Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    30-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.264 Publiciteit

    Toren roept haan 264 : publiciteit
    Hanen duiker her en der op in de publiciteit.
    Zo werd tijdens de recente modeshow van Galiano een haan opgevoerd tussen de graatmagere modellen. Als aanvoerder van het erf misstaat een haan daar zeker niet. De ontwerper zelf, is eigenlijk de haan op de catwalk.
    Bij Sleepy ligt de haan in bed met de slogan : geen haan zal er naar kraaien. Het is uiteraard te lande de haan die ons ’s morgens wakker kraait. Als het al niet de tortels of houtduiven zijn, die met hun geflikflooi ons ontwaken opvrolijken.
    Pine apple pakt uit met mokken met hanen op.

    In DSM of De Standaard Magazine besloeg de kaft een foto van Kippenkunstenaar Koen Vanmechelen in Venetië.  Alain Coninx bezocht hem omdat hij de wereld aan het veroveren is met zijn Cosmopolitan Chicken – project.  In zijn tweede thuis , het glaseiland Murano in Venetië, ontmoetten ze Silvano Signoretto in zijn vetreria.  De bekende grillige kip met twee koppen van Van Mechelen werd er in glas geblazen.

    In de étalages van Berengo vinden wij sobere glazen eieren.  Adriano Berengo liet zich inspireren door onze kunstenaar toen hij zijn glazen eieren met ijzeren poten zag.

    Maar wij moeten zo ver niet reizen.  In Antwerpen in het Troubleyn/Laboratorium staat een foto van Ab Ovo (de oerkip uit Nepal) die je recht in de ogen kijkt zoals de Mona Lisa.

    Op 21 april in Lommel komen Koen Van Mechelen en Silvano Signoretto en kunnen we de werken van de kunstenaar bewonderen in het Glazen Huis.

    30-03-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h.263 : vrouw

    Toren roept haan 263 : vrouw
    Op 8 maart was het internationale vrouwendag. Niet zo direct iets voor hanen zou je denken! Niets is minder waar!
    In geen enkel land kunnen wij spreken van gelijke kansen voor de vrouwen. Zweden staat bovenaan en Jemen bengelt aan de staart voor vrouwvriendelijkheid. Ruanda scoort beter dan België, dank zij het invoeren van quota.
    De indicatoren zijn :

    1. % vrouwen in technische functies, parlement, regering : veel te weinig vrouwen!
    2. Economische aktiviteit d.w.z. inkomenskloof en tewerkstelling : vrouwen verdienen nog steeds 15 % minder dan mannen.
    3. Opleiding

    1/5 van de vrouwen is slachtoffer van fysiek geweld.
    In Malawi hebbende seropositieve vrouwen een wet afgedwongen tegen huishoudelijk geweld. Want de mannen zetten daar gewoon hun vrouw op straat als er sprake is van Aids.
    De K.A.V. pakte uit met een verkoop van 11000 krokusplantjes ten voordele van Guinée. Ontwikkelingshulp is overal in ! Het wordt een wildgroei en wij hopen dat een haan er zijn kuikentjes nog tussen vindt.

    23-03-2007 om 09:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.262 Democratie

    Toren roept haan 262 : democratie
    Een haan lijkt op een toren te staan als een dictator, eenzaam of toch niet.
    In 1748 publiceerde Montesquieu zijn “ De l’ esprit des lois”, waarvan onlangs de vertaling verscheen «Over de geest van de wetten» van Jeanne Holierhoek. Dit werk is de basis van onze democratie met de scheiding der machten : rechterlijke, wetgevende en uitvoerende.
    Democratie houdt echter meer in. Er is ook inspraak en informatie, met als correctie het model uit het struisvogelsyndroom. Informatie houdt vrije meningsuiting in. Inspraak moet gebeuren zoals ik het beschreef in deze afleveringen 258.
    De werking van een adviesraad werkt volgens een mini - democratie.  Het dagelijks bestuur handelt als een uitvoerende macht, maar op basis en gecorrigeerd door de vergaderingen.  Openbaarheid van bestuur kan hier ook van toepassing zijn.  Het werkt echter niet zonder bestuur en degelijke voorbereiding.  In de praktijk worden adviesraden vaak gerund in kleine kring.  De ideeën van een beperkte groep worden dan door het strot van de niets vermoedende leden geduwd en verkondigd als democratisch verworven.
    Onze haan staat in alle openbaarheid (nog niet ) op zijn toren.

    16-03-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.261 Centrum

    Toren roept haan 261 : centrum
    Waar is het centrum van een lokaliteit ? In een parochie is dat de kerktoren. De haan is dan ook de richtbaken en diende vroeger als het ware als “Tom – tom” of GPS.
    Bij ons is er nogal wat betwisting over het centrum van de gemeente. Na de fusie vonden velen, met een verborgen agenda, dat het centrum zich bevond waar zij het dachten of hoopten.
    Neem een passer en een kaart en zet een cirkel binnen de grenzen van uw gemeente. Het middelpunt van de cirkel is de plaats van het passerpunt. Dat is het geografische centrum van de gemeente. In Meise is dat het rondplein. Dit is bovendien een kruispunt van de A12 en de N Aalst – Vilvoorde.
    Als men echter de bevolkingsdichtheid als criterium neemt, dan komt men tot een ander beeld. Zo maakte ik recent een discussie mee over de slechte plaats van onze bibliotheek. Als men dat geografisch bekijkt kan dat juist zijn. Maar als men de echte functie, de bereikbaarheid voor de lezers, in acht neemt, ligt die nog niet zo slecht. Dat geldt ook voor het postkantoor, het AVC en het nieuwe gemeentehuis.
    Er moet echter een blijvende bezorgdheid zijn voor de kleine entiteiten, waar de parochianen onder de toren leven en gemeenschap vormen.
    Onze acht haantjes op de 8 torens kijken erop neer (letterlijk althans).

    09-03-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.260 Roken

    Toren roept haan 260 : roken
    Een haan heeft geen label nodig om hem te (h)erkennen.
    Een school in Vlaanderen voert opnieuw de ezelsoren in, in een nieuwe vorm. Zij die nog roken worden gelabeld. In de sociologie verdiepten wij ons in de labelingtheorie. Dat ruikt sterk naar discriminatie. Want zich labelen houdt een individuele keuze in en mag zeker niet ontaarden in verplichting.
    Om het roken te bannen gebruikt men beter de 0 – tolerantie, maar dan ten gronde. Wat de regering uitdokterde voor de restaurants is mossel noch vis. Een algemene maatregel is hier op zijn plaats.
    Weinigen labelen zichzelf via een burgerkenteken. We zien nog de Vlaamse leeuw, Rotary of andere service – clubs en hier en daar een kenteken van een politieke partij. De syndicaten doen het met vuilniszakachtige oufits : groen, rood en blauw. Er is wel een positieve trek aan. Jozef Ratzinger zette zich destijds af tegen de dictatuur van het relativeren. Men toont niet meer waarvoor men staat. Herkenbaarheid bevordert nochtans de dialoog en de verstandhouding.
    Of dat dan via een uitdrukkelijk symbool moet, zoals een haan op een toren, laat ik in het midden. Zeggen wat men denkt volstaat voor mij voorlopig.

    02-03-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 259 : figuur

    Ons haantje was de figuur bij uitstek bij de laatste verkiezingen in Meise. Stef wierp hem met de pastoor erbij, in de verkiezingsstrijd.
    Toch werd Virginie De Klippel verkozen door www.Nieuwsclub.be tot figuur van 2006 in Meise met 73 stemmen. Onze nieuwe burgemeester moest het afleggen tegen deze miss, die niet aan haar proefstuk is met 21 stemmen. Zij werd destijds druivenkoningin in Overijse en verschijnt er nog regelmatig in groot ornaat op de jaarlijkse verkiezing. De vorige burgemeester Roger Heyvaert behaalde 4 stemmen, Stef Verdict 1 stem en Ellen De Clerc, de laureaat van het examen voor gemeentesecretaris in Meise, ook 1 stem.
    Ik vroeg aan de organisatoren de lijst van de kandidaten en de criteria die in acht genomen werden om op de lijst te staan. Want het is altijd beter dat men weet waarvoor men kiest en dat men zicht heeft op de representativiteit van deze steekproef. Objectief bekeken is die er niet!.
    Wij hopen dat Stef de daad bij het woord voegt en dat onze haan en het kruis (in het atelier van Alex April) eindelijk op hun plaats komen. Dit kan ter ere van alle figuren uit Meise. Onze nieuwe burgemeester heeft een en ander onmiddellijk recht gezet : hij trof een regeling om de bouwgrond in het centrum van Wolvertem toch nog te kunnen verkopen aan bouwlustigen uit onze gemeente.
    Kwaliteitsverbetering vereist : just do it, in excellency.

    23-02-2007 om 09:37 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.258 Cascade

    Een haan op de kerktoren is als een champagneglas op de spits.
    Adviesraden zouden zich bij de aanvang van 2007 eens kunnen bezinnen over de kwaliteit van hun werking.
    Ideologisch horen zij kleurloos te zijn zoals het water uit een bron, waaruit onophoudelijk gedachten stromen, zuiver ten gunste van het algemeen belang.
    Organisatorisch is de structuur zoals een cascade van champagneglazen. Als men het edele vocht in het bovenste glas giet, loopt het over in de onderliggende en zo verder tot de onderste laag. Dat is de belangrijkste : de achterban of de leden. Van hieruit moet, zoals bij een fontein in de tuin een tegenstroom komen, die de glazen opnieuw vult tot de top, binair en dynamisch onophoudelijk heen en weer.  Zonder onderbreking komt dan een voeding van gedachten op gang in twee richtingen.
    Iedereen die zich geroepen voelt het volk te vertegenwoordigen, hoort zich bewust te zijn van inspraak en informatie. Maar dat brengt ook verantwoordelijkheid mee. Hypocrisie een struisvogelgedrag (zie struisvogelsyndroom) horen hier niet thuis.
    De haan moet stralen en plots de hemel in spatten zoals de vuurwerken die her en der ontstoken werden, bij ons zelfs om twee uur ‘s nachts op 2 januari.

    16-02-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.257 Taiohée

    Toren roept haan 257 : Taiohée
    De Kerstvieringen op televisie 2006 waren anders.
    De protestanten schotelden een multicultureel palet voor, achter het altaar. Daar stond een bonte bende kinderen in alle kleuren en van alle oorden. Dit was zichtbaar het thema verbroedering tussen alle volkeren.
    De katholieke Kerstviering ging het verder zoeken. Dit was Eurovisie vanuit de Stille Oceaan op de Markiezeneilanden. Op dit Franse protectoraat werd Jacques Brel begraven. Zes eilanden zijn bewoond en wij waren te gast in Taiohée.
    De kerkelijke organisatie van dit gebied wordt verzorgd door 1 bisschop en 5 priesters. In de verschillende parochies worden die bijgestaan door lekenverantwoordelijken, die aangesteld worden. Het is echter geen gewijd ambt.
    De kerststal op het plein voor de basiliek was een typische markieswoning. Binnen vielen de prachtige houtsculpturen op in een donkerbruine houtsoort. De lezenaar was een arend. Maria en het kind en de kruisweg zijn ook staaltjes van houtsnijkunst.
    De gelovigen vielen op door hun outfit : iedereen in het wit met groene sjaals (stof of bladeren). De gezangen werden niet gedirigeerd. Daar geven de trommels het ritme aan en het koor neemt af en toe over.
    Onze haan waande zich voorwaar in het oude Meise, want onze kleuren waren toen ook groen – wit.

    09-02-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.256 V.V.V.

    Toren roept haan 256 : V.V.V.
    De Verbroedering van Vaderlandslievende Verenigingen werd opgericht door Simon Février.
    Dat was een politieke ingreep van blauw en de vertrouwelinge van burgemeester Vanvuchelen werd voorzitter. Emancipatie is goed, maar een vrouw als voorzitter van een mannenbastion was van het goede te veel. Dat zou later blijken.
    De eerste verbroedering werd echter op gang getrokken door de Oud Soldaten (Gewezen Soldaten van het Belgisch Leger uit 1903). De rode draad door het kluwen van een wirwar aan verenigingen, die de verdienste opeisen van vaderlandse trouw, is dat zij allen soldaat geweest waren. Toen waren daar nog geen vrouwen bij. Het initiatief werd genomen door kolonel Deforche, Jan Lombaerts, Antoine Mollemans en ikzelf.
    Wat mij hierin dreef, was een stukje nostalgie. Als kleine jongen heb ik dat allemaal meegemaakt? Want bij ons in het “stamënee” zaten de twee concurerende fanfares broederlijk samen onder de vlag van de Oud Soldaten.   Voor de vrienden van mijn vader heb ik ervoor gezorgd dat ze hun 100ste verjaardag konden vieren in 2003.  Bij ons was ook het lokaal van de Oud-Strijders 1940 - 45 en 1914 - 18.
    Frans Van Beneden, voorzitter van de Strijders 40 – 45 uit Meise, werd voorzitter van de V.V.V.  Voorzitter van de twee zou snel tot onenigheid leiden. De interne twisten van de verenigingen, werden in de verbroedering uitgevochten. Ik begreep er steeds minder van. In Brussel zaten de gedecoreerde heren samen en in Meise kwamen ze niet overeen, of toch …?
    Wijlen Frans nam ontslag en werd opnieuw opgevolgd door de vrouwelijke voorzitter van O.S.Imde. Toen die het beu werd en zich ook terug trok, werd ik gevraagd. Ik heb mij geëngageerd om te zorgen dat er een lijst kwam met alle mensen die nog geïnteresseerd zijn in de plechtigheden. Tweede taak was het in orde zetten van de statuten versus vertegenwoordiging van de verenigingen.
    Toen de secretaris van de V.V.V. uit de vereniging Ous - Strijders 40 - 45 gezet werd, niettegenstaande hij een van de weinigen was met een nationale erkenning, nam die ook ontslag in de V.V.V. en verkeerde de verbroedering in staat van liquidatie en ontbinding.
    Er stond toen nog ongeveer €599,00 op de rekening.  Door een misverstend werd daar nog eens €600,00 bij gestort, verdiend door 5 jonge studenten die een initiatief namen ten voordele van de Oud - Strijders van Meise.
    Statutair moet dat geld nu besteed worden aan behoeftige erkende "oud - strijders".  De ondertekende statuten maakte ik over aan de bank, met de ondertkende opdracht het geld te storten aan het O.C.M.W. van Meise d.i. de enige officiële instantie die kan oordelen over behoeftigheid. Het is nu afwachten geblazen.  Anders blijft de som geblokkeerd op de rekening, want de gemachtigden voor financiële verrichtingen kunnen of willen niet meer.
    Eendracht maakt macht zei de haan en hij viel van de toren.

    02-02-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.255 Mandela

    Het portret van Nelson Mandela dat kunstenaar Jan Beekman afkomstig uit Meise, maakte naar aanleiding van zijn vrijlating in 1990 siert binnen kort het V.N.-gebouw in New – York.
    Jan is volgens pastoor Bie Boon verrast en trots (‘als een haan’). Hij vindt dat het daar op zijn plaats hangt, als oproep tot verdraagzaamheid. De schilder is ondertussen 77. Hij woonde vroeger op de Kapellelaan en verhuisde naar de U.S.A.
    Herman Boon pr. overhaalde hem destijds om na de bouw van het Jongens – Chiroheem, in het leiderslokaal ons lot na de dood te vereeuwigen volgens het Nieuw Testament : “God is Liefde”. Het was een reactie op de toen waardeloze muurschilderingen in de kerk  met o.a;. “Het Laatste Oordeel” volgens het Oud – Testament : de vergelding!
    Jan zou zijn monumentaal werk, dat hij zich in zwart – wit herinnerde, komen restaureren met zijn Beekman – Foundation. Maar het zou dringend beschermd moeten worden. Ik vroeg aan schepen van de jeugd Virginie De Klippel hierop de aandacht te vestigen bij de inspectie van de brandweer. Ik hoop dat zij dat deed voor ze de fakkel doorgaf aan haar opvolger.
    In T.r.h. 72 wijdde ik reeds een aflevering aan mijn ontmoeting met Jan in Kruishoutem.

    26-01-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.254 Leeszaal

    Toren roept haan 254 : leeszaal
    Pal onder de toren van St.-Martinus zou ons haantje nu kunnen neerkijken op een nieuw initiatief.
    De gemeente is er dan toch in geslaagd ’t Moment in uitbating te geven.
    Zo vervallen de plannen om er een leeszaal en ontmoetingsplaats binnen de bibliotheek te maken. Het beperkt de educatieve mogelijkheden van de bib.
    De uitbaatster, een autochtone Meisenaar, nam echter enkele goede initiatieven. Op dinsdagnamiddag is het kaartdag voor de senioren en zij die vrij zijn. Dit zou echter kunnen uitgewerkt worden tot meer en beter. De kranten en tijdschriften van de bib zouden er ter beschikking kunnen liggen. Een P.C. kan toelichting geven voor gebruikersproblemen.
    ’s Zaterdags bij de markt kan men er ontbijten. Zo kunnen de marktbezoekers vroeger komen en na een stevig ontbijt de ommegang van de markt beginnen.
    Aan de muur werden de foto’s van twee oude figuren uit het volksleven van Meise tentoon gesteld. René van Haeck, die zijn carrière als boerengast in de Careelhoeve volbracht, roept er herinneringen aan vervlogen tijden op.  Hij is mij nog altijd een biggetje schuldig, van toen hij mij als kleine jongen uitdaagde. Als ik een biggetje van een kwaaie zeug durfde wegnemen zou ik het krijgen. Ik heb hem voor zijn overlijden nog herinnerd aan het feit, dat ik na mijn heldendaad, het roze diertje toch nog moest inleveren, en dat het maar normaal was dat ik voor die trofee in zijn testament zou komen. Maar helaas!
    De tweede volksfiguur is Pit Van Campenhout, kozijn van burgemeester Jules Van Campenhout en broer van Sus V.C.   Hij woonde in de Mankevosstraat naast onze laatste veldwachter Staf.
    De vier oude benamingen van deze 'stamënee', werden op een beschilderde tekst uitgevoerd door kunstschilder Frans Keppens.  Ze zijn : 'A la cantine, 'Au Manneke Pis', 'In 't Oud Meysse- Au vieux Meysse' en "Triomf'.   Dat is hier ook op zijn plaats.  Ik stelde aan onze nieuwe burgemeester voor dit aan de uitbaatster te schenken.
    Na het plaatsen van de haan, kunnen wij beneden herinneringen ophalen uit de oude tijd.

    19-01-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.253 Ebrugogo

    Toren roept haan 253 : Ebrugogo
    Een haan op een toren is kleiner dan hij lijkt.
    De vondst van kleine mensen : Ebrugogo werpen een nieuw licht op de evolutie van de mens.
    Toen ik mijn eerste stappen zette was ik één van de kleinsten van de klas. Ik was ambitieus en wou overal de eerste zijn.
    Kleine mensen hebben onbewust de drang om op te vallen, groter te zijn en uit de band te springen. Maar mogen wij dat veralgemenen?
    Is het u ook al opgevallen dat kleine mensen meer lawaai maken, dan grotere. Hun zicht op de omgeving gebeurt uiteraard vanuit een kikkerperspectief. Zij bevinden zich in een fictieve ondergeschikte positie. Dat kan de reden zijn waarom ze zich tegen alles en iedereen afzetten.
    Als zij het schoppen tot een vooraanstaande plaats verergert dat vaak. Zo ken ik een voorzitter van een vereniging die daarvan het prototype is. Die wil in alles de eerste viool spelen. Heel de zaal, het gevolg, zwijgt en luistert. Bij elke inbreng volgt een stortvloed van woorden, die dikwijls niets met de zaak te maken hebben. Die verschieten dan als hun volgelingen steeds maar uitdunnen. Want zelfs als ze ‘het werk toch maar doen’ komt de tijd dat men er de brui aan geeft.
    Is een haan ook geen klein dier ?

    12-01-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.252 Lake

    Toren roept haan 252 : lake
    Op dit ogenblik loopt een tentoonstelling in de Plantentuin van Meise onder de naam “The lake” op zijn einde.
    Het idee komt uit de poëzie van William Wordsworth. Deze dichter woonde in The Lake district. Over de streek schreef hij “Guide to the lakes” en deze beroemde natuurdichter is zeker op zijn plaats in het kasteel van Bouchout.
    Het evenement werd geopend tijdens een nocturne in het kasteel van Bouchout. Enkele danseressen traden op rond het kasteel. Stef Bos trad op bij de opening en directeur Rammeloo gaf de openingsrede ten beste.
    De drie kunstenaars zetten we even op een rijtje. Marijke De Cuyper, die destijds geselecteerd werd door de originele jury (Mercatorfonds) voor de Maurits Naessensprijs met haar schilderijen. Kunstfotograaf Roland Van Rompaey maakte een aantal gelegenheidsportretten in en rond de vijvers om het thema te illustreren. Wilfried Jacops plaatste prachtige beeldhouwwerken voor en in het kasteel.
    Deze confrontatie van schilderijen, fotografie en beeldhouwwerk, met her en der een vleugje poëzie past zeker in onze keizerlijke Plantentuin van Meise.
    Onze haan is er fier over.

    05-01-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.251 Vrouw

    Toren roept haan 251 : vrouw
    De eerste vrouwelijke lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in Meise wordt schepen van Leefmilieu, Ouderen, Mobiliteit en Gelijke Kansen.
    Het gaat hier om Marie – Jeanne Thaelemans voor Groen! Louis Becq vestigde hierop mijn aandacht en aangezien zij tot mijn vriendenkring behoort, zet ik dat graag in de verf. Als de verf te oranje wordt, moet men dat er maar bijnemen. Besef dan wel dat dit pigment het oranje is van de Chabertijnen : dus in de sfeer van de Jeugdraad in de jaren zestig in Meise. Louis is momenteel de politieke geschiedenis van Meise aan het schrijven.
    In de jaren zestig, toen ik nog onderwijzer was in het eerste leerjaar heb ik Joan, de echtgenoot van Marie – Jeanne leren lezen en schrijven. Enkele jaren later richtte ik als 2de voorzitter van Jeugdraad Meise een jeugdclub op voor 16 – 18 jarigen. Daar leerde Joan zijn Marie Jeanne kennen. Zij waren enthousiaste fans toen de Georges Baker selection optrad in de sporthal in Meise. Dat was het eerste pop-concert in onze gemeente. Zij waren de promotoren achter de Jeugdclub Gypsy, voor 16 – 18 jarigen die achter de Academie huisde en onder mijn voorzitterschap van Jeugdraad Meise opgericht werd.
    De kranige 98jarige grootmoeder van M.J. woont in Wolvertem bij haar dochter. De vader van M.J. is echter afkomstig uit de wijk Amelgem bij de Duivelschuur in Oppem.
    Haar moeder is zeer actief in Okra – Wolvertem en zetelt voor deze vereniging in de Ouderenadviesraad.
    Onze nieuwe schepen voltooide haar humaniora in Sociale Wetenschappen en werkt in de verzekeringssector.
    Zo liep ik met Joan de 20 km van Brussel in de T-shirt van deze verzekeringsmaatschappij GAN. Want onze contacten verliepen via onze gemeenschappelijke hobby : lange afstandslopen.
    Toen ik voorzitter werd van Natuurreservaten (nu Natuurpunt) heb ik Joan in het bestuur gehaald en reden wij samen naar al onze vergaderingen. Mijn politieke vrienden vroegen zich toen af of ik nu bij de groenen aansloot. Ik heb echter altijd het verschil proberen duidelijk te maken tussen echte groenen, groene actiegroepen en politieke groenen.

    29-12-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.250 Diamant

    Toren roept haan 250 : diamant
    In de Morgen vond ik een goed idee voor een uitvaart.
    De firma Algordanza (herinnering in het retro-Romaans) België maakt van onze resten na crematie een diamant. Elke week maakt men er reeds een diamant van een dode. Het is echter een dure aangelegenheid : € 3195,00 tot € 13095,00. Of dit een all-inclusive prijs is kan men uitzoeken op hun website www.algordanza.com
    De Tibetanen die op een plateau leven boven 4000 m lossen het natuurlijker op. Aangezien ze daar maar drie weken op een jaar kunnen graven en er geen brandhout voorhanden is hakken ze hun lijken in stukken. Ze gebruiken bepaalde delen voor natuurlijke medicijnen. De rest wordt op een rots gelegd en opgegeten door de vogels.
    Ik bedacht eerder voor mezelf een asvaart op de Maalbeek in mijn geliefd Meise. Na crematie zou mijn as in een klein bootje te water gelaten worden op de grens met Wemmel, bij de watermolen. Zo kan ik dan nog eens door onze keizerlijke plantentuin varen. Mijn nabestaanden kunnen dan snel naar het brugje aan de molen van Amelgem gaan post vatten, als ik voorbij vaar en Meise verlaat op weg naar de Zenne. Ik hoop echt dat ze dan niet treuren, maar een blije nagedachtenis bewaren. De diamant lijkt mij echter een alternatief.
    Vooraanstaanden laten hun as nogal eens uitstrooien op zee. Maar als de wind niet goed zit lukt dat niet zo goed en keren de familieleden met restjes as terug naar huis.
    Ik dacht ook al eens aan een video-show door mijzelf geänimeerd. Mijn audiovisuele carriére zou dan zijn apotheose kennen en wat van belang is : je houdt alles zelf in handen. Maar of onze kerk of de crematoria daar reeds rijp voor zijn, weet ik niet.
    Als je je haan voelt en graag op een toren prijkt, doe je het anders dan alle anderen!

    22-12-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.249 Pluim

    Toren roept haan 249 : pluim
    Ik heb Julien De Roover voorgedragen voor dit initiatief van de Koning Boudewijnstichting en de regionale T.V.’s.
    Jullie herinneren zich wel dat vorig jaar deze onderscheiding te beurt viel aan de asielzoeker – vrijwilliger in het rusthuis in Kapelle-op-den-Bos. Ik ben ervan overtuigd dat het in 2006 de beurt is aan een vrijwilliger uit Meise.
    Julien is een minzame zeventiger. Hij is de vriend van iedereen en staat steeds paraat om te helpen. Hij is de onbaatzuchtige conservator van het natuurgebied De Beemden in Wolvertem. Vorig jaar heeft hij de Galloways (Schotse koeien die de beemden begrazen) alle dagen gaan water geven te voet. Want hij heeft geen rijbewijs en verplaatst zich met de fiets of het openbaar vervoer. Hij was er het hart van in, toen een van de grazers ontsnapte en de Vlaamse koeien vervoegde rond de pilonen in Imde. Wij hebben het kalfje, de eerste boorling in de Beemden, naar Julien genoemd : Julienke. Ontelbaar zijn de natuurwandelingen die hij gratis gidste voor de kinderen van de lagere scholen in Meise, zowel in de Beemden als in de Birrebeek. Onlangs gidste hij een regionale fietstocht met als thema zwaluwen. Want Julien woont in de bekende witte wijk in Wolvertem en zorgde voor een grote huiszwaluwenkolonie in zijn wijk.
    Julien is ook de drijvende kracht achter Kunstkring Meise. Als oprichter kan ik getuigen dat met iemand zoals Julien men een vereniging met zijn tweeën kan runnen. Hij zoekt er geen functie, noch gewin, maar vriendschap in samenwerking!
    Hoeveel verenigingen uit onze keizerlijke gemeente zouden op Julien geen beroep gedaan hebben voor het schilderen van hun publiciteitsplaten voor hun jaarlijkse etentjes en andere activiteiten.
    Het is ondertussen gelukt. Julien is geselecteerd en jullie kunnen voor hem stemmen vanaf morgen als Ring-TV de samenvattingen uitzendt, op depluim@ringtv.be en voeg er zijn naam Julien De Roover aaan toe.
    Julien is geen haantje de voorste, zoals er velen onder de kerktoren lopen. Maar hij is een bescheiden werker : een werker van het elfde uur!

    08-12-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.248 Evolutie

    Toren roept haan 248 : evolutie
    Canvas zendt momenteel een driedelige reeks uit over de Galapagos – eilanden.
    De universiteit van Cambridge heeft het volledige werk van Charles Darwin gedigitaliseerd. Ze hoopt de unieke collectie tegen 2009, wanneer we de 200ste verjaardag van zijn geboorte vieren, volledig op het net te zetten en voor iedereen toegankelijk te maken.
    Het idee kwam van historicus John van Wyhe die toen hij aan de University of Asia studeerde, er niet in slaagde toegang te krijgen tot het werk van Darwin, die toch een van de grootste wetenschappers aller tijden is. De voorbije vier jaar verzamelde Van Wyhe meer dan 50.000 pagina's tekst van en over de naturalist. Ook digitaliseerde hij ruim 40.000 beelden van originele publicaties, waaronder enkele unieke stukken, zoals een opmerkelijk notitieboekje dat in de jaren tachtig werd gestolen, maar waarvan de tekst toen al op microfilm was gekopieerd. Het boekje bevat aantekeningen die Darwin maakte op de Galapagoseilanden en waarop hij later zijn baanbrekende ideeën over natuurlijke selectie zou baseren. Alle info op www.darwin-online.org.uk (bron EOS)
    Ik miste het tweede deel. Wie kan het mij bezorgen op CD-rom ?

    08-12-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.247 LAK


    Toren roept haan 247 : LAK
    Dit letterwoord staat voor : Linde Amateur Kunstenaars.
    In het lokaal van Infoster huist nu een open atelier voor amateur – kunstenaars. Het is momenteel open op donderdag van 19 tot 21 uur. Het is een initiatief van beeldhouwer en sculpteur Frans Tonnelier, Marcel Cloots en Marijke Sleebus. Iedereen kan aansluiten en vrij komen werken.
    Ik wou reeds lang een atelier voor houtsculptuur. Aangezien er in het Verloren uurke geen plaats voor is wendde ik mij tot de Plantentuin van Meise. Daar was een Natuuratelier voor kinderen werkzaam. Wegens gebrek aan belangstelling is dat momenteel gesloten. Daar kon toen een atelier bij voor alles wat met natuur te maken heeft, beperkt tot overdag. Mijn naamgenoot De Cuyper … was bereid er les te komen geven. Er sloot zich zelfs een aquarelliste bij aan en iemand die bloemschikken wou doen. Het is er echter niet van gekomen.
    Ondertussen volgde ik dan maar een opleiding in Athena Brabant bij An Wouters. Maar daar sta ik momenteel op de wachtlijst. Het initiatief van de Linde was dan ook welkom. Het wil zich niet concurrentieel opstellen. Daarom is er een nauwe samenwerking qua afspraken met de Kunstkring en het Verloren Uurke. Zij gaan ten andere samen tentoonstellen tijdens de beiaardfeesten en de kunstenaarsroute werd erin opgenomen.
    Op de opendeurdag van de gespecialiseerde zaak in Beernem, waar men alle benodigheden kan aanschaffen om hout te bewerken, ontmoette ik Marten Lierman, een poppenspeler uit Brugge. (f) Ik ga voorstellen om deze man met zijn theater op de beiaardfeesten te krijgen.
    Ondertussen hoop ik eerstdaags, tijdens de dag, het atelier open te houden voor houtbewerkers. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich bij mij aanmelden via e-mail.

    08-12-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 246 : zorgcentrum

    Toren roept haan 246 : zorgcentrum
    Eindelijk was het zover. Het O.C.M.W. van Meise opende het nagelnieuw zorgcentrum op zondag 1 oktober 2006 in deelgemeente Wolvertem. Voorzitter Rita Verbesselt was terecht fier op deze realisatie en er werd dan ook een gedenkplaat ingehuldigd met de namen van de huidige raad.
    De aanwezigen kregen een stuk taart aangeboden in een grote tent. Daar konden ze rustig keuvelen en wachten op het vertrek van de rondleidingen. We kregen een keurige brochure met de geschiedenis van het Godshuis, gebouwd via een legaat van mej. Anne Marie Van Horick in 1908 tot de huidige "Residentie Van Horick". We hebben zeer lang moeten wachten, maar dat loonde de moeite. De trend in de rusthuizen is zodanig geëvolueerd, dat zij die vroeger bouwden een rusthuis kregen dat veel weg heeft van een hospitaal. Hier is dat niet zo : verzorgde wooneenheden van 8 personen, maken het wonen er alleszins gezelliger. De kamers zijn uitgerust met moderne technologie en de architect slaagde erin om het maximum te puren uit de individuele kamers.
    Pastoor Theo De Witte vonden wij in de stille ruimte, die hij ondertussen omvormde tot een stijlvolle kapel. De gangen werden opgefleurd door Kunstkring Meise en enkele moderne beelden tooien de binnenkoeren.
    Rusthuisdirecteur Peter Peeraer en zijn personeel zullen ervoor zorgen dat de opvang en de begeleiding van onze ouderen optimaal verloopt. Het kader, waarin dat zal gebeuren, is geschapen. Ga gerust eens kijken. Het loont de moeite.Rusthuisdirecteur Peter Peeraer en zijn personeel zullen ervoor zorgen dat de opvang en de begeleiding van onze ouderen optimaal verloopt. Het kader, waarin dat zal gebeuren, is geschapen. Ga gerust eens kijken. Het loont de moeite.
    Ondertussen werd aan de bank gevraagd het resterende bedrag op de rekening van de V.V.V. (Verbroedering, maar nog steeds ruziënde Vaderlandse Verenigingen) door te storten aan het OCMW zodat het geld kan gebruikt worden voor hulpbehoevende erkende oud strijders (in de ruimste betekenis van het woord).  De helft van dat bedrag werd verdiend door 5 jonge studenten van de Erasmus hogeschool in het kader van een project.  Een passend geschenk !

    01-12-2006 om 09:26 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.245 Klonen

    Ze waren er weer, de meerlingen! Heb je ooit al eens meerdere hanen op één torenspits gezien ?
    In de politiek is alles mogelijk. Met de verkiezingen in zicht doken her en der weer de affiches met de koppen van de uitverkorenen op. Ik kies bewust het woord “uitverkorenen”, want als je dacht dat je je zo maar kandidaat kunt stellen, vergis je je schromelijk. De kandidatenlijsten worden nog steeds in intieme kring samengesteld. Bij ons althans !
    En dan al die platen met affiches, die ons straatbeeld ontsieren! Een is zelfs niet genoeg. Op één plaat zag ik zeslingen, vierlingen en tweelingen. Ze hebben klaarblijkelijk affiches te veel en willen ze zo kwijt. Van daar die plotse opstoot van al die meerlingen.
    Ze klonen zichzelf op die affiches vertikaal of horizontaal.
    Anderen pakken uit met grotere koppen, zelfs artistiek bijgewerkte. Bruine ogen worden blauw. Alle vrouwen worden missen. Ik geef uiteraard mijn voorkeur aan mooie vrouwen, eerder dan aan lelijke mannen.
    De mooiste affiche in Meise was ontegensprekelijk die van Virginie De Klippel. Er was nogal wat kritiek op de blauwe ogen. Ik heb dat gekontroleerd op de natuurdag in de Birrebeek. De kritiek is onterecht. Haar ogen zijn inderdaad blauw, met bruine tikkeltjes.
    Toen ik bij die gelegenheid aan een van de vierlingen vroeg, waarom hij al die affiches verspilt, kreeg ik als antwoord, dat de platen te groot waren. Als je die platen in vier zaagt, kun je er vier panelen van maken en ben je te zien op vier verschillende plaatsen.
    Dominique Galand kwam in “Man bijt hond” als originele sandwichvrouw naast een reuzengrote rode potlood aan het Rondplein in Meise. De politie werd er op af gestuurd om te constateren dat er niets onwettelijks gebeurde. Hebben die niet wat beters te doen ? Ondertussen hing in de Landbeekstraat een vierling aan de reuzenkraan!?
    En over dat klonen …op een toren zet men toch ook geen zeven hanen omdat hij te groot is!

    24-11-2006 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!