Silestone®
by Cosentino inspireert tot een karaktervolle keuken in elke interieurstijl
Echte
interieurliefhebbers weten het al langer: kwarts is een inspirerend materiaal,
los van welke stijl dan ook. Dat bewijst Silestone® by Cosentino, gekend om
zijn innovatieve oppervlakken uit natuurlijk kwarts, eens te meer in je keuken.
Graag strak en sober? Of spannend eclectisch? Laat je verbeelding de vrije loop
en mix & match naar smaak!
In
de keuken kan Silestone®-kwarts zijn troeven optimaal uitspelen: veelzijdig in
functionaliteit, verrassend in design. Zonder uiteraard te vergeten dat dit
innovatieve kwartsoppervlak het enige werkblad is met een bacteriostatische
bescherming.
Silestone®-kwartsoppervlakken
passen zich bovendien aan de ruimte aan. Naadloos gaan ze op in elke stijl of
zorgen ze sfeervol voor een leuk contrast. Met kwarts geef je karakter en
emotie aan je keuken, in een waaier van kleuren, afwerkingen en afmetingen.
Drie
ideeën:
Wat dacht je van cool & vintage onder één dak? Veelzijdig topdesign gaat
hand in hand met het elegante Silestone®-oppervlak in de kleur Unsui met suède
afwerking.
Een fris design, maar tegelijk een toegankelijke oplossing voor alledaagse
problemen? Zet je leefruimte en keuken naar je hand met een persoonlijke toets,
zoals bijvoorbeeld een Silestone®-oppervlak in de kleur Altair, een knappe
Blanco Zeus Silestone®-werktafel of een ingebouwde Silestone
Integrity®-spoelbak.
Ook in een niet-alledaagse maar gezellige keuken voelt Silestone® zich thuis.
Een Silestone® -oppervlak in de kleur Doradus en een tafel in de Silestone®
kleur Carbono met een suède textuur geven meteen een originele twist.
WIE
WORDT DE BESTE AMATEUR SOMMELIER VAN BELGIË IN 2013?
Delhaize
en Megavino organiseren voor de tweede keer de beste
amateursommelier-wedstrijd. 45 wijnliefhebbers zullen hun kennis en
smaakpapillen met elkaar meten tijdens het grootste wijnsalon van België.
Delhaize
lanceert in samenwerking met Megavino voor het tweede opeenvolgende jaar een
grote wedstrijd om de beste amateursommelier van België te kiezen. Om te kunnen
deelnemen aan deze wedstrijd, de enige in zijn soort in België, zullen de wijnliefhebbers
rechtstreekse eliminatieproeven moeten afleggen op de website www.delhaize.be,
waar hun wijnkennis zal worden getest. De 45 besten gaan door naar de grote
finaleronde die zal doorgaan op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino onder
het toeziend oog van bekende wijnexperts. Op het einde van deze wedstrijd
zullen de TOP Amateursommelier van 2013 en zijn 2 erekandidaten naar huis gaan
met prachtige geschenken.
TOP
amateursommelier 2013 De selecties
Delhaize
heeft een sterke reputatie als wijnexpert, die ze voornamelijk te danken heeft
aan haar opgeleide wijnraadgevers die in iedere winkel aanwezig zijn. Daardoor
vinden steeds meer wijnliefhebbers hun weg naar onze winkels, op zoek naar
crus om hun smaakpapillen en nieuwsgierigheid te bevredigen. Omdat er steeds
meer interesse is voor de wereld van de wijnen, organiseert Delhaize voor het
tweede opeenvolgende jaar een wedstrijd speciaal voor deze liefhebbers. In
samenwerking met Megavino, het grootste internationale wijnsalon van de Benelux,
organiseert Delhaize de wedstrijd om de beste amateursommelier van België te
vinden. Deze wedstrijd wil de wijnliefhebbers centraal zetten en richt zich
enkel op amateurs die geen enkele professionele link hebben met de wijnwereld.
Liefhebbers
kunnen surfen naar www.delhaize.be om zich in te schrijven en rechtstreeks aan
de eliminatieproeven deel te nemen. Om de 45 beste hobbyisten te selecteren die
mogen deelnemen aan de finale worden er 2 eliminatierondes georganiseerd. De
eerste ronde bestaat uit 10 vragen om de wijnkennis van de deelnemers te
testen. In de tweede ronde moeten er 5 andere vragen worden beantwoord binnen
een bepaalde tijd. De beste tijden mogen deelnemen aan de grote finale die zal
plaatsvinden op 20 oktober tijdens het wijnsalon Megavino in Brussels Expo.
In
de finale worden de 45 overgebleven deelnemers geëvalueerd door een jury die
bestaat uit bekende wijnexperts. In deze finale krijgen de kandidaten
verschillende proeven voorgeschoteld en moeten ze meer dan ooit tevoren tonen
hoeveel expertise ze bezitten als amateursommelier.
Het
eerste deel van de finale bestaat uit een aantal theoretische proeven waarna
nog 6 finalisten overblijven. Zij gaan door naar het laatste deel dat bestaat
uit enkele praktische degustatieproeven. Op basis van deze laatste proeven zal de jury 3 laureaten uitkiezen
waaronder de grote winnaar van deze wedstrijd die zich de beste
amateursommelier
2013 van België mag noemen.
De
winnaar krijgt een prachtig weekend cadeau voor 2 personen in een wijnstreek in
Spanje. Tijdens deze reis zal hij onder begeleiding van een expert meerdere
grote wijndomeinen bezoeken en kan hij profiteren van de beste tips van deze
expert en zal hij kennismaken met de wijnbouwers. Op die manier kan hij zijn
wijnkennis nog meer uitbreiden. De andere laureaten krijgen ook heel mooie
wijngeschenken mee naar huis.
Carl
Verheyden Beste
Amateur-Sommelier 2012
In
2012, tijdens de eerste wedstrijd die Delhaize samen organiseerde met Megavino,
werd Carl Verheyden
uit Lubbeek, bediende bij een informaticabedrijf, door de jury van experts
uitgeroepen tot Beste Amateur-Sommelier van België 2012. Naast de trofee van
Beste Sommelier van België kreeg hij ook een kist Château Magdelaine, Premier
Grand Cru Classé de Saint-Emilion en een prachtige reis naar de streek van
Bordeaux, waar hij verschillende grote wijngoederen heeft bezocht samen met een
expert.
Voor
Carl blijft de wedstrijdervaring een zeer mooi moment: De wedstrijd zelf was
een uitdaging en door de combinatie van theoretische en praktische proeven de
interessantste wijnwedstrijd waar ik al aan deelgenomen had. De driedaagse trip
door de Bordeauxstreek was een prachtig georganiseerde reis die de grootste
verwachtingen overtrof door de opeenvolging van bezoeken aan de allergrootste
appelaties en châteaux. Dit waren stuk voor stuk plaatsen waar elke
wijnliefhebber van droomt om ooit te kunnen bezoeken. Carl, die net zijn
diploma van sommelier heeft behaald in avondschool, blijft zijn passie voor
wijn uitoefenen. Nu is het nog een hobby, maar wie weet wat de toekomst
brengt...
Stijlvolle
koffie- en theepauzes met de BergHOFF Neo, Virgo en Studio accessoires
BergHOFF
Belgium verdeelt exclusief de BergHOFF kookartikelen in de Benelux. BergHOFF
ontwerpt, ontwikkelt en produceert keuken- en tafeluitrusting verdeeld over 8
productgroepen. Die categorieën zijn: kookpotten, messen, bestek, kristal,
porselein, accessoires, kleine elektrische artikelen en barbecue.
Kostenbewuste
productiemethoden en samenwerking met gerenommeerde ontwerpers stellen BergHOFF
in staat om designartikelen bereikbaar te maken voor het grote publiek.
Talrijke ontwerpen werden bekroond met internationale prijzen.
Heeft
u uw koffie of thee liever op zn Italiaans? De Studio koffie- & theezet
beantwoordt aan die wens. Dat hij doorzichtig is en gemaakt uit hittebestendig
glas, zijn extra troeven. Zet hem gerust waar iedereen het kan zien, want ook
deze mag er meer dan wezen. Schoonmaken doe je gerust in de vaatwasser.
Neo
staat voor een stijlvol, strak design, gekoppeld aan originaliteit en
gebruiksgemak. Het niet alledaags koffielepeltje en het horizontale oortje
(tegelijk houder voor het lepeltje) aan de koffietas zijn daar de beste
voorbeelden van. Aan het einde van een avondje tafelen de gasten nog een
laatste keer verwennen? Neo is the way to go!
Slow
coffee neemt volop de plaats in van die snelle tas koffie tussendoor.
Koffiepersers zijn dus weer helemaal hot & happening. De bergHOFF
koffiepers is er in twee formaten: 800 ml en 1l.
Het
is niet al koffie wat
de klok slaat, natuurlijk. Ook theedrinkers worden op hun
wenken bediend. Ook hier heeft de Neo-collectie alles wat u verlangt voor die
heerlijke tas thee. De gietijzeren theepotten zijn uiterst duurzaam, houden de
warmte goed binnen de pot en passen bovendien op elke tafel en in ieders
interieur. De Virgo fluitketel is nog zon pareltje. De roestvrijstalen
fluitketel combineert wit met zilverkleur en past op elk fornuis.
Op
29 juni 2013 stierf de 67-jarige Jim Kelly aan de gevolgen van kanker. Kelly,
een prijzenwinnende tennisser en karateka, was de allereerste gekleurde
filmster in het vechtkunstengenre en kende zijn doorbraak toen hij aan de zijde
van Bruce Lee mocht schitteren in Enter the Dragon. Op 20 juli 2013, was het
exact 40 jaar geleden dat een van de grootste legenden uit de vechtkunstwereld,
Lee Jun Fan, bij de buitenwacht beter bekend als Bruce Lee, het leven liet.
De
man liet niet alleen een eigen stijl, maar o.a. ook een tv-serie, een aantal
geweldige films, een school en een filosofie achter. Bij Excesso Entertainment
vonden we dan ook dat er maar een manier was om zowel de grootste
vechtkunstster die de aarde ooit heeft gekend als de pas overleden Jim Kelly te
eren op de ene manier die we kunnen: het uitgeven van al zijn films in een
boxed set die volgeladen is met bonusmateriaal.
Bruce
Lee werd geboren in San Francisco, maar groeide op in Hong Kong. Daar was hij
in meer dan een opzicht een probleemkind. Zo studeerde hij vanaf zijn dertiende
wing chun onder de mythische grootmeester Yip Man, maar werd hij na een jaar
uit de groepslessen gesloten omdat men daar ontdekt had dat zijn moeder blank
was. Ondertussen bleef hij op school het ene na het andere gevecht veroorzaken
en toen het ernaar uit begon te zien dat zijn leven daardoor in gevaar was,
verhuisde hij als achtienjarige opnieuw naar de Verenigde Staten, waar hij
uiteindelijk geschiedenis zou schrijven.
Badass
pr heeft een speciale band met Bruce Lee: we studeren al jaren concepts of
jeet kune do, kennen Danny Inosanto (een van de drie mensen die door Lee
werden uitgekozen om zijn filosofie verder te zetten) en Tim Tackett (een
andere bekende JKD-instructeur) en speculeerden met hen over Bruce Lees dood.
Die zou er zijn gekomen na een allergische reactie op het medicijn Equagesic
(of volgens sommigen, op cannabis). Op onze voorzichtig geformuleerde vragen
kregen we echter telkens hetzelfde cryptische antwoord: Linda [Bruce Lees
vrouw] wil niet dat we erover praten. Was het dan toch een moord die beraamd
was door de triaden (de Chinese maffia, die niet kon appreciëren dat Bruce Lee
les gaf aan studenten van niet-Aziatische oorsprong)? Een familievloek? Kwam
het omdat hij zo hard had getraind dat hij nog maar 3% lichaamsvet had? Of had
het magazine Black Belt het in 1985 toch bij het rechte eind toen het
postuleerde dat het om een verlate reactie van dim mak (de doodaanval) ging?
Wellicht zullen we het nooit zeker weten, maar wat wel duidelijk is: de
volgende films zijn absoluut verplicht kijkvoer, zowel voor mensen die
geïnteresseerd zijn in krijgskunsten als voor filmfans!
De
Bruce Lee 40th Anniversary Commemorative Edition bevat de volgende films:
The Big Boss (1971): In zijn eerste hoofdrol speelt Bruce Lee de arbeider
Cheng, die vanuit China naar Thailand verhuisd om daar bij zijn oom te gaan
wonen en in een ijsfabriek te gaan werken. Wanneer er daar een blok ijs breekt,
valt er een wit poeder uit. Een aantal van Chengs neven wordt daarop bij de
manager van de fabriek gevraagd, maar wanneer ze weigeren om hun steun te
verlenen, worden ze vermoord.
Fist of Fury (1972) 92% op rottentomatoes.com: Het begin van de twintigste
eeuw. Chen Zhen (Bruce Lee) keert terug naar zijn oude vechtkunstschool om daar
met zijn verloofde te trouwen, maar komt bij aankomst te weten dat zijn
vroegere meester, Huo Yanjia, is gestorven een gebeuren dat Chen diep raakt.
Tijdens de daaropvolgende begrafenis dagen op de koop toe enkele studenten van
de nabijgelegen Japanse dojo op. Na hun pesterijen bezoekt Chen hen zelf om ze
een collectief lesje te leren.
Way of the Dragon (1972) 100% op rottentomatoes.com: Tang Lung (Bruce Lee)
wordt door zijn familie vanuit Hong Kong naar Rome gestuurd om het restaurant
van oom Wang (Wang Chung-hsin) en nichtje Chen Ching-hua (Nora Miao) te helpen
beschermen tegen de lokale maffia. Eenmaal aangekomen, begint Tang het
personeel Chinees boksen aan te leren, maar wordt hij al snel zelf een
doelwit...
Enter the Dragon (1973) 95% op rottentomatoes.com: Shaolinmeester Lee
(Bruce Lee) wordt door de mysterieuze Mr. Han uitgenodigd om deel te nemen aan
een vechtkunsttoernooi op diens eiland. Al snel wordt hij benaderd door de Britse
spion Braithwaite (Geoffrey Weeks), die Lee vertelt dat Mr. Han ervan wordt
verdacht bezig te zijn met drughandel en prostitutie. Omdat het eiland
gedeeltelijk buiten internationaal toezicht staat, wordt Lee gevraagd om
contact te maken met undercoveragente Mei Ling (Betty Chung) en uit te zoeken
wat er precies aan de hand is. Voor hij vertrekt, krijgt Lee bovendien van zijn
leraar te horen dat Hans lijfwacht, OHara (Robert Wall), verantwoordelijk eens
voor de dood van Lees zus, Su Lin...
Game of Death (1978) 75% op rottentomatoes.com: Het oorspronkelijk
verhaal: Billy Lo (Bruce Lee en een paar dubbelgangers) is een filmacteur en
vechtkunstkampioen op rust die door een bende criminelen onder leiding van de
kwaadaardige Steiner (Hugh OBrian) wordt lastig gevallen. Wanneer blijkt dat
Billy zich niet zal laten intimideren, geeft de baas van het syndicaat, Dr.
Land (Dean Jagger), de opdracht om hem te doden. Een van zijn moordenaars (Mel
Novak) weet zich, vermomd als stuntman, op de set van Los nieuwste film te
begeven en schiet hem neer alvorens te ontsnappen. De kogel doorboort Billys
gezicht, maar zonder hem te doden. De acteur gebruikt de daaropvolgende
chirurgische ingreep om zijn eigen dood in scène te zetten en besluit om zich
te vermommen zodat hij wraak kan nemen op de bende. Wanneer zijn verloofde
(Colleen Camp) wordt gekidnapt, beseft hij echter dat hij voortijdig zal moeten
onthullen wie hij is...
Game of Death II (1981): Nadat vechtkunsfilmster Billy Lo (Bruce Lee) wordt
vermoord, trekt diens broer, Bobby (Tai Chung Kim) naar Korea om wraak te nemen
op de moordenaars... Na Game of Death was er enorm veel vraag naar meer
kungfufilms. De grootste ster, Bruce Lee, was inmiddels echter gestorven. Om
toch nog een laatste film te kunnen maken, gebruikte regisseur See-Yuen Ng
archivebeelden van Lee. Het resultaat voelt wat gekunsteld aan, maar wij vonden
dat ook deze film voor de volledigheid niet mocht ontbreken!
Bruce Lee: The Man, The Legend en The
Legend: The Man, The Legend was de
eerste documentaire die werd gemaakt na de dood van Bruce Lee. Verwacht geen
overdaad aan interviews, maar wel echte, emotioneel geladen beelden van zijn
begrafenis, beelden uit s mans films, meer over waar hij echt voor stond,
enzovoort. Daarbij krijg je ook nog eens de volledige The Legend, de tweede
spraakmakende documentaire Bruce Lee, The Legend, die enkele jaren later
verscheen. Een heel inzichtvolle, sobere kijk op een legende.
Bruce Lee: 40th Anniversary Commemorative
Edition is o.m. te koop in Mediamarkt, Saturn, FNAC, Free Record Shop en online
via BOL.com, FRS.nl en Proxis. Een absoluut buitenkansje!
100e geboortedag van Benjamin Britten, 22 november
Deze meesterlijke 20e-eeuwse musicus wordt in 2013 in heel Groot-Brittannië en de rest van de wereld herdacht, maar vooral in Aldeburgh, het kustplaatsje in Suffolk (Oost-Engeland), waar hij bijna zijn hele leven doorbracht. Gedurende 2013 zal zijn beroemdste opera, Peter Grimes, in operahuizen en concertgebouwen over de hele wereld worden uitgevoerd, van Bogota tot aan Berlijn, van Tenerife tot aan Tokio, en van Salt Lake City tot aan Stockholm.
Toch gaat er niets boven een belevenis van dit meesterwerk in Aldeburgh zelf, de plek die er immers de inspiratie toe vormde, waar Britten 30 jaar lang woonde en componeerde. Dit is het perfecte jaar om het Suffolk van Britten te verkennen, dat ook de schilders Constable en Gainsborough inspireerde: een adembenemend landschap, wilde zeevogels, schitterende staaltjes van gotische architectuur en pittoreske vissersdorpjes. www.aldeburgh.co.uk, www.britten100.org
Op
7 en 8 september 2013 komt Trajector opnieuw naar Brussel na haar eerste
aantreden in de Belgische hoofdstad in 2010. Trajector Intermezzo is een
initiatief van Hotel BLOOM!en Centrifugal
Projects dat dit jaar samenvalt
met het openingsweekend van de jaarlijkse Brussels Art Days. Na Trajector Intermezzoin april zal dit nieuwe initiatief van
Trajector Art Fair en Hotel BLOOM! opnieuw haar inspiratie halen uit de
vroegere Trajector Art Fairs en Artn BLOOM! evenementen.
Trajector
Intermezzo wil de aandacht vestigen op de individuele kunstenaar en niet
op de projecten, initiatieven en galerijen die eerder al aan bod kwamen bij de
bekendere Trajector Art Fairs. Trajector Intermezzo
zal een 25-tal opkomende internationale kunstenaars de gelegenheid geven om hun
solo- of duoproject aan het Brusselse publiek voor te stellen. Verwacht u alvast
aan een hoog staaltje eigentijdse, moderne kunst! Bovendien zal Trajector Intermezzo
deze keer een klein aantal curatorprojecten voorstellen die volledig passen in
het unieke kader van Hotel BLOOM!
De
focus van het klassieke Trajector Art Fair-concept heeft nooit op de
commerciële galerijensector gelegen maar des te meer op ruimteprojecten,
initiatieven van kunstenaars zelf en onafhankelijke curatorprojecten die een
belangrijk platform en oefenterrein kunnen bieden aan opkomende eigentijdse
artiesten van over de hele wereld. Terwijl er een loopje genomen wordt met de
rol van vzws, ruimteprojecten en zelfstandige curatoren binnen het commerciële
kunstcircuit, kiest Trajector steevast voor de originele hoek en zorgt het voor
een kunstmarkt in een Brussels top design hotel. Ironisch, kritisch of zuiver
commercieel? Laten we daar de kunstenaars en het publiek zelf over oordelen.
Eén ding is zeker, Trajector Intermezzo gaat gewoon door op haar eigen
typische elan.
Juist
zoals bij de eerste tentoonstelling van Trajector Intermezzo, zullen bij
Trajector Intermezzo Rematch alle schijnwerpers gericht
worden op het concept hotel. Kunstwerken en voorstellingen zullen in dit
geval volledig in de lijn liggen met het unieke kader van Hotel BLOOM!
Trajector
Intermezzo Rematch voorziet plaats voor zowel solo- als
duovoorstellingen in de gastenkamers op de eerste verdieping van Hotel BLOOM! Met
een volledig nieuwe affiche, bestaande uit internationale namen uit de
kunstwereld, belooft Trajector Intermezzo Rematch al even hoge toppen te
scheren als tijdens haar aantreden in april.
Op
het programma staan voorstellingen van Amerikaanse, Belgische, Britse,
Canadese, Chinese, Deense, Nederlandse, Franse, Duitse, Ierse, Japanse, Noorse,
Spaanse, Zweedse en Zwitserse kunstenaars. Alsof dat allemaal nog niet
kosmopolitisch genoeg is, zijn zij een weerspiegeling van onze moderne wereld
door te leven en/of te werken op de meest uiteenlopende locaties zoals Brussel,
Parijs, Londen, Amsterdam, Berlijn, Antwerpen en Zurich.
NIEUWE
KRIEKENOOGST EINDELIJK AANGEKOMEN IN BROUWERIJ VAN BELLE-VUE
In
het jaar van de 100ste verjaardag van Belle-Vue lieten de krieken echt lang op
zich wachten, door de opeenvolgende periodes van koude en droge hitte moesten
we er dit jaar echt lang op wachten, maar de nieuwe krieken zijn vandaag
aangekomen in de brouwerij van Belle-Vue en bovendien zijn ze van uitstekende
kwaliteit!
Enkele
tientallen tonnen vers geplukte krieken van de variëteiten Gorsem en Kelleris werden
in gekoelde vrachtwagens uit Tienen naar de brouwerij Belle-Vue gebracht. De
krieken werden in de brouwerij van Belle-Vue afgeladen en meteen toegevoegd aan
de lambiek. Zo wordt de Kriek Lambiek gemaakt die de basis vormt voor de
Belle-Vue kriekbieren: de meest populaire van het land. Dit jaar is bovendien
heel speciaal voor Belle-Vue, want de brouwerij viert zijn 100-jarig bestaan.
Ieder
jaar is het weer met spanning uitkijken naar de kriekenoogst, een belangrijk
moment voor onze brouwerij. We hebben dit jaar inderdaad wat langer moeten
wachten, maar de zon van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat we niet
alleen verwend zijn op het vlak van kwaliteit, de oogst heeft dit jaar ook
mooie hoeveelheden opgeleverd, aldus brouwerijmanager Tom Dumortier.
Authentieke
en typisch Brusselse know-how
De
geschiedenis van Belle-Vue start in 1913 in Brussel, toen Philémon Vanden Stock
begon met het versnijden van lambiek. Uit verschillende soorten lambiek van
meerdere producenten ontwikkelde hij geuze. Ook vandaag nog worden alle Belle-Vue
bieren gebrouwen op basis van lambiek, een bier van spontane gisting. Voor de
Belle-Vue kriekbieren voegen onze meesterbrouwers krieken toe aan de lambiek,
die spontaan gist dankzij de natuurlijke gistcellen die in de lucht aanwezig
zijn. Voor de heerlijke kriekbieren van Belle-Vue worden maar liefst 80 kg krieken toegevoegd per 600 liter lambiek.
Het
schudden van de krieken
De
kwaliteitskrieken die worden geselecteerd voor de kriekbieren van Belle-Vue
komen uit de streek van Tienen. Vooraleer zij de brouwerij bereiken, hebben de
krieken al een hele weg afgelegd. De dag voor de levering (er gaat zon twaalf
uur over van het oogsten tot de levering aan de brouwerij), worden de
kriekenbomen geschud met een mechanische arm. De krieken vallen bij het
schudden op een dekzeil dat wordt opgerold en vervolgens wordt geledigd in
grote tonnen met water. De krieken zinken dan naar de bodem van de ton, terwijl
de takjes en bladeren komen bovendrijven. Deze techniek zorgt ervoor dat de
krieken in optimale omstandigheden geoogst worden. Nadien worden de krieken
voorzichtig vervoerd in blauwe plastieken tonnetjes, en worden ze bij levering
aan de brouwerij meteen verwerkt in de lambiek. Na 6 maanden rijping ontstaat
zo de Kriek Belle-Vue, met zijn prachtige robijnrode kleur en fruitige smaak.
1913
2013
Dit
jaar is voor Belle-Vue heel bijzonder, want de brouwerij viert zijn 100ste
verjaardag. Voor deze gelegenheid tekenen de gekende Belle-Vue karakters Jos en
Jef graag weer present. Ze figureren niet alleen op de verpakkingen, maar
hebben ook de aftrap gegeven voor de match tussen Anderlecht (RSCA) en Standard
op 5 mei laatstleden. Tijdens deze match droegen de spelers van RSCA ook de
originele uitrusting die gedragen werd tijdens het eerste voetbalseizoen waarin
Belle-Vue als sponsor van de club optrad. Hiermee werd de aanwezigheid van
Belle-Vue tussen 1973 en 1981 als hoofdsponsor van paars-wit herdacht.
Philemon
Vandenstock legde in 1913 de basis voor de huidige brouwerij Belle-Vue. Maar de
geschiedenis van de Geuze bieren gaat terug tot in de middeleeuwen. Deze
authentieke Lambiek bieren werden toen al in de Zennevallei gebrouwen.
Kenmerkend voor Geuze bieren is het gebruik van 30% tarwe, een spontane gisting
en een versnijding van jonge en oude Lambieken. De spontane gisting met de
gistcellen uit de lucht rondom de Zennevallei geeft de Geuze bieren hun
typische zurige smaak. Lambiek is het basisbier dat in eikenhouten vaten rijpt.
Na één jaar spreekt men van een jonge Lambiek. Er worden vier Belle-Vue bieren
gebrouwen, die worden geserveerd in de traditionele Belle-Vue glazen aan een
temperatuur tussen 2° en 3°C.
In 2013 viert Belle-Vue zijn 100-jarig bestaan.
Ondernemende
broer en zus Rutten slaan de handen in elkaar. Het idee kwam er tussen pot en
pint tijdens één van de vele familiefeestjes. Luc Rutten van
Drankendiscount t Bakske uit Tessenderlo heeft zijn eigen bier laten
brouwen, en het zal geschonken worden in glazen van zijn zus Hilde Ruttenvan Berghoff Belgium uit
Lummen.
Neuzebier
is de oudste Limburgse tripel. Voor het eerst gebrouwen door Jo Billen uit
Wellen in 1984. In
zijn achterkeuken experimenteerde hij met een zelf in elkaar geknutselde
brouwinstallatie. Toen in 1996 de objectieve bierproevers De Limburgse Neus,
onder voorzitterschap van René Heselmans, tien jaar bestonden, werd het recept
voor het eerst op grote schaal gebouwen. Bij brouwerij St. Jozef in Opitter
werd een brouwsel gemaakt van 7000L. Deze brouwerij was toen nog een echte pils
brouwerij waar men geen nagisting kon geven aan deze tripel.
Dat
is nu wel anders. Bij brouwerij Anders in Halen, waar het bier nu gebrouwen is,
kunnen we met kleinere hoeveelheden van 2000 L werken en kan men wel voor een nagisting
zorgen. Het bier zal dus ietsjes anders zijn en ook ietsje straffer een kleine
8° vol.alc..
Naast
tarwe en hop bevat het bier ook nog een kruidenmengeling (deze vind je terug op
het rugetiket) die het bier een speciale zachte, maar toch pittige smaak geven.
Bij brouwerij Anders hadden ze zo een gek recept met al die kruiden nog niet
gezien. Het kruidenmengsel heb ik dus zelf in de brouwketel gekieperd.Ze zijn wel heel zorgzaam omgegaan met het
recept en hebben zelfs de waterhardheid aangepast, omdat het verschil tussen
water van Opitter en water van Halen erg groot is.
Je
hebt vast wel gemerkt dat het een Limburgs verhaal is. De naam Neuzebier is
afgeleid uit de geografische ligging van Tessenderlo, namelijk de neus van
Limburg.
Oost-Vlaamse
fiets- en wandelnetwerken zoeken enthousiaste peters en meters
Voor
het controleren van de wandel- en fietsnetwerken in de regio's Leiestreek,
Meetjesland, Scheldeland, Vlaamse Ardennen en Waasland zoekt Toerisme
Oost-Vlaanderen enthousiaste peters en meters.
Drie
keer per jaar controleren zij een lus op een van de netwerken en brengen zij
verslag uit over foutieve of ontbrekende bewegwijzering, wegonderbrekingen, of
andere problemen op het traject. Zo bouwen zij mee aan de kwaliteit van de
Oost-Vlaamse fiets- en wandeltrajecten.
De
Oost-Vlaamse netwerken van Toerisme Oost-Vlaanderen tellen ruim 3.500 km fietstraject en 560 km wandelwegen, samen
goed voor 18.500 bordjes. Om deze bewegwijzering op punt te houden en gebreken
zo snel mogelijk te detecteren en op te losssen, zijn een paar honderd peters
en meters nodig.
4
dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit
de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende
partnerregios van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter
Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere
producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar
uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe
smaaksensaties en - avonturen.
eat!
BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zon 30 restaurateurs en op
initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke
Overheidsdienst Brussel 7 partnerregios samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi
beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan
ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika,
Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle
bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere
porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als
het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.
Net
als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te
werken met recyclebaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer.
Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar,
de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de
samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te
gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die
overal terug te vinden zijn.
Op
het programma: donderdag 12 september 2013, Corporate evening: speciale avond
voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013
van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14
september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en
zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.
De
toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter
Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de
Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die
in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden
aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.
Uma Thurman, nieuwe
ster van Campari® Calendar 2014
Campari® kondigde
officieel aan dat Uma Thurman de nieuwe ster wordt van de Campari® Calendar 2014, in een fotografie
van Koto Bolofo. De actrice vertolkt daarin het thema Worldwide Celebrations,
waarbij elke maand een ander feest of festival van uiteenlopende culturen in de
kijker staat. Het is Camparis interpretatie van de toenemende
cultuurglobalisering, en dat met als leidmotieven stijl, passie en charisma.
Uma Thurman, bekend van Hollywood kaskrakers als Pulp Fiction en Kill Bill,
volgt in de voetsporen van Campari stijliconen als Salma Hayek, Eva Mendes,
Jessica Alba, Milla Jovovich en Penelope Cruz. Over haar hoofdrol in de nieuwe
Campari Calender zegt Thurman: Het is geweldig om deel uit te maken van dé
blikvanger van zon iconisch merk! Vooral het thema van dit jaar staat me erg
aan: stijl en passie als een reis rond de wereld, die ik ook nog eens mag delen
met Camparifans wereldwijd. Elke maand is Koto erin geslaagd de essentie van
feesten vast te leggen, met een ongelooflijk gevoel voor intrigerende,
inspirerende en dynamische beelden.
Fotograaf van dienst is Koto Bolofo. Hij wordt alom geprezen om zijn krachtige
portretfotografie, innovatieve modeshots en tal van kortfilms. Onder meer
Vogue, Vanity Fair en GQ deden al een beroep op hem voor prestigieuze
projecten, voor Louis Vuitton en Dior bokste hij al meerdere reclamecampagnes
in elkaar. Hij is geboren in Zuid-Afrika, opgegroeid in Groot-Brittannië en
momenteel inwoner van Frankrijk. Deze wereldburger Koto Bolofo weet als geen
ander het thema van de
15de Campari Calendar vast te leggen op de gevoelige plaat.
Het handelsmerk van Bolofo is een levendige en dynamische beeldtaal. En die
past perfect in de visie van Campari, dat in zijn nieuwe kalender een venster op de wereld
wil bieden. Koto Bolofo: Het opzet en doel van de Campari Calendar komt
helemaal overeen met wat ik in mijn werk nastreef: beelden maken die iets doén!
Dat ik mag werken met een mooie en getalenteerde actrice als Uma Thurman is een
hele eer, en het heeft me de inspiratie gegeven om steeds verder te gaan, om op
een uitdagende manier op zoek te gaan naar stijl en passie binnen de gekozen
thematiek.
Bob Kunze-Concewitz, CEO van Gruppo Campari : "De Campari Calender 2014
zet een nieuwe stap in zijn bestaan en verlegt zijn grenzen met nog meer
stimulerende, nog krachtigere beelden. Elke maand willen we de verbeelding
prikkelen en sturen de mensen op een wereldwijde feestelijke ontdekkingsreis.
We kunnen haast niet wachten om hem later dit jaar aan het publiek te tonen!
Element is de nieuwe
behangcollectie van Superfresco Easy, een merk dat trends en gebruiksgemak
perfect met elkaar combineert. Deze sublieme collectie heeft een rustige en
ontspannen uitstraling met weelderige texturen en tactiele afwerkingen met
effecten van zachte stoffen en organische patronen.
Een zacht neutraal kleurenpallet
in steen, paddenstoel, houtskool en grijs in combinatie met korenbloem, peer en
roos, creëren een gastvrije relaxe sfeer. Met zes easy living dessins, ondersteund
door twee organische unis heeft deze collectie alle elementen om op een eenvoudige
wijze een mooie woonruimte te creëren. De Superfresco Easy collectie is een
revolutionair behang, ontworpen om de ideeën die er heersen over behangen te
overwinnen en dus de behangklus te vereenvoudigen. Element heeft de paste the
wall techniek wat betekent dat er geen behangtafel nodig is, geen plakkerig
papier, geen rotzooi. Het behang kan eenvoudig tegen de wand worden geplakt; verder
is het volledig afhaalbaar. Het is snel en gemakkelijk op te hangen, dit
betekent dat je de klus in de helft van de tijd kunt doen in vergelijking tot
traditioneel behangen.
Het aanbod van kleuren en dessins
strekt zich uit over willow, virtue, twine, empathy, jacquard, calico en alaska.
De afmeting blijft met 10m X 52
cm traditioneel met een verkoopadviesprijs van 24 per rol,
btw inbegrepen. Te koop via www.grahambrown.nl
Aperol
Spritz, cava of gin tonic zijn zo passé. Deze zomer kiezen trendsetters voor
een nieuw aperitief: Hugo. De verfrissende mix van vlierbloesemsiroop, bubbels
(ook uit Zuid-Tirol, uiteraard), bruiswater, een schijfje citroen en
muntblaadjes is afkomstig uit Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. Hugo is
immers ten voeten uit waar Zuid-Tirol voor staat: een hype mediterane
aperitiefcultuur, maar dan met een egdy etnic kantje: vlierbloesemsiroop.
Eerder dit jaar werd Hugo al getipt als hét zomerdrankje van 2013. Dat komt
goed uit bij de huidige hittegolf! Zelf Hugo maken doe je zo: Giet 2cl
vlierbloesemsiroop op 2 ijsblokjes in een koud wijnglas. Voeg er 15cl prosecco
aan toe en vul aan met 10cl bruiswater. Afwerken met een schijfje citroen en
wat muntblaadjes en klaar!
Tip van de barman: zorg dat alle ingrediënten goed koel zijn voor extra
verfrissing.
Op vier januari 2014 luidt het ms
Amsterdam (1.380 passagiers) onder de naam The Grand World Voyage het nieuwe jaar in
met een reis van maar liefst 113 dagen. Gedurende de reis worden 38 havens in
vijf continenten aangedaan. The Grand World Voyage is één van de vier grote
cruisereizen die Holland America Line in 2014 maakt. Het ms Amsterdam en het ms
Prinsendam (835 passagiers) varen beiden twee speciale routesdie prachtige bestemmingen aandoen zoals
Seoul (Zuid-Korea), Bejing (China), Singapore, Sydney (Australië) en Honolulu
(Hawaï). Wie tijd heeft en van cruisen houdt, mag deze reis niet missen!
Onze Grand Voyages zijn een droom voor iedere reiziger omdat ze
de mogelijkheid bieden om bestemmingen van over de hele wereld te ontdekken,
zegt Richard Meadows, executive vice
president marketing, sales en gastenprogrammas bij Holland America Line. Afrika is onderdeel van twee Grand Voyages en er zijn
tal van nieuwe unieke mogelijkheden voor zowel onze vaste als nieuwe gasten.
Op vier januari 2014 vertrekt het ms Amsterdam, voor een 113-daagse rondreis, vanaf Fort Lauderdale (USA).
De reis begint met een oversteek van het Panama Kanaal gevolgd door twee
nachten in Peru. Het ms Amsterdam
vervolgt haar weg langs de oostkust van Australië naar Micronesië, het Verre
Oosten en de Indische Oceaan. Om het nog spannender te maken wordt ook Afrika
aangedaan en de oversteek gemaakt naar het Caribisch gebied. Een geweldige
reis: van een bezoek aan Machu Picchu (Peru) tot aan snorkelen bij de Great
Barrier Reef (Australië). Van winkelen op de avondmarkt in Hong Kong (China)
tot aan een safari in Kaap Hoorn (Zuid-Afrika). Wie nog langer wenst te
verblijven kan de reis verlengen met extra nachten in Papeete (Tahiti),
Victoria (Australië), de Seychelles eilanden en Singapore. Liever korter weg?
Er zijn cruise opties beschikbaar van 20 tot 86 dagen. Het ms Amsterdam sluit het jaar af met een 78-daagse cruise door de
Stille Zuidzee naar het Verre Oosten.
Zuid Amerika &
Antarctica in één
Op vijf januari 2014 keert het ms
Prinsendam terug naar Zuid-Amerika, Antarctica en de Amazone met een
68-daagse rondreis vanaf Fort Lauderdale (USA) onder de naam Grand South
America and Antarctica Voyage. Na de oversteek van het Panama kanaal bereikt
het ms Prinsendam de kust van Zuid
Amerika. Tijdens de reis vaart het msPrinsendam
zeven dagen over de Amazone en vier dagen over de Antarctische Oceaan met bezoeken aan Manaus, Rio de
Janeiro (Brazilië), Buenos Aires (Argentinië) en Callao (Peru). Gasten die
korter mee willen, kunnen kiezen voor een 32- of 36-daagse cruise tussen Fort
Lauderdale en Buenos Aires.
Afrikaanse en Mediterrane sferen met het ms Prinsendam
Na Zuid-Amerika en Antarctica vertrekt het msPrinsendam op een
57-daagse cruise naar Afrika over de Middellandse zee. Deze Grand Africa and
Mediterranen Voyage vertrekt van Fort Lauderdale (USA) naar Civitavecchia
(Rome, Italië). Onderweg doet het msPrinsendam eerst het Caribische gebied
aan. Erna vaart ze door naar Kaapverdië, Gambia en Dakar (Afrika) alsook de
Canarische Eilanden. OokNoord Afrika,
Spanje, Italië, Montenegro, Kroatië, Griekenland en Turkije komen nog aan bod.
Bezoek de Rotskoepel in Jeruzalem (Israel) of breng een bezoek aan de Giza
Piramides in Alexandrië (Egypte). Wie korter mee wil, kan ook kiezen voor een cruise van 27 dagen
met vertrek van Fort Lauderdale naar Barcelonaof 30 dagen met vertrek van Barcelona naar Civitavecchia.
De Grand Voyages van
Holland America Line maken een lange vakantie toegankelijk en betaalbaar. Aan
wal kunnen gasten kiezen uit diverse excursies van privétochten met de auto tot
aan het bezoeken van lokale dorpen. Ook aan boord valt er veel te beleven.
Heerlijk uitwaaien en relaxen in de Greenhouse Spa, kookdemonstraties volgen
van een erkend Chef in de Culinary Art Center, leren hoe een foto te bewerken
of simpelweg relaxen op het dek.
Het
cruiseseizoen door het Caribisch gebied is geopend. Holland America Line biedt
met haar middelgrote schepen, routes tot 25 dagen en twee opstaphavens een mooi
tropisch programma. Acht schepen van Holland America Line bieden unieke
rondreizen aan, met vertrek vanaf Tampa of Fort Lauderdale (Verenigde Staten),
allen met een stop bij het privé-eiland
Half Moon Cay.
Van
oktober 2013 tot april 2014 varen het ms
Eurodam (2.104 passagiers), ms
Maasdam (1.258 passagiers), ms Nieuw
Amsterdam (2.106 passagiers), ms
Noordam (1.972 passagiers), ms Ryndam
(1.260 passagiers), ms Veendam (1.350
passagiers), ms Westerdam (1.916
passagiers) en het ms Zuiderdam (1.916
passagiers) ruim honderd cruises die variëren van 7, 10, 11 tot 14-dagen. Het
is mogelijkverschillende routes te
combineren tot een uitgebreide cruise van 25 dagen. De routes beslaan het hele
Caribische gebied, met uitzondering van het noorden en inclusief de oversteek
van het Panamakanaal.
Het ms Eurodam keert terug naar het
Caribisch gebied met een alternatieve route. De 7-daagse cruise omvat zowel het
oosten als het westen van het Caribisch gebied. Naast de eilanden St. Thomas (Britse Maagdeneilanden) en het privé-eiland van Holland America Line; Half
Moon Cay, worden ook de Kaaiman eilanden, Key West (Verenigde Staten) en
Jamaica aangedaan.
Het ms Maasdam biedt met 10, 11 en
14-daagse cruises de meest gevarieerde en onontdekte routes aan. Met
bestemmingen als Dominica (Bovenwindse Eilanden) en
Tortola (Britse Maagdeneilanden). Gasten die het zuiden van de regio op de
agenda hebben staan, kunnen kiezen voor een 11-daagse cruise naar de eilanden
St. Maarten, St. Kitts, St. Vincent, Barbados, Martiniqueen St. Croix. Het ms Nieuw Amsterdam doet naast deze bovenwindse eilanden ook Cozumel (Mexico) en Mexico aan.
Het ms Noordam bezoekt met haar 10-daagse
cruise de Nederlandse ABC eilanden Aruba, Bonaire en
Curaçao, evenals Half Moon Cay, Grand Turk en Santa Bárbara de Samaná
(Dominicaanse Republiek). Het ms Ryndam maakt als enige schip een
rondreis vanuit Tampa voor een 7 of 14-daagse cruise, met stops bij onder
andere Mahogany Bay (Honduras), Santo Tomas de Castilla (Guatemala) en Costa
Maya (Mexico).
Nieuw
in het Caribisch gebied is de cruise met het
ms Veendam. Deze 7-daagse rondreis vanafFort Lauderdale vertrekt op 24 april 2014. Hierbij wordt het oosten van
het Caribisch gebied bezocht inclusief stops bijGrand Turk, Turks
en Caicos, San Juan (Puerto Rico), St. Thomas ( Britse Maagdeneilanden) en Half Moon Cay.
Het ms Westerdam maakt
in het cruiseseizoen meerdere 7-daagse rondreizen vanuitFort Lauderdale, met stops bij Grand Turk, San Juan, St. Maarten en Half
Moon Cay. Ook het ms Zuiderdam maakt
10 en 11-daagse rondreizen met vertrek en aankomst in Fort Lauderdale. Tijdens deze cruises wordt het
zuidelijke deel van het Caribisch gebied ontdekt
met een gedeeltelijke doorgang door het Panamakanaal.
SCHIPHOL POSITIEF BEOORDEELD IN VERGELIJKEND
ONDERZOEK VANLUCHTHAVENS.
Wie met het vliegtuig op reis gaat, zoekt vaak naar
het goedkoopste ticket. Maar er is nog een andere kostenbepalende factor waar
we niet altijd op letten. Sommige luchthavens zijn namelijk goedkoper dan
andere en het kan best dat vliegen vanaf een buitenlandse luchthaven goedkoper
is. Een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond toont aan dat Amsterdam
Airport Schiphol op dat vlak heel goed scoort. Bij dat onderzoek werden Brussels
Airport en verschillende dichtbije buitenlandse luchthavens onder de loep
genomen, o.a. Düsseldorf, Rotterdam, Eindhoven en Schiphol.
Vanuit Schiphol kun je een paar honderd
bestemmingen rechtstreeks bereiken. Dat komt omdat ruim 90 luchtvaartmaatschappijen
Schiphol gebruiken als vertrekplaats naar meer dan 300 bestemmingen zowel
binnen als buiten Europa. Het onderzoek toont echter aan dat het juist
belangrijk is om te kijken wat luchthavens bieden alvorens aan boord van het
vliegtuig te gaan.
Betaalparkings: Je wagen parkeren op een luchthaven
is altijd een dure aangelegenheid. Maar op Schiphol vallen de parkeerkosten
best mee, zeker vanaf zeven dagen wat toch de minimumduur is van een doorsnee
vakantie. Als je tijdig boekt, betaal je in Schiphol vanaf 49,50 voor een
week, een pak minder dan in Brussel, waar je 86 voor een week kwijt bent. Andere
weektarieven: Eindhoven: 53, Rotterdam 55, Düsseldorf 39.
Een drankje en een hapje voor vertrek
Je vakantie begint vaak al op de luchthaven en op Schiphol
word je verwend met een brede waaier aan faciliteiten. Er zijn niet alleen
winkels, restaurants en bars maar ook een museum, bibliotheek, spa en zelfs een
heus park. De Consumentenbond heeft ook op dit terrein de prijzen vergeleken.
Wat kost een koffie?
Brussels Airport: 3,30 (op alle locaties), Schiphol: 0,50
(in zelfbediening), Düsseldorf: 1 (in een fastfood restaurant). Wat kost een
pintje van het vat? Brussels Airport: 3,50, Schiphol: 3, Düsseldorf 4. Wat
kost een cola? Brussels Airport: 2,50 (uit drankautomaat), Schiphol: 1,75
en Düsseldorf 0,99 (supermarkt). Deze prijzen tonen duidelijk aan dat je in
de ene luchthaven meer vakantie-euros nodig hebt dan in de andere.
Een vliegreis met start in Amsterdam Airport
Schiphol is voor Belgische reizigers zeker het overwegen waard. Met tal van
faciliteiten, ook voor kinderen, is Schiphol meer dan een luchthaven.
Daarenboven zijn er ook heel concrete, materiële voordelen: een groter aanbod
van rechtstreekse vluchten zonder tijdrovende tussenstops, goedkope
parkeermogelijkheden én voldoende kansen om de wachttijd op de luchthaven op
een leuke en prijsgunstige manier door te brengen. Voeg dat allemaal bij de
gunstige ticketprijzen waardoor Schiphol op zijn minst het overwegen waard is om
een vakantie te starten. www.schiphol.nl
FFO OPENT TWEEMAAL VLAAMS: LOS FLAMENCOS EN
BORGMAN
De 7de editie van Filmfestival
Oostende start dit jaar met twee nieuwe Vlaamse films. De komedie Los
Flamencos van regisseur Daniël Lambo is de openingsfilm van het festival. De
Vlaamse coproductie Borgman van Alex van Warmerdam, met vier Vlaamse acteurs
in de hoofdcast, opent de eerste editie van de internationale competitie LOOK!.
Net zoals de voorbije jaren krijgt
talent van eigen bodem opnieuw een prominente plaats tijdens het festival.
Op vrijdag 6
september opent Los Flamencos het festival in aanwezigheid van cast en crew.
Deze nieuwe langspeelfilm van Daniël Lambo (Dry Branches of Iran,
Traumland)is een verrassende
komedie over het leven, de dood en drie broers op zoek naar wat geluk. Turnhout
is het decor voor dit Vlaamse crimineel-filmavontuur.
Peter
Van den Eede, Herwig Ilegems en Mark Verstraete spelen de drie bejaarde
broers Fleminckx die een bankoverval plannen om naar Mexico te kunnen. Andere
rollen zijn weggelegd voor Sien Eggers, Koen De Bouw,
Jonas Van Geel, Kim Hertogs, Iwein Segers en Philippe Geubels. De film
wordt verdeeld door KFD en komt op 11 september uit in de bioscoop. Los Flamencos is een
productie van Tomas Leyers voor het productiehuis Minds Meet met de steun van
het VAF/Filmfonds en VTM.
Op zaterdag 7
september opent de absurde komedie Borgman de nieuwe
internationale competitie LOOK!, waar de artistiek ondersteunende categorieën,
zoals D.O.P en Production Design, gehuldigd worden. De film gooide eerder al
hoge ogen in Cannes. Camiel Borgman arriveert als een buitenstaander in de
omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks
verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een
arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. De film
wordt vertoond in aanwezigheid van de cast en regisseur Alex van Warmerdam.
Borgman
heeft een uitgebreide Vlaamse cast met hoofdrollen voor Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets. De
film is een coproductie tussen het Brusselse productiehuis Epidemic van Koen
Mortier en Eurydice Gysel, het Nederlandse Graniet Film en het Deense Angel
Films. De film kwam mede tot stand met steun van het VAF/Filmfonds en wordt in
België verdeeld door Cinéart. Borgman is vanaf 18 september in de zalen te
zien.
Naast
'Borgman' heeft Nikolaj Nikitin, curator van de LOOK!-competitie nog 5 andere
visueel opvallende internationale films geselecteerd. De winnaar van de LOOK!
Competitie wordt op 13 september bekendgemaakt. Filmfestival Oostende loopt van
6 tot 14 september 2013. Tijdens het festival worden ook voor de vierde keer de
Ensors uitgereikt.
De
wereldleider in taalonderwijs in het buitland, EF Education First, biedt gratis
5000 beurzen aan om een online Engels te leren, met een waarde van 750 000.
Dit succesvolle initiatief maakt deel uit van het actieplan om het Engels en de
competiviteit van jongeren op de Belgische arbeidsmarkt te versterken.
De vraag
naar een goede talenkennis groeit voortdurend in alle sectoren. Als gevolg
hiervan zien vele werkzoekende die een onvoldoende talenkennis hebben hun
kansen verminderen. Er wordt geschat dat 9 van de 10 geschoolde banen een goed gebruik van de
Engelse taal vereisen, terwijl slechts 1 op de 3 volwassenen voelt vloeiend te
zijn in deze taal. Gezien de toenemende behoefte om te verhuizen naar een
vreemd land om een geschikte baan te vinden, blijft een talenkennis essentiëel.
Waaronder ook het Engels.
Gezien de
sterke vraag op de arbeidsmarkt, biedt EF Education First 5000 beurzen aan om
het Engels online te leren. Hiernaast worden er ook specifieke programmas
georganiseerd voor studenten en professionals die hun toegang tot de
arbeidsmarkt willen vergemakkelijk en hun achtergrond willen versterken. Elke
beurs dekt de kosten van een 3 maanden-cursus bij de EF Englishtown
online-school. Deze beurzen zijn beschikbaar voor iedereen die in België
woonachtig is. Voor meer informatie kan je terecht op de website: www.ef.be/bourses. Met de ondersteuning van
een dergelijk initiatief en de nieuwe aanpak van de opleiding Engels zorgt EF
Education First om de concurrentiepositie van de Belgische afgestudeerden en
professionals te verbeteren. In dit opzicht heeft de organisatie ook een ander
programma, namelijk Career Plus. Dit programma is geschikt voor mensen die op
zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in het buitenland en carrière-georiënteerde
taalcursussen.
Deze
training wordt ondersteund door internationaal geronommeerde bedrijven zoals
Adecco UK, Randstad Work Solutions, Hays, Manpower, Venn Group en Brook Street.
Al 25 jaar is België van strategisch belang voor EF Education First en nu
willen we de concurrentiepositie van jongeren en de zoektocht naar een baan
ontwikkelen. Hierdoor hebben voor 5000 beurzen ter beschikking gesteld!
vertelt Thibaut Hardelay, CEO van EF Education First België, enthousiast.
Na
meer dan 12 jaar en dankzij een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente
Knokke-Heist en de ontwikkelingsmaatschappij Van Wellen krijgt het
vastgoedproject Duinenwater stilaan vorm. Dit unieke project is opgebouwd
rondom het Duinenwatermeer dat het hart en de ziel vormt van deze nieuwe buurt.
Een 12 hectare
groot meer met wandelpaden langs de oevers, een schitterend watersportcomplex
met fitnesscentrum en de Lake Side Paradise Club waar de liefhebbers terecht
kunnen om te waterskiën, te surfen en te duiken Hier wordt volgend jaar ook
gestart met de aanleg van de 2de golf van Knokke.
Maar
Duinenwater, totale oppervlakte 38
ha 26
ha grond en 12 ha meer, is in de eerste plaats een volledige
nieuwe woonwijk met villas, appartementenvillas, koppelwoningen, betaalbare
appartementen, een woonzorgcentrum dat zal worden uitgebaat door een
marktleider uit de sector en enkele winkels.
Het
project vertoont een opmerkelijke parallel met de Compagnie du Zoute. Op 1 mei
1908 hield de familie Lippens de Compagnie du Zoute boven de doopvont. Hun
bedoeling was om een nieuwe villawijk te creëren in Het Zoute. Tezelfdertijd werden
ook een aantal initiatieven genomen om het toerisme te ondersteunen en te
promoten, zoals de aanleg van de Royal Zoute Golf Club en de tennisterreinen.
De kopers konden alleen bouwen binnen de strikte architecturale en
stedenbouwkundige voorschriften van de Compagnie, die nauwlettend toekeek op de
kwaliteit van de villas en het behoud van een evenwichtig geheel. Deze vernieuwende
visie leidde tot het Knokke dat we vandaag kennen: een unieke kustplaats met
een uitzonderlijke combinatie van natuur (de groene ruimte en de Zwinbosjes),
recreatieve infrastructuur en een typische bouwstijl.
Duinenwater,
een eeuw later, kreeg eveneens een urbanistisch-architecturale visie mee en
voegt nieuwe impulsen toe aan de verdere uitbouw van het toerisme van de
gemeente. Duinenwater voegt een nieuw gehucht toe aan Knokke-Heist. Het globaal
opgemaakt masterplan heeft een specifiek doel voor ogen, namelijk: het maken
van een nieuwe leefbare en attractieve plek. Een plek met een sterke openbare
infrastructuur, met mooie publieke plaatsen, met ontspanningsmogelijkheden en
met kleinschalige charmante woningen in een rustige groene omgeving.
Voetpaden
omzoomd met bomen ontsluiten de mooi aangelegde tuinen en garagepoorten worden
uit het straatbeeld geweerd. Nauwe gebogen lanen, gezellige publieke pleintjes,
een netwerk van wandelcircuits en de aanleg van een nieuwe golf dragen allemaal
bij tot een aangename en aantrekkelijke omgeving met een eigen identiteit en
karakter.
De
architecturale code bepaalt het uitzicht van de gebouwen en zal een gevoel van
harmonie, belangrijkheid en herkenbaarheid uitstralen (schaal, witte muren,
hellende daken met gebakken pannen of riet, houten porches, grote uitkragingen,
kroonlijsten,
vakwerken
en sokkels, enz.). Net als in Knokke is de harmonie van het samenbrengen van
doordachte individuele architectuur hier de leidraad bij het verwezenlijken van
de plannen.
Duinenwater
creëert een nieuwe buurt en biedt een woonkwaliteit met een gevoel van
ontspanning. Een boeiende en charmante plek, zoals Het Zoute en Duinbergen,
twee andere succesvolle buurten in Knokke-Heist. Aangezien Knokke er prat op
kan gaan een kunststad te zijn, kreeg elke straat in Duinenwater de naam van
een van de bekende schilders die in de meest prestigieuze van alle Belgische
badplaatsen hebben verbleven.
De
Put de Cloedt kent vanwege zijn watersportinrichting al langer succes. Door
de toegankelijke prijzen en de brede waaier aan verkrijgbare producten is
Duinenwater zeer in trek bij toekomstige eigenaars. Om onrechtmatige speculatie
tegen te gaan geldt voor de kopers van een perceel de verplichting om binnen de
drie jaar te bouwen.
Tijdens
de maanden juli en augustus kunnen geïnteresseerden 62 opendeurdagen lang
terecht op het infopunt van Immo BiS. (net naast het station). Buiten de grote
vakantie is het infopunt open op alle zater-, zon-en feestdagen.
4
dagen lang, van 12 tot 15 september 2013, komen meer dan 30 restaurateurs uit
de 19 gemeentes van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alsook verschillende
partnerregios van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen in het Ter
Kamerenbos. Tijdens eat! BRUSSELS delen ze hun knowhow en passie voor lekkere
producten met fijnproevers en lekkerbekken die steeds op zoek zijn naar
uitmuntende kwaliteit, ontdekkingen, traditie maar ook naar nieuwe
smaaksensaties en - avonturen.
eat!
BRUSSELS bracht tijdens haar eerste editie in 2012 zon 30 restaurateurs en op
initiatief van de directie Externe Betrekkingen van de Gewestelijke
Overheidsdienst Brussel 7 partnerregios samen. eat! BRUSSELS geeft een mooi
beeld van de diversiteit die Brussel rijk is. Op het menu, een smeltkroes aan
ontdekkingen uit de 4 windstreken. Restaurants en producten uit Europa, Afrika,
Azië, het Oosten, Frankrijk en België gaan zo creatief mogelijk te werk om alle
bezoekers, jong en oud, te verrassen en te verwennen. En dankzij de kleinere
porties kan de bezoeker in één maaltijd van meerdere keukens genieten en als
het ware dus een reis maken langsheen een resem verschillende kookculturen.
Net
als vorig jaar werd er ook voor deze editie van eat! BRUSSELS beslist om te
werken met recycleerbaar materiaal en een individueel systeem voor afvalbeheer.
Het bestek en de bordjes van het festival zijn volledig biologisch afbreekbaar,
de verschillende types glazen zijn van herbruikbare materialen terwijl de
samenwerking met VIVAQUA het mogelijk maakt om geen plastic flessen te
gebruiken maar het hele festival lang te werken met grote «karaffen» water die
overal terug te vinden zijn.
Op
het programma: donderdag 12 september 2013, Corporate evening: speciale avond
voor de leden van BECI, AMCHAM met live jazzmuziek. Vrijdag 13 september 2013
van 17u00 tot 23u00 open voor het grote publiek met live coverband, zaterdag 14
september 2013 van 11u00 tot 23u00 open voor grote publiek met live coverband en
zondag 15 september 2013 van 11u00 tot 20u00.
De
toegang tot eat! BRUSSELS is gratis met ingang aan de Gespanhoek in het Ter
Kamerenbos. Het festival vindt plaats op het grasplein voor het meer van de
Chalet Robinson. Hapjes en drankjes worden verkregen door middel van jetons die
in voorverkoop op www.eatbrussels.be en ter plaatse te koop zullen worden
aangeboden. De site is toegankelijk voor mindervaliden.