Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

07-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterren komen samen voor prachtige Chanelshow

Sterren komen samen voor prachtige Chanelshow

http://static1.hln.be/static/photo/2016/10/9/2/20161207094318/media_xll_9368777.jpg

Gisterenavond vond in het vernieuwde Ritz in Parijs de jaarlijkse Chanel Métiers d'Art-show plaats. Het is al 13de show van het modehuis, waarin vooral vakmanschap centraal staat en die buiten de reguliere fashion weken valt. Voor de gelegenheid wist creatief directeur Karl Lagerfeld een boel beroemdheden te strikken. Zo waren onder andere Lily-Rose Depp, Pharrell Williams, Vanessa Paradis en Cara Delevingne aanwezig.

Inspiratiebron van dienst was erg duidelijk wijlen Coco Chanel, die trouwens een tijdje in het Ritz in Parijs woonde. We zagen klassieke tweed mantelpakjes, prachtige goudkleurige avondjurken, parelkettingen en hoedjes met een kanten voile. Maar Karl zou Karl niet zijn als hij daar niet enkele hedendaagse elementen zoals een donsjas en knalrode knielaarzen aan zou toevoegen.

Extra opvallend was dat actrice en ex-topmodel Cara Delevingne meeliep in de show. De 24-jarige zei de modellenwereld namelijk vorig jaar nog "definitief" vaarwel, om zich meer te kunnen toeleggen op haar acteercarrière. Blijkbaar wist Karl haar alsnog te overtuigen. (br.hln)

07-12-2016 om 18:07 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort haar is anti-pluis, lang haar lekker warm: wat is nu echt het beste winterkapsel?

Kort haar is anti-pluis, lang haar lekker warm: wat is nu echt het beste winterkapsel?

http://static1.hln.be/static/photo/2016/14/3/1/20161207084935/media_xll_9368686.jpg

Zodra het buiten vriest, zijn die lange lokken een welgekomen extra laagje warmte onder een dikke sjaal. Maar waag het om die muts en de rest van je winter-ensemble uit te trekken, en je wordt getrakteerd op een statisch geladen coupe. Is er dan echt geen andere oplossing dan de schaar?

Lange lokken

Wie gehecht is aan haar lange haren (of de extra warmte), hoeft echt niet naar de kapper te snellen. Ook al geven je haren meer stroom door dan de doorsnee elektriciteitspaal, er is altijd een oplossing. Zet die plastic borstel bij het huisvuil, en kies voor een kam die gemaakt is van nylon of hout. Je zal er iets meer voor moeten neertellen, maar je haren knetteren wel niet langer wanneer je die trui over je hoofd trekt.

Wat ook kan helpen, is een klein beetje haarlak over je borstel sprayen voor je door je haren gaat. Daarnaast speelt ook de conditie van je haren een rol: voelen ze erg droog aan? Dan zijn ze doorgaans ook statischer. Geef je haren dus een break van al die stijl- en krultangen, en investeer in een voedende haarolie. Tot slot: tracht alle synthetische, wollen of nylon kleding zo veel mogelijk in de kast te laten hangen, want die zorgen ervoor dat je haar net extra fel zal pluizen.

Een korte coupe

Wie kort haar heeft, mag dan wel bespaard blijven van een 'coupe pluis', je krijgt er wel enkele koude windvlagen voor in de plaats. Bovendien ben je het gewend je haar iets vaker te wassen, maar het koude weer in combinatie met een uitdrogende shampoo zorgen ervoor dat al het vocht uit je haren verdwijnt. Het resultaat? Een kurkdroge bos haar die met alle wil (en stylingproducten) van de wereld niet meer in model te krijgen is. En Erik Van Looy mag dan nog zo'n toffe kerel zijn, dat kapsel mag hij houden.

Je haar is zo moeilijk te stylen omdat het vocht nodig heeft. Niet alleen de temperaturen, maar ook veel te warme douches en uitdrogende producten zorgen ervoor dat dat vocht net aan onze haren onttrokken worden. Wat kan je doen om ervoor te zorgen dat je lokken minder droog zijn? Simpel: probeer eens een wasbeurt over te slaan of - als je het echt niet kan laten - zet de douche een paar graden minder heet en sluit af met koud water, dat zorgt ervoor dat het vocht beter wordt opgeslagen in je haren. Ook een vochtinbrengende shampoo en conditioner, een hydraterend haarmasker en een goede haarolie kunnen soelaas bieden. (br.hln)

07-12-2016 om 09:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het binnenkort gedaan met iconisch parfum Chanel N°5?

Is het binnenkort gedaan met iconisch parfum Chanel N°5?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/15/10/20161202203111/media_xll_9356050.jpg

Parfumhuis Chanel waarschuwt dat een geplande nieuwe spoorweg in de Franse Rivièra een bedreiging vormt voor de vele bloemenvelden in de regio, op basis waarvan het beroemde parfum Chanel N°5 wordt gemaakt.

Chanel werkt al tientallen jaren samen met landbouwers uit de streek van Grasse, de parfumstad bij uitstek. Op twaalf hectaren worden bloemen geteeld die de basis vormen voor het in 1921 gelanceerde parfum N°5.

Maar volgens Chanel worden die velden 'bedreigd' door plannen van de Franse spoorwegen om een nieuwe spoorlijn te trekken in de regio, mogelijk met de bouw van een viaduct over de velden. "Een viaduct en het passeren van hogesnelheidstreinen boven de velden zouden Chanel er toe dwingen te stoppen met het ondersteunen van artisanale activiteiten in de regio", waarschuwt het parfumhuis. (br.hln)

03-12-2016 om 11:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/11/12/20161129133643/media_xll_9342582.jpg

Droom jij ook van de klassieke Chaneltas of wil een luchtige sjaal van Delvaux om je hals draperen? Omcirkel dan nu zaterdag in het rood in je agenda. Dan organiseert de overheid namelijk een uitzonderlijke openbare verkoop van luxegoederen.

Het gaat om 250 designerspullen die in beslag genomen werden of verbeurd werden verklaard door het gerecht, na een misdrijf of faillissement. Let wel op: het gaat om een openbare verkoop, dus haal je beste biedingskills boven. De opbrengst gaat naar de staatskas.

Het is niet de eerste keer dat de FOD Financiën een openbare verkoop organiseert. Per jaar brengen de verkopen maar liefst 2,5 miljoen euro op. "Er komt heel wat volk op af," zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. "Zeker als we wagens van topmerken verkopen." Dit is wel de eerste keer dat er ook handtasssen, sjaals en brillen van luxemerken verkocht worden.

Geïnteresseerd? De openbare verkoop vindt plaats op 3 december om 10.30 uur en om 13 uur in de Tweedekkerstraat 126 in Brussel (Haren) in de Fin Shop. De originele ontpakking ontbreekt in de meeste gevallen, maar alles is gegarandeerrd gloednieuw en authentiek, belooft Adyns.

Geïnteresseerden kunnen op 2 december, de dag voor de verkoop, de goederen al gaan bezichtigen van 14u tot 16u30.  (br.hln)

Meer info vind je op de site van Fin Shop.  

29-11-2016 om 22:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
31-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemakkelijk en trendy: zo maak je zelf de Kenzo-vlecht!

Gemakkelijk en trendy: zo maak je zelf de Kenzo-vlecht!

http://static1.hln.be/static/photo/2016/4/3/0/20161031085629/media_xll_9230850.jpg

Vlechten in alle vormen en maten zijn een hit dit seizoen, en ook op de show van Kenzo x H&M in New York waren ze oververtegenwoordigd. NINA sprak backstage met de Britse celebkapper Anthony Turner voor zijn tips. Want het goede nieuws is dat je zo'n glamourvlecht zelf makkelijk thuis kan maken.

Celeb kapper: Anthony Turner

Hij werkte al backstage voor merken als Dior en Victoria Beckham. Ligt in de bovenste schuif bij Vogue en woelde al in de lokken van sterren als Kate Moss, Kim Kardashian, Lara Stone en  Scarlett Johansson. Als Anthony Turner zegt dat vlechten in zijn, dan ís dat ook zo.

"Die trend gaat al jaren mee en het einde is nog niet in zicht. En terecht, zo'n vlecht geeft je een gecontroleerde look en is bovendien heel handig in het dagelijkse leven. Je maakt het ook gemakkelijk zelf. Alles wat je moet doen, is je haar in een middenscheiding föhnen. Zorg ervoor dat het één heel rechte lijn is. Neem dan je haar aan de achterkant van je hoofd vast, ter hoogte van je oren, en maak er twee strengen van. Vlecht ze en bind vast met een elastiekje. Een beetje serum voor een shiny and glossy look, and you are ready to go!"

Tip: voor wat meer glans, verdeel je nog een serum door de lengtes en punten van lang haar. Opgelet, breng niet teveel aan aan de haarwortel, want dan krijg je 'vet haar'.
Aveda Light Elements Smoothing Fluid € 35 (100 ml) te koop op www.aveda.be en in Aveda-salons (br.hln)

31-10-2016 om 19:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel blote benen, panty's met patroon zijn helemaal terug

Vaarwel blote benen, panty's met patroon zijn helemaal terug

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/6/3/20161031090156/media_xll_9230853.jpg

Dat modetrends komen en gaan weet je ondertussen wel. Van olifantenpijpen tot plateauzolen, alles komt ooit wel weer terug. Zo ook panty's met een motiefje. Wie nog een oude panty met visgraatpatroon of bolletjes heeft liggen, kan die dus terug boven halen. Al shopten wij ook enkele nieuwe exemplaren bij elkaar.

Het was modekeizer Karl Lagerfeld die de panty's met een patroon voor het eerst in lange tijd terugbracht tijdens de herfst/winter 2016 show van Chanel. Ondertussen doen modemeisjes zoals Alexa Chung en Chiara Ferragni lustig mee, en zijn de panty's hun ietwat vulgaire imago helemaal kwijt. Ook bij merken als Jeremy Scott, Rodarte en Burberry werden later panty's met een patroon geshowd.

Zo draag je de panty met patroon
Te dragen met rokjes en jurkjes tot net boven of onder de knie en zachte materialen als wol en kasjmier. Vermijd al te veel leer, tijgerprint, harde kleuren als rood en torenhoge stiletto's. Blotebenenliefhebbers zullen deze nieuwe trend dus moeten omarmen: tights are the new bare legs! En wees eerlijk, wat is er verleidelijker dan het profiel van een paar mooie benen? (br.hln)

31-10-2016 om 18:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is waarom sommige vrouwen zonder pijn hakken kunnen dragen

Dit is waarom sommige vrouwen zonder pijn hakken kunnen dragen

http://static3.hln.be/static/photo/2016/5/1/9/20161007202701/media_xll_9145389.jpg

Ook jaloers op vrouwen die pijnloos op stiletto's de stad kunnen doorkruisen, terwijl jij al moeite hebt met een klein hakje? Hun geheim zit niet in dure designerschoenen, gelzooltjes of zelfs ingetapete tenen, maar wel de vorm van hun voet. Volgens experts zijn sommige vrouwen gemaakt voor hoge hakken en anderen net geboren voor platte ballerina's.

De Britse podologe Emma Supple ontwikkelde een formule die de ideale hakhoogte voor jou onthult. Emma heeft jarenlang de voeten van vrouwen in haar praktijk bestudeerd en zo had ze opgemerkt dat veel patiënten die zweerden bij platte schoenen toch last hadden van voetpijn. Zo kwam ze op haar formule voor de perfecte hakhoogte en nu past ze die toe op patiënten voor advies. "De formule heeft me nog nooit teleurgesteld."

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van comfortabele schoenen: de flexibiliteit van het sprongbeen, het beentje dat de voet met het been verbindt. Dit heeft een vreemde ronding bovenaan en aan de voorkant van de voet. 

Supple heeft slecht nieuws voor vrouwen met een niet-flexibel sprongbeen: hoge hakken zijn niet voor hen gemaakt. Maar het omgekeerde is soms ook waar: sommige vrouwen krijgen net pijn in platte schoenen door de vorming van hun sprongbeen. Dat is waarom ballerina's erg hoge hakken kunnen dragen zonder pijn te lijden. 

Toch bestaat er een grens op de comfortabele hoogte: voor schoenen waar je veel op wandelt raadt Supple aan om niet hoger dan 8 centimeter te gaan. Je lichaam wordt dan in een erg onnatuurlijke houding gedwongen. Je achterwerk wordt naar achteren geduwd, waardoor je lage rugpijn riskeert. (br.hln)

09-10-2016 om 09:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit knip je best meteen uit nieuwe kleding, en dit niet

Dit knip je best meteen uit nieuwe kleding, en dit niet

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/11/14/20160905164158/media_xll_9030734.jpg

Een nieuwe blazer gekocht? Of nog zo'n hippe off shoulder top aan korting gescoord? Dan is de kans groot dat je meteen bij thuiskomst de schaar hebt bovengehaald om het kaartje eruit te knippen. Maar wat met die extra lusjes, stiksels en toegenaaide zakken? Moeten die er nu wel of niet af?

Wasvoorschriften

Ben jij zo iemand die steeds vergeet of bloesje nu op 30 of 40 graden gewassen moet worden? Dan laat je het etiket met de wasvoorschriften maar beter zitten, zo lang het niet opvalt of irriteert. In alle andere gevallen: knippen maar! Al moet je wel opletten, soms zit het labeltje zo goed vast dat je je kleding kapot scheurt. Durf je het niet goed aan om het etiket eruit te knippen, maar jeukt het ontzettend? Dan kan een stukje opstrijkbare zoomband wonderen doen. Plak de tape over het stukje dat jeukt en ga eroverheen met het strijkijzer. Nu zijn er geen losse stukjes meer die de huid kunnen irriteren.

Jaszakken

Mag je de zakken van dat nieuwe jasje nu wel of niet openknippen? Dat hangt vooral af van het model. De zakken worden in de eerste plaats namelijk toegenaaid opdat de snit en vorm niet verstoord zouden worden wanneer het in de winkel door verschillende mensen gepast wordt. Heb je een dikke winterjas of een ander oversized model? Dan kan je de zakken met een gerust hart openmaken en naar hartenlust gebruiken. Bij deftige, getailleerde jasjes zoals blazers, laat je ze echter beter toe. Door de zakken te gebruiken, zal je jasje na verloop van tijd zijn vorm verliezen. Alleen als je van plan bent om er enkel papiertjes, tickets of andere kleinoden in te bewaren, kan je ze wel gebruiken.

Naden voor de pasvorm

Niet alleen de jaszakken zijn toegemaakt bij blazers, ook de mouwen en de achterkant van je blazer worden bij elkaar gehouden door een klein beetje draad. Deze mag je wel met een gerust hart openknippen. Ze zijn bedoeld om de pasvorm te bewaren in de winkel en ervoor te zorgen dat het jasje er mooi en glad uitziet op de kleerhanger. Maar zodra je thuis bent mag je met een gerust hart de schaar bovenhalen.

Extra litsjes

Een strapless topje of een losse blouse? De kans is groot dat er extra touwtjes in de schouders zijn gemaakt. Moeten die er sito presto uit? Of laat je ze beter zitten? Wel, dat hangt af van de manier waarop jij je kleding opbergt. Plooi jij je kleding op? Dan mogen die litsjes er meteen uit. Hang jij echter liefst zoveel mogelijk op kleerhangers? Dan laat je die lusjes beter zitten. Ze zijn namelijk bedoeld om losse modellen en gladde stoffen die anders makkelijk van kleerhangers zouden glijden, te laten hangen. (br.hln)

06-10-2016 om 10:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modeblad Vogue kiest voor editie met normale vrouwen

Modeblad Vogue kiest voor editie met 'normale vrouwen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/10/7/1/20161006085128/media_xll_9138136.jpg

'The Real Issue', zo doopte de Britse versie van modemagazine Vogue haar novembernummer. Bijzonder aan die editie is dat er nergens modellen op de foto's zullen prijken, maar dat de redactie 'normale' vrouwen koos die niet noodzakelijk maatje nul hebben.

Wat dan wel "normale" vrouwen zijn, kan over gediscussieerd worden. Maar het komt er op neer dat er niet gekozen wordt voor slanke modellen. In plaats daarvan zullen zakenvrouwen en dames uit de academische wereld designerkledij tonen in het blad.

"Mode is niet oppervlakkig"
"Ik vind dat vrouwen die posities bekleden met autoriteit of macht, toch hun interesse in mode en kleren moeten kunnen tonen, zonder oppervlakkig over te komen," vindt Alexandra Shulman, hoofdredacteur van de Britse Vogue. "Er rust nog altijd een stigma op bezig zijn met hoe je eruit ziet en daarmee experimenteren als je een vrouw bent die veel in de belangstelling staat, maar niet in de mode- of entertainmentindustrie."

Geen diëten of plastische chirurgie
Shulman brengt Vogue al uit sinds 1992 en staat bekend om haar streven naar een beter gevoel over ons lichaamsbeeld. Ze laat bewust geen artikels publiceren over diëten en plastische chirurgie, en schreef in 2009 een brief naar alle grote ontwerpers dat de erg kleine samples van kledij die ze opsturen voor modeshoots, modellen ertoe aanzetten om nog dunner te worden.

Tegenstrijdig standpunt
Het Britse Vogue-nummer zonder modellen ligt vandaag in de winkel. Toch is het standpunt van Shulman nogal tegenstrijdig met wat ze in 2014 in een radio-interview tegen gastpresentator Lily Allen zei: "Mensen vragen altijd waarom wij slanke modellen gebruiken, omdat die niet realistisch zijn. Maar er is echt niemand die een normaal persoon op de cover van Vogue wil zien. Vogue is een blad dat om fantasie en dromen draait, en ontsnappen aan het echte leven. Mensen kopen geen magazine om te kijken naar wat ze zelf al in de spiegel zien elke dag." Een standpunt dat met dat speciale novembernummer toch lichtjes lijkt bijgeschaafd. (br.hln)

06-10-2016 om 10:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Blote benen tot...november! Zo stel je het dragen van een panty nog even uit

Blote benen tot...november! Zo stel je het dragen van een panty nog even uit

http://static3.hln.be/static/photo/2016/8/9/10/20160928121726/media_xll_9111040.jpg

Herfst kan heerlijk zijn: nieuwe collecties in de winkelrekken, de najaarsgeur in de lucht en het eerste excuus om een warme chocomelk te bestellen. Alleen naar die kriebelende panty kijken we nooit uit. Het weer helpt ons dit jaar een handje, maar met deze tips stel je het dragen van een kousenbroek zo lang mogelijk uit.

1. Enkellaarsjes met sokken in

Fashionista's durven het al lang aan: hippe sokjes in hun pumps. Meteen een stukje warmer (geen koude tenen!) en het staat ook heel hip.

Voor wie dat nog niet meteen aandurft: je kan ook korte sokken dragen in je enkellaarsjes. Het is lekker warm en toch kan de rest van je been bloot. Kies voor mooie prints of een glittersokje in strakke laarsjes of zachte wollen exemplaren in een stoerdere boot.

2. Spelen met lengte

Midirokken of jurken zijn nog steeds een trend. Met een laarsje eronder of een warme veterschoen laten ze eigenlijk niet heel veel van je been meer bloot. Of je combineert je kortere rok of jurk met een langere jas of wollen gilet. Als het 's avonds frisser wordt kan je die om je heen slaan om de eerste koude op te vangen.

3. Eerste beautyhulp bij herfstbenen

Eén van de redenen waarom vrouwen weer naar een panty grijpen is ook wel om onvolmaaktheden of witte herfstbenen te verstoppen. Met een paar beautytips heb je nog lang geen camouflage nodig!

1. Scrubben:
Hou je benen in vorm door ze elke week flink te scrubben onder de douche. Dat zwengelt de bloedcirculatie aan en werkt beter dan gelijk welke anti-cellulitecrème. Bovendien is de huidtextuur zo egaler waardoor het najaarslicht er mooier op weerkaatst.

2. Smeren:
Een olie doet nogal veel aan de zomer denken en kan nu ook wat teveel gaan kleven tegen je herfstgarderobe. Vervang ze door een stevige bodybutter. Die geeft ook een mooie glans aan je benen en hydrateert nog iets dieper. Nog een plus: je benen krijgen zo een extra vetlaagje om zich te beschermen tegen de koude.

3. Kleur corrigeren:
Je zomertintje zo lang mogelijk rekken doe je met een bodymilk met een vleugje selftan in. is de kleur echt helemaal weg? Dan kan je ook altijd voor een getinte bodycrème gaan. (br.hln)

29-09-2016 om 09:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York Fashion Week zit erop: 5 trends die ook jij kan dragen

New York Fashion Week zit erop: 5 trends die ook jij kan dragen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/16/9/5/20160916164602/media_xll_9074150.jpg

De modeweek in New York is voorbij, en ondertussen verhuist het hele modecircus naar Londen om daar naar de catwalkshows te gaan kijken. Wat we onthouden van de fashion week in New York? Dat ontwerpers graag willen dat we creaties dragen waar zelfs pakweg Rihanna niet mee wegkomt. Al zijn er ook een aantal trends die ook de gewone vrouw in de straat kan dragen.

1. Geel troef

Van mosterd- tot citroengeel, geel was dé kleur op de catwalk. Gezien bij onder andere Tibi, Alexander Wang, Phillip Lim en Thakoon. Op het eerste zicht lijkt geel misschien geen makkelijk te combineren kleur, maar daar vergis je je in. Het is een kleur die je gezicht echt kan doen opleven, zeker in combinatie met neutrale tinten zoals grijs, wit en donkerblauw. Wel staat niet iedereen met elke tint geel. Zo komen dames met een donkere huid makkelijk weg met citroen- of fluogeel, terwijl vrouwen met een lichte huidskleur beter kiezen voor een warme tint zoals mosterd.  

2. Ruffles

Wie dé inspiratiebron was van de modeweek in New York? De Spaanse danseres-emoji... Bij onder andere Altuzarra, Diane von Furstenberg, Tome en Zimmerman liepen modellen in een flamencojurk de catwalk over. Hoe meer ruffles hoe beter, blijkt. En laten deze ruffles nu eens flatterend zijn voor zowat elke vrouw. Ze verbegen namelijk makkelijk alle probleemzones als je gaat voor een jurk of top zonder print. Wil je net bepaalde lichaamsdelen in de kijker zetten, dan is de flamencojurk met print je ideale partner in crime.

3. Volledig in krijtstreep

Krijtstreep is geen nieuwe trend, mannen dragen al jaren kostuums met een krijtstreepprint. En de laatste tijd zien we deze eerder mannelijke print ook steeds vaker in de damesgarderobe opduiken. Maar een volledige look in krijtstreep is wél nieuw. Pluspunt aan deze trend: verticale strepen verlengen en verslanken. Onder andere gezien bij Adam Selman, Alexander Wang en Creatures of Comfort.

4. Doorzichtige stoffen

Verschillende merken als Rodarte en Coach stuurden modellen de catwalk op in doorzichtige stoffen. Niet dat we je aanraden om in zo'n doorzichtige look naar het werk te gaan. Maar je kunt de trend wel makkelijk implementeren in je dagdagelijkse outfits. Draag bijvoorbeeld eens een doorzichtig hemd over een T-shirt of een jurk met doorzichtige mouwen. Sexy maar niet té.

5. Stickers

Alles uit jaren negentig lijkt ooit terug te komen, zo ook stickers. Want weet je nog dat iedereen overal stickers opplakte een dikke 15 jaar geleden? Dat mag je nu weer terug doen, als het van de mode afhangt. Zowel bij Proenza Schouler als Alexander Wang en Coach liepen modellen de catwalk over in T-shirts en sweaters met prints die wel erg veel weg hebben van deze jaren negentig trend. Simpelweg zelf te creëren door een paar stickers op een kledingstuk te plakken en klaar is kees. Goedkoop en helemaal en vogue. (br.hln)

17-09-2016 om 09:58 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste keer hijabs te zien op de catwalk van New York Fashion Week

Eerste keer hijabs te zien op de catwalk van New York Fashion Week

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/16/4/20160915150501/media_xll_9070009.jpg

De Indonesische ontwerpster Anniesa Hasibuan's heeft geschiedenis geschreven met haar laatste collectie tijdens New York Fashion Week. Ze stuurde allemaal prachtige modellen de catwalk op, mét een hijab aan. Mode voor moslima's lijkt aan een opmars bezig, eerder lanceerden merken als Mango, Oscar de la Renta en Uniqlo ook al collecties speciaal voor hen.

Hoewel Anniesa Hasibuan's amper 28 jaar oud is, is ze nu al de eerste Indonesische ontwerper die haar collectie toont tijdens New York Fashion Week. Ze stuurde haar modellen in prachtige gewaden de catwalk op, met vooral veel oog voor details. Toch vielen vooral de hoofddeksels op. Alle modellen droegen namelijk een hijab - oftewel een sluier - op hun hoofd, iets dat geen enkele andere ontwerper aandurfde hiervoor. (br.hln)

16-09-2016 om 13:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is alvast de mooiste manicure van New York Fashion Week

Dit is alvast de mooiste manicure van New York Fashion Week

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/2/11/20160915152416/media_xll_9070046.jpg

Gisteren werd de New Yorkse catwalk overspoeld door de creaties van Kate en Laura Mulleavy, het duo achter Rodarte. Feeëriek, maar met een vleugje rock 'n roll. Kant en leer, zachte make-up en stoere accessoires. En met de simpelste, mooiste én origineelste manicure van de hele modeweek.

Romantisch, maar met een hoekje af. En zo zien we het graag. Een naturelle nagel, van een simpele glanslak tot een subtiele huidskleurige tint, en aan de nagelriemen een vrolijk glitterrandje dat - gelukkig voor ons - ontzettend makkelijk te DIY'en is.

Hoe dan? Heel eenvoudig! Breng een laagje huidskleurige of doorschijnende lak aan over de hele nagel. Vervolgens neem je een gouden glitterlak en een fijn nail-art penseel (al werkt een oud eyelinerkwastje ook prima), en volg daarmee de omtrek van je nagel. Simple comme bonjour! (br.hln)

16-09-2016 om 13:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-09-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Fashion Festival

Antwerp Fashion Festival

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/10/5/20160902174952/media_xll_9023270.jpg

Antwerpen is een modestad die internationaal vlot meespeelt met steden als New York, Parijs en Milaan. Dit weekend zet de stad zijn modehart in de kijker tijdens drie dagen Antwerp Fashion Festival. Late night shoppings, fashion shows en installaties. Dit mag je verwachten!

Late Night Shopping

Een selectie boetieks opent vandaag uitzonderlijk erg lang de deuren. Tot 22u kan je shoppen, luisteren naar dj-sets en een drankje en een hapje nuttigen. Hier vind je alle deelnemende winkels.

Dansen op de Meir

Voor de deuren van Esprit op de Meir komen een groep danseres meerdere keren zaterdag een soul train opstarten. Ze maken van de Meir een dansvloer. Je kan zelf een danspasje of twee wagen of een foto of video in de photoboots komen maken. En uiteraard doen de kortingen van die dag je ook al dansen. (Meir 9 & 52)

Pimp your jeans

Een gewone jeans customizen is dé trend van het najaar. Zo ben je er zeker van dat je tenminste in een origineel exemplaar rondloopt. Zaterdag kan je terecht bij Liu Jo voor het Younique event. De hele winkel transformeert in een creatief aterlier waarin je studs, patches, pareltjes op je jeans kan vastmaken. Wie die dag een jeans koopt, kan die gratis laten pimpen.
(Liu Jo, Schuttershofstraat 5)

En ook bij CKS staat jeans in de kijker. Daar krijgt je jeans een originele toets met de exclusieve patches van het Antwerpse DYOU studio. Je kan ook genieten van kortingen! Het wordt er gezellig met veel bloggers, influencers en we hoorden ook iets over gin tonic? #patchmeifyoucan
(CKS concept store, Korte Gasthuisstraat 14, van 13u tot 18u)

Veel shopplezier! Je spot ons op één van deze locaties. (br.hln)

03-09-2016 om 12:32 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit was hét zomerjurkje van 2016

Dit was hét zomerjurkje van 2016

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/11/0/20160902111244/media_xll_9021945.jpg

Het mooie weer houdt nog even aan (laten we die ene regenachtige zondag die eraan komt voor het gemak even vergeten), dus de zomerjurkjes mogen nog even in de kast blijven hangen. Of je shopt gewoon een nieuw exemplaar. Hét populairste zomerjurkje van dit jaar bijvoorbeeld.

Het is rood met witte sterretjes, en een regelrechte hit op sociale media. Niet verwonderlijk, want wie met dit frêle jurkje van Realisation Par rondflaneert waant zich een Brigitte Bardot d'aujord'hui. Met liefst nog een plots zomerbriesje voor je persoonlijke Marilyn Monroe-moment. (br.hln)

03-09-2016 om 12:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google weet nu al welke modetrends populair zullen zijn deze herfst

Google weet nu al welke modetrends populair zullen zijn deze herfst

http://static1.hln.be/static/photo/2016/12/2/8/20160828084304/media_xll_9007418.jpg

Modemensen kan je opdelen in twee categorieën: de trendsetters, en zij die hen (al dan niet blindelings) volgen. Eén van die rasechte fahionista's is ... Google. De zoekmachine weet immers nu al als geen ander wat er komende herfst precies in de mode zal zijn.

Als 's werelds meest populaire zoekmachine is het niet moeilijk om inzicht te hebben in wat mensen willen kopen. En dat is niet alleen interessant voor marketing en analytische doeleinden, het is ook handig voor ons om te weten waar we nu precies voor moeten sparen. Dit zijn enkele van de trends volgens Google

Bomber jackets

Dit militair geïnspireerde jasje werd in sneltempo een favoriet in 2016, en ook deze herfst is het nog steeds veel op het straatbeeld te bespeuren. In april alleen al steeg het aantal zoekopdrachten naar deze jasjes maar liefst met 297 procent in het Verenigd Koninkrijk, en zelfs 612 procent in de Verenigde Staten. En met celebrity stijliconen zoals Kanye West en Rihanna was het niet moeilijk dat deze jasjes een echte hit werden. "Er was een tijd waarin vrouwen zich kleedden voor mannen," legt Google uit. "Tegenwoordig kleden ze zich vooral zoals mannen."

Schouderloze topjes

Als er deze zomer iets geëxplodeerd is, dan is het wel het schouderloze topje. Overal werden bloggers en fashionista's gespot in de off the shoulder look, en de Google-opzoekingen stegen maar liefst met 261 procent in Engeland en 347 procent in de VS. Volgens Google gaat de populariteit van deze topjes samen met een grotere interesse in de 'boho-stijl'.

Jumpsuit

Van korte pijpen in de zomer tot lange pijpen als het weer wat minder wordt: de jumpsuit is nog altijd een topper. Volgens Google begon de trend in 2013, en de ensembles zijn sindsdien niet meer uit de winkelrekken weg te denken. "Ze zijn makkelijk voor wie snel last heeft van keuzestress," aldus een fashionista die door Google werd bevraagd. "Ze zijn stijlvol maar nog steeds comfortabel. Gewoon aantrekken en je bent al klaar."

Birckenstocks

Comfortabel lijkt hét sleutelwoord te zijn, want ook de Birckenstocks blijven populair schoeisel. "Dit is het derde jaar op rij dat de sandalen bij de favorieten zitten," staat te lezen in het back to school-verslag van Google. De zoekmachine ziet de interesse zelfs stijgen met 46 procent per jaar. De sandaal begon aan zijn veroveringstocht toen Phoebe Philo, de creatieve directeur bij luxemerk Céline, haar modellen de catwalk op stuurde met het schoeisel aan de voeten. Andere designers volgden, en toen ook de celebrities erin gespot werden, was het hek helemaal van de dam. En dat zal dus nog wel even zo blijven. (br.hln)

28-08-2016 om 12:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom zijn vrouwen die zich niet scheren onhygiënisch?

"Waarom zijn vrouwen die zich niet scheren onhygiënisch?"

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Zeker in de zomer besteedt de gemiddelde vrouw heel wat tijd aan het zorgvuldig verwijderen van ongewenst lichaamshaar. In deze video vertellen drie jonge vrouwen waarom ze daar juist mee gestopt zijn. "Vrouwen hebben lichaamshaar, maar scheren het af. Dat hebben ze niet zelf beslist, het wordt voor hen beslist door de maatschappij."

De video kwam tot stand door een samenwerking tussen Style Like U en Allure; het eerste is een zelfbenoemde beweging die ervoor wil zorgen dat mensen zichzelf accepteren en uitdrukken, het tweede een beauty magazine. Monica Hernandez, Alexandra Marzella en Ayqa Khan zijn de jonge vrouwen die aan het woord worden gelaten. Ze vertellen over de strijd die zij leverden tegen de vrouwelijke, haarloze lichaamsnorm van onze samenleving.

Onrealistisch schoonheidsideaal

"Een porseleinen huidje, een slank figuur en geen lichaamshaar: dit ideale vrouwenlichaam is voor de meerheid geen realistisch schoonheidsideaal." De drie waren het beu om zich elke dag van boven tot onder te scheren om zo enigszins aan dit beeld te voldoen. Ayqa Khan: "Vroeger wilde ik op mijn blonde vriendinnen lijken en stond ik twee uur eerder op om mezelf te ontharen. Op een gegeven moment kon ik de moeite niet meer opbrengen."

Het blijkt nog lang niet altijd even vanzelfsprekend om rond te lopen met lichaamshaar. Zo kregen ze alle drie te maken met afkeurende blikken;  eentje werd zelfs al eens een 'onhygiënisch varken' genoemd. Over één ding zijn ze het eens: lichaamshaar bij mannen is normaal, terwijl dit voor vrouwen nog absoluut niet het geval is. (br.hln)

17-08-2016 om 11:36 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
13-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit model zal meelopen op Fashion Week, en wel om een prachtige reden

Dit model zal meelopen op Fashion Week, en wel om een prachtige reden

http://static0.hln.be/static/photo/2016/7/15/12/20160813084129/media_xll_8965917.jpg

Begin september is het weer zover: dan zakt iedereen die ook maar iets betekent in de modewereld af naar New York voor Fashion Week. Op de catwalk zullen de mooiste vrouwen ter wereld lopen, waaronder ook Reshma Banoo Qureshi, die van de gelegenheid gebruikt maakt om iets heel belangrijks aan te kaarten.

Op haar 17e werd Reshma het slachtoffer van een zuuraanval, die haar gelaat voor het leven verminkte. Maar de jonge vrouw vocht terug: amper twee jaar later maakt ze zich op om de catwalk te lopen op New York Fashion Week. Ze doet dat als het gezicht van 'Make Love Not Scars', een organisatie die vecht voor een verbod op de verkoop van zuren.

Met slogans als 'Waarom is een liter geconcentreerd zuur goedkoper dan een eyeliner van 9ml?' en 'Het is moeilijker om de juiste kleur lippenstift te vinden dan geconcentreerd zuur' maakt Reshma heel wat indruk op sociale media. En ook in India, waar het probleem het grootst is, prijkt ze op torenhoge billboards. "Ik heb al lang geleden geleerd dat beauty niet alleen is wat we zien in de spiegel", zegt Reshma er zelf over. "Het is veel belangrijker om een mooi hart te hebben." (br.hln)

13-08-2016 om 11:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-08-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe een pyjama naar buiten dragen zonder eruit te zien alsof je slaapwandelt

Hoe een pyjama naar buiten dragen zonder eruit te zien alsof je slaapwandelt

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/9/7/20160808180015/media_xll_8952277.jpg

De pyjama trend leeft al een tijdje, maar met dank aan merken als Gucci en Dolce & Gabbana mag je jezelf nu weer opnieuw buitenshuis in nachtkledij vertonen. Vergis je niet, het gaat hier wel degelijk om een pyjama die je buitenshuis draagt, maar eigenlijk geen pyjama is. Uitleg en tips volgen.

Grote kans dat je de bewuste pyjama trend de afgelopen jaren aan je voorbij hebt laten gaan, want diende een pyjama niet om in te slapen? Niet meer. Streetstyle sterren werden afgelopen modeweken aan de lopende band gespot in zijden pyjama tenues, en in alle eerlijkheid zagen ze er niet eens zo slecht uit. Op de catwalk waren ze onder andere te zien bij Alexander Wang, Gucci en Givenchy en ondertussen verkopen ook ketens als H&M en Topshop pyjama's voor buiten. Vraag is alleen hoe je die pyjama's nu draagt zonder eruit te zien alsof je een pyjama draagt.

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/3/12/20160808173131/media_l_8952237.jpg



Schoeisel
Je kunt makkelijk aan de buitenwereld duidelijk maken dat je niet uit je bed gerold komt, door hakken te dragen onder de pyjama look. Zeker 's avonds werkt dat goed. Al maken sneakers of loafers het geheel dan weer iets nonchalanter en hipper. Beiden zijn een optie, je bekijkt dus best zelf even waar je je het meest comfortabel bij voelt.

Zijde
Zijde werkt beter dan katoen; het oogt luxueuzer en eleganter. Het valt ook mooier. Heb je er niet het budget voor dan zijn er genoeg alternatieven (lees nep zijde) op de markt. Qua kleur is zwart veilig en altijd goed, wit is opvallend en prints zijn fashion forward.

Make-up en juwelen
Je hoeft niet per se te overdrijven met make-up en juwelen, maar doe liefst wel een béétje moeite. Zie je het nog niet echt voor je? Wij verzamelden een aantal inspirerende vrouwen in een pyjama op straat. (br.hln)

10-08-2016 om 12:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe sneakercollectie van Raf Simons voor Adidas wil je hebben

De nieuwe sneakercollectie van Raf Simons voor Adidas wil je hebben

http://static0.hln.be/static/photo/2016/6/8/6/20160809212849/media_xll_8955846.jpg

De Belgische ontwerper Raf Simons heeft opnieuw een collectie sneakers ontworpen voor Adidas. Wederom hertekende hij de populaire Stan Smith sneaker, maar daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe sneakers.

Nog maar net werd bevestigd dat Raf Simons creatief directeur wordt van het modelabel Calvin Klein. Daarnaast ontwerpt de Genkenaar ook nog steeds voor zijn eigen gelijknamige mannenlabel, en werkt hij samen met een aantal merken als Fred Perry en Adidas. Van die laatste samenwerking zijn nu de nieuwe sneakers onthuld.

Deze keer stak hij de Stan Smith sneaker in een ivoren, bordeaux en zwart jasje. Daarnaast voorzag hij de Stan Smith met velcro ook van nieuwe kleuren. Denk daarbij aan een model in zwart-wit, en een model in grijs met zwart en bruin. Maar meest opvallend is absoluut The Spirit Matrix, een basketschoen die zo uit de jaren negentig zou kunnen komen. De schoen is beschikbaar in een hoog en laag model in de kleuren paars, rood en zwart.

De collectie ligt eind deze maand in de winkelrekken van een aantal geselecteerde winkels. (br.hln)

10-08-2016 om 12:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!