Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    26-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.556 Grens

    556 Grens

    Brigitte Raskin heeft een nieuw boek uit over de taalgrens. Zij beweert dat er in feite drie taalgrenzen zijn : een geografische, een sociale en een politieke.
    De gordel perikelen van de laatste editie illustreren ten voeten uit haar stelling.
    Ik heb ook zo eens een driedelige opdeling gemaakt, maar van het fenomeen groen. Ik moet dat eens dringend uitdiepen. Het ging over de echte groenen en Natuurpunt, de groene actiegroepen en de politieke groenen. Deze laatsten zijn die van het vermanend vingertje.

    26-10-2012 om 08:47 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.555 Polyvalent

    555 Polyvalent

    Op de redactie.be verschenen tot nu toe ongeveer 35 voorstellen voor de verkiezingen van 14 oktober.
    De reacties zijn maar magertjes. De hoogste score bedraagt amper een hondertal stemmers. Dat is een te verwaarlozen fractie van het stempotentieel. Bovendien wordt het reageren gemanipuleerd. Zo kreeg ik een oproep van Natuurpunt Meise, op aangeven van het Boskantcomité en de schepen die er woont, om positief te reageren op de industriezone van Westrode. De schepen keurde dat echter goed in het bestuursakkoord. Het comité gebruikte de legale middelen om te protesteren. Natuurpunt kreeg echte inspraak en bekwam dat er een brede groene zone rond komt en dat het niet vervuilend zou zijn. Bovendien komt er een veiliger kruispunt aan de afrit van de A12.
    Natuurpunt hoort zich op de vlakte te houden in dergelijke manipulaties. We zullen het niet hebben over consequentie in het bestuur en over het principe “niet in mijn achtertuin”.
    Zo kwamen enkele betere voorstellen die het algemeen belang dienen op het achterplan. De vraag naar degelijke jeugdlokalen werd door manipulatie verdrongen van de eerste plaats. Polyvalent gebruik van bestaande lokalen biedt onmiddellijk de oplossing.
    Mijn voorstellen waren :
    1. Rekening houden met de aanbeveling van het B.I.V.V. i.v.m. voetpaden “1.5 m breed en obstakelvrij” zeker voor nieuwe of heraanleg.
    2. Eenvoudige verkeersregeling met zo weinig mogelijk platen.
    3. Bezettingsgraad van gebouwen opmaken en leegstand optimaal benutten.
    4. Ontmoetingscentra zoals De Spil spreiden over onze 8 parochies.
    5. CVO NW Brabant via convenant uitbouwen.
    6. Indijken van de wildgroei van projecten.
    7. Opwaarderen van de Seniorenraad feitelijk en administratief in het belang van echte inspraak en informatie.

    19-10-2012 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.554 Pamper

    554 Pamper

    Wildbreien is aan de orde vandaag. Ze zouden wel wat meer respect mogen tonen voor kunstwerken.
    Toen de Muze van Meise het prachtige beeld van Henri Lenaerts voor de deur kreeg, hadden stiekemerds de neiging om het een pamper om te doen. Want het beeld stond daar te pronken met zijn naakt lid. Nu hebben de cultuurminnaars hem een broekje en een sjaal omgordt.
    Ik vind het wel jammer dat ze niet zijn ingegaan op mijn voorstel, om een nieuw kleed te breien voor reuzin Mie. Haar oude kleren tonen slijtage. Dat was alleszins nuttiger geweest dan wat je nu ziet. Voor zover ik zag, zijn ze wel van de boomstammen afgebleven!

    12-10-2012 om 08:57 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.553 Meise

    553 Meise

    De meeste partijen die zich aandienen voor de gemeenteraadsverkiezingen kennen niet eens de naam van de gemeente : Meise.
    Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel kennen ze die niet of willen ze die niet kennen.
    De NVA Meise-Wolvertem vergeet wat er op de identiteitskaart staat of erger negeert de andere zes parochies die we rijk zijn. Tellen Oppem, Meuzegem, Rossem, Rode, Imde en Westrode niet mee ?
    In éénzelfde pamflet vinden we soms twee verschillende benamingen.
    Groen pakt uit met Meise-Wolvertem-Oppem. Dat is de samenstelling van de gemeente voor de fuzie met twee gemeentes : Meise en Wolvertem en één deelgemeente Oppem die tot Brussegem behoorde. Dus : kennen ze de gemeentenaam niet of laten ze de 5 andere parochies in de kou staan ?
    Het is tijd dat er een einde gesteld wordt aan deze chaos in de nomenclatuur. Ik ben zelfs bereidt hen gratis een inburgeringscursus te geven.

    05-10-2012 om 09:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.552 Dag

    552 Dag

    Echte Meisenaars begroeten mekaar met “ça va!”. Het antwoord luidt : “ça doit va!”, waarop de andere antwoordt : “Si ça ne va pas, on pousse!”
    De derde repliek kreeg ik toevallig gisteren te horen. Ik was er al lang naar op zoek. Frans De Donder had mij verteld dat er een derde repliek bij hoorde. Maar ik had te lang gewacht om die te noteren en Frans verwisselde helaas het tijdelijke voor het eeuwige. Hij vertrok naar de eeuwige jachtvelden. Of vervoegde hij zijn makkers van de para’s ?
    Ik vroeg het enkele weken geleden aan de weduwe van Frans. Maar die was het vergeten. Het geluk heeft mij dan toch bij de oplossing van dit raadsel gebracht.
    Je kan je afvragen, waarom dat in het Frans moet. Dat heeft niets te maken met politiek, maar veeleer met het Meisese dialect. Dat stond door de nabijheid van Brussel nogal fel onder invloed van de taal van Molière. Om met het gebrekkige Frans van de opportunisten te spotten, werd bewust een taalfout ingelast in de tweede repliek.

    28-09-2012 om 09:04 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.551 Konijn

    551 Konijn

    Volgens Jozef De Leu is 85 % van de poëzie op internet waardeloos.
    Hij was hoofdredacteur van Ons Erfdeel, werd tijdens de poëziedagen in Meise eens wakker in de zetel van onze living en houdt zich nu nog bezig met “Het liegend konijn”.
    Volgens hem is de Vlaamse vijver te klein en kunnen wij hem groter maken. Hij gaf in Ons Erfdeel plaats voor onze drie taalgebieden : Frans, Nederlands en Duits, maar ging veel verder tot alle Europese talen. Engels kreeg een prominente plaats. De onafhankelijkheid van het blad kwam er in 1994.
    Zijn website is www.hetliegendkonijn.be tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie. Twee keer per jaar brengt het blad nieuwe, niet eerder gepubliceerde Nederlandstalige poëzie. Sinds 2003.
    Dit blad had ook de liegende haan kunnen heten.

    21-09-2012 om 08:51 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.550 Marathon

    550 Marathon

    Kiptroch uit Uganda won Olympisch goud in de marathon in 2.08.01. Hij liep fier met zijn vlag rond : twee maal zwart, geel rood met in het midden een haan in een cirkel.
    Er waren deze keer geen Belgen van de partij, als ze al een partij zijn voor de zwarte atleten. Kenia en Ethiopië werden dan toch gevloerd. Haile Gebre Selassië zal er niet blij mee zijn. Alhoewel zijn wereldrecord stand houdt!

    14-09-2012 om 08:54 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.549 Charisma

    549 Charisma

    Zou een haan ook charisma kunnen hebben?
    Volgens huidig onderzoek wordt je niet met charisma geboren. Het ontstaat in interactie met anderen. Het gehoor of de volgelingen reageren op de charismatische leider en bevorderen aldus zijn charisma.
    Het treedt vooral op als de leidinggevende zijn eigen belang ondergeschikt maakt aan het belang van de groep. Die praat vooral met anderen over hun belangrijkste overtuigingen en waarden. Hij laat zich optimistisch uit over de toekomst en spreekt met enthousiasme over de doelen die hij wil verwezenlijken. Hij stelt tevens nieuwe manieren voor om taken en uitdagingen aan te pakken en slaagt erin door zijn persoonlijkheid indruk te maken op anderen en ze te fascineren.
    Haantjes de voorste hebben alleszins charisma.

    07-09-2012 om 08:54 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.548 Lasagne

    548 Lasagne
    Haantje de voorste spelen is O.K., maar dit is wel andere koek!
    Jos Brouwers uit Meise speelde de hoofdrol in een opmerkelijke promofilm voor de internationale lancering van een nieuwe lasagnesoort met granen.

    Via een advertentie in een vakblad geraakte hij bij een firma die op zoek was naar een stuk graanveld om er een promofilm te maken en een tijdelijk openluchtrestaurant in te richten voor de lancering van een twee nieuwe volkorenlasagnes.
    Hij moest vijf uur acteren. Hij had al wat ervaring opgedaan in “Man Bijt Hond” , maar dit was toch wat anders. Onze landbouwer maakte professioneel filmen mee, waarin alle details tellen. Zijn duim was wat vuil en dat mocht niet in beeld gebracht worden. Ook een spinnenweb in het graan werd verwijderd. Ze draaiden tijdens de opname voor het licht zelfs met de zon mee.
    De promofilm werd via verschillende kanalen gelanceerd met op een dag 1.000 reacties Foodgroep Ter Beke, een grote internationale groep stond achter het initiatief.
    Zo werd Jos Brouwers de spilfiguur van de lancering van hun nieuwste lasagne. bovendien hielden ze twee weekends het tijdelijk openluchtrestaurant ‘Ristorante Del Grano’ op een graanveld van hem van 1,7 hectare groot aan de Lovegemblokstraat in Brussegem uitbaten. Onze streek wordt zo via die film gepromoot.
    Het lasagnemerk is internationaal bekend. Een en ander werd via www.comeacasa.be geregeld. Slechts 400 gasten worden toegelaten.

    En de haan kraaide in uitbundige vreugde op zijn boerderij!

    31-08-2012 om 08:58 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.547 Kamishibai

    547 Kamishibai

    Kamishibai is een eeuwenoude verteltraditie in Japan. Het is een soort poppenkastspel waarin kleurplaten één voor één achter een raam geschoven worden.
    Een studente van de katholieke hogeschool in Aalst ontwikkelde dit didactisch procedé voor de godsdienstles. Kerk en Leven berichtte hierover. Het is een houten lijst met zijluiken. Kleurrijke prenten beelden een bijbelverhaal uit en het gaat gepaard met uitgewerkte lessen en leerdoelen. Het is in feite een vorm van audiovisueel onderwijs.
    Ik herinner mij dat ik in de Normaalschool en daarna graag vertelde uit de bijbel. Ik gebruikte daarvoor eigentijdse boeken die ik kreeg van Herman Boon pr. De bijbel bevat voldoende vertelstof om vele lessen bezig te zijn. De visuele omkadering maakt het voor de kinderen aangenamer en zij onthouden zo ook veel gemakkelijker de boodschap.
    Het is een goed idee om dat eens uit te proberen met kinderverhalen in de vertelhoek van de bibliotheek.

    24-08-2012 om 08:51 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.546 Coloma

    546 Coloma

    De rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw is een bezoek waard.
    De vrijwilligers van de Plantentuin in Meise hielden er reeds een geleid groepsbezoek. Wegens nakend onweer nam ik er niet aan deel. Ik kreeg gisteren een rondleiding van mijn vriend amateur-filmer Jan. Enkele indrukken :
    Je plant een bezoek best in de maand juni bij de opening van het seizoen. Dan staan de rozen in bloei. In de vakantiemaanden zijn er al heel wat uitgebloeid , maar als je niet speciaal voor de rozenvariëteiten komt loont het toch de moeite. Er staan ten andere ook enkele merkwaardige bomen zoals de varenbeuk, een Fagus sylvatica met bladeren als varens.
    Het kasteel, in 1745 residentie van barones Eugénie Roose en haar echtgenoot Karel de Coloma, kan als voorbeeld dienen van hoe het in Meise ook kon. Er worden regelmatig tentoonstellingen in gehouden op het gelijkvloers, in een prachtig kader. Dit is heel wat beter dan de bekrompenheid waarin onze tentoonstellingen gevat zijn in de pastorij St.-Martinus. Toen Jos Chabert minister van Cultuur was vond de toenmalige Cultuurraad het aanbod om het gelijkvloers van het kasteel van Boechout om te vormen tot Cultuurtempel te min.
    Er is ook een 19de eeuwse donjon met het museum van de roos. Poëzie ontbreekt nog op het appel. Haiku’s zouden niet misstaan in de Japanse rozentuin. Wij bezochten het domein speciaal voor de Chinese rozentuin die onlangs geopend werd. Een prachtig glaskunstraam met de Chinese dierenriem en centraal het Ying Yang teken staan prachtig ingeplant in openlucht.
    In de taverne De Koetsier is het aangenaam vertoeven bij een streekbier, een thee of een kop koffie.
    En onthoud het : rozen hebben geen doornen, maar stekels!

    17-08-2012 om 08:54 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.545 Vangst

    545 Vangst

    Onder de titel “Toon je vangst van de dag” gaf de provincie een variant op het uitdelen van geld in crisistijd! Onze gemeente was er ook bij, en ontving 300 Euro omwille van de samenwerking en netwerking tussen sociaal-culturele , sport- en jeugdverenigingen en vrijwilligers van het O.C.M.W., Ziekenzorg en …
    Het was tijdens de week van de vrijwilliger dat de campagne van start schoot. Voor 30 juni moest een leuke foto over het thema opgestuurd worden. De 10 creatiefste foto’s konden elk de prijs binnen rijven. De ingediende foto voor onze gemeente werd in de hal van ons administratiepaleis tentoongesteld en verschijnt wellicht in het volgend infoblad.
    De getoonde samenwerking, als die er dan ook was, is, uiteraard een voorbeeld van hoe het moet. In Grimbergen passen ze dat reeds jaren toe voor de beiaardconcerten. Daar komt nog privé sponsoring bovenop, zodat de belastingbetaler minder moet bijdragen.
    De haan vangt zijn voeder!

    10-08-2012 om 08:56 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.544 BHV

    544 BHV

    Op vrijdag 13 juli 2012 werd Brussel-Halle-Vilvoorde eindelijk definitief gesplitst. Zouden de Franstaligen het met opzet getrokken hebben tot “vendredi treize “?
    Michel Doomst diende de kritikasters van antwoord : krokodillensmoel, maar te korte pootjes om iets te realiseren.
    We zijn dus aan onze 6de staatshervorming. Het begon onder het bewind van Gaston Eyskens in 1960. De tweede in 1970 verdeelde ons land in twee gemeenschappen met beperkte bevoegdheden. De derde in 1988-89 voegde onderwijs bij de bevoegdheden van de gemeenschappen. leverde drie gewesten op : Nederlands, Frans en Duits. De vierde in 1993 , het St.-Michielsakkoord voegde er een vierde hoofdstedelijk gewest aan toe : Brussel. De vijfde in 2001-2003 gaf via het Lambermontakkoord bijkomende bevoegdheden aan de geweste en de zesde in 2012 splitste het kiesarrondissement en het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.
    Alle goede dingen bestaan uit 7 : nu op naar de confederatie!

    03-08-2012 om 08:52 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.543 Skeeleren

    543 Skeeleren

    Skeeleren is in-line skating op hoog niveau. Het is een variante van het rolschaatsen in onze jonge jaren. Maar bij deze “rollers” staan er verschillende wieltjes onder elke voet. Je zou het kunnen schaatsen op wieltjes noemen.

    In Meise hebben we ook een top sporter in deze discipline : Tiana Troch. Zij vertrekt einde juli 2012 naar het Europees kampioenschap in Szeged in Hongarije. Ze hoopt in de top-vijf te eindigen.

    Zij moest bij gebrek aan club in onze gemeente naar Reko in Zemst, waar ze lid van de club werd in 2005. Ze kreeg interesse voor competitie en trainde hard om mee te kunnen met de top. Ieder jaar maakte ze iets meer progressie. Na enkele provinciale titels, zowel op de weg als op de piste werd ze in 2010 werd Vlaams Indoor Kampioen. Ze behaalde twee keer brons en drie keer zilver op de Belgische Kampioenschappen. Op internationale wedstrijden in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Italië en Hongarije blonk ze ook uit. In Portugal won ze zelfs zilver. Een selectie om voor de Belgische ploeg te rijden op de Europese Kampioenschappen in het Hongaarse Szeged mocht dan ook niet ontbreken.

    Haar sport vergt uiteraard conditie en techniek. Vijf keer per week oefent ze. In de aanloop naar het Europees Kampioenschap zelfs elke dag. Buiten conditie en techniek mag durven niet ontbreken op de eigenschappen van een goede skeelster.

    Een haantje de voorste zou men ze kunnen noemen!

    27-07-2012 om 08:54 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.542 Anamorfose

    542 Anamorfose

    Niets is wat het lijkt!
    Een anamorfose is een vertekende afbeelding, die er slechts gezien vanuit een bepaalde hoek of onder bepaalde optische voorwaarden realistisch uitziet.
    Het woord stamt van het Griekse 'ana' (terug) en 'morfein' (vormen).
    Bepaalde tekeningen kun je vanuit verschillende gezichtspunten anders interpreteren of zien. Vervorming van de tekening geeft vanuit een ander standpunt duidelijkere beelden op. Dit lijkt op gezichtsbedrog.
    We kennen ze vanuit de psychologie. Daar zijn testen waarbij men een tekening op twee verschillende manieren kan zien. Een kruik en wat errond ligt. Een trap die omhoog of omlaag leidt.

    www.anamorfose.be/

    20-07-2012 om 08:49 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.541 Toren

    541 Toren

    Wij mogen jullie zeker de hoogste toren ter wereld niet onthouden.
    Wolkenkrabber Burj Khalifa in Dubai meet 828 m met zijn 160 verdiepingen. De sjeiks wilden daarmee de wereld imponeren met een toren waarin alles extreem is. Het is een verticale stad geworden. Op de 76ste verdieping kun je aan fitness doen. Op de 100ste verdieping kunnen daarna de calorieën bijgevuld worden in Atmosphère, het hoogste restaurant ter wereld. Om zo hoog te geraken zijn er 59 liften, waaronder de snelste ter wereld met een snelheid van 10 m per seconde. De winddetector sluit automatisch als het te fel waait. De vloer vertoont 27 soorten tegels.
    De toren bestaat uit 3 vleugels . De eerste bevat 900 appartementen. In de tweede huizen luxe kantoren en in de derde het 5 sterren Armani hotel.
    Voor het hotel spuit een gigantische fontein van 100 m hoog.
    Men noemt het terecht “het juweel van Dub ai”.
    Ik vraag mij af of er een haan bovenop staat ?

    13-07-2012 om 08:55 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.540 Limerick

    540 Limerick

    Vannacht stierf Gerrit Komrij, Nederlands dichter en gevierd schrijver. Het toeval wil dat uitgerekend vandaag dit cursiefje over een poëzie gaat.

    De limerick is een dichtvorm van 5 regels met een vrij strak metrum. Twee drievoetige amfibrachen (∪—∪ ∪—∪ ∪—∪), twee regels amfibrachen en jambe (∪—∪ ∪—) en afgesloten door weer een drievoetige amfibrachys”, zo lezen we op Wikipedia.
    In de eerste regel wordt (meestal) een persoon of dier geïntroduceerd met een plaatsnaam. De regels 1, 2 en 5 rijmen met elkaar en er is een ander rijm tussen de kortere regels 3 en 4 (rijmschema: a a b b a). Voorts heeft een limerick vaak een wat dubbelzinnige inhoud, of kan zelfs zeer grof zijn. De laatste regel is een soort pointe of uitsmijter. Het is in 2011 precies honderd jaar geleden dat de limerick in Nederland werd geïntroduceerd door Ko Doncker.

    Er was eens een boertje uit Meise,
    die maaide per dag twintig roeden.
    Hij kreeg pijn in de rug,
    het ging niet meer vlug
    en keerde stijf naar huis terug.

    06-07-2012 om 08:56 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.539 Otter

    539 Otter

    Na 20 jaar is de otter weer gespot in het broek De Naeyer, een moerasgebied aan de Rupel. Het zou een beest van 1 m lang zijn, met zwemvliezen tussen de tenen.
    Het is een schuw dier, dat enkel ’s nachts actief is. Dus is het niet gemakkelijk waar te nemen. Sedert de jaren 1970 is de otter een uiterst zeldzame verschijning. Men dacht dat het dier in België uitgestorven was. Of het dier een vaste stek in de Rupelstreek heeft gevonden of dat het om een toevallige passant gaat die op zoek is naar een gunstig leefgebied, zal nog moeten blijken. De verbeterde waterkwaliteit speelt hierbij een rol en de vervuiling van het waterslib werkt nadelig. Doorwerken. Voedseltekort en persistente gifstoffen zorgen voor voortplantingsstoornis en sterfte bij otters. Hij staat ook voor talrijke barrières die hem met de dood bedreigen. Om een geschikt leefgebied te bereiken en te doorkruisen moet een otter veel wegen oversteken. De kans dat hij aangereden wordt is dan ook groot. Er ontbreken ook nog steeds grote, aaneengesloten waterrijke leefgebieden.
    In Nederland is de otter al langer aan een come-back bezig is. Maar dat er zo snel eentje zou opduiken in Vlaanderen, en dan nog gefilmd zou worden ook, hadden we niet verwacht.
    De bever werd ook reeds gespot in Wallonië. Maar die zou uitgezet zijn en kwam niet op een natuurlijke wijze terug.
    Onze bedreigde zoogdieren zijn aan een opmars bezig.

    29-06-2012 om 08:41 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.538 Gekko

    538 Gekko

    Via een milieuvergunning van de provincie Vlaams-Brabant kan de Plantentuin in Meise nu gekko’s houden in de serres. Het zijn tropische hagedissen die ingezet worden om kakkerlakken te bestrijden. Deze schuwe, gecamoufleerde nachtdieren verminderen of voorkomen het gebruik van bestrijdingsmiddelen.
    Er werden ook reeds vlinders ingezet in de waterplantenkas. Daar was echter het probleem, dat ze moeilijk in één serre te houden waren. Dubbele doorgangen met vluchtbeveiliging dringen zich dan ook op. De introductie v an vlinders werd geen succes.

    Het milieu kan maar wel varen bij deze initiatieven..

    22-06-2012 om 08:59 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.537 Zeepkistenrace

    537 Zeepkistenrace

    Toga Max2, een team uit Wolvertem, was de snelste en Blue Balls Airlines kreeg van de jury de prijs voor originaliteit.
    Oliver Auwerx zei dat ze eigenlijk één groot team vormen. De twee piloten hebben gekozen voor een spectaculaire vlieger.
    Zonder motor spreken wij van een zeepkistenrace. Maar daarvoor heb je een helling nodig. Op de zomerse spelen op T.V., vooral in Nederland, werden spectaculaire afdalingen gereden. In onze streek, heb je her en der ook nog zo’n organisatie.
    Wij bouwden met de jongerenklubs in de jaren 60 een go-cart met de motor van een vespa. Herman boon pr. organiseerde met de Chiro go-cart races in het Kasteelveld.

    15-06-2012 om 08:50 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!