Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    23-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.438 Banken

    438 Banken

    In de Seniorenraad werd een oproep gelanceerd om de resultaten van het Ouderenbehoeftenonderzoek van het OCMW via een werkgroep uit te voeren. Dat is de beste manier om iets niet te doen.
    Maar wanhoop nooit. Want er werd wel gezegd dat rustbanken onmiddellijk konden geplaatst worden. Ik heb voor onze wijk Mankevos enkele plaatsen aangeduid. Enkele dagen later stonden ze er. Op de heuvel aan de weide naast de St.-Elooistraat, op het uiteinde van de Ammanstraat kun je nu rustig van op de bank genieten van het unieke uitzicht op Meise-dorp. Een tweede bank kwam er aan het einde van de Mankevosstraat, voor de 6 wegjes, met eveneens een mooi zicht op de Berenput en Meise-dorp. Op de speel- en sportplein werden er ook geplaatst. Maar daar stond er een die op vraag van omwonenden weg genomen werd, omdat er jongeren rond hingen, met overlast als gevolg. We gaan toch niet naar het Amerikaans systeem evolueren met streng bewaakt woonwijken voor senioren?
    Er zijn rond die banken drie soorten initiatieven met drie soorten resultaten gegroeid. Er was een initiatief van de Cultuursector. De Seniorenraad pakte er ook mee uit zoals gezegd. Maar in Wolvertem staan op de Karel Baudewijnslaaan banken die te hoog zijn. Pastoor Theo bekloeg er zich over op een ouderenbijeenkomst. Dat zijn wel luxe banken, maar ze werden door Aquafin geplaatst! Kan dat allemaal niet eens gecoördineerd worden, want we kunnen binnenkort een bankenwandeling organiseren, waar de senioren en anderen de verschillende soorten banken kunnen observeren. De quiz-vraag zou zijn : hoeveel verschillende soorten banken (ont)sieren onze gemeente of parochie.
    Wij zouden haast de banken van de luisteraars van de nieuwe beiaard vergeten. Maar tussen de Amerikaanse eiken voor het restaurant Van Looven, staan de banken van de oude beiaard.
    In onze Plantentuin staan nog banken van de tijd van keizerin Charlotte. Onlangs werd er een gemolesteerd door een omgevallen boom. Wij hopen dat deze historische bank hersteld en teruggeplaatst wordt.

    23-07-2010 om 08:22 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.437 Streber

    437 Streber

    Dit is wel geen Nederlands woord, maar het zegt wat ik bedoel! Een haan zou je een streber kunnen noemen, maar in de politiek vind je ze zeker. Eigenlijk illustreert het natuurlijk gedrag, maar …
    Mensen die zich profileren ten koste van anderen : in dat bedje zijn de titularissen alle politieke partijen ziek. Het wordt echter zielig als de kopman eraan lijdt!
    Vriendschap bestaat niet onder hen. Zij doen alsof! Maar als het erop aan komt : ieder voor zich. Eigen profijt voorop! Hypocrisie is de leidraad!
    Eerlijkheid, de grootste waarde, is hol en leeg. Ieder zijn of haar waarheid, met als doel : eigen heerlijkheid!
    Wie laat zich daar nog aan vangen?

    16-07-2010 om 09:01 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.436 Bobbejaan

    436 Bobbejaan

    Ik herinner mij Bobbejaan Schoepen uit mijn jeugd. Ik was zelfs op zijn trouwfeest in Meise in de Kursaal (nu Carpet De Donder). Louis Neefs zorgde daar toen voor de animatie. Alle inwoners van Meise waren uitgenodigd op het volksbal. Collega’s zangers traden er op. Ik mocht met mijn ouders mee en keek toe van op het “hoogsaal”, dat was de promenade op het eerste verdiep. Via een trap kon je die bereiken en die liep heel de zaal rond, behalve over het podium.
    Ik trad daar op de feesten van de Chiro zelf ook op met Michel Verbeeck in een nummerttje acrobatie en we speelden er poppenkast voor een hele zaal.
    De fotograaf van Het Laatste Nieuws zocht het huis waar onze sympathieke zanger woonde. Dat is in de d’Hoogvorstlaan nr.23 Radio 2 kwam ook op de proppen en interviewde burgemeester Belgrado en ik voor deze woning.
    Op de tweede halve finale van Eurosong werd verteld dat Bobbejaan ons land vertegenwoordigde in 1957 met “Straatdeuntje” en dat hij hiermee de 8ste werd.
    Schelmen uit Meise noemden hem ook “Schobbejak Poeppe”. Je moet dit eerder als een koosnaam beschouwen, want de humor van de autochtone Meisenaars kent geen grenzen.
    We zullen Bobejaan blijven herinneren in ‘k Zie zo gêre main doivëkot”, “De jodelende fluiter” en “Café zonder bier” of was het “Stamënee zonnër bie”?

    09-07-2010 om 09:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.435 Ronde

    435 Ronde

    Op 26 juni 1960 kwam de ronde van Frankrijk reeds in Meise. Het was een tijdrit. Toen werd de Chiro ingezet. Zij verzamelden aan Napoleon, toen nog een “stamënee”. Met als sponsor “Het Volk”, mochten wij de uitslag van de vorige rit Rijsel – Brussel verkopen ten voordele van onze jeugdbeweging en specifiek voor het naderende bivak in Basseilles. De verkoop was in handen van de Knapen en de grootste Burchtknapen). Een blad kostte 1.5 BF, waarvan 45 centiemen in onze kas belandden. De groteren (leiders, aspiranten en kerels) verkochten frisco’s aan 5 BF.
    En op zondag 4 augustus is het weer zover. Deze keer kost het de belastingbetaler van Meise een aardige som geld : … Euro. Overal langs het traject worden verkoopsstandjes ingericht, waarvan de opbrengst vooral voor eigen vertier dient.
    Het initiatief kwam in feite uit de Plantentuin. Of die meedoen valt af te wachten. Zij wilden een tentoonstelling over Eddy Merckx of een uitbeelding in bloemen van de naam van de grootste aller tijden met een fiets, uitgebeeld in bloemen, op het grote grasperk aan het kasteel van Boechout. Maar de Sportraad nam het initiatief op gemeentelijk vlak over.
    De gouden jaren 60 waren alleszins nuttiger. Als we de chaos van de laatste dagen erbij nemen, waarbij een nieuwe laag asfalt aangebracht werd op de Kapellelaan en de Nieuwelaan, alweer op onze kosten, doet dat wel even nadenken in tijden van besparingen.
    Het zou fijn zijn dat de reuzen van Meise aan het restaurant Napoleon betere tijden gedenken. Onze haan zal hiervoor luid kraaien, in koor met de haantjes die nog steeds rond het restaurant kuieren.

    02-07-2010 om 09:05 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.434 Vos

    434Vos

    Hanen worden door vossen opgegeten, als Rijntje de kans krijgt.
    Het Grupetto-ensemble o.l.v. Valentijn Biesemans pakte uit in de Muze van Meise op 9 mei 2010 met Reynaert. In de hal zorgde Julien voor een Natuurpuntstandje over de vos. Een opgezet exemplaar sierde zijn tafel. Naast de ingang stond een reus met een vossenkop. Dit was een prachtig kader.
    Enkel “Le corbeau et le renard” ontbrak, met ev. de Nederlandstalige versie. Dat bleek niet te mogen!? De symboliek werkt misschien averechts op sommige culturele actoren.
    De muzikanten en acteur Frans Van der Aa waren uitgedost in Middeleeuwse pijen à la Franciscus van Assisi, de grote dierenvriend.
    Ondertussen kregen we cijfers over de vossenplaag in onze contreien. Verschillende inwoners, zelfs in Meise-centrum, kregen nachtelijk bezoek. Hun kippen werden ongenadig afgemaakt. En de haan kon er enkel op toekijken en eventueel mee afgeslacht worden.
    Als de natuurbeschermers, die blijven beweren dat er niets aan de hand is, ook eens ’s nachts bezocht worden door Reintje, dan zullen ze anders kraaien!

    25-06-2010 om 10:43 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.433 0

    433 0

    In het volwassenenonderwijs in Vlaanderen heeft het lang geduurd eer ze onder druk van het AVC Meise het 0 – niveau erkenden in het talenonderwijs aan anderstaligen. Hierover meer in http://blog.seniorennet.be/cl
    In de geschiedenis werd het getal 0 erkend als hoeveelheid in het jaar 500 door Aryabatha (Noord – Indiase Gupta rijk). In 520 werkte al-Khwarizmi zijn ideeën over getallen uit en publiceerde die. De vertalingen van zijn werk brachten het concept 0 bij de Europeanen.
    In onze lessen Tai’chi leren wij ons verstand op 0 zetten. Dat is heilzaam voor de geest en het lichaam. In allerlei disciplines van meditatie wordt dit beoefend.
    In het Boedhisme maakt men de geest leeg, het verstand op 0. De Shunyata is de absolute leegte. Vele termen zijn in het Sanskriet, de moeder van alle talen.

    18-06-2010 om 09:07 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.432 Ezel

    432 Ezel

    Ik ben mijn video’s over het leven in, onder en rond de toren van St.-Martinus aan het overzetten op DVD. Ondertussen worden ze vertoond op de schermen van ’t Moment.
    Hierbij stootte ik op verborgen schatjes.
    Bij de start van de markt in Meise kwam Sinterklaas langs. Voor de ezel zorgde Luc Moisson. Het duo Jos Lettens, onze belleman en ikzelf als boerke, trokken mee op met wijlen Frans Van Beneden (voorzitter handelaars en uitbater van de Mercedes garage aan het kruispunt Kapellelaan – Vilvoordsesteenweg destijds).
    Toen de ezel niet vooruit wou greep Jaak Gillisjans, paardenkenner die toevallig in de buurt was, hem bij de ballen. Hij zette er aanstonds vaart achter. Wij trokken alle winkels van het centrum binnen met de ezel, tot achter de toog.
    Voor de deur van “Wis va Criaal” haar hoevetje (nu Dexia) voerden wij een nummertje op. Jos zei : “In de week ben ik de boer en onder ’t weekend mijnheer” en ik zei : “In de week ben ik de mijnheer en tijdens het weekend de boer”.
    Voor de deur van de boeken- en platenhandel van mijn zus besteeg ik de ezel.
    Daar verscheen ook een tweede Sinterklaas. De kinderen geloofden hun ogen niet!
    Enkel de haan, de kat en hond ontbraken op het appel om de Bremer stadsmuzikanten (of is het die van Meise) uit te beelden. Wij hadden echter onze authentieke straatmuzikanten, waarvan ik ook heel wat opnames heb.

    11-06-2010 om 09:11 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.431 Haiku

    431 Haiku

    Ik schrijf al een hele tijd haiku’s, lang voor onze Europese president en opende hiervoor een blog http://blog.seniorennet.be/ikoe . Ik tracht ze ook te vertalen in andere Europese talen. Ik maak ze ook in het Engels. Een handicap hierbij is dat ik geen autochtone Engelsman ben en mijn Engels niet zo denderend is. Maar bij het lezen van het boek “The wild places” van Robert Macfarlane was ik zodanig in de ban, dat ik het niet kon laten. Ik heb gelukkig een oude getrouwe gevonden, leerkracht Engels van het eerste uur in het AVC, die mij wil helpen. Voor de vertaling naar het Nederlands zorg ik uiteraard zelf.
    Gisteren stelde Herman Van Rompuy zijn boek “Haiku” voor in de zaal van het federaal parlement. Hij inspireerde zich via de priester - dichter Bart Mesotten, die aanwezig was. Jooris Van Hulle, auteur en vriend, overtuigde hem om ze uit te geven. De uitgeverij Van Halewijck zorgde voor een verzorgde uitgave. Herman wil niet opvallen om op te vallen, maar was duidelijk trots over zijn haiku’s.
    Zou het geen goed idee zijn een selectie van zijn haiku’s te vertalen in alle gangbare Euopese talen.
    Ik heb ondertussen een exemplaar aangeschaft. Herman heeft hulp gekregen van het Poëziecentrum uit Gent. Het origineel staat op de rechtse bladzijde en links de vertalingen in het Frans, Engels, Duits : tot hier vrij Belgisch! De Latijnse vertaling vind ik erover! Wie leest dat nog en zelfs in de kerk wordt Latijn zeldzaam. Nu nog een handtekening van de auteur.

    04-06-2010 om 09:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.430 Dorpsdichter

    430 Dorpsdichter

    In Meise volgen ze “Man bijt hond”, want er is een initiatief dat perfect bij “Mijn dorp” kan aanleunen : “pennenstoefer”. Het is echter jammer dat ze dat niet per parochie doen, want dan hebben we er 8. Wie zal het doen : een in onze keizerlijke gemeente geboren en getogene of een inwijkeling?
    Op het eerste gezicht is “pennenstoefer” een woord dat bestaat uit een ABN-woord pennen en een dialectwoord stoefer (snoeven, opscheppen,…). De negatieve connotatie van stoefer moet je erbij nemen. Want een stoefer heeft in het Meises dialect een negatieve bijklank.
    Dat woord is dus een verbastering tussen beschaafd Nederlands en dialect. Tenzij de dikke Van Daele “stoefen” en afgeleiden reeds opgenomen zou hebben.
    Dit initiatief haalde in april 2010 de krant en Ring TV. Ondertussen stond het reglement in het infoblad. De inzendingen worden beoordeeld worden, maar door wie ? Deskundigen of amateurs ? Wij hopen dat het ten minste in correct Nederlands zal gebeuren.
    Een en ander zou gebeuren in het kader van het thema “Meiseum”. Nergens blijkt duidelijk wat dit is. Een onduidelijk logo met een barcode brengt geen verheldering!
    De creativiteit van de bedenkers kende blijkbaar haar grenzen. Want als originele variante van dorpsdichter of dorps P.R. lijkt mij dat weinig aantrekkelijk. Tenzij men zich op het niveau zou bewegen van de komische “Mijn dorp” woordvoerders van Woestijnvis.
    Het initiatief biedt misschien een alternatief voor de “goed nieuws show met kritiek op de anderen” van de partijen. Objectieve berichtgeving is helaas zoek!
    Als je op de haan op de toren schiet, schiet je best niet met scherp. De oude haan is al genoeg gehavend, maar herrijst als de fenix uit de as!

    27-05-2010 om 20:47 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.429 Roman

    429 Roman

    Voor 1010 bestond de Japanse literatuur hoofdzakelijk uit gedichten, mythologische geschriften en legendarische kronieken. Murasaki Shikibu bracht daar verandering in door het eerste boek uit te brengen : “Het verhaal van Genji”. Dit is de eerste prozaroman ter wereld en behoort tot de wereldliteratuur.
    De schrijfster behoorde tot het dagelijkse gezelschap van de keizerin. In dat milieu vond zij haar inspiratie voor deze stap voorwaarts.
    Ondertussen is er een vervlakking aan de gang in de literatuur. Van klassiekers wordt al niet meer gesproken, laat staan dat ze op de literatuurlijst zouden staan van de studenten.
    Ik blader nog regelmatig in “De Bron”, onze cursus Nederlandse literatuur uit de normaalschool. Een vervolg op dit standaardwerk zou dringend moeten geschreven worden.

    21-05-2010 om 08:56 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.428 Sheherazade

    428 Sheherazade

    De vriendin van dit meisje vroeg in ca. 900 haar een verhaal te vertellen. Dit was de oorsprong van een fantastisch Midden – Oosters epos : “De verhalen van duizend – en – een nacht.”
    De bedrogen koning Shahryar wil zich wreken op alle vrouwen door iedere nacht een nieuwe vrouw te huwen en te executeren. Sheherazade huwt met hem, maar weet haar terechtstelling en dat van andere vrouwen uit te stellen door hem iedere nacht een verhaal te vertellen en het slot hiervan uit te stellen tot de volgende nacht.
    Op dit verhaal bestaan veel varianten in de verschillende culturen van India, Perzië, Turkije en Egypte. Ze inspireerden andere schrijvers en ook componisten zoals Tsjaikovski en Rimski-Korsakov.
    De “Duivelschuur” is ook zo een verhaal, echter van bij ons. Daar bestaan ook veel variaties op en andere plaatsen claimen ook de oorsprong.
    De haan van Meise eist echter zijn bruidschat op!

    14-05-2010 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.427 Tom

    427 Tom Mc Rae
    De cellist van de groep Mc Rae is de zoon van onze vrienden uit Guilford (Engeland). Gisteren traden ze op in het Koninklijk Circus in Brussel. De zanger Tom Mc Rae is een dichter. Hij koos de moeilijke weg en geeft niet toe aan commercialisering. Kwaliteit in zijn teksten is prioritair, zoals het in feite hoort. We zagen hem reeds aan het werk in de AB en regelmatig keert hij terug in de “Botanique”. Daar is hij eerder in de Waalse cultuurkringen actief. Hij is echter eerder in Vlaanderen bekend. Een van zijn grootste fans is nieuwsanker op de VRT Freek Braeckman.
    Als je eens betere popgroep aan het werk wil zien, dan ben je hier terecht.
    Olliver Kraus wordt door Tom Mc Rae een genie op cello genoemd. De combinatie van dit instrument, naast andere, die we meestal enkel bij klassieke concerten zien is uniek. Hun promotie via http://www.tommcrae.com is fantastisch. De teksten zijn schitterend.
    Hij is in feite componist en woont in New York. Zijn composities worden door bekende artiesten gebruikt.

    07-05-2010 om 08:57 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.426 Moment

    426 Moment

    Ooit zou de ontmoetingsruimte van de bibliotheek een echt ontmoetingscentrum worden. Maar de gemeente besliste ze uit te besteden omdat een werking met vrijwilligers niet zou blijven duren. Bij het ontslag van de uitbaatster n.a.v. een geschil rond het rookverbod was er een nieuwe kans. Ondertussen was in de Spil bewezen dat een werking met vrijwilligers in die formule wel blijft duren.
    Vanaf 1 mei opent het “cultuur- en ontmoetingscentrum ’t Moment”,opnieuw haar deuren, met een nieuwe uitbaatster. De formule biedt kansen om toch het oorspronkelijke project te realiseren.
    De bedoeling is om een ontmoetingsplaats aan te bieden waar ruimte is voor een gezellige babbel bij een frisse pint of heerlijke koffie alsook een trefpunt voor mensen die onze gemeente komen bezoeken.
    In eerste instantie voorzien zij openingsuren op:
    vrijdag van 11 tot 23 uur voor de gezellige 'After Work'- babbel
    zaterdag van 10 tot 20 uur marktdag in Meise
    zondag van 10 tot 19 uur voor eenaangename invulling op sportief of familiaal vlak
    Zij streven ernaar om zo snel mogelijk onze openingsuren en aanbod uit te breiden !
    Naast deze openingsuren kan 't Moment in overleg met het gemeentebestuur en uitbater gereserveerd worden voor:
    * vergaderruimte voor onder andere talrijke verenigingen van Meise en deelgemeentes(Wolvertem/Imde/Westrode/Rode/Oppem/Rossem/Meusegem/Meise)
    * activiteiten / recepties voor talrijke verenigingen, gemeentebestuur en anderen
    * koffietafels...etc.
    Hier passen tevens lezingen en presentaties bij in samenwerking met de bibliotheek en de erfgoedinitiatieven.
    Het ligt alleszins in de bedoeling om via creatieve aanpak een toegevoegde waarde te bieden aan het gemeenschapsleven van Meise en hier een gezellig ontmoetingskader aan te bieden.
    Grecy en familie Malfliet nodigen u en uw partner en kinderen graag uit om een glaasje te komen drinken op de Try-Out aanstaande vrijdag 30 april tussen 18 uur tot 21 uur. Naast het glaasje Cava u aangeboden op kosten van het huis zullen bieren en andere dranken geserveerd worden aan 1 euro.
    We vragen hierbij geen bloemen, drinkgeld of geschenken maar we voorzien centraal een verzegelde urne waarin een financiële bijdrage kan worden gedeponeerd.
    De totale opbrengst van deze Urne zal integraal worden doorgestort aan VZW Levedale, een voorziening waar mensen met een beperking zich thuis voelen, en die ons nauw aan het hart liggen.
    Onze Burgemeester, Dhr Marcel Belgrado, en vertegenwoordiger van Levedale worden uitgenodigd om 22 uur vrijdagvond de inhoud van deze Urne na te tellen.
    Hopende U zeker vrijdag te mogen verwelkomen !

    't Moment Brusselsesteenweg 40 1860 Meise (schuins over de St.-Martinuskerk)

    30-04-2010 om 09:02 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.425 Islam

    425 Islam

    Het haantje van de Nederlandse politiek Wilders behaalde succes met zijn politiek tegen de Islamisering van Europa.
    In 680 ontstond het grote schisma in de Islam naar aanleiding van de opvolging van Mohammed als heerser, ofwel kalief, voor de gelovigen. Die splitste zich op in soennieten (90 %) en sjiieten (10 %). Sjiieten volgen de bloedlijn op immans, die van Mohammed afstammen. Soennieten slaan de Koran hoger aan dan welke geestelijke leider ook.
    Dan heb je nog de derde speler : Iran. In de 16de eeuw werd de Sjiitische Safavidische dynastie gesticht.
    Het is overal hetzelfde : strijd om de macht en het aanzien. Geef mij dan maar het Boedhisme. Dat is evenwel geen godsdienst.
    De hanengevechten gaan ondertussen onverminderd voor zogenaamd in de naam van de Koran! Het spreekwoord : “boer pas op uw kippen” is dan ook dringend van toepassing.

    23-04-2010 om 08:56 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.424 Herman

    424 Herman

    We gaan het hier niet over een haan of een genetisch gemanipuleerde koe hebben.
    Herman Van Campenhout is een gedreven jeugdschrijver uit onze gemeente. Hij is geboren en getogen Meisenaar, van onder de kerktoren van St.-Martinus, waar hij zijn jeugd doorbracht in de Boechtstraat, waar nu de fietsenzaak gevestigd is. Dat was een boerderijtje, uitgebaat door het echtpaar Van Campenhout – Van Campenhout. Zijn moeder was de zus van burgemeester Van Campenhout Jules. Later verhuisden ze zoals wij uit onze geliefde “Kuiperstraat” naar de parochie Rode, wij naar de Mechelsebaan en zij naar Osseghemstraat.
    Hij heeft een persoonlijke website : www.hermanvancampenhout.be

    Tot nu toe schreef hij volgende boeken :

    Petr Ginz
    De Blinde Koning
    Sarajevo
    Bittere Thee
    Lentel
    De Driehonderdste
    Avontuur in Cyberia
    Koning zonder Letters
    Een Kei in een Rivier
    Koning Jani
    Het Verhaal van Joran
    Ferguut
    De Stille Soldaat
    Pikadon
    Muziek in haar Hoofd
    Winnaar in Olympia
    Voetballen of Vechten
    De Hoofdprijs
    De Zaak Toetanchamon
    Muziek in haar Hoofd
    De Droom van de Farao
    Labyrint
    damiaan@godmail.com
    marcus@godmail.com

    16-04-2010 om 10:14 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.423 Oorlog

    423 Oorlog

    Naar aanleiding van het boek “Oorlogsgebeuren tijdens wereldoorlog 1940-45 in Meise – Wolvertem - Oppem van Jef Heyvaert en Jef Van den Branden, enkele bedenkingen.

    Van dergelijke werken zou een electronische versie moeten berusten in de biblioteek in het archief van de heemkundige kring Berla. Dan kan er permanent verder aan gewerkt worden. Want kwaliteitsverbetering eindigt nooit!
    De titel met Meise – Wolvertem – Oppem, gesitueerd in de tijd klopt ongeveer. Oppem maakte deel uit van Brussegem en staat dus niet op hetzelfde niveau als Meise en Wolvertem, die toen zelfstandige gemeenten waren. Beter was dus : de 8 parochies van de huidige gemeente Meise.
    In het kader van mijn slogan “emendatus et plenum” kan reeds op pag. 40 vermeld worden dat de gedenksteen op het kerkhof van Meise er kwam op initiatief van Frans Van Beneden, voorzitter van de V.V.V. De tekst op het glazen bovenstuk werd gemaakt door ondergetekende op basis van een publicatie van wijlen Jan Van den Eynde over onze helden. De sokkel werd door de gemeente aangebracht, maar de glazen plaat met tekst werd geschonken door All-glas in Grimbergen.
    Op de foto op pag. 41 staan de Gewezen Soldaten van het Belgisch Leger (gesticht in 1903), waar alle soorten vaderlandslievenden broederlijk naast elkaar staan en terecht konden.
    Bij dit tweede boek van de auteur werpt de dienst Cultuur van de gemeente zich andermaal op als uitgever.
    Op vraag van de burgemeester leverde ik informatie over de gedenkstenen in de gemeente.
    Ondertussen schreef mijn goede vriend Jean Van Dievoet een nieuwe brochure : “Helden. Verhalen over de waanzin van de oorlog”.

    09-04-2010 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.422 Willem

    422 Willem

    Willem Vermandere werd 70. Deze zanger van verrukking en verbijstering, zoals hij dat zelf zegt, verdient onze lof.
    Zijn motivering om door te gaan ligt in het zich laten grijpen door anderen. Hij viert dat met een nieuwe CD “Alles gaat over”.
    Het ITC-tijdperk is hem ook niet ontgaan. Hij voelt zich een analfabeet, als hij zich naast zijn kleinzoon aan de computer zet. Dat is helaas nog het geval voor de meeste zeventigers, tenzij ze door een toeval of door inzet inwerkten in de materie.
    Ik heb geluk gehad. Door het oprichten van een afdeling Informatica in het AVCvoMeise leerde ik de computerwereld beter kennen gedurende de laatste tien jaar van mijn carrière. Mijn opvolger werd in die periode mijn adjunct. Ik had dus maar te knippen en ik werd geholpen, ook door de leerkrachten. Mijn schoonzoon is bovendien een specialist in netwerken. Dat heeft wel als nadeel dat men afhankelijkheid inbouwt.

    02-04-2010 om 09:12 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.421 Ann

    421 Ann

    Het heeft geen haar gescheeld of AnnChristy werd virtueel op de acht kerktorens van Meise geplaatst.
    Ann Christy zou eeuwig met Meise verbonden worden, maar dan virtueel. De vijentwintigste verjaardag van haar dood werd gevierd met de inhuldiging van haar eigen plein aan het Willy Van den Berghecentrum (CC De Muze) in Meise.
    Free Souffriau mocht het naambord onthullen, in aanwezigheid van Anns zoon Benjamin en kleindochter Julie en vaste tekstschrijfster Mary Boduin. Free startte zo haar Een beetje Annders-tournee. Na één jaar stopt de tournee, om het Ann Christyproject niet uit te melken. Het eerbetoon moet háár muziek blijven. Zij geeft deze prachtige liedjes aan een volgende generatie door.
    Dergelijke initiatieven zouden meer doordacht moeten genomen worden. Ann Christy woonde eerst in de Zonnelaan en daarna op de Brusselsesteenweg. Daar zou een herdenkingsplaatje kunnen passen. Een foto in het CC zou ook niet misstaan met de vermelding van wat het verleden van AnnChristy in Meise betekende. Misschien kan de foto van de 6 urenloop in het centrum van Meise, waar Ann met Eddy Merckx het startschot gaf gebruikt worden. Dan is een ander oud zeer van onze vorige burgemeester ook van de baan.
    Op mijn blog http://blog.seniorennet.be/erfgoedmeise , aflevering 136, heb ik Ann alvast een plaats gegeven bij de merkwaardige inwoners van ons keizerlijk Meise.

    26-03-2010 om 09:28 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.420 Arrogantie

    420 Arrogantie

    Na de scouts kwam de Chiro op het voorplan, zoals de haan op de kerktoren. Maar ik vrees dat ze er beide afvielen, zoals in Meise gebeurde.
    De Chiro protesteert in een leegstaand kerkgebouw tegen een verklaring van de paus. Kent onze grootste jeugdbeweging haar plaats niet meer. Moest zij zo nodig een kerk ontheiligen, om in de pers te komen!? Vergat zij de normale gang van zaken : hiërarchisch handelen. De persoon tot wie ze zich moest richten lijkt mij onze nieuwe aartsbisschop Léonard.
    Hun arrogantie is opvallend. Ze zijn zo arrogant als de groenen, die de mens sterker achten dan de zon in het klimaatdebat! Die houden er ondertussen twee tegengestelde opvattingen op na. Want als het over kernenergie gaat is hun geloof in de mens en de wetenschap nihil.

    19-03-2010 om 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.419 Opwarming

    419 Opwarming

    De klimaatconferentie van Kopenhagen stelt de opwarming van de aarde centraal. De rol van de mens wordt daar op het voorplan gebracht.
    Maar aan een medaille zijn altijd twee kanten. We moeten ook nadenken over een mogelijke “global cooling”. De variaties in zonneactiviteit spelen een veel grotere rol. Tussen 1645 en 1715 situeren we het Maunderminimum d.i. een volledig gebrek aan zonnevlekken. Dat valt samen met de koudste periode van de kleinste ijstijd. Sinds 1950 kennen wij opnieuw een globaal maximum aan zonnevlekken. Het is dus misschien niet toevallig dat we nu in een warme periode zitten.
    Ik wil hiermee geen afbreuk doen aan de rol van de mens. Verspilling van energie is uit den boze! Mijn ouders hebben mij dit bijgebracht. Maar de luxe van tegenwoordig is toch wel een hinderpaal. De scholen doen wel inspanningen, maar het zal toch van de ouders moeten komen.

    12-03-2010 om 09:06 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!