Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    24-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.206 Chiro 60

    Toren roept haan 206 : Chiro 60
    Chiro 1945 - 1958
    De Chirojeugd van Meise werd opgericht in 1945, onmiddellijk na de 2de wereldoorlog. Chiro kwam al sedert 1934 langzaam tot stand, met duidelijke idealen.
    Als je in oude films over Duitsland de jeugd ziet opstappen, zie je veel gelijkenis met de uniformen van de Chiro toen : bruin hemd, gele das, donker-blauwe korte broek, 2 paar grijze kousen en hoge schoenen. Dat bracht in Meise zo kort na de oorlog, heel wat herrie teweeg. De stichters hadden uiteraard alleen de positieve elementen van jeugdwerking overgenomen, maar de link werd toch gelegd. Het mag een meesterzet genoemd worden dat E.H.Verstraeten de kinderen van Jean De Cuyper uit de Rozenboom in de Chiro kreeg, en zo de roddels stopte. Mijn vader runde het lokaal van de Oud Soldaten, een gelegenheidsfanfare waarin de beide fanfares samen speelden. Die luisterde de Vaderlandse plechtigheden van de Oud – Strijders op. Ik herinner mij dat als de Chiro voorbij marcheerde, klanten in de herberg riepen : “ de zwarten zijn daar”. “Zwarten” was de scheldnaam voor collaborateurs. Mijn vader zette die oproerkraaiers prompt op straat.
    E.H.Verstraeten, onderpastoor, stichtte Chirogroep - jongens St.-Martinus Meise. Het waren toen vooral de onderpastoors in de parochies die het initiatief namen. De leiding werd toen nog bestuur genoemd en er was in feite geen hoofdleider zoals nu.
    In het begin waren er 2 vendels:
    De vossen: Frans Keppens, Emiel Van Campenhout, Miel Vanderveken
    De leeuwen: Jean Huysmans, René Jacobs, Xavier Olbrechts
    Het bestuur bestond uit : Frans Keppens, Xavier Olbrechts (+), René Jacobs (+), Emile Van der Veken, Jean Huysmans, Roger Lafon, Jean Robijn (kwam er later bij), Emile Van Campenhout …(Verslagboek 11.4.1946 tot 29.1.1948).
    E.H. Pastoor Teophile Brams hield zich met de meisjes bezig. Aanvankelijk waren dat eerder samenkomsten van de Eukaristische kruistochten (retraites en spelnamiddagen). Maar op het einde van 1945 vroegen de meisjes zelf om Chiro te worden, wat ook gebeurde. Zij sloten zelfs officiëel vroeger aan in 1946, eerder dan de jongens in 1947. Liza De Smedt (onderwijzeres in St.-Maarten), Paula Huygens, Clairette Huygens, Ghislena Keppens, Jeanine Leemans, Clothilde Maes, Lina Verbelen, Denise Van Campenhout, Leona Verhest, Christiane Keymolen, José Moerenhout, … namen het voortouw.
    De jongens hebben een tijd lang een huis van Jan Van Gijsel kunnen gebruiken. Dat werd echter afgebroken toen de A12 gelegd werd. De meisjes pendelden tussen klassen, schoolzolder, gehuurde huisjes, de kelder onder de parochiezaal, enz.
    In het begin gingen ze samen op bivak met de groep uit Wezembeek – Oppem. Mijn eerste bivak was toen ik 6 jaar was. Mijn moeder had een uitzondering op de leeftijd kunnen verkrijgen, om zo van haar jongste bengel 10 dagen verlost te zijn. Tijdens het nachtspel was er paniek. Men vond mij niet meer. Ze hebben toen het bos uitgekamd, maar tot hun grote verrassing vonden, ze mij in de armen van de bivakmoeder in de kooktent. Die vond mij te klein en had zich zo om mij bekommerd.
    De bivakken gingen door in 1945 in Bonheiden, 1946 Brasschaat, 1947 Godinne, 1948 Bövingen (GR.H.Luxemburg), 1949 Gompel, 1950 Laforêt –Vresse, 1951 Rijmenam, 1952 …, 1953 Sart-lez-Spa, ... (wie vult aan ?)
    Ik herinner mij ook de bivakplaats in Godinne aan de Maas. Wij moesten ons wassen in de stroom en er werd gegeten op de grond op de koer van de school, waarin wij sliepen.
    Bij een uitstap in Liezele vochten ze een zeeslag uit in bootjes op de vijver. Onderpastoor Verstraeten waagde zich in de boot en hij werd in de vijver gekiept. Wij kwamen er wel achter dat hij onder een lichte zwarte regenjas ( de priesters hadden toen nog een zwart kleed) een zwembroek aan had. Het was allemaal opgezet spel.
    Naar het eerste bivak gingen de meisjes nog met de tram in Wezembeek – Oppem. De volgende bivakken zijn momenteel bij ons onbekend.
    De opeenvolgende groepsleiders bij de jongens waren : Frans Keppens, Rik Leemans, Miel Van der Veken en Paul Van Gompel tot 1958. Bij de meisjes was het Liza De Smedt opgevolgd door Paula Huygens tot de jaren 60.

    24-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.205 Direboe

    Toren roept haan 205 : direboe
    Op de website van de kinderboerderij Direboe : www.direboe.be is het embleem een haan op een stok.
    De haan is traditioneel de baas op het erf, na de boer uiteraard. Bij de dieren op dat erf vallen de Poitoe – ezels op. Ik kende deze soort niet, maar bestudeer ze bij de eerste gelegenheid. Want hanen en ezels zijn mijn favorieten.
    In de fotogalerij van de educatieve boerderij staan de namen bij de verkeerde dieren. Dat is misschien een spelletje, om de kinderen nieuwsgierig te maken.
    Naast de kinderboerderij van de mooiste boerin van vorig jaar, medewerkster van minister – president Yves Leterme, is in onze streek het Neerhof in Dilbeek bekend. Ik had de eer en het genoegen aan de opening van uit mijn functie in de N.C.C. (nu V.G.C.) Brussel mee te werken. Ik was daar van 1974 tot 1977 (1979) bestuurssecretaris Jeugd, Sport en Speelpleinen. Door de wet op de cumulatie, werd ik van 2 kanten verplicht te stoppen. De wet De Croo beperkte de cumulatie in het onderwijs. De wet Tindemans stelde een einde aan de cumulatie van 2 hoofdambten.
    Gelukkig maar, want een haan heeft ook genoeg aan één erf.

    24-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.204 D.W.B.

    Toren roept haan 204 : D.W.B.
    Dietse Warande en Belfort is 150 jaar jong. De hoofdredacteur Hugo Bousset liet 150 Vlaamse en Nederlandse schrijvers een boodschap plaatsen in het gelegenheidsnummer.
    En ja, Koen Peeters schreef Haan, in het jaar 2155.
    Hugo Bousset was een van de pioniers van de afdeling Engels in het Audiovisueel Centrum. Toen hij professor werd aan de K.U.B. was hij bereid voorzitter te worden van de jury van de Jules Van Campenhoutprijs, wat hij deed van 1981 tot en met 1998 – de periode van de authentieke prijs verbonden aan het AVC.
    In 2000 heeft de Cultuurraad van Meise de prijs ingepalmd, zonder dat de voorzitter van de jury er kennis van had, noch een dankwoordje voor kreeg.

    24-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.203 Horoscoop

    Toren roept haan 203 : horoscoop
    Het jaar 2005 eindigt in schoonheid. Het wordt door Geert Hoste afgesloten met zijn nieuwe show : “Het jaar van de haan”.
    Wij hopen dat deze artiest, die bij zijn debuut als mimespeler in Meise optrad, deze show in het C.C. van Meise brengt.  In 1982 was hij te gast op de poëzieshow, bij gelegenheid van de uitreiking van de J.V.C.-prijzen. Toen won Gery Floryzoone de poëzieprijs en Walter Philips won de prijs plastische kunsten. Maurits Naessens zat toen nog in de jury P.P.K. en Antoon Van Wilderode zat de poëziejury voor. Ons thema was : Orpheus in dessa.
    Ik heb daar nog een video, een powerpointpresentatie en een reeks foto’s van. Eentje springt eruit : Geert met Piet Cleynhens aan de toog in de overdekte speelplaats van de toen Gemeentelijke Jongensschool.
    Volgens de Tibetaanse horoscoop is 2005 het jaar hout – vogel. Aangezien een haan een vogel is, opteren we voor een houten vogel. In “Het derde oog” van T.Lobsang Rampa staat hierover meer.
    De Chinese horoscoop, die Geert Hoste volgt, is preciezer voor wat de haan betreft. Meer hierover vinden jullie in de reeks “Chinese dierenriem” ‘Haan’ van Caterine Aubier (Bosch&Keuning nv, Baarn)
    Of we dit jaar van de haan onze haan op de toren zullen zien betwijfel ik ten stelligste.

    17-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.202 Amnesty

    Toren roept haan 202 : Amnesty
    Op 10 december 2005, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, speelden 33 beiaardiers “Oscar for Amnesty” van Dirk Brossé. De beiaard van Meise bleef echter stil.
    Ik heb destijds voor het behalen van de graad van licenciaat in de Criminologie een les gegeven over Amnesty International en een over de doodstraf. Ik heb mij toen grondig gedocumenteerd en was zelfs gemotiveerd om vrijwilliger te worden. Maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen.
    In Meise is het echtpaar Olemans bedrijvig voor deze organisatie. Ze werden gesignaleerd bij hun verkoop, in de bijtende koude, aan de Okay op de Brusselsesteenweg. Gelukkig zijn er nog vrijwilligers zoals zij.
    Ik zou graag hebben dat de Internationale Beiaardvereniging op 21.5 mei kinderliederen laat spelen in de hele wereld op alle beiaarden voor de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen van Child Focus. Ik contacteerde de voorzitter Adrian Gebruers uit Ierland. Ik ontving volgend antwoord :
    Dear Colleague,
    I've received your email regarding the playing of carillons on May 25 for the Internationale Dag van de Vermiste Kinderen voor Child Focus. I should imagine that such a decision would be up to individual carillonneurs and / or the national carillon guilds of which they are members. However, I feel it is really not a matter on which the WCF can issue a directive.
    Regards,
    Adrian P Gebruers KSG
    President:
    World Carillon Federation.

    11-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.201 Jeugdraad

    Toren roept haan 201 : Jeugdraad
    We vieren 41 jaar Jeugdraad Meise. Men maakt er helaas 20 jaar van.
    De Jeugdraad in Meise werd gesticht op 6.9.1965 op initiatief van Herman Boon pr. Alle jeugdverantwoordelijken stapten toen naar de gemeenteraad (toen nog in de huidige muziekacademie). Wij vroegen toen 100.000 BF voor de jeugd, de prijs van het verplaatsen van 1 telefoonpaal. Wij verkregen toen wat we vroegen.
    Guido Erard werd de eerste voorzitter. Op 15.2. 1967 stopte hij en Jef De Cuyper nam de fakkel over. Ik was eerder verantwoordelijke voor de open jeugdzorg van 6 tot 14 jarigen. Onder Jos Chabert, eerste schepen voor de jeugd, kenden wij een enorme bloei. De kersverse schepen aanvaardde alle initiatieven van de Jeugdraad. Daar werd zo goed als niet over gediscussieerd, omdat hij ervan uitging dat wij prima werk leverden. Dat werkte soms nogal op de zenuwen van de collega’s en de oppositie.
    Naast de Patclub waren er ook Jongerenklubs (open jeugdzorg 14 tot 18) en Jeugdgemeenschap Knodde (18 tot …). De Patclub presenteerde een palet van activiteiten : vrije dinsdag zwemmen, woensdagnamiddag spelen en eens in de maand film of toneel, Jeugdatelier Crea, Jeugddienst natuuronderzoek (later Groencomité o.l.v. Ernest Petit en Michel Silverans. Tijdens de vakanties werden de activiteiten doorgetrokken en werden thema’s uitgewerkt zoals het Circus Pat. We speelden ook zelf toneel : “Kabouters in de stad”en “De Sint in kabouterland”. Wij hadden eigen postbodes die elke maand een infoblaadje in de bus staken in 607 postbussen (Meise en Rode ).
    Mijn periode eindigde in 1973 met een eerste groot optreden van “The Georges Baker selection”. Wij misten op een haar na “The Cats”. Dat gebeurde in de sporthal in Meise.
    Ik stelde een memorandum op over het jeugdwerk toen.
    Jaak Olbrechts nam over op 14.2.1973. Daarna volgden 6.2.197 Jo Claes, 12.11.1976 Paul Verdoodt, 9.6.1977 Patrick Wallijn, 21.3.1978 Luc Busseniers, 1.4.1980 Hugo Nica, 27.9.1983 Edwin Smedts, .. .. 1986 Marc Vertongen, .. .. 1989 Yannick Hebbelynck, …… Jeremy Van den Steen

    03-02-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 Belg

    Toren roept haan 200 : belg
    De grootste Belg werd pater Damiaan. Hij blonk uit in de 5 criteria waaraan de grootste belg moet beantwoorden : moed, genialiteit, internationale uitstraling, nalatenschap en mernslievendheid.
    Hij stond al weken op nummer één in de toptien. Ondanks de capriolen van Marc Uytterhoeven bleef zijn plaats onaangetast. Dokter Jansen kreeg zilver en Merckx terecht brons. Het siert onze grootste wielrenner aller tijden, dat hij zelf zei dat hij daar niet op zijn plaats was.
    Het ritje dat burgemeester van Meise Roger Heyvaert opvoerde op Ring-TV en in de kranten, in volledige Eddy Merckx – uitrusting en op Eddy Merckx – fiets, mocht niet baten. Roger verdient wel de tweede plaats na Marc, als grootste verdediger van onze eigen wielerkampioen.
    In Meise is ook een Damiaanactie die ik kon opstarten als voorzitter van Jeugdraad Meise. Onderwijzer, later adviseur van het gemeentelijk onderwijs, Leo Luypaert was de eerste medewerker en zet zich nog altijd in voor onze grootste belg.
    Pater Damiaan heet Jozef De Veuster. Wij plaatsen hem dan ook graag in de eregalerij van de “Jeffenclub “. Misschien is dit een gelegenheid om deze virtuele club leven in te blazen in Meise. Jef Burm is de voorzitter en ikzelf coördinator.
    Ik vrees dat het niet lang zal duren, eer ze in Meise de grootste Meisenaar zullen verkiezen. Voor mij is dat keizerin Charlotte van Mexico, die ontbrak en waar niemand de nek voor uitstak in de grootste Belg. Baron d’Hoogvorst staat voor mij op nummer twee.
    Een verkiezing van de grootste haan of de grootste ezel, is misschien wat hoog gegrepen ?

    27-01-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.199 : Abt

    Toren roept haan 199 : abt
    Na de viering van St.-Elooi op 1 december 2006 werd de nieuwe abt van Grimbergen eregezel. In de receptie achteraf zwaaide Frans Heyvaert nogal fel met het wierookvat over de verdiensten van Grimbergen in Meise. Hij vergat echter dat tot 1132 Meise moederparochie was, ook van Grimbergen.
    Dit gebeurde naast de plaats waar ons haantje van St.-Martinus opgeborgen werd. Ik hoorde hem kraaien uit protest. Onmiddellijk heb ik een en ander recht gezet.
    De abt twijfelde omdat de Berthouts al in 1128 op de burcht in Grimbergen huisden. Na verificatie heb ik gelijk. De Norbertijnen hebben hier ook een rol in gespeeld. Dat zou door Berla eens in detail uit de doeken moeten gedaan worden. Daar is toen niet gevochten, alhoewel er ooit een Grimbergse oorlog gestreden werd.
    Tegenwoordig begin ik alle natuurwandelingen in Grimbergen met de correcte uitleg over 1132. Regelmatig vechten wij ook een verbaal robbertje uit (in alle vriendschap) over deze kwestie met vooraanstaande Grimbergenaars. Ik laat geen enkele gelegenheid voorbij gaan om de rol van onze parochie Meise op het voorplan te brengen.

    27-01-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren reotp haan 196 : koning

    Toren roept haan 196 : koning

    Op 17.11.2005 was het 70 jaar geleden dat onze geliefde koningin Astrid verongelukte in Küssnacht in Zwitserland in 1935.
    Luc Demeester schreef de biografie van onze koningin voor amper 1 jaar. In het kasteel Belle-vue liep een tentoonstelling over haar.
    Ik ken iemand die op dezelfde dag verjaart. Bovendien wil het toeval dat ik verjaar op dezelfde dag als koning Boudewijn destijds.
    Onze keizerin Charlotte werd geboren op 7 juni 1840 en overleed in Meise op 19 januari 1927. Ze verbleef er vanaf 1879.

    20-01-2006 om 09:56 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.198 Voorstel

    Toren roept haan 198 : voorstel
    De bestuursvergadering van de Cultuurraad (van 7.11.2005) vond het een leuk idee om het standbeeld van de baron rechtover ’t Moment van Meise aan te kleden met een kerstpak n.a.v. de opening van een kerststallententoonstelling op 9.12.2005.
    Zonder overleg op het Beiaardcomité is er ook plots wel geld voor een extra beiaardconcert bij deze gelegenheid. Dat is wel een goed idee dat ik postuum zal steunen.
    Ik reageerde onmiddellijk per e-mail bij de werkgroep Erfgoedcel Meise en noemde het ‘ een belachelijk en wansmakelijk idee’ en stelde voor ‘ het zwaard van het beeld te herstellen’.
    Prompt kreeg ik 4 reacties, die het initiatief verdedigden. Het werd zelfs verpakt in een cultureel kleedje : ‘anderen doen het ook (Ambiorix)’, ‘ridiculiseren van iconen is volkscultuur (?)’ en ‘aspect van iets alledaags wijzigen in iets speciaals (Fabre, Delvoye en Panamarenko). Mijn antwoord : ‘na-apen lijkt op gebrek aan ideeën’, ‘ridiculiseren doe je niet fysisch op monumenten’ en ‘een kerstmanpakje aandoen is niet creatief en zeker geen moderne kunst’ ; alternatief : ‘presentatie foto’s kerststallen 2005 Koekelberg’ of ‘beelden maken van volksfiguren voor de kerststal aan de kerk’.
    Ik kreeg ook een storm van protest tegen het opzet : ‘vaderlandse geschiedenis moet je met hand en tand verdedigen en als erfgoed koesteren’, ‘slecht voorbeeld voor hooligans’, ‘connectie met Kerstmis is misplaatst’, ‘ kerstmannetjes overal aan de huizen wijzen de weg aan inbrekers’, ‘invoer van Angelsaksische gewoonten ten nadele van onze eigen vokscultuur’….
    De schepen van cultuur wist van niets en stelde zijn veto. Het ging niet door tot genoegdoening van iedereen. Een les : beter doordenken
    Zie je onze haan al op de toren staan met een Moliérepakje aan ?

    20-01-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.197 Filosoof

    Toren roept haan 197 : filosoof
    Bij “De Morgen” kun je ’s woensdags de grote filosofen aanschaffen voor een prikje.
    Ze beginnen uiteraard met Socrates, Plato, Aristoteles de grote Griekse drie. Daarna volgt Aquino.
    Thomas Hobbes, een minder gekende filosoof uit Engeland is gekend voor de uitdrukking : “homo homini lupus” of “de mens is voor de mens een wolf”.  Hij schreef in het Latijn en in het Engels. Vele werken van hem zijn nooit vertaald uit het Latijn.
    Descartes is wereldberoemd met zijn latijnse spreuk : “Cogito, ergo sum” of “Je pense, donc je suis”.
    Spinoza, Leibniz, Hume, Kant, Hegel,Schopenhauer, Kierkegaard, Marx volgden.  Nietsche, Heidegger, Wittgenstein, Popper, Sarte en Levinas sluiten de rij.
    De reeks kwam tot stand via een studie van Oxford.
    Voor wie aan de universiteit filosofie kreeg is dit een fijne opfrisser. Een B.V. geeft in de krant enkele visies over de filosoof van de dag. De keuze van die B.V. is niet altijd duidelijk in verband te brengen met de denker. En in de boekenbijlage wordt er nog eens dieper ingegaan op de voornaamste standpunten.

    20-01-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.195 REACH

    Toren roept haan 195 : REACH
    De Europese richtlijn over de bescherming tegen chemische stoffen en hun invloed op mens en milieu is gestemd.
    REACH staat voor :
    Registration : Registratie
    Evaluation : Evaluatie
    Autorisatie : Autorisation
    Chemische stoffen : Chemicals
    De richtlijn beslaat 1200 pagina’s en handelt over de 30.000 chemische stoffen. Zouden ze de bomen nog in het bos zien ? Of zullen ze de speld in de hooiberg moeten zoeken ? Ik hoop dat de haan nog zijn hen vindt in zo’n kippenhok.
    Ik ben eens in behandeling geweest bij een osteopaat, die op basis van de weerstand van de spieren stoffen in het lichaam of hun invloed op het lichaam testte. Dat wordt Kinesiologie genoemd in het jargon. Toen ik een radiografie had laten nemen vond hij uiteraard radioactiviteit.

    13-01-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.194 Leven

    Toren roept haan 194 : leven
    Maurits Coppieters is overleden. Deze onkreukbare ex. Volksunievoorman bleef zijn Vlaamse idealen trouw – totterdood.  In zijn toespraken maakte hij het onderscheid tussen carrièrezucht en idealisme bij politiekers. Daar zouden onze huidige bewindsvoerders zich eens moeten over bezinnen.  Hij noemde de economie de regulator van de politiek.
    Samen met de socialist De Batselier richtte hij het Signaal op, een aanzet tot progressieve frontvorming. Maar deze poging leidde tot niets. Of toch ? Tot het uiteenvallen van de Volksunie misschien ?
    Hij doorliep alle stadia van gemeenteraadslid, kamerlid, senator, Voorzitter van de Vlaamse Cultuurraad tot Europees parlementslid.
    Toen hij tegen de dotatieverhoging van het koninklijk hof stemde, op het ogenblik dat de arbeiders moesten inleveren, toonde hij zijn moed, vastberadenheid en consequentie. Dat zou hem een ministerpost gekost hebben.
    Veel langer, zolang als België, leeft reeds Harriet, de reuzenschildpad in Australië. Darwin zou haar nog kunnen ontmoet hebben op de Galapagoseilanden. Zij kreeg een reuze verjaardagstaart op haar verjaardag.
    Ik hoop dat de twee schildpadden van Julien : Jefke en Julienke het minstens even lang zullen trekken. Een torenhaan kan het echter nog langer uithouden.

    06-01-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.193 Taboe

    Toren roept haan 193 : taboe
    Ik zag toevallig op “The national geographic” een programma dat handelt over taboes in de voeding. In het Zuiden van India maken de vrouwen uit gemengde huwelijken (met Engelsen) ‘tuttipi’. De basis bestaat uit de foetus van geiten. Bereid met o.a. curry zou dat overheerlijk smaken.
    In Afrika stond rat op het menu. Deze vuilnisverslinder doet menige maag omkeren, bij de gedachte alleen al!
    In mijn jeugd aten wij hersenen van het varken en sjoezel. Dat was ook een lekkernij die niet zo vaak gegeten wordt.
    In Spanje kun je een lokale lekkernij op je bord krijgen “Criadillos” of stierenkloten.Bij ons in de Rupelstreek staat er waterkonijn op het menu. Dat is het vlees van de muskusrat
    En wat doen ze allemaal niet met haantjes ?

    30-12-2005 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.192 11.11.11

    Toren roept haan 192 : 11.11.11
    Als je mijn naam intikt in google/zoeken krijg je o.a. “creator van de Cactuskring”. Dat is uiteraard fout. Ik denk dat wie verantwoordelijk is voor deze fout een vergissing maakte met “startte als voorzitter van Jeugdraad Meise met 11.11.11 in Meise”.
    Toen ik in 1966 voorstelde een 11.11.11 inzameling te houden stootte ik op heel wat weerstand. Ik heb dat toen maar gedaan met mijn leerlingen uit de gemeentelijke jongensschool en de Patclub (open jeugdzorg 6 tot 14 - jarigen). De resultaten waren achtereenvolgens :

    1966 : 15.150 BF
    1967 : 35.142 BF
    1968 : 33.960 BF
    1969 : 40.360 BF
    1970 : 34.884 BF
    1971 : 35.838 BF
    1972 : 31.540 BF
    1973 : 32.580 BF
    Toen de Chiro weigerde mee te werken, als er geen volwassenen kwamen, bekwam ik dat ze voor elke volwassene een Chirojongen of meisje zouden leveren. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Jef Moens zaliger. Hij reageerde schriftelijk en kwam helpen. Hier werd de aanzet gegeven tot zijn inzet voor ontwikkelinghulp, die uitgroeide tot het parochiaal Rigufonds
    Milleniumdoelstellingen 2015 : De tijd loopt.

    De 8 doelstellingen:

    1. Armoede en honger halveren
    2. Elk kind naar de basisschool
    3. Gelijke kansen voor mannen en vrouwen
    4. De kindersterfte verminderen
    5. De gezondheid van moeders verbeteren
    6. Aids, malaria en andere ziektes wereldwijd bestrijden
    7. Toegang tot water voor iedereen – actief werken aan een duurzaam milieu
    8. Werken aan een wereldwijd partnerschap voor ontwikkeling

    30-12-2005 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 190 : pompoen

    Toren roept haan 190 : pompoen
    Wij hebben in Meise de langst opgehokte kerkhaan, geen meerwaarde maar een niet zo fraaie reputatie.
    In Kasterlee wonen de pompoenpapeters. Elk jaar is er het kampioenschap van de zwaarste pompoen. Het record bedraagt 485,5 kg, maar dit jaar haalde hij maar 475,5 kg. De kampioen wijt zijn record aan de kwaliteit van zijn duivenmest. Die zal erop achteruit gegaan zijn. Het verband met het ophokken van zijn duiven kan niet de oorzaak zijn, want de wet kwam na het kampioenschap. Maar voor volgend jaar vrezen we het ergste. Als de duiven niet meer uitvliegen zal de kwaliteit van het mest erop achteruit gaan.
    Deze pompoengekte valt samen met het heidense Halloweenfeest. Ik moet echter bekennen dat wij in Meise daar ook al aan meededen als kleine jongens. Wij gebruikten echter rapen of bieten, die we uitholden en voorzagen van kleine stompjes kaarsen. De kaarsjes pikten wij in de kerk voor de heiligenbeelden of thuis. We zetten onze kleinoden op de hoge muur rond de kerk. Toen het kerkhof verwijderd werd hebben wij eens de schedels gebruikt die bleven slingeren. Dat waren ook uitstekende voetballen, als ze genoeg vergaan waren. Een penalty op het gebit bezorgde ons blauwe tenen. Wij verdienden echter een zwaardere straf voor deze wandaden. Maar wij wisten toen helaas niet beter!
    Ondertussen is n.a.v. 50 jaar Jommeke op 30.10.2005 de 231ste strip uitgegeven. Ik zou ze alle eens moeten doornemen om te ontdekken wat er in staat over pompoenen, ezels en hanen.

    24-12-2005 om 09:50 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.191 Liefde

    Toren roept haan 191 : liefde
    Een haan is polygaam van nature. Bij de mens ligt dat enigszins ingewikkelder.
    Ik las in de krant een artikel over relatieproblemen en hoe je ze kunt vermijden, onder de titel “Zeven keer tot mislukken gedoemd”. Het heilig getal 7 wordt hier weer eens misbruikt en de uitdrukking ‘gedoemd om te mislukken’ klinkt zeer negatief.
    De zeven komt echter van de 7 categorieën liefde : narcistische, virtuele, eenrichtings-, driehoeks-, verboden, seksuele en androgyne liefde. Alon Grath heeft er zelfs een boek aan gewijd : “Als liefde kon denken. Gebruik je verstand om je hart te leiden”.
    Volgens recent biologisch onderzoek van prof. Tim Spector (London) zou ‘vreemd gaan’ voor 40 % bepaald zijn door de genen. Chromosomen 3, 7 en 20 zouden de schuldigen zijn. Psychologe Susan Scoycoc daarentegen beweert dat zo’n gedrag aangeleerd wordt.
    We zullen aan bioloog Dirk Draulans eens moeten vragen hoe dat bij de hanen ineen zit.

    24-12-2005 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.189 Ophokken

    Toren roept haan 189 : ophokken

    O wee ! Er breken slechte tijden aan voor onze gevederde vrienden.

    De ophokplicht werd uitgevaardigd omwille van de vogelgriep A5N1. Alles hierover kun je vinden op : www.favv.be .

    Onze haan is ondertussen al jaren opgehokt. Als je precies wil weten hoe lang, moet je “Toren roept haan 1” lezen in deze reeks.

    In het Brugge van Cyriel Buysse werden de zwanen, die gedomesticeerd blijken te zijn, binnen gezet. Wat gaan ze in de Plantentuin van Meise aanvangen. Onze vederkonten ter plaatse zijn alle wild of ongeveer. De Canadese ganzen zouden niet onder de wet vallen. De enige knobbelzwaan met de originele naam “Knobbel” loopt gevaar. En wat gaat er gebeuren met de talrijke meerkoeten, eenden, nijlganzen, waterkippen, grauwe ganzen brandganzen?

    De ophokplicht geldt alleszins 1 km rond de Plantentuin van Meise. In het Kasteelveld, de eerste wijk van de Kleine Landeigendom van destijds, zullen ze het geweten hebben. Want in de voorwaarden om in aanmerking genomen te worden voor deze goedkope woningen, stond dat de bewoners kippen en konijnen moesten houden. Hun terrein is daarom zo groot, dat ze er inbreiding overwegen.

    Onze vrienden van het vogelopvangcentrum in Malderen zitten ook in de misérie. In het “Kakelende kippenmuseum” in Diksmuide met zijn 100 soorten daarentegen zitten ze in dezelfde situatie als wij met onze kerkhaan.

    16-12-2005 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.188 Namen

    Toren roept haan 188 : namen

     

    De populairste namen werden bekend gemaakt van het jaar 2004.

    Er was een verschil tussen de regio’s.

    Vlaanderen      : Emma en Noah

    Wallonië          : slecht geluisterd, wie helpt mij eraan

    Brussel             : Sara en Mohammed

    Er zijn heel wat koppels die een unieke naam kiezen.  Zo ken ik een Gillion.  Dat benadert Gideon, een van de kerkrechters uit het oude testament.

    Zou ons kalfje in de Beemden al een naam hebben ?  Ik hoorde, dat men hem Julienke zou noemen, naar zijn oppasser – conservator van de Beemden in Wolvertem.

    De populairste naam voor een haan is misschien Cantecleer.  Het appartementsgebouw dat ons het zicht ontneemt op de Berenput draagt die naam.  Het kan niet de bedoeling zijn, hiermee Walen naar Meise te lokken.

    16-12-2005 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toren roept haan 186 : slag

    Toren roept haan 186 : slag

    N.a.v. de erfgoeddag in Oppem op zondag 23.10.2005 haalden wij herinneringen op over vroegere tijden.

    Aan de zes wegjes (ten onrechte dikwijls 5 wegjes genoemd door wie niet verder dan 5 kan tellen) was vroeger een steenbakkerij. Er lagen grote hopen vettige klei, waarmee de boerkens gevormd en gebakken werden. In het GNOP van Meise zien we dat die bedrijvigheid in een strook Assiaan ligt. Assiaan begint met een tamelijk grove, zeer glauconietrijke zandlaag en vervolgens de glauconiethoudende, eerder zandige klei van Asse, die geleidelijk zwaarder, homogener en glauconiethoudend wordt. In de holleweg was trouwens een zandwinning, maar die zou in het zandige Tongeriaan liggen.

    De jeugd van Meise en Oppem verzamelde hier om de invasie van de jeugd van Wolvertem tot staan te brengen. Daar werden herhaaldelijk veldslagen uitgevochten. De munitie bestond uit aardkluiten (in het dialect klottën, waaruit de bijnaam klotboeren). Velen danken hieraan builen en blauwe plekken.

    Een beetje verder op de Heirbaan was wellicht de eerste vrije radio in Vlaanderen gevestigd : radio Conférence. En tot een grote zomerstorm alles neermaaide, was er iets verder een hoppeveld. De ranken draaiden zich langs telefoonpalen in de lucht. De hoppehoeve Van Roy bevindt zich iets lager op de Strooistraat.

    06-12-2005 om 15:35 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!