Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.300 Vogelen

    Toren roept haan 300 : vogelen
    Wat de haan voor mij betekent, betekent de goudvink voor Marcel Belgrado, onze burgemeester in Meise.
    Tot mijn grote verbazing kon ik op Ring-TV zijn optreden aanschouwen, waar hij aankondigde een week vrij te nemen voor zijn jaarlijkse vogeltentoonstelling in Wemmel. Hij liet zich vervangen door Jos Emmerechts, 1ste schepen.
    Marcel is al 40 jaar voorzitter van “De Goudvink” Wemmel. Hun wedstrijd lokt jaarlijks hele horden vogelliefhebbers naar de parochiezaal in Wemmel. Maar deze kleinoden moeten beschermd en verzorgd worden, ook ’s nachts. Daarom blijven de vrijwilligers bij de vogels slapen.
    Enkele jaren geleden riep pastoor Theo in Wolvertem de gelovigen op voor dit evenement. Hij deed dit in correct Nederlands met de woorden “ Wie deze namiddag wil gaan vogelen, kan terecht in Wemmel in de parochiezaal”. Dat lokte wel nogal wat hilariteit op bij de gelovigen.
    De 43ste editie van de “Nationale Vogelshow” was andermaal een groot succes. Het eindklassement gaf 27 exposanten met Verbelen Wesley als laureaat op nummer 1.
    Ik vraag mij wel af, indien onze haan een goudvink was, of het zo lang zou geduurd hebben eer hij opnieuw op zijn plaats stond.

    07-12-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.299 Déjà-vu

    Toren roept haan 299 : déjà-vu
    Op de gemeenteraad van september had ik een ‘reeds-gezien’ ervaring : gemeenteraadsleden met bruine vuilniszakken op de borst (en).
    Destijds, onder een ander bewind, betoogde de CD&V met dezelfde zakken, maar over hun hoofd. De marathonlopers gebruiken die op dezelfde manier, maar om niet af te koelen en tegen de regen. Dat lukte ook bij de oppositie, want het debat ging in alle hevigheid. Het punt werd omwille van ‘verkeerde informatie’ afgevoerd.
    ’s Anderendaags zag ik een fotobewerking van het standbeeld van baron d’Hoogvorst met dezelfde vuilniszak omgord. Dat was ook een déjà-vu. Want in de jaren zestig tooide de plakploeg van Jos Chabert onze eminente aanvoerder van de burgerwacht met zeeptonnetjes beplakt met het hoofd van ons aller Jos. Zo was het alsof Jos Chabert himself daar prijkte. Hij is echter nooit burgemeester van Meise geworden. De reden waarom zullen wij nooit achterhalen. Hierover doen diverse verhalen de ronde.
    Deze twee acties waren niet wansmakelijk, zoals de vandalen die pompoenen en half-lege bierglazen deponeerden op het standbeeld. De geplande Kerstactie van de Cultuurraad om onze baron, ex-burgemeester van heel de streek, een Kerstmanpakje om te doen werd vorig jaar gelukkig afgeblazen.
    Want respect voor ons erfgoed is een indicator voor de kwaliteit van het bestuur.
    Ik bleef alleszins met een wrang gevoel zitten na de vertoning in Wolvertem. De menselijke verhoudingen, die mij het meest interesseren, bleken ook een déjà – vu, maar deze keer omgeslagen. De rollen zijn omgekeerd en de strategie evenzeer.  Niets is wat het lijkt of is alles wat het is ?
    Ik hoop dat tegen de publikatie van dit cursiefje onze haan op de toren zal prijken, want ondertussen heeft onze burgemeester mij ook bevestigd dat het weldra zover is.
    Helaas neen!!!

    30-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.298 Brabant

    Toren roept haan 298 : Brabant
    Er rijpte een hanenfictie in onze verwarde geesten bij het bezoek van de Ouderen uit Waalre aan hun zustergemeente Meise.
    De conversatie in het restaurant Napoleon ging uiteraard over de moeilijke regeringsvorming op federaal niveau.
    Als we nu eens in de aanval gaan en de groot Brabantse gedachte propageren : Vlaams Brabant uitbreiden tot Breda. Want onze vrienden uit Waalre beweren dat een hereniging met gans Nederland niet te doen is. De Walen kunnen dan de groot Boergondische gedachte van het Verdinaso beogen, enkel naar het Zuiden. De man die deze laatste gedachte in Meise jaren lang onderwees, is onlangs in alle stilte gestorven
    De gelegenheidsfoto werd genomen voor het standbeeld van baron d’Hoogvorst (nog steeds zonder lemmet aan zijn zwaard). Na het poseren heb ik er onze vrienden aan herinnerd dat de baron de aanvoerder was van de burgerwacht, die in 1830 een einde stelde aan de Hollandse bezetting. Daaruit volgde de idee, dat als België uiteenvalt, dit kan hersteld worden.
    Deontvangst van de seniorenraad Waalre in Meise op 25.9 was bovendien uitermate geslaagd. Ze kregen na een ontbijt in 't Moment een doordachte uiteenzetting over het O.C.M.W. door voorzitter Sonja Becq. Bij het bezoek aan het zorgcentrum in Wolvertem werd door Rita Verbelen met bezieling uiteengezet wat de ouderen er als mogelijkheden in de praktijk hebben. Na de lunch op de vertrekplaats kregen ze een algemene rondleiding in onze Plantentuin van de gids vrijwilliger, lid van de seniorenraad voor de onafhankelijke senioren. Daarna werd er dus getafeld in het restaurant Napoleon waarbij voorzitter Corbijn dankte voor Waalre en schepen Marie Jeanne Thaelemans voor Meise. Burgemeester Marcel Belgrado vereerde ons met zijn aanwezigheid.

    23-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.297 Duidelijkheid

    Toren roept haan 297 : duidelijkheid
    Een haan staat klaar en duidelijk op een kerktoren. Niemand gaat eraan denken om er een gans bij te zetten, tenzij hij of zij kunstenaar is.
    Had men in ons land van in het begin duidelijkheid geschapen, dan hadden wij nu al lang een federale regering.
    Het canvas programma over de situatie in Zwitserland, waar het nog moeilijker ligt, maakte duidelijk dat duidelijkheid en consequentie de toverwoorden zijn die oplossingen in houden.
    Zo herhaal ik dat Liège voor mij maar één naam heeft (ééntalig Frans) en dat dit ook voor Antwerpen (ééntalig Nederlands) telt.
    De grondwet voorziet Vlaams-Brabant en Waals-Brabant na het arrest van het arbitragehof van 26.5.2003 : 4 jaar later : regeling BHV! De verkiezingen van 10.6.2007 zijn strikt genomen ongrondwettelijk. Brussel moet apart en kan desnoods in het Belgisch Bruxel heten. Maak er de multiculturele hoofdstad van Europa van, maar blijf van onze regio af.
    Menselijkheid in de contacten is van een andere orde dan politieke strategie. In die begrippen is ook verwarring troef. Het enige doel is zijn eigen gelijk halen.
    Professor Paul Van Orshoven, expert in publiek recht, zegt duidelijk : de politici zetten de rechtsstaat op de helling : “Bij herhaling heb ik geschreven dat politici eigenlijk aan de burger vertellen dat de rechtsstaat niet voor hen geldt.” “Een status quo, zoals de Franstaligen voorstellen, houdt dus geen steek, want de omstandigheden zijn gewijzigd. Hun stelling dat ze demandeur de rien zijn, klopt daarom niet want in gewijzigde omstandigheden niets vragen, is in feite erg veel vragen.”
    Onze haan op de kerktoren is niet zo arrogant als de Waalse haan. Gelukkig maar !

    16-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.296 Huifkar

    Toren roept haan 296 : huifkar
    Brixius 100 was in feest.
    Het begon met een tentoonstelling in de school van Rode van de verenigde kunstenaars. LAK stal de show met een houtsculptuur van het thema : de vier elementen aarde, vuur, lucht en water.
    Op 7 september, mijn verjaardag, werd het feestweekend ingezet. ’s Zondags gidste ik op een huifkar, die de rondrit deed rond het centrum van Sint – Brixius – Rode. Als voorbereiding las ik de geschiedenis van Rode van pastoor De Pauw eens grondig. Ik heb heel wat bijgeleerd. Ik zal deze oud – pastoor van Rode vragen om mij een digitale versie te bezorgen. Dan kan ik ze verspreiden en ev. aanvullen. Dat is ondertussen gebeurd en zij is ter beschikking.
    De database van Achiel Bettesone over Meise bevat ook degelijke gegevens. Maar de samenvatting staat in mijn streekboek “Meise, van onder de toren van St.-Brixius – Rode”. In het tijdschrift Berla nr.89 (register code 07.89.15) stond een samenvatting van de geschiedenis van Rode van C. Stallaert.
    Ondertussen voerde Kris – Kras, of was het een groep rond Maurice Peeters op de trappen van de kerk een historische evocatie op.
    In de kerk werd uitleg verstrekt door leden van de Erfgoedcel.
    Er was slechts één schoonheidfoutje : meer coördinatie was vereist.

    09-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.295 Kruis

    Toren roept haan 295 : kruis
    Op de jongste gemeenteraad van 31 augustus werd beslist het kruis en de haan terug te plaatsen op de toren van onze geliefde St.-Martinuskerk.
    Stef De Ridder gaf de haan nooit op. Zijn onverdroten inzet zal hopelijk zo snel mogelijk tot resultaat leiden. Want de administratieve molen draait o zo langzaam. Af en toe moet je eens “bureaucratiekraken” zoals Tom Peters dat in zijn “Kwaliteitsrevolutie” zo mooi verwoordt, om schot in de zaak te krijgen. Ondertussen verscheen de foto van Stef met het nieuwe kruis in Goededag.
    Ik hoop dat bij gelegenheid van de plaatsing de beiaard zal spelen. Ik durf zelfs blijven hopen dat de oude beiaard dan ook in zijn oude glorie zal hersteld zijn : 8 klokjes, unieke wekkering en klavier in de binnentuin van de bib. Achter glas. Onze voorzitter van de “Vrienden van de beiaard” Jean Paul Van Gijsel zou hiervoor zeker nog eens zijn duit in het zakje doen!
    Ik ben ook bereid deze reeks bij die gelegenheid feestelijk af te sluiten. Ofwel ga ik door! Maar de titel “Toren roept haan” die klinkt als “Man bijt hond” zou dan wel misschien moeten aangepast worden in “Toren riep haan” of “Acht torens van Meise roepen de hanen op”. Misschien : “Oude beiaard roept wekkering, 8 klokjes en klavier”. En later “Oude beiaard zoekt onderdak”.
    Wie weet ? Ik denk er diep over na en als de muze op bezoek komt, vind ik er wel iets op.
    en in de pers :
    Haan kraait weldra weer op kerktoren
    MEISE - Tien jaar heeft het bijna geduurd, maar volgens schepen van Openbare Werken Jos Emmerechts (CD&V) zullen de haan en het kruis weldra weer op de toren van de kerk van Meise prijken. 'De aanbesteding is gegeven, en het plaatsen op de kerktoren zal zo'n 22.000 euro kosten. Het is nu een kwestie van enkele weken. Zodra de aannemer kan, staat de koperen haan terug op de kerktoren', zegt schepen Emmerechts.
    In augustus 1997 werd de kerktoren van Meise door een bliksemschicht getroffen. De koperen haan werd toen samen met het ijzeren kruis van twee meter hoog, van de toren gebliksemd. Voorzitter van het Beiaardcomité Steven De Ridder (CD&V) en pastoor Bie Boon ijverden ervoor om de haan terug op de kerktoren te krijgen en na tien jaar lijkt dat dus nu te lukken. Nog voor eind dit jaar zou de haan terug op de toren moeten prijken.
    Voor de kerk van Meise zelf is een subsidiedossier voor restauratie opgesteld. Die restauratie zal zo'n 1,5 miljoen euro kosten. Daarvan wordt 60 procent gefinancierd door het Vlaams Gewest. De provincie Vlaams-Brabant komt voor 20 procent tussen, en de gemeente en de kerkfabriek betalen elk 10 procent. (jhw)

    02-11-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.294 Poot

    Toren roept haan 294 : Poot
    Poot is dood! Maar de Mater dolorosa prijkt in Vilvoorde en Grimbergen.
    Het beeld, werd ten onrechte als replica aangekondigd in de pers, die zich beter moet informeren. Een bronzen beeld mag gegoten worden in 6 originelen. Ik kan mij moeilijk inbeelden dat het exemplaar van pater Gereon het zevende was. Zijn goede vriend Rik Poot balde het verdriet van de ouders van verdwenen, misbruikte en vermoorde kinderen ten tijde van de zaak Dutroux samen in brons.
    Rinus Aarssen, mijn oud – student Spaans aan het AVC, speelde bij de gelegenheid van de inhuldiging voor de basiliek op 31.8 op de beiaard. Marc Van Cleemput componeerde dit weemoedig stuk, dat klonk als een fado, voor zijn goede vriend als ‘In memoriam Rik Poot’.
    Ik heb de drie betrokkenen samen gebracht op de foto. Marc Van Cleemput verklaarde zich bereid kinderliederen aan te passen voor de beiaard en Rien Aarssen zal ze volgend jaar op 25 mei spelen in Grimbergen.
    Want in Meise, waar ik verschillende jaren voor de internationale dag van de vermiste kinderen kinderliederen liet spelen, zwijgt de beiaard al voor het tweede jaar op rij.
    Dat is jammer! Maar het is ook jammer dat de beiaardiers voor Amnesty International gelijktijdig kunnen spelen en niet voor ons doel.
    Maar ik geef niet op. Marc Herremans zegt dat ook : never give up! Op mijn blog hoor je de klanken van mission impossible.

    26-10-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.293 Koningin

    Toren roept haan 293 : koningin
    Ik was erbij op 2 september. Velen togen, zo fier als een haan of hen, naar Laken voor het verjaardagsfeestje van koningin Paola.
    Zij was wel enkele dagen te vroeg, want zij wordt 70 op 11 september.
    Wij mochten parkeren met een vrijkaart in het park, rechtover het koninklijk paleis. De happy few kreeg wel een kaart voor het paleisdomein. Bij de grote oversteek, met nagenoeg 800 genodigden, die zich vrijwillig of beroepsmatig bezig houden met de bescherming van kinderen in moeilijkheden, werkzaam met en voor kinderen, keken de bestuurders van de opgehouden auto’s raar op.
    De massa trok te voet het domein in en door de enorme ronde inkomhal ging het voor een wandeling door het prachtige park. Dat op zich is al een bezoek waard.
    Voor de serres moesten wij wel lang wachten op de komst van het vorstenpaar. Maar prins Laurent met Claire en de tweeling mengden zich tussen de wachtenden.
    Eindelijk was het zover. “Les baladins du Miroir” tooiden de Oranjerie van het kasteel van Laken. Dit optreden klonk nogal ééntalig Frans, maar zij deden toch de moeite van een in het dialect gezongen ballade, afgewisseld met hun moedertaal te brengen.
    Onze koningin is erevoorzitter van Child Focus en bedankte, in een gelezen toespraak in keurig Nederlands en in het Frans, de aanwezigen voor de attenties. Mits meer praktische oefening, ik hoorde dat reeds bij haar aantreden, toen ze een duo – toespraak hield met de koning, zou ze toch als voorbeeld kunnen fungeren qua beheersing van het Nederlands voor de Waalse politici met hun kromtalig Nederlands.
    Ik heb ondertussen Emma De Roos, vrijwilligster van het eerste uur in het Rode Kruis van Meise en graag geziene gast in het Home Jan Van Gijsel, voorgedragen voor “De Pluim” aan de Koning Boudewijnstichting voor Ring-TV.

    19-10-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.292 Leeuw

    Toren roept haan 292 : leeuw
    De gouden leeuw was de eerste Belgische vlag. Op de oude vlaggen staat zo een exemplaar op de vlaggenstok, meestal in hout gesculpteerd.
    In het gemeentehuis (vroeger pastorie) in Meise staat een houten beeldje met een marmeren wereldbol voor zijn muil, op de leuning van de trap. Iedereen die er voorbij moet neemt met de linkerhand het leeuwtje vast. Het blinkt dan ook zoals de beelden elders, waaraan mirakuleuze feiten toegedicht worden zoals …op de grote markt in Brussel blinkt het koperen beeld van de ’t Serclaes.
    Op de markt in Mons staat een aapje te pronken, zoals Elio. Hij draagt wel geen strikje zoals zijn rode baas.  De voorbijgangers strelen even het beeldje bij het voorbijgaan.  Welk voordelen dit opbrengt weet ik helaas niet.
    Er zijn zeker nog tal van voorbeelden van.

    12-10-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.291 Ordenen

    Toren roept haan 291 : ordenen
    Op Wikipedia en andere data –basen staan lijsten van rubrieken, waarlangs alles geordend wordt. De artikels worden ondergebracht in rubrieken, zoals hanen en hennen in hokjes.
    Dat is zoals de faculteiten aan de universiteit. Die dragen alle een naam en de te behandelen materie of discipline wordt erin ondergebracht. Alles is gelabeld.
    De ordeningen zijn meestal niet doordacht. Als men al een systeem volgt, wordt het meestal niet efficiënt door getrokken. Het valt op dat de meest briljante geesten, nogal eens ordenen volgens de chaos – theorie. Misschien zit dat in hun genen.
    Zo kun je van abstract naar concreet, of van algemeen naar gedetailleerd gaan.
    Een vrij grondige ordening van planten vinden wij in de Flora van Heimans. Maar aangezien deze op uiterlijke kenmerken gebaseerd is, werd het systeem onderuit gehaald door DNA – onderzoek.  Het klassieke systeem vinden we in "Species plantarum" van Linnaeus.  Van daar de uitdrukking "God schiep de dingen, Linnaeus ordenende ze".
    Begin maar eens je bezit te ordenen of je persoonlijke bibliotheek. Dan zul je vrij snel merken dat, als je al een systeem hanteert, het vrij snel in duigen valt.
    Hanen worden ook geordend in soorten volgens afkomst.

    05-10-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.290 Samenvatting

    Toren roept haan 290 : samenvatting
    In de Standaard der letteren las ik interessante dingen over dit onderwerp.
    Er zijn auteurs die boeken samenvatten in één haiku.
    Anderen geven ingekorte versies uit van standaardwerken uit de wereldliteratuur. De uitgeverij Orion startte zo’n project dat 100 bewerkingen moet omvatten. De Engelsen noemen dat : literaire liposuctie. David Copperfield, Anna Karenina, Mill on the floss van George Eliot, Moby – dick van Melville, Vanity fair van Thackeray en Wives van Elisabeth Gaskell and daughters gingen al voor de bijl of onder het mes.
    Joep Leerssen slaagde erin in zijn “Literatuurgeschiedenis : een hoorcollege over de geschiedenis van de Europese letteren (Home Academy) om in 500 minuten 1000 jaar literatuurgeschiedenis samen te vatten.
    Ik heb in deze reeks ergens een gedicht gemaakt van de titels van de werken van Ward Ruyslinck toen er een hommage gehouden werd in Meise.
    Kort leest sneller en wordt sneller gelezen.
    Maar ondertussen duurt het toch maar langer, eer onze haan op de toren komt. En dat is niet meer samen te vatten.

    28-09-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.289 Beemdendrupke

    Toren roept haan 289 : Beemdendrupke
    In het voorjaar bemerk je een zee van witte sterretjes op in hagen en kanten. Het is de bloesem van de ‘Prunus spinosa’, sleedoorn of pruimdoorn van de familie van de Rosaceae, roosachtigen. In het najaar komen er blauwe pruimpjes op. Het is een ideale pleisterplaats voor insecten en vogels. De struik is doornachtig. De pruimen hebben een geneeskrachtige werking. Men maakt er sleedoornjam, sleewijn (Roemenië) en sloe-gin van.
    In “Seasons” vond ik een recept om deze wonderdrank te maken. Hij is ten andere een streekproduct uit Voeren, waar ze hem “Voerens drupke” noemen.
    Nodig :
    500 g sleedoornbessen, 350 g suiker en 1 liter brandewijn
    Er zijn twee bereidingswijzen :

    1. De bessen in verhouding mengen met de brandewijn.
    2. in flessen laten rusten gedurende 3 – 6 weken
    3. daarna de bessen scheiden
    4. 400 g suiker koken in 2 dl water tot een suikerstroopje
    5. laten afkoelen en bij de brandewijn voegen
    6. goed schudden en afsluiten
    7. een jaar laten rusten

    Men kan ook :

    1. De bessen koken,
    2. kapot wrijven door een zeef
    3. verwarmen
    4. suiker toevoegen
    5. moes vermengen met brandewijn vb. 1 deel moes en 2 delen brandewijn
    6. afkoelen
    7. een jaar laten rusten

    Julien plukte voor mij de sleedoornpruimpjes reeds twee jaar na elkaar in de Beemden. Het is dan ook aangewezen dat we deze sterke drank noemen naar zijn herkomst : Beemdendrupke.

    21-09-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.288 Uitschuiver

    Toren roept haan 288 : uitschuiver
    Als je zoals een haan boven op de toren staat, in het brandpunt van de belangstelling is het gemakkelijk voor gehaaide veelschrijvers (of zijn het vuilschrijvers?) om u te pakken.
    Wat onze Yves Leterme overkwam is een vuile Waalse scheet in een glas water.
    Zijn uitspraak over de kennis, of liever de bereidheid tot integreren van het Nederlands door de Walen wordt nog dagelijks uit zijn context gerukt. Dat is povere journalistiek!
    Het niet weten waar onze Nationale feestdag voor staat is vrij normaal voor alle Belgen. Wat was het begin van België ? Het arrangement om een Habsburger ter bescherming van de dwerg tussen de grote staten aan een troon te helpen ? Het plaatsen van de bevolking voor dat voldongen feit is een slecht voorbeeld van democratie en mag men voor mijn part veranderen. De overwinning van de burgerwacht op de Hollanders in Brussel is een beter wapenfeit!
    Dat Yves de Marseillaise zong i.p.v. het Belgisch volkslied vind ik een fijne grap. Hij mag er zo alle dagen tappen, zeker tot de Walen en Brusselaars bereid zijn om de grondwet te respecteren. Had ik er gestaan, dan zou ik de Europese hymne gezongen hebben. Dat is tenminste muziek en geen getingeltangel op een verroeste ijzerdraad of kattengejank via de darm van het arme beest.
    Ik heb destijds tijdens een Cultuurbeurs in Wolvertem, de toenmalige prominenten van Meise een multiple – choise test laten afleggen op een P.C. over hun kennis van hun eigen gemeente. Dat was toen ook alles behalve denderend. De resultaten bezit ik nog steeds.

    14-09-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.287 Pikorde

    Toren roept haan 287 : pikorde
    Bij hanen en kippen bestaat een welbepaalde pikorde.
    In de wielerrondes spreken zij daar ook van. Als de sprint aangetrokken wordt voor onze kampioen Tom Boonen wordt er op voorhand een pikorde afgesproken. Hier verschilt die nogal eens volgens de conditie van de renners.
    Bij kippen ligt die tot de dood vast.
    Mensen gebruiken dit natuurverschijnsel, dat te maken heeft met de “survival of the fittest” ook in andere organisaties. Zie maar in de politiek. Nationaal wordt er binnen de partijen een bepaalde volgorde erkend, als de postjes moeten verdeeld worden. In de plaatselijke politiek zie je een rangorde van burgemeester, naar eerst schepen enz. Bij het Te deum zie je dat in de kerk ook : op de eerste rij neemt de burgemeester plaats, in groot ornaat, sdan de schepenen en verder de gestelde lichamen. De politie en de rechterlijke macht zitten aan de linkse kant (waar vroeger de vrouwen moesten plaats nemen). Die hadden en hebben het laatste woord!
    In de oude ‘stamënees’ zie je naast de toog een ronde tafel. In Luxemburg noemen ze dat de ‘stamtisch’. Daar nemen de ingewijden of vrienden van de baas plaats. Dus hier is ook een rangorde opgebouwd.

    07-09-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 286 : lijst

    Toren roept haan 286 : lijst
    Nederland stelde een canon op voor het geschiedenisonderwijs. http://www.entoen.nl met 50 hoogtepunten uit de geschiedenis.
    Uit "Meise" van Achiel Bettesone zouden wij iets dergelijks over de geschiedenis van Meise kunnen puren.
    684 houten kerkje in Meise (versus Strombeek)
    1095 hertog van Brabant Godfried I (met de baard) stichtte de vierkante toren Boechout
    1212 kasteel te Meysse Rengot-Arnold de Menza
    1132 Meise verliest zijn statuut van moederparochie
    1412 stichting St.-Sebastiaansgilde Rode
    1799 Wolvertem wordt hoofdplaats van het kanton
    1181 keizerin Charlotte van Mexico tot 1927
    1903 Oud Soldaten Meise opgericht
    1938 Nationale Plantentuin in Meise
    1958 bouw Chiroheem
    1967 Oprichting van het Audiovisueel Centrum
    1986 De fusie van Meise, Wolvertem en Oppem
    1996 AVC in eigen gebouwen Stationsstraat 15

    31-08-2007 om 08:40 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.285 Wereldwonderen

    Toren roept haan 285 : wereldwonderen
    Er werd gestemd voor de nieuwe wereldwonderen, om de lijst van wat er nog overschoot aan te vullen.
    De oude lijst bestond uit :

    1. piramide Cheops
    2. vuurtoren Alexandrië
    3. tempel Artemis Efeze
    4. kolos van Rhodos
    5. mauseleumHalicarnassus
    6. beeld Zeus Olympia
    7. hangende tuinen Babylon

    De nieuwe lijst gaf na stemming via http://www.new7wonders.org :

    1. The great wall, China
    2. Petra, Jordan
    3. Christ Redeemer, Brazil
    4. Machu Picci, Peru
    5. Chichèn Itzà, Mexico
    6. Roman Colosseum, Italy
    7. Taj Mahal, India

    Kunnen wij de 7 wonderen van Meises erfgoed distilleren uit onze lijst ?

    1. het kasteel van Bouchout en de Plantentuin Meise
    2. naruurreservaat Birrebeek Rode
    3. het poorthuis met Neromhof Wolvertem
    4. dorpskom Meise met standbeeld van baron d’ Hoogvorst
    5. St. - Elooikapel Meise
    6. Kapel van Amelgem Oppem
    7. Boskapel Imde

    Dit is mijn persoonlijke voorkeur. Ik lanceer het voorstel om de burgers op ruimere schaal zelf te laten kiezen. Ik hoop dat voorstel on - line af te werken : meisewonderen versus welke wonderen in het erfgoed van Meise kiezen wij tot de 7 uitverkorenen!

    Ik vertrek van de volledige lijst van een 35. http://foto.telenet.be/1991574113 Hieruit komt een long- list van 21, waaruit er uiteindelijk 7 gekozen worden.

    24-08-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.284 Beauty

    Toren roept haan 284 : Beauty
    Een haan op een toren is feitelijk kleiner dan je denkt. Maar hij staat alleszins groots in de belangstelling.
    Ik had een lief, klein hondje. Het was de moeder van Boomer, waarover ik het reeds had in een andere bijdrage.  Hij behoorde tot  het merk poedel. Haar naam Beauty van Meise. Het hondenhaantje dat voor dat nageslacht zorgde toen hij nog maar 9 maanden oud was heette Jekyl, een raszuiver Leeuwhondje, autochtoon Vlaams ras.
    'Beauty of Meise' is een nieuwe halfhangende, grootbloemige Fuchsiacultivar met als kenmerken een dubbele bloem met oudroze kelk en phloxpurperen tot lavendelpaarse kroon.
    Ze werd geselecteerd door een particuliere fuchsiakweker Marcel Michiels (f) uit Koningshooikt. Ze is tevens de hybride van de fuchsiacultivars 'Jef Vander Kuylen' en 'Hilda'. Op 16 september 2006 werd ze erkend door de Nationale Belgische Fuchsiakeuringscommissie en geregistreerd onder het nummer 6550 van de American Fuchsia Society.
    Bij nader onderzoek blijkt dat er 1 stamper is en 7 meeldraden. Kan het mooier als symbool voor de 8 parochies van onze keizerlijke gemeente Meise. De stamper is dan ook symbool voor de parochie Meise, die ook gemeentenaam is. De 7 meeldraden staan dan voor de andere parochies.
    Ik koos vroeger reeds de kruisspin, met haar acht poten, als symbool voor Natuurpunt Meise.
    Op 24 juni 2007 werd ze gedoopt in de Oranjerie van de Plantentuin van Meise met als doopmeter actrice Vanya Wellens en als dooppeter zanger Jo Vally. Vanya is de dochter van de gereputeerde kunstenaar Jan Wellens, die zelf enkele jaren bloemen tekende in de Plantentuin van Meise.
    Ik kocht een exemplaar van de ‘Beauty of Meise’ aan en volg nu dagelijks zijn ontwikkeling. Daarbij denk ik vaak terug aan de Vlaamse Beauty van Meise.
    Zou er ook ergens een haan met dezelfde naam te vinden zijn ?

    17-08-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 283 : Chickentales

    Een boek met dergelijke titel interesseert ons uiteraard.
    Ondernemen zoals vrouwen het zien : wat pikken mannen in pakken van Natalie Bekx.  Rob Benjamens vertelt ons zinnige dingen, op een andere manier van benaderen, over management en ondernemen.
    In tien hoofdstukken wordt een en ander uiteengezet :
    1. Leg een ei.
    2. Pik een graantje mee.
    3. BBB(borsten, buik & billen).
    4. Drie kippen en een coup.
    5. Zoveel eieren, zoveel mandjes.
    6. Hanen in het hok.
    7. Let op je eieren.
    8. De veren terug overeind.
    9. Kippen met een klare kijk.
    10. Sla je vleugels uit.
    Er is ook een website : www.chickentales.eu met een online kippentypetest : batterijkip, haantje de voorste, scharrelkip, slachthaan, pronkkip, windhaan, koekoek.
    Met wat fantasie, inzicht en doorzettingsvermogen kan een kip proberen haan te worden en op de spits te geraken.

    10-08-2007 om 09:04 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.283 Reklame

    Toren roept haan 282 : reklame
    Een haan op een toren kan soms wanstaltige vormen aannemen, maar is zeldzaam.
    Op één zien we heden ten dage absurde publiciteit. We vragen ons af of de creativiteit van de makers de verkeerde kant opgaat.
    Neem nu het bloederig tafereel waarin met een naald en draad een gebreid vodje in de nek van een medemens genaaid wordt. De link met gelijke kansen is zoek.
    Groen pakte uit met ‘zeiknatte vooruitzichten’. Dat is nogal plat en negatief.  Blauw daarentegen bulkte van arrogantie.
    Waar dat frituurvet heengaat mag Joost weten. Alleszins in de goot. Maar de boodschap verdwijnt mee in de riool.
    En de ham van ‘Meesterlyck’ maakt de sukkelaar bewust als zijn vrouw zwanger is van een andere vent. Of als hij zijn baan verliest. Dat is toch ver gezocht!
    De slak stond symbool voor de vluchtelingenproblematiek. Hier wordt de traagheid van het hoog commisariaat gelaakt. Dat gaat nog.
    Op straat is het al niet beter met de affiches tegen hondenpoep. Maar daar hadden wij het al eens over in aflevering 271.
    De Antwerpse rode haan zou misschien beter terug keren naar zijn vorig beroep. Want daar was hij goed in. Of dat voor ’t Stad beter zou zijn laat ik in het midden.

    03-08-2007 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.r.h. 281 : pluralisme

    Toren roept haan 281 : pluralisme
    In De Standaard van 24.2.93 las ik toen de lezersbrief van Georges Monard over Pluralisme.
    Ik reageerde daar toen via een lezersbrief op als volgt :
    Ik ben het bijna eens met de secretaris-generaal. Neutraliteit echter bestaat niet. Iedereen heeft een mening.
    Een ambtenaar of verantwoordelijke voor een heterogeen publiek stelt zich pluralistisch op. Want noch pluralisme, noch neu­trali­teit zijn een ideologie. Zich pluralistisch opstellen vertrekt van verdraagzaamheid en respect voor verschillende ideologieën. Ik vind het bijzonder jammer dat zij die deze deugden hoog van de toren blazen steeds opnieuw moeten schie­ten op mensen die het goed menen.
    Ondertussen heb ik geleerd en ondervonden dat in inspraakorganen niet uitgekomen wordt voor de eigen achterban. Hypocrisie is troef. Bovendien wordt men buiten gekeken, als moeilijke mens afgedaan en voor zaag versleten, als men voor zijn standpunt uitkomt en ervoor vecht. Verlichte geesten halen de bovenhand en initiatieven vaak worden doorgedrukt zonder argumentatie en ondoordacht.
    Sedert de muur van Berlijn viel, rukt de dictatuur steeds meer op naar het Westen.  Onze paus had het over de dictatuur van het relativeren!
    Er is dringend nood aan een revival of een aggiornamente van de vrije meningsuiting, maar vanuit universeel denken en alle ideologieën.

    27-07-2007 om 09:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!