dit is de fameuze en mysterieuzeneuze GroB blog

Foto

aantal kliks op deze blog



Inhoud blog
  • toedeloe
  • Carlos en Discus
  • ga nog eens testen op doenbaarheid
  • proberen
  • eens proberen
  • test
  • KOKENETEN: lusten hottentotten matelote?
  • We raken niet verhit in Valladolid (2)
  • Valladolid, toch via de juiste afrit (1)
  • KOKENETEN: naar de Ardèche
  • Donibane Lohizune??
  • We rijden knus naar Saint-Jean-de-Luz
  • KOKENETEN uit Mexico, met bonen en zo
  • Honderden hazen en één schildpad in Niort (deel 2)
  • Vuurspektakel in Niort, met Carabosse (deel 1)
  • KOKENETEN: de lekkerste kip in bier vind je HIER!
  • Beaufort04 met het trammetje van plezier
  • Beaufort 04, per tram van ginder tot hier
  • Tussen De Hoogmolen en het Boenderbos
  • KOKENETEN: vis met groenten, in de oven
  • Tussen het groene mos van het Boenderbos...
  • Aan de (water)bak in Cotignac
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1
  • KOKENETEN: 2X lekkers voor de prijs van 1 (deel 2)
  • Stappen door Gent, rond de Vleestent
  • Senioren heerlijk verwend in Gent
  • No more stress in Cadaqués
  • problemen met uploaden
  • Zonder geharrewar naar Alfafar
  • KOKENETEN: over konijnen en hazen

    de daders:            Greta en boB = grob


    Foto

    Organisation de loisir agréable et blabla amical


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Feria Internacional de Pueblos 2009 Fuengirola ossenkar uit Costa Rica


    Foto

    zeer interessante links vind je hieronder
  • dit zijn alle foto's en photoshop creaties van Gaviota
  • de beste ontstresser is zuurstof in Zutendaal
  • de vrolijke bloggers: stel je site hier in de kijker en wordt veel vrienden rijker

  • Garfield als kok


    Foto

    kok als Garfield


    Foto

    Gastenboek
  • Op bezoek geweest
  • hoi blogmaatje,
  • Lieve groetjes Nikki
  • verrasend mooi blog !
  • Wandelgroetjes uit Borgloon

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Welkom! Blij je hier te hebben. Kijk maar eens rustig rond.

    fietsen in Zeeland


    Foto

    een potje Olaba petanque


    Foto

    avond in Burgos


    Foto

    koninklijke glasblazerij tegen Segovia


    Foto

    Expo Oostende voor Anker 2009


    Foto

    terug in Vatan


    Foto

    Salers runderen


    Foto

    als smakelijk hapje in Valencia


    Foto

    fontein in Vejer de la Frontera


    Foto

    kathedraal van Cadiz


    Foto

    standbeeld Tio Pepe in Jerez


    Foto

    trol met Greta in Bergen (Noorwegen)  (trol staat bovenaan)


    Foto

    met kaasboerin in Edam


    Foto

    als vrome bedevaarder


    Foto

    met mijn Baskische vriend Joseba aan het Guggenheim in Bilbao

    Foto

    m.a.w. de weblog van Greta en boB

    de bloemige blog die de avonturen van Greta en boB in BEELD brengt in België, Spanje, Frankrijk, enz.
    De foto´s zijn meestal van Greta en de tekst van boB.
    Ook eigen (makkelijk na te maken) ervaringen in het cuisineren worden neergezet,
    ter streling van het virtuele gehemelte van de kijker/lezer of amateurkok.

    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: tweemaal lekker

     

    Deze week zijn kalfslapjes met salie aan de beurt.

    Tot mijn schaamte moet ik toegeven dat ik tot voor kort

    salie te weinig kende, behalve gedroogd, maar dan is de geur

    grotendeels verdwenen.

    Ik heb ontdekt dat het een van de heerlijkste geuren heeft van alle verse

    kruiden, en het doet het uitstekend met de neutrale smaak van kalfsvlees.

    Hier heb je het: smakkie smakkie.

     

    KALFSLAPJES MET SALIE

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    4 dunne kalfslapjes

    bedek de kalfslappen met de ham

    4 sneetjes rauwe ham: Serrano, Ganda, enz

    voeg ook de salieblaadjes toe

    5 cl witte wijn

    rol op en pin vast met prikkers

    8 verse salieblaadjes

    bak het vlees in olie aan alle kanten goudbruin

    olijfolie

    schik het kalf op een voorverwarmde schaal

    zout en peper

    bak de champignons op hoog vuur en verminder

    aardappelen

    blus de pan met de wijn, laat inkoken tot de helft

    boschampignons

    voeg het kookvocht van de champignons toe

     

    indien nodig: dik de saus wat aan met Roux Express

     

    giet de saus over het vlees

     

    dien op met de champignons en piepers

     

    Deze keer is er geen fotootje voorhanden.

    Greta had haar apparaatje laten liggen in de wagen, die langs de straat

    geparkeerd stond.

    Ter compensatie geef ik nog een tweede gerechtje, dat ik ooit

    maakte in Spanje.

    Het komt uit Jamaica, maar bevat geen speciale ingrediënten,

    behalve misschien bataten, met een “b” vooraan, die je kan vinden

    in elke “serieuze supermarkt.

    Ze worden behandeld als piepers, maar ze zijn zoet.

    Dit gerechtje wordt koud verorberd, en kan uitstekend dienen als lunch.

     

    Daar gaan we dan:

     

    CREOOLSE SALADE MET BATATEN

     

    Ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 zoete aardappelen of bataten

    Bataten vooraf schillen

    Kleine stengel selder

    Kook de bataten 10’ tot ze beetgaar zijn

    1 tomaat

    Snij ze in plakjes

    1dl room

    Snij selder en ananas in blokjes

    1 limoen

    Snij de tomaat eveneens in blokjes

    1 jong uitje

    Meng de room met de curry en limoensap

    Kerriepoeder

    Doe er het fijn gesneden uitje bij

    1 schijf ananas

    Meng de saus met de andere ingredienten

    Vers gemalen peper

    Werk af met vers gemalen peper en dien koel op

    Harde kaas

    Schraap eventueel de harde kaas voor garnering

    Rucolasla

    Voeg eventueel rucolasla en appel toe

    1 appel eventueel

     

               

    25-08-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    18-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN ST-MARTIN-DE-LA-CLUZE NAAR MELOISEY EN VERDER

     

    We verlaten de hoge bergen en bollen richting Bourgondië, door iedereen wel bekend…

    voor zijn hertogen natuurlijk.

    Vanaf Lyon volgen we de klassieke Route du Soleil, maar wel in de "foute" richting.

    Onze bestemming is het piepklein dorpje Meloisey, naast het even piepe Pommard. 

    Onze GPS stuurt ons toch liever naar een volledig ander dorp.

    Hoe dat komt? De namen van de Franse dorpjes bevatten soms

    meer letters dan inwoners. Daarom maakte ik er een goede gewoonte van

    om het postnummer in te drukken in de GPS. (zo kan ik eelt op mijn vinger vermijden).

    Je kent dat wel: 5 cijfers, waarvan de eerste 2 het nummer

    van het departement is, en dan nog 3 cijfers met het nummer van de lokaliteit.

    Dan wordt de gewenste straatnaam ingevuld…

    Maar wat zien we nu? In Bourgondië bijvoorbeeld zijn zoveel piepkleine dorpjes

    dat 000 tot 999 niet volstaat.

    Gevolg: een aantal gemeenten hebben hetzelfde postnummer.  

    En als je nu toevallig naar een straat wil, die in de 2 dorpjes bestaat,

    bijvoorbeeld Rue de La Poste of Place de la République,

    dan heb je 50% kans dat je het zuur krijgt.

    Gevolg: als de GPS zegt: “je bent aangekomen”, zitten we 15 km verder.


     

    Als onze € valt, en de bestemming vernieuwd is, krijgen we de kans

    om lustig en rustig tussen de onmetelijke wijngaarden te toeren.

    Wat ons vooral opvalt, is de geschiktheid van het terrein om daar te fietsen,

    wat dan ook heel gretig gedaan wordt door de Fransen en anderen.

    We zien in verhouding 10 fietsen tegen 1 wagen.

    Uiteindelijk bereiken we dan toch onze bestemming en gaan onmiddellijk

    een stapje in de Bourgondische wereld zetten.

    Hoewel het dorpje heel klein is, zijn er toch aardige dingen te zien,

    zoals dit Greetje bijvoorbeeld, volledig geassorteerd met de omgeving.


     

     

    We gaan een heuvel op, en wat zien we? Weer tientallen paragliders.

    Zijn dat nu dezelfde van vanmorgen? Misschien worden we bespied !


     

    Boven heb je een heerlijk zicht over de ganse streek met zijn wijnheuvels.


     

    Back in town en in onze verblijfplaats, worden we ontvangen

    door de Hertog himself en zijn Hertoginnelijke gemalin

    Regina van Bourgondië in hun beste adellijk pak.

    Wat een eer voor ons!


     

    Gezien er hier geen warm diner wordt geserveerd,

    heeft de Hertogin een koud (Bourgondisch!) schoteltje geprepareerd.


     

    Als je de blik van Bob bekijkt, dan zie je hem denken: alweer 2 broden,

    worsten, hammen, paté, kazen, salades, 3 flessen wijn…

    Gelukkig dat Greta dadelijk invalt: “en vanaf morgen gaan we regimen!”.


     

    Het bed is OK voor onze vermoeide lijven, maar het meubilair is geen topper.

    Deze BB "Mariecalou" komt niet voor in onze Top 10.

     

    En dan nu morgenvroeg vrolijk naar België… 


    18-08-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: VIS MET EXOTISCH FRUIT

     

    Af en toe is er bij mij een vernieuwde (en telkens teleurstellende) kennismaking

    met de weegschaal.

    Daarvoor is het gepast een (symbolische?) poging te doen om even

    over te schakelen naar een gerecht van de Weight Watchers strekking.

    Heel lekker vind ik dat dan niet, maar het is wel gezond, zegt men.

     

    Deze week is het weer zover. “Exotische vis met fruit” is heel eenvoudig

    te maken. Deze titel uit het WW Kookboek is niet goed gekozen,

    want eigenlijk is het “Vis met exotisch fruit”, vooral omdat ik achteraf

    bij de ingrediënten de appel vervangen heb door ananas.

     

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    300g zeeduivel (of kabeljauw…)

    bestrooi de vis met peper en zout en bestrijk met de pickles

    1 banaan

    schil het fruit en snijd het in schijven

    1 kiwi

    leg de vis in een ovenschaal en

    2 schijven ongezoete ananas

    doe er het fruit en rozijnen op, besprenkel met citroensap

    20 g rozijnen

    dek af met aluminiumfolie, zet 20´ in de oven op 180°

    4 el Belgian pickles

    dien op met rijst en sla of groenten

    1 citroen

    schik het fruit op de vis 

     peterselie voor garnering

     

    1 pakje rijst Uncle Ben lange korrel

    P.S kook de rijst in water, waar je citroensap aan toevoegt

     

     

     



     

    De appel die ik gebruikte is (en blijft) harder dan het andere fruit.

    Te vervangen door ananas. Neem een witte harde vis voor dit gerecht.

    De rijst koken in citroenwater geeft een meerwaarde aan de smaak.


    14-08-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    11-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THE MORNING AFTER TRIP

     

    Nachtrust in een kasteel, en dan ´s morgens ontwaken met de zon

    op de achtergrond,

    even een blik werpen uit het ronde raam van de bibliotheek.

    …en dan een lekker ontbijt in de ridderzaal. Meer moet dat niet zijn.

     

    Met heel veel spijt laten we Château Paquier voorlopig in

     

    de sepia sudderen, maar we komen nogmaals terug. Dat staat vast.


    De kasteelheer heeft voor ons een autocircuit uitgezocht,

    dat we nog vóór Grenoble zullen volgen bij onze tocht naar

    het noorden, doorheen de berglandschappen van de Vercors.

    Tijd hebben we genoeg, want pas tegen de avond worden we verwacht

    in de Bourgognestreek.

    Na een tijdje rond kijken vanuit de auto, gaan we wat stappen,

    vertrekkend uit het dorpje Gresse.

    Vanwaar de naam Vercors?  Zie je die figuur, boven Bob?

    Hoe spreek je groen uit in het Frans? "Ver"!  En wat is lijf? "Corps".

    De streek werd genoemd naar deze soepsoldaat!


    Het is piepklein en geen kat te zien, toerisme is hier nog niet uitgevonden.

    We nestelen ons even op het terras van het plaatselijke hotelletje,

    maar omdat niemand zin heeft om ons een (vol) glas te brengen,

    houden we hier alleen maar een sanitaire stop en krassen we maar op.

    Er is een wandeling voorhanden, dus gaan we de berg op

    tussen de bloempjes en de bijtjes.


     

    Het landschap is schitterend, en het verbaast ons intussen

    dat we nu in zo´n korte tijd al zover van de zee zijn.

     


     

    De natuur baadt hier in stilte: geen toeristen, alleen het blauw van de lucht

    en het groen van de bomen die deze tijd van het jaar er heerlijk fris bijstaan.

    Een laag sneeuw aan onze voeten.

     


     

    Het is hier een paradijs voor parapenters. Werkelijk met tientallen zweven ze

    hoog boven ons. Verrassend dat er geen botsingen of ongevallen gebeuren.

    Op een stukje lichthellend weiland bereiden er zich nog een aantal voor

    om in het ravijn te duiken.


     

    Af en toe is er eentje die het lastig heeft om zijn zeil in bedwang te houden

    tegen de wind.

     


     

    Terug beneden in het dorp wil Greetje wel eens weten of het water

    hier wel nat genoeg is.

     


     

    Anderen verbroederen dan weer met de plaatselijke bevolking.

    Het blijken SMURFEN te zijn! Links zie je een stomme verdwaalde toerist,

    in het midden heb je boomsmurf en rechts kookpotsmurf.  


    11-08-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (1)

    07-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: pittige Cordon Bleu

     

    Er zijn weinige culinaire bereidingen die zo triestig overkomen als de klassieke

     Cordon Bleu: een smakeloze en droge hap en nog behoorlijk wat moeite

    om het ineen te knutselen ook.

    Maar: er zijn (eenvoudige) manieren om dat te verhelpen.

    Niet dat ik dat allemaal weet, want ik ben geen kok.

    Waar ik wel tamelijk goed in ben is het opzoeken van de betere

    mogelijkheden, en ziehier wat ik gevonden (en bereid) heb.

     

    In de meeste kookboeken vertrekt men van dikke kalfslappen,

    waar men een inkeping in maakt tot bijna aan de andere kant.

    Dan moet men die vullen met kaas en ham en met een schoentrekker

    er in persen. Niets daarvan: laat de slager voor twee personen

    twee lange dunne lappen snijden, dwars erdoor.

     

    Snij dan thuis zelf de lappen op lengte, leg de ham en de kaas

    gewoon op één lap, de tweede lap erop en steek vast aan twee

    tegenoverliggende zijden met een prikker.

    Maar dat is natuurlijk niet alles: vervang de gewone suffe gekookte ham

    door rauwe (gedroogde dus) ham: Serrano, Ganda, Parma, Bayonne enz.

    Laat de gewone kaas liggen waar hij ligt en neem in de plaats daarvan

    een blauwschimmelkaas. 

    Die wordt uitsluitend verkocht in blokken en hompen, dus snijd

    voorzichtig je eigen sneetje, ter grootte van het kalfslapje.

     

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    4 kleine dunne kalfsschnitzels

    schnitzels zachtjes platkloppen

    peper en zout

    van binnen en van buiten met peper en zout inwrijven

    2 sneden blauwe schimmelkaas

    op elke kalfslap een snee kaas en ham leggen

    2 sneden rauwe gedroogde ham

    aan twee zijkanten vaststeken met houten prikkertjes

    beetje bloem

    het ei breken en licht door elkaar klutsen in een plat schaaltje

    1 ei

    de cordon bleus door het ei wentelen en dan door de bloem

    bakvet: olie en/of boter

    laat het bakvet heet worden en bak de cordons aan 1 kant in 5´

    scheutje witte wijn

    bak ze vervolgens goudbruin in 5 à 7´ aan de andere kant

    1 el aalbessengelei

    breng de braadjus aan de kook en deglaceer met de witte wijn

    peterselie

    doe de aalbessengelei er bij en meng de saus met een garde

     

    giet de saus over de schnitzels of in een sauspan

     

    garneren met peterselie

     

    En nu: het is de enigszins zoete saus die ervoor zorgt dat het gerecht

    een harmonieus geheel wordt, in combinatie met het zoute van de blauwe kaas. 

    Om duimen en vingers af te likken.  Vóór het likken eerst handjes wassen natuurlijk.

    Hier en nu is het ogenblik gekomen om de saus te deglaceren:


     

     

    Als groentesupplement heb ik iets fantastisch, maar zeer eenvoudig

    gevonden: wortelen met ajuinen.

    Respecteer de verhoudingen (hier voor vier personen, dus wat reserve

    voor een andere keer) en je zult zien dat door de kleine hoeveelheid

    suiker de groenten perfect in smaak harmoniëren met het zoet-zoute

    van het vleesgerecht.

    In het kookboek waar ik dit gevonden heb, staat dit gerecht vermeld als:

    "Zilver en Goud". Je moet er maar opkomen.

     

    Hierbij dit groentegerechtje:

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    500 g wortels

    wortelen en uien schillen

    300 g uien

    in schijven of plakjes snijden

    boter en/of olijfolie

    vetstof in de pot doen

    peper

    de groenten daarin al roerend 5´ laten smoren

    tijm

    1/8 l heet water, boeljonblokje, kruiden en suiker toevoegen

    suiker

    aan de kook brengen, pan afsluiten en op klein pitje laten gaar koken

    peterselie

    naar gelang van de stevigheid van wortels en uien is dit 10 à 15´

    boeljonblokje

    groenten op smaak brengen en met gehakte peterselie bestrooien

     Doe er een gekookt aardappeltje bij, of puree.

    En ziehier het resultaat. Lekker mals en sappig zeg!

    Smakelijk.


     

    En dan nog dit: In België kan je (bijna) nooit de zon zien zakken in de zee.

    Altijd gaat ze onder in een wolkenband, wat een triestig horizonzicht oplevert.

    Welnu, één van de uiterst zeldzame keren dat het toch gebeurde in 2008 was Greta

     er als een kippetje bij om het fotografisch vast te leggen. 

    Hier zie je de zon nog boven de "eeuwige" wolkenband. 


     

    En hier gaat ze de zee in.  Bekijk dit goed, want dit is een zeldzame foto voor België.   

    Het lijkt wel of de zon de wolkenband tegenhoudt.

    Net Spanje.


    07-08-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    01-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN AUPS NAAR ST-MARTIN-DE-LA-CLUZE

     

    Eindelijk nog eens terug naar onze lievelings B&B, onze numero uno.

    we vertrekken vanuit de Clos du verdon (de straat waar

    de schoonzus van Greta woont) naar het noorden, richting Grenoble.


    In het Chateau Paquier waren we (gelukkig) al eens geweest,

    en de kleinste kans die we krijgen willen we daar terug!  

    De kasteelheer gaat de natuur te lijf met het rode monster

    op het moment dat we aankomen.


    Greta laat zich in onze kamer al direct in een zetel vallen

    en geniet van een lekker kopje koffie dat ons stond op te wachten.

    We konden om te slapen nog kiezen tussen de kapel (oorspronkelijk!)

    en de bibliotheek. Leergierig als Greta is, kozen we voor de laatste optie.

    De bedden zijn allemaal twee meter breed, dus dat maakt geen verschil.   



    de ingang tot het kasteel is via de ronde toren.

    Je komt dan aan een wenteltrap, langswaar de vijf kamers gelegen zijn. 


    een wandelingetje door de tuin om even de benen te strekken 


    en altijd maar werken. Er komt geen eind aan.

    Vanavond staan er asperges op het menu, en iemand moet ze toch uitsteken... 


    terwijl de anderen... 


    er is ook nog een gîte bijgekomen sinds ons laatste bezoek,

    maar het ziet er nogal rustig uit. 


    de kasteelvrouw (echt waar!) is intussen begonnen met het kuisen

    van de asperges. Zo is mijn werk niet vruchteloos geweest.

    Vorige maal was ze niet aanwezig omdat ze de wekelijkse

    vergadering moest bijwonen van de gemeenteraad op maandag. 


    On the house: de kasteelheer heeft een wijngaard

    op een vroeger eiland tegen Narbonne (La Clape)

    en bereidt op basis daarvan de heerlijkste huisdranken.

    Proeven van alles mag!

    het hoofdgerecht bestaat o.m. uit een lamsrug, die in zijn geheel

    wordt gegrild in de open haard.

    Het spit draait automatisch rond dank zij een middeleeuws

    systeem met een veer ( een beetje zoals een kookwekker).

    Alles authentiek. 


    links zie je de kasteelvrouw happen, mijn lege plaats, Greta en de kasteelheer.

    Aan de rechterkant een Engels koppel en

    bovenaan twee mensen uit Strasbourg.

    Kwaliteit van het eten: fantastisch (en grotendeels uit eigen tuin).

    Tot ziens, meneer en mevrouw Rossi!!

    01-08-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    31-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: VARKENSSAUTEES MET ZURKEL

      De dame achter de toog in "De Fruitboetiek" vroeg direct:
    "Ga je paling in ´t groen maken?" 
    Alsof zurkel enkel daarvoor gebruikt wordt.
    Nee nee, nu we in België zijn, gebruiken we beter ingrediënten 
    die je in het buitenland niet of moeilijk kan vinden.
    Wie zurkel onvoldoende kent: het lijkt het meest op spinazie
    en het reageert hetzelfde in de pan: een paar ogenblikken
    op het vuur en het slinkt tot er bijna niets van overblijft.
    In het gebruikte recept zeggen ze: 200 g zurkel voor 4 personen.
    Ik nam dus 100 g voor 2.

    Veel te weinig: neem gerust 200g voor 2 personen. 

     




     H et ziet er niet zo smakelijk uit als in het kookboek,


    maar lekker is het wel, zeker de saus (vond Greta, en dan is

    het OK voor mij). 




      Ziehier het recept van dit echt Belgisch gerecht:
    (maak het nu, zolang België nog bestaat!)

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    4 dunne varkenslapjes

    snipper de ui en verdeel hem in 2 helften

    1 ui

    maak de zurkel schoon, haal de steeltjes uit het blad

    200g verse zurkel

    snijd de zurkel in fijne reepjes

    80g boter

    indien krieltjes: schil en kook ze gaar, indien wedges: in de oven

    10 cl rund bouillon of fond

    kruid het vlees, strooi er een weinig bloem op, schud bloem er af

    5 cl witte wijn

    indien krieltjes: halveer ze en bak ze in boter

    8 krielaardappeltjes of wedges

    verhit boter en bak de varkenslapjes aan beide kanten

    peper en zout

    stoof nu de helft van de ui in boter tot hij glazig wordt

    2 el bloem

    laat de zurkel hierin even smelten en kruid met peper en zout

     

    leg de zurkel op een bord, met daarrond de aardappelen (wedges)

     

    kleur de rest van de ui in de braadjus, deglaceer met de witte wijn

     

    laat even koken en voeg de bouillon (fond) er aan toe

     

    kruid met peper en zout

     

    nappeer het vlees met de saus en dien op

      Nog een heel simpel ding: ik kreeg de eer van Greta
    om voor belangrijke bezoekers een voorgerechtje te maken.
    Ik had ooit eens bij de Knokse Italiaan "Il Punto" als primero plato
    een halve meloen gekozen, gevuld met oude porto.




     

     Niets is eenvoudiger: per 2 personen neem je een Cavaillon meloentje,
    halveren en de pitten eruit. Het gat vullen met oude aromatische Porto.
    Als je niet wil dat de meloen overkop gaat en al de lekkere Porto
    versmacht in je tafellaken is het aangewezen vooraf de bodem
    van het half meloentje aan de onderkant wat bij te snijden.
     

    31-07-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    26-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN QUILLAN NAAR DE PROVENCE VIA DE VAR

    Het is ook Frankrijk, en zelfs ook in het zuiden,
    en toch doen we er ongeveer 500 km over
    om vanuit Quillan naar Aups te bollen,
    waar de schoonzus van Greta woont.
    Voor degenen die de streek een beetje kennen:
    de Gorges du Verdon eindigen in het Lac de Saint Croix,
    en vandaar is Aups een tiental km naar het zuiden.


    Het eerste en enige waar die dames aan denken is tennis.
    Nu moet je toch eens goed naar onderstaande foto kijken:
    Greta en de schoonzus (zwaagster?) Micky hebben zo veel gemeen
    dat ze spontaan volledig dezelfde positie innemen
    (zelfde profiel, zelfde richting, zelfde handbeweging enz.)
    Het enige verschilletje zit hem in de leeftijd en in de pondjes.



    Ze spelen een dubbeltje dames, ik denk met een engelse en een franse.
    Micky is wel zo oud/jong als de drie anderen samen, maar winnen doet ze.


    En Stan, de man van Micky, ziet dat het goed is en heeft zoals gewoonlijk
    naast de lijnen zijn handen vol met Snuffy, de schoothond.


    Het is daar in Aups zeker niet slecht, vooral niet bij het ontbijt.
    Mediterranee, zo blauw, zo blauw...
    Zo nu... en dan...
    Greta figureert volledig in het zwart, gans onderaan de foto.


    Nu is het mijn beurt om zwart uit de verf te komen.
    De Stan is blijkbaar niet helemaal gerust in mijn gedaanteverwisseling.

    Ja, nog iets over de Stan.Bij onze aankomst had hij een blauw,
    nee zeg maar zwart oog.
    Ik dacht bij mezelf, in zo´n geval:  altijd discreet blijven
    en niet te veel vragen stellen, maar hij kwam er zelf mee af.
    Hij had wat rongereden met de tractor tussen zijn olijfbomen
    en een steen was vanonder het achterwiel recht naar zijn oog gegaan.
    Die nacht heeft hij één oog dicht gedaan.
    Tot ziens, Stan en Micky, tot ziens Aups.


    26-07-2008, 16:52 geschreven door grob  

    Reageer (2)

    23-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: Rundvleescurry uit 2 landen

     

    Ik had een gerecht gevonden in een kookboek van Thailand: rundvleescurry.
    Een hele verzameling ingrediënten zijn daarbij nodig,
    die welig tieren in de Thaise natuur, maar in het Belgisch klimaat
    laten die het wel afweten (en zijn dus niet zo evident te vinden).
    Maar zie, in een gewone supermarkt zoals Delhaize vind je
    al die goodies samengebald in één enkel blik.
    Als je dat blik dan opent, komt daar een aroma uit
    om te beginnen zweven. Heerlijk!
    Dat maakt dat dit smakelijk gerecht eenvoudiger te maken is dan stoofvlees. 
    Iets voor mij dus.
    Greta vond dat er wat meer groenten bij moesten
    en liet wat gesneden wortelschijfjes met ajuin
    stoven in de microgolf. Smaakte er lekker bij.
    De helft werd achteraf ingevrozen.

    ingrediënten voor 4

    bereiding

      700 g mager stoofvlees

    dep het vlees droog, verwijder vet indien nodig

    4 aardappels, vrij vastkokend

    snijd het in stukjes van circa 2 cm

    2 uien

    schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken

    1 verpakking ongezoete kokosmelk (25cl)

    pel de uien en snijd ze eveneens in stukken

    3 el palmsuiker of bruine suiker

    doe kokosmelk en de Masaman curry in een pot

    2 el limoensap

    laat dit mengsel 1´ koken

    4 el geroosterde zoute pinda´s

    voeg het vlees, suiker, limoensap en pinda´s toe

    laurierpoeder

    kruid met laurier en doe er 30 cl water bij

     

    stoof het mengsel circa 50´ boven een laag vuur en

    {3 el masaman kerriepasta, 4 el vissaus (nam pla)}

    zet het deksel op een kier

    (beide te vervangen door 1 blik Masaman Curry)B1]

    voeg dan de uien en piepers toe

    (te vinden bijvoorbeeld bij Delhaize)

    laat nog 20´zachtjes stoven

     

    dien op in diepe borden met de saus

    N.B. kan ook met kipfilet, totaaltijd is dan 50´[

     

     


    [B1]een blik Masaman Curry (Delhaize) bevat:

    kokosmelk (70%), masaman currypasta

    (look, sjalot, garnalenpasta, citroengras, water, chili,

    korianderzaadjes, witte peper, galangawortel, komijn,

    muskaatnoot, kruidnagel, kaneel, foelie), nootmuskaat,

    kardemom, enz. Te veel om allemaal te noemen.

    Vorig jaar maakte ik een eveneens lekker smakende

    Indonesische rundvleescurry.


    Hierbij voeg ik ook dat recept.


    Let wel: de foto´s betreffen de Thaise Curry.

     



     

    ingrediënten voor 4

    bereiding

    1 kg rundvlees om te stoven (schouder)

    snijd het vlees in 2 cm grote blokjes

    6-8 sjalotten

    pel de sjalotten en look en snipper ze

    6 tenen look

    schil de gember en rasp hem fijn

    6 cm verse gemberwortel

    verhit in een braadpan de olie

    Indische kruiden

    bak de sjalot, look en gember goudbruin

    zwarte peper, vers gemalen

    bak dan het vlees hierin in gedeelten gaar op hoog vuur

    6 el olie

    roer alle kruiderijen en suiker erdoor

    2 tl sambal oelek

    laat onder constant roeren het geheel ca 4´ meebakken

    2-3 tl suiker

    blus af met azijn en voeg de kokosmelk al roerende toe

    1 el (sherry)azijn

    breng de saus langzaam aan de kook

    4-5 dl kokosmelk, ongezoet

    laat haar 7-8´ zacht koken tot er olie verschijnt bovenaan

    2 el ketjap, naar wens

    breng op smaak met ketjap indien nodig

    2 lente-uien

    laat op laag vuur (2) afgedekt 1-1,5 uur zacht stoven

    takjes platte peterselie of koriander

    garneer met ringetjes lente-ui en takjes peterselie

     

    serveer warm met gekookte rijst en een lichte salade

     

    bedek met geroosterde uitjes (zie andere gerechten)

     

     

    Op de foto ziet het er nogal vloeibaar uit.
    Ik had er 50cl water bijgedaan, en dat is wat teveel.
    Je hebt genoeg aan 30cl, en dan mag het zelfs nog wat inkoken.


     

    Je kan het indien gewenst eten met een lepel,

    zoals deze meneer hier.


    Het heeft wat weg van waterzooi, maar dan met een

    Thaise smaak (en geur).

     


    23-07-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quillan (2)

     Nu we terug zijn uit Spanje liggen er nog een paar dingetjes

    in de schuif over ons verblijf in Quillan.


    Greta is ter gelegenheid van 20 jaar Espinet gaan wandelen

    met andere "toeristen". 

    Bob is thuisgebleven met een  vervelende rug.

    De dag voordien was er ook een wandeling, in de streek

    van Dorémi.


    Vandaag gaat het naar Fa.


    Volgende keer naar (Costa del) Sol.




     Ik ben er niet bij maar Greta laat het niet aan haar hartje komen.
    Recht naar de bar.




     Bloemen die doen denken aan onze wandelingen in Spanje




    Deze stadsbewoner, dhr. H.W. uit L., ziet voor de eerste keer

    in zijn leven een echte koe.


    Gelukkig kan zijn vrouw hem tot bezinning brengen.




    Hier, in deze bungalow, brengen we elk jaar een tijdje door,

    zowat rond de eerste mei.




    Dit jaar wordt gevierd met een nieuwe koelkast.
    De vorige was nog met een zwengel.




    En van op het terras zien we de vallei (als de bomen

    tijdig gesnoeid worden).




    Niets ontbreekt...maar een Leffe zou welkom zijn.




    Ceci n´est pas une chaise (Magritte)
    Ceci n´est pas une terrasse (Greta)
    Ceci n´est même pas une photo (Bob)




      Altijd maar werken...



    ...en dan...


    16-07-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mirakel!

    Het mirakel heeft niks te zien met Quillan, want daar in de Pyreneeën
    hebben ze er al eentje gehad (Lourdes).
    Het gaat hierover het Marbella Mirakel.
    Toen we de eerste juli het terras van het appartement betraden,
    viel me iets op in de bloemenbakken: een echte tomatenplant,
    met een echte tomaat eraan bengelend.

    Nu moet je weten dat we hier al 2,5 maanden weg zijn,
    dat er niemand is binnen geweest en dat we op de eerste verdieping wonen,
    en dat het terras niet aan een of andere openbare weg
    of een andere bereikbare plaats raakt.

    Is er een tomatenspecialist in de buurt? Ja?
    Laat me weten hoe dit kan via een e-mailtje op deze blog please.
    Dit is een echte foto, echt waar, niet gefotoshopt door Greta!


    Lang geleden ook dat er nog een receptje is gepasseerd.
    Het is eigenlijk te warm om lang in de keuken te blijven.
    Het is nu bijvoorbeeld na 17u en de temperatuur op het terras
    bedraagt 28.8° in de schaduw.

    Dus ook het verwijderen van onkruid in de plantenbakken
    is niet te doen in de vlakke zon. Alleen onze tomaat Jim voelt zich opperbest.
    Hij krijgt nu al een lichtroze blos (de foto hierboven is al enkele dagen oud) .
    Ik heb dus alleen hier het recept(je) van een lekker dingetje, klaar in een wip.

    Om alle misverstanden te vermijden: de kok hier, en in Duinbergen IS GRETA!!
    Ik doe enkel één experimentje per week, op een niveau om net mee te kunnen
    met "Start to Cook" van mijn Guru Piet Guizentruit.

    Aan de andere kant: "Vleesfestijn met tomatendressing" opent perspectieven.
    In elke Spaanse bar, waar er olie, azijn en papieren servietjes op de tafels staan
    (en dat zijn ze allemaal), kan je ontbijten met "Tostada con Tomate".
    Dat is verse tomatenpulp (ja, met de velletjes!), waar je een doorgesneden en geroosterd broodje mee bestrijkt, en begiet met olijfolie en eventueel wat azijn.

    Heerlijk is dat met een kopje koffie!  (de papieren servietjes dienen
    om de gemorste olie en tomaat van je hemd/blouse te vegen).
    Om kort te gaan: ziehier een aangepast huiselijk receptje
    voor deze tomatendressing, die je hieronder ziet in het midden van de tafel.
    Ik wens op te merken dat AL de rest: aardappelsalade, gemengde salade,
    vlees is bereid door GRETA. 
    Het moest ook eens  gezegd worden vindt ze, en gelijk heeft ze.

    De bedoeling was een vlezige BBQ te doen, maar technische problemen hebben dat belet.
    Hier dus het"Vleesfestijn met TOMATENDRESSING".
    P.S. onze Jim werd er niet in verwerkt.

    ingrediënten

    bereiding

    3 rijpe pruimtomaten

    was de tomaten en pureer het vruchtvlees

    3-4 el tomatenketchup

    (10 seconden met handmixer)

    1 el olijfolie

    vermeng dit met de overige ingrediënten

    2 el witte-wijnazijn

    ga er nog enkele seconden door met de handmixer

    1 el citroensap

    TIP

    versgemalen peper

    de dressing is heel geschikt voor salades met paprika

    zout

    maar ook als toastbeleg

    gehakt vers basilicum of –pasta (Spanje)

    (kan men als ontbijt nemen in elke bar in Zuid Spanje)

     

    Vragen over recepten of e-mailen van dergelijke dingen is altijd mogelijk.
    Gebruik de e-mail functie van de blog. Welkom.


    ...en hier zit dan onze echte kok. Het pruillipje is toevallig, want alles is lekker.
    Greta heeft trouwens in de supermarkt de basilicumpasta gevonden.
    Gewoon een tube, zoals tandpasta. We nemen deze, en nog andere,
    zoals look en dille zondag mee naar België. 

    11-07-2008, 17:51 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoor even iets anders

    Even een tussendoortje.


    We verblijven nu al een tiental dagen in Spanje.


    De zomer heeft hier toegeslagen met temperaturen

    om "fffff..." tegen te zeggen.


    De weerberichten uit België zijn blijkbaar anders.

     
    Slecht tot maandag, naar het schijnt.

    We gaan zondag terug, dus dat komt goed uit.

    Je ziet Bob hier met 2 vrienden op het strand.

    Ik lijk veel groter, maar dat klopt niet omdat ik

    crocs aan heb met plateauzolen.

    In de achtergrond ligt Marbella, maar je ziet

    er niet veel van door de hitte en het vocht.


    Ik ben de enige op het strand met een t-shirt aan.

    Op de oorzaak kom ik ook nog terug.






    Het strand ziet er (in de zomer) wel helemaal anders uit

    dan aan de Belgische kust.




    Het is meer een georganiseerde chaos.
    Toch beter dan met de betonnen kazernes van België.




    Vlak bij onze woonplaats staan er nu dingen

    die in de winter volledig verdwijnen.




    Er komt een lopende winkel voorbij: zonnebrillen,

    sacochen, DVD´s, uurwerken...


    11-07-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quillan (1)

    We waren dus in Pézenas, brachten een aangename tijd door
    met goede herinneringen in Cap d´Agde, zeggen hello
    tegen het Canal du Midi, en rijden naar Quillan, via Béziers en Narbonne. 
    Alles bij mekaar hebben we daar in het laatste decenium
    toch wel de meeste van onze vakantietijd doorgebracht
    .   




    Een goeie extra reden om dit jaar Quillan te "doen"
    is zonder meer de viering van het 20-jarig bestaan
    van het vakantiedomein Espinet met Vlaams management.




    De Blanquette en Crémant de Limoux vloeit (hier geregeld) 
    bij beekjes.
    Bij aankomst in Bungalow 13 zit onze eerste bezoeker
    ons al op te wachten.
    Dezelfde van altijd (hij trekt in elk geval hard op die van vorig jaar).




    De eerste mei is er een keiharde receptie aan het nieuwe aangelegde meer,

    in aanwezigheid van de grote Espinet chefs, Koen en Martine, uit Kontich.





    Koen is diegene die met zijn handen niet van Greta kan blijven.
    Gelukkig voor hem is Martine niet in de buurt.
    We kunnen te voet terug, dus op een glaasje min of meer kijken we niet.




    Na een paar dagen ontnuchteren, en wat tennisgedoe,
    zijn we gereed voor het grote werk: het galadiner. 
    Gezien het maar een achtgangen diner is, hebben ze gelukkig
    enkele hapjes en drankjes voorzien vooraf .
    Tussen de prominente aanwezigen bevindt zich Benny Andersen,
    de  toetsenman van het vroegere popgroepje Abba. 
    Hij laat zich hier deskundig begeleiden door André,
    de maitre d´hotel, bij de keuze van de hapjes.




    Hoe langer in Quillan, hoe meer pret, of heeft er iemand

    een pilletje Viagra in het drankje gedaan?

    Sommigen vragen het zich af.




    Dit noemt men: de hoofden bij mekaar steken.
    Aan de lege glazen te zien, zitten we zo ongeveer aan de vierde gang.




    Een gang later beginnen de overburen ook al los te komen.




    Gang acht.
    Eindelijk eens een foto van een gerechtje dat ik zelf niet moet maken.




    The morning after.  Een wandelingetje door het domein
    om enkele grammetjes kwijt te geraken.



    Einde deel 1. Come and see next ...


    10-07-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: roodbaarsfilet met bloemkoolpuree

    Een steamer had ik nog nooit gebruikt.
    Denk nu niet direct aan de steamer van Piet Huizentruit,
    die uit de space shuttle lijkt te komen.
    Ik gebruik gewoon plastic spul, met twee verdiepingen, zie foto

     




    Dit gerechtje laat toe alles ineens te stomen,

    klaar zonder veel moeite.


    In de onderste verdieping ligt bloemkool,

    in roosjes gesneden.


    En ook de pieperkes, gescheiden met een tussenschotje.

    Een 5 minuten voor het einde wordt er een verdieping

    bovenop gezet met de vis. Ik had roodbaars genomen,

    maar hoe harder de vis, hoe beter.


    Greta lustte het niet zo, maar dat lag niet aan het gerecht.

    Vis is haar ding niet, maar daar heeft ze ongelijk in.

    Ze vond ook dat er een saus bij moest, en daar

    kan ik ze wel gelijk geven. Het gerecht valt

    (volgens de auteur) wel sterk in de smaak bij kinderen.



      ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 visfilets (roodbaars, pladijs, griet,…)

    dit gerecht kan in een keer gemaakt worden!

    1 kleine bloemkool

    gebruik daarvoor een (plastic) steamer

    1 el (magere) room

    stoom de bloemkool en de piepers ongeveer 25´

    1 el olijfolie

    stoom de gekruide vis de laatste 5 à 7´ (dunne/dikke filets)

    1 el margarine of boter

    pureer de bloemkool, meng met de room

    1 el verse gehakte peterselie

    doe de boter en de ½ van de peterselie erbij

    1 tl muskaatnoot

    bestrooi de gare vis met de rest van de peterselie

    peper en zout

    besprenkel de piepers met olijfolie, kruid ze met peper

    aardappelen, pellen, snijden in partjes

     

     

     

    TIP: knolselder, wortelen, broccoli enz

    TIP: mooier serveren kan door de (dunne) visfilets

    kan de bloemkool vervangen

    op te rollen en vast te steken met een tandenstoker



    30-06-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van Pézenas naar Cap d'Agde

    Een eindje zonnige weg scheidt Pézenas van de Middelandse Zee. 
    Een dagje Cap d´Agde is welgekomen, en het terugzien
    van dit aangename kustplaatsje na een jaar of 10 valt best mee.
    Met weinig moeite vinden we ons kleine hotelletje terug,
    vooral omdat het schitterend zicht (vanuit de hotelkamer)
    op zee in ons geheugen is blijven hangen.



    De zoute zeelucht en de stralende zon dwingt ons tot een wandeling,
    o.m. langs een van de twee jachthavens.
    Greta is natuurlijk al klaar om in te schepen.



    Even een paar snuisterijen kopen in een winkel,
    met een merkwaardige toonbank.



    En dit is zeer belangrijk: hier toon ik je wat je al heel lang wou weten.
    Ik laat je met eigen ogen zien hoe je een olifant kan vangen.
    De enige goede methode is: hem hard aan zijn linkeroorlel trekken.
    Niet voort verklappen hé! 
     

    Na al deze inspanningen hebben we wel een glaasje verdiend!



    De haven krioelt van restaurents en té gekke boten.



    Zelfs boten met bretellen, die worden rond gereden ...



    ...en in en uit het water worden gehesen.

    26-06-2008, 23:35 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    23-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: hamburger met knolselder (vervangt Viagra)

    Deze keer iets voor jong én oud.

    Voor de jongeren: een echte hamburger,

    en voor de senioren: echte knolselder

    (werkt langer en beter dan voetselder!)

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    2 hamburgers (95% zuiver rund, 5% vet)

    maak eerst de tomatensaus en laat ze zacht pruttelen

    1 kleine knolselder

    maak de selder schoon en snijd er 2 schijven af

    1 el olijfolie, zout

    dikte: +/- 1,5 cm, snijd ze bij op maat van de hamburgers

    zet ze 5´ in de microwave met wat water, op volle bak

    voor de tomatensaus:

    ze moeten lichtjes mals zijn, anders beetje langer garen

    blik met tomatenblokjes

    verhit een beetje olie in de pan, kruid en bak de burgers

    2 uien

    haal ze uit de pan en bak de knolselder goudbruin

    1 el olijfolie, lookteentjes

    doe de tomatensaus in een dienschotel (buitenrand)

    kruiden: basilicum, marjolein, tijm

    leg in het midden de knolselder, en de burger er bovenop

     

    aardappels in de schil smaken hier goed bij

     

    Dit is een bereiding voor 2, maar ik had nogal honger, en heb een ietsje meer gemaakt.
    Denk nu niet dat de fles wijn al bijna leeg was vóór het eten,
    want we drinken daar al 2 maanden van. Vandaar.



    Ik wou eerst het gerecht nog noemen "Hamburger

    Titanic Style", maar ik heb me tijdig bedacht.


    Men moet respect hebben voor de artistieke vrijheid

    van de fotograaf, d.i. Greta zoals gewoonlijk.

     

     

    23-06-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: ongewoon soepje

    Alles is nu Eco. Vandaar maak ik een Ecosoepje:
    niks wegggooien, alles cycleren of recycleren.
    Dus: heb je van die lekkere radijzen in huis: 
    verwerk ze in een salade, steek er een paar in je holle tand,
    maar WERP DAT LOOF NIET WEG!! 
    het heeft een grote ecowaarde, je maakt er gewoon soep van. 
    Wie geen spinazie lust zou ik het niet aanraden,
    geef het loof in dat geval aan de konijnen.
    Onthoud dat de smaak die van spinazie benadert.
    Hierbij het receptje, eenvoudig als altijd.

    ingrediënten voor 2

    bereiding

    vers loof van 2 bossen radijzen

    was het radijsloof en snijd het in grote stukken

    d.w.z. stelen en bladeren

    pel de uien en snijd ze ook in grote stukken

    2 uien

    giet ½ l vleesboeljon over de groenten

    ½ liter vleesboeljon

    laat zachtjes koken gedurende 20´

    ½ liter groentenboeljon

    mixen en kruiden

    zout, peper, andere kruiden 

    giet de andere ½ l boeljon erbij en dien op

     

     

    TIP: werp de stelen en blad van radijzen niet weg

     

    heerlijk in soep of in spinazie puree

     

     

    23-06-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    19-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pézenas

    Het stadje Pézenas leek ons een geschikte en geschifte

    plaats om een dag- en nachtje door te brengen.


    Op het eerste zicht stonden ze ons niet met toeters en bellen

     
    op te wachten, maar het viel achteraf wel mee.



    we hadden geboekt in de B&B Villa Juliette,
    aan de rand van het stadje.




    Het weer is in orde, zodat ons Greetje haar verfrissingetje
    buiten in het zonnetje kan nemen.




    Het huis ligt aan een redelijk drukke weg, maar is van
    de buitenwereld afgesneden door een stevige en hoge muur.
    Op de binnenplaats is voldoende parkeergelegenheid.
    Er zijn 4 logeerkamers en alles is bezet.




    In de tuin is ook nog een zwembad,
    voor de hete dagen en nachten.




    De slaapkamer is niet te ruim, en maar matig gestoffeerd.
    De douche en lavabo zijn zo klein, dat als je de zeep laat vallen,
    je gat buiten op straat hangt.

    Het is hier zeker niet slecht, maar deze B&B staat zeker
    niet in onze Top 10,
    te meer omdat de gastvrouw niet al te vriendelijk is.




    Vanuit de kamer is er wel een mooi zicht
    op het park aan de overkant van de weg.




    We hebben dan ook deskundig de straat overgestoken
    en kuieren een tijd rond in het prima verzorgde park.




    Zwarte gezwollen zwanen zwijmelen zwemmend
    in het zilte zog onder het zwoele zwerk.
    Gezwind zwelgen ze zeven zware zwanworsten
    uit Zwankendamme.




    Greta houdt ook veel van poëzie, en denkt na
    over de grote dingen des levens.




    Bob heeft nog een beetje ontbijtconfituur
    aan zijn vinger hangen en probeert het er af te likken.




    Een wandeling door het oude centrum van Pézenas
    heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.




    Sommigen zetten de bloemetjes buiten,
    en sommigen de was.




    Je moet overal je stekje hebben.




    Eén bepaald restaurant is ook een kunstgalerij.
    Ze zijn erg sterk in het gebruik van vreemde talen.




    En de avond wordt besloten in het leuke Art Nouveau
    restaurant "Molière", dat is de man die hier gewoond heeft.


    19-06-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: tomatencrème met scampis

    In de gauwte nog een droomsoepje:
    was goed eerst je handen, want je zal je vingers aflikken!

    Ingrediënten voor 2

    bereiding

    1 sjalot

    Snipper de ui fijn in tamelijk diepe pan

    Olijfolie

    Fruit hem glazig in olijfolie en blus met de wijn

    Half glas witte wijn

    Voeg groentenboeljon en tomatenpuree toe

    ¾ l groentenboeljon

    Laat een paar minuten doorkoken

    1 à 2 tl geconcentreerde tomatenpuree

    Voeg room, pasta en scampi toe

    Scheutje room

    Breng op smaak met cayennepeper en zout

    50g gekookte pasta (kleine soort)

    Laat nog even goed doorwarmen

    Vijftal scampi per persoon

    Werk af met basilicum

    Cayennepeper en zout

    Gehakte basilicum


    16-06-2008, 21:58 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKENETEN: varkensoester met appel en honing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets supereenvoudig en Belgisch mag ook eens,

    als het maar lekker is.


    De combinatie van honing en sherryazijn

    (mijn lievelings, na Greta) laten dit hartelijk smaken.

    Voor de rest zijn het boereningrediënten van bij ons.


     

      ingrediënten voor 2

    bereiding

    4 jonge uitjes

    kook de aardappelen en snij ze in dikke plakken

    2 echt dikke aardappelen

    snij de uitjes in 4, bak ze in boter een vijftal minuutjes

    1 ½ zoete appel, bijvoorbeeld Jonagold

    doe er de aardappelplakken bij, bak ze goudbruin

    2 el sherryazijn

    kruid de varkensoesters en bak ze gaar in olijfolie

    vloeibare honing

    snij de appels in partjes en voeg ze bij de piepers

    tijm en peper uit de molen

    schep alles om en laat nog enkele minuten bakken

    2 varkensoesters

    blus met de azijn en een lepel honing

    peper en zout

    kruid met peper van de molen en met tijm

     

    serveer met de varkensoesters

    16-06-2008, 00:00 geschreven door grob  

    Reageer (0)

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Zegen op deze palmzondag middag, avond en nieuwe week (angelique)
        op toedeloe
  • Wens u nog een hele fijne zondag (Dirk)
        op test
  • Wens u nog een hele fijne vrijdag (Dirk)
        op Carlos en Discus
  • Goedemorgen (Dirk)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid
  • Terug ? (ikke)
        op ga nog eens testen op doenbaarheid

  • kaper op de kust


    Foto

    Archief per maand
  • 03-2022
  • 07-2020
  • 06-2019
  • 12-2018
  • 03-2018
  • 12-2015
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 05-1978
  • 11--0001

    tophotel "Huerta de la Paloma" in Priego de Cordoba 


    Foto

    Poolse Jonagoldplukker in Haspengouw


    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mienke
    blog.seniorennet.be/mienke

    met vriend in Segovia


    Foto

    Een interessant adres?

    met Olaba op bezoek


    Foto

    tulpenbootje in Meliskerke/Zeeland


    Foto

    de ezels van Niort


    Foto

    kathedraal Bayonne


    Foto

    geitenfuif Luxemburg


    Foto

    discrete blik achter de schermen in Segovia


    Foto

    beste Spaanse tapabar: Gambrinus in Toledo


    Foto

    aan het werk in hoteltuin in Alberic


    Foto

    aan de Groenplaats met Seniorennet


    Foto

    katedraal Burgos


    Foto

    met vrienden in El Palmar (Valencia)


    Foto

    catamaran van Tarifa naar Tanger


    Foto

    lunch in Parador van Arcos de la Frontera


    Foto

    Viking van de Geiranger fjord


    Foto

    aan de Zaansche Schans


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!