Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    23-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.399 Vlaggen

    399 Vlaggen

    In het gemeentepaleis in Wolvertem staan in de hal 5 vlaggen.
    Links staat de Belgische prompt naast die van Meise. Rechts staan Europa, Brabant en Vlaanderen samen. Als we in de ordening rekening houden met het niveau, zou de gemeentevlag beter bij Brabant en Wallonië passen.
    Op de toekomstige nieuwe straatnaamborden staat het gemeentewapen en de Vlaamse leeuw, deze keer de echte. De vlag van Europa zou er ook bij passen.
    Als we dan voor België origineel willen zijn past de gesculpteerde gouden leeuw, want die was in 1830 het Belgische symbool. Daarom zie je die op de oude Belgische vlaggen van de vaderlandslievende verenigingen.
    V alt het jullie op, dat onze Belgische instellingen het constant vertikken van de Duitse taal te gebruiken. Op de Belgische concerten ontbrak de taal van de Duitstalige gemeenschap ook al. Ik vraag mij af waarom ?

    23-10-2009 om 09:11 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.398 Wapper

    398 Wapper

    De Lange Wapperbrug is een van de megaprojecten voor Antwerpen. De Antwerpenaars weten blijkbaar niet wat ze willen. De politiek speelt daar handig op in. Of ze daar wel gaan bij varen moet nog blijken.
    Want de burger wil daadkracht. Na een lange voorstudie en een beslissing is het niet meer aan de straat om een oplossing ongedaan te maken. Een referendum hoort er te zijn voor de planning. Actiegroepen moeten de gelegenheid krijgen (en kregen die meen ik) om hun visie toe te voegen. Maar eens de beslissing gevallen is, moet men daar niet meer op terug komen.
    ‘t Stad is ten andere gul bedeeld . Het provinciepaleis was er lang voor dat van Leuven. Daar moest het dan zo nodig nog grootser. Het justitiepaleis liegt er ook niet om!
    Als de overheid verder de mening van de straat onder de leiding van enkele heethoofden achterna loopt, leidt dat tot anarchie.

    16-10-2009 om 09:11 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.397 Damiaan

    397 Damiaan

    In Meise verschenen recent twee boeken over pater Damiaan. Jeugdschrijver Herman Van Campenhout schreef een atypisch boek over de grootste Belg : Damiaan@godmail.com. Piet De Cuyper (uit Daverdisse) daarentegen pakt uit met een monografie. De tekst is beschikbaar voor de plaatselijke Damiaanactie die gevoerd wordt door Sinte-Maarten.  Ondertussen kan je hem ook aanschaffen 'Damiaan, in de Leopold II laan 263, 1081 Brussel, tel. 02-422.59.11. Meer info:www.damiaanactie.be
    In 1936 bracht de Mercator van Panama het lichamelijk overschot over naar Antwerpen. Daar werd het opgewacht door de massa en ging het via Tremelo naar Leuven, waar het bijgezet werd in de grafkapel van St.-Antonius. Hij was 47 jaar eerder overleden en via een brief van Leopold II aan president Roosevelt, kan na heel wat verzet van de leprakolonie onze missionaris thuis gebracht worden.
    Tine Ruysschaert toert met een opvoering over Damiaan.
    Er is een tentoonstelling : http://www.zeilschip-mercator.be

    09-10-2009 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.396 47

    396 47

    De oude beiaard met zijn 47 klokken is tijdelijk vervolledigd.
    Er verdwenen 8 klokken na de plaatsing van de nieuwe beiaard. De gemeente had die in de kelder van de open werf van de nieuwe bibliotheek opgeborgen.
    Monumenten en Landschappen legde in 22.4.2002 de verplichting op dat de oude beiaard volledig en eigendom moet blijven van de kerkfabriek en dat hij moet spelen.
    Ik pleit al jaren voor een grotere rol van de Kerkfabriek in het Beiaardcomité. Die wachten echter af, want het is de gemeente die betaalt.
    Toen Jan Goovaerts initiatief nam om met hamertjes een uitvoering te geven van enkele nieuwe composities stelde hij vast dat het niet de 8 kleinste klokjes zijn die verdwenen zijn, zoals eerder gedacht. Tussen de kleinste op de tweede rij ontbreken er 2 en op de bovenste rij 2 maal drie. Hij nam dan ook contact met de firma Michiels uit Mechelen (de oude beiaard is een unieke Michiels beiaard) die de ontbrekende klokjes uit een andere reeks tijdelijk ter beschikking stelt. Want op 11 oktober na de erfgoedwandeling van Klara speelt de beiaard weer, zij het op een a-typische wijze.
    De tijd is nu rijp om het instrument definitief te vervolledigen. De wekkering, uniek in de wereld en het klavier kunnen terug geplaatst worden. Als de binnentuin van de bibliotheek afgesloten wordt kan via een kleine uitbouw in de vorm van een zonneranda alles mooi afgewerkt worden, met weinig kosten.

    02-10-2009 om 09:13 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.395 Victoria

    395 Victoria

    De laatste glasplaat werd gelegd op het dak van het Plantenpaleis, het grote publieke kassencomplex van de Plantentuin in Meise. Dan kan eindelijk de Victoria waterlelie, het embleem van de Plantentuin, weer bloeien.  Directeur J.Rammeloo was haast onherkenbaar onder zijn grote zonnenhoed.
    Dit is een belangrijke stap in de volledige renovatie van één van de grootste kassencomplexen ter wereld. De collectie van 10.000 tropische plantensoorten vinden we in dit Plantenpaleis, netjes ingedeeld volgens de biomen. Het is een uniek wetenschappelijk onderzoekdomein. In de huidige context van biodiversiteitcrisis en klimaatsveranderingen is dit zeer belangrijk.
    Slechts een twintigtal plantensoorten voedt het grootste deel van de wereldbevolking. Honderden andere soorten kunnen als voedselplant dienen. Een betere wereldwijde basiskennis van de planten ontbreekt momenteel.
    In de kweekkassen van de Plantentuin worden vooral bonen en koffie bestudeerd. Daar is ook een zaadbank, waarin de zaden bewaard worden.
    Dat het Vlaamse dak op de Nationale grondvesten troont, was een rake grap van de grote baas.

    25-09-2009 om 09:07 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.394 Apenverdriet

    394 Apenverdriet

    De Araucaria araucana KOCH of apenboom staat bij mijn buur in de voortuin. Het is een prachtexemplaar en hij staat momenteel in volle bloei. De kegels lijken op kokosnoten en er prijken vijf exemplaten langs de zuidkant bovenaan.
    Zijn Nederlandse naam heeft deze conifeer te danken aan de” scherpe stekels. Het lijken eerder schubben van een dinosauriër. De apen kunnen daardoor niet in de boom klimmen en vandaar de naam.

    18-09-2009 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.393 Toren

    393 Toren

    In Halle is het niet “Toren riep haan” maar “Basiliek riep toren”.
    Op 1 jaar tijd stond de toren terug op zijn plaats. Bij de restaurering van de basiliek werd vorig jaar de toren met een reuzenkraan opgetild en eraf genomen. Hierover berichtte ik eerder in T.r.h. 58 De restaurering kan nog 10 jaar aanslepen. Traag maar zeker zou ik zeggen.
    In Meise zou de restaurering van de St.-Martinuskerk (reeds aangekondigd in T.r.h. 55) in de steigers of op de planning staan. Hierover contacteerde Ring-TV mij. Zo kreeg ik de gelegenheid om over de muurschilderingen van de kerk uitleg te verschaffen. Ik greeg de gelegenheid om de parallel te trekken tussen “Het Laatste Oordeel”, vooraan rechts in de kerk, en “God is Liefde, de monumentale muurschildering van Jan Beekman in het Chiroheem.
    De uitzending was in H.D. en ronduit prachtig. De vergeten paalschildering van de H. Petrus op de kolom vooraan rechts werd geknipt. Ik gaf ook aan dat er vroeger op elke paal een apostel stond afgebeeld. Maar enkel Petrus heb ik als kind gezien.

    11-09-2009 om 09:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.392 Betweter

    392 Betweter

    Betuttelen is uit den boze.
    Dat ontaardt nogal vaak in beter weten omwille van zijn status. Als dat niet gegrond is leidt dit tot chaos.
    De remedie hiertegen is levenslang bijleren. Herman Boon pr. (+2005) gaf mij die raad reeds in 1960. Word niet zoals uw collega’s, maar studeer verder. Dat was de raad die hij mij gaf en die ik voluit gevolgd heb.
    In het management spreekt men van kwaliteitsverbetering, die nooit eindigt en die voort schrijdt in minuscule stapjes.

    04-09-2009 om 08:53 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.391 Regelschijter

    391 Regelschijter

    Leo Neels haalde in De Morgen hard uit naar een bepaalde journalistiek, bedreven door janhagel uit de gespecialiseerde bladen, zoals hij die noemde.
    Zij gaan inderdaad vaak hun boekje te buiten. Platte commercie met jacht op lees- en kijkcijfers haalt het op normen en waarden. Waar is de waardenvrije journalistiek, aangeprezen door de wetenschappelijke instituten.

    Journalistiek is het métier om maatschappelijk relevante informatie naar voren te brengen, de kunst van het verifiëren van feiten rond de grote publieke debatten en ook zorgvuldigheid om andermans rechten en reputatie te ontzien..

    Maar waar ligt de grens. Jonge “regelschijters” zoals zij in het jargon genoemd worden, moeten het nog leren door schade en schande. Minder bedeelde schrijvers menen het te moeten halen door te provoceren of door goedkoop succes te boeken. De beste journalisten worden door hun redactie soms te zwaar onder druk gezet om te scoren.
    Hij hekelde vooral de berichtgeving rond de dood van Jasmien.
    We kregen deze week nog een voorbeeld in Villa Van Thilt rond het boek van Jacky Lafon.

    28-08-2009 om 09:05 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.390 Tegenstellingen

    390 Tegenstellingen

    Tijdens deze crisis komen de tegenstellingen weer boven. Letterlijk betekent dit winst of verlies.
    Hiermee gaan er andere gepaard. Plezier tegenover pijn, zijn dikwijls het gevolg van winst of verlies.
    In de bank krijgen de winstmakers lof en de anderen kritiek. En de bank zelf oogst roem of schande.
    Onze basisexpressies : geluk, angst, verbazing,walging, boosheid en verdriet hangen hiermee samen, en veruitwendigen ons gevoel.
    Ik zag onlangs een mooi kenteken met Jing - Jang.  Wit en zwart staan ook tegenover elkaar.  De positieve en negatieve energie beïnvloeden mekaar.  De energiebalans is zeer berlangrijk.  In de Shiatsu therapie brengen de terapeuten die balans in evenwicht en tot een niveau dat de energie optimaal rendeert.  Dat is belangrijk voor onze gezondheid.

    21-08-2009 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.389 Fuif

    389 Fuif

    De jeugdhuizen en de jongerencultuurwerking organiseren in samenwerking met de gemeente een
    eerste testfuif in de oude veiling van Meise.
    In 1974 organiseerden wij, bij het einde van mijn mandaat als voorzitter van de Jeugdraad
    de eerste grote fuif in Meise in het Willy Van den Berghecentrum met The Georges Baker selection.
    Ondertussen is er al veel water naar de zee gevloeid en is er lang gepalaverd, zoals de Bantoes in Afrika
    doen.
    De Jeugdhuizen 't Sloefke, Den Droes en Knodde moeten hier het voortouw nemen.
    Er daagt echter een kaper op de kust : FaMuze. De naam kan beter!
    De bedoeling is waarschijnlijk om de zuur verdiende centjes te kunnen gebruiken als sponsoring voor
    het GC De Muze. Het voormalige AVC en de Gros werden hiervoor ook reeds ingezet. Het overzicht
    en het doorzicht gaat hierdoor echter teloor!
    Op 5 september wordt de vroegere veiling in Wolvertem een echte fuifzaal. De fuif is een
    testfuif en heet 'de Testfuif'. Daar is niets origineels aan!
    Elk jeugdhuis zal een dj leveren Jarhead (Den Droes), Dj Koenius ( 't Sloefke),
    Discobaars (Knodde) en Brake Failure. FaMuze of beter De Muze incasseert.
    Of deze formule op advies van de huidige Jeugdraad ingevoerd werd weet ik niet.

    Beste Jef, de winst van de fuif gaat inderdaad naar Famuze. Beweren dat de jeugdhuizen voor de kar werden gespannen en de winst in de zakken van de muze gaat belanden, is echter fout. De Muze en de gemeente hebben de kinderfuif betaald en ook een startbudget van 2.000 € voorzien voor deze fuif. Met de winst die we daardoor mee genereerden, zullen er de komende jaren activiteiten worden georganiseerd met Famuze in de jeugdhuizen: zo was er reeds een restyling van jh 't Sloefke, komt er weldra een lan-party en een comedy night in Den Droes en een Dj workshop in knødde.

    Willem Beets

    14-08-2009 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.388 Reuk

    388 Reuk

    Dat de vrouw de man kiest en niet omgekeerd, zit gebakken in de evolutie.

    Liefde is niet alleen blind, ze tast ook het reukvermogen van hevig verliefde vrouwen aan. Canadese onderzoekers vermoeden dat door verliefdheid seksuele signalen van andere mogelijke partners worden tegenhouden. Achter dit fenomeen schuilt volgens de onderzoekers een algemene strategie die zich in de menselijke evolutie heeft ontwikkeld: hoe ongevoeliger een verliefde vrouw is voor andermans seksuele signalen, zoals geur of uiterlijk, hoe groter de kans dat de relatie blijft duren.(EOS)

    Als je ze ziet staren naar de bezwete bovenlijven van de lange afstandslopers weet je genoeg. Het omgekeerde is ook waar. Marcel vroeg in villa Van Thilt aan de zoon van An Christy en zijn andere gasten of zij naar vrouwen kijken. Het antwoord was uiteraard ja.
    De mooie items uit onze natuur moeten bekeken worden. Het bewonderen van de schoonheid van een plant, dier of mens hoort erbij. Meer moet dat niet zijn. De rest komt vanzelf, maar het is waar dat dit via subtiele signalen gebeurt.
    De binaire keuze is ook belangrijk. Onze maatschappelijke verhoudingen worden bepaald, door een aaneenschakeling van kleine keuzes : ja of neen. Zoals in een computer. Het eindresultaat kan gigantische proporties aannemen;

    07-08-2009 om 09:18 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.387 Chocolade

    387 Chocolade

    Het woord ‘chocolade’ is van oorsprong Mexicaans, samengesteld uit de Azteekse termen voor geluid ‘tchoco’ en water ‘atle’. Zij maakten hun choclade door geroosterde en geplette cacaobonen en water te mengen. Ze voegden er pigment, honing, muskus, kaneel en soms ook maïsmeel aan toe.
    In de serres van de Plantentuin in Meise kunnen we de cacaoboom bewonderen in Mabundu. Dat is de serres, waar de economische panten samen staan. Planten in ons leven van alle dag, zou je kunnen zeggen. Op de T.V. in “Villa Van Thilt” kregen we uitleg van een chocolde-expert. ER zouden in Mexico vele soorten Cacaoplanten bestaan. Op wereldschaal zal dat nog veel meer zijn.
    Wij verbruiken per jaar per Belg 8,7 kg chocolade en staan zo op de derde plaats in Europa. Dit energierijk voedingsmiddel bevat gemiddeld 65 % koolhydraten en 30 procent vetten. 100 g is goed voor 550 calorieën.
    Naast het bierverbruik staan we dus ook in de topposities voor het verbruik. Als dat maar geen verslaving wordt!
    Wij combineren best met bewegen. Evi Gruyaert is het beeld van een nieuwe CM-actie : http://www.zetjeinbeweging.be

    31-07-2009 om 09:22 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.386 Kruisingen

    386 Kruisingen

    Bij bepaalde plantensoorten is het nog moeilijk om een zuivere soort te vinden. In de Plantentuin in Meise bakenden ze een perk af, toen ze de Ardense dravik uitzaaiden. Want zonder omheining zou deze soort zeer snel kruisen met de omliggende grassen.
    Van de populieren is geweten dat er bijna geen originele te vinden zijn.
    Bij de dieren is het enigszins duidelijker en beter in de hand te houden, maar je krijgt er ook varianten. Zo lopen er in onze Plantentuin nogal wat varianten rond van de grauwe gans en bij de eenden is het al niet beter.
    Als je een paard met een ezel kruist krijg je een muilezel.Een schaap met een geit heet een scheit. Een tijger en een leeuw noemt men een lijger.
    Bij de mens is het door de multiculturele samenleving ook zo. Een zwarte en een blanke noemde men in de volksmond een “café au lait”. Dat was niet om ermee te spotten. Het was zelfs goed gevonden. Als je in New York of in London eens goed rond kijkt zie je ook heel wat geslaagde varianten. Qua uitzicht kun je van een verfijning spreken.
    Het zou ook goed zijn voor de biodiversiteit. Want inteelt leidt tot afwijkingen.

    24-07-2009 om 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.385 Melijn

    385 Melijn

    In het huis van Melijn in Tervuren loopt nog tot december een tentoonstelling over keizerin Charlotte van Mexico.
    Na een bezoek keerden wij gefrustreerd terug naar Meise. De heemkundige kring van Tervuren heeft naast deze expositieruimte nog een eigen lokaal in de buurt. Bij ons nemen ze hun intrek op de eerste verdieping van de bib. en moeten zij het lokaal delen met de leeszaal van deze bibliotheek. De pastorij ernaast blijft maar leeg staan, buiten enkele tentoonstellingen.
    Ik had vernomen dat de tentoonstelling in Tervuren niet veel zaaks was. Het tegendeel is waar. Zij misten uiteraard de kans om samen te werken met de Plantentuin van Meise of met onze heemkundige kring Berla. Misschien kunnen wij later eens samen iets opzetten in de Plantentuin.
    Buiten enkele titels van boeken over de keizerin, kwam ik terug met een foto van het afgebrande kasteel (Oranje…) in Tervuren waar de keizerin verbleef. Een mooie stamboom van onze Koninklijke familie viel eveneens op.
    Dit bezoek stimuleerde mij om nog eens werk te maken van mijn eigen verzameling. De resultaten vinden jullie op mijn blog erfgoedmeise nr. 123

    17-07-2009 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.384 Landen

    384 Landen

    Tijdens mijn legerdienst lag ik in Landen in de Mob kern 22. Ik kwam na 4 maanden van de Infanterieschool in Arlon over en bracht het tot soldaat. Ik leerde er rijden met de vrachtwagen en de jeep. De kolonel wou mij testen en ik moest, na een korte opleiding, naar het kamp van … Bij de start ging het al fout. Ik liet hem instappen door het deurtje van de jeep open te gooien van achter het stuur. Ze hadden mij de ceremonie niet aangeleerd. Ik vroeg hem hoe je zo’n onding start, want ik had er nooit mee gereden. Tot overmaat van ramp reed ik de hele weg met de lichten aan. Onderweg heb ik een hond dood gereden. Het beestje kwam uit de boerderij voor mijn wielen gelopen. Ik kon hem niet ontwijken. Ik hoor nog zijn beenderen kraken. Als fervent hondenliefhebber heb ik daar grote spijt van. Maar ik kon er niets aa n doen.
    Ik werkte op de personeelsdienst bij de S1 en stelde tot mijn verbazing vast, dat de waakhonden van onze kazerne ingedeeld werden bij de sergeanten. Ik had dus in feite een sergeant dood gereden.
    Maar landen in de politiek, betekent een compromis bereiken., In het vliegwezen heb je de variant bij het einde van de vlucht. Had ik bij de luchtmacht zo leren vliegen, zoals mijn rij-opleiding, dan had ik misschien een haan van de kerktoren gevlogen.

    10-07-2009 om 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.383 Verzet

    383 Verzet

    Op 30.11.1943 werd S/Sgt Higgins neergehaald in Neer, juist over de Hollandse grens aan de goed kant van de Maas.
    Drie vluchtroutes drongen zich op. Zo vlug mogelijk terug naar Engeland was uitgesloten, aangezien zijn vliegend fort tot schroot werd herleid. Dan maar de grens over naar het Zuiden, om aan de Spaanse grens te geraken.
    In Meise werden hij opgevangen door het verzet bij André en Paula Verheyden in de Van Dievoetlaan. Toen hij ingezet werd om te helpen bij een voetbalwedstrijd, wist hij niet dat er gespeeld werd door twee ploegen van de Wehrmacht. Enkele dagen later vluchtten ze, juist voor een Duitse inval in hun verblijf. Het warme en overhaast opgemaakte bed ontsnapte gelukkig aan de aandacht van de Duitsers.
    Het volgende onderduikadres was in Brussel. En vandaar ging het via “lifeline” naar Spanje. Maar halverwege werd de koers gewijzigd en zo belandden zij in Zwitserland. Daar werd hun wedervaren opgenomen in het boek “Aviateurs - Piétons vers la Suisse 1940 – 45” van Editions Secavia.
    Ik vertaal deze pagina’s en ze zullen opgenomen worden in mijn blog “erfgoedmeise” en in het tijdschrift Berla (heemkunde Meise).

    03-07-2009 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.382 Gewicht

    382 Gewicht

    Mensen verdikken alleen omdat ze meer calorieën opnemen dan ze verbruiken, en het tijdstip waarop ze eten heeft daarbij absoluut geen belang.
    De vasten is de aangewezen periode om iets aan het gewicht te doen. De inspanning is niet evenredig aan het resultaat. Alhoewel !? Snoep laten is al een begin. Wat minder eten helpt meer.
    Bewegen helpt zeker. Trainen is nog beter. Maar ’s morgens is het effect groter dan later op de dag. Daarom ga ik alle dagen om 8 uur met mijn viervoeter Faffifournik een half uur wandelen. Dat is een zodanige routine, dat het beestje treurt als het eens niet kan.
    Gevaarlijke zwaarlijvigheid werd recent onderzocht :
    Amerikaanse wetenschappers stelden vast dat hoe dikker je nek is, hoe meer je risico op hartproblemen de hoogte in gaat. Volgens de onderzoekers wijst een dikke nek op vet in het bovenste deel van je lichaam, waar ook je hart zit.
    Mijn neuroloog beweerde dat ik geen nek heb. Dus heb ik zeker geen dikke nek. Dat kun je ook in de figuurlijke betekenis bekijken. Pretentie kan mij dus nooit verweten worden!
    We kregen onlangs een kartonnen MBI (Body Mass Index) metertje thuis van Jean Luc Dehaene. Die wil er dus duidelijk iets aan doen. Het blijft er echter anders uitzien. Zijn verkiezingsaffiche loog er ook niet om : Tom die de buikomtrek van ons Brabants trekpaard meet.
    Een haan heeft maar een smal nekje.

    26-06-2009 om 09:21 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.381 Taalfouten

    381 Taalfouten

    Over mijn jacht op de verkeerde schrijfwijze van de afkorting van het woord uur, heb ik het reeds gehad.
    Op de voordeur van het CVO is het uiteindelijk verbeterd. Je mag dus nooit wanhopen en volhouden. Wie volgt er dit goede voorbeeld ?
    Op de VRT zijn ze, niettegenstaande de taalrevisor, hervallen. Ring – TV volhardt in de koppigheid.
    In het Informatieblad van Meise zie je enige verbetering. De foute afkorting van uur werd vervangen door het woord voluit te gebruiken. Maar de hoofdletters staan er nog steeds niet. Moest dat consequent aangehouden worden in de ganse krant, zou je van een vorm van moderne lay-out kunnen spreken. Maar dat is het helaas niet. Er is nochtans een redactiecomité, waarvan de namen vermeld staan.
    Onze keizerlijke gemeente verdient deze kwaliteitsverbetering. Onze haan zal dan zijn borst vooruit steken en luidkeels kraaien.

    19-06-2009 om 09:21 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.380 Misverstanden

    380 Misverstanden

    Kinderen worden helemaal niet hyperactief door suiker, ook al zijn bepaalde ouders daar rotsvast van overtuigd.
    Toen ik nog een kleine jongen was, kregen wij veel suiker in ons eten. Of dit mijn hyperactiviteit, die ik zeker had en nog heb, bevorderde, weet ik niet. Een ding is zeker : onze hersenen hebben suiker nodig, op jonge leeftijd. Nu beperk ik dat zoveel mogelijk.
    Kerststerren zijn helemaalniet giftig, zelfs niet in hoge dosissen.
    Ik heb ze nog niet geproefd. Maar een chemische analyse kan hier uitsluitsel geven.
    Een kater bestrijden kan je alleen door hem te vermijden, dus door niet of met mate te drinken. Middeltjes hiervoor zijn er in overvloed. Een aspirine bijvoorbeeld. Maar de origineelste is uiteraard is, het kwaad met het kwaad bestrijden. Een stevige pint zou helpen.
    Lees meer op www.eosmagazine.eu

    12-06-2009 om 09:36 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!