Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    08-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.475 Gedachten

    475 Gedachten

    Volgens mijn scheurkalender zou een mens gemiddeld 40.000 gedachten hebben per dag. Niet minder van 70 % zou negatief zijn. Dat komt omdat angst onze grootste motivator is. Er was zelfs een website bij : http://www.denkwatjewilt.nl Ik vraag mij wel af hoe die telling gebeurd is ?
    In een boek stond dat dat er 60.000 zijn en dat er weinig nieuws is onder de zon. Wij zouden onze gedachten van de vorige dag herhalen.
    Conclusie : wapen u tegen het negatieve en denk positief. Creatieve geesten hebben veel nieuwe en hopelijk steeds betere ideeën.

    Hoe zou dat met de gedachten van kippen en hanen zitten ?

    08-04-2011 om 08:30 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.474 Paleodieet

    474 Paleodieet

    In het decennium van de smaak, met dagelijks kookprogramma’s op T.V., moeten we het ook eens hebben over eten.
    Waarom keren de mensen om te vermageren niet terug tot het oerdieet. De oermens at wat hij vond. Zijn menu bestond uit veel vis (omega 3 – vetzuren) en was sterk seizoensgebonden. In het voorjaar aten ze veel bessen en eieren. In het najaar stonden noten, vruchten en zaden op het menu.
    Wij zouden alleszins minder onderhevig zijn aan de welvaartsziekten, die bij de intrede van de landbouw, door de introductie van melk en zuivel, onze gezondheid kwamen bedreigen.
    De heilzame invloed van het paleodieet zorgt op 10 dagen voor een stijging van de insulinegevoeligheid, de bloeddruk daalt en de slechte cholesterol vermindert. Kortom : wij vermageren. Maar vergeet hiervoor niet te bewegen!
    De aanbevelingen luiden : meer vezels, minder geraffineerde suikers en meer gezonde vetzuren in ons dieet.

    Voor meer info : http://www.oerdis.nl

    01-04-2011 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.473 Cenakel

    473 Cenakel

    De haan staat geïsoleerd op de toren, maar overschouwt het landschap en is toegankelijk voor iedereen.
    Met de cultuurtempels is dat anders gesteld. Zij zijn als cenakels, op bepaalde momenten open, maar meestal gesloten. Gooi dat open!
    De geklasseerde gebouwen behouden zo mogelijk hun oorspronkelijke bestemmingen en benaming. Als dat niet meer zo is en de gelegenheid zich plots voordoet herstel je dat ! De pastorij St.-Martinus is daar een voorbeeld van. Er prijkt nu op de gevel een opschrift dat door zijn banaliteit het doel voorbij schiet.
    De tentoonstellingsruimte van het vroegere AVC (nu CVO) zou optimaal moeten benut worden. Want dat is een podium, waar wekelijks 4000 mensen voorbij komen. De openstelling is maximaal, zelfs tot 22 uur. Het concept van andere openbare gebouwen zoals het AC, de Spil, de bib. had men beter kunnen doordenken en er een tentoonstellingsruimte mee kunnen combineren. Dat kan nog! Just do it!
    Uitgerekend gisteren gaf Natuurpunt het voorbeeld met haar tentoonstelling in het paleis (administratief centrum) rond 10 jaar natuurbeheer en biodiversiteit.  Proficiat!
    De cultuurhaan zit ondertussen opgehokt. De vogelgriep is nochtans lang voorbij!

    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.472 Dans

    472 Dans

    De Bachelor.be-prijs ging naar Jan Wallyn voor zijn eindproef 'Autochoreografische technieken voor kinderen van de derde graad'. De student uit Meise laat de jongeren expressief bewegen om een verhaal te vertellen.

    Jan Wallyn is de zoon van Dirk, onderwijzer aan de gemeenteschool Rode. Zijn vader is de drijvende kracht achter de music-halls die er elk jaar opgevoerd worden. De appel viel dus niet ver van de boom. Dirk speelde bovendien ongetwijfeld mee in het Circus Pat in 1965 in Meise.

    Jan wil een vernieuwende dansdidactiek. Hij wil de choreograaf in elk kind naar boven halen. Hij doet dat via zijn workshopbox 'Van BinnenUit', bestemd voor onderwijzers en onderwijzeressen met of zonder danservaring.
    Dans is in de eindtermen van de lagere school niet direct prioritair. Maar als het dan toch gebeurt, groeit het best vanuit pure creativiteit : het kind als choreograaf. Dat wordt dan expressief bewegen om een verhaal te vertellen, een gevoel uit de drukken of een boodschap te delen : dans als een uiting of expressie van jezelf.

    Jan is niet aan zijn proefstuk en trad reeds verschillende keren op met zijn eigen dansgroep. Enkele werden uitgezonden door Ring-TV.

    18-03-2011 om 08:59 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.471 Literatuur

    471 Literatuur

    Bij de dood van Mulish was er sprake van de groten der Nederlandse letteren. Ik pleitte reeds lang voor een vervolg op het pantheon van de Nobelprijswinnaars literatuur en ook voor een bijkomend hoofdstuk bij “De Bron”.
    Het lijstje bestond uit : Harry Mulish (De aanslag), Hermans, Reve, Remco Kampert en Wolkers. Hugo Claus hoort daar ook bij.
    Tijdens de voortijdige viering van onze bibliotheek (40 jaar is tien jaar te vroeg voor een gouden jubileum) werd een citatenboek voorgesteld, waarin ik een pagina vulde met 7 citaten uit de wereldliteratuur die mij aanspraken. Dit citatenboek werd in fotokopie afgewerkt en ondertussen is er een betere versie bedeeld.
    Ik heb onlangs een interessant boek uitgeleend in de bib. : Vergeten Wetenschappen van Rens Bod. Aanbevolen!

    11-03-2011 om 09:02 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.470 Vedetten

    470 Vedetten

    De haan van de St.-Martinustoren is onbetwistbaar de vedette van het keizerlijke Meise.
    Maar lang voor de Muze van Meise het culturele veld inpalmde werden er op dezelfde plaats met name het Willy Van den Berghecentrum reeds vedetten geprogrammeerd. Dimitri Van Toren beet de spits af in 1970 in de Kursaal. Het kersverse Kleinkunstcomité zorgde hiervoor.

    De Georges Baker selection volgde in 1974. Zij traden op in de sporthal naar aanleiding van de voorzitterswissel in de Jeugdraad tussen mijzelf en Jaak Olbrechts.
    In de overdekte speelplaats van het W.v.d.B.-centrum maakten wij Urbanus van Anus mee in een van zijn eerste shows. En zelfs Geert Hoste was twee maal te gast op dezelfde plaats tijdens de poëzieshows van het AVC . Hij deed toen mime met een vriend.
    Maar belangrijker zijn eigen producties met mensen van bij ons voor mensen van bij ons. Kris Kras neemt daarin het voortouw. Recent dook er een nieuw gezelschap op in de Spil onder leiding van Cara Vissers. Wij kijken er naar uit!

    04-03-2011 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.469 Grafeen

    469 Grafeen

    De boerderij in de film “Mini moys” zou kunnen uitgebreid worden met het miniscuul gaas dat grafeen heet.
    Het is een flinterdun laagje grafiet van 1 atoom dik van een potloodpunt (grafiet). Het lijkt op minuscuul klein kippengaas. Het is sterk want het kan miljoenen keren zijn eigen gewicht torsen. Het is ook licht doorlatend (2.3 %). Het behoort tot de sterkste materialen en toch is het flexibel. Het weerstaat sterke deformatie en breekt slechts bij 15 à 20 %. Bij andere materialen is dat slechts bij 1 %.
    De toepassingen kunnen voor een nieuwe revolutie zorgen. Het wordt gebruikt als touch- screen voor computers en in de chips zal het ook voor nog meer snelheid zorgen en kan het mogelijk silicium vervangen.
    Om onder onze haan in de galmgaten van de kerk, de indringers buiten te houden zou het ook kunnen geplaatst worden. Dat zou uniek zijn, maar een zeer dure zaak!

    25-02-2011 om 08:35 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.468 Democratie

    468 Democratie

    Het wordt stilaan traditie dat de voorzitters van beheerraden door 1 persoon aangeduid worden. Voor de derde maal op rij werd er een nieuwe afgevaardigde – bestuurder aangeduid voor een beheerraad in Meise.
    Die komen allen uit een beperkte groep die zich opwerpt als service club van hun materie.
    We hebben niets tegen de drie uitverkorenen, maar democratisch werken is helemaal wat anders. Voor ons mag het resultaat dezelfde persoon opleveren, maar het gaat hier over de manier waarop alles gebeurt.
    De politiekers laten maar betijen, want die hebben het te druk met hun strijd voor de pikorde en het uitvechten van hun onderlinge veten.
    De leden van de raad van bestuur vertonen gebrek aan assertiviteit om daar tegen in te gaan. Als je dat wel doet, wordt je niet meer uitgenodigd!
    De top grijpt dat dan ook graag aan als alibi voor hun manier van doen : gebrek aan belangstelling.
    Alles kan beter! Het zou anders moeten!

    18-02-2011 om 09:07 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.467 Academie

    467 Academie

    De Academie voor Muziek, Woord en Dans bevindt zich aan de Brusselsesteenweg in het centrum van Meise. Dat is een beschermd dorpsgezicht. Toen mevrouw Chabert, Cecile Boon, schepen was na de fusie liet ze dat beschermen met het Verloren Uurke. We vonden dat toen wel wat overdreven, want het Willy Van den Berghecentrum zat gekneld in het centrum en barstte uit zijn voegen. Met de komst van De Muze van Meise is dat nog verergerd. Vroeger zouden de achtertuinen van de Boechtstraat zelfs voor de helft onteigend worden om plaats te voorzien.
    50 jaar geleden, op 21 september 1960 begon ik mijn carrière als onderwijzer in wat toen het gemeentehuis was met de gemeentelijke lagere jongensschool in de achterbouw. Ik kwam terecht in het reeds bijgebouwde nieuwe lokaal achteraan in de eerste graad met meer dan de helft van de leerlingen (35 op 65). Zeer snel evolueerde de school naar 6 klassen.
    Toen maakten wij reeds plannen om uit te breiden in de tuin van De Donder achter de speelplaats. Tot 1972 was het dan ook ons plan trekken in noodoplossingen : het Chiroheem en in 1968 het huis Janssens bij het AVC.
    Volgend jaar wordt het gebouw gerenoveerd. Het is een van de grootste werken voor het einde van de legislatuur. Eerste raming is 1,5miljoen euro. De voorgevel van de academie behoort dus tot het beschermd dorpsgezicht en moeten behouden blijven.
    Het gebouw is zeker ouder dan 70 jaar beweerde de burgemeester en het deed ook ooit dienst als kantoor voor de veldwachter (met een gevangeniscel in de achterbouw) en ook even als bib. Wat men vergeet is dat er ook de tweede jeugdclub “Gypsy” voor 16 – 18 jarigen in de kelder huisde.
    Ik voel mee met de leerlingen en het personeel van de Academie. Want ik heb zelf 29 jaar lang mogen knokken voor lokalen en zelfs voor meubels, voor het AVC Meise. Toen de dagtaallessen van het AVC opgericht werden op initiatief van dezelfde Cecile Boon, moesten wij noodgedwongen ook de lokalen delen met de muziekschool. Dat heette toen polyvalent gebruik van lokalen.
    Als kroon op het werk zou het geen slecht idee zijn een afdeling plastische kunst toe te voegen aan de academie. Want die bestaande privé initiatieven vallen duurder uit voor de bevolking.

    11-02-2011 om 08:55 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.466 Arseen

    466 Arseen

    NASA deed zeer mysterieus over een ‘astrobiologische ontdekking’. Er werd zelfs beweerd dat er leven op Mars gevonden werd. Dat zou een nieuw model voor het ontstaan van leven opleveren. Het bleek om foto’s van een bacterie te gaan die het fosfor in zijn DNA kan vervangen door arseen, een voor de meeste levensvormen giftig element. De bacterie vermeerdert zich succesvol met het gif in zijn bouwstenen.
    Dit ‘historisch nieuws’ betekent dat we in de zoektocht naar buitenaards leven op de planeten niet alleen moeten scannen op de zes elementen : koolstof, waterstof, stikstof, zuurstof, fosfor en zwavel, maar ook op arseen.
    Het belang van deze ontdekking werd onderuit gehaald door biologen Bert De Groef en PZ Myers. De media zouden een en ander overschat hebben. Op de radio hoorde ik het nieuws, maar op TV werd er met geen woord over gerept.

    Gisteren was het Chinees Nieuwjaar en startte het jaar van het konijn.  Wanneer is het jaar van de haan ?

    04-02-2011 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.465 Burns

    465 Burns

    Op 25 januari herdenkt Schotlandin Edinburgh het leven en fantastische werk van de nationale dichter Robert Burns.
    Men kan er genieten van een traditioneel Burns Supper in echt Schotse stijl. Of het nou om een volledige lunch met Haggis gaat of om een traditionele avond waarop Burns gedichten worden voorgelezen, de Burns Night is een waar feest voor alle liefhebbers van Schotland.
    Tijdens onze poëziewandeling in 2008 rond de Oranjerievijver in de Plantentuin in Meise met als thema “Liefde in het park”, was Burns er niet bij. Wij selecteerden toen : Never give all the Heart van W.B.Yeats (1865-1939), Wild Nights van Emily Dickinson (1830-1886) en She walks in beauty van George Gordon Noel, Lord Byron (1788-1824). De gedichten werden uit “A joy for ever. De mooiste liefdesgedichten uit de wereldliteratuur” Prometheus 2009 gehaald.
    In “Van Dante tot Neruda. Wereldgedichten om uit het hoofd te kennen” (Lannoo) staat één gedicht van Robert Burns (1759-1796) ‘A Red, Red Rose’. Dat had er zeker bij gekund.

    28-01-2011 om 09:06 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.464 St.-Elooi

    464 St.-Elooi

    Onder de titel “40 jaar Sint-Elooiviering op de Hasseltberg te Meise” werd door VTB-Cultuur in het parochieblad de jaarlijkse bedevaart aangekondigd.
    Geschiedenis begint echter niet bij de aanvang met de laatste inrichter. De traditie reikt veel verder. Reeds in 1955werd met het inrichtend comité “Edele Brabant” (Bert Peleman) de viering nieuw leven ingeblazen. Het comité bestond toen uit : erevoorzitter Marcel Courbon, voorzitter Albert Van de Wijngaert, ondervoorzitter Jozef Goovaerts, bestuursleden Philibert Lettens, François De Kelver, René De Kelver, Jozef Heyvaert, Victor Van Hemelrijck, secretaris Jan Bogaerts, schatbewaarder August Moreau en barman JozefVan den Breede.
    De oude St.-Elooivieringen gaan al langer mee. Ik vond zo een tekening van Bert Van den Broeck van 11.11.1952. Er is het St.-Elooivaantje uit 1608.
    De bestuursleden droegen vroeger het oude hoefijzer met kruis. Deze traditie zou ook nieuw leven mogen ingeblazen worden. De erfgenamen van de pioniers kunnen dit doorgeven aan de jongeren. Ik kreeg het kenteken van Philibert Lettens en ben bereid het te dragen.
    Toen Meise nog een van de belangrijkste en oudste parochiën van West -Brabant was telde zij niet minder dan 5 altaria, waarover zij voorheen haar rechten kon laten gelden. Zij zijn in de volgorde van hun ouderdom : Oppem en Amelgem, Sint-Brixius-Rode, Nieuwenrode en Hasselt, dat een afzonderlijke plaats inneemt. Twee van deze altaria vervielen en verdwenen : Amelgem en Hasselt. Meise was tot 1132 de moederparochie, ook van Strombeek en Grimbergen.
    Door het slechte weer ging de 40 ste verjaardag van de vernieuwde viering in mineur : er daagden maar 4 tractoren en 1 pony op.

    21-01-2011 om 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.463 Serviceflats

    463 Seviceflats

    Op zaterdag 6 november 2010 werd de eerste steen gelegd van 43 nieuwe assistentiewoningen op de OCMW-site aan de Godshuisstraat in Wolvertem, waar ook het dienstencentrum De Spil is gevestigd. De huidige OCMW-ploeg mag terecht fier zijn op deze realisatie.
    http://fotoalbum.seniorennet.be/JefDC/torenriephaan 
    Eind volgend jaar zouden de eerste bewoners er hun intrek kunnen nemen. Er worden 33 éénkamerflats van 60m2 en tien tweekamerflats van 70m2 gebouwd. Ze worden op maat gemaakt en beschikken over een aangepaste badkamer, keuken en de modernste domoticasnufjes. Dit is een investering van 5,5miljoen euro gemoeid.
    Het evenement verliep vlekkeloos met een massa volk in het dienstencentrum De Spil. De naam van het project is “Ter Wolven” d.i. duidelijk een keuze met politieke inslag. IK stelde voor “Knarrenveld” en “Spilleveld” had ook niet misstaan. Er was zelfs een benaming in het Latijn, waar de burgemeester na de toespraak van de O.C.M.W.-voorzitter en de afgevaardigde van “Vero” op alludeerde : “Tilia”. Maar we hebben al een “Linde” in Rode.
    Vorig jaar viel een “Zuurstof” in onze bussen, waar flats voor onze ouderen aangekondigd werden in Meise voor de ingang van de Plantentuin op de Brusselsesteenweg. De autochtonen kijken hier met blijde verwachting naar uit! Is dat project aanvaard dooe de voltallige OCMW-ploeg ? Wij kijken er naar uit!

    14-01-2011 om 09:51 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.462 Voetbal

    462 Voetbal

    Wie heeft er destijds nog gevoetbald op een varkensblaas? Als kleine jongen hadden wij niet de luxe van nu. Plastiek was nog niet uitgevonden. Rubber was voor de banden en zeker niet voor speelgoed. Dus behelpen maar! Bij het jaarlijkse slachten van het varken, bliezen wij de varkensblaas op en knoopten die dicht zoals een ballon.
    Het enige nadeel was, dat als wij op blote voeten de knoop troffen, een pijnscheut door onze voeten schoot.
    In de pompoengekte die ik beschreef ging het van kwaad naar erger. Enkele snoodaards hadden er niets beters op gevonden, dan met een vermolmde schedel te voetballen. Als je dan bij toeval de tanden trof, ontliep je je straf niet : blauwe tenen en enkele dagen een pijnlijke voet.
    Ondertussen misten Nederland en België de keuze van de Fifa om de wereldbeker in te richten. Fifa koos voor het kapitaal en dat zit momenteel in Rusland en in de Arabische landen.  Ik blijf ondertussen bij mijn stelling : voetbal = getolereerd geweld.  Ik voeg eraan toe : topvoetbal = omgekeerde discriminatie.

    07-01-2011 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.461 Pompoen

    461 Pompoen

    Toen ik een kleine jongen was, keek onze oude haan op de St.-Martinus verschikt op, van het schouwspel dat zich onder hem afspeelde…
    Na de nacht van de duisternis en de stilte, gaat Natuurpunt Meise de andere toer op : de nacht van het licht en het lawaai. Want Halloween werd gevierd in het hart van ons natuurreservaat. Er was een heuse wedstrijd om met pompoenen dit Angelsaksische feest te vieren in Rode. De feestvierders konden een heerlijke pompoensoep degusteren en een drankje als afsluiter.
    Of de natuur en specifiek de dieren daar iets aan gehad hebben betwijfel ik.
    Ik wil jullie echter het werk van de winnaar van de wedstrijd niet onthouden. Ter ere van de vierde telg Gilles Raùl van Sofie en Roel, maakten de jongens een prachtige constructie. Oordeel zelf! Er kwamen zelfs fotografen langs aan hun woning om dit werk op de gevoelige plaat te vereeuwigen.
    … en ja! Wij deden het anders en luguberder. Toen het kerkhof opgeruimd werd lagen er her en der schedels van oude Meisenaren. Die stonden toen met brandende kaarsjes in de holte, waar eens hun hersenen zaten, op de resten van de muur rond de kerk. De andere jaren holden wij bieten uit, plaatsten er een brandend kaarsje in (gepikt in de kerk), met een minder luguber effect. Men had toen het oude kerkhof beter mogen beveiligen!

    31-12-2010 om 09:39 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.460 Cenotes

    460 Cenotes

    Het schiereiland Yucatàn in Mexico heeft geen enkele rivier. Het is zo groot als Groot Britannië. Toch overleefden de Maya’s er in de jungle, dank zij de onderwereld.
    Je vindt er overal cenotes of poelen met glashelder water. Die zijn ondergronds verbonden via een netwerk van grotten. Het regent er gedurende 9 maanden op een jaar nooit. De planten boren hun wortels tot in de ondergrondse grotten gevuld met water. De cenotes beslagen 550 km, waarvan 133 km verbonden grotten verkend zijn.
    Het leven van de Maya’s wordt gestuurd door de prachtige constructiekrachten van deze onderwereld. De cenotes vormen de poort naar de onderwereld.

    24-12-2010 om 09:28 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.459 Bibliotheek

    459 Bibliotheek

    De bibliotheek van Meise zou veertig jaar bestaan en dat wordt gevierd met een groot bibfeest op vrijdag 17 december.
    De meeste directeurs beginnen de geschiedenis van hun instelling bij hun eigen aantreden. Ze gaan terug tot de start van de gemeentelijke bibliotheek. Dit gebeurde op voorstel van de Jeugdraad en dit zou vroeger zijn dan 1970. De archieven van de Jeugdraad berusten in de leeszaal van de bibliotheek die in polyvalent gebruik is met de zieltogende heemkundige kring Berla. We gaan dat eens exact opzoeken.
    Maar de bibliotheek was vroeger een vrije parochiale bibliotheek die bestond van voor de tweede wereldoorlog. Bewijs hiervan is de foto op pag. 13 van “Meise, onder de toren van St.-Martinus”. Daarna verhuisde de bib. naar een klein gebouwtje in de Limbosweg, waarvan eveneens een fot te vinden is op pag.13.

    Ik heb het genoegen gehad om gedurende 25 jaar in de beheerraad te zitten van de bib. Daar heb ik er steeds mee naar gestreefd om geen halve oplossingen na te streven, maar efficiëntie in volwaardige en eigentijdse opties. De leeszaal die beter beneden achter de oude beiaard kon komen, is er één van. Dat zou twee problemen terzelfdertijd opgelost hebben en tevens zorgen voor energiebesparing via foto-voltaïsche cellen in het dak. Een volwaardige bibliotheek beschikt ook over eigentijdse presentatiemogelijkheden en compatibele ICT-voorzieningen. Dit is een optie voor het gouden jubileum.

    Er is dus nog veel werk op de plant. Sla de hand aan de ploeg zou ik zeggen! Kwaliteitsverbetering eindigt nooit!

    17-12-2010 om 09:42 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.458 Nymphea

    458 Nymphea

    Deze vereniging van vijver-, aquarium-, en terrariumhouders verhuisde voor de tweede keer. Ze betrokken op 1 februari 1996 op initiatief van vijf mensen met een gemeenschappelijke interesse voor vijvers, aquaria en terraria een lokaal in het 'Oud Klooster' in Imde . Daarna belandden zij in de gemeenteloods in de Stationsstraat. Eind vorig jaar hebben we nu een nieuwe stek in de lokalen 'De Linde' in Rode.
    In het nieuwe lokaal is er een bar geïnstalleerd, een veertigtal aquaria met vissen en planten en een winkelruimte met spullen voor vijver, aquarium en terrarium, negen grote bakken met zuiveringsinstallatie voor vijvervissen. Door al die strubbelingen daalde het ledenaantal van 360 naar 200. Ze zijn echter klaar voor een nieuwe start.
    Het nieuw lokaal werd officieel geopend einde oktober. Ze startten hun activiteiten wel op dinsdag- en zaterdagavond vanaf 19.30 uur opnieuw met de werking. Er komen infoavonden en cursussen te over het houden van vissen in de beste omstandigheden
    Het ontmoetingscentrum De Linde breidt zo zijn activiteiten uit en wordt een volwaardig sociaal centrum voor de parochie Rode (Eversem en Limbos) met een zeer verscheiden aanbod aan activiteiten

    Info : http://www.nymphaea-wolvertem.be

    10-12-2010 om 08:59 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.457 België

    457 België

    Ons onbestuurbaar land kreeg een You-tube filmpje, dat eenvoudig illustreert hoe slecht we op bestuurlijk vlak bezig waren. De Waalse haantjes spelen daar een subtiel spelletje in.
    Duidelijkheid, eenvoud en daadkracht zouden de sleutelwoorden moeten zijn van goed bestuur. We spreken dan nog niet van algemeen belang en goed management, of simpelweg de toepassing van de grondwet. Of is dat maar een vodje papier?
    De CD&V kreeg genoeg van de politieke spelletjes en lanceerde de slogan : “radicale vastheid”. Bart De Wever zette zijn compromis eindelijk op papier als koninklijk verduidelijker en niet als NVA’er. Het zal pijn doen aan iedereen! Hopelijk doet hij niet te veel toegevingen over BHV, want daar moet simpel de grondwet toegepast worden en wordt geen prijs voor betaald. In de arena, met naar eigen zeggen 30 % slaagkans.
    Ondertussen werd het voorstel van de tafel geveegd door de Franstaligen en trad Van de Lanotte opnieuw in de politieke arena.
    Als het ondertussen niet duidelijk zou zijn dat ze de oplossing aan Yves Leterme niet gunden, is men blind.

    http://www.youtube.com/watch?v=Ceg6NQKHd70

    03-12-2010 om 09:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.456 Ouroboros

    456 Ouroboros

    De cyclus van de natuur gaat cirkelvormig en keert steeds terug. Zoals de kringloop van het water.
    Andere voorbeelden zijn :

    Een slang die in haar eigen staart bijt.
    Een kraan waarbij het uiteinde op de kraan terug keert.
    Een kat die achter haar eigen staart aan zit.
    Een hondje dat achter zijn eigen staart loopt.

    Dit zijn mooie afbeeldingen voor de slogan :”Alles komt terug”

    26-11-2010 om 09:23 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!