Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.340 : paleis

    Toren riep haan 340 : paleis

    'Het nieuwe administratief centrum in Wolvertem is het grootste project dat bij mijn weten ooit in Meise is gerealiseerd', zei schepen van Openbare Werken Jos Emmerechts
    'Het kost ons rond de 10 miljoen euro, de volledige inboedel inbegrepen. Die middelen komen volledig van de gemeente zelf.
    Ze hebben lang genoeg mogen wachten in de oude gemeentehuizen in Wolvertem en Meise. Ze, dat zijn een zestigtal personeelsleden van de verschillende diensten. Ook het onthaal van de lokale politie en het Huis van het Nederlands krijgen er een stek.
    Gemeentesecretaris Ellen De Clerck koestert grote plannen om de werking van de gemeentediensten te bevorderen. Hopelijk voor Meise slaagt Ellen erin een duidelijk management te voeren dat onze keizerlijke gemeente geeft waar het recht op heeft : kwaliteitsrevolutie!
    Ik bezocht het paleis een tijdje geleden. Het is inderdaad overweldigend. Wij hebben er lang moeten op wachten, maar het resultaat mag er wezen! De keizerlijke gemeente Meise verdient dat.
    De eerste vergadering van de gemeenteraad in de nieuwe raadzaal was gisteren, op donderdag 28 augustus. De zes schepenen, met in het midden de waarnemende secretaris, zaten dus met zeven, fier als een pauw aan de eretafel. De raadzaal is echter iets te kort om alle gemeenteraadsleden op de foto te krijgen, met een doordeweeks digitaaltje.(f. 340)
    Aan de perstafel, voor het publiek, was niemand van de reguliere pers te bespeuren. Hebben zij deze historische afspraak gemist ? Enkel twee senioren, waarvan een actief op het seniorennet, maakten de happening van nabij mee.
    Buiten wat gehakketak over futiliteiten, viel er niet veel te beleven. Het enige wat opviel was iets dat tussen de mazen van het net, ervoor zorgde dat unaniem bakzeil gehaald werd. De beslissing van de gemeenteraad van 29.5.2008 wijzigde de naam van het Audiovisueel Centrum CVO in CVO Meise. De school voerde echter haar propaganda onder de naam CVO Meise – Jette (Behoort Meise nu bij Jette, of is het omgekeerd?). Gisteren werd dan in punt 13 de beslissing van het kollege van 7.7.2008 bekrachtigd).

    29-08-2008 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.339 : Chimay

    339 Chimay

    Onder deze benaming drinken wij een lekker abdijbier onder de toren met haan (?) van Chimay.
    Maar wat heeft dat met Meise te maken? Op 18 juni 1695 legde prinses van Chimay, Anna Verreycken, van het kasteel van Imde de eerste steen voor de Boskapel en deed de droom van pastoor De Munck in vervulling gaan. Maar toen ontsproot tevens een geschil tussen beide, een machtsstrijd als het ware , over het beheer van de kapel. Die strijd zou duren tot de prinses er genoeg van kreeg en al de eigendommen van de baronnie verkocht aan de prins van Tour en Taxis in 1700.
    Aan sterke vrouwen heeft het in Imde nooit ontbroken. Neem nu de weduwe Van Assche – De Prins, afkomstig uit Westrode, maar gehuwd met hoofdonderwijzer van Assche van Imde. Het is dan wel geen kasteel, maar zij betrekt, als een kasteelvrouw, de schoolgebouwen van Imde in de Beekstraat. Zij is voorzitter van de Oud – Strijders van Imde, afgescheurd van de Oud –Strijders 1940 – 45. Dank zij eresenator Février bracht zij het destijds tot voorzitter van de Verbroedering van Vaderlandse Verenigingen van de gemeente Meise. Hier was ik de stille getuige van een aantal conflicten en vetes die werden uitgevochten. Want de oud – strijders zetten hun machtsstrijd voort onder mekaar, wat werkelijk stof biedt voor een soap.
    Zij komt zij in het spoor van de prinses van Chimay als sterke vrouw in Imde. Je moet het maar doen op haar leeftijd. Zij was zelfs voorzitter van het O.C.M.W. onder Armand Vanvuchelen!  Zij zet alleszins de traditie verder. Op 24 augustus leidt zij opnieuw de viering van de Slag van Imde , ook met haar gepensioneerden. Want zij claimde ook de scepter in de Bond van Gepensioneerden uit Imde.
    De haan op de toren van Imde mag dan van het mannelijke geslacht zijn. Maar de heren van Imde bestaan niet : het zijn de sterke dames van Imde die de broek dragen!

    22-08-2008 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.338 Penis

    338 Penis

    Op 6.8.2008 al begon de grootste ‘bloem’ ter wereld, de reuzenaronskelk of Amorphophallus titanum aan haar apotheose.
    Op de eerste foto die ik kon nemen, zie je het schutblad dat zich onderaan rond de bloeikolf ontvouwt. Het ‘moment suprême’ begint wanneer dat helemaal rood verkleurt.
    Na het persbericht was het dan ook een komen en gaan van nieuwsgierigen, want de spectaculaire bloei duurt maar 72 u. De parkeerplaatsen volstonden niet om deze vloedgolf bezoekers tegen te houden. Om de geur waar te nemen moesten ze wel hun neus tegen de plant houden. In de natuur zou je die tot 800 m kunnen rieken.
    De volledige ontwikkeling van de plant wordt afgebroken. Want het risico tot afsterven is te groot. De knol moet voldoende reserves houden om opnieuw te bloeien over 3 jaar ev.
    Komt er geen nieuw blad na de bloei dan is het afgelopen met de plant.
    Tot slot nog een kleine statistiek van de bloeiwijze : Hoogte van de bloeiwijze:

    6 augustus: 156 cm

    5 augustus: 155 cm

    4 augustus: 153 cm

    3 augustus: 149 cm

    2 augustus: 147 cm

    1 augustus: 143 cm

    31 juli: 136 cm

    30 juli: 129 cm

    29 juli: 121 cm

    28 juli: 110 cm

    In de bossen en aan de randen ervan bij ons zien we de “Aronskelk” en de “Gevlekte Aronskelk” nu bloeien. De oranje kolf met zaden is een mooie decoratie tussen het groen. Maar de meeste worden onderaan de stengel rot en sterven af.

    15-08-2008 om 09:34 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.337 Anna

    337 Anna

    Na mijn bezoek ’s morgens aan het draaiorgelfestival in Asbeek bezocht ik de St.-Annakapel in Brussegem. Dat is een prachtig beeld van de heilige Anna ten drieën.

    Ik heb thuis een beeld klaar staan, voor de Sint – Annakapel in Meise. Die is momenteel in restaurering en als dat klaar is plaats ik het beeld. Wij hopen dan eens een processie te houden, zoals vroeger, want ik moet al naar de moederparochie Ossel of naar Toscane om nog eens in de processie te lopen!

    Andere Anna’s in mijn leven wil ik toch ook eens belichten.
    Anna De Meuter was bediende op het gemeentehuis in Meise op de dienst financiën en begroting. Zij heeft echter het paleis dat er nu staat nooit kunnen zien, want zij is voortijdig en in stilte naar de eeuwige jachtvelden vertokken. Zij was een deskundige bediende, een voorbeeld voor allen die na haar kwamen!
    Mijn eigen tante Anna De Cuyper zette mij voor haar dood op weg in het stamboomonderzoek. Zij schonk mij een oud misboekje, stevig beduimeld, waarin de overlijdensprentjes staken van ons voorgeslacht. Toen ze de 80 reeds lang overschreden had sprak haar zus, Maria over haar als dat oud mens. Die was echter slechts 3 jaar ouder.
    In de kerk in Meise werden wij regelmatig ingetoomd door “Naikkë pssst”. Dat was een kwezel eerste klas, pilarenbijtster in St.-Martinus. Als wij het als kinderen te bont maakten in de kerk, draaide zij zich om en liet een vermanend en sissend psssst horen met de vinger op haar mond.
    Ana Elias uit Portugal tenslotte is beiaardier in Porto en vormt met haar zus Sara het vierhandige beiaardduo “LVSITANVS”. Zij bespeelden vaak de beiaarden van Meise, maar de laatste jaren, zonder beiaardboekje, is ze niet meer opgedaagd.

    08-08-2008 om 09:28 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.336 Hobbit

    Toren riep haan 336 : hobbit

     

    De Floresmens, door zijn kleine gestalte ook wel hobbit genoemd, vertegenwoordigt dan toch een nieuwe soort in het geslacht Homo.  Het is geen nieuwe soort, maar een ondervoede variant van de Homo sapiens.

     De acht skeletten die in 2003 in een grot op het Indonesische eiland Flores werden opgegraven, stelden de paleoantropologie voor een raadsel. De volwassen individuen zouden tussen 120.000 en 10.000 jaar geleden geleefd hebben en zouden sterk op de moderne mens (Homo sapiens) gelijken, alleen hadden ze een veel kleinere gestalte (1m) en schedelinhoud o.i.v. tekort aan jodium in de zwangerschap (cretinisme). De Homo floresiensis, of populair ‘hobbit’, zou volgens sommigen een nieuwe mensensoort vertegenwoordigen die zelfs nog een tijdje naast de moderne mens heeft bestaan. Anderen meenden dat de individuen gewoon een groepje fysiek ‘achtergestelde’ Homo sapiens waren.

    Op http://www.johnhawks.net/weblog vinden we hierover meer.  Hij ontkracht de recente stelling van drie Australische paleontologen als zou het meest complete hobbitfossiel, dat in 2003 gevonden werd, toebehoren aan een moderne mens met ‘cretinisme’, een vorm van dwerggroei en achterlijkheid.

    01-08-2008 om 09:05 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 335 : huldiging

    Toren riep haan 335 : huldiging

     

    Er was maar één haan.  Er is maar één wekkering die dringend bij de oude beiaard moet geplaatst worden.

    In de rij van : laureaat van de arbeid, cultuurlaureaat, sportlaureaat, ereburger van de gemeente … is een nieuwe telg ontsproten : handtekening in het gulden boek.

    Het eventuele reglement hiertoe , met bijpassende criteria voor toekenning zou openbaar moeten zijn.

    In MEISE werd gemeenteraadslid Emiel De Boeck (CD&V) gehuldigd als eresecretaris.

    Gemeentesecretaris Ellen De Clerck, het comité Brixius 100, Herman Boon, Jef Heyvaert, de vertegenwoordiger van Brixius 100 en het comité '350 jaar Boskapel' mochten ook het guldenboek tekenen.

    De voorzitter van het beiaardcomité deed een oproep om enkele vrijwilligers van de beiaardfeesten in tegenwoordigheid van de leden van dit comité te laten tekenen.

    Ik heb er hun op gewezen van met dergelijke initiatieven zeer omzichtig te werk te gaan.  Want de rij van de mensen die zich voorbij gestoken of vergeten voelen is veel langer dan men denkt.

    Vaak worden prijzen toegekend om de verkeerde redenen.  Zo werd ik cultuurlaureaat om wille van mijn bezoldigd ambt.  Daarvoor werd ik toch bezoldigd!  Mijn inzet voor pure culturele initiatieven werd genegeerd.

    25-07-2008 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 334 : orgel

    Toren riep haan 334 : orgel

     

    In de Sint-Laurentiuskerk bij pastoor Jan Lagae in Wolvertem bespeelde de 11-jarige Inne Wyns het orgel.op de vormselviering.

    Ze volgt al vier jaar piano in de Academie van Meise.  Zij erfde haar gave mogelijk via haar mama Greta Plas,die altijd saxofoon gespeeld heeft bij fanfare Sint-Cecilia.

    Catechist Pol Aerts bezocht zoals elk jaar met alle vormelingen de kerktoren.  Inne Wyns begon op het orgel te spelen.  Het is prachtig wat zo'n klein meisje uit zo'n groot instrument haalt. Van het één kwam het ander, en ze mocht tijdens het vormsel plaatsnemen achter het grote kerkorgel.
    Ze gaat nu niet alle weken op het orgel spelen tijdens de misviering, maar het was wel een leuke ervaring.
    Zouden wij haar niet kunnen stimuleren om orgelvirtuoos te worden, wat een opstap is naar beiaardspel  Een vrouwelijke beiaardier in Meise, dat zou eens wat anders zijn.
    We nodigen haar en Paul Aerts alvast uit op het kinderbeiaardconcert in Grimbergen op 25 mei (dag van de vermiste kinderen Child Focus).

    Zij daagden echter niet op en misten het beiaardspel van de kinderen van de kinderbeiaardschool van Mechelen.
    Een andere vormeling Jan Friso speelde gitaar.

    18-07-2008 om 09:36 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 333 : castraat

    Toren riep haan 333 : castraat

     

    Bij onvoorzichtig zagen met de decoupeerzaag was ik bijna mijn duim kwijt.

    Castreren doet men echter met opzet.  Zo noemt men een gecastreerde haan een ‘kapoen’.
    Een gecastreerd paard daarentegen is een ‘ruin’.  Hoe zouden ze een gecastreerde ezel noemen?  Ingewijden vertelden mij dat dit een ‘vent’ is.  Dames, zeg dus tegen je man nooit vent!

    Een castraatstem  is niet de stem van een gecastreerde man, maar een zanger die de hoogste tonen aankan.

    Onze oude beiaard werd ook gecastreerd!  Door de opberging in de open werf van de in aanbouw zijnde bibliotheek, verdwenen de 8 kleinste klokjes.  Hier doet zich het omgekeerde voor : de hoge tonen zijn eruit!

    Ik zet me nu onverdroten in voor het herstel van onze oude beiaard in zijn eerdere glorie en volgens de vereisten van Monumenten en Landschappen.  Want zeg nu zelf!  Het is al geen zicht een gecastreerd levend wezen.  Bij een man is dat een binair klokkenspel.  Onze oude beiaard mist er 8!  Het instrument, penseel van de heldere beiaardklanken, ontbreekt : wekkering en klavier!

    11-07-2008 om 09:19 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 332 : Olympia

    Toren riep haan 332 : Olympia

     

    De drie idealen van de Olympische spelen werden via de vlam in Peking gebracht op 31.3 .2008 : uitmuntendheid, vriendschap en respect.

    In Tibet denken ze er anders over dan in de rest van de wereld.  Alhoewel!?  Er werden betogingen aangekondigd overal waar de vlam gedurende haar tocht zal voorbij komen.

    De Chinezen hadden er wat op gevonden.  De T.V.-beelden vertrokken met een minuut vertraging, zodat ze gemanipuleerd kunnen worden.  Betogingen worden eruit gefilterd.  Waar zijn we dan nog zeker van, heden ten dage ?

    Misschien kan onze nieuwe haan een toorts in de bek nemen, om het Olympisch ideaal boven Meise te etaleren. 

    Bij de uitreiking van de prijzen van Meise had men het derde ideaal kunnen op de voorgrond zetten en eens duidelijk en publiek zeggen en vooral schrijven, wat er veranderd is sedert 2000.

    04-07-2008 om 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 331 : baken

    Toren riep haan 331 : baken

     

    “De reis is nog niet gedaan,
    ook al zien we nu kerk
    en toren staan”
    komt uit een spreekwoord van  P.P.Breughel, de oudere.

    Toen wij de 8 kerktorennatuurwandelingen lanceerden vanuit Natuurpunt, illustreerden wij dit spreekwoord door de kerktoren als merkpunt te nemen voor het vertrek van de natuurwandeling.  Om zich te oriënteren nemen de mensen meestal de kerktoren als richtbaken.   Het kruis staat altijd Noord – Zuid, zoals het parochieblad berichtte.

    Met de GPS en binnen kort Galilei kwam daar verandering in.  Er is echter een groot nadeel.  Wie met zijn ‘Tom-Tom’ of ander speeltje de weg zoekt, wordt langs de vreemdste omwegen geleid.  Zo werd ik om naar huis te gaan vanaf de A12 in Wolvertem de baan naar Asse op gestuurd.  Langs de kerk van Oppem en de ‘6 wegen’ werd ik omgeleid.
    De software van het systeem voorziet correcties via de gebruiker.  Ik gaf dat onmiddellijk door.  Maar de omleiding is er om een of andere bizarre reden gebleven.

    Toen ik de jaarmarkt van Wolvertem bezocht viel mij een politieke baken op.  In de verte stak een wit – glanzende kruin boven de koppen.  Het bleek onze burgemeester Marcel Belgrado.  Die weelderige haardos is een lichtpunt of een richtpunt in het centrum.

    27-06-2008 om 09:21 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T. riep H. : parochieblad

    Toren riep haan 330 : parochieblad

     

    In Kerk en Leven verscheen een klein verslag onder de titel “Haan waakt weer op de kerktoren”.

    Het is eerder : haan wijst weer op de kerktoren de windrichting aan.  Maar dit ter zijde!  Hij staat niet op het hoogste punt van ons dorp, want de St.-Elooikapel op de Hasseltberg staat veel hoger!  En inderdaad : we weten nu van waar de wind komt, maar nog niet hoe laat het is.  Want het torenuurwerk laat op zich wachten, evenals het gaas om de duiven buiten te houden.  Als de gaatjes te groot zijn vliegt de duivenshit er gegarandeerd door!

    De snavel van de haan staat tegenwinds en wijst dus aan van waar de wind komt.

    Dat in de Middeleeuwen de haan het symbool was van waakzaamheid, over Gods kinderen waakt en zorgt voor warmte en vruchtbaarheid is voor mij nieuw;  Het is daarom misschien dat de Walen de rode haan kozen.

    Het kruis staat dus altijd Noord - Zuid.  Die vraag werd gesteld aan de plaatsers.

    Ik hoorde kritiek op het veel te luide beieren van de klokken bij begrafenissen.  Dat geluid zou het vliegtuiglawaai sterk overtreffen!  Kan daar eventueel niet iets rustigers op gevonden worden.  Want inderdaad : ik hoor dat tot in de Mankevos!

    20-06-2008 om 09:36 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.329 Chimera

    Toren riep haan 329 : Chimera

     

    Afbeeldingen uit de mythologie, waarbij verschillende dieren in een beeld verenigd worden zijn Chimera’s.  Zo zag ik een leeuw, een geit en een slang tot een nieuwe diersoort gekunsteld.

    In de gentica gebruikt men de term “microchimerisme” voor het overleveren van een vreemd gen naar de nakomeling.  Dat gebeurt via de moeder naar de foetus of via een medische interventie toevallig.  Dit is dus een evolutief gegeven.

    Een leeuw met een hanenkop, met een lelie in de muil of bek zou een nieuw Belgisch symbool kunnen worden.  Een haan met een leeuwenkop zou ook niet mis staan.  Of beter : een gouden leeuw (eerste Belgisch symbool) met een gouden hanenkop!

    Wat zou ons de mooiste combinatie opleveren ?  Een zeemeermin staat zeker vooraan.  De Sfinx in Egypte zie je soms op de oprit naar onze garages.  De griffioen is ook bekend : een leeuw met vleugels.  Een giraf met een kop van een papegaai kan ook tellen.  Een dikkop met pootjes, voor hij verandert in een kikker is echter een natuurlijk fenomeen.

    Ondertussen staan de 39 resterende klokkern van de oorspronkelijke 47 (oude beiaard) te wachten op de wekkering en het klavier!

    13-06-2008 om 09:26 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 328 : Wiskunde

    Toren roept (riep) haan 328: Wiskunde

     

    Eindelijk staat onze nieuwe haan te pronken op de St.-Martinustoren van Meise, na 3934 dagen en 328 cursiefjes.

    Hij viel op 28.8.1997 en werd terug geplaatst op 5.6.2008.  De Boeddhistische scheurkalender geeft als spreuk : “Elk moment is uniek en we kunnen de tijd niet terug draaien”.

    ’t Cursiefje vermeldde in zijn versla&g (in mijn bus op 5.6) dat ik ermee stop!?  Maar ik heb de smaak te pakken en wil mijn 15886 lezers en lezeressen niet teleur stellen.  Ik ga op mijn élan door onder een gecorrigeerde titel : toren riep aan.

    “Haan roept wekkering” zou ook niet misstaan.  Want een andere uitdaging dringt zich op.

    Toen koningin Paola de nieuwe beiaard kwam inhuldigen werd de oude als monument geplaatst voor onze nieuwe bibliotheek.  Maar “Monumenten en landschappen” eiste dat de beiaard, als laatste volledige ‘Michiels – beiaard’ , compleet zou blijven en dat hij nog zou spelen.

    Ik ga nu vechten voor de uitvoering hiervan, met dezelfde hardnekkigheid als mijn vorige reeks.

    Als symbool zouden wij de eeuwenoude hulst kunnen nemen, achter de pastorij (momenteel nog gemeentehuis) van Meise.  Regionaal landschap Groene Corridor wil dit levend monument (Ilex aquifolium) redden.  Regelmatig komen bussen wetenschappers naar deze unieke groenblijvende boom kijken.

    Dit is een voorbeeld van hoe het moet!  Helaas!  Het had veel eerder moeten gebeuren!

    06-06-2008 om 09:26 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 327 : Rinus

    Toren roept haan 327 : Rinus

     

    Op zondag 25 mei 2008, Internationale Dag van de Vermiste Kinderen van Child Focus was het hoogdag vanuit de toren van Sint – Servatius in Grimbergen.

    Het kinderbeiaardconcert, dat destijds in Meise ontstond op 25 mei 2003, week uit omdat de beiaardfeesten in Meise op dezelfde dag vielen dit jaar en er geen plaats was voor kinderliederen. Zo verrees de Feniks weer eens uit zijn as.  Het werd een recital voor en door kinderen!

    De liederen werden geselecteerd via een vragenlijst in de verschillende scholen.  Hiervoor nodigde de beiaardier Rien Aarssen Dina Verheyden uit om de selectie te vertolken. 
    Maar hij zorgde tevens voor een meerwaarde.  Het beiaardklasje van Elena Sedina, van de Koninklijke beiaardschool uit Mechelen, was op post.  De kinderen speelden hun favoriete kinderliedjes en er klonken zelfs enkele duetten.  Timothy Couck, Larisa Desbuquois, Arsham Makarian, Merel Makarian, Merel Meersman, Eliza Makariam, Nikita Tarantsov, Nikita Gratchev en Andrej Lavrenov, gaven het beste van hun gulle talenten.  Het waren composities of bewerkinden door Jo Haazen, E.Sedina, O.Rostovskaia en O.Jacobsen.
    Het Grimbergs net was op post om alles te filmen.  Het viel op dat de kinderen met hun kleine handjes, er toch in slaagden om zelfs op virtuoze wijze, het klavier te behameren.  Want hier is geen sprake van tokkelen, want het is hard labeur!

    Dit was een prachtige apotheose en een hulde aan alle vrijwilligers die zich inzetten bij Child Focus voor de vermiste kinderen.

    Het recital werd afgesloten met een receptie op de luisterplaats in de abdijtuin in aanwezigheid van abt Erik De Sutter,de schepen van Cultuur Patrick Vertongen, de coördinator van Brussel-Halle Vilvoorde en haar vrijwilligers en de Beiaardvrienden van Grimbergen.
    Eerwaarde, geef ons ondertussen 3929 dagen tot de haan terug op de toren staat!

    30-05-2008 om 09:15 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 326 : sauropoden

    Toren roept haan 326 : Sauropoden

     

    Pastoor geef ons 3906 dagen klonk het op 8 mei toen het kruis opnieuw op onze St.-Martinustoren geplaatst werd.

    Vandaag zijn we 3921 dagen ver.  Wij hadden gehoopt dat 4 dagen later de bol en de haan, flink verguld tegen het gure weer, op hun plaats zouden staan.  Helaas!  De haan zal niet kraaien op de beiaardfeesten.

    F Dinosaurussen

    We bezochten met de gidsen van de Plantentuin van Meise het Natuurhistorisch museum in Brussel.

    Deze dino’s splitsten zich op in 2 takken : ornithopoden en theopoden.  De enige nog levende groep die hieruit ontstond zijn de vogels.  Dus de haan is in feite een geëvolueerde dinosaurus

    Een van de kenmerken is dat de vertering van hun voedsel op gang gebracht wordt door maagstenen.  Dat wordt in het museum gedemonstreerd met een oude wastrommel.  Kippen en hanen slikken bij het scharrelen steentjes in, die zoals bij dino’s voor de vertering zorgen.
    Ondertussen kregen wij de berichtgeving over P.C.B.’s in scharreleieren over ons heen.  Als de kippen niet meer mogen scharrelen, is dat ongezond voor hun vertering.  Hoe krijgen ze anders de nodige steentjes in hun maag ?

    In ‘De Morgen’ stond een andere thesis.  De kip zou mogelijk afstammen van de Tyrannosaurus Rex’.  Ze leidden dat af uit onderzoek van resterende eiwitten bij gevonden fossielen.

    Onze dino staat nog niet op de toren.  Onze titel zou kunnen luiden : toren riep dino!

    23-05-2008 om 09:22 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 325 : datums

    Toren roept haan 325 : datums

     

    Twee datums mogen wij zeker niet vergeten.

    Tot 1132 was Meise moederparochie van heel de streek.  Toen werd door toedoen van de Berthouts het patronaat of het begevensrecht van Meise overgedragen aan de abdij van Grimbergen.  Zo verloor Meise zijn bevoorrechte titel van moederparochie.  Sedert die dag is het nooit meer goed gekomen tussen de autochtonen van Meise en die van Grimbergen.

    In 1312 werden de tempeliers ontbonden door paus Clemens V.  Zo leren we het uit de nieuwe 8delige reeks “Het mysterie van Avignon”.  Het zou eens nuttig zijn “Het Mysterie van Meise” te schrijven.  Dit is misschien iets voor onze eigen jeugdschrijver Herman Van Campenhout.  Want zijn thriller over het domein van Boechout werd niet gepubliceerd.

    Wij troosten ons echter met een andere datum : 5 april 1879, toen keizerin Charlotte van Mexico haar intrek nam in het kasteel van Boechout.  Zo kunnen wij ons de titel “keizerlijk”, toeëigenen.

    De parel van Brabant, titel die Grimbergen zich toeëigende, maar ook Gooik verdwijnt daardoor in het niet.  Achiel Bettesone sprak al van de Brabantse smaragd.

    De “stamënee” van de drie tantes van mijn vader, noemde niet voor niets “Laiterie impériale”.  Zij verkochten destijds foto’s van de keizerin en postkaarten van het domein van Boechout .  Ik kreeg van hun de reeks, toen ik onderwijzer werd.  De kleine boerderij met ‘stamënee’ bevond zich waar nu het funerarium gevestigd is.

    28.8.1997 is de datum waarop onze haan en het kruis van de toren van St.-Martinus donderden, en de bol eronder splitsten in een halve maan.  Op 13 mei verrijst de feniks uit zijn as en prijkt hij weer op zijn terechte plaats.  Pastoor, geef mij 3911 dagen.  De toren heeft 325 afleveringen geroepen op de haan.

    12-05-2008 om 09:10 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 324 : nostalgie

    Toren roept haan 324 : nostalgie

     

    “Nostalgie”. is de titel van het boek dat Monika Van den Brande uitbracht op 25 april over de ‘stamënees’ in Wolvertem.  “Proef de ziel van Wolvertem” is de ondertitel van het werkje met verhalen over meer dan zestig cafés. Vandaag zijn er daarvan nog vier authentieke over.  
    “Bij Jeanne (1902), Café Benelux (opgericht in de jaren vijftig), 't Stamineeke en Bij De Perre (1901), zijn de laatste vier échte ‘stamënees’ -zonder eetmogelijkheid- die in Wolvertem zelf overblijven'  Dit past in het kader van het jaarthema ‘Oud en Nieuw’. Zij wilde eerst heel de gemeente in beeld brengen, maar toen ze met Wolvertem was begonnen, bleek dat er snel zestig waren.”

    De bruine retrostijl van de kaft en de foto’s weerspiegelt het gevoel dat de mensen hebben, wanneer ze hun verwanten zoeken op de foto’s.  Het begrip stamënees is overeind gebleven.  Het stamt af van het Franse “estaminet”; wat klein café betekent.
    “Ik heb een vijftigtal getuigenissen kunnen optekenen, vaak van mensen tegen de tachtig; en kon zo 160 foto's verzamelen. Een selectie daarvan zal verschijnen in ons boekje waarvan een 300-tal exemplaren zullen worden gedrukt  Er zijn ook tal van anekdotes die er zich afspeelden  Wist je bijvoorbeeld dat bij de vorige uitbater Bob, in 't Stamineeke, zelfs een paard is binnengelopen, en langs achter is buitengegaan. Ondertussen stond de schlager Er staat een paard in de gang op. Dat zijn hilarische momenten die niet mogen worden vergeten worden” weet Monika.
    Op zondag 27 april van 12 tot 19 uur volgde de apotheose met de verschillende standen van verenigingen en een heuse spiegeltent.  En dat werd een groot succes.
    Nostalgie, De Ziel van Wolvertem, is verkrijgbaar bij de Cultuurdienst van Meise.

     

    11-05-2008 om 09:07 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 323 : prijzen

    Toren riep haan 323 : prijzen

    De prijzen van Meise werden weer uitgereikt.  Die passen niet in de palmares van de originele J.V.C.-Prijs en M.N.-Prijs.  Want de andere inrichters wijzigden ook het opzet, de inhoud en de jury.  Intellectuele eerlijkheid gebiedt ons dit te vermelden.  Sedert 2000 is alles grondig veranderd.  En laat ons niet klagen, want de Maurits Naessensprijs beantwoordt nu aan wat deze mecenas – zaliger verwachtte : kleinschalig voor en door de kunstenaars van Meise en omgeving.

    De twee andere prijzen hebben geen verleden.  Daar is dat dus niet van toepassing.

    Maurits Naessensprijs :

    Hoofdprijs : Greet Van Autgaerden uit Mechelem met “Portret .

    Prijs van de Cultuurraad Meise : Josephine Van Dam uit Turnhout met “Kielzog”.

    Prijs ’t Verloren Uurke : Marie-Claire Janssen uit Kasterlee met “Winter op het Kraanslot”

    Prijs van de Kunstkring : Nadia Hostie uit Brasschaat met “Peinzend”.

    Jongerenprijs Roger Van der Stock : Karen Vermeiren uit Gent met “Vettig”.

    Jules Van Campenhoutprijs :

    Eerste prijs :  David Troch uit Bonheiden voor het gedicht “Doorgewinterd”.

    Tweede prijs :  Patrick Cornille uit Lichtervelde voor het gedichtt “Chambord, Loiretcher”.

    Derde prijs :  Erwin Evens uit Dworp voor het gedicht perspectief

    Ward Ruyslinckprijs :

    Eerste prijs :  Wim Cassier uit Vilvoorde voor het kortverhaal “Een Tinnen Soldaatje”

    Tweede prijs :  Max Dusseldorf, pseudoniem voor Hans Declercq uit Brussel voor kortverhaal “De Geur van Hennep”

    Derde prijs :  Peter Lus, pseudoniem voor Rebecca Vercauteren uit Avelgem voor het kortverhaal “Geluksdag”.

    Jeanne Streulensjuweel :

    Het Jeanne Streulensjuweel gaat naar Theater KREATIE uit LonderZeel St-Jozef met de voorstelling “A Shayna Maidel”.

    De prijs voor de beste acteur in hoofdrol gaat naar Bart Robijns van toneelvereniging  WILLEN IS KUNNEN.

    De prijs voor de beste acteur in bijrol naar Andy Decae van toneelvereniging KREATIE UIT Londerzeel St-Jozef.

    Gisteren werd het kruis op de toren van St.-Martinus geplaatst.  We haalden Ring-TV, Radio2, Het Nieuwsblad en de Standaard.  Dinsdag wordt de haan en de wereldbol geplaatst.

    10-05-2008 om 09:34 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 322 : bevrijding

    Toren roept haan 322 : bevrijding

     

    Gisteren op donderdag 8 mei, de feestdag van de bevrijding, zijn ze eindelijk begonnen aan de verlossing van een last die we reeds 3906 dagen torsen : de werken vingen aan, om het kruis en de haan terug op de toren van de St.-Martinuskerk te plaatsen..

    De haan donderde van de toren op 28.8.1997. Ik publiceer vandaag het 322ste cursiefje in verband met dit onderwerp.  Want in een vlaag van euforie beloofde ik aan mijn vrienden, onder de toren, om elke maand een cursiefje te schrijven op grond van een foto en een recente ‘fait divers’ uit ons dorp.  Ik breidde snel uit naar de 8 kerktorens die onze gemeente rijk is.  De eerste afleveringen verschenen in de editie “Meise” van “’t Cursiefje” dat ik met Joris Herpol en drukker Leleu oprichtte.  Maar zoals het “Schoon Meise” verging, staken de verkiezingen en politiek vertoon een kink in de kabel.  Ik haakte af en schreef verder, want belofte maakt schuld.  Toen Pascal Vyncke het Seniorennet opstartte, was ik er als de kippen (of was het een haantje) bij, om mijn cursiefjes onder te brengen in een blog.  Elke vrijdag publiceerde ik van toen af een aflevering.

    Vandaag wordt het kruis geplaatst en wij trommelden de pers op.  Ik hoop voor de kranten een tafereel uit de oude doos te ensceneren: de oude haan naast de nieuwe, zoals hij op de oude foto’s gepresenteerd werd toen de toren van galmgaten voorzien werd.

    Op de nieuwe haan moeten wij nog wat wachten, want hij moet nog verguld worden. 

    09-05-2008 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 321 : cultuurhuis

    Toren roept haan 321 : cultuurhuis

     

    F Oude pastorie - gemeentehuis

    Het oud gemeentehuis van Meise, de historische pastorie, van Meise kan worden omgevormd tot cultuurhuis. Later kan er ook een dienst toerisme komen.

    'De erfgenamen van de Meisese kunstenaar-beeldhouwer Henri Lenaerts willen aan het gemeentebestuur nog zes beelden schenken', boven op de 4 die reeds in het centrum prijken.  Voorwaarde is dat die in een permanente tentoonstelling worden getoond.  Vroeger werden reeds “De vruchtbaarheid” aan de ingang van de Plantentuin (centrum Meise) en het Mariakapelletje aan het standbeeld van baron d’Hoogvorst geplaatst.  In de Plantentuin staan er ook twee.  Het is echter jammer dat alle beelden niet hetzelfde identificatieplaatje dragen.

    De sokkel onder het beeld van Mgr.Daelemans werd betaald door onze burgemeester Marcel Belgrado.  De kunstenaar wou er geen bordje op, want de aandacht moet naar het beeld gaan.  Daarom werd de tekst in de zuil gegrift.
    De glazen inscripties op de beelden van Lenaerts zijn moeilijk leesbaar.  Zo kijkt men ook direct naar het beeld en pas daarna leest men de tekst.

    Wij blijven pleiten voor een leeszaal in de bib., beneden, achter het monument met de oude beiaard, eventueel met binnentuin, zoals in het oorspronkelijke plan voorzien werd.  Mits een kleine uitbouw, zonneranda, kan dan de wekkering en het klavier geplaatst worden en kunnen ze voldoen aan de eisen van ‘Monumenten en Landschappen’.

    Bovendien kan de heemkundige kring dan eindelijk volwaardig intrekken in de bibliotheek en moeten de senioren niet naar boven voor de leeszaal.

    02-05-2008 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!