en als preventie tegen tumoren.

    Bereidingstips: door zijn vaste structuur is de shiitake zeer geschikt voor allerlei roerbakgerechten. U kunt hem ook blancheren bij een slaatje of pasta.

    14. Mangosteen tegen allergie

    Deze paarse bes afkomstig uit Zuidoost-Azië bevat xanthonen, een stof die protectie biedt tegen kanker, ontstekingen en die allergische reacties helpt te bestrijden. Xanthonen verminderen de vrijgave van histamine, dat allergie veroorzaakt. De smaak lijkt op die van de lychee.

    Bereidingstips: meestal wordt mangosteen als sapje gedronken of in supplementvorm genomen.

    15. Gojibes voor de bloedsuikerspiegel

    De Chinezen schrijven deze kleine rode bes, die ook boksdoorn wordt genoemd, allerlei geneeskrachtige eigenschappen toe. Hoewel niet alles wetenschappelijk bewezen is, heeft de gojibes duidelijk wat in haar mars. Ze bevat polysachariden, carotenoïden en licopeen die de lever beschermen, de immuniteit bevorderen en helpen bij het onder controle houden van de bloedsuikerspiegel (belangrijk voor diabetici) en het cholesterolgehalte.

    Bereidingstips: in gedroogde vorm kunt u gojibessen toevoegen aan yoghurt, ontbijtgranen of fruitsla. Het sap wordt verwerkt in cocktails.



    bron; knack.be 
    Auteur : Kari Van Hoorick


    Categorie:WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID
    Tags:Gojibes, mango, paddestoelen, veenbessen, paprika, thee, spinazie, guaranabes, gember, waterkers, granaatappel, rode biet, broccoli, tomaat, blauwe bes,
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met aardappelen en gehakt


    Ovenschotel met aardappelen en gehakt

    Voor
    4 personen

    1 kg bloemige aardappelen, 500 g gemengd gehakt
    150 g gerookte spekblokjes, 1 ui, 50 g geraspte kaas
    2 dl melk, 50 g boter, vers geraspte nootmuskaat
    2 geperste knoflookteentjes, peper en zout.

                                     
    Bereidingswijze;

    Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
    Bak vervolgens de spekblokjes in een koekenpan. Vul aan met de fijngesneden ui en knoflook, waarna u het gehakt toevoegt en deze korrelig bakt.
    Laat eventueel uitlekken in een zeef om het overtollige vet te verwijderen.
    Giet nu de aardappelen af en laat ze uitdampen.
    Verwarm de melk samen met de boter in een pan.
    Haal de aardappelen door een roerzeef en roer er het boter-, melkmengsel bij. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in en verdeel er de spekblokjes en het gehakt over.
    Dek hierna af met de puree en strooi er, als laatste, de kaas over.
    Zet 30 min in een voorverwarmde oven van 200°C.




    Bron; flandria.be


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappel, gehakt, spek, kaas,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met sugarsnaps, tomaat en garnalen in kerriesaus



    Penne met sugarsnaps, tomaat en garnalen in kerriesaus


    Voor 2 personen;
  • 200 gram garnalen, 150 gram penne, 200 gram sugarsnaps
  • 2 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui (gesnipperd), 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 150 ml kookroom, zout, 5 kleine tomaatjes (gehalveerd)
  •                                     Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Bereiding; 20-30 min.

    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de sugarsnaps toe en kook ze met de pasta gaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan met een dikke bodem en fruit de ui heel zachtjes glazig. Roer de kerriepoeder erdoor en voeg de kookroom toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Verdun de saus eventueel met een beetje van het pastakookvocht en laat de saus 3 minuten zachtjes sudderen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en leg de tomaten er met de snijkant naar beneden in. Bak de tomaten 3 minuten, keer ze na 2 minuten. Schep de garnalen door de kerriesaus en warm de saus nog heel even door. Giet de pasta met sugarsnaps af en verdeel dit over twee warme diepe (pasta)borden. Schep de garnalen met kerriesaus op de pasta en leg daarna de tomaatjes erop. Serveer direct.

    Tip: neem in plaats van sugarsnaps peultjes of broccoli.
    Kook deze groenten maar 3-4 minuten met de pasta mee.



    Bron; visrecepten.be


    Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
    Tags:pasta, penne, sugarsnaps, ui, room, tomaat,
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met appelmoes


    Kip met appelmoes

    1 middelgrote kip, 4 stoofappelen, 1 eetlepel suiker

    droge witte wijn, 1 citroen, een scheutje calvados

    Voor de kippenkruiden

    1 kl kerriepoeder, 1 kl paprikapoeder, 1 kl gemberpoeder,

    een halve kl zout,
    een halve kl gemalen zwarte peper,

    een scheutje arachideolie.

                        
    Bereiding;

    Meng de droge specerijen en roer er olie door tot je een smeuïg papje krijgt. Wentel de kip door deze specerijenpasta.

    Leg de kip op een ovenrooster en zet in een oven op 180°C met een braadslee er onder om de afdruipende vetten op te vangen. Giet regelmatig wat braadvocht over de kip. De kip is gaar wanneer het vocht dat eruit loopt, helder is.

    Schil intussen de appelen, snijd ze in 4 en verwijder het klokhuis. Doe ze in een kookpan met wat suiker, een scheutje witte wijn en enkele druppels citroensap. Laat de appelen loskoken en werk naar smaak af met calvados.

    Snijd de kip in stukken en serveer met de appelmoes en kroketjes.



    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:WILD & GEVOGELTE
    Tags:kip, appelen, kippekruiden,
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf verrassende valkuilen van een restaurantbezoek



    Vijf verrassende valkuilen van een restaurantbezoek    

    Mannen en vrouwen die op hun lijn letten zullen geen calorierijke maaltijden bestellen op restaurant, maar ook lichte gerechten kunnen slecht zijn voor je figuur.
    Vijf verrassende restaurantvalkuilen op een rij.
         

    Valkuil 1: Salades Slaatjes zijn het perfecte gerecht voor wie lijnt, maar lang niet alle combinaties zijn ook werkelijk goed voor je figuur. Een slaatje met geitenkaas, noten en een vette dressing loopt makkelijk op tot 500 calorieën. Wat je kan doen:Vraag om de dressing apart te serveren zodat je zelf kan beslissen hoeveel je ervan over je slaatje sprenkelt.

                                                     Fotos; Shutterstock 
    Valkuil 1: Salades

    Slaatjes zijn het perfecte gerecht voor wie lijnt, maar lang niet alle combinaties zijn ook werkelijk goed voor je figuur. Een slaatje met geitenkaas, noten en een vette dressing loopt makkelijk op tot 500 calorieën.

    Wat je kan doen: Vraag om de dressing apart te serveren zodat je zelf kan beslissen hoeveel je ervan over je slaatje sprenkelt.
     
     Valkuil 2: GroentenVeel koks bakken hun groenten in de pan met veel boter of olie om de smaak intenser te maken. In sommige gevallen voegen ze er zelfs spek aan toe.Wat je kan doen:Vraag aan de ober of de kok je groenten droog wil bereiden, dus zonder calorierijke sausjes.

    Valkuil 2: Groenten

    Veel koks bakken hun groenten in de pan met veel boter of olie om de smaak intenser te maken. In sommige gevallen voegen ze er zelfs spek aan toe.

    Wat je kan doen: Vraag aan de ober of de kok je groenten droog wil bereiden, dus zonder calorierijke sausjes.   

     Valkuil 3: De kokJij mag dan wel calorieën tellen, de meeste koks houden zich daar niet mee bezig. Integendeel, ze gebruiken room, boter, zout en vet om hun ingrediënten extra lekker te maken. En dat komt je figuur niet ten goede. Wat je kan doen:Vraag op voorhand of er boter of room in het gerecht zit dat je wil bestellen. Die informatie staat immers niet op de menukaart. Kies desnoods voor een lichtere maaltijd als de kok de calorierijke ingrediënten gebruikt.

    Valkuil 3: De kok

    Jij mag dan wel calorieën tellen, de meeste koks houden zich daar niet mee bezig. Integendeel, ze gebruiken room, boter, zout en vet om hun ingrediënten extra lekker te maken. En dat komt je figuur niet ten goede.

    Wat je kan doen: Vraag op voorhand of er boter of room in het gerecht zit dat je wil bestellen. Die informatie staat immers niet op de menukaart. Kies desnoods voor een lichtere maaltijd als de kok de calorierijke ingrediënten gebruikt.   
    Valkuil 4: OlijfolieOp restaurant krijg je tijdens het wachten soms een mandje brood en een potje olijfolie. Vaak dompel je een sneetje helemaal onder omdat je denkt dat olijfolie gezond is, maar het blijft uiteraard een vet. Brood absorbeert de olie bovendien heel goed waardoor je per sneetje zo’n 190 calorieën opneemt. Wat je kan doen:Schep met je vork wat olijfolie uit het potje en besprenkel je broodje ermee. Zo krijg je toch wat extra smaak, maar beperk je het aantal calorieën.

    Valkuil 4: Olijfolie

    Op restaurant krijg je tijdens het wachten soms een mandje brood en een potje olijfolie. Vaak dompel je een sneetje helemaal onder omdat je denkt dat olijfolie gezond is, maar het blijft uiteraard een vet. Brood absorbeert de olie bovendien heel goed waardoor je per sneetje zo’n 190 calorieën opneemt.

    Wat je kan doen: Schep met je vork wat olijfolie uit het potje en besprenkel je broodje ermee. Zo krijg je toch wat extra smaak, maar beperk je het aantal calorieën.     

     Valkuil 5: PortiesKleine porties lijken goed voor je lijn, maar ze zijn niet altijd onschuldig. Bijvoorbeeld: je bestelt enkele hapjes in plaats van een voorgerecht en je krijgt veel vetten binnen.Wat je kan doen:Opteer voor gezonde hapjes zoals rauwe groenten. Vul eventueel aan met appetizers met proteïnen, dan krijg je alsnog een vol gevoel.

    Valkuil 5: Porties

    Kleine porties lijken goed voor je lijn, maar ze zijn niet altijd onschuldig. Bijvoorbeeld: je bestelt enkele hapjes in plaats van een voorgerecht en je krijgt veel vetten binnen.

    Wat je kan doen: Opteer voor gezonde hapjes zoals rauwe groenten. Vul eventueel aan met appetizers met proteïnen, dan krijg je alsnog een vol gevoel.
       

    Foto's; Shutterstock
    bron; nieuwsblad.be

    Categorie:CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN,
    Tags:olijfolie, rauwkost, brood,
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse kippensoep met Brugge Oud en ham


    Gentse kippensoep met Brugge Oud en ham 

    Voor 4 personen; 
             
    1 liter kippenbouillon
    15 cl blond bier van hoge gisting (bv. Brugse Tripel, Watou Tripel, Ename)
    1 prei, 1 wortel, 1 groene selder, 150 g gekookte ham
    200 g Brugge Oud, 15 cl room, cayennepeper en zout.

                        

    Bereidingswijze; 20- 40 min.

    De groenten fijn snijden en stoven in de boter.
    De kippenbouillon en het bier eraan toevoegen en +/- 30 minuten laten koken.
    Kruiden met cayennepeper en zout.
    De ham en de Brugge Oud in kleine blokjes snijden en in een soepterrine doen
    samen met de room.
    De kokende bouillon eraan toevoegen. 

    Tip;
    De ham kan ook vervangen worden door gebakken blokjes van kippenfilets.



    blog; kazenvanbijons.be


    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:blond bier, prei, wortel, selder, ham, kaas, room,
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalencocktail met mango en limoendressing



    Garnalencocktail met mango en limoendressing

    Voor 4 personen;

  • 250 gram garnalen, 1 mango,2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel versgehakte bieslook, limoendressing
  • 1 bekertje (125 ml) crème fraîche, 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel droge sherry of witte wijn
  • versgemalen peper,blaadjes (veld)sla, plakjes citroen.   
  •                               
                       Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Bereiding; 20 min.

    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes. Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de garnalen. Meng voor de dressing crème fraîche, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper. Schik de blaadjes sla in coupes. Schep de dressing luchtig door de garnalencocktail, verdeel deze over de sla en garneer met plakjes citroen.



    Tip:
    Vervang mango door meloen, nectarine of perzik.




    bron; visrecepten.be


    Categorie:VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE,
    Tags:garnalen, mango, bleekselderij, bieslook, veldsla,
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoekjes


    Ontwaken en ontbijten met vers gebakken havermoutkoekjes.
    Jeroen durft te wedden dat vers gebakken havermoutkoekjes en een smeuïge mix van verse kaas en bananen goed zullen scoren.
    Ook als vieruurtje kan je dit op de tafel zetten. Probeer het eens…

    Havermoutkoekjes

    Voor 4 personen:
    130 g havermout ,
    125 g zachte boter (op kamertemperatuur),
    210 g suiker , 100 g bloem, 1 vanillestokje, 1 ei .
           

       
      Foto's; Hobbyfotografie J & G    

      Bereiding;
    • Weeg alle ingrediënten zorgvuldig. Doe de havermout, de bloem, de suiker en de malse boter in de mengbeker van je keukenmachine.
    • Druk de vanillestok eerst even plat en snij hem daarna overlangs in twee. Schraap met een mespunt alle zwarte zaadjes uit de peulen en doe ze zorgvuldig in de mengpot.
    • Voeg tenslotte het ei toe.
    • Monteer de klopper op de machine en laat het toestel rustig draaien. Na een dikke minuut ontstaat er al een homp koekjesdeeg.
    • Neem de vlakke ovenplaat erbij en leg er een vel bakpapier op of een bakmat van siliconen.
    • Verwarm de oven voor op 175°C.
    • Rol kleine porties deeg tot balletjes van zo’n 2 centimeter diameter. Leg ze op het vel bakpapier (of het bakmatje) en druk ze plat tot dunne ronde koekjes van zo’n 6 cm diameter. Op een standaard bakplaat kan je zo’n 16 koekjes leggen.
    • Tip: Bewaar het koekjesdeeg voor later.
      Indien je het wil bewaren, rol het deeg dan als dikke worsten in vershoudfolie. Laat ze afkoelen in de koelkast (of vries ze in) en snij het deeg nadien met een heet mes in dunne ronde plakjes.
    • Bak de koekjes gedurende ongeveer 25 minuten in de hete oven van 175°C.
    • Laat de koekjes afkoelen zodat ze extra krokant worden.

      Tip;
      de suiker kan vervangen worden door 20 a 25 gram stevia.

    bron; een.be

       

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:Havermout, bloem, suiker, boter,
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccolisoep met zalm


    Broccolisoep met zalm

    Voor 6 personen

    • 1 kg broccoli, 2 sjalotjes, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook
      1 citroen, 1 l groentenbouillon
      1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden Light
      300 g zalmsnippers, versgemalen peper en zout

                             Foto van Broccolisoep met zalm

    Bereiding;
    Snijd de roosjes broccoli van de stronk.
    Hak de sjalotjes en de knoflook heel fijn.
    Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak hierin de fijngesneden
    sjalotjes en de knoflook.
    Voeg dan de broccoliroosjes toe en bak het geheel op een
    matig vuur nog ca. 10 minuten.
    Voeg de groentenbouillon toe en laat de broccolisoep
    in 10 minuten gaar worden.

    Zet de staafmixer in de soep en pureer deze grof zodat er nog
    stukjes broccoli zichtbaar zijn.

    Verdeel vlak voor het serveren de Boursin en de zalmsnippers
    in 6 soepkommen/borden en breng deze verder op smaak
    met versgemalen peper en zout.

    Tip; enkele druppels olijfolie geeft een mooi effekt.


    bron; smaakexperience.com

    Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
    Tags:broccoli, sjalot, olifolie, look, citroen, groentebouillon, boursin, zalm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas


    Aardappellasagne met spinazie en verse zachte kaas

    Voor 4 personen:

    8 Vastkokende aardappelen, 400 g spinazie

    700 g verse zachte kaas, 200 g gemalen kazen

    3 dl melk, 50 g bloem,70 g boter, 1 el olijfolie, peper en zout

                      
    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Stoof de spinazie in de olijfolie. Kruid met peper en zout en knijp goed uit.

    Meng er de uitgelekte ricotta onder. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van 3 mm. Beboter een ovenschaal met de helft van de boter. Leg er een laag aardappelplakjes in. Spatel er vervolgens een laag (1 cm) van het spinaziemengsel op. Herhaal dit tot de ingrediënten zijn opgebruikt. Smelt de rest van de boter. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en blijf roeren tot je een roux krijgt. Doe er vervolgens melk bij en laat al roerend doorkoken tot de saus gebonden is. Kruid met peper en zout en meng er de gemalen kaas onder. Giet de kaassaus over de lasagne en bak hem gedurende 20 min. in de oven. Serveer meteen.

    Tip; De verse zachte kaas kan je eventueel vervangen door ricotta .




    bron; nieuwsblad.be


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:aardappel, spinazie, kaas,
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met witloof, tijm en spek


    Ovenschotel met witloof, tijm en spek



    Voor
    4 personen;

    4 stronkjes witloof, 6 sneetjes droog gezouten spek
    12 krielaardappelen, 6 takjes verse tijm, 6 blaadjes laurier
    10 knoflookteentjes, gepeld, 4 el olijfolie, peper en zout

                        

    Bereidingswijze;

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel het witloof en verwijder de buitenste bladeren en de harde kern. Snij het overlangs in twee.
    Spoel de aardappelen en snij ze overlangs doormidden.
    Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg er het witloof in, samen met de aardappelen, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Dek af met alumiumfolie en bak 30 minuten.
    Snij het spek in reepjes en strooi ze over het witloof. Plaats onafgedekt terug in de oven en bak nog eens 30 minuten tot het spek knapperig is. Serveer onmiddellijk.





    bron; mijnflandria.be


    Categorie:AARDAPPELGERECHTEN
    Tags:witlof, spek, aardappels, tym, look,
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muffins met yoghurt, citroen en bosbessen


    Muffins met yoghurt, citroen en bosbessen

    De bosbes is vezelrijk en zit boordevol vitamine E, antioxidanten en
    natuurlijke suikers. Lekker van smaak en goed voor je lijf.
    Nodig je vriendinnen uit met eigengemaakte muffins en veel tijd om
    bij te praten, wordt het vast een succes.

    Nodig:

    150 gm Bosbessen, (diepvries) 250 gm Bloem, 2 blokje(s) Bakkersgist

    2 middelgroot Ei, 100 gm Witte suiker, 1 stuk(s) Vanillestokje

    1 portie(s) Citroen, 7 eetlepel(s) Olijfolie

    300 gm Yoghurt, 0% v.g., naturel, 1 eetlepel(s) Poedersuiker 

                                    

    Voorbereiding <25 min.
    Bereidingswijze:
    < 30min.

    Zeef de bloem met het gistpoeder en een 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat.

    Meng de eieren, de suiker, het merg van een vanillestokje, de geraspte
    schil van 1 citroen, 100 ml plantaardige olie en 300 g yoghurt (0% v.g.).
    Doe er de bloem bij. Voeg 150 g ontdooide bosbessen toe.

    Schenk het deeg in muffinvormpjes bedekt met papieren vormpjes.
    Laat 25-30 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C.

    Bestuif voor het opdienen met poedersuiker.  


    bron; telegraaf.nl

    Categorie:TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a.
    Tags:bosbessen, bloem, gist, ei, suiker, vanillestokje, citroen, olijfolie, yogurt,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijnenfilet, Gerookte Zalm,Champignons, Prinsessenbonen en Belle de Fontenay


    Konijnenfilet met gerookte zalm, Parijse champignons, prinsessenbonen en Belle de Fontenay

     Voor 4 personen:
    4 konijnenfilets, 4 el olijfolie, 1 sjalot
    8 grote Parijse champignons, 160 g geblancheerde prinsessenbonen
    8 Belle de Fontenay-aardappelen (ongeschild in dunne schijven gesneden)
    1,5 dl droge witte wijn, 3 dl konijnen- of kippenbouillon
    1 dl room, 2 grote sneden gerookte zalm (in snippers), peper en zout 

                                    
                               
    Bereidingswijze
    Bak de filets in hun geheel krokant rosé in olijfolie. Houd warm. Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en stoof de fijngehakte sjalot, champignons, prinsessenbonen en aardappelschijven erin aan. Bevochtig met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Doe de bouillon erbij en laat opnieuw inkoken tot de aardappel gaar is.

    Doe het konijnenvlees, de room en de helft van de gerookte zalm erbij en laat nog enkele minuten doorwarmen. Kruid met peper en zout. Serveer met de rest van de zalmsnippers op vier warme borden.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:VLEESGERECHTEN,
    Tags:Konijn, Ajuin, Bonen, Champignons, Wijn, Bouillon, Room, Zalm,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medaillons van hert of ree met grove mosterd en avocado

    Medaillons van hert of ree met grove mosterd en avocado

    Gebruik in je eten goed veel knoflook het geeft veel smaak en verlaagt de bloeddruk en het cholesterolniveau. De smaakmaker activeert immuniteit, verlicht allergieën, reduceert een lage bloedsuikerspiegel en bevordert de bloedcirculatie.


    Voor 4 personen;
    4 el olijfolie, 4 medaillons à 250 g van hert of ree, 100 g boter,
    2 uien gehakt, 150 g grove mosterd, 50 ml brandewijn, 500 ml verse room,
    80 ml honing, 100 g bieslook gehakt, 250 g cherrytomaatjes,
    2 tenen knoflook geperst, 100 g basilicum gehakt, 1 avocado in schijfjes,
    200 g koriander gehakt,

                                     
      Bereiding; 30min.

      Verwarm 3 el olie in een pan met dikke bodem. Wrijf medaillons in met zout en zwarte peper. Bak ze 2 minuten tot ze bruin kleuren en leg dan op elke medaillon een blokje boter. Neem medaillons uit pan als ze rosé zijn en hou ze warm.

      Fruit uien in dezelfde pan. Voeg mosterd en brandewijn toe, en flambeer het (let op: zet afzuigkap uit). Voeg honing toe, daarna room, laat de saus inkoken. Voeg bieslook toe en neem pan van vuur. Bak in aparte pan tomaatjes met knoflook tot ze zacht zijn, roer basilicum erdoor. Laat tomaatjes uitlekken.

      Leg vlees in midden van bord. Leg er wat avocadoschijfjes op en giet saus erover. Leg tomaatjes eromheen en garneer met koriander. Lekker met aardappelpuree en seizoensgroenten.


      Recept uit Topkoks voor thuiskoks

      bron; telegraaf.nl


      Categorie:WILD & GEVOGELTE
      Tags:hert, ree, uien, mosterd, brandewijn, room, honing, bieslook, tomaten, look, basilicum, avocado, koriander,
      28-11-2012
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast met tartiflette




      Toast met tartiflette


      voor
      4 personen;
                
      4 mooie sneden boerenbrood, 100 g aardappelen
      4 sneden Passendale Prelude, 2 dl droge witte wijn,  blokje gevogeltebouillon
      1 takje rozemarijn, 1 sjalot, 50 g boter, 12 fijne sneden Grison-ham
      peper en zout

                  

      Bereidingswijze;10+5min.

      Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Schil en hak de sjalot fijn. Smelt de boter in een pan en voeg de sjalot toe. Wanneer de sjalot glazig gebakken is, voeg de aardappelen en de rozemarijn toe samen met de witte wijn en het verkruimelde bouillonblokje. Laat dit op een gemiddeld vuurtje stoven tot de aardappelen de witte wijn geabsorbeerd hebben. Rooster de sneetjes brood en beleg ze met de ham, de aardappelen en de Passendale-kaas.
      Plaats de belegde sneetjes brood in een warme oven (220°C) tot de kaas begint te smelten (gedurende 2 tot 3 min.). 

      Tip;
      gebruik zuurdesembrood met open kruim.



      bron; kazenvanbijons.be


      Categorie:KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK,
      Tags:brood, aardappel, kaas, grizon-ham,
      27-11-2012
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van bospaddenstoelen


      Soep van bospaddenstoelen


      Voor 4 personen;
      2 aardappelen, van het soort Nicola, in stukken gesneden
      350 g bospaddenstoelen (hoorn des overvloeds, cantharel, eekhoorntjesbrood, …) 
      dille, gesnipperd,
      1 1/4 l groentebouillon, 1kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier) 
      1 eetlepel olijfolie,
      1/2 theelepel paprikapoeder, 4 plakken bacon,
      in smalle reepjes gesneden,
      1 ui, versnipperd.

      Soep van bospaddenstoelen

      Bereiding;

      1. Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui, 1 minuut.
      2. Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Voeg zout en peper toe.
      3. Sluit de pan af met een deksel. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
      4. Bak de paddenstoelen 3 minuten in een pan.
      5. Voeg de paddenstoelen toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
      6. Verhit de bacon 2 minuten in de magnetron. Breek in stukjes.
      7. Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer met stukjes bacon en de gesnipperde dille.



        bron; delhaize.be

       


      Categorie:SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD,
      Tags:aardappel, bospaddestoelen, bacon,
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met zeekraal en venkel


      Kabeljauw met zeekraal en venkel

      Voor personen;
      4 stukken kabeljauwrugfilet met huid van 150 gram,
      1 grote venkelknol, 250 gram zeekraal,
      4 eetlepels (rijst- of arachide)olie.

                                  Kabeljauw met zeekraal en venkel
      Bereiding;20-30min.

      Verwarm de oven voor op 125˚C.
      Wrijf de kabeljauwfilets in met zout en peper. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en leg de kabeljauwfilets er op de velkant in. Bak 3 tot 4 minuten tot het vel krokant is. Keer de filets en bak de andere kant nog 1 minuut. Leg de kabeljauwfilets op een bord en laat ze in de oven in nog 10 minuten doorgaren. Halveer de venkelknol en snijd de helften in dunne repen. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de venkel en zeekraal in 3 tot 4 minuten beetgaar. Schep de groente of vier warme borden en leg de kabeljauwfilet met de velkant naar boven op de groente.



      bron; visrechepten.nl


      Categorie:VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN,
      Tags:kabeljauw, venkel, zeekraal, rijst,
      26-11-2012
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met spinazie, olijven en artisjokken


      Tagliatelle met spinazie, olijven en artisjokken


      Voor 4 personen:
      400 g tagliatelle, 250 g verse spinazie, 100 à 150 g zwarte olijven
      1 blik artisjokbodems, 50 ml droge witte wijn
      1 teentje knoflook, fijngehakt
      80 g geraspte parmezaan,1 el olijfolie

                          
      Bereidingswijze

      Kook de pasta al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Was de spinazie. Verwijder de stelen en de minder mooie bladeren. Laat uitlekken.

      Snij de artisjokbodems in stukjes. Fruit ze met de knoflook in 1 eetlepel olie. Overgiet met de wijn. Breng aan de kook.
      Voeg de spinazie toe en laat snel even slinken.
      Voeg de olijven toe en daarna ook de uitgelekte pasta.
      Breng op smaak. Dien op met de parmezaan.



      bron; weekend.knack.be

      Categorie:PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN,
      Tags:tagliatelle,spinazie, olijven,artisjok, look, parmezaan,
      25-11-2012
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Pieters-Woluwe heeft beste Brusselse wafels


      Sint-Pieters-Woluwe heeft beste Brusselse wafels

      In Sint-Pieters-Woluwe vind je de beste wafels van Brussel. Dat hebben jury en publiek beslist op de Brusselse wafelengang, een wafelbakwedstrijd tussen de Brusselse gemeenten. De wafels van Haren en Etterbeek strandden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

      Een jury had de smakelijke opdracht om het beste recept van het symbool van de Brusselse gastronomie te kiezen. De wafels werden beoordeeld op smaak, uitzicht en originaliteit. De deelnemers hadden zich geëngageerd om ieder 300 wafels te bakken.

      De Brusselse Wafelengang verwijst naar de 18e-eeuwse straat de Allée aux Gaufres, bekend om de vele wafelhuizen. Met het project wil de vzw vol-au-vent de Brusselse wafel opnieuw onder de aandacht brengen.

      De wafel van Sint-Pieters-Woluwe blonk uit op het vlak van presentatie, smaak en originaliteit en werd gegarneerd met chocolade, krieken (gekookt in kriekbier) en een mousse van speculaas.



      bron; de redaktie.be


      Categorie:WEETJES OVER VOEDING,
      Tags:wafels,


      >

      Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!