Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.376 www

    376 www

    In het CERN in Genève ontstond 20 jaar geleden het World wide web.
    Het waren de Beld Robert Calliau en de Amerikaan Tim Renard Lee die op het idee kwamen om info uit te wisselen via de virtuele snelweg.

    www.robertcalliau.eu

    Freedom of speech bereikt zijn hoogtepunt. Zij die op het web komen zijn welkom. De anderen missen kansen. Wie zijn mening ventileert via het net, kan dit vrij en ongebonden. Zijn reikwijdte is haast onbeperkt.
    Ik had vroeger een assertieve leerkracht in mijn ploeg die eens beweerde dat ik mijn carrière zou beëindigen met het schrijven van tekstjes op gekleurde W.C.-papiertjes. Dat was kritisch bedoeld. Ik contacteerde hem onlangs en kon vaststellen dat hij de boot van het www mist. De computer is aan hem niet besteed, wegens te oud.

    Wie had er toen kunnen denken dat ik mijn “ei” kwijt zou kunnen op het internet? Het is helaas geen “ei” meer, maar een reeks “kleine eitjes” zoals onze meesjes ze nu druk aan het leggen zijn in de nestkastjes.

    De combinatie van een website, blogs en foto- videoblogs is verrijkend en ver reikend.
    Zoals een haan op de toren ver kan zien!

    15-05-2009 om 08:49 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.375 Namenchaos

    375 Namenchaos

    Wij kloegen reeds de verbale aanslag op een geklasseerd monument, Pastorij St.-Martinus, aan. In het kader van openstelling van kerkelijk erfgoed, werd de oorspronkelijke benaming, “pastorij St.-Martinus” weggelaten.
    Open kier corrigeerde de documenten. Maar nu verscheen er in het kader van de LAK Amateurkunstenaarsroute een zwart – wit opschrift “ ’t Cultuurhuis” aan de gevel. De oude plaat “Gemeentehuis” zorgt nog steeds voor de nodige verwarring. Ze zou reeds lang op het “paleis” in Wolvertem moeten geplaatst zijn. Tenzij dat men het, om de verwarring kompleet te maken , NAC (Nieuw Administratief Centrum) zou gaan noemen.
    Het viel ons op dat “ ‘t” ervoor staat. Dat is onzijdig, schimmig en onbenoemd. Dimitri Verhulst voert dit op als hoofdpersonage in zijn boek “De helaasheid der dingen”. Maar daar heeft het lidwoord een literaire betekenis.
    Noem een kat, een kat, … of noem een haan een haan!

    08-05-2009 om 09:22 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.374 Fantasie

    374 fantasie

    De hoofdbibliotheek van Meise-centrum aan de Brusselsesteenweg organiseerde een verteluurtje voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Het thema was 'fantasie'.
    Allen daarheen zou ik zeggen. Grote kinderen hebben daar meer nood aan dan kleine. Want fantasie is de basis voor vernieuwende ideeën. En die ontbreken al te vaak.
    Als elke man dan al om de zoveel minuten aan seks denkt, krijgen sommigen om de zoveel seconden een nieuw idee.
    De zuiverste gedachten komen in ons brein los tijdens het lange afstand lopen. Minister president Peeters heeft dat ook al ondervonden. Er stelt zich echter een probleem. Je kunt dat tijdens de inspanning moeilijk noteren zonder te stoppen. En na de inspanning verdwijnen de ideeën als sneeuw voor de zon. Een secretaresse per fiets achter de sporter aan, om nota te nemen, biedt misschien een oplossing.
    In de speciale nummers van EOS over ons brein kunnen wij daar wat dieper op ingaan.

    01-05-2009 om 09:23 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.373 park

    373 park

    De dag van het park gaat dit jaar door op 31.5.2009 met als thema “de liefde”.

    Wij kunnen aanknopen met een initiatief uit het verleden : poëzie in de Plantentuin.

    • lezing op 31 mei om 15 u. op het terras van de Oranjerie
    • enkele liefdesgedichten uit “A joy for ever” van Prometheus
    • in enkele Europese talen talen aan te brengen op enkele openluchtlocaties in de Plantentuin

    De Plantentuin in Meise ontving reeds eerder het kruim van de dichters uit Vlaanderen. De Vlaamse poëziedagen vertoefden in Meise van 1965 tot en met 1970. De uitreiking van de prijzen gebeurde vaak in de Oranjerie op het grote terras.
    Het AVCcl Meise nam in 1981 de draad op en de uitreiking van de Jules Van Campenhoutprijs voor poëzie en de Maurits Naessensprijs voor plastische kunst ging door in het kasteel van Boechout. Toen we onze eigen lokalen hadden verhuisden we naar Wolvertem. Ik heb daar nu spijt van. We waren beter in de keizerlijke Plantentuin gebleven. Het kader is er subliem en dat zou misschien verlichte geesten ervan weerhouden hebben, om met de Cultuurtrofee te gaan lopen.

    24-04-2009 om 09:06 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.372 Planeet

    372 Planeet

    De haan kraait lustig voort op het erf, van op de mesthoop.
    Milieubewegingen roepen op ‘om de planeet te redden’. Hoe arrogant zijn wij als we denken dat we een planeet moeten redden die al 4.5 miljard jaar zichzelf redt ?

    Een van de grote misverstanden over CO2 is dat dit de temperatuur stuurt. Dat is niet zo. De temperatuur stijgt of daalt, en vervolgens volgt CO2.
    De reeks over de Amazone afvaart van Bruce (BBC) liep op haar einde op Canvas. Daar konden wij kennismaken met de grote bedreigingen van het regenwoud. Als onze groene aardlong zou verdwijnen wordt het gevaarlijke goedje niet meer afgebroken en dat zou nefast kunnen zijn. Daar halen ze alleszins hun gelijk. Maar het volledige plaatje verdienen we wel.

    Actiegroepen zouden volledige informatie moeten geven. Intellectuele eerlijkheid gebiedt alles te zeggen. Anders glijden we af naar toestanden in het Oosten van voor de Berlijnse muur afgebroken werd : desinformatie en manipulatie.

    17-04-2009 om 08:54 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.371 Barbie

    371 Barbie

    Het slanke poppetje werd 50. De droom van elke vrouw, er zo uitzien op die leeftijd, krijgt overdreven aandacht.
    Wij hebben geen AVC Barbie (cfr. AVC Smurf). Er is ook nooit protest geweest, in het kader van gelijke kansen, omdat we uitpakten met een mannelijke smurf als mascotte. Maar toen waren de dames leerkrachten reeds een grote meerderheid.
    Hun Barbie – gehalte bepaalt zeker niet de kwaliteit van het les geven, alhoewel dit toch ook een rol speelt. Wie volgt er niet graag les bij een aantrekkelijke lerares. Als die dan ook nog beantwoordt aan het profiel van de kwaliteitseisen voor degelijk volwassenenonderwijs is dat leuk meegenomen.

    10-04-2009 om 09:07 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.370 50

    370 50

    De opstand in Tibet werd herdacht op 10 maart 2009.
    Mijn interesse voor Tibet kwam er na het lezen van “Het derde oog”, de onthullingen van de Tibetaanse monnik T.Lobsang Rampa.
    Ik ben van toen af alles wat ik vond over Tibet beginnen verzamelen.
    Ik bracht toen een bezoek aan het Boedhistisch centrum in Hoei. Daar vond ik een cursus Tibetaans, die gebaseerd is op religieuze teksten. Dat is om didactische redenen volledig in tegenstrijd met de principes van efficiënt leren.
    Men vroeg mijn hulp om Jingme, een jonge Tibetaanse student geneeskunde, zo snel mogelijk Nederlands te leren. Ik stelde hem een individueel apparaat met Nederlandse oefeningen ter beschikking, een draagbare set die gebruikt werd voor demonstraties voor ons talenpracticum. Hij volgde tevens les bij de onlangs overleden Fons Fraeters in het ILT in Leuven.
    Toen ik aansloot bij de Sporters voor Artsen zonder Grenzen en deelnam aan de Marathon New-York 1992 in het kader van 25 jaar AVC Meise startte AZG in Tibet. De ingezamelde gelden voor mijn gelopen kilometers werden dan ook aan Tibet besteed en kreeg een vervolg in 10 jaar projecten (tot AZG zich terugtrok uit Tibet) in en rond Lhasa. Wij stonden toen ook elk jaar op een stand op de Aziëmarkt in Wemmel.
    Op grond van een boek over Tibetaanse geneeskunde maakte ik een Ppwer Point Presentatie.
    Toen ik bij AZG een Frans woordenboekje Tibetaans vond, nam ik in NEcl Tibetaans op.
    Mijn ultieme droom, naar Tibet reizen, ging echter nog niet in vervulling.

    03-04-2009 om 09:09 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.369 Onheil

    369 Onheil

    Chicken little is een animatiefilm van Mark Dindal (VS – 2005), waarin een haantje beweert dat de aarde zal vergaan en daardoor voor heel wat paniek zorgt. Door zijn alarm wordt Oakey Oaks bijna vernield.
    Er zijn nogal wat mensen, meer dan je denkt, die even grote doemdenkers zijn. Zo kreeg ik een mail over het einde van de wereld in mei 2008. Er was zelfs een website waarin kaarten van het overstromingsgebied, dat toevallig samen viel met de grenzen van BHV. Dat probleem zou daardoor letterlijk van de kaart verdwijnen.
    In de Laatste Show op Eén werden ook een aantal theorieën uit de doeken gedaan over het einde van onze aarde.
    Dat daarmee gehaaide doemdenkers geld uit de zakken halen van goedgelovigen is wel een brug te ver. Men kan even slecht een varken op de torenspits plaatsen!

    27-03-2009 om 09:11 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.368 Geest

    368 Geest

    Ik had het reeds over verlichte geesten in de samenleving.
    Die denken dat ze de waarheid in petto hebben en dringen ongegeneerd en zonder verifiëring hun visie op. Manipulatie en zelfs machtsmisbruik zijn niet ver af. Maar erger is het negeren van het gezond verstand en van doordachte argumenten.
    Ze doen mij onwillekeurig denken aan Antigoon uit de Suske en Wiske strip. De geest van Lambiek, of was het van zijn vader, kwam uit de fles.
    De geest in het sprookje van Ali Baba en de zeventig rovers kan hiervoor ook doorgaan. Hier komt de geest uit de kruik als je erop wrijft.
    Meestal komen er luchtbellen uit de fles. Dat is alleszins zo bij champagne of cava. Die zijn niet te doorprikken. Maar zeepbellen kun je wel zoals balonnetjes uiteen doen spatten.
    Als een haan op een ballon pikt ontploft die.

    20-03-2009 om 09:13 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.367 Sneeuwklokje

    367 Sneeuwklokje
    Wisten jullie dat er 18 soorten sneeuwklokjes zijn. Ze zijn niet inheems, maar werden massaal uit Zuid-Europa ingevoerd en verwilderden in onze parken. Op de winterwandeling van de Plantentuin kunnen jullie er alvast enkele van onderscheiden.
    Zoals bij de inlandse bomen kunnen we echter nogal moeilijk de cultivars van de echte onderscheiden, in een wildgroei van wel 4 à 500. In Engeland en Scotland is de verkoop van het Sneeuwklokje big-bisiness geworden!
    De soort werd in 1735 vastgelegd door Linnaeus bij het genus Galanthus nivalis. Dodoens had ze eerder in 1544 reeds bij de bolplanten geklasseerd.
    Stefan Vidts gaf hierover een uiteenzetting, gevolgd door een wandeling in de Plantentuin van Meise voor de vrijwilligers. Als kunsthistoricus zocht hij met de hulp van enkele vrijwilligers het verschijnen van het Sneeuwklokje in de kunst op. De afbeelding zou op schilderijen vervormd zijn tot 5 kroonblaadjes o.i.v. de katholieken. Er zou ook een grondig verschil in benadering zijn met Nederland.
    We leerden hoe we de Sneeuwklokjes kunnen verspreiden in de tuin. Bemesting is uit den boze. Ze houden van schrale grond en veel licht, zoals alle voorjaarsbloeiers.

    13-03-2009 om 08:57 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.366 Tai'chi

    366 Tai’chi

    Sedert enkele maanden volgen wij deze Chinese discipline in De Spil.
    Reeds lang wilden wij dat inrichten in Meise, onder de toren van St.-Martinus, van waarop onze prachtige gouden haan goedkeurend neerkijkt. Dat dit nu in Wolvertem gebeurt, is geen probleem. Het dienstencentrum is er voor heel de gemeente Meise. De geesten even op nul zetten in een heterogene groep, bevordert de vriendschap en de verstandhouding, moest die er niet zijn.
    Wij zullen de 24 vormen in de yang-style aanleren. Dat gaat zeer traag en iedereen kan later inpikken, want alles wordt hernomen.
    Het beoefenen van Tai’chi zou zeer terapeutisch werken.

    Voor meer info http://www.taiji.de met Duitse en Engelse versie, waar video’s kunnen bekeken worden van Chinezen in actie.
    Onze leerkracht behoort tot het Vlaams Wushu Instituut http://www.vwi.be

    Ondertussen kraait de rode haan verder in Wallonië. De blauwe haan begint in de verkiezingskoorts barsten te vertonen. Vlamingen op een MR- lijst kan niet volgens de Brusselse Vlamingenhater Maingain. Wanneer houdt dit eens op ? Een gouden haan in Wallonië biedt misschien de oplossing.

    06-03-2009 om 09:09 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.365 Bospoeper

    365 Bospoeper

    In de T.V. –serie “Van vlees en bloed” op Eén was er een haantje van een beenhouwer actief bij zijn wandelingen in het bos. Dat lokte het gevleugeld gezegde uit : we zitten met een bospoeper in de familie. In Nederland heeft bospoepen echter een andere betekenis. Om dwars te liggen, geven zij voorrang aan de andere opening. Of is het de uitgang?

    ’s Avonds verwees de broer van Tom Van Dijck, een gedragsbioloog, naar seksuele evolutie. Want de broer – professor was te gast in de Laatste show naar aanleiding van het Darwinjaar.
    Deze evolutiegoeroe werd op 12 februari 1809 geboren. Op Wikipedia vinden jullie een levensbeschrijving : http://nl.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin

    Over hoe het leven op aarde ontstond, is er echter geen enkele aanwijzing! De oudste fossielen zijn 3.5 miljard jaar oud, maar de aarde is 4.5 miljard jaar oud.

    Ondertussen kregen wij de nodige instructies voor gidsen in de Plantentuin. Want wat wij willen benadrukken is, dat de planten ook hun plaats hebben in het verhaal van de evolutie en dat Darwin daar zelfs 6 boeken aan wijdde. Dat is te weinig bekend. Ook daarom werden twee infopanelen bijgeplaatst in de Evolutiekas. Hij bouwde zelfs een netwerk uit met alle bekende naturalisten in de wereld over zijn duizenden waarnemingen op planten.
    Ik vat dat samen, voor een stukje geïnspireerd door het Tibetaans Boedhisme in : een plant is ook maar een mens. Parafraserend zou ik ook kunnen zeggen : een plant is ook maar een bospoeper.

    27-02-2009 om 09:25 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.364 Energie

    364 Energie

    Er wordt tegenwoordig nogal wat geschreven over onze ecologische voetafdruk of de mate waarin wij de planeet belasten. Vele verenigingen lanceren websites, V.Z.W.’s, colloquia, studies… Dit is weer een sector waar een kat haar jongen niet meer in vindt. Of is het waar een haan zijn kippen en kuikens niet meer in vindt?

    Zo een studie rangschikt 11 soorten niet-fossiele energiebronnen volgens hun ecologische voetafdruk en hun impact op onze gezondheid. Ze werd uitgevoerd door Mark Jacobson van het Atmosfeer- en Energieprogramma aan Stanford University. Ze duidt windenergie als de beste energiebron aan. Biobrandstoffen op basis van maïs en plantenresten eindigen helemaal onderaan in de lijst, samen met kernenergie en ‘schone’ steenkool.
    De energiebronnen die de beste perspectieven bieden, zijn in dalende volgorde: windenergie, geconcentreerde zonne-energie (spiegels die een watertoren verwarmen), geothermische energie, getijdenenergie, zonnepanelen, golfslagenergie en hydro-elektriciteit.

    Om de energievormen te vergelijken, berekende Jacobson de impact die ze zouden hebben als ze werden gebruikt om het volledige wagen- en vrachtwagenpark van de VS van energie te voorzien.

    Dat zou een windturbinepark van 3 vierkante kilometer vergen.

    Lees meer op www.eosmagazine.eu

    20-02-2009 om 09:30 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.363 Mankevos

    363 Mankevos

    De Mankevos in Meise is feitelijk een wijk, gelegen tussen Oppem en Meise, tan Westen achter de Hasseltberg. De Mankevosstraat leidt u van de Brusselsesteenweg naar de 6 wegjes, het fameuze kruispunt aan de Hierbaan. Van hieruit heb je een prachtig panorama van Brussel.

    Het restaurant de Manke Vos is algemener bekend, omdat het zichtbaar gelegen is aan de afrit van de A12 naar Meise.

    Restaurant Manke Vos wordt 'Baradouz' en Vincent Vanderhasselt (27) wordt de nieuwe uitbater. Hij is opgegroeid in Wolvertem en woont er nog steeds. De zaak zal worden omgevormd tot een loungebar met deejay en kleine snacks.

    'Baradouz' is de nieuwe naam van de zaak. Bar a Douz is 'Bar aan de A12' in het Frans, maar ik heb van 'Douz' de 'e' laten vallen, omdat dat anders iets te Frans zou klinken. Belangrijker is dat 'Baradouz' ook Bretoens is voor 'het paradijs', en bovendien is 'Bara' ook een vertaling van '12' in het Indisch. Over de naam is dus wel duidelijk nagedacht.'
    Er gaat hier wel veel veranderen aan het interieur. Zwart en wit zijn de kleuren die zullen primeren. Het wordt een bar met een lounge-beach-fusion-sfeertje. Het plafond zal zwart worden.

    Langs de buitenzijde zal uiteraard de lichtreclame van de Manke Vos en het logo aan de muur verdwijnen, maar de houten planken tegen de gevel blijven behouden en worden in het zwart geschilderd. De gevelsteen krijgt een likje verf in het beige en op de eerste verdieping zal één groot raam komen. Er komt een videoprojectie met info over de Baradouz.'
    Hij gaat open in de zomervakantie. Er ook een mooie plaats voor een terras van negentig vierkante meter aan de zuidkant. Voorts is er binnen nog een zaaltje boven van veertig vierkante meter dat zal dienen voor privéfeesten of voor de uitzending van voetbal op groot scherm. Naast de toog in het café (70m2) op het gelijkvloers, krijgt de deejay -die vooral hedendaagse muziek zal spelen- z'n eigen stek.

    13-02-2009 om 09:28 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.362 Dictee

    362 Dictee

    Het groot dictee der Nederlandse taal werd weer gewonnen door een Vlaming.

    Het werd deze keer opgesteld door Kristien Hemmerechts en het bulkte van spitsvondigheden, waarvan men zich afvraagt waartoe die kunnen dienen. Zeker als men weet dat in het onderwijs , in de pers en op T.V. men het niet zo nauw meer neemt. Taalfouten tieren welig. Ik ken een CVO, waar men halstarrig 28 taalfouten (de afkorting van uur : u.) laat staan op de voordeur!

    Er zou een dictee moeten komen voor eenvoudige mensen zoals u en ik, waarin dagdagelijks correct taalgebruik de hoofdmoot van is! Als de computer dan al een antwoord, biedt op de vrije opvoeding van weleer, dan moeten wij daar dan ook op inhaken.

    Wij zijn niet ver van het stadium waarin men taalfouten zal beschouwen als creatieve spelling. En over de uitspraak van correct gesproken standaard Nederlands zullen we maar zwijgen! Want dat bestaat nog niet.

    Kunnen we geen prijs bedenken voor correct taalgebruik? Of wordt daar al rekening mee gehouden in de “Wablieft prijs” van de CBE’s ?

    Mijn slogan is alleszins

    Verba volent

    Scripta manent,

    emendatus et plenus!

    06-02-2009 om 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    361 Torencross

    In de Seniorenraad deelde een van onze leden De Buyser Louis oude stickers uit van de tijd van toen.

    Het gaat om een publiciteitsitem voor de 5 torens – cross in Wolvertem uitgaande van de socio – culturele raad. En ik die dacht dat wij de eersten waren met een “acht – kerkenloop” langs de torens van Meise.

    Een tweede feit wordt hierbij recht gezet. Wij dachten dat enkel het oude Meise in de jaren 60 een Cultuurraad had, toen opgericht in de schoot van de Jeugdraad van Meise, onder mijn voorzitterschap. Ik ga de brave man interviewen en wil hierover meer weten. Ik hoop hem ook achter mijn actie voor de promotie van de meerwaarden van onze keizerlijke gemeente Meise te krijgen. Want ik blijf mij daar onverminderd voor inzetten.

    30-01-2009 om 09:19 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.360 Kadedder

    360 Kadedder

    Een prominente Meisenaar, zoon van een oud-strijder 1914 – 18 en alfabetisch eerste in de “répertoire” van de Koninklijke Maatschappij der Gewezen Soldaten 1903 is niet meer.
    Jean stond samen met zijn echtgenote Josée Dours (72) ruim een halve eeuw achter de toog van hun ‘stamënee’ … Ze gaven de fakkel in 2007 door aan hun zoon Marc.
    Jean 'Kadedder' werd geboren in Meise op 26 maart 1933 en overleed vrijdag 20 december 2008.
    De naam Kadedder heeft hij geërfd van zijn overgrootvader. Zijn voorouders waren Walen en verstonden amper Nederlands. Ze kwamen hier bieten telen en toen zijn overgrootvader hier in het dorp passeerde, zeiden de mensen bonjour kadei tegen hem. Op de duur werd hij kadedder genoemd en zijn zoon werd ‘daanë va kadeddër’. De naam Kadedder werd zo doorgegeven.  Zijn mooiste momenten beleefde hij door voor de stamgasten ambiance te maken met 'zijnen trekzak' (accordeon). Zo animeerde hij de jaarlijkse verorbering van kalfskop met groene saus in het zaaltje dat het lokaal was van de oud – soldaten van 1993 tot de 100ste verjaardag in 2003. Het stamlied waaraan elk jaar een nieuwe strofe werd toegevoegd, werd dan luidkeels gezongen door de leden.
    Hij schonk de archieven van zijn geliefde fanfare Concordia aan de heemkundige kring Berla. Zijn trommel kreeg de Chiro en de vlag van de oud – strijders van de 1ste wereldoorlog ligt achter het schrijn met de geschenken van keizerin Charlotte in de bibliotheek te wachten op een beslissing van ons Kollege om ze met twee vijzen in de muur te bevestigen.
    Ik zal de leden van de KMGSBL 1903 op kwartierstaten voor onze orde van de autochtone Meisenaars Sib vereeuwigen in een bestand x bekende ev. autochtone Meisenaars. De namen staan ondertussen bij “erfgoedmeise”.

    23-01-2009 om 09:30 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.359 Kings

    359 Kings

    Zagen jullie de miniserie Windkracht 10. Het is een vervolg op de film, met nooit eerder uitgebrachte beelden.

    Onrechtstreeks is Meise hier vertegenwoordigd door de eigenlijke baas van het 40ste smaldeel Search and Rescue.

    Hans Heyvaert ontsproot op de Hasseltberg in de schaduw van de St.-Elooikapel, waar zijn ouders de drijvende krachten zijn van de jaarlijkse vieringen. Hij werd piloot naar het voorbeeld van 2 buren. Hij is nu anderhalf jaar baas van het 40ste smaldeel in Koksijde.

    In 2011 krijgen ze daar nieuwe helikopters : de NH-90, de helikopter die de legendarische Sea Kings vervangt. De film en de miniserie over zijn eenheid waarheidsgetrouw, al zijn ze dikwijls dramatischer dan in de realiteit.

    Ik herinner mij dat regelmatig een helikopter boven onze tuin scheerde. Hans kwam toen zijn ouders, onze nabije buren groeten. Die stoven dan als de bliksem de tuin in om te wuiven. De kippen en de hanen schrikten op en stoven uiteen naar alle hoeken van de tuin. Die wisten, zoals de haan op onze toren niet wat er gebeurde.

    16-01-2009 om 09:36 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.358 Tram

    358 Tram

    Op Youtube staat een filmpje over de tramlijn Londerzeel – Brussel : “Brussels Tram L tot Londerzeel”. Je kunt er duidelijk op zien langs waar de tramlijn liep.

    Mijn vader en zijn broer (mijn dooppeter en naamgenoot) waren beiden “receveurs” op de oude tram. Receveur was de gangbare benaming voor de man die de kaartjes gaf en uw geld ontving. Dat waren toen kleine tickets in boekjes gebonden. Zij droegen die in een kleine tas die ze op de buik droegen. Bij hun uitrusting hoorde ook een kleine koperen hoorn, waarmee ze het sein gaven aan de watman om aan de haltes opnieuw te vertrekken.

    Deze verbinding wordt nu gevolgd door de bus 250 en 251 van de Lijn. Dat is niet meer hetzelfde.

    In 1958 reed de tram door de tunnel aan de expo. Aan de halte Meise was een voetgangersbrug over de Nieuwelaan, toen de A12 nog niet aangelegd was. Daar was ook de verbinding naar het goederenstation aan de Kasteeldreef en die lijn liep tot Grimbergen.

    Men vertelt dat er zelfs een brug was op de Hasseltberg en dat de tram door het Neromhof liep.

    09-01-2009 om 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.357 Taizé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    357 Taizé

    Het nieuwe jaar is ingezet, met onze fiere haan op de toren. The sky is the limit. 2009 wordt het jaar van de heropstanding, als 2008 het jaar van de val was!
    35.000 Europese jongeren kwamen samen in de expo aan de Heysel voor hun ‘Pelgrimage van vertrouwen op aarde’. Ik ontving twee Roemenen als gastgezin en nam deel aan de discussiegroepen met een getuigenis over mijn Tibet - projecten met Sporters voor Artsen zonder grenzen. Bij deze jonge mensen zijn is een verademing! Het is jammer dat slechts enkele jongeren van onze gemeente opdaagden. Gelovig of niet, ze zaten allen samen in vertrouwen, respect en geloof.

    Wat viel er zoal in 2008? De Vlaams Progressieven veranderden in SLP. Daar zou een klinker bij moeten, maar …. SLIP (van wie?), SLAP (dat is het zeker!), SLOP (daar zitten ze zeker in), SLEP (?) en SLUP(?).
    De Adviescommissie van het avCVO Meise en Jette bestaat ook al niet meer. Er kwam, voor zo ver ik weet, niets in de plaats.
    Laat ons met een positieve noot en in evenwicht eindigen : Slovakije vervoegt de Eurozone en ik kan mij Eurocollector uitbreiden tot 16. De verzamelaars zullen zich wel een nieuwe collector moeten aanschaffen. Ik zag er een als het rad van het fortuin!

    02-01-2009 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!