Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jan1948
    blog.seniorennet.be/jan1948
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    moonwoman
    blog.seniorennet.be/moonwom
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    goldangel
    blog.seniorennet.be/goldang
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    23-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VOOR 4 PERSONEN 
        

    2 appelen- bloemsuiker- 250 g bloem- plantaardig frituurvet of olie om te frituren- zout- 2 eetlepel olie- 1 eidooier   

     

    1.-Giet de gezeefde bloem in een mengkom en voeg het zout, de olie en de eidooier toe in het midden van het kuiltje. Zachtjes roeren.

     

    2.-Meng er heel geleidelijk het bier en het water onder. Laat vervolgens 10 minuten rusten.

     

    3.-Klop het eiwit tot sneeuw en spatel het onder het deegmengsel. Laat nu een half uur rusten

    alvorens de bereiding te gaan bakken

     

     

    Weetje:
    Halverwege de baktijd keert u de beignets zodat ze aan beide zijden mooi bruin worden.
    Serveer de hete beignets onmiddellijk zolang ze nog krokant zijn, bestrooid met bloemsuiker.

     

    23-01-2006 om 20:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (1)
    22-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocoladetaart met frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10 PORTIES

    - 200 g witte couverturechocolade -100 g cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)

    -11 g gelatineblaadjes -100 g marsepein - 4 eetlepels fijne suiker - 2 zakjes vanille­suiker – 500 g verse roomkaas - 1 onbehan­delde citroen - 625 g frambozen - 100 g wit­te chocolade, geraspt - 200 g slagroom

    - 125 g bosbessen - 1 zakje taartgelei (bijv. Taartina van Oetker) - citroenmelisse

     

    1. Laat de couverturechocolade smelten in een warmwaterbad. Doe de koekjes in een stevige plastic zak, verkruimel ze met de deegrol en vermeng ze met de gesmolten chocolade. Bekleed een springvorm (24 cm diameter) met bakpapier. Druk het koek­jesmengsel uit op de bodem. Laat opstijven in de koelkast.

               

    2. Laat de gelatine even weken in koud water. Pureer de marsepein met 2 eetlepels suiker, de vanillesuiker en 100 g roomkaas. Vermeng de rest van de kaas met het citroensap, de geraspte schil,

    250 g frambozen en geraspte chocolade.

     

    3. Los de gelatine op in een beetje warm water en vermeng hem met de kaascrème. Laat wat opstijven in de koelkast.

     

    4. Klop de room stijf en spatel hem luchtig door de kaascrème. Schep in de vorm.

    Strijk de bovenkant mooi glad. Zet min­stens 2 uur in de koelkast.

     

    5. Ontvorm de taart. Schik er de rest van het fruit op. Los het geleipoeder en de

    rest van de suiker op in 1/4 1 warm water. Nappeer de vruchten met de gelei.

    Laat opstijven. Werk af met citroenmelisse.

     

    22-01-2006 om 12:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wentelteefjes met bessenboozy

    Voor 2 personen:


    2 sneetjes brioche- of krentenbrood- 1 ei- 4 eetlepels lichte room- 1 eetlepel suiker- 30 g boter- kaneel.

    Voor de bessenboozy:
    -175 g gemengde bessen- geraspte schil van ½ onbehandelde limoen- 2 eetlepels fijne suiker- 2 eetlepels kirsch- 1 eetlepel rode bessengelei.

     

    -Vermeng de geraspte limoenschil met de suiker en de kirsch. Laat de vruchten hierin 2 uur marineren; snij het brood in driehoekjes. Klop het ei los met de room, de suiker en wat kaneel (naar smaak).

    -Dompel het brood in het eimengsel. Bak het aan beide kanten goudbruin in een koekenpan, in de hete boter.

    -Schik de driehoekjes op voorverwarmde borden. Schep er de gemarineerde vruchten met een -schuimspaan bij. Verwarm de marinade en roer er de gelei door. Nappeer het dessert met de warme saus.

    22-01-2006 om 12:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS CALDEIRADA?

    Een stoofschotel uit de Portugese keuken. De naam duidt zowel het gerecht aan, als de pan waarin het wordt klaargemaakt. Iedere regio heeft zowat zijn specialiteit, maar heel vaak worden vis, schaal en schelpdieren gebruikt. Op het menu wordt het dan caldeirada de peixe. Lila de caldeirada is een stoofschotel met inktvis, uien, tomaten en aardappelen.

    22-01-2006 om 12:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doe ik met snijbiet

    Snijbiet wordt nogal eens vergeleken met spinazie. De grote, groene bladeren van deze groente kunnen inderdaad op dezelfde manier worden klaargemaakt (kort gestoofd). De smaak van snijbiet is echter wel anders, zeg maar robuuster en sterker. Snijbietblad heeft een harde  midden nerf, en die kunt u het best verwijderen. Niet weggooien, maar samen met de lekkere witte snijbietstengels te blancheren of beetgaar te koken. Snijbiet en ei zijn prima compagnons. Frittata, tortilla, omelet of quiche met snijbiet zijn dan ook een delicatesse!

     

    22-01-2006 om 12:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wafels 1

     

    600g zelfrijzende bloem- 400g suiker- 400g boter- 8 eieren- 4 zakjes vanillesuiker


    voor we aan de deeg beginnen eerst het wafelijzer opzetten en goed warm laten worden


    De bloem, suiker, boter, 8 eieren en de 4 zakjes vanillesuiker goed mengen tot men een homogeen deeg bekomt. Liefst mengen met een mixer. Als het wafelijzer goed heet is, aanstonds beginnen te bakken.

     

    Goed bij een lekkere warme tas koffie.

     

    Wafels 2

     

    500gr zelfrijzende bloem- 250gr suiker- 300gr boter- 1/2 pakje vanillepudding- 6 eieren.


    Wafelijzer opzetten


    Alle ingredienten goed mengen tot men een homogene deeg bekomt. Onmiddellijk beginnen te bakken.
    Men kan die enkele dagen bewaren in een blikken doos.



    21-01-2006 om 20:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trifle met bessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    250 g aardbeien- 150 g kruisbessen- 2 eetlepels fijne suiker- 6 koekjes of cakes- 100 g volle verse kaas- 2 dl gecondenseerde melk- 4 eetlepels citroensap.

     

    1. Verwarm de kruisbessen met 2 eetlepels water en 2 eetlepels suiker tot de suiker gesmolten is. Sij de aardbeien in plakjes.
    2. Breek de koekjes. Klop de kaas op met de melk en het citroensap. Zet hem een half uur in de koelkast.
    3. Verdeel koekjes, kaas en bessen over mooie hoge glazen. Zet nog minstens 1 uur in de koelkast.

    21-01-2006 om 19:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijnrolletjes met pittige paprikasaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verse tonijn is hiervoor een must, maar niet echt een probleem, want tegenwoordig in elke viswinkel en zelfs in het goed gesorteerde warenhuis te koop.

                .

    VOOR 4 PERSONEN:


     
    Sij 4 plakken Bayonneham tot mooie rechthoeken. Snipper de restjes fijn. Laat 200 g pa­prika (uit blik of bokaal) uitlekken, snipper er drie vierden van fijn en de rest in reepjes. Doe de ham- en paprikasnippers in een pannetje met 1 eetlepel olijfolie, 1/2 koffielepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook, peper en zout. Laat 10 minuten zacht stoven. Verdeel de paprika reepjes en 1 eetlepel gehakte peterselie over 4 fijne plakken verse tonijn. Rol op en verpak de tonijn in de hamlapjes. Bak 3 tot 5 minuten in een likje hete olie. Schep de rolletjes op de warme saus en dien op.

    Lekker met rijst.          .

     

    20-01-2006 om 20:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taboulé met groene asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De graantjes smaken 's anderendaags nog beter, omdat ze dan helemaal van de kruidenaroma's doordrongen zijn.


    Voor 4 personen
    :

    Overgiet 250 g voorge­kookte couscous met 2 dl kokendheet wa­ter en laat zwellen. Maak de korrels dan los met een vork Vermeng met 1 bosje ge­snipperde lente-uitjes, 500 g verse tomaat­blokjes, 2 eetlepels gehakte peterselie en 3 eetlepels olijfolie extra vierge. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet minstens 1 uur koel weg. Roerbak een bundel groene asperges een paar minuten in olijfolie. Schenk er eventueel een half kopje water bij en laat ze beetgaar sudde­ren. Leg de lauwe asperges op de taboulé.

    Werk af met verse munt en koriander .

     

    Met geroosterde lamskoteletjes of  lamsbout erbij, serveert u een origineel zomers hoofdgerecht.

     

    20-01-2006 om 20:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SURIMI OF SASHiMi,

    Dat zijn twee totaal verschillende dingen!
    Surimi is imitatiekrab, voornamelijk ge­maakt van pollak en koolvis met natuurlijke smaak- en kleurstoffen en een héél klein beetje krab.

    Sashimi zijn, in de Japanse keu­ken, stukjes verse, rauwe vis.
    En dan is er ook nog satsuma.
    Dat zijn Japanse manda­rijntjes.  
    't Is maar dat u weet wat u eet!

     

    20-01-2006 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen met slagroom en frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 STUKS     

    Voor de soezen: 60 g boter- 150 g bloem- 4 middelgrote eieren- zout

    Voor de vulling:  2,5 dl slagroom- 2 eetlepels bloemsuiker- 2 theelepels rozenwater- 250 g frambozen

    Voor de  karamel.: 60 g fijne suiker- 2 eetlepels water

     

    1. Verwarm de boter met 1/41 water en een snuifje zout tot de boter gesmolten is. Strooi er de bloem bij. Roer krachtig tot het deeg een bal vormt en van de pan loskomt.

    2. Doe het deeg in een kom. Voeg er een na een de eieren aan toe. Roer telkens goed glad. Schep het beslag in een spuitzak en spuit het in 12 hoopjes op bakpapier.

    3. ,Bak de soezen 40 minuten in oven van 200. c. laat ze wat afkoelen. Snij er met de schaar een kapje af.

    4. Kook de suiker met het water tot een blonde karamel. Klop de room stijf met de bloemsuiker, schep hem. in de soe­zen. Leg er de frambozen bij, besprenkel ze met rozenwater. Zet er het kapje weer op. Nappeer met de karamel.

    19-01-2006 om 19:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen met fruit en muntchocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10 STUKS -                      

    - 60 g boter-150 g bloem- 4 eieren- 200 g frambozen- 3 perziken (blik)- 1 theelepel citroensap – bloemsuiker- zout

    Voor de saus: - 4 dl slagroom - 150 g bittere chocolade -100 g muntchocolaatjes (After eight)

     

    1. Laat de bittere chocolade en de helft van de muntchocolade smelten in de helft van de room. Zet minstens 4 uur koel weg.

    2. Breng 1/4 I water aan de kook met de boter en een snuifje zout. Strooi er de bloem bij. Roer krachtig met een houten lepel, tot het deeg een bal vormt en van de pan loskomt.

    3. Schep het in een kom. Roer er een na een de eieren door. Schep dit beslag in een spuitzak met gladde tuit. Spuit op bak­papier 10 hoopjes van 6 cm diameter. Bak 40 minuten op 200°C. Laat de soezen afkoelen. Knip er het kapje af.

    4. Klop de rest van de room stijf, hak de rest van de muntchoco­lade. Spatel ze luchtig onder de chocoladeroom. Snij de perzi­ken in partjes en besprenkel ze met citroensap.

    5. Vul de soezen met de crème. Schik er het fruit op. Zet er de kapjes weer op. Bestrooi met gezeefde bloemsuiker.

     

    N.B.  Het eerste halfuur van de baktijd de ovendeur niet open doen, anders zakken de soezen gegarandeerd in!

     

    19-01-2006 om 19:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van rode vruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 – 6 Personen:

    500g frambozen- 125 g krieken- 125g.rode aal­bessen- 0.75l kriekensap- 1 citroen- 1 onbehandelde sinaasappel- 1 eetlepelsuiker- 2 zakjes vanillesuiker- 30 g maïszetmeel- 5 eetlepels rode port-7,5 dl koffie-ijs

    1. Spoel de bessen, rist ze af. Spoel de krieken, verwijder steeltjes en pitten.

    2. Breng het kriekensap aan de kook met het sap van de citroen, het sap van de sinaasappel, de geraspte sinaasappelschil, de suiker en de vanillesuiker. Doe er de krieken bij.

    3. Roe het maïszetmeel los in een half kopje koud water. Schenk bij de kokende soep en roer tot ze wat indikt. Laat 5 minuten zacht sudderen.

    4. Doe er de port en de aalbessen bij. Zet van het vuur en voeg de frambozen toe. Serveer warm, met koffie-ijs.

    19-01-2006 om 19:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sla je slag.

    Fris, licht  en op duizend-en-een  manieren te verwerken... Sla is de absolute zomerfavoriet.

     --------------------------------------------------------------------------------

    Koraalsla kan roodbruin of groen zijn en heeft lange bladeren die uiteenvallen als u het voetje wegsnijdt.


    Bataviasla
    is net kropsla, maar dan met een sterk gegolfd blad.


    Rode sla
    is het rode zusje van de groene kropsla


    Romeinse sla
    heeft een grote krop, de buitenste bladeren zijn donkergroen en vrij hard. Het is een prima stoofsla.

    17-01-2006 om 16:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille met kamut
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met veel groenten! Goed voor iedereen dus, en met genoeg graantjes om elke honger te stillen.
    Voor 4 personen:
    Kook 100 g kamut gaar (zie ver­pakking). Fruit 1 gesnipperde ui en 1 teentje knof­look in olijfolie. Doe er 1 courgette in plakjes en 1 gele paprika in reepjes bij. Laat 2 minuten stoven. Voeg er 75 g krenten en 200 g uitgelekte kikker­erwten uit blik aan toe. Kruid met vijfkruiden, peper en zout. Dek af en laat 10 minuten sudderen. Doe er 5 gepelde tomaten in blokjes bij. Laat goed doorwar­men. Schep de groenten op de graantjes. Besprenkel met citroensap, bestrooi met gehakte gladde peter­selie.

    Serveer met Marokkaans of Turks brood.

     

    Kamut: is een harde graansoort van Egyptische origine. Het moet vrij lang gekookt worden in gezouten water of bouillon. Zelfs gaar zijn de graantjes nog een beetje knapperig. Kamut vindt u vooral in natuurvoedingswinkels.

     

    17-01-2006 om 16:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavlova's met bessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Voor 4 personen:
    3 eiwitten- 175 g fijne suiker- 1 opgehoopte theelepel vloeien­de bloem- 1 theelepel witte wijnazijn- 1 theelepel vanille-extract- 15 g grof gemalen hazelnoten- zout

    Voor de afwerking
     2 dl room- 4 eetlepels Griekse yoghurt- 300 g aardbeien en/of frambozen- 2 passievruchten- bloemsuiker

     

    1. Verwarm de oven op 140° C. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Strooi er de suiker bij. Blijf kloppen tot de eiwit­

    sneeuw glanzend en dik is. Doe er dan de bloem, de wijnazijn en het vanille-extract bij. Klop weer goed door.

    2. Schep op bakpapier 4 hoopjes eiwitsneeuw. Druk ze plat met de rugkant van een lepel en maak in het midden een kuiltje. Bestrooi ze met noten. Zet ze 45 minuten in de oven. Laat ze dan afkoelen in de oven.

    3. Klop de room stijf en vermeng hem met de yoghurt. Verdeel over de taartjes. Halveer de passievruchten en schep de pitjes over de yoghurtroom. Werk af met bessen en bloemsuiker.

    17-01-2006 om 16:04 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net ietsje anders

    Wilde rijst - niet te verwarren met zwarte rijst- is eigenlijk geen rijst maar een soort gras. De donkere korrels (zaadjes) smaken heel pittig. De kooktijd is iets langer dan voor gewone rijst

    Couscous - is zowel de naam van een gerecht als een naam voor gierst korreltjes. Het is neutraal van smaak en wordt vooral in de Noord-Afri­kaanse keuken gebruikt. Voorgekookte Couscous is in een paar minuten eetklaar.

    Kamut -is een harde graansoort van Egypti­sche origine. Het moet vrij lang gekookt wor­den in gezouten water of bouillon. Zelfs gaar zijn de graantjes nog een beetje knapperig. Kamut vindt u vooral in natuurvoedingswinkels.

     

    17-01-2006 om 15:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met asperges en parmaham

    1 kg asperges- 100 g parmaham- 250 g mozzarella- 50 g gemalen kaas- 50 g rucola) 2 pizzadeegbodems (32 cm doorsnede)) 6 eetlepels tomaatblokjes (uit blik)- 1 bosje vers basilicum-  Suiker- peper en zout

     

    Snij de asperges in stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water met een mespunt suiker. Snij de mozzarella in plak­jes. Schep de tomaatblokjes op de deegbodems. Kruid met peper. Bak 7 minuten op 250°C. Verdeel de asperges, de mozzarella en het basilicum over de pizza's. Bak nog 7 mi­nuten op 250° C, in het midden van de oven. Kruid met pe­per uit de molen. Werk af met plakjes parmaham, plukjes rucola en gemalen parmezaan.

     

    16-01-2006 om 20:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met dragon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Voor 4 personen:
    een dozijn lamskoteletjes- 2 teentjes knoflook- 3 soeplepels olijfolie- 0,5 dl wijnazijn- 0,5 dl witte wijn- 7 dl melk - 1 koffielepel maïszetmeel- 2 sjalotten- 5 soeplepels fijngehakte dragon- 1 eierdooier 25 g boter- 1/2 citroen -zout en peper.

    Bijgerecht: gestoofd witloof

    . Snij de teentjes knoflook in de lengte in twee en wrijf er de lams­koteletjes aan beide kanten mee in zodat ze lekker geuren. Zet even opzij.

    . Snipper de sjalotten en doe ze in een steelpan. Overgiet met de  wijn­azijn, de witte wijn en 0,5 dl water. Voeg er 3 soeplepels fijngehakte dra­gon bij. Breng aan de kook en laat tot een derde inkoken. Filter het inge­kookte vocht: u moet 0,5 dl vloeistof overhouden. Zet opzij.

    . Verdun het maïszetmeel met de koude melk. Voeg er de eierdooier bij, zout en peper. Zet het steelpan­netje au bain-marie en klop krachtig zodat de saus dik wordt.

    . Voeg er beetje bij beetje de inge­kookte vloeistof bij, de boter in klontjes, de rest van de dragon en een scheutje citroensap. Breng op smaak.

    . Intussen laat u de lamskoteletjes grillen in een grote pan met de olijf­olie. Kruid met zout en peper.

    . Dien warm op met de dragonsaus en gestoofd witloof.

     

     

    15-01-2006 om 17:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsblanquettte met peultjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een verfijnd zomerstoofpotje, Geef er rijst bij of kleine, gekookte aardappeltjes, even opgebakken in olijfolie meteen takje roze­marijn. Maak het vooraf klaar, dan wordt het dubbel zo lekker en hoeft u niet in de keuken te staan tijdens het aperitieven

    VOOR 8 personen:.Braad 1,6 kg lamsvlees (ontbeend schouderstuk, in blokjes) kort aan in olijfolie. Doe er 4 uien, 4 wortelen, 2 preien - alles in fijne julienne - bij en schep goed om. Voeg er 2 kruidentuiltjes, 2 kruidnagels, 1 fles droge witte wijn, 35 cl water, peper en zout aan toe. Dek af en laat 50 minuten stoven. Zeef, neem de kruiden weg. Zet het vlees even apart. Pureer de groenten en doe de pu­ree weer in de pan met 25 cl van het stoof­vocht en 60 cl room. Laat 30 minuten inkoken. Doe er het vlees weer bij. Warm de blanquet­te op een zacht vuur op.

    Het groentegarnituur maakt u 'last minute': blancheer 800 g peultjes 2 minuten in gezou­ten water. Bak 2 bosjes jonge uitjes en 300 g spekblokjes 5 tot 10 minuten in een koeken­pan, in een nootje boter en een lepel olijfolie. Vermeng met de peultjes en kruid met zwarte peper uit de molen en (eventueel) zout.

    15-01-2006 om 17:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mijntuin
    blog.seniorennet.be/mijntui
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leuven
    blog.seniorennet.be/leuven

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    louis1946
    blog.seniorennet.be/louis19
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    okra
    blog.seniorennet.be/okra
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alcalde
    blog.seniorennet.be/alcalde
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!