Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tiarita
    blog.seniorennet.be/tiarita
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gerdi
    blog.seniorennet.be/gerdi
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    brammyboy96
    blog.seniorennet.be/brammyb
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    05-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagna
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Het recept van bolognesesaus  of  bechamelsaus nodig

    1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

    Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180° C.

    Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.

    Serveertip:
    Lekker erbij: plakken vleestomaat afgewisseld met plakken mozzarella. Hier wat pesto over verdelen.

    05-11-2007 om 20:45 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met pistou en mosselen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g spaghetti- 2 kg mosselen- 1 tak selder- 2 wortelen- 1 ui- 2 tomaten- 1 eetlepel boter- peper en zout

    Voor de pistou: 1 bosje basilicum, gesnipperd- 25 g parmezaan- 2 teentjes knoflook- 3 eetlepels olijfolie

    Spoel de mosselen. Maak de groenten schoon. Snij ze in julienne.
    Fruit de ui glazig in de boter. Doe er de selder en wortelen bij. Laat 5 minuten stoven. Doe er de mosselen bij. Dek af en laat ze op een hevig vuur openkoken.
    Giet ze in een zeef en vang het kookvocht op. Laat het vervolgens inkoken tot 1 dl.
    Vermeng het basilicum met de parmezaan, de geperste knoflook en de olijfolie. Leng aan met mosselsaus. Kruid met peper en zout. Voeg de mosselen toe (zonder schelp)
    Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en schep er de pistou met mosselen door. Werk af met tomaatblokjes en dien op.

    23-10-2007 om 20:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kan als borrelhapje of voorgerecht dienen.

    Voor 4 personen:

    Kook 200 gaardappelen, pureer ze met een vork en laat ze afkoelen. Vermeng ze met 150 g gerookte zalm (in stukjes), 2 eetlepels bloem, 1 eierdooier en 3 eetlepels gehakte dille. Kruid met peper en zout. Maak een twaalftal balletjes. Bak ze in de hete frituur (180°C)goudbruin.

    Serveertip:
    Leg elk balletje op een plakje komkommer, in en blaadje sla.

    18-10-2007 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mignonnette met mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het vlees bakt u in de pan, de saus maakt u zeer vlug in de magnetron.

    Voor 4 personen:

    Vermeng 1 eetlepel graantjesmosterd met 1 koffielepel tijmblaadjes, 1 geperst teentje knoflook, peper uit de molen en zout.
    Bak 4 mignonnetten 2 minuten aan elke kant in een koffielepel boter en een likje olie. Bestrijk ze aan beide kanten met de mosterdmix. Laat ze nog 10 minuten verder garen op een zacht vuur (keer ze wel af en toe om).
    Lekker met pasta of patatjes.

    Tip:

    Dit is een gerechtje dat ook nog opgewarmd in de magnetron even lekker blijft!
    Leg de mignonetten in een magnetronschaal. Lepel er wat lichte room over. Dek af en verwarm 2 tot 3 minuten op 650 W.

    15-10-2007 om 20:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met dragon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 stukken kabeljauw (diepvriezer)- 4 wortelen- 2 kleine courgettes- 2 raapjes- 2 eetlepels boter- 1 rood pepertje- 2 eetlepels olijfolie- 2 eetlepels balsamicoazijn- 4 takjes dragon- peper uit de molen en zeezout

    1. Laat diepvriesvis ontdooien en dep hem goed droog. Maak de groenten schoon en snij ze in staafjes. Stoof ze aan in de boter. Schenk er 5 cl water bij en laat 15 minuten zacht koken. Kruid met peper en zout.
    2. Kruid de vis met peper en zout. Snipper de dragon en het pepertje (zonder zaadjes) en vermeng. Druk de vis met één kant in dit mengsel. Bak hem 5 minuten op die kant. Keer om, dek af en laat nog 5 minuten garen.
    3. Schik de kabeljauw op voorverwarmde borden. Schep er de groenten bij. Besprenkel met balsamicoazijn en dien op.

    15-10-2007 om 19:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    07-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak ik mascarpone mosterdsaus?

    Zelf nog niet klaargemaakt.
    Wel al veel lof over gehoord van een Italiaanse vriendin, die deze saus serveert bij kalfsvlees. Haar recept blus de braadpan van bijvoorbeeld kalfskoteletjes met 2 dl bouillon. Doe er 1 fijngesneden knoflookteentje bij en laat een paar minuten inkoken, tot een kwart van de vloeistof verdampt is. Bind met 1 tot 2 eetlepels mascarpone en breng op smaak met 1 koffielepel scherpe mosterd en 1 koffielepel graantjesmosterd. Werk af met een scheutje citroensap, een scheutje sinaasappelsap en met peper en zout

    07-10-2007 om 20:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzikenmousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zalig zomer dessert, en helemaal onweerstaanbaar als u het zo serveert.

    Voor 8 porties:

    6 rijpe perziken- 5cl water- 75 g fijne suiker- 2 eiwitten- 1.5 dl dikke room- geraspte schil van 1 onbehandelde sinaasappel- 2 koffielepels gelatinepoeder- 200 g genoise- 1 borrelglaasje cointreau (of andere sinaasappellikeur)- bloemsuiker en enkele partjes perzik om af te werken.

    Steek met een vormpje van 7.5 cm diameter 8 plakjes uit de genoise. Snij ze horizontaal doormidden, zodat u 16 plakjes van 1 cm dik hebt. Snij uit stevig plastic 8 repen van 25 x 5 cm. Leg 8 koekjes op een plakje. Zet er een reepje plastic omheen. Maak vast met een stukje tape.
    Schil en ontpit de perziken, snij ze in stukken. Mix ze met de sinaasappelschil tot moes. Laat het gelatinepoeder 5 minuten weken in het water. Verwarm op een zacht vuur ¼ van het moes met de suiker en het geweekte gelatinepoeder, tot beide gesmolten zijn. Vermeng met de rest van het perzikenmoes. Laat afkoelen, niet opstijven.
    Klop de eiwitten stijf. Klop de room lobbig. Spatel eerst de room, dan de eiwitten luchtig door de mousse. Schep de mousse op de genoise. Dek af met een tweede plakje genoise. Druk lichtjes aan. Besprenkel met de cointreau. Zet ten minste 3 uur in de diepvriezer om op te stijven.
    Serveren: haal de ijsmousse een half uurtje vooraf uit de diepvriezer, zodat ze wat op temperatuur kunnen komen (anders zijn ze keihard)! Zet ze meteen op dessertborden. Haal het reepje plastic weg. Werk af met gezeefde bloemsuiker en partjes perzik. Serveer meteen.

    04-10-2007 om 20:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aubergines.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    2 aubergines- 1ui, gesnipperd- 2 teentjes knoflook, geperst- 4 vleestomaten, gepeld en in blokjes- 2 koffielepels tomatenpuree- 2 eetlepels rozijnen- 2 eetlepels pijnboompitten – 2 koffielepels gehakte gladde peterselie- 2 koffielepels gehakte dille- 1 eetlepel rode wijnazijn- olijfolie- 150 g geraspte kaas- zwarte peper- grof zeezout.

    Spoel de aubergines, snij ze doormidden in de lengte. Haal ze uit en bewaar het vruchtvlees. Strooi zeezout in de helften en leg ze omgekeerd in een vergiet. Snij het vruchtvlees in blokjes en vermeng met grof zeezout. Laat 30 minuten uitlekken in een vergiet.
    Speel het zout weg. Dep de blokjes droog en bak ze 5 minuten in olijfolie. Fruit de ui en de knoflook glazig. Doe er de tomaatblokjes, de tomatenpuree, de rozijnen, de pijnboompitten, de tuinkruiden en de azijn bij. Laat 5 minuten stoven. Vermeng met de aubergineblokjes en de helft van de kaas. Kruid naar smaak.
    Schep het mengsel in de halve aubergines. Strooi er de rest van de kaas op. Zet ze naast elkaar in een groot geolied bakblik.
    Dek af met aluminiumfolie en ze 30 minuten op de barbecue. Of, onafgedekt, in een oven van 175°C. Lekker met een frisse groene salade.

    29-09-2007 om 20:12 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brick met kip en persillade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    600 g kipfilet- 8 vellen brickdeeg- 50 g zachte boter- 200 g gehakte peterselie- 4 tomaten- 2 teentjes knoflook- 125 g paneermeel- 1 ei- olijfolie- zwarte peper uit de molen en zout

    1. Verwarm de oven voor op 210°C Vermeng de boter met de peterselie, de geperste knoflook, het paneermeel en het ei. Kruid met peper en zout. Snij de kip in blokjes en vermeng ze met 2/3 van deze persillade.
    2. Halveer de brickvellen. Schep op elk stuk een lepel kipblokjes. Vouw toe en bestrijk de pakketjes rondom met olie.
    3. Halveer de tomaten. Haal ze lichtjes uit. Vul ze met de rest van de persillade. Schik ze op een geolied bakblik. Leg er de bricks bij.
    4. Zet het bakblik 20 minuten in het midden van de oven, keer de bricks na 10 minuten om.

    29-09-2007 om 20:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagnedrank met perenlikeur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vier de herfst met een cocktail op basis van likeur ‘Poire Williams’

    Voor 4 personen:

    35 g suiker- ½ dl Poire Williams- 1 fles goed gekoelde champagne of schuimwijn.

    Verwar de suiker en ½ dl Poire Williams in een pan tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen. Verdeel de suikerstroop over 4 glazen. Doe in elk glas 1 theelepel Poire Williams en vul aan met champagne. Roer kort om. Versier met een plakje peer en serveer meteen.

    23-09-2007 om 20:04 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze heerlijke taart eet je warm of op kamertemperatuur, met een flinke toef slagroom, wat dikke room of een bolletje vanille-ijs.

    2 eetlepels vloeibare honing- 1 pakje vanillesuiker of een half gespleten vanillestokje- 10 grote peren- 125 g bloem- 125 g suiker- 2 grote eieren- 150 g boter op kamertemperatuur + een beetje extra voor de ovenschaal

    1. Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij ze in dikke plakken of stukken.
    2. Verwarm de honing en de vanille in een grote pan. Voeg de peren toe en verwarm enkele minuten op hoog vuur. Giet ze in een beboterde schaal.
    3. Vermeng de bloem met de suiker, de eieren en de boter. Verdeel het mengsel over de peren en bak gedurende 45 à 55 minuten op 190°C, tot de peren lekker zacht en mooi goudbruin zijn.

    10-09-2007 om 20:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcrumble
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 appels- 200 g frambozen (diepvries)- 40 g fijne suiker- 150 g slagroom

    Voor de crumble: 50 g bloem. 100 g boter- 50 g bruine suiker- 100 g speculaas

    - Laat de frambozen ontdooien. Spoel de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
    - Snij een kapje van de appels en haal er zoveel mogelijk vruchtvlees uit zonder de schil te beschadigen. Snij het in blokjes.
    - Doe het vruchtvlees in een pannetje met de suiker en een likje water. Laat 5 minuten koken. Voeg er van het vuur af de frambozen aan toe.
    - Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de bloem, de boter, de suiker en de speculaas tot een kruimelig mengsel.
    - Schep de compote in de appels. Strooi er de crumble over. Zet 30 minuten in de oven. Serveer warm, met slagroom.

    09-09-2007 om 12:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flensjes met warmoes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 boekweitpannenkoeken- handjevol warmoes (of wat verse spinazie)- 1/2 bosje gladde peterselie- 50 g gerookt- spekblokjes- 50 g parmezaansekrullen- 20 g boter- peper uit de molen en zout

    1. Bak het spek knapperig. Laat het uitlekken op keukenpapier. Giet het spekvet weg.
    2. Stoof in dezelfde pan de gespoelde warmoes (of spinazie) kort aan in de boter. Kruid met peper en zout. Zet de groente even aan de kant.
    3. Verwarm de pannenkoeken. Leg ze op mooie borden. Schep er de groenten en het spek op. Bestrooi met parmezaan en gehakte peterselie. Vouw dicht en serveer meteen.

    05-09-2007 om 20:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstcompote
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g witte druiven- 150 g krenten- 150 g bosuitjes- 50 g verse gemberwortel- 2 appels (golden)- 2 peren (conférence)- 2 dl witte wijnazijn- 100 g bruine suiker.

    1. Spoel de druiven, halveer ze en haal de pitten eruit. Snipper de uitjes. Schil de gember, snij hem in fijne reepjes. Schil de appels en de peren, snij ze in blokjes.

    2. breng de azijn aan de kook met de suiker. Doe er de gember, de krenten, de uitjes en het fruit bij. Laat 30 minuten zachtjes sudderen. Schep af en toe voorzichtig om.

    3. laat afkoelen in de kookpan. Verdeel over bokaaltjes. Ook heerlijk bij kaas (zoals halfbelegen Gouda of cheddar).

    02-09-2007 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulpkoekjes met ijs en peren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    Neem een pan met antikleeflaag en strooi er 3 eetlepels amandelschilfers in. Voeg er 1 eetlepel suiker en een klontje boter aan toe. Bak de amandelschilfers al roerend met een spatel tot ze karameliseren. Giet de schilfers uit op een bord en laat ze afkoelen. Snij 6 halve peren op sap in blokjes. Maak een sausje van 6 eetlepels advocaat en 3 eetlepels perensap en roer ze samen. Verdeel de perenblokjes over de krokante tulpkoekjes en schep er 2 bolletjes vanille-ijs op. Lepel er om het af te maken je advocaatsaus op en werk af met de krokante amandelschilfers.

    31-08-2007 om 19:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse punch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kaneelpijpje- 1 theelepel engelwortel- 6 kruidnagels- 1/2 theelepel saffraan- 1/2 theelepel gember- 3 jeneverbesjes- 1 snuifje nootmuskaat- 4 eetlepels amandelen- 15 gram rozijnen- 1 sinaasappel- 2 centiliter sherry- 1 deciliter cognac- 1 fles witte of rode porto- 150 gram bruine kandijsuiker

    Schil de sinaasappel en snij hem in kleine stukjes. Doe de sherry, porto en cognac in een pot. Voeg er de stukjes sinaasappel, rozijnen en volledige amandelen aan toe. Ook de zeven kruiden mogen mee in de pot samen met de suiker. Laat het geheel langzaam heet worden ( 70°C), maar zorg ervoor dat de vloeistof niet aan de kook gaat. Giet het ongefilterde drankje over in een warmtebestendige kan. Een grote koperen pot of Provençaals aardewerk met van die gezellige bekers is hiervoor ideaal. Vergeet de bij horende lepels niet.

    N.B.:
    Deze Zweedse punch smaakt heerlijk als dessert of als saus bij een bolletje ijs. Zet de pot in het midden van de tafel op een fonduevuurtje zodat hij lekker warm blijft en de geur je neus prikkelt. Absolute aanrader: pannenkoeken of perziken, geflambeerd met deze lekkernij.

    29-08-2007 om 20:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perenjam met gember
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze jam met een verrassende gembertoets is heerlijk bij de brunch of als toemaatje bij gebak.

    1,5 kg rijpe peren- sap van een halve citroen + 1/2 eetlepel citroensap- 400 g suiker- 1/2 eetlepel geraspte citroenschil- 1 eetlepel geraspte verse gember- 100 g gekonfijte gember

    1. Schil de peren, verwijder het klokhuis, snij ze in plakken. Leg ze in water met het sap van de halve citroen.
    2. Dep ze droog en doe ze in een grote pan, samen met de suiker en 1/2 eetlepel citroensap. Verwarm al roerend tot de suiker gesmolten is.
    3. Voeg de citroenschil en de verse en gekonfijte gember toe. Laat ongeveer een halfuur verder sudderen, tot de peren ingedikt zijn (roer af en toe om).
    4. Laat de jam afkoelen. Bewaar hem in bokalen in de koelkast.

    26-08-2007 om 19:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingemaakte peren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er nu al van te genieten of op een koele en donkere plaats bewaren voor later. Voor ongeveer zes maanden te bewaren  in een goed afgesloten bokaal.

    2 kg peren- 1,5 l water- 1 kg suiker- 1 onbehandelde citroen- 1 gespleten vanillestokje- bokalen met deksel

    1. Was en schil de peren, maar laat de steel en het klokhuis zitten. Rasp de citroenschil, pers het sap.
    2. Breng het water met de suiker, het citroensap en de schil in een brede pan langzaam aan de kook.
    3. Doe er het vanillestokje en de peren bij. Laat op een zacht vuur +/- 30 minuten sudderen, tot de peren mals zijn (controleer met een vork).
    4. Spoel de bokalen en deksels om met kokend water. Vul ze met de hete peren en het sap. Schroef er meteen het deksel weer op.

    21-08-2007 om 19:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (2)
    18-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perenconfituur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als het kan, kies dan voor Williams-peren (die sappige, dikke vruchten die ook gebruikt worden voor perenalcohol)! Niet moeilijk, al vraagt het wel wat tijd, omdat de peren moeten marineren.

    Voor 4 potjes:

    1 kg peren- 750 g fijne suiker- 1 onbehandelde citroen- 1 onbehandelde sinaasappel.

    1.Schil de peren en verwijder het klokhuis. Doe ze samen met de suiker in een kom. Dek ze goed af, zodat ze niet verkleuren, en zet ze zo 24 uur in de koelkast.
    2.Boen de citroen en de sinaasappel schoon. Schil ze flinterdun.
    3.Doe de citroen- en sinaasappelschil bij de peren. Breng alles aan de kook. Roer af en toe voorzichtig om. Laat 3 minuten zacht koken. Schuim af indien nodig.
    4.Haal er eventueel de schillen weer uit. Schep de confituur in brandschone bokaaltjes en sluit ze meteen hermetisch.
    Pittig trucje: laat een paar kruidnagels of een stukje gemberwortel meekoken. Doe deze kruiden in een linnen zakje, zo kunt u ze makkelijk weer wegnemen.

    18-08-2007 om 18:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtige Genoise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een genoise is een extra luchtig gebak van de familie cake. U kunt dus ook een cake of biscuit in pasklare koekjes versnijden.

    Tijd en zin om te bakken?

    Zo maakt u hem zelf: klop in een warmwaterbad 3 eieren los met 75 g fijne suiker, tot de crème als een lint van de klopper afloopt. Neem uit het warmwaterbad en blijf nog 2 minuten flink opkloppen. Laat afkoelen. Schep, beetje bij beetje en met een metalen lepel, 75 g bloem bij de eiercrème en roer glad. Strijk het dikke beslag mooi uit op een geoliede bakplaat van 25 x 35 cm. Laat ongeveer 15 minuten bakken in de oven op 180°C.

    13-08-2007 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tiraenlouis126
    blog.seniorennet.be/tiraenl
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vmmj
    blog.seniorennet.be/vmmj

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leopoldsburg
    blog.seniorennet.be/leopold
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jubo
    blog.seniorennet.be/jubo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    birmanen105
    blog.seniorennet.be/birmane
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!