Zoveel ongedragen kledij hangt er gemiddeld in de kast
Aan een impulsief koopje hier en daar ontsnapt wellicht niemand, maar voor veel vrouwen stapelt de berg ongedragen kleding zich aardig op. De gemiddelde kleerkast zou maar liefst 400 euro aan overbodige dingen bevatten. Zonde van de zuurverdiende centjes, niet? Zeker als je hoort wat de redenen voor deze verspilling zoal zijn.
Die wanhopige "Ik heb helemaal niets om aan te doen" verliest alle krediet wanneer je de resultaten van een rondvraag bij meer dan 2.100 vrouwen boven de 18 bekijkt. Zo gaven de dames aan VoucherCloud toe dat ongeveer 20 procent van hun kleerkast ongedragen achterblijft. Omgerekend is dat goed voor gemiddeld 400 euro aan pure verspilling.
De drijfveren om deze kleding te negeren lijken voor heel veel vrouwen hetzelfde: 75 procent verkiest simpelweg andere dingen uit hun collectie terwijl 51 procent bepaalde kledij verbant nadat ze negatieve reacties kregen van hun partner of vriend(inn)en.
Op de vraag waarom ze deze ongedragen items niet gewoon terugbrengen naar de winkel antwoordde maar liefst 39 procent dat ze geen moeite willen doen. Pure luiheid is dus best kostelijk, zo blijkt.
Om je bankrekening te sparen en een overdosis overbodigheid in je kleerkast te vermijden, moet je strategisch aan de slag. Maak van je hart een steen en zwier alles uit de collectie dat je al een jaar niet meer hebt gedragen. Organiseer een ruilavondje met vriendinnen of geef je kleren een nieuwe kans in een tweedehandswinkel.
Voor de toekomst: stel een (mentale) inventaris van je kast samen vooraleer je gaat winkelen. Hak knopen door en beslis voor jezelf waar je écht nood aan hebt. Laat je vooral ook niet verleiden door zogenaamde superdeals of aanlokkelijke soldenkoopjes. (br.hln)
|