Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zon_en_zweet_in_frankrijk
    blog.seniorennet.be/zon_en_
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kwbekerendonk
    blog.seniorennet.be/kwbeker
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mam
    blog.seniorennet.be/mam
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    28-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meest gebruikte keukenkruiden

    ANIJS:
    Een van de oudste specerijen, verwant met dille, venkel, karwijzaad en komijn. Wordt in alcoholische dranken gebruikt. Gebruik het ook in brood, gebak, rijst en pudding, koekjes, Oosterse gerechten, salades, koffiekoeken en snoepgoed.

    BASILICUM:
    Verse of gedroogde (afgeritste) blaadjes. Ook in poedervorm. Past bij vlees (kalf, varken, lam), allerlei salades en vis. Ook voor Italiaanse gerechten, b.v. pizza. Zuinig gebruiken.

    BERNAGIE:
    Verse blaadjes en bloesems (gedroogd minder geurig). Past bij sauzen (b.v. tomatensaus), allerlei salades en groenten (kool).

    BIESLOOK:
    Uiensmaak, vers gebruiken en nooit meekoken. Fijngesneden bij soepen, sausen, salades, vlees, vis en aardappelen. Gemengd met aardappelpuree of in boter bij geroosterd vlees of visschotels.

    BONENKRUID:
    Verse takjes of gedroogde blaadjes. Ook in poedervorm. Past bij (lams)vlees, salades en groenten (vooral peulvruchten), paddestoelen en aardappelen. Bij vis, speciaal bij forel. Voor salades uitsluitend malse, verse bladtoppen gebruiken.

    CAYENNEPEPER:
    Gedroogd en gemalen pepertjes van de Capsicum frutescens soort. Past bij vlees (rund, varken), vis, groenten (vooral stoofschotels) en allerlei salades. Spaarzaam gebruiken.

    CITROENMELISSE:
    Kruid met een frisse citroengeur en smaak; niet meekoken. Verse bladeren gebruiken soepen, sausen, vlees- en vooral visbereidingen waar citroen een rol speelt, bij thee, vruchtensappen en ijsthee, bij vruchtensalades.

    CITROEN:
    Het meest aromatische deel van deze vrucht zit in de schil (waar de citrus-olie in zit).

    DILLE:
    Vers of gedroogd blad. Ook gedroogd dillezaad (in vijzel fijn stampen). Past bij vlees (rund, lam), vis (o.a. paling), groenten (peulvruchten, komkommer), salades, sauzen, eieren, kwark, zure room, yoghurt en lichte sauzen. Verse dille niet met gerecht meekoken.

    DRAGON:
    Vers blad en jonge scheuten, ook gedroogd en verpulverd (dan minder sterk). Past bij vlees (kalf, lam, wild en gevogelte), allerlei groenten, salades, sauzen en soepen. Zuinig gebruiken. Er bestaat ook azijn en mosterd met dragon-aroma.

    FOELIE:
    De isolatie-laag van de nootmuskaat vrucht. In stukjes of poedervorm. Past bij vlees (ragout), allerlei groenten (spinazie, bloemkool, doperwtjes, aardappelen), soepen (bouillon), sauzen en kaasgerechten.

    GEMBER:
    Vers of gemalen, of ingelegd in siroop. Past bij gevogelte, groenten, fruit en gebak.

    HYSSOP:
    Scherpe, vrij bittere muntachtige smaak; spaarzaam gebruiken; verse of gedroogde blaadjes gebruiken (blaadjes en bloemen plukken voor de bloei om te drogen); niet meekoken.

    JENEVERBES:
    Gedroogde bessen van de jeneverbesstruik. Past bij vlees (marinades van wild), vis (b.v. mosselen) en zuurkool. Niet consumeren!

    KANEEL:
    Stokjes of poeder. Stokjes met gerecht meekoken en daarna verwijderen. Wordt gebruikt voor zoete gerechten (pudding, compote) en gebak.

    KAPPERTJES:
    In azijnoplossing ingelegd. Passen bij vis, vlees (kalf) en gevogelte. Ook bij salades (met worst of kaas) en sauzen.

    KARWIJZAAD:
    Gedroogd. Past bij vlees (suddergerechten), groenten (kool, zuurkool, aardappelen), soepen, sauzen en pikant gebak; is moeilijk met andere kruiden te combineren.

    KERRIE:
    Een kruidenmengsel uit de Indiase keuken, meer of minder scherp. Past bij vlees (kalf, lam, kip, ragout), bij vis (o.a. garnalen) en groenten (b.v. tomaten). Kerrie is gevoelig voor licht: donker bewaren.

    KERVEL:
    Verse of gedroogde blaadjes; ook in poedervorm. Past bij vis (gebakken), vlees, gevogelte, groenten (spinazie), allerlei salades, soepen en sauzen. Niet met gerecht meekoken.

    KNOFLOOK:
    Teentjes (fijngehakt en met wat zout gewreven), poeder, knoflookzout, vloeibaar. Past bij vlees (varken, lam), groenten, salades (slakom met teentje inwrijven) en kaasfondue. Verliest scherpe geur tijdens koken of braden. Handig is een knoflookpersje.

    KOMIJN:
    Zaden of gemalen. Een essentieel onderdeel van de keukens van Mexico, het Midden-Oosten en Oost-India. Wordt gebruikt in gerechten zoals curries, stoofschotels, chili en couscous.

    KORIANDER:
    Gedroogde zaden; ook in poedervorm. Past bij vlees (rund), gehakt, pasteien en allerlei gebak.

    KRUIDNAGEL:
    Gedroogde bloemknoppen. Ook in poedervorm. Past bij vlees (varken, lam, wild), groenten (b.v. rode kool), soepen, sauzen, compote, gebak en dranken. Bloemknoppen in hun geheel meekoken, eventueel op ui gestoken, en VOOR het serveren verwijderen.

    KRUIZEMUNT:
    Lichte pepermuntsmaak maar minder pikant; meer gebruikt dan pepermunt; verse of gedroogde blaadjes gebruiken, bij vele sausen, bij soepen en groenten, bij kruidenboter en kruidenazijn, bij appelmoes, meloen, ijs, jam, fruitsalades, ...maar beter is pepermunt

    LAURIER:
    Gedroogde bladeren in hun geheel verwerken (1-2 tegelijk). Past bij vlees (marinade, ragout, kalf, gevogelte, wild), bij vis (marinade, pocheervocht), soepen en sauzen.

    MAJORAAN:
    Verse of gedroogde bladeren, ook afgeritst en in poedervorm. Past bij vlees (varken, gehakt, ragout, gevogelte, konijn), groenten (stoofschotels, aardappelen), soepen (b.v. aardappelsoep) en bij sauzen. Zeer geurig.

    MIERIKSWORTEL:
    Verse wortel (met gladde schil: zoet van smaak; met ruwe schil: zeer scherp). Raspen. Ook in tube of potje verkrijgbaar. Past bij vlees (gekookt rundvlees, rosbief, ham, worstjes), bij salades (komkommer, tomaat, vlees, vis) en bij gekookte vis. Koken maakt de smaak milder.

    MOSTERDZAAD:
    Mosterdzaad bestaat in vele kleuren en smaken. Gebruikt bij roereieren, kaasgerechten, aardappelen, sauzen, salades, dressings en kool.

    NOOTMUSKAAT:
    Nootmuskaat en foelie (isolatie-laag van de vrucht) zijn gelijk van smaak en geur. Raspen of in poedervorm gebruiken. Foelie in stukjes of poedervorm. Past bij vlees (ragout), allerlei groenten (spinazie, bloemkool, doperwtjes, aardappelen), soepen (bouillon), sauzen en kaasgerechten.

    OREGANO:
    Vers of gedroogd blad. In Italiaanse gerechten veel gebruikt. Past bij vlees (varken), groenten (tomaten, doperwten), bij soepen, vleessauzen en pizza.

    PAPRIKAPOEDER:
    In diverse soorten verkrijgbaar van zeer scherp tot scherp en mild. Past bij vlees (gevogelte, ragout, goulash, schnitzels), bij groenten, salades, vis, soep en sauzen. Niet in heet vet bakken!

    PEPER:
    Groen (in potjes verkrijgbaar), zwart en wit (gedroogde bessen). Bij voorkeur vers gemalen gebruiken (in pepermolen). Past bij vlees, groenten, salades, vis, bij soepen, sauzen en in marinades.

    PEPERMUNT:
    Laat een gevoel van koelte na in de mond; verse of gedroogde blaadjes gebruiken bij salades, soepen, sausen en kruidenazijn. Bij paling in 't groen, bij jams en fruitsalades, vooral voor thee.

    PETERSELIE:
    Gladde of krulpeterselie. Ook de wortels worden gebruikt. Vers of diepvries (gedroogd nauwelijks enige smaak). Past bij vlees, groenten, salades, vis en eieren. De wortel mag meegekookt worden, het blad niet.

    ROZEMARIJN:
    Verse of gedroogde blaadjes/naaldjes (in vijzel fijnwrijven). Past bij vlees (varken, lam, kalf, wild), bij soepen, sauzen en marinades.

    SAFFRAAN:
    De stempel van een bloeiende krokus. In bouillabaisse en paella, ook bij vis, gevogelte en brood.

    SALIE:
    Wrange, bittere smaak; verse of gedroogde blaadjes gebruiken. Vooral bij vlees- en visgerechten, bij kaasbereidingen, bij gekookte groenten, bij pizza's en deegwaren , bij soepen en bij tomatensap, bij de inmaak in azijn.

    SESAMZAADJES:
    In Afrikaanse en Indische gerechten. Op brood, in halvah, tahini, met rijst en groenten.

    SINAASAPPEL:
    Het meest aromatische deel van deze vrucht is de schil, (waar de citrus-olie in zit).

    THIJM:
    Verse of gedroogde blaadjes; ook in poedervorm. Past bij vlees, groenten, groene salades, vis (gebakken), kreeft, mosselen, sauzen en soepen. Neutraliseert vet.

    UIEN:
    Er zijn honderden soorten in allerlei smaken en kleuren. Hoe milder het klimaat is, hoe zoeter de ui. Uien kunnen bij praktisch elk gerecht gebruikt worden.

    VANILLE:
    Zwarte hulzen, waaruit merg geschraapt wordt. Vanillesuiker en -extract zijn slechts tot op zekere hoogte een acceptabele imitatie. Past bij zoete gerechten (pudding, compote e.d.) en gebak.

    VENKEL:
    Gedroogd. Smaak doet aan die van karwijzaad denken. Verse knollen als groente. Gedroogd voor vismarinade, salades (b.v. komkommer of tomaat) en bij paddestoelen. Vers venkelblad en stengels voor salades en mayonaise (voor vis). Smaakt kruidig zoet, zuinig gebruiken.
     

     

    28-01-2006 om 15:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse koekoek met prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    1 Mechelse koekoek- 4 preistaven- 120.g boter- 2 soeplepels balsamicoazijn-2 schijfjes ganzenleverterrine (facultatief)- peper en zout

     

    - Bak de koekoek aan alle kanten mooi bruin, breng op smaak en laat 3 kwartier verder garen met het deksel op de pan.

    - Snijd het groen van de prei in stukken, was ze en frituur ze tot preifrietjes

    - Snijd de rest van de prei in rondjes en stoof deze;aan in wat boter. Kruid met peper en zout. Blus het geheel met de azijn. Werk op met de rest van de boter tot een gebonden saus.

     

    Serveerde prei en de saus met de Mechelse koekoeken schik er een sneetje ganzenlever op.

     

    Daarbovepop komen de preifrietjes.

     

    27-01-2006 om 19:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamille.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kamille:  Matricaria chamomilla - Composieten

    Etherische olie, bitterstoffen, looistof, slijmstof, salicylzuur, flavonen, ijzer, vit. B, C

    In het Latijn is mater moeder. In de oudheid werd het kruid vooral bij vrouwenziekten gebruikt, vandaar ook de naam moederkruid. Kamille is een typisch zonnekruid. De bloem is samengesteld uit een geel hartje omgeven door witte straalbloempjes. Deze gaan 's avonds omlaag en als de zon weer opkomt richten ze zich weer op. Zo richt de kamille zich direct naar de zon als bron van licht, warmte en liefde en geeft deze ook weer door aan de mens. De holle bloembodem verwijst naar lucht in het buikgebied (verkramping, gasvorming) en de gele kleur ervan verwijst naar lever, gal en hart. Het wit van de straalbloemen geeft een rustgevende, harmoniserende werking aan op het zenuwstelsel en ontstekingen.
    Kamille werkt dus kalmerend en rustgevend bij allerlei klachten die door stress en verkramping zijn ontstaan. Verder werkt ze kalmerend op de spijsvertering. Kamille remt ontstekingen en is pijnstillend. Het helpt goed bij snel opkomende infectieziektes met koorts, vooral bij kinderziektes. Ze kan ook uitwendig gebruikt worden bij ontstekingen en slecht helende wonden, in stoombaden en als kompres bij vermoeide ogen en oogontsteking. Kamilleolie is te gebruiken bij zenuwpijnen en zonnebrand. We gebruiken alleen de bloemen

    Spijsvertering; Spijsverteringsbevorderend, positief voor de lever bij maagpijn, verzachtend, windverdrijvend, stimulerend, buikpijn, diarree, constipatie, krampen

    Zenuwstelsel; bij stress en verkramping. zenuwstillend, Bij vermoeidheid, antidepressief, gebrek aan levenskracht, slapeloosheid, hoofdpijn, overspanning, heimwee en nachtmerries.

    Ontstekingen; bij griep, verkoudheid, holteontstekingen, blaasontsteking, oogontsteking, huidontstekingen, verschillende allergieën tegengaand, pijnstillend en antiseptisch.

    Gebruik:

     SPIJSVERTERINGSSTELSEL
      
    Verbetert de eetlust, en geeft verbetering bij aanhoudende slechte spijsvertering. Geeft verlichting bij overgeven als gevolg van gastritis en brandend maagzuur.

    URINEWEGEN

    Geeft verlichting bij nier en blaasontsteking. Bevordert de urinestroming en zorgt dat minder vocht wordt vastgehouden.


    VOORTPLANTINGSSTELSEL

    Goed tegen vele klachten, inclusief pijnlijke, infrequente of onregelmatige menstruatie en overgangsproblemen. Geeft verzachting bij pijnlijke tepels.


    ZENUWSTELSEL

    Vermindert nerveuze opwinding en wordt als middel tegen hysterische en nerveuze aandoeningen gebruikt. Verzacht zenuwpijn.


    SPIERSTELSEL

    Goed tegen spierpijn in het algemeen.


    SKELET

    Heilzaam bij pijnlijke artritische gewrichten.


    HUID

    Goed bij droge, gevoelige of rode huid; nuttig tegen uitslag als dermatitis, eczeem, psoriasis, acne of uitslag en jeuk als gevolg van allergie. Ook een uitstekend middel tegen ontstoken wonden, zweren, littekenvorming en brandwonden.


    EMOTIE

    Voor overgevoeligheid, rusteloosheid, nerveuze irritatie, depressie, ongeduldigheid en alle vormen van woede en agitatie. Verdrijft nostalgie, spanning en angst, en vergroot de emotionele stabiliteit; bevrijdt van zorgen. Werkt ontspannend en bezorgt mensen die aan slapeloosheid lijden een vredige nachtrust.


    KINDEREN

    Kamille is in een lage dosering een veilig middel voor allerlei kwalen bij kinderen, zoals koliek, diarree, stuipen en zelfs driftbuien.

    27-01-2006 om 19:45 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen: 

    1 konijn in stukken gesneden- 20 kleine uien- 100 g spekblokjes- 1 soeplepel tomatensap 2 dl room- 1 soeplepel honing- 1 dessertlepel Worcestershiresaus - 1 citroen- 1 tuiltje basilicum- 1,5 dl witte wijn- 1 blokje gevogeltebouillon-  40 g boter bloem- zout en peper

    Bijgerecht: verse deegwaren


    . Rol de stukken konijn in de bloem en laat ze vlug kleuren in een stoofpan met de gesmolten boter. Wanneer het vlees mooi bruin is, doet u er de witte wijn en het tomatensap bij, aangelengd met 1 dl water. Voeg er het verkruimelde bouillonblokje bij, doe het deksel op de pan en laat een twintigtal minuten sudderen.

    . Intussen bakt u de spekblokjes zonder vetstof in een pan met antikleeflaag. Laat ze uitlekken en laat in de plaats ervan de gesnipperde uien fruiten.

    . Na twintig minuten sudderen voegt u bij het konijn de spekjes en de uien, de honing aangelengd met het sap van een halve citroen, de room, de Worcestersaus en de helft van de gehakte basilicum. Laat nog twintig minuutjes pruttelen.

    . Breng op smaak en voeg er de rest van de gehakte basilicum bij. Dien goed warm op met verse deegwaren.

     

     

    26-01-2006 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidenstengels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Lekker voor bij de borrel en de hapjes.

     

    Snij uit bladerdeeg repen van 2 cm. Leg ze wat van elkaar op de bakplaat Be­strijk ze met gesmolten boter. Bestrooi ze met grof zeezout en sesam-, dille-, komijn-, maanzaadjes... Bak 7 tot 17 minuten in de oven op 190° C. Laat afkoelen op een rooster.

    26-01-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HYSOP
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hysop is zo een van die kruiden die je tuin voorzien van geur en kleur, elke zomer opnieuw. Bovendien bezit het gewas tal van bijzondere eigenschappen waar men zelfs al in de oudheid dankbaar gebruik van maakte. Hysop betekent zoveel als 'heilig kruid' en zo'n naam moet je verdienen. Herontdek hysop met zijn pikante, peperige smaak als genees- en keukenkruid.

    Al van in de oudheid was men zich bewust van de genezende eigenschappen van hysop. Zo raadde Hippocrates het kruid al aan voor gevallen van pleuritis.

    Ook bij astma, bronchitis en slijmvliesontsteking werd hysop in vervlogen tijden al gebruikt.

    De bovengrondse delen, die de bittere stof marrubine bevatten, werken inderdaad slijmverdunnend en zijn dus aan te raden bij problemen met de luchtwegen. Voel je een verkoudheid of griep opkomen? Drink dan drie kopjes hysopthee per dag. Laat 30 gram verse, bloeiende toppen gedurende tien minuten trekken in een liter water. Ook aan te raden bij een vervelende hoest. Bij heesheid kan je gorgelen met een meer geconcentreerd aftreksel. Overgiet 80 gram bloeiende plant met een liter kokend water en laat 50 minuten trekken. Bovendien helpt dit drankje als je maag overstuur is. Na de maaltijd steekt het de spijsvertering een handje toe. Verder is hysop, samen met zestien andere planten, een ingrediënt van Zwitserse thee, een veel gebruikt bloedzuiverend middel. Ten slotte werd het afkooksel vroeger weleens uitwendig gebruikt om blauwe plekken en dito ogen sneller te genezen.

    Let op: niet overdrijven met dit kruid, want een te hoge dosis kan juist buikkrampen veroorzaken. Zwangere vrouwen vermijden beter het gebruik van hysop, aangezien het kruid de menstruatie kan opwekken.

     

    TIPS

     

    Dorst: door op hysopblaadjes te knabbelen wordt je dorst gelest.

    Stralende en zachte huid: je krijgt een zachte huid door je gezicht te verzorgen met een lotion op basis van hysop. Deze lotion maak je door 50 gram bloeiende toppen gedurende tien minuten in kokend water te laten trekken.

    Druivenoogst: sommige kruiden zouden de groei van planten in de buurt stimuleren. Zo staat hysop ervoor bekend de druivenoogst positief te beïnvloeden. .

    25-01-2006 om 20:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Honing is een zoete stof die de bijen bereiden op basis van de nectar of het sap dat ze respectievelijk uit bloemen en bomen halen. De honing wordt van de raat verwijderd en gefiltreerd. Na rijping wordt het product in potten verpakt. Enkel accaciahoning blijft vloeibaar. Alle andere soorten kristalliseren min of meer vlug, behalve wanneer ze gepasteuriseerd worden.

     

    De juiste keuze

    Om ten volle van de smaak te genieten, kiest u best honing in een glazen pot. De grote verscheidenheid in planten en bloemen verklaart meteen het ongelooflijk groot aanbod in honingsoorten. De kwaliteit van honing op basis van uitsluitend bloemen varieert naargelang de herkomst. De honing moet voor minstens 90 % afkomstig zijn van één bepaalde plantensoort vooraleer de oorsprong van bloemen vermeld wordt.

     

    Bewaring

    Honing behoudt z'n smaak en kwaliteit wanneer u hem in het donker bewaart bij kamertemperatuur. U eet de honing best tijdens het jaar waarin hij bereid werd.

     

    Gebruik

    U gebruikt honing zoals suiker, meer bepaald om yoghurt, kwark, een drank of ontbijtgranen te zoeten. Honing vindt ook z'n weg in gebak. In de keuken gaat hij uitstekend samen met gevogelte of met ham in zoet-zuur bereidingen, zoals b.v. warme geitenkaas met honing.

     

    Tips/Weetjes

    Honing is een voedingsmiddel met direct resultaat (dus prima voor sportlui). Het product heeft ook een heilzame werking op hoest, keel infecties en bronchitis.

     

    25-01-2006 om 20:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad met wortel en basilicumsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediëntenvoor 4 personen

    1 kalfsgebraad- zout en zwarte peper uit de molen- 1 el roomboter- 250g wortels- 200 ml kippenbouillon- 200 ml water- 100 ml schenkroom- cayennepeper- citroensap- 8 à 12 basilicumblaadjes

    Bereiding

    1 Verwarm de oven voor op 80°C. Zet er meteen een dienschaal in.  

    2 Bestrooi het kalfsgebraad met zout en peper. Braad het aan weerskanten 6 à 7 minuten in de hete boter aan. Leg het gebraad meteen op de voorverwarmde schaal en laat het verder gaar worden in de oven gedurende 1u15 à 2u.

    3 Schil de wortels en steek er met een klein uitsteeklepeltje balletjes uit. Kook deze beetgaar in de kippenbouillon. Zet ze in de bouillon weg.

    4 Snijd de rest van de wortels in stukjes en kook die in een kleine pan water in 12 minuten gaar. Draai ze dan met hun kooknat en de bouillon van de balletjes tot een puree. Doe de puree terug in de pan. Voeg de room toe en breng de saus op smaak met zout, een snufje cayennepeper en een paar druppels citroensap.

    5 Snijd de basilicum in sliertjes en doe die in de saus met de wortelballetjes. Laat nog een keer aan de kook komen.

    6 Snijd het kalfsgebraad in plakjes en serveer het met de wortelsaus.

    24-01-2006 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heilbotfilets à la dugléré
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
     

    800 g heilbotfilets van Noorwegen- 2 mooie tomaten- 2 sjalotten- 1 citroen- 30 g + 1 soeplepel boter- 1 dl room- 2 afgestreken soeplepels bloem- 2 soeplepels gehakte peterselie- 2 dl witte wijn- zout en peper-

    1 teentje knoflook (facultatief) 
    Bijgerecht
    : gekookte aardappelen

    .Schik de heilbotfilets in een ovenschotel, kruid met zout en peper. Besprenkel met de witte wijn en het sap van 1/2 citroen. Bedek met alufolie en laat 15 min bakken in een warme oven (voorverwarmen op T°7 – 210° C).

    .Intussen laat u de gesnipperde sjalotten fruiten op een zeer zacht vuurtje in een grote pan met 30 g boter. Schil, ontpit en snij de tomaten in dobbelsteentjes.

    . Als de vis gaar is, laat u hem uitlekken en even afkoelen. Doe de visjus in een pan en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken. Voeg er dan de room bij, de tomatenblokjes, 1 soeplepel boter gemengd met de bloem, de peterselie, zout en peper.

    . Laat twee minuten sudderen en voeg de vis erbij. Laat nog enkele minuten pruttelen, breng op smaak en dien onmiddellijk op met gekookte aardappelen.

    . U kunt eventueel bij de saus 1 geplet teentje knoflook doen.

    24-01-2006 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe bruiner het brood, hoe gezonder?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klopt de stelling hoe bruiner het brood, hoe gezonder? Wel: wit brood wordt gemaakt van bloem. Hierbij wordt alleen het binnenste van de tarwekorrel gebruikt. De kiemen en zaden zijn er volledig uitgezeefd. Voor bruin brood wordt meel gebruikt, waarbij de zemelen en kiemen (de buitenkant van de korrel) er gedeeltelijk zijn uitgezeefd. De kleur van meel is daardoor lichtbruin. Volkorenbrood wordt gemaakt van volkorenmeel; de gehele tarwekorrel is vermalen en het brood bevat vaak halve en hele tarwekorrels. De kleur van volkorenmeel is daardoor bruin. Het grootste deel van de vitamines, mineralen en voedingsvezels bevindt zich in de buitenste laag van de korrel - de zemel. In wit brood zitten dezelfde vitamines (vitamine B1, B6) en mineralen (zoals ijzer) als in bruin en volkorenbrood. Alleen bevatten bruin en volkorenbrood meer van deze belangrijke voedingsstoffen. Je kunt stellen dat wit brood gezond is, en dat bruin en volkorenbrood dus inderdaad nog gezonder zijn.

    23-01-2006 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenwormkruid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Late zomer en herfst.
    Boerenwormkruid vind je gemakkelijk overal.
    Boerenwormkruid is in de volksgeneeskunde, zoals de naam het zelf zegt, een wormverdrijvend middel.
    Het is echter niet helemaal veilig om inwendig te gebruiken.
    Veel interessanter is dit kruid in te zetten in de strijd tegen vlooien.
    Zowel katten als honden zullen je dankbaar zijn wanneer je regelmatig wat vers boerenwormkruid in hun mand legt. Gegarandeerd gaan de vlooien op de loop.
    Om ze totaal buiten te houden is het handig wat kruid te drogen om onder je tapijten te strooien.
    Kleine zakjes gevuld met het kruid kunnen hiervoor ook gebruikt worden.
    Worden je kippen en/of je duiven geteisterd door een vlooienkolonie?
    Wanneer je in hun hok een tros boerenwormkruid ophangt vertrekken ze snel op reis.
    In de Middeleeuwen werd dit kruid ook gebruikt in de strijd tegen muggen en vliegen.

    Muggen hebben een hekel aan deze geur en laten u dus met rust.

    23-01-2006 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VOOR 4 PERSONEN 
        

    2 appelen- bloemsuiker- 250 g bloem- plantaardig frituurvet of olie om te frituren- zout- 2 eetlepel olie- 1 eidooier   

     

    1.-Giet de gezeefde bloem in een mengkom en voeg het zout, de olie en de eidooier toe in het midden van het kuiltje. Zachtjes roeren.

     

    2.-Meng er heel geleidelijk het bier en het water onder. Laat vervolgens 10 minuten rusten.

     

    3.-Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het onder het deegmengsel. Laat nu een half uur rusten

    alvorens de bereiding te gaan bakken

     

     

    Weetje:
    Halverwege de baktijd keert u de beignets zodat ze aan beide zijden mooi bruin worden.
    Serveer de hete beignets onmiddellijk zolang ze nog krokant zijn, bestrooid met bloemsuiker.

     

    23-01-2006 om 20:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (1)
    22-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocoladetaart met frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10 PORTIES

    - 200 g witte couverturechocolade -100 g cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)

    -11 g gelatineblaadjes -100 g marsepein - 4 eetlepels fijne suiker - 2 zakjes vanille­suiker – 500 g verse roomkaas - 1 onbehan­delde citroen - 625 g frambozen - 100 g wit­te chocolade, geraspt - 200 g slagroom

    - 125 g bosbessen - 1 zakje taartgelei (bijv. Taartina van Oetker) - citroenmelisse

     

    1. Laat de couverturechocolade smelten in een warmwaterbad. Doe de koekjes in een stevige plastic zak, verkruimel ze met de deegrol en vermeng ze met de gesmolten chocolade. Bekleed een springvorm (24 cm diameter) met bakpapier. Druk het koek­jesmengsel uit op de bodem. Laat opstijven in de koelkast.

               

    2. Laat de gelatine even weken in koud water. Pureer de marsepein met 2 eetlepels suiker, de vanillesuiker en 100 g roomkaas. Vermeng de rest van de kaas met het citroensap, de geraspte schil,

    250 g frambozen en geraspte chocolade.

     

    3. Los de gelatine op in een beetje warm water en vermeng hem met de kaascrème. Laat wat opstijven in de koelkast.

     

    4. Klop de room stijf en spatel hem luchtig door de kaascrème. Schep in de vorm.

    Strijk de bovenkant mooi glad. Zet min­stens 2 uur in de koelkast.

     

    5. Ontvorm de taart. Schik er de rest van het fruit op. Los het geleipoeder en de

    rest van de suiker op in 1/4 1 warm water. Nappeer de vruchten met de gelei.

    Laat opstijven. Werk af met citroenmelisse.

     

    22-01-2006 om 12:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wentelteefjes met bessenboozy

    Voor 2 personen:


    2 sneetjes brioche- of krentenbrood- 1 ei- 4 eetlepels lichte room- 1 eetlepel suiker- 30 g boter- kaneel.

    Voor de bessenboozy:
    -175 g gemengde bessen- geraspte schil van ½ onbehandelde limoen- 2 eetlepels fijne suiker- 2 eetlepels kirsch- 1 eetlepel rode bessengelei.

     

    -Vermeng de geraspte limoenschil met de suiker en de kirsch. Laat de vruchten hierin 2 uur marineren; snij het brood in driehoekjes. Klop het ei los met de room, de suiker en wat kaneel (naar smaak).

    -Dompel het brood in het eimengsel. Bak het aan beide kanten goudbruin in een koekenpan, in de hete boter.

    -Schik de driehoekjes op voorverwarmde borden. Schep er de gemarineerde vruchten met een -schuimspaan bij. Verwarm de marinade en roer er de gelei door. Nappeer het dessert met de warme saus.

    22-01-2006 om 12:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS CALDEIRADA?

    Een stoofschotel uit de Portugese keuken. De naam duidt zowel het gerecht aan, als de pan waarin het wordt klaargemaakt. Iedere regio heeft zowat zijn specialiteit, maar heel vaak worden vis, schaal en schelpdieren gebruikt. Op het menu wordt het dan caldeirada de peixe. Lila de caldeirada is een stoofschotel met inktvis, uien, tomaten en aardappelen.

    22-01-2006 om 12:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doe ik met snijbiet

    Snijbiet wordt nogal eens vergeleken met spinazie. De grote, groene bladeren van deze groente kunnen inderdaad op dezelfde manier worden klaargemaakt (kort gestoofd). De smaak van snijbiet is echter wel anders, zeg maar robuuster en sterker. Snijbietblad heeft een harde  midden nerf, en die kunt u het best verwijderen. Niet weggooien, maar samen met de lekkere witte snijbietstengels te blancheren of beetgaar te koken. Snijbiet en ei zijn prima compagnons. Frittata, tortilla, omelet of quiche met snijbiet zijn dan ook een delicatesse!

     

    22-01-2006 om 12:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wafels 1

     

    600g zelfrijzende bloem- 400g suiker- 400g boter- 8 eieren- 4 zakjes vanillesuiker


    voor we aan de deeg beginnen eerst het wafelijzer opzetten en goed warm laten worden


    De bloem, suiker, boter, 8 eieren en de 4 zakjes vanillesuiker goed mengen tot men een homogeen deeg bekomt. Liefst mengen met een mixer. Als het wafelijzer goed heet is, aanstonds beginnen te bakken.

     

    Goed bij een lekkere warme tas koffie.

     

    Wafels 2

     

    500gr zelfrijzende bloem- 250gr suiker- 300gr boter- 1/2 pakje vanillepudding- 6 eieren.


    Wafelijzer opzetten


    Alle ingredienten goed mengen tot men een homogene deeg bekomt. Onmiddellijk beginnen te bakken.
    Men kan die enkele dagen bewaren in een blikken doos.



    21-01-2006 om 20:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trifle met bessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    250 g aardbeien- 150 g kruisbessen- 2 eetlepels fijne suiker- 6 koekjes of cakes- 100 g volle verse kaas- 2 dl gecondenseerde melk- 4 eetlepels citroensap.

     

    1. Verwarm de kruisbessen met 2 eetlepels water en 2 eetlepels suiker tot de suiker gesmolten is. Sij de aardbeien in plakjes.
    2. Breek de koekjes. Klop de kaas op met de melk en het citroensap. Zet hem een half uur in de koelkast.
    3. Verdeel koekjes, kaas en bessen over mooie hoge glazen. Zet nog minstens 1 uur in de koelkast.

    21-01-2006 om 19:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijnrolletjes met pittige paprikasaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verse tonijn is hiervoor een must, maar niet echt een probleem, want tegenwoordig in elke viswinkel en zelfs in het goed gesorteerde warenhuis te koop.

                .

    VOOR 4 PERSONEN:


     
    Sij 4 plakken Bayonneham tot mooie rechthoeken. Snipper de restjes fijn. Laat 200 g pa­prika (uit blik of bokaal) uitlekken, snipper er drie vierden van fijn en de rest in reepjes. Doe de ham- en paprikasnippers in een pannetje met 1 eetlepel olijfolie, 1/2 koffielepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook, peper en zout. Laat 10 minuten zacht stoven. Verdeel de paprika reepjes en 1 eetlepel gehakte peterselie over 4 fijne plakken verse tonijn. Rol op en verpak de tonijn in de hamlapjes. Bak 3 tot 5 minuten in een likje hete olie. Schep de rolletjes op de warme saus en dien op.

    Lekker met rijst.          .

     

    20-01-2006 om 20:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taboulé met groene asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De graantjes smaken 's anderendaags nog beter, omdat ze dan helemaal van de kruidenaroma's doordrongen zijn.


    Voor 4 personen
    :

    Overgiet 250 g voorge­kookte couscous met 2 dl kokendheet wa­ter en laat zwellen. Maak de korrels dan los met een vork Vermeng met 1 bosje ge­snipperde lente-uitjes, 500 g verse tomaat­blokjes, 2 eetlepels gehakte peterselie en 3 eetlepels olijfolie extra vierge. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet minstens 1 uur koel weg. Roerbak een bundel groene asperges een paar minuten in olijfolie. Schenk er eventueel een half kopje water bij en laat ze beetgaar sudde­ren. Leg de lauwe asperges op de taboulé.

    Werk af met verse munt en koriander .

     

    Met geroosterde lamskoteletjes of  lamsbout erbij, serveert u een origineel zomers hoofdgerecht.

     

    20-01-2006 om 20:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leonb
    blog.seniorennet.be/leonb
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    angeldust
    blog.seniorennet.be/angeldu

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pierre2005
    blog.seniorennet.be/pierre2
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    amaryllis
    blog.seniorennet.be/amaryll
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wiki_schilderkunst
    blog.seniorennet.be/wiki_sc
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!