Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

09-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaanse modellen moeten blank zijn

Braziliaanse modellen moeten blank zijn


Braziliaans topmodel Gisele Bündchen tijdens een fotoshoot


Volgens de New York Times is topmodel Gisele Bündchen in Brazilië nog steeds de norm. Dit betekent dat scouts in het land telkens op zoek gaan naar knappe meisjes met een Europese achtergrond en een lichte haar- en huidskleur. Hierdoor breken er weinig donkere Braziliaanse modellen internationaal door.

Meisjes die een perfecte mix van een Duitse, Italiaanse en Slavische achtergrond hebben, zijn erg gewild. Ze zijn van nature groot, erg slank en hebben sluik haar en een bleke huidskleur. 70 procent van de Brazilaanse modellen blijken uit dezelfde drie zuidelijke provincies te komen.


Dit is echter totaal niet representatief voor de rijke smeltkroes van het land. Er ontstaat op die manier een enorme discrepantie tussen de gevarieerde schoonheid van de binnenlandse smeltkroes en de beauty die door het land geëxporteerd wordt naar de internationale catwalk.


Gelukkig is de positie van mensen met een donkere huidskleur stilaan aan het verbeteren. Zo is de donkere Marina Silva is in de race voor presidentschap van het Zuid-Amerikaanse land. Ook is in de laatste tien jaar het inkomen van de donkere Braziliaan met 40 procent gestegen.



09-06-2010 om 21:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse meisjes leren op school met hoge hakken te stappen

Britse meisjes leren op school met hoge hakken te stappen






Tienermeisjes krijgen in Groot-Brittannië lessen betaald door de overheid in wandelen met hoge hakken. Dit om hen klaar te stomen voor hun latere carrière.


De 'Sexy Heels In The City'-cursus duurt zes weken en wordt gegeven in het South Thames College in Londen, waardoor de belastingbetaler opdraait voor de kosten. De lessen zijn bedoeld voor 16-jarige meisjes die voor schoonheidsspecialiste studeren. Ze leren er ook hoe een designerhandtas te dragen. Dit moet de jonge vrouwen zelfvertrouwen geven, hen klaarstomen voor de zakenwereld en hun latere sociale leven.


"Hoe vroeger jonge vrouwen leren te wandelen met hoge hakken, hoe beter dit voor hen is op lange termijn" aldus ex-zangeres en lesgeefster Chyna Whyne, ze is geeft ook lessen in Pilates en houding. "Ik lanceerde de cursus nadat ik de hele tijd lagere rugpijn had door mijn hoge hakken." Een vertegenwoordiger van de school zegt dat de cursus de houding en zelfvertrouwen van meisjes op een leuke en luchtige manier verbetert, zo leren ze ook hoe blessures te voorkomen. De 16-jarige studente Celina Mystery: "Sinds ik de cursus volg, voel ik me veel zelfzekerder in mijn hoge hakken."


Deze cursus zorgt voor heel wat ophef in Groot-Brittannië, critici noemen het zinloos en een verspilling van tijd. "Dit is een idioot extraatje. Mensen trainen voor hun latere carrière kan goed zijn, maar dit is duidelijk geldverspilling waar de belastingbetaler voor opdraait", aldus Matthew Elliott van de organisatie TaxPayers' Alliance.


09-06-2010 om 14:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heisa om T-shirt met opschrift 'Eet minder

Heisa om T-shirt met opschrift 'Eet minder'





De Amerikaanse kledingketen Urban Outfitters staat bekend om zijn controversiële beslissingen. De T-shirt met opschrift 'Eet less' (eet minder) zorgde voor zoveel ophef dat de keten besloot het van zijn webshop te halen.


Urban Outfitters is een modemerk dat bekend raakte dankzij de pikante beelden van personeel die waren aanprijzen op de webshop. Ook zou de keten lelijke verkopers ontslagen. Nu veroorzaakt Urban Outfitters een hetze in de media met een controversieel shirt waarop 'Eat less' staat. Dit zou volgens critici jonge meisjes aanzetten tot eetstoornissen en een negatief zelfbeeld promoten. De reacties hierop zijn zo heftig dat het kledingstuk niet langer te koop is via de webshop, het hangt wel nog in de winkels in Amerika. Het kledingmerk verkocht al eerder T-shirts met uitdagende teksten als 'Obama for yo mama'.



08-06-2010 om 22:31 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
07-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bizarre hoefschoenen van Lady Gaga iets voor jou?

Bizarre hoefschoenen van Lady Gaga iets voor jou?





Net als je denkt dat Lady Gaga niet meer kan verbazen met haar bizarre kledingkeuzes, verzint ze nog iets gekker dan het vorige. Zo veroorzaakte ze verwarring in de luchthaven van Londen met haar schoenen die erg leken op hoefijzers en gevaarlijk ogende outfit.

Gebroken voet?
Het nieuwste paar schoenen van Lady Gaga lijken eerder een garantie op een gebroken enkel dan schoeisel. De zangeres reisde er van Londen naar New York mee, ze raakte met haar lederen playsuit bezet met studs en oversized handtas niet door de metaaldetector, ook haar torenhoge plateauschoenen veroorzaakte achterdocht bij het luchthavenpersoneel. Ze werd daarom grondig onderzocht voor ze op het vliegtuig mocht.






Voor een normale vrouw lijkt het onmogelijk op deze torenhoge stelten te wandelen, Lady Gaga flaneerde er zonder problemen mee in de luchthaven van Londen.



07-06-2010 om 17:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk mee in Naomi Campbell's kledingkast

Kijk mee in Naomi Campbell's kledingkast

Klik op de foto om een kijkje in haar kleerkast te nemen






Topmodellen horen er steeds piekfijn uit te zien, maar wie denkt dat de dames hun kleding wereldwijd meezeulen, heeft het mis. Naomi Campbell bijvoorbeeld beschikt over verschillende kasten in New York, Londen en Moskou. Speciaal voor het tv-programma Oprah zette ze de deuren van haar kledingkast in Moskou open.


Naomi's garderobe ziet er uiterst georganiseerd uit. Ze sorteert haar kleding netjes en geeft labels aan de verschillende stukken. Voor haar is organisatie zeer belangrijk, vooral als je veel reist. Fier toont ze enkele ware collector's items, zoals de jurk van Alexander McQueen die speciaal en uniek voor haar ontworpen blijkt. Ook tovert ze enkele vintage stukken uit de kast waar ze uiterst fier op is.


Kwaliteit primeert bij het topmodel, stukken die je vele jaren kan dragen en tijdloos ogen, verdienen beslist een plaatsje.



06-06-2010 om 17:24 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
05-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doutzen Kroes te dik voor catwalkmode

Doutzen Kroes te dik voor catwalkmode


http://img41.imageshack.us/img41/1314/doutzenkroes.jpg



Je ziet het knappe topmodel Doutzen Kroes bijna nooit op de catwalk omdat ze niet in de kledij van de topdesigners voor de catwalkshows past. Ze is niet graatmager omdat ze van het leven houdt, aldus het model zelf.


Doutzen ijvert voor de afvoering van de huidige zogenaamde 'sample sizes' op de catwalk, dat zijn de standaardmaten waarin couture gemaakt wordt. Het model komt er altijd eerlijk voor uit dat ze dikker is dan de meeste graatmagere modellen. Ze betreurt wel dat ze niet vaker gevraagd wordt om op de catwalk te flaneren, maar ze is niet bereid hiervoor op crashdieet te gaan, dat meldt De Telegraaf.nl. 


Wanneer er een show van Victoria's Secret in aantocht is, schrapt het lingeriemodel wel brood, kaas en chocola van het menu. "Voor die shows moet ik hard werken, omdat ik van nature niet graatmager ben. Ik eet wel gezond, maar met mate."




05-06-2010 om 14:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Grootste modemissers op klasfoto's

Grootste modemissers op klasfoto's



Wie naar oude schoolfoto's terugkijkt, moet toegeven dat hij of zij er niet altijd op z'n paasbest uitziet met foute kleurencombinaties, vreemde kapsels en bijzondere oufits. Aan de schoolfoto's en modemissers te zien merk je meteen in welke tijdsperiode je geboren bent.

Styletoday en SchoolBANK wilden achterhalen welke modeflaters het vaakst voorkomen op oude schoolfoto's. Uit hun onderzoek stelden ze een top 10 samen met de meest voorkomende modemissers.

Salopet
Vooral over kleding valt er wat te vertellen, gevolgd door de kapsels en styling van het haar. Duidelijk is dat de salopet of tuinbroek, meestal in jeans, het meest verafschuwde kledingstuk blijkt te zijn.
Terwijl foto's uit de jaren '70 en '80 vol met foute kledingkeuzes staan, sieren vreemde kapsels vooral de jaren '80.

Top 10 modeflaters
1.    Opvallende prints
2. Opmerkelijke kleurencombinaties
3. Salopet
4. Kuif
5. Gepermanent haar
6. Plateauzolen
7. Broek met wijde pijpen
8. Fluorkleuren
9. Legging
10. Gebreide trui



04-06-2010 om 12:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modetrends die mannen afstotelijk vinden

Modetrends die mannen afstotelijk vinden






Britse mannen vinden vrouwen met leggings, Ugg-laarzen en grote zonnebrillen onaantrekkelijk, dat blijkt uit een recente Britse enquête. De ondervraagden stelden een lijstje samen van de negen meest populaire mode- en accessoiretrends bij vrouwen die ze echter een afknapper vinden. 


Deze verschenen voor het eerst op de catwalk bij Yves Saint Lauren drie jaar geleden, sindsdien zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Mannen haten de harembroek omdat het lijkt alsof vrouwen die dit dragen net in hun luier hebben gedaan. Het toont ook niets van de benen of kont, het zijn enkel grote lappen stof.



Kylie
Minogue met harembroek én gladiatorsandalen.
Kylie Minogue met harembroek én gladiatorsandalen.



De ondervraagde mannen vinden dat de jumpsuit, een broek en top in één, vormeloos is. "De beste exemplaren doen je er als een kleuter uitzien, met de lelijkste lijk je zo op een moeder uit de jaren '70", aldus een eerlijke man.



Jessica Biel met Ugg-laarzen, grote zonnebril én legging.
Jessica Biel met Ugg-laarzen, grote zonnebril én legging.



Of het nu zomer of winter is, je vindt altijd wel één dame die dit afschuwelijke, vormeloze schoeisel heeft aangetrokken. "Deze laarzen verstoppen alle mooie delen van een dame, de tenen, kuiten en enkels, daarnaast ruiken ze nog slecht ook", aldus een jongeman. 


Mannen houden van natuurlijke lokken, alle accessoires als diademen, haarbanden of speldjes vinden ze daarom afschuwelijk. Ze laten namelijk graag hun vingers door ongeschonden lokken glijden.


Mannen vinden dat de vele bandjes van deze sandalen vrouwen kleiner doen lijken. Daarnaast laten ze lelijke rode striemen na.


Het probleem met leggings is, aldus de mannen, dat ze alles onthullen. Je ziet er elk foutje mee. Veel vrouwen dragen dit ook zonder rekening te houden met hun figuur, waardoor velen net benen als worsten hebben. "Zelfs Cheryl Cole zou beter geen legging dragen", aldus één man.


Steeds meer celebs verschijnen in maatpak op de rode loper. Ze willen er een chique look mee creëren maar krijgen vaak het omgekeerde effect. Mannen zijn eenvoudige schepsels: ze zien graag wat benen, armen en een beetje decolleté.


Wie wil nu een vrouw die er uitziet als een bouwvakker, of die haar borsten en taille verstopt achter een stug stuk jeans?


"Een dame die dit draagt, heeft iets te verbergen: een leugen of een drankprobleem", aldus een man. "De ogen zijn de sterkste troeven van een vrouw, waarom deze verstoppen?" Het heeft ook praktische bezwaren, aldus de heren. "Je kunt nooit een vrouw kussen die een gigantische zonnebril op haar neus heeft staan."



03-06-2010 om 22:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Black is back in het Antwerpse modemuseum

Black is back in het Antwerpse modemuseum



De kleur zwart is al eeuwen populair maar was vroeger ook een statussymbool. MoMu's nieuwe tentoonstelling illustreert de historische fases van zwart en de uiteenlopende connotaties die de kleur her en der in de wereld oproept.

Ook deze zomer mag 'the little black dress' als toonbeeld van elegantie niet in de kast van de consument ontbreken volgens trendy modemagazines. Eeuwenlang al kleurt de mode in het Westen in diverse periodes en om uiteenlopende redenen zwart. In de 16de en 17de eeuw groeide Antwerpen uit tot één van de belangrijkste Europese centra voor het zwart verven van textiel. De stad ontwikkelde bijgevolg een historische band met de kleur.

Nieuwe interpretaties
Zwart bleef aanwezig in het modebeeld en kreeg verschillende nieuwe interpretaties, o.a. door de existentialisten en beatniks uit de jaren 1950, en diverse subculturen uit de jaren 1960 en 1970. Hoewel de jaren tachtig bekend staan om hun kleurrijke stijl, vormde een nieuwe garde Japanse ontwerpers zoals Rei Kawakubo (Comme des Garçons) en Yohji Yamamoto een tegengewicht door hun opvallend gebruik van zwart.

Hedendaagse topstukken
De exhibitie showt eveneens topstukken van hedendaagse ontwerpers die, net als de stad Antwerpen, een speciale bandhebben met zwart. Silhouetten van Belgische designers zoals Ann Demeulemeester, Olivier Theyskens en Dirk Van Saene, maar ook van internationale couturehuizen zoals Givenchy (Riccardo Tisci), Chanel, Gareth Pugh e.a. maken van deze tentoonstelling een intrigerende ervaring. Zwart blijft duidelijk bekoren.

Praktisch
Wanneer: van 25 maart tot 8 augustus, elke dag behalve maandag
Waar: ModeMuseum, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Toegangsprijs: 4 euro



02-06-2010 om 11:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plus-size model krijgt kritiek op gewichtsverlies

Plus-size model krijgt kritiek op gewichtsverlies





Het Amerikaanse model Crystal Renn met maatje 42 leek tijdens haar laatste catwalkshow voor Chanel plots heel wat slanker. Hoewel dit voor meeste mannequins een voordeel is, kreeg zij heel wat commentaar op haar slankere lijn.


Crystal Renn was een van de eerste succesvolle 'dikkere modellen' die op verschillende catwalks van bekende designers mocht flaneren. Ze schreef een autobiografie over de druk in de modewereld om slank te zijn. Het model overwon haar eetstoornissen en sindsdien is ze trots op haar gezonde maat 42, dat meldt styletoday.nl. Renn wil vrouwen helpen te stoppen hun eigen lichaam te haten door het huidige opgedrongen schoonheidsideaal. Daarom reageren nu zoveel mensen verbaasd sinds ze op de catwalk voor Chanel duidelijk slanker leek.


Haar manager reageert nu door te zeggen dat Crystal helemaal niet op dieet is. "Ze schommelde altijd al tussen een maatje 38 en 42 door haar actieve levensstijl. Een recente wandelvakantie van drie weken zorgde ervoor dat ze wat kilo's kwijtspeelde, maar ze valt zeker niet doelbewust af."




01-06-2010 om 20:35 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hydraterende crème beter dan botox tegen rimpels

Hydraterende crème beter dan botox tegen rimpels





Een hydraterende crème is goedkoper en efficiënter om rimpels te bestrijden dan botox, ontdekten huidwetenschappers. Een droge huid ontwikkelt namelijk dubbel zo snel rimpels.


Professor Greg Hillebrand bestudeerde gedurende acht jaar 122 vrouwen met een leeftijd van tien tot 72. "De resultaten suggereren dat de kwaliteit van de buitenste laag van de huid de snelheid kan beïnvloeden waarmee uitdrukkingslijntjes veranderen in permanente rimpels. Dit is de eerste lange termijn studie die de snelheid van de ontwikkeling van rimpels meet. Daaruit blijkt dat vrouwen met een gehydrateerde huid aanzienlijk trager rimpels ontwikkelen dan degenen met een droge huid. De gemiddelde 28-jarige vrouw die haar gezicht niet verzorgt met vochtinbrengende crèmes heeft 52 procent meer zichtbare rimpels tegen haar 36ste. Als ze haar huid wel goed verzorgt met vochtinbrengende crèmes heeft ze slechts 22 procent meer rimpels tegen die leeftijd.


"Vrouwen, maar ook mannen, kunnen dramatisch het begin van de ontwikkeling van rimpels vertragen door hun huid dagelijks te beschermen met een goede hydraterende crème en zonnemelk vanaf jonge leeftijd. Je kunt nooit te vroeg je beginnen huid te verzorgen en jezelf tegen rimpels beschermen", aldus de onderzoekers. (br.Nina)



01-06-2010 om 12:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
31-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen besteden meer tijd aan uiterlijk op maandag

Vrouwen besteden meer tijd aan uiterlijk op maandag



Maandag vraagt het meeste tijd om netjes op kantoor te verschijnen. Die dag spenderen vrouwen 76 minuten aan hun uiterlijk. In het begin van de week willen dames er duidelijk mooier uitzien want op vrijdag wordt slechts 19 minuten voor de spiegel gestaan.


Naarmate de week vordert, daalt het aantal uren dat we aan het uiterlijk besteden. Maandag  verdient het meeste werk, na de 40 minuten op dinsdag daalt de 'beautytijd' verder tot slechts 19 minuten op vrijdag.


Vooral het haar slorpt alle tijd op. Make-up aanbrengen vraagt gemiddeld 18 minuten, 16 minuten lang worden verschillende outfits gewikt en gewogen. De overige tijd staan dames onder de douche.


De Britse rondvraag van de winkelketen Debenhams toont voorts aan dat mannen minder inspanningen verrichten om perfect op kantoor te verschijnen. OP maandag wordt 28 minuten uitgetrokken, op dinsdag daalt de tijd tot 14 minuten, de rest van de week spenderen mannen slechts 11 minuten aan hun verzorgingsrituelen.



31-05-2010 om 21:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen en handtassen in vissenleer

Schoenen en handtassen in vissenleer





Al eens gedacht aan een handtas van roggeleer of schoenen gemaakt van zalm? Het klinkt op het eerste zicht misschien raar maar het gebruik van vissenleer in de modewereld is aan een flinke opmars bezig. Het materiaal is immers sterker en duurzamer dan gewoon leer. En geef toe, pumps gemaakt van geschubde huid zijn toch gewoon erg hip!


De afgelopen jaren begonnen exclusieve modemerken vissenleer af en toe te gebruiken in hun collecties. Modeontwerper John Galliano is er dol op en maakte voor Dior roze zalmleren pumps en een vissenleren avondtasje. Voor zijn eigen label verwerkte hij galuchat, de Franse benaming voor vissenleer, zelfs in een bikini. Ook Givenchy en Bottega Veneta maakten tassen met vissenleer. Nu zijn onder meer Nike en Puma op de kar gesprongen met sneakers gemaakt uit de schubbige huid. Ook Prada en Dior hebben hippe pumps uit vissenleer in hun gamma opgenomen.




Rode enkellaarsjes
van victoriabaars
Rode enkellaarsjes van victoriabaars



Het materiaal lijkt een beetje op reptielenleer maar is veel zachter en fijner. Het is een bijproduct van de visvangst, wat op zich ook goed is voor het milieu. Al blijven schoenen uit zalm, baars of bijvoorbeeld zeewolf natuurlijk exclusief. Het looien van de huiden is een intensief proces dat veel handwerk vraagt. Dat is ook te merken aan het prijskaartje. Reken toch op 400 euro voor een paar trendy enkellaarsjes.



Een hippe tas gemaakt
van zalmleer
Een hippe tas gemaakt van zalmleer




30-05-2010 om 15:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekende jurk van Marilyn Monroe wordt geveild

Bekende jurk van Marilyn Monroe wordt geveild


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/05/28/1041250/bekende-jurk-van-marilyn-monroe-wordt-geveild_1_515x0.jpg


De bekende roze, strapless jurk van Marilyn Monroe gaat in juni onder de hamer. Veilinghuis Profiles in History verwacht dat het kledingstuk 250.000 dollar zal opbrengen.

Monroe droeg de jurk tijdens de beroemde dansscène in de film 'Gentlemen prefer blondes' (1953) waarin ze het nummer 'Diamonds are a girl's best friend' zong.

Op de veiling, die tussen 10 en 12 juni plaatsvindt, zullen ook stukken uit 'The Wizard of Oz' onder de hamer gaan. Ook kan er geboden worden op een kledingsverzameling van Elvis Presley en op poppen uit Tim Burtons 'A nightmare before Christmas' en 'Star Wars'.

Ook de 'Scissorhand' die Johnny Depp droeg in 'Edward Scissorhands' kan gekocht worden.(br.she)



29-05-2010 om 22:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen dragen hoge hakken in crisistijden

"Vrouwen dragen hoge hakken in crisistijden"



Je kon er moeilijk naast kijken: de laatste jaren was er één opvallende trend in de schoenenmode en dat is de steeds hoger wordende hak. Miljoenen vrouwen wereldwijd wrongen hun voeten in torenhoge schoenen, met knobbels, blaren en pijnlijke voeten tot gevolg. Toch zijn en blijven vrouwen dol op deze schoenen.



"Waarom?", vragen vele mannen zich af. Schrijfster Elizabeth Semmelhack weet het antwoord. "Hoe hoger de schoenhak, hoe zwaarder de economische recessie", aldus Semmelhack in haar boek 'Heights of fashion: a history of the elevated shoe'.


Eerdere hypes

"Zowel tijdens de Grote Depressie van de jaren '30, de oliecrisis in de jaren '70 en bij het barsten van de internetluchtbel werden de hakken hoger", analyseerde ze. Een verklaring voor het verband heeft Semmelhack niet meteen. "Het is misschien een vorm van escapisme?" Dat tegelijk met de hoge hakken ook de platte sandalen en ballerina's een hit zijn, vermeldt ze niet.






Lang en slank
Een andere theorie voor de hakkenhysterie is dat vrouwen er langer en slanker voor lijken. Helaas zorgt het ook vaak voor verzwikte enkels, hamertenen, gezwollen knobbels en voeten en algemene voetpijn.

"De hoge hakken zijn een deel van de reden waarom wij werk hebben", aldus podoloog Martin Alongi. "Als vrouwen het enkel doen als ze jong zijn, en de rest van hun tijd hun voeten verzorgen, zullen ze er wel geen blijvende schade van ondervinden."

Mode is evenwicht
Moderedacteur Hal Rubenstein van InStyle Magazine nuanceert de hype van de hoge hakken. "Het is allang niet meer zo dat mensen je uitlachen als je de trend niet volgt. Mode nu gaat over evenwicht, en keuzes. Je kan niet zeggen dat dat type hak uit of in is, want dan koppel je de schoenen los van de rest van de outfit. Dat kan nu niet meer, schoenen zijn onlosmakelijk verbonden met een type look."

Tip
Rubenstein heeft nog een geweldige tip. "Voel je je sexy en comfortabel met hakken, draag ze dan. Doet het pijn en wens je dat de dag voorbij is omdat je voeten zoveel pijn doen, draag ze dan niet. Waarom zou je schoenen dragen die je martelen?"



28-05-2010 om 23:53 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
27-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Paul Gaultier verlaat artistieke directie Hermès

Jean-Paul Gaultier verlaat artistieke directie Hermès



Couturier Jean-Paul Gaultier stapt uit de artistieke directie van de vrouwelijke prêt-à-porterafdeling van de groep Hermès na zeven jaar samenwerking.

Gaultier wil zich toeleggen op zijn eigen projecten, staat te lezen in een persbericht van de groep vandaag.
 
Lente/zomer 2011
Vanaf de herfst en winter van 2011 wordt Gaultier vervangen door Christophe Lemaire. De laatste collectie die Gaultier ontwerpt voor Hermès zal die van de lente en zomer van 2011 zijn. Die collectie wordt in oktober 2010 voorgesteld.
 
"Hermès wil Jean-Paul Gaultier danken voor zijn opmerkelijke creatieve bijdrage de voorbije zeven jaar", luidt het in het persbericht van Hermès. De groep Hermès blijft met 45 procent de belangrijkste aandeelhouder van het huis Jean-Paul Gaultier na de couturier. (br.hln)



27-05-2010 om 21:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kylie Minogues geheim om eeuwig jong te blijven

Kylie Minogues geheim om eeuwig jong te blijven





De 42-jarige popster zegt geen botox te gebruiken, het enige geheim van haar jeugdige uiterlijk is een crème van ongeveer 5 euro, aldus de zangeres zelf. Experts zeggen echter dat de sporen van cosmetische ingrepen duidelijk merkbaar zijn bij de ster.


Sinds Kylie Minogue toegaf dat ze Pond's Cold Cream gebruikt, steeg de verkoop ervan met 120 procent.  Vroeger gebruikte de celeb naar eigen zeggen wel botox, maar dat heeft ze nu voorgoed afgezworen voor de goedkope crème die al meer dan 100 jaar verkocht wordt. Ook zou ze nog nooit naar de plastische chirurg zijn geweest. "Mensen willen achter mijn oren naar littekens zoeken, maar ze zullen weinig vinden, ik wil niet onder het mes gaan, je bent jezelf niet meer als je dat doet. Ik heb mijn leeftijd aanvaard, ik ben gezond, ben verliefd en gelukkig. Ik heb rimpels net als alle vrouwen."


De crème is gebaseerd op een reiniger waarmee Griekse vrouwen al 2000 jaar geleden hun gezicht wasten, het is een emulsie van water en bepaalde vetten. "Dit heeft echt mijn huid veranderd, mijn moeder gebruikt het ook en het werkt echt."  Sinds de uitspraken van Kylie loopt het storm voor de Pond's Cold Cream. "Het is echt gek, winkels plaatsen massaal meer bestellingen en we hebben de productie aanzienlijk verhoogd", aldus een woordvoerder van de fabrikant.



26-05-2010 om 20:25 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topmodel Irina Lazareaunu lanceert eigen collectie

Topmodel Irina Lazareaunu lanceert eigen collectie


http://img27.imageshack.us/img27/6241/irinalazareaunu.jpg


Het topmodel Irina Lazareaunu scheert hoge toppen in het modelandschap. Na een succesvol optreden voor Chanel en Balenciaga gaat het model nu een geheel eigen lijn ontwerpen.

Rini By Irina werd de kledingcollectie van Lazareaunu gedoopt. De hebbedingen zouden gebaseerd zijn op de eigen kleerkast van het topmodel, wat zoveel betekent als een overaanbod aan vintage stukken.

Lazareaunu mocht eerder reeds optreden tijdens de show van de Chanel Cruise-collectie en wordt door Balenciaga-ontwerper Nicolas Ghesquière omschreven als zijn grootste muze.



26-05-2010 om 17:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een parfum uitkiezen dat bij je past


Een parfum uitkiezen dat bij je past


De afbeelding “http://img47.imageshack.us/img47/2023/parfumyw0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Misschien heb je dit al eens meegemaakt: je vriendin heeft een nieuw parfum gekregen en je vindt het heerlijk ruiken. Daarop trek je naar de parfumerie voor je eigen flacon van het geurtje. Wat blijkt echter na thuiskomst? Eigenlijk vind je het parfum niet meer zo goed geuren...

 

Geen nood, je bent niet wispelturig en met je reukorgaan is er niets mis! Wel reageert jouw huid anders op het parfum; noem het gerust chemie. Geuren passen zich namelijk aan aan de persoon die ze draagt. Wat speelt daarbij een rol? Je huidtype, je transpiratiegedrag en je voedingspatroon.

 

Omgeving verandert geuren

Zelfs als je rekening houdt met het hoogst persoonlijke karakter van een geur, toch betekent dat niet dat een parfum altijd hetzelfde ruikt bij een en dezelfde persoon. Ook de omgeving beïnvloedt of vervuilt de geur. Omgevingsgeuren, de temperatuur, de luchtvochtigheid, het al dan niet gebruik van air conditioning... spelen een rol. Dit verklaart waarom een bepaalde geur thuis anders ruikt dan in de parfumerie of de winkel waar je het parfum gekocht hebt.

 

Verschillende geurstadia

Omdat het even duurt eer je de geurkern van een parfum kan opvangen, wacht je best een tiental minuten voor je beslist of je al dan niet van de geur houdt.

 

Wist je dat geuren opgebouwd zijn uit drie delen? Men spreekt van een top, een hart en een basis. Deze geurnoten verwijzen naar één bepaalde geur of een karakteriserende kenmerk van de geur van één grondstof. 

    *
      De eerste minuten ruik je de alcohol die snel verdampt.
    *
      Als de alcohol vervlogen is, ruik je de topnoot van het parfum: een frisse, sterke geur die erg vluchtig is.
    *
      Na een tiental minuten tot een uur bereikt de geur de middennoot of het hart van het parfum: de eigenlijke geur die drie à vier uur blijft hangen.
    *
      Ten slotte blijft de basisnoot over. Dit is de vaak sensuele en zoete geur die in je kledij kruipt en die het parfum diepte en karakter geeft.

Verschillende geurfamilies

Als je enkele favoriete parfums hebt, kan je een nieuwe geur zoeken in dezelfde geurfamilie. Dat zijn grote geurakkoorden die de ziel, de structuur en de architectuur van parfums bepalen.

 

Men deelt parfums in in zeven geurfamilies:

    *
      Bloemig - een of meerdere bloemengeuren zoals roos, meibloem
    *
      Kruidig - kruidige aroma’s zoals majoraan, kruidnagel en peper
    *
      Fruitig - frisse citrusgeuren zoals pompelmoes, sinaasappel en citroen
    *
      Oriëntaals - zware, pittige geuren die kruidig en/of bloemig zijn en lang blijven hangen zoals kaneel, vanille en amber
    *
      Houtig - bosachtige geuren zoals patchouli, ceder en sandelhout
    *
      Groen - frisse natuurgeuren zoals gras, bladeren en kardemom
    *
      Chypre - frisse geurencombinaties zoals bergamot als kopnoot, aangevuld met bloemige geuren met een vleugje eikenmos en/of patchouli

Op basis van je karakter en persoonlijkheid zal je geneigd zijn om een bepaalde categorie te kiezen. Ook het klimaat bepaalt je voorkeur voor een bepaalde geurfamilie. In het algemeen kiest men voor bloemige parfums in de lente en voor fruitige in de zomer.

 

Do’s en don’t’s bij het testen van parfum

Ten slotte sommen we enkele tips op waarmee je best rekening houdt bij de keuze van een parfum:

    *
      Ruik niet aan een open flacon, want dan ruik je enkel de alcohol en de topnoot van het parfum.
    *
      De beste manier om een geur uit te testen is deze aanbrengen op je huid.
    *
      Als je dat niet wil, kan je een papieren teststrip of een stukje stof gebruiken, maar de geur komt pas ten volle tot uiting op je eigen huid.
    *
      Wrijf niet over het parfum want dan beschadig je de geurmoleculen en wijzig je de geurnoten.
    *
      De beste plek om parfum te testen is de binnenkant van je pols of de rugzijde van je hand.
    *
      Op het einde van de dag is je reukvermogen op zijn best. Ga dus tegen sluitingstijd naar de winkel.
    *
      Draag geen parfum als je voor jezelf een nieuw parfum wil aanschaffen.
    *
      De neuzen van de parfumindustrie kunnen geur na geur perfect analyseren. Wij kunnen echter niet zo’n groot aantal geuren aan; we kunnen de aroma’s dan niet meer onderscheiden van elkaar. Test daarom nooit meer dan vier geuren. Als je de geuren wil neutraliseren, kan je aan koffiebonen ruiken of frisse lucht inademen.
    *
      Een parfum uitkiezen voor iemand is heel erg persoonlijk. Laat de persoon in kwestie dus zelf kiezen.


26-05-2010 om 17:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modetips voor de dikkere dame

Modetips voor de dikkere dame





Een strak figuurtje dat zich in elke jurk kan hijsen, is niet elke vrouw gegeven. Heel wat vrouwen lopen rond met een duidelijke buik, dikkere armen en gezette benen. En toch hoeft dat niet lelijk te zijn, met de juiste kleuren en modetips ziet ook de volslanke vrouw er prachtig uit.

1.    Draag donkergetinte kleuren, al hoeft dat niet zwart te zijn. De kleur die het best bij je past, is degene die je gelaatskleuren weet te complimenteren. Ga op zoek naar de tinten die je gelaat opfrissen, dat trekt de aandacht weg van de vetrolletjes.

2.    Meisjes met een zwaar bovenlichaam, dragen beter geen horizontale patronen. Vertikale patronen werken beter, het patroon vervaagt bredere delen waardoor je smaller oogt.

3.    Heb je een korte, dikke nek, draag dan een V-hals. Deze maakt je hals slanker. Om een lange nek te creëren, kan je ook lange oorringen aan. Het verlengt de neklijn.

4.    Draag geen mouwloze topjes. Jurkjes met een mouw staan mooier, een shirt met opgerolde mouwen staat beeldig. 

5.    Een rechte spijkerbroek is niet ideaal, een loszittende katoenen broek kan wel, deze verdoezelen je vet beter. Potloodrokken draag je niet, plooirokken kunnen echter wel. Ze camoufleren je stevige benen.

6.    Dat hakken niet mogen voor dikkere vrouwen, is een fabeltje. Zelfs puntige stiletto's kunnen, schoenen met hakken maken je langer en smaller. Tracht wel riempjes of enkelschoenen te vermijden.

7.    Kleur je haar in een lichte tint en laat het loshangen. Draag geen middenscheiding, ook haarbanden of pony's laat je maar beter achterwege.

8.    Zoek naar de juiste accessoires bij je jurk. Armbanden bijvoorbeeld verdoezelen de brede pols en zijn bovendien helemaal in de mode.



24-05-2010 om 00:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!