Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stephanie
    blog.seniorennet.be/stephan
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    avdw
    blog.seniorennet.be/avdw
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stevenjaspers
    blog.seniorennet.be/stevenj
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    20-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SURIMI OF SASHiMi,

    Dat zijn twee totaal verschillende dingen!
    Surimi is imitatiekrab, voornamelijk ge­maakt van pollak en koolvis met natuurlijke smaak- en kleurstoffen en een héél klein beetje krab.

    Sashimi zijn, in de Japanse keu­ken, stukjes verse, rauwe vis.
    En dan is er ook nog satsuma.
    Dat zijn Japanse manda­rijntjes.  
    't Is maar dat u weet wat u eet!

     

    20-01-2006 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen met slagroom en frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 STUKS     

    Voor de soezen: 60 g boter- 150 g bloem- 4 middelgrote eieren- zout

    Voor de vulling:  2,5 dl slagroom- 2 eetlepels bloemsuiker- 2 theelepels rozenwater- 250 g frambozen

    Voor de  karamel.: 60 g fijne suiker- 2 eetlepels water

     

    1. Verwarm de boter met 1/41 water en een snuifje zout tot de boter gesmolten is. Strooi er de bloem bij. Roer krachtig tot het deeg een bal vormt en van de pan loskomt.

    2. Doe het deeg in een kom. Voeg er een na een de eieren aan toe. Roer telkens goed glad. Schep het beslag in een spuitzak en spuit het in 12 hoopjes op bakpapier.

    3. ,Bak de soezen 40 minuten in oven van 200. c. laat ze wat afkoelen. Snij er met de schaar een kapje af.

    4. Kook de suiker met het water tot een blonde karamel. Klop de room stijf met de bloemsuiker, schep hem. in de soe­zen. Leg er de frambozen bij, besprenkel ze met rozenwater. Zet er het kapje weer op. Nappeer met de karamel.

    19-01-2006 om 19:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soezen met fruit en muntchocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10 STUKS -                      

    - 60 g boter-150 g bloem- 4 eieren- 200 g frambozen- 3 perziken (blik)- 1 theelepel citroensap – bloemsuiker- zout

    Voor de saus: - 4 dl slagroom - 150 g bittere chocolade -100 g muntchocolaatjes (After eight)

     

    1. Laat de bittere chocolade en de helft van de muntchocolade smelten in de helft van de room. Zet minstens 4 uur koel weg.

    2. Breng 1/4 I water aan de kook met de boter en een snuifje zout. Strooi er de bloem bij. Roer krachtig met een houten lepel, tot het deeg een bal vormt en van de pan loskomt.

    3. Schep het in een kom. Roer er een na een de eieren door. Schep dit beslag in een spuitzak met gladde tuit. Spuit op bak­papier 10 hoopjes van 6 cm diameter. Bak 40 minuten op 200°C. Laat de soezen afkoelen. Knip er het kapje af.

    4. Klop de rest van de room stijf, hak de rest van de muntchoco­lade. Spatel ze luchtig onder de chocoladeroom. Snij de perzi­ken in partjes en besprenkel ze met citroensap.

    5. Vul de soezen met de crème. Schik er het fruit op. Zet er de kapjes weer op. Bestrooi met gezeefde bloemsuiker.

     

    N.B.  Het eerste halfuur van de baktijd de ovendeur niet open doen, anders zakken de soezen gegarandeerd in!

     

    19-01-2006 om 19:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van rode vruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 – 6 Personen:

    500g frambozen- 125 g krieken- 125g.rode aal­bessen- 0.75l kriekensap- 1 citroen- 1 onbehandelde sinaasappel- 1 eetlepelsuiker- 2 zakjes vanillesuiker- 30 g maïszetmeel- 5 eetlepels rode port-7,5 dl koffie-ijs

    1. Spoel de bessen, rist ze af. Spoel de krieken, verwijder steeltjes en pitten.

    2. Breng het kriekensap aan de kook met het sap van de citroen, het sap van de sinaasappel, de geraspte sinaasappelschil, de suiker en de vanillesuiker. Doe er de krieken bij.

    3. Roe het maïszetmeel los in een half kopje koud water. Schenk bij de kokende soep en roer tot ze wat indikt. Laat 5 minuten zacht sudderen.

    4. Doe er de port en de aalbessen bij. Zet van het vuur en voeg de frambozen toe. Serveer warm, met koffie-ijs.

    19-01-2006 om 19:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sla je slag.

    Fris, licht  en op duizend-en-een  manieren te verwerken... Sla is de absolute zomerfavoriet.

     --------------------------------------------------------------------------------

    Koraalsla kan roodbruin of groen zijn en heeft lange bladeren die uiteenvallen als u het voetje wegsnijdt.


    Bataviasla
    is net kropsla, maar dan met een sterk gegolfd blad.


    Rode sla
    is het rode zusje van de groene kropsla


    Romeinse sla
    heeft een grote krop, de buitenste bladeren zijn donkergroen en vrij hard. Het is een prima stoofsla.

    17-01-2006 om 16:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille met kamut
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met veel groenten! Goed voor iedereen dus, en met genoeg graantjes om elke honger te stillen.
    Voor 4 personen:
    Kook 100 g kamut gaar (zie ver­pakking). Fruit 1 gesnipperde ui en 1 teentje knof­look in olijfolie. Doe er 1 courgette in plakjes en 1 gele paprika in reepjes bij. Laat 2 minuten stoven. Voeg er 75 g krenten en 200 g uitgelekte kikker­erwten uit blik aan toe. Kruid met vijfkruiden, peper en zout. Dek af en laat 10 minuten sudderen. Doe er 5 gepelde tomaten in blokjes bij. Laat goed doorwar­men. Schep de groenten op de graantjes. Besprenkel met citroensap, bestrooi met gehakte gladde peter­selie.

    Serveer met Marokkaans of Turks brood.

     

    Kamut: is een harde graansoort van Egyptische origine. Het moet vrij lang gekookt worden in gezouten water of bouillon. Zelfs gaar zijn de graantjes nog een beetje knapperig. Kamut vindt u vooral in natuurvoedingswinkels.

     

    17-01-2006 om 16:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pavlova's met bessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Voor 4 personen:
    3 eiwitten- 175 g fijne suiker- 1 opgehoopte theelepel vloeien­de bloem- 1 theelepel witte wijnazijn- 1 theelepel vanille-extract- 15 g grof gemalen hazelnoten- zout

    Voor de afwerking
     2 dl room- 4 eetlepels Griekse yoghurt- 300 g aardbeien en/of frambozen- 2 passievruchten- bloemsuiker

     

    1. Verwarm de oven op 140° C. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Strooi er de suiker bij. Blijf kloppen tot de eiwit­

    sneeuw glanzend en dik is. Doe er dan de bloem, de wijnazijn en het vanille-extract bij. Klop weer goed door.

    2. Schep op bakpapier 4 hoopjes eiwitsneeuw. Druk ze plat met de rugkant van een lepel en maak in het midden een kuiltje. Bestrooi ze met noten. Zet ze 45 minuten in de oven. Laat ze dan afkoelen in de oven.

    3. Klop de room stijf en vermeng hem met de yoghurt. Verdeel over de taartjes. Halveer de passievruchten en schep de pitjes over de yoghurtroom. Werk af met bessen en bloemsuiker.

    17-01-2006 om 16:04 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net ietsje anders

    Wilde rijst - niet te verwarren met zwarte rijst- is eigenlijk geen rijst maar een soort gras. De donkere korrels (zaadjes) smaken heel pittig. De kooktijd is iets langer dan voor gewone rijst

    Couscous - is zowel de naam van een gerecht als een naam voor gierst korreltjes. Het is neutraal van smaak en wordt vooral in de Noord-Afri­kaanse keuken gebruikt. Voorgekookte Couscous is in een paar minuten eetklaar.

    Kamut -is een harde graansoort van Egypti­sche origine. Het moet vrij lang gekookt wor­den in gezouten water of bouillon. Zelfs gaar zijn de graantjes nog een beetje knapperig. Kamut vindt u vooral in natuurvoedingswinkels.

     

    17-01-2006 om 15:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met asperges en parmaham

    1 kg asperges- 100 g parmaham- 250 g mozzarella- 50 g gemalen kaas- 50 g rucola) 2 pizzadeegbodems (32 cm doorsnede)) 6 eetlepels tomaatblokjes (uit blik)- 1 bosje vers basilicum-  Suiker- peper en zout

     

    Snij de asperges in stukken. Kook ze beetgaar in gezouten water met een mespunt suiker. Snij de mozzarella in plak­jes. Schep de tomaatblokjes op de deegbodems. Kruid met peper. Bak 7 minuten op 250°C. Verdeel de asperges, de mozzarella en het basilicum over de pizza's. Bak nog 7 mi­nuten op 250° C, in het midden van de oven. Kruid met pe­per uit de molen. Werk af met plakjes parmaham, plukjes rucola en gemalen parmezaan.

     

    16-01-2006 om 20:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met dragon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Voor 4 personen:
    een dozijn lamskoteletjes- 2 teentjes knoflook- 3 soeplepels olijfolie- 0,5 dl wijnazijn- 0,5 dl witte wijn- 7 dl melk - 1 koffielepel maïszetmeel- 2 sjalotten- 5 soeplepels fijngehakte dragon- 1 eierdooier 25 g boter- 1/2 citroen -zout en peper.

    Bijgerecht: gestoofd witloof

    . Snij de teentjes knoflook in de lengte in twee en wrijf er de lams­koteletjes aan beide kanten mee in zodat ze lekker geuren. Zet even opzij.

    . Snipper de sjalotten en doe ze in een steelpan. Overgiet met de  wijn­azijn, de witte wijn en 0,5 dl water. Voeg er 3 soeplepels fijngehakte dra­gon bij. Breng aan de kook en laat tot een derde inkoken. Filter het inge­kookte vocht: u moet 0,5 dl vloeistof overhouden. Zet opzij.

    . Verdun het maïszetmeel met de koude melk. Voeg er de eierdooier bij, zout en peper. Zet het steelpan­netje au bain-marie en klop krachtig zodat de saus dik wordt.

    . Voeg er beetje bij beetje de inge­kookte vloeistof bij, de boter in klontjes, de rest van de dragon en een scheutje citroensap. Breng op smaak.

    . Intussen laat u de lamskoteletjes grillen in een grote pan met de olijf­olie. Kruid met zout en peper.

    . Dien warm op met de dragonsaus en gestoofd witloof.

     

     

    15-01-2006 om 17:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsblanquettte met peultjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een verfijnd zomerstoofpotje, Geef er rijst bij of kleine, gekookte aardappeltjes, even opgebakken in olijfolie meteen takje roze­marijn. Maak het vooraf klaar, dan wordt het dubbel zo lekker en hoeft u niet in de keuken te staan tijdens het aperitieven

    VOOR 8 personen:.Braad 1,6 kg lamsvlees (ontbeend schouderstuk, in blokjes) kort aan in olijfolie. Doe er 4 uien, 4 wortelen, 2 preien - alles in fijne julienne - bij en schep goed om. Voeg er 2 kruidentuiltjes, 2 kruidnagels, 1 fles droge witte wijn, 35 cl water, peper en zout aan toe. Dek af en laat 50 minuten stoven. Zeef, neem de kruiden weg. Zet het vlees even apart. Pureer de groenten en doe de pu­ree weer in de pan met 25 cl van het stoof­vocht en 60 cl room. Laat 30 minuten inkoken. Doe er het vlees weer bij. Warm de blanquet­te op een zacht vuur op.

    Het groentegarnituur maakt u 'last minute': blancheer 800 g peultjes 2 minuten in gezou­ten water. Bak 2 bosjes jonge uitjes en 300 g spekblokjes 5 tot 10 minuten in een koeken­pan, in een nootje boter en een lepel olijfolie. Vermeng met de peultjes en kruid met zwarte peper uit de molen en (eventueel) zout.

    15-01-2006 om 17:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasjeskruid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger had kaasjeskruid de reputatie een alles genezer te zijn, en dat is niet helemaal onterecht. Net als bij heemst zorgen de slijmstoffen van deze plant voor een verzachtende werking, vooral bij problemen met de huid en de lucht­wegen. Voor een ideaal middel tegen een vervelende hoest, bronchitis of hees­heid, maak je een aftreksel van kaasjes­kruid (30 gram kruid op één liter water) en gebruik je het als warme drank of als gorgelmiddel. Ook een droge keel kun je op deze manier perfect smeren. Naast de luchtwegen brengt kaasjeskruid ook soelaas bij maag- en darmstoornissen of aandoeningen van de urinewegen. Bovendien is afgekoelde  thee van kaas­jeskruid een uitstekend huidwater en kun je het vocht gebruiken in een kom­pres om geïrriteerde huid te verzorgen. Ruwe handen en voeten worden weer zachter als je geregeld baadt in kaasjes­kruidwater.

     

    Tips
    Verstopte neus: de damp van het hete aftreksel van kaasjeskruid maakt een verstopte neus weer vrij.

    Luchtwegen: wie last heeft van de luchtwegen moet op een blaadje van kaasjeskruid knabbelen.       '

    Zachte huid: gebruik kaasjeskruid in bad, dan wordt je huid streel zacht

    Insectenbeten: in sommige oude kruidenboeken wordt kaasjeskruid aan­bevolen als een uitstekend middel tegen insectenbeten.

     

     

    14-01-2006 om 16:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozenknödel met gembersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 STUKS

    250 g ricotta- 1/41 melk- 50 g boter- 2 eetlepels fijne suiker- 75 g griesmeel- 1 ei- zout- 100 g frambozen
    Voor de gembersaus:

    15 g gemberbolletjes in siroop- 3 eetlepels honing- 2 dl vers geperst sinaasappelsap

     

    1. Laat de ricotta uitlekken. Druk hem door een zeef. Kook de melk met 10 g boter, de suiker en een snuifje zout. Strooi er het griesmeel bij. Laat 1 à 2 minuten in­dikken. Roer er de ricotta en het ei door. Laat afkoelen.

    2. Hak de gember. Verwarm de honing met eetlepel gembersiroop. Doe er de gember en het sinaasappelsap bij. Laat inkoken tot er nog 1,5 dl vloeistof overblijft.

    3. Klop, van het vuur af, ijskoude botervlokjes door de saus. Laat afkoelen. Roer af en toe om.

    4. Maak met vochtige handen 12 bolletjes van de griesmeelmassa. Stop in elk bolletje 2 of 3 frambozen. Leg ze voorzichtig in licht gezouten water tegen de kook aan. Laat 20 minuten sudderen.

    5. Laat de knödel uitlekken. Serveer met de gembersaus.

     

    14-01-2006 om 16:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is halloumi?

    Halloumi is van oorsprong een geitenkaas, maar hij wordt tegenwoordig ook van koemelk gemaakt. Qua structuur lijkt hij een beetje op mozzarella, en ook de smaak is vrij neutraal. Met verse munt, zout en peper als smaakmaker wordt het een heerlijke kaas. Die als bijkomend voordeel heeft, dat hij niet uitsmelt en dus heel goed in de pan of op de barbecue gebakken kan worden. Krokant van bui­ten, zacht van binnen: een heerlijk veggiegerecht.

    14-01-2006 om 16:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaastaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kruimeldeeg voor en vorm van 24cm diameter, 2 eieren, 50gr fijne suiker, 50gr vloeiende bloem, 1/2dl room, 250gr verse kaas(ricotta,Brabantse plattekaas of cottage cheese), zakje vanillesuiker.

     

    Bekleed de vorm met bakklaar kruimeldeeg (met het bakpapier). Haal het deeg dat over de randen hangt, weg (gaat makkelijk als u er met de deegrol overheen gaat) en hou het bij om de taart mee af te werken. Klop 2 eierdooiers los met 50gr fijne suiker, 50gr vloeiende bloem en 1/2dl room. Voeg er 250 gr stevige verse kaas aan toe en roer alles goed glad. Klop 2 eiwitten stijf met een zakje vanillesuiker. Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Giet dit in de deegbodem. Beleg met de resterende deeg dat u in reepjes hebt gesneden. Kwast de deegreepjes en de taartrand in met losgeklopte eierdooier en bak de taart gedurende 40 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen op een rooster en werk af met gezeefde bloemsuiker.

     

    EEN FRUITIG EXTRAATJE
    Voor een fijn accent belegt u de deegbodem eerst met een laagje fijne appel- of peerschijfjes.

    14-01-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tartaar van zalmhaasje met yoghurt-mosterdcrème en kruiden

    Voor 4 personen:

    400 g zalmhaasje, in kleine blokjes gesneden- 2 el gehakte augurk- 1 el gesnipperde ui- 15 fijngesneden kappertjes- 1 el gesnipperde bieslook- 1 el gehakte peterselie-
    1/2 el mosterd- 2 el olijfolie- 1/2 el Balsamico azijn
    Voor de garnering
    (veel) verse kruidentakjes: kervel, peterselie, dille, koriander, bieslook en dragon
    Voor de yoghurt-mosterdcrème:
    0,75 dl yoghurt- 0,75 dl crème fraiche- 1 afgestreken el mosterd- klein teentje knoflook- tabasco- peper en zout uit de molen


    Meng de fijngesneden zalm met de augurk, ui, kappetjes, bieslook, peterselie, mosterd, olie en azijn en breng het geheel op smaak met zout en peper. Vorm met het uitsteekvormpje 4 ronde tartaartjes.
    Roer de yoghurt, crème-fraiche, mosterd en de knoflook door elkaar en breng de saus op smaak met tabasco, zout en peper.

     

    Maak in het midden van 4 grote borden een spiegel van saus en leg de zalmtartaartjes erop. (Of vul de vormpjes op het bord en schep er de saus omheen). Garneer met de kruidentakjes en (eventueel) de slablaadjes.

     

    Ook lekker als lunchgerecht

    12-01-2006 om 20:31 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zitten er ook vezels in gedroogd fruit?

    Ja, meer zelfs dan in vers fruit!
    Zowel het vezel- als het suikergehalte neemt toe in verhouding tot het totale gewicht van de vrucht.
    Voor vers fruit mag u gemiddeld 10% suikers en 2% vezels rekenen, voor gedroogde vruchten wordt dat 60% suikers (jawel!) en 12% vezels.
    't Is maar dat u weet wat u eet, vooral als u op dieet bent!

    12-01-2006 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torentjes met boleten, oesterzwammen en cantharellen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 g boleten- 150 g oesterzwammen- 150 g cantharellen- 4 uien- 50 g bo­ter- 50 g gemalen parmezaan- 4 eieren- 15 cl melk- 10 cl room- peper en zout

     

    Verwarm de oven voor op 1800 C. Wrijf de paddestoelen droog schoon, snipper ze fijn. Pel en hak de uien. Bak ze, samen met de paddestoelen, kort op een hevig vuur in 40 g boter. Vet met de rest van de boter vier soufflékommetjes in. Strooi op de bo­dem wat parmezaan. Klop de eieren los met de room en de melk, de peper en het zout. Vermeng met de paddestoelen. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Zet ze tot op halve hoogte in een warmwaterbad tegen de kooR'aan. Dek ze af met aluminiumfolie. ­Zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Neem het aluminiumfolie weg en laat ze nog 10 minuten verder garen. Laat ze

    5 tot 10 minuten afkoelen. Ontvorm de torentjes meteen op een bord.

     

     

     

    12-01-2006 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke bakvorm voor tatintaart?

    Voor tatintaarten bestaan er geen specifieke bakvormen. Het beste neemt u een klassieke, plaatstalen bakvorm van minimum 4,5 cm hoog. Daarin kunt u, in de oven, de suikerstroop maken, waarop u dan de appelschijfjes schikt. Een nadeel  na verloop van tijd zal door het zuur van de appels de bodem van de bakvorm wit worden. Al doet dit niets af aan de kwaliteit van de vorm. Een vertin­de bakvorm is echter af te raden ook die verkleurt en is dan niet meer bruikbaar voor andere bakbereidingen.

    11-01-2006 om 19:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TongfiIet met cantharellen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    8 tongfilets- 500 g cantharellen-
     1 sjalot- 100 g boter - 10 cl droge witte wijn-10cl room- peterselie- Peper en zout

     

    Wrijf de paddestoelen droog schoon. Hou vier mooie exemplaren apart om af te werken. Hak de rest fijn. Pel en hak ook de sjalot. Fruit de sjalotsnippers glazig in 1 eetlepel boter. Doe er de paddestoelen bij. Laat 5 minuten zacht bakken, roer af en toe om.

    Kruid met peper en zout. 

    Schenk er de wijn bij en laat op een hevig vuur tot ongeveer de helft inkoken.

    Voeg er de room aan toe.

    Laat weer tot ongeveer de helft inkoken.

    Hou de saus warm op een zacht vuur.

    Bak de gekruide visfilet 3 minuten aan elke kant in de rest van de boter.

    Schik ze op voorverwarmde borden en nappeer ze met de hete saus.

    Bak de hele cantharellen een paar minuten in de vispan.

    Leg ze bij de vis.

    Werk af met gehakte peterselie.

    Serveer meteen.

     

     

    11-01-2006 om 19:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    johan1944
    blog.seniorennet.be/johan19
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oh
    blog.seniorennet.be/oh

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luz
    blog.seniorennet.be/luz
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rita
    blog.seniorennet.be/rita
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hilly
    blog.seniorennet.be/hilly
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!