Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.219 Virtu

    Toren roept haan 219 : virtu
    Het Renaissance – ideaal was de virtu (met accent op de u!). Dat stond voor deugd, moed en kracht. Ik las dit in “De ontdekking van het weten". "Een andere geschiedenis van de wetenschap” van Chunglin Kwa, dat ik aanvroeg in de bibliotheek van Meise. Zeer snel werd ik verwittigd, dat ze dat merkwaardig werk aan de collectie hadden toegevoegd.
    Toen ik enkele jaren terug in Toscane vertoefde en het museum bezocht van de Medici, begreep ik niet onmiddellijk de samenhang. Nu kreeg ik er inzicht in. De filosofie bekleedde toen een superieure plaats in de maatschappij. Wetenschappen stonden op het niveau van de ambachten en de kunst. Humanisme stond in contrast met virtuositeit.
    Ondertussen leende onze pastoor Bie Boon zich voor een foto rond : "Wat is een kerk nu zonder haan ?".  Stef De Ridder, voorzitter van het Beiaardcomité zette daarmee de toon.  Zijn initatief in Goeiedag met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen spreekt de bevolking aan : korte teksten en foto's waarop duidelijk wat men wil realiseren!.  Een foto van de kerktoren, met een oranje vierkantje waar de haan en het kruis komen, zou niet misstaan.

    26-05-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.218 Geest

    Toren roept haan 218 : geest
    In Indonesië wordt de haan afgebeeld als God van de onderwereld op de geestenpaalwoningen. De haan staat dan wel op de spits van de torens bij ons, maar hem tot Godheid verheffen lijkt mij toch overdreven. Maar ja, andere culturen, andere ideologieën.
    Andere dieren beginnen ook af en toe een prominente rol te spelen in ons leven. De paashaas bijvoorbeeld, die om commerciële redenen de Paasklokken begint te verdringen. Dat zouden ze moeten verbieden. De Kerstman en Halloween zijn ook zo’n voorbeelden, maar zonder dierenmisbruik.
    Ondertussen stootte ik op de hanenkraaiwedstrijd. De trotse bezitters van onze 'verderkont' zetten hun troeteldier in een duister hokje. Zij moeten dan het aantal keren dat hij zal kraaien voorspellen. Het zijn de “Lustige zangers” die dat bedachten. Zo kraaide een van die hanen 42 maal en zijn baasje gokte er maar twee naast.  Het is een variante van het vinken zetten.
    Gisteren zag ik aan de Plantentuin in Meise, niettegenstaande de ophokplicht, drie trotse hanen met twee hennen oversteken. De vossen van de Plantentuin zullen echter niet op straat komen en ze zullen dus nog een hele tijd rondscharrelen.
    Dat ze onze haan nu maar snel terug plaatsen. Voor mijn part mag hij dan regelmatig bij zonsopgang luid kraaien via de klokken : een hanengekraaideuntje.

    19-05-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.217 Verkeerskunde

    Toren roept haan 217 : verkeerskunde

    De eerste dokter in de verkeerskunde promoveerde aan de universiteit van Hasselt : Mark Keppens.
    Hij pleit voor herziening van de stunt van het gratis busvervoer en vergelijkt dat met de jaarlijkse solden. Want uiteindelijk betalen wij allen het gestuntel van de politiekers. In de agglomeraties zou hij 30 km per uur veralgemenen i.p.v. 50 km, maar de inwoners zouden dat moeten beslissen. Op de autostrades daarentegen vindt hij 140 km per uur buiten de spits een goede zaak. Voorts dringt hij aan op intelligente systemen in het verkeer.
    Toen ik promoveerde als licentiaat in de Criminologie met als eindwerk “Verkeersdelicten van 16 – 18 jarigen stelde ik - 0 - tolerantie voor en een opvoedende benadering van die jongeren met onmiddellijke maatregelen. Want uit mijn onderzoek bleek dat ze veel te laat gestraft werden als ze een vertreding of misdrijf pleegden.
    Wij horen op de T.V. vandaag dat het met de werkstraffen even slecht gesteld is als toen.  Dikwijls moet men twee jaar wachten tot de straf uitgevoerd wordt,.  Als men langer wacht vervalt ze, en dat leidt tot straffeloosheid.
    Het is al bijna zo lang wachten, als de Meisenaars die op het terug plaatsen hun kruis en haan op de toren van St.-Martinus wachten sedert 1997.

    12-05-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.216 Golum

    Toren roept haan 216 : Golum
    Op het centrum voor kindermishandeling in Leuven wordt een beeld geplaatst : Golum.
    Het is van de kunstenaar Koen Van Mechelen. Kinderpsychiater Peter Adriaensens lichtte een en ander toe op de T.V. Er zou een luik in voorzien zijn waarin de kinderen tekeningen en brieven kunnen deponeren. Die kunnen in het beeld gisten en vergaan, als een soort catharis.
    Catharsis of bevrijding komt uit de psycho – analyse van Sigmund Freud.
    Vroeger gingen de gelovigen biechten in de kerk. Dat moet ook bevrijdend gewerkt hebben, want mijn ouders en voorouders hadden geen psychiaters nodig. Of toch ?
    Is dit geen cyclische beweging waarin wij teruggaan naar vroeger, maar onder een andere vorm.
    Bij het biechten werd uiteraard gesproken. Mijn schoonmoeder vertelde mij dat zij in de biechtstoel de prijzen van de mis afdong. De onderpastoor werkte volgens haar goedkoper dan de pastoor. In de biechtstoel was aan de kant van de gelovige een gleuf, waarlangs de geldbriefjes doorgegeven werden. Er was ook een rond gaatje voor de munten. Ik heb dit geverifieerd en dat klopt. Of dat gebruik algemeen was weet ik niet.
    De haan op de toren zal wel gelachen hebben toen de onderpastoor zich alweer liet rollen van mijn gehaaide schoonmoeder, die nochtans uitermate gelovig was.

    05-05-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.215 Kans

    Toren roept haan 215 : kans
    We dromen allen wel eens om het grote lot te winnen.  In Euro Millions heeft men 1 kans op 76 000 000 om de grote buit binnen te halen. In de Lotto is dat 1 op 5 000 000.
    Hoe groot zou de kans zijn dat onze haan en het bijpassend kruis nog dit jaar op hun plaats komen ? Ik schat ze nog veel kleiner, want de definitieve restaurering van de Sint – Martinuskerk is nog niet voor morgen. Ik werd ondertussen al wel gecontacteerd voor de restaurering van de glasramen : http://carolavandenwijngaert.web-log.nl . Meise staat op deze website. Ze zoeken hiervoor ooggetuigen. Ze hebben mij bereikt via mijn weblog : http://blog.seniorennet.be/erfgoedmeise
    Ondertussen
    heeft een gezin uit Brussel 75 miljoen euro gewonnen bij Euro-millions. Dus : nooit opgeven en er blijven in geloven is het ordewoord.
    Op een dag zullen wij ontwaken en zal de schaduw van het kruis en onze haan terug over het dorpsplein schuiven.

    28-04-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.214 Voetafdruk

    Toren roept haan 214 : voetafdruk
    De slotmeeting van “Groene Voeten Brabantse Kouters” bracht een 40tal mensen samen in het gemeenschapscentrum Gerard Walschap in St. – Jozef Londerzeel.
    De normale weg vanaf de A12 was onderbroken door rioleringswerken. De verkeersplaten waren waarschijnlijk uitgeput, want er stond geen enkele aanwijzing voor omleiding. Dat zorgde voor enige vertraging.
    Dit project van Ecolife motiveerde via een website de deelnemers om milieubewuster te leven door de natuurlijke bronnen te sparen. Dit wordt uitgedrukt in de groene voetafdruk in ha. Via een vragenlijst kan men zijn belasting van het milieu meten en verbeteren.
    Er waren slechts 63 deelnemers, met 53 starters waarvan 36 het einde haalden (3 metingen). De oudste deelnemer was 72 jaar. De groep behaalde 1,6 ha wat beter was dan het Vlaamse gemiddelde. De laagste regio scoorde 2,9 ha en de hoogste 11,4. De Limburgers liepen achter. Zou dat iets te maken hebben met hun traag spreken ?
    Meise met 3 deelnemers moest helaas de duimen leggen voor Grimbergen met 11. Ik heb zelf propaganda gevoerd in Oppem op de erfgoeddag. Alle bezoekers met een groen imago werden aangesproken. Maar als ze de daad bij het woord moeten voegen blijven ze aan de zijlijn. Is dat geen veeg teken ?
    Wij breien er in Meise alleszins een vervolg aan. Want de Grimbergenaars werden vanwege hun gemeentebestuur bedacht met een geschenkbon van € 10,00.
    Onze haan, in zijn hoekje, moet fier zijn op ons !

    21-04-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.213 Ezels

    Toren roept haan 213 : ezels

    Voor €15,00 kun je een ezel adopteren in Engeland, je krijgt een certificaat en twee keer per jaar een rapport : www.thedonkeysanctuary.org

    Ongeveer 6000 jaar geleden, vroeger dan paarden, werden ezels tam gemaakt. Het zijn woestijndieren. Dat merkt men aan de vraatzucht : zolang ze groen gras hebben blijven ze maar eten, om reserves op te doen. Dat geeft heel wat problemen, als ze op de weide blijven staan.. Ze zijn ook niet goed tegen regen bestand. Hun vacht laat vocht door en hun hoeven kunnen er slecht tegen.
    De ‘Miniature Mediterranean’ is een zeldzaam ezelras van mini – ezels,, niet hoger dan 1 meter. Hoe groot zou de grootste ezel worden ?
    Een ezelsdracht duurt ongeveer 12 maanden, maar een olifant heeft het record bij de zoogdieren met 22 maanden. De buideldas draagt dan weer niet langer dan 12 dagen.
    Op 13 augustus 2006 is de tweede nationale ezelsprijskamp van de Belgische +Ezel Vrienden in de Ezelstal van de Verbrande Hoeve in Sint – Kathelijne Waver.
    Zou er ook zo iets bestaan voor hanen ?

    16-04-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.212 T.V.-mis

    Toren roept haan 212 : TV-mis
    Deken Jan Lagae heeft zich overtroffen tijdens de Eucharistieviering op zondag 19 februari 2006 onder het thema : “Je geeft me vleugels” in de parochie Wolvertem (gemeente Meise).
    Zij blonk uit door haar interactieve kindvriendelijkheid. Het hartje met vleugels was een uitstekend symbool, dat me deed terugdenken aan “Mensen met vleugels” van de pastorale monitor van onze deken in zijn seminarietijd : Herman Boon pr. http://blog.seniorennet.be/Hermanboonpr 
    Kindvriendelijkheid is de rode draad in de parochies van onze dekenij. Ik weet niet of de kinderen onze deken al ‘nonkel Jan’ noemen. Die van St.-Martinus kennen ze alleszins als nonkel Bie (pastoor Boon).
    De berichtgeving van de gemeente in het gemeentelijk infoblad kwam andermaal te laat. Bij de foto van de St. – Laurentiuskerk - Wolvertem viel een lay – out onnauwkeurigheid op. Het kruis en de haan ontbraken. Dat was toch niet om hem in harmonie met die van St. – Martinus - Meise te plaatsen, hoop ik ?

    07-04-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 211 : Zwitserse wacht

    Toren roept haan 211 : Zwitsers
    Dit jaar bestaat de Zwitserse wacht 500 jaar.
    Op 22.1.1506 trokken 200 vrijwilligers op vraag van de toenmalige paus te voet naar Rome. Paus Julius II recruteerde deze huurlingen zoals ook wereldlijke vorsten deden, om over elitetroepen te beschikken. Zij hebben ondertussen 42 opeenvolgende pausen gediend.
    Gedurende 6 maanden worden hierrond feestelijkheden georganiseerd, die vandaag begonnen met een mis in de Sixtijnse kapel. Zij moeten nu instaan voor de beveiliging van het vatikaan en de bescherming van de paus. Zij vormen een indrukwekkende verschijning in hun blauw, rood, gele uniformen.
    In onze kerken zie je soms nog een "suisse".  Deze kerkwacht waakt over de orde in onze kerk, meestal gewapend met een hellebaard.  In St.-Martinus Meise heb ik dat nooit gekend.  Er was wel een kwezeltje dat, als er lawaai was, een sissend pssst liet horen.  Ze werd in de volksmond "naikkë pssst" genoemd.

    31-03-2006 om 09:45 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.210 Receptie

    Toren roept haan 210 : receptie
    De nieuwjaarsreceptie voor het gemeentepersoneel in Meise lokte maar een half auditorium. Op het ritme dat de 6 mandaatsjaren verstrijken, zie je de opkomst steeds afnemen.
    Het schepencollege pakte nochtans uit met een nieuwigheid. Elke schepen moest van dienstdoende moderator, de gemeentesecretaris, een andere schepen voorstellen. De volgorde en het doel werd door het lot bepaald. Volgens de secretaris moest er geïmproviseerd worden. We zagen echter enkele schepenen hun tekst aflezen ?!
    Dat was toch eens iets anders dan de jaarlijkse loflitanie over de eigen bestuurinitiatieven. Het personeel werd uiteraard in alle toonaarden bejubeld, want de verkiezingen naderen met rasse schreden.
    In het decor kregen we een powerpointpresentatie voorgeschoteld over het CC de Muze van Meise. Deze overigens artistieke productie werd echter ontsierd door een verschijnsel dat telkens bij de verkiezingen opduikt : misbruik van meerlingen (T.r.h. 132). Het gemeentewapen werd op de dia’s als randdecoratie gebruikt. Hoeveel maal was niet te tellen. Als onze kandidaten zich op die manier zullen klonen op hun affiches zien de kiezers er niets meer van.
    Dus 1 goede raad : uw foto 1X en zo groot mogelijk op 1 affiche.
    Op een kerktoren staat toch ook maar 1 haan te pronken, als hij er niet afgevallen is en nog steeds niet teruggeplaatst werd.

    24-03-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.209 Genesis

    Toren roept haan 209 : genesis
    In de rubriek “van pluimen en braakballen” – lezers schrijven (van het C.V.N.) las ik een interessante bijdrage over het Darwinisme versus Creationisme. Chantal Alenus, collega natuurgids CVN Antwerpen, schetst hier hoe een evenwichtige verhouding tussen deze twee stellingen hoort te zijn. Ik kan ze hierin bijtreden.
    De geschiedenis van ons ontstaan kent uiteraard ontelbare varianten. Zij verschillen volgens de streek, de tijd of de ideologie. In het boek “Nooit meer slapen” van Willem Frederik Hermans staat hoe de Lappen dat zien. In de Edda beweert Snorre Sturlason dat in de oertijd Niflheim en Muspelheim geschapen werden. Waarvan ? Staat niet in de Edda, vraag het niet aan Snorre. Tussen Nilfheim enMuspelheim gaapte de grote kloof Ginnungagap, waarin de koude stromen die uit Niflheim kwamen, tot ijs verstarden. Uit Muspelheim vielen vonken op het ijs en uit de paring van ijs en vuur ontstond de dubbelgeslachtelijke reus Ymir.
    Ymir ging slapen en Ymir zweette in zijn slaap. Zodoende ontstonden onder zijn linker oksel een man en een vrouw.
    De ene voet van Ymir paarde met zijn andere voet en daaruit ontstond Bor. Die verwekte bij reuzin Besla drie zonen : Odin, Vili en Ve.
    Wat ze niet beweren in al deze verhalen is, wat de herkomst is van het materiaal. Ze vertellen alleen wat de ene of andere god ermee gedaan heeft.

    17-03-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.208 Muzikanten

    Toren roept haan 208 : muzikanten
    In “Een jaar gratis”, waar Marc Galan zijn beste Spaans boven haalt, vroeg zijn broer Herman Van Molle wie de Bremer Stadsmuzikanten waren.  De ezel, de hond, de kat en inderdaad de haan treden hierin op als straatmuzikanten.
    Bij ons heb je “De Straatmus”, opgericht door mijn broer, die in het “buitenland” woont : Wallonië. Hij trad daarin op met billentikker en ingedeukte hoge hoed. Zij hebben een eigen tijdschrift : ’t Blafetuurke”. Dit dialectwoord betekent vensterluik.
    Ik betreur het, dat de zangers van dit groepje, niet in het autentiek Meises dialect zingen. Ik heb eens aangeboden om hun teksten om te zetten. Want ik ben de zegsman voor ons dialect bij de Brabantse dialecten. “Dialect van Meise” werd door mij beschreven.  Ik droom ook nog van een cursus om dit mooie dialect te leren spreken.
    Noodgedwongen moet het dialect ook opgeschreven worden. Dat is niet eenvoudig, want dialecten werden enkel gesproken. Fonetisch schrift blijkt te moeilijk. Ik opteer voor een schrift dat zo eenvoudig mogelijk weergeeft wat je hoort. De gekende tekens uit andere talen kunnen hierbij dienstig zijn. Voor Meise zijn dat : ê en de doffe e kan zo : ë. Voor de rest schrijf je het zoals je het hoort.
    In de uitzending ging het ook over vogeldialect : het verschil tussen de Vlaamse (Suskewiet) en de Waalse vinken.
    Zouden hanen ook anders kraaien in Wallonië? De politieke alleszins!

    Reactie :

     
    "De Paardekeutel" was inderdaad het ledenblad van de Straatmussen. Ik was gedurende 10 jaar de hoofd- en eindredacteur en eigenlijk de enige reporter. "Het blaffetuurke" had/heeft niks met De Straatmus te maken. Nu heeft iedereen een pc, zelfs een Straatmus. En dus hebben we een eigen "wupsaait". (Is dit Meises dialect?)

     

    12-03-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 207 : Vremde

    Toren roept haan 207 : Vremde

    In Vremde hebben ze een haan die Robert noemt en een ezel die luistert naar de naam Gust. Zij verblijven in de B&B die we vinden op internet : www.tpa.be
    Je
    komt echter terecht op de toeristische site van Antwerpen, Scheldeland, Mechelen en Antwerpse Kempen. De intro van deze website is uitstekend. Maar de B&B vinden vergt heel wat zoekwerk.
    Om destijds te weten, waar ze de kerk zouden bouwen, lieten ze een ezel los. Op de plaats waar onze vriend rustte hebben ze hun tempel neergepoot. Daar moet ik zeker eens op af. Want hanen en ezels blijven mij achtervolgen en imponeren. Het is tijd dat ik er mij eentje aanschaf. Want in de stoet van St.-Elooi ontbreekt de ezel totaal.

    03-03-2006 om 09:28 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.206 Chiro 60

    Toren roept haan 206 : Chiro 60
    Chiro 1945 - 1958
    De Chirojeugd van Meise werd opgericht in 1945, onmiddellijk na de 2de wereldoorlog. Chiro kwam al sedert 1934 langzaam tot stand, met duidelijke idealen.
    Als je in oude films over Duitsland de jeugd ziet opstappen, zie je veel gelijkenis met de uniformen van de Chiro toen : bruin hemd, gele das, donker-blauwe korte broek, 2 paar grijze kousen en hoge schoenen. Dat bracht in Meise zo kort na de oorlog, heel wat herrie teweeg. De stichters hadden uiteraard alleen de positieve elementen van jeugdwerking overgenomen, maar de link werd toch gelegd. Het mag een meesterzet genoemd worden dat E.H.Verstraeten de kinderen van Jean De Cuyper uit de Rozenboom in de Chiro kreeg, en zo de roddels stopte. Mijn vader runde het lokaal van de Oud Soldaten, een gelegenheidsfanfare waarin de beide fanfares samen speelden. Die luisterde de Vaderlandse plechtigheden van de Oud – Strijders op. Ik herinner mij dat als de Chiro voorbij marcheerde, klanten in de herberg riepen : “ de zwarten zijn daar”. “Zwarten” was de scheldnaam voor collaborateurs. Mijn vader zette die oproerkraaiers prompt op straat.
    E.H.Verstraeten, onderpastoor, stichtte Chirogroep - jongens St.-Martinus Meise. Het waren toen vooral de onderpastoors in de parochies die het initiatief namen. De leiding werd toen nog bestuur genoemd en er was in feite geen hoofdleider zoals nu.
    In het begin waren er 2 vendels:
    De vossen: Frans Keppens, Emiel Van Campenhout, Miel Vanderveken
    De leeuwen: Jean Huysmans, René Jacobs, Xavier Olbrechts
    Het bestuur bestond uit : Frans Keppens, Xavier Olbrechts (+), René Jacobs (+), Emile Van der Veken, Jean Huysmans, Roger Lafon, Jean Robijn (kwam er later bij), Emile Van Campenhout …(Verslagboek 11.4.1946 tot 29.1.1948).
    E.H. Pastoor Teophile Brams hield zich met de meisjes bezig. Aanvankelijk waren dat eerder samenkomsten van de Eukaristische kruistochten (retraites en spelnamiddagen). Maar op het einde van 1945 vroegen de meisjes zelf om Chiro te worden, wat ook gebeurde. Zij sloten zelfs officiëel vroeger aan in 1946, eerder dan de jongens in 1947. Liza De Smedt (onderwijzeres in St.-Maarten), Paula Huygens, Clairette Huygens, Ghislena Keppens, Jeanine Leemans, Clothilde Maes, Lina Verbelen, Denise Van Campenhout, Leona Verhest, Christiane Keymolen, José Moerenhout, … namen het voortouw.
    De jongens hebben een tijd lang een huis van Jan Van Gijsel kunnen gebruiken. Dat werd echter afgebroken toen de A12 gelegd werd. De meisjes pendelden tussen klassen, schoolzolder, gehuurde huisjes, de kelder onder de parochiezaal, enz.
    In het begin gingen ze samen op bivak met de groep uit Wezembeek – Oppem. Mijn eerste bivak was toen ik 6 jaar was. Mijn moeder had een uitzondering op de leeftijd kunnen verkrijgen, om zo van haar jongste bengel 10 dagen verlost te zijn. Tijdens het nachtspel was er paniek. Men vond mij niet meer. Ze hebben toen het bos uitgekamd, maar tot hun grote verrassing vonden, ze mij in de armen van de bivakmoeder in de kooktent. Die vond mij te klein en had zich zo om mij bekommerd.
    De bivakken gingen door in 1945 in Bonheiden, 1946 Brasschaat, 1947 Godinne, 1948 Bövingen (GR.H.Luxemburg), 1949 Gompel, 1950 Laforêt –Vresse, 1951 Rijmenam, 1952 …, 1953 Sart-lez-Spa, ... (wie vult aan ?)
    Ik herinner mij ook de bivakplaats in Godinne aan de Maas. Wij moesten ons wassen in de stroom en er werd gegeten op de grond op de koer van de school, waarin wij sliepen.
    Bij een uitstap in Liezele vochten ze een zeeslag uit in bootjes op de vijver. Onderpastoor Verstraeten waagde zich in de boot en hij werd in de vijver gekiept. Wij kwamen er wel achter dat hij onder een lichte zwarte regenjas ( de priesters hadden toen nog een zwart kleed) een zwembroek aan had. Het was allemaal opgezet spel.
    Naar het eerste bivak gingen de meisjes nog met de tram in Wezembeek – Oppem. De volgende bivakken zijn momenteel bij ons onbekend.
    De opeenvolgende groepsleiders bij de jongens waren : Frans Keppens, Rik Leemans, Miel Van der Veken en Paul Van Gompel tot 1958. Bij de meisjes was het Liza De Smedt opgevolgd door Paula Huygens tot de jaren 60.

    24-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.205 Direboe

    Toren roept haan 205 : direboe
    Op de website van de kinderboerderij Direboe : www.direboe.be is het embleem een haan op een stok.
    De haan is traditioneel de baas op het erf, na de boer uiteraard. Bij de dieren op dat erf vallen de Poitoe – ezels op. Ik kende deze soort niet, maar bestudeer ze bij de eerste gelegenheid. Want hanen en ezels zijn mijn favorieten.
    In de fotogalerij van de educatieve boerderij staan de namen bij de verkeerde dieren. Dat is misschien een spelletje, om de kinderen nieuwsgierig te maken.
    Naast de kinderboerderij van de mooiste boerin van vorig jaar, medewerkster van minister – president Yves Leterme, is in onze streek het Neerhof in Dilbeek bekend. Ik had de eer en het genoegen aan de opening van uit mijn functie in de N.C.C. (nu V.G.C.) Brussel mee te werken. Ik was daar van 1974 tot 1977 (1979) bestuurssecretaris Jeugd, Sport en Speelpleinen. Door de wet op de cumulatie, werd ik van 2 kanten verplicht te stoppen. De wet De Croo beperkte de cumulatie in het onderwijs. De wet Tindemans stelde een einde aan de cumulatie van 2 hoofdambten.
    Gelukkig maar, want een haan heeft ook genoeg aan één erf.

    24-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.204 D.W.B.

    Toren roept haan 204 : D.W.B.
    Dietse Warande en Belfort is 150 jaar jong. De hoofdredacteur Hugo Bousset liet 150 Vlaamse en Nederlandse schrijvers een boodschap plaatsen in het gelegenheidsnummer.
    En ja, Koen Peeters schreef Haan, in het jaar 2155.
    Hugo Bousset was een van de pioniers van de afdeling Engels in het Audiovisueel Centrum. Toen hij professor werd aan de K.U.B. was hij bereid voorzitter te worden van de jury van de Jules Van Campenhoutprijs, wat hij deed van 1981 tot en met 1998 – de periode van de authentieke prijs verbonden aan het AVC.
    In 2000 heeft de Cultuurraad van Meise de prijs ingepalmd, zonder dat de voorzitter van de jury er kennis van had, noch een dankwoordje voor kreeg.

    24-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.203 Horoscoop

    Toren roept haan 203 : horoscoop
    Het jaar 2005 eindigt in schoonheid. Het wordt door Geert Hoste afgesloten met zijn nieuwe show : “Het jaar van de haan”.
    Wij hopen dat deze artiest, die bij zijn debuut als mimespeler in Meise optrad, deze show in het C.C. van Meise brengt.  In 1982 was hij te gast op de poëzieshow, bij gelegenheid van de uitreiking van de J.V.C.-prijzen. Toen won Gery Floryzoone de poëzieprijs en Walter Philips won de prijs plastische kunsten. Maurits Naessens zat toen nog in de jury P.P.K. en Antoon Van Wilderode zat de poëziejury voor. Ons thema was : Orpheus in dessa.
    Ik heb daar nog een video, een powerpointpresentatie en een reeks foto’s van. Eentje springt eruit : Geert met Piet Cleynhens aan de toog in de overdekte speelplaats van de toen Gemeentelijke Jongensschool.
    Volgens de Tibetaanse horoscoop is 2005 het jaar hout – vogel. Aangezien een haan een vogel is, opteren we voor een houten vogel. In “Het derde oog” van T.Lobsang Rampa staat hierover meer.
    De Chinese horoscoop, die Geert Hoste volgt, is preciezer voor wat de haan betreft. Meer hierover vinden jullie in de reeks “Chinese dierenriem” ‘Haan’ van Caterine Aubier (Bosch&Keuning nv, Baarn)
    Of we dit jaar van de haan onze haan op de toren zullen zien betwijfel ik ten stelligste.

    17-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.202 Amnesty

    Toren roept haan 202 : Amnesty
    Op 10 december 2005, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, speelden 33 beiaardiers “Oscar for Amnesty” van Dirk Brossé. De beiaard van Meise bleef echter stil.
    Ik heb destijds voor het behalen van de graad van licenciaat in de Criminologie een les gegeven over Amnesty International en een over de doodstraf. Ik heb mij toen grondig gedocumenteerd en was zelfs gemotiveerd om vrijwilliger te worden. Maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen.
    In Meise is het echtpaar Olemans bedrijvig voor deze organisatie. Ze werden gesignaleerd bij hun verkoop, in de bijtende koude, aan de Okay op de Brusselsesteenweg. Gelukkig zijn er nog vrijwilligers zoals zij.
    Ik zou graag hebben dat de Internationale Beiaardvereniging op 21.5 mei kinderliederen laat spelen in de hele wereld op alle beiaarden voor de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen van Child Focus. Ik contacteerde de voorzitter Adrian Gebruers uit Ierland. Ik ontving volgend antwoord :
    Dear Colleague,
    I've received your email regarding the playing of carillons on May 25 for the Internationale Dag van de Vermiste Kinderen voor Child Focus. I should imagine that such a decision would be up to individual carillonneurs and / or the national carillon guilds of which they are members. However, I feel it is really not a matter on which the WCF can issue a directive.
    Regards,
    Adrian P Gebruers KSG
    President:
    World Carillon Federation.

    11-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.201 Jeugdraad

    Toren roept haan 201 : Jeugdraad
    We vieren 41 jaar Jeugdraad Meise. Men maakt er helaas 20 jaar van.
    De Jeugdraad in Meise werd gesticht op 6.9.1965 op initiatief van Herman Boon pr. Alle jeugdverantwoordelijken stapten toen naar de gemeenteraad (toen nog in de huidige muziekacademie). Wij vroegen toen 100.000 BF voor de jeugd, de prijs van het verplaatsen van 1 telefoonpaal. Wij verkregen toen wat we vroegen.
    Guido Erard werd de eerste voorzitter. Op 15.2. 1967 stopte hij en Jef De Cuyper nam de fakkel over. Ik was eerder verantwoordelijke voor de open jeugdzorg van 6 tot 14 jarigen. Onder Jos Chabert, eerste schepen voor de jeugd, kenden wij een enorme bloei. De kersverse schepen aanvaardde alle initiatieven van de Jeugdraad. Daar werd zo goed als niet over gediscussieerd, omdat hij ervan uitging dat wij prima werk leverden. Dat werkte soms nogal op de zenuwen van de collega’s en de oppositie.
    Naast de Patclub waren er ook Jongerenklubs (open jeugdzorg 14 tot 18) en Jeugdgemeenschap Knodde (18 tot …). De Patclub presenteerde een palet van activiteiten : vrije dinsdag zwemmen, woensdagnamiddag spelen en eens in de maand film of toneel, Jeugdatelier Crea, Jeugddienst natuuronderzoek (later Groencomité o.l.v. Ernest Petit en Michel Silverans. Tijdens de vakanties werden de activiteiten doorgetrokken en werden thema’s uitgewerkt zoals het Circus Pat. We speelden ook zelf toneel : “Kabouters in de stad”en “De Sint in kabouterland”. Wij hadden eigen postbodes die elke maand een infoblaadje in de bus staken in 607 postbussen (Meise en Rode ).
    Mijn periode eindigde in 1973 met een eerste groot optreden van “The Georges Baker selection”. Wij misten op een haar na “The Cats”. Dat gebeurde in de sporthal in Meise.
    Ik stelde een memorandum op over het jeugdwerk toen.
    Jaak Olbrechts nam over op 14.2.1973. Daarna volgden 6.2.197 Jo Claes, 12.11.1976 Paul Verdoodt, 9.6.1977 Patrick Wallijn, 21.3.1978 Luc Busseniers, 1.4.1980 Hugo Nica, 27.9.1983 Edwin Smedts, .. .. 1986 Marc Vertongen, .. .. 1989 Yannick Hebbelynck, …… Jeremy Van den Steen

    03-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 Belg

    Toren roept haan 200 : belg
    De grootste Belg werd pater Damiaan. Hij blonk uit in de 5 criteria waaraan de grootste belg moet beantwoorden : moed, genialiteit, internationale uitstraling, nalatenschap en mernslievendheid.
    Hij stond al weken op nummer één in de toptien. Ondanks de capriolen van Marc Uytterhoeven bleef zijn plaats onaangetast. Dokter Jansen kreeg zilver en Merckx terecht brons. Het siert onze grootste wielrenner aller tijden, dat hij zelf zei dat hij daar niet op zijn plaats was.
    Het ritje dat burgemeester van Meise Roger Heyvaert opvoerde op Ring-TV en in de kranten, in volledige Eddy Merckx – uitrusting en op Eddy Merckx – fiets, mocht niet baten. Roger verdient wel de tweede plaats na Marc, als grootste verdediger van onze eigen wielerkampioen.
    In Meise is ook een Damiaanactie die ik kon opstarten als voorzitter van Jeugdraad Meise. Onderwijzer, later adviseur van het gemeentelijk onderwijs, Leo Luypaert was de eerste medewerker en zet zich nog altijd in voor onze grootste belg.
    Pater Damiaan heet Jozef De Veuster. Wij plaatsen hem dan ook graag in de eregalerij van de “Jeffenclub “. Misschien is dit een gelegenheid om deze virtuele club leven in te blazen in Meise. Jef Burm is de voorzitter en ikzelf coördinator.
    Ik vrees dat het niet lang zal duren, eer ze in Meise de grootste Meisenaar zullen verkiezen. Voor mij is dat keizerin Charlotte van Mexico, die ontbrak en waar niemand de nek voor uitstak in de grootste Belg. Baron d’Hoogvorst staat voor mij op nummer twee.
    Een verkiezing van de grootste haan of de grootste ezel, is misschien wat hoog gegrepen ?

    27-01-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!