Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    liesje
    blog.seniorennet.be/liesje
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nina
    blog.seniorennet.be/nina
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    madelief68
    blog.seniorennet.be/madelie
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    24-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongrolletjes met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En met kruidenboter. Wie het echt chique wil, doet ook nog truffelschilfers bij de boter.

    Voor 4 personen:

    Snipper 4 preiwitten fijn.

    Stoof ze beetgaar in nootje boter. Werk af met 1 eetlepel droge sherry, kruid met peper en zout. Voeg bij 40 g zachte boter 1 eetlepel gehakte bieslook en een mespunt peper uit de molen, eventueel wat zout en een theelepel truffelschilfers

    Strijk de boter uit op 8 tong- of schar- tongfilets. Rol stevig op, steek vast met een houten prikker. Schep de prei in een ovenschaal, schik er de visrolletjes op. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de oven op 180°C.

    Lekker met gestoomde of gekookte aardappelen.

    24-06-2006 om 20:50 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsoep met rijst en balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    11/2 liter heldere, ontvette bouillon- 4 eetlepels vissaus- 200 g groene kool of boerenkool- 1/2 chilipepertje- 2 limoenen- 225 g basmatirijst- 4 kardemompeulen- 150 g varkensgehakt- 1 teentje knoflook- 2 lenteuitjes- 1 eiwit- peper uit de molen en zout

     

    1. Kook de rijst in water met wat zout en de zaadjes uit de kardemompeulen.

    2. Boen de limoenen goed schoon. Rasp van één vrucht de schil heel fijn en pers het sap uit beide vruchten. Breng de bouillon aan de kook met de vissaus, de geraspte limoenschil, het limoensap en het hele pepertje. Laat alles 15 minuten onder deksel koken.

    3. Snipper de kool fijn. Doe ze bij de soep en laat nog 10 minuten zacht koken.

    4. Vermeng het gehakt met de knoflook-uit-de-knijper en een fijngesnipperd lenteuitje, het eiwit, peper en zout. Maak met behulp van twee koffielepels balletjes van het gehaktmengsel en doe ze bij de soep. Temper het vuur en laat de soep nog 10 minuten sudderen tegen de kook aan.

    5. Doe de rijst bij de soep en laat deze nog even goed doorwarmen. Werk ten slotte af met het resterende lente-uitje en dien op.

    23-06-2006 om 20:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boontjes met kruimelgarnituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Verkruimel 2 sneetjes witbrood zonder korst en bak de kruimels goudbruin in 1 eetlepel olijfolie of boter. Vermeng ze met 2 eetlepels gemalen parmezaan, 2 eetlepels gehakte gladde peterselie, 1 geperst knoflookteentje en 1 eetlepel geraspte (onbehandelde- citroenschil. Stoof 1 gesnipperde ui glazig in 1 koffielepel olijfolie. Doe er 500 g sperzieboontjes, 2 zongedroogde tomaten (in stukjes) en 1 koffielepel van de tomatenolie bij. Dek af en laat zacht stoven tot de boontjes beetgaar zijn.

    Werk af met de gremolata. Geef er warme toost bij.

    23-06-2006 om 20:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na liters winterse uien en erwtensoep heb ik eens iets totaal anders uitgeprobeerd.

     

    Voor 4 personen:

    Fruit 1 gehakte ui glazig in olijfolie. Doe er 200 g uitgelekte rode blikpaprika's, 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree en

    1 l water bij. Kruid met cayennepeper en zout. Laat 15 minuten zacht koken. Mix en breng op smaak met tabasco. Werk af met blokjes avocado (besprenkeld met citroensap), roze garnalen en verse koriander.

     

    22-06-2006 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risotto met scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g gepelde scampi- 250 g risottorijst- 1 ui- 1 teentje knoflook- 4 eetlepels olijfolie ongeveer 1 l groentebouillon- 125 ml droge witte wijn- 1 theelepel geraspte citroenschil- 1 eetlepel citroensap- 50 g gemalen parmezaan- 1 bosje rucola- 2 eetlepels gehakte platte peterselie- peper en zout

    Verwarm de bouillon met de wijn. Pel de uien. Fruit ze glazig in de helft van de olijfolie. Doe er de rijst bij. Schep om en om, tot de rijstkorrels glazig zijn. Voeg er de knoflook, het citroenschilletje en 1 soeplepel warme bouillon aan toe. Laat koken tot de vloeistof bijna verdampt is. Roer af en toe om. Schenk weer 1 soeplepel warme bouillon bij. Laat weer inkoken. Ga zo door tot de rijst gaar is. Alle bouillonvloeistof zal dan praktisch opgebruikt zijn. Bak de scampi kort op een hevig vuur, in de rest van de olijfolie. Breng de rijst op smaak met citroensap, peper en zout. Vermeng met de peterselie en de parmezaan. Leg de scampi op de rijst. Werk af met de rucola.

    21-06-2006 om 19:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika met visvulling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Men kan natuurlijk ook met andere vissoorten, zoals kabeljauw of zeewolf gebruiken.

    Voor 4 personen:
    Snij 600 g gekruide wijtingfilets in stukjes. Doe ze in een ovenschaal met 2 eetlepels water en 2 eetlepels olie. Zet ze 10 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Leg op een rooster boven de vis de gehalveerde paprika’s op hun snijkant. Maak een blonde roux met 25 g boter en 2 afgestreken eetlepels bloem. Leng aan met 2 dl melk. Laat indikken. Breng de saus op smaak met 1 koffielepel zoet paprikapoeder, citroensap, peper en zout. Fruit 1 gesnipperde ui en 2 geperste knoflookteentjes glazig in olijfolie. Vermeng met de vis en de saus. Vul er de paprika's mee. Zet nog een tiental minuten in de oven op 170°C. Lekker met rijst.

     

    U kunt de paprika's ook pellen voor u ze vult. Grill de schil dan tot ze zwartgeblakerd is en laat de paprika's afkoelen ,in een gesloten, plastic aak. De pel komt er dan makkelijk af.

    21-06-2006 om 19:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met knoflook en tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g scampi- 8 teentjes knoflook- 500 g tomaten- 8 eetlepels olijfolie- 1/8 l droge witte wijn- 50 g zwarte olijven (met pit)- 2 blaadjes salie- 1 bosje gladde peterselie- snuifje suiker- peper en zout

     

    Pel de scampi maar laat de staart eraan. Pel de tomaten en snij ze in stukjes. Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes. Bak ze, samen met de salieblaadjes, heel kort in de warme olie.

    Voeg er de tomaten aan toe. Laat 2 minuten onder deksel stoven op een zacht vuur. Schenk er de wijn bij en laat 2 minuten sudderen tegen de kook aan. Breng de tomatensaus op smaak met een snuifje suiker, peper en zout. Verwarm de oven voor op 250°C. Schik de scampi naast elkaar in een grote, ondiepe ovenschotel. Leg er de olijven bij en schep er de tomatensaus over.

    Zet 10 minuten in het midden van de oven. Werk af met gehakte gladde peterselie en serveer met ciabatta of stokbrood.

    20-06-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:
    300 g gepelde grijze garnalen- 600 g bloemig kokende aardappelen- 500 g soepgroenten (ui, prei, wortel, selder)- 2 eetlepels olie- 2 eetlepels kreeftenboter- 250 ml droge witte wijn- 500 ml groentebouillon- 500 ml visfond- 200 ml room- 2 theelepels citroensap- 1 bosje kervel- cayennepeper en zout

     

    Schil de aardappelen, snij ze in stukjes. Bak ze, samen met fijngesneden soepgroenten, kort aan in de olie. Voeg er de kreeftenboter en de wijn aan toe. Schep goed om. Doe er de bouillon bij. Dek af en laat 20 minuten zacht koken. Pureer de soep. Voeg er de visfond, de room en 2/3 van de garnalen aan toe en laat nog 1 minuut goed doorwarmen. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.

    Serveer met lichtjes opgeklopte room en plukjes kervel.

    20-06-2006 om 20:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Normandische appeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geflambeerd met calvados en geserveerd met zure room of ongezoete slagroom!

     

    Voor 12 porties:

     

    Voor het deeg:

    125 zachte boter. 225 fijne suiker. 2 eieren. 300 g bloem

    Voor het garnituur:

    1,75 kg zoete appels. 100 g fijne suiker . 80 g boter

    En verder: 1 dl calvados om te flamberen . 200 g slagroom om te serveren

     

    1. Kneed (met de handen of in de keukenrobot) een glad deeg met de opgegeven ingrediënten. Verpak de deegbal in plasticfolie en zet hem 1 uur in de koelkast.

    2. Schil de appels en verwijder klokhuis en pitten. Snij een derde van de appels in blokjes, de

    rest in partjes van 1 cm dik. .

    3. Bestrooi de appelblokjes met 60 g fijne suiker: Bak ze kort op een hevig vuur, in de hete

    boter, zodat ze lichtjes karameliseren. Verwarm de oven voor op 200°C.

    4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een plak met diameter 36 cm

    en leg het in een ingevette taartvorm met diameter 34 cm. Druk de randen goed aan en prik de deegbodem in met een vork...  "

    5. Schep de gekarameliseerde appelblokjes op de deegbodem, schik er de appel partjes op

    en bestrooi met de rest van de fijne suiker. Bak de taart ongeveer 40 minuten in het midden van de oven op 2000 C.

    6. Verwarm de calvados. Schenk de warme drank over de appeltjes en flambeer. Verdeel de

    taart in punten en serveer ze warm of lauw, met slagroom.

    19-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalen met dilledressing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    400 g grijze garnalen- 4 dikke, bloemig kokende aardappelen- 2 eetlepels verse gehakte dille- 500 g yoghurt- 5 eetlepels slagroom-.2 eetlepels citroensap- peper en zout

     

    Boen de aardappelen goed schoon en kook ze gaar in de schil. Klop de yoghurt op met de room. Doe er de dille bij en breng de dressing op smaak met het citroensap en wat peper en zout. Snij de aardappelen in de lengte doormidden. Leg op elke halve aardappel een portie garnalen. Werk af met een lepel dilledressing en serveer.

    19-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry met scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g kleine scampi- 1 bosje lente-uitjes- 1 eetlepel sesamolie- 2 eetlepels zonnebloemolie- 1 stukje verse gember- 1 teentje knoflook-.400 ml kokosmelk- 2.eetlepels rode currypasta- 3 eetlepels sojasaus- 1 eetlepel limoensap- 1 theelepel rietsuiker- vers basilicum en verse koriander- peper en zout

     

    Pel de scampi en kruid ze met peper en zout. Snipper de lente-uitjes fijn. Pel en hak de knoflook, schil en

    rasp de gemberwortel. Roerbak de uitjes en de gember een paar minuten. Doe er de scampi bij en

    roerbak 3 minuten. Voeg er de knoflook en de currypasta aan toe. Roerbak tot de aroma’s vrijkomen.

    Doe er de kokosmelk, de sojasaus, de suiker en het limoensap bij. Breng tot tegen de kook aan. Laat 5

    minuten goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met gehakt basilicum en serveer goed heet. Lekker met jasmijnrijst.

    18-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspic met garnalen en groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 porties:

    250 g kleine roze garnalen- 80 g wortelen- 120 g courgette- 1 eetlepel olie- ½ l groentebouillon- 4 eetlepels droge vermout- 8 blaadjes gelatine- 4 eetlepels verse gehakte bieslook- peper en zout

     

    Maak de wortelen en de courgette schoon, snij ze in kleine blokjes. Stoof ze aan in de olie. Schenk er de bouillon bij. Laat 3 minuten zacht koken. Laat ze uitlekken in een vergiet. Laat de bouillon tot ongeveer de helft inkoken. Laat de gelatine weken in koud water. Doe de vermout bij de bouillon. Verwarm weer tot tegen de kook aan en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat een beetje afkoelen, tot de gelei dik vloeibaar is. Verdeel de garnalen, de groenten en de bieslook over hoge vormpjes. Schenk er de gelei bij. Laat tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.

    Serveertip: Ontvorm de aspics op een sneetje bruin brood en serveer er rucola en, een yoghurtdressing bij.

    18-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drijvende eilandjes met passievruchten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vers passievruchtensap geeft dit klassieke dessert een delicate en originele "wereldtoets".

    Voor de crème:

     75 cl volle melk -6 eierdooiers- 100 g suiker -2 passievruchten

    Voor de eilandjes:

     het wit van 6 eieren - 125 g suiker - 2 eetlepels fijn geplette pistachenoten

    Voor de karamelsaus:

    100 g suiker . 30 cl water - 1 passievrucht

     

    Verwarm de melk. Klop de eierdooiers en de suiker tot een schuimig wit mengsel. Giet er de kokende melk in een dun straaltje bij en laat het mengsel gedurende 10 minuten op een zeer zacht vuurtje (of in een warmwaterbad) indikken terwijl u onafgebroken roert. Wanneer de crème aan de lepel kleeft, neemt u de pan van het vuur en laat u de bereiding afkoelen (nu en dan roeren).

    Snijd twee passievruchten doormidden. Doe het sap en de zaadjes in een fijne zeef waarin u een laagje keukenpapier gelegd heeft, en druk al het sap eruit met de achterzijde

    van een lepel. Giet het bij de crème.

    Verwarm de oven op 180°C (th. 6). Klop het wit van de eieren tot stevige sneeuw en strooi er op het einde de suiker door. Leg zes hoopjes eiwit op een vel boterpapier op een bakplaat. Bak 4 tot 5 min. in de oven en laat de schuimpjes daarna afkoelen.

    Doe de suiker bij het water en het sap van de derde passievrucht en laat inkoken tot een lichte karamel.

    Verdeel de crème over zes coupes, plaats een schuimpje in het midden, overgiet met de karamel en bestrooi met geplette pistachenoten. De karamel moet beslist op het allerlaatste ogenblik worden klaargemaakt. Garneer met enkele staafjes gekonfijt fruit.

     

    Geschift? Geen paniek!
    Wanneer de crème te lang of op een te hoog vuur kookt, kan deze schiften en klonteren. U kunt de crème dan met de mixer weer mooi glad krijgen.

     

    14-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met honing en specerijen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een combinatie van zoet en hartig met een licht karamelsmaakje (op dit moment zéér trendy in de gastronomie ). Het lamsvlees krijgt een zachte, ongewone en subtiel onderbouwde smaak.

     

    1 lamsbout- 2 eetlepels honing- 1 theelepel korianderbolletjes - 1 theelepel gemengde peperbolletjes – 2 vruchtjes steranijs - 1 theelepel fijngesneden komijn +munt + koriander (vers of diepvries) - zeezout. 1 romanescokool (een soort groene bloemkool, kan worden vervangen door broccoli)

     

    Plet de steranijs, de koriander- en de peperbolletjes fijn en meng ze met de honing.

    Strijk het mengsel uit over de lamsbout en bestrooi het vlees met zeezout en de fijngesneden kruiden. Leg de lamsbout in een ovenschotel en giet er een glas water bij. Begin het braden in een op 240°C (th. 8) voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur na 10 minuten tot 210°C (th. 7). Laat 35 tot 40 minuten braden. Overgiet regelmatig met het braadvocht.

    Verdeel de romanescokool of de broccoli in roosjes en kook ze acht minuten in water met zout.

    Laat uitlekken en houd warm. Laat de lamsbout tien minuten onder aluminiumfolie rusten eer u hem aansnijdt. Serveer met de kool en het braadvocht.

     

    Zo plet u de specerijen fijn:

    Doe ze in een theedoek en ga eroverheen met een deegroller.

    14-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene asperges met vismousse en gerookte zalm.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    groene asperges - vinaigrette: 2 lp. olijfolie - 1 eetlepel citroensap - gehakt bieslook-kervelvismousse: 150 g gerookte forelfilets - 1 dl. witte saus met als vocht visfumet - 10 g gelatine - 1 dl. visbouillon - 1 dl. room

     

    Bereid de vismousse: snijd de forel in stukjes en pureer hem. Schil de asperges en kook ze gaar. Meng de witte saus. Week de gelatine in koud water en los hem op in de verwarmde bouillon en roer onder de gepureerde vis. Klop de room stijf en meng onder de mousse. Laat opstijven.

    Maak een vinaigrette. Schik alles op het bord.
    Dien op met vinaigrette.

     

    06-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    500 g aardbeien- 20 g gekonfijte gemberwortel- 1 koffielepel fijne suiker- 2 eetlepels citroenjenever (of citroensap)- 4 takjes munt.

     

    1.Halveer de aardbeien. Doe ze in een kom met de gehakte gemberwortel, de suiker, de jenever en gesnipperde blaadjes munt. Schep voorzichtig om.

    2.Dek af en zet 30 minuten in de koelkast. Lekker met yoghurt, verse plattekaas of slagroom.

    06-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokossoep met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

     

    300 gaardbeien- 1 eetlepel palmsago (*)- 1 stengel citroengras-.150 ml melk- 400 ml kokosmelk (2 blikjes)- 1 eetlepel fijne suiker- 1 pakje vanillesuiker- 1 eetlepel citroensap- 5 eetl. sinaasappelsiroop

     

    1. Laat de sago zwellen in koud water. Halveer de stengel citroengras in de lengte.

    2. Verwarm de melk met de kokosmelk, de suiker en het citroengras. Roer er de sago door. Laat 5 minuten zacht doorkoken. Breng op smaak met de vanillesuiker en het citroensap. Laat volledig afkoelen. Verwijder het citroengras.

    3. Snij de aardbeien in kwartjes. Verdeel de soep over diepe borden. Werk elke portie af met aardbeien en een likje siroop.

     

    (*) Palmsago, een natuurlijk bindmiddel, vindt u in de natuurvoedingswinkel. Eventueel kunt u ter vervanging ook aardappel- of maïszetmeel gebruiken.

    05-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van aardbeien en nectarines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 5 bokaaltjes van 350 ml

     

    1 kg aardbeien- 500 g nectarines- 4 eetlepels perzikenjenever- 10 g citroenzuur (*)- 500 g geleisuiker

     

    1. Snij het fruit in kleine stukjes en doe het in een grote kookpan. Meng er de likeur, het citroenzuur en de geleisuiker door.

    2. Breng op een zacht vuur aan de kook en laat 3 tot 5 minuten borrelen, onder voortdurend roeren.

    3. Verdeel de gelei over bokalen met schroefdeksel en sluit ze meteen. Keer de bokalen om en laat ze zo afkoelen.


    (*) Citroenzuur vindt u in de natuurvoedingswinkel of bij de drogist.

    In de koelkast blijft deze confituur 6 maanden goed.

     

    04-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    03-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige aardappeltjes,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een origineel groentegarnituur dat heel lekker is bij koteletten of worst. Voor de veggies geeft u er gebakken quorn bij.                                 

     

    Voor 4 personen:

     

    Snij 500 g krieltjes en 500 g zoete aardappelen ongeschild in plakjes. Snij 1 rode en 1 witte ui in ringen. Leg alles op een beboterd vel aluminiumfolie. Besprenkel met 1 eetlepel olie. Kruid met 2 geperste knoflookteentjes en flink wat zwarte peper uit de molen en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 40 tot 45.minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Werk af met het groen van lente-uitjes of verse bieslook.

     
    Snel kan ook
    : als u de aardappelen vooraf beetgaar kookt, hoeven ze maar 15 minuten in de oven.


    Op de barbecue
    :  verpak porties van 150 g in aluminiumfolie en leg ze 25 tot 30 minuten in de gloeiende as!

    03-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met courgette, ricotta en citroen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen:

     

    200 g (gedroogde) pasta -2 el olijfolie- 2 courgettes in dunne plakjes

    - 2 teentjes knoflook, uitgeperst –geraspte schil en sap van 1 citroen - 100 g ricotta, verkruimeld- 3 el geraspte parmezaanse kaas -1 tl zout en peper uit de molen - 2 el pijnboompitten, geroosterd

     

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta uitlekken,bewaar 4 eetlepels van het kookwater. .

    Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en knoflook zacht en lichtbruin in ca.3 min. Neem ze uit de pan en zet ze opzij.

    Doe de pasta met het achtergehouden kookwater in de koekenpan samen met citroenrasp en -sap en de resterende olie. Meng alles tot de pasta ermee bedekt is en doe er dan de courgette bij met de resterende ingrediënten. Meng alles goed en serveer.

    03-06-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rudy1959_en_vanhoorne
    blog.seniorennet.be/rudy195
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    anastacia
    blog.seniorennet.be/anastac

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lady488
    blog.seniorennet.be/lady488
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    weissensee_ost
    blog.seniorennet.be/weissen
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stabos
    blog.seniorennet.be/stabos
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!