Foto
Inhoud blog
  • 1000 7
    Zoeken in blog

    Toren roept haan
    Cursiefjes onder de kerktoren.
    Humoristisch, kritisch en soms cynisch.
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.457 België

    457 België

    Ons onbestuurbaar land kreeg een You-tube filmpje, dat eenvoudig illustreert hoe slecht we op bestuurlijk vlak bezig waren. De Waalse haantjes spelen daar een subtiel spelletje in.
    Duidelijkheid, eenvoud en daadkracht zouden de sleutelwoorden moeten zijn van goed bestuur. We spreken dan nog niet van algemeen belang en goed management, of simpelweg de toepassing van de grondwet. Of is dat maar een vodje papier?
    De CD&V kreeg genoeg van de politieke spelletjes en lanceerde de slogan : “radicale vastheid”. Bart De Wever zette zijn compromis eindelijk op papier als koninklijk verduidelijker en niet als NVA’er. Het zal pijn doen aan iedereen! Hopelijk doet hij niet te veel toegevingen over BHV, want daar moet simpel de grondwet toegepast worden en wordt geen prijs voor betaald. In de arena, met naar eigen zeggen 30 % slaagkans.
    Ondertussen werd het voorstel van de tafel geveegd door de Franstaligen en trad Van de Lanotte opnieuw in de politieke arena.
    Als het ondertussen niet duidelijk zou zijn dat ze de oplossing aan Yves Leterme niet gunden, is men blind.

    http://www.youtube.com/watch?v=Ceg6NQKHd70

    03-12-2010 om 09:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.456 Ouroboros

    456 Ouroboros

    De cyclus van de natuur gaat cirkelvormig en keert steeds terug. Zoals de kringloop van het water.
    Andere voorbeelden zijn :

    Een slang die in haar eigen staart bijt.
    Een kraan waarbij het uiteinde op de kraan terug keert.
    Een kat die achter haar eigen staart aan zit.
    Een hondje dat achter zijn eigen staart loopt.

    Dit zijn mooie afbeeldingen voor de slogan :”Alles komt terug”

    26-11-2010 om 09:23 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.455 Bommelwoord

    455 Bommelwoord

    Op de Canvasquiz leer je af en toe iets interessants bij.
    Zo ging een van de vragen over een bommelding. Een eigenaardigheid in onze taal, waarbij je samengestelde woorden op verschillende manieren kunt interpreteren.
    Het woord “massagebed” betekent “massa gebed” of “massage bed”.
    “Chocoladepot” staat voor chocola depot of chocolade pot.
    Wie vindt er andere voorbeelden ?
    Zouden er dergelijke woorden te vinden zijn met “haan”?

    19-11-2010 om 09:04 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.454 Kapel

    454 Kapel

    De Sint-Annakapel op de Nieuwelaan aan het voetgangersbrugje over de A12 aan de Plantentuin wordt verder gerestaureerd. De arbeiders van de gemeente overtreffen zichzelf en maken van deze opdracht een erepunt.
    De kapel draagt onder de nis aan de voorzijde de datum 1767, maar ze zou zelfs dateren van 1690 volgens Edwin Ganz(+).

    Als dekapel afgesloten wordt met veiligheidsglas of dik kunstglas komt hier het beeld van de heilige Anna ten drieën dat ik aankocht in Beauraing en dat betaald werd door Stef De Ridder en Valerie De Knop.

    Voor de nis achteraan de kapel werd door een anonieme schenker een houten beeld uit Oostenrijk aangekocht. Als dat in de nis staat, waar 1837 onder prijkt, kan de kapel opnieuw, opgenomen worden in de historische wandeling van de Plantentuin. Want ze werd geschrapt, omdat de mensen uit de Plantentuin moesten, om de kapel te zien aan de voorzijde.
    In het Nieuwsblad verklaarde schepen Jos Emmerechts :

    “De Sint-Annakapel is eigendom van de Regie Der Gebouwen en we moesten eerst toelating vragen om de kapel te mogen herstellen. Dat doen we met ons eigen personeel. We hebben voor zo'n 1.500 euro bouwmateriaal gekocht, maar het merendeel zijn stenen die we hergebruiken en opnieuw inmetselen. Binnen twee weken zou de Sint-Annakapel volledig gerestaureerd moeten zijn', besluit Emmerechts.”

    Voor een groot beeld in de kapel zijn er verschillende opties :

    1. Een kopie van het originele beeld dat ergens bij een particulier in Meise zou staan

    2. Een nieuw beeld waarvoor reeds een sponsor klaar staat. Ik denk aan een modern beeld op basis van de luchtwortels van de Moerascipres aan de Oranjerie. Dat duurt langer dan verwacht, omdat de gieter enkel een prijsofferte maakt op basis van een foto.

    Wij hopen alles rond te krijgen tegen de feestdag van de heilige Anna op 26 juli 2011.

    12-11-2010 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.453 Wolkenkrabber

    453 Wolkenkrabber

    In de parochies is het hoogste gebouw meestal de kerk. Het haantje op de toren heeft dan ook een goede uitkijk op de gang van zaken onder hem.
    Op wereldschaal hebben we het over wolkenkrabbers. De eerste werden gebouwd in Chicago en New York. De Empire State Building, die regelmatig opgelopen wordt via de trappen door joggers, werd opgericht in 1930 en stond symbool voor de gespannen verwachtingen na de beurscrash. De twin towers (417 m), die neergehaald werden door de terroristen was het hoogste gebouw van New York. In Chicago bijt de Sears Tower de spits af met zijn 442 m
    Stilaan ontstond er een wedijver om het hoogste gebouw ter wereld neer te poten. Aanvankelijk bleef dat een strijd tussen Chicago en New York, maar er doken andere kapers op aan de kust. In 1998 overtrof de Petronas Towers in Kuala Lumpur alle torens met 452 m en 5 jaar later was het de Taipei 101 in Taiwan die 509 m hoog is. Chicago pootte er nog twee neer : Chicago Spire en Trump International Hotel, maar de Burj Dubai breekt waarschijnlijk het record.
    Gaat zich een dergelijk gevecht afspelen tussen onze kerktorens ?

    Imde :
    Meise :
    Meuzegem :
    Oppem :
    Rode :
    Rossem :
    Westrode :
    Wolvertem :

    Wie helpt mij om de juiste hoogte te bepalen van waar onze 7 hanen de omgeving overzien?

    05-11-2010 om 09:07 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.452 Restaurering

    452 Restaurering

    Al 12 jaar wacht onze nieuwe haan op de St.-Martinustoren op restaurering van zijn prachtige sokkel!
    Nu is er een klacht bij de Raad van State van een aannemer die zich benadeeld voelt. Zo stond de schepen (DS) in de krant in dezelfde positie van enkele maanden geleden in Oppem, met de kerk op de achtergrond, om het slechte nieuws aan te kondigen.
    Het vorige slechte nieuws werd door ex-burgemeester RH aangekondigd op Ring-TV. Sedert die datum worden de autochtone Meisenaars steeds ongeduldiger om de uitblijvende werken. Het signaal van het beeld van de beiaardier in de toren wordt door het stalen korset verstoord. In ’t Moment wachten ze dus ook ongeduldig, om de beiaardconcerten te kunnen volgen op de prachtige schermen.
    De kerk moest verankerd worden omdat ze niet langer stabiel was. De zijbeuken en de toren werden uit mekaar geduwd . Daarom werden de muren verankerd met zware stalen balken om de kerk voor de parochianen toegankelijk te houden.
    De voorbereidingen met een oproep aan vrijwilligers, om de missen te laten doorgaan in de turnzaal van de parochiale school werden afgeblazen!
    Waar ligt de oorzaak van al die herrie ? Was het dossier, zoals gebruikelijk, kramakkig in mekaar geflanst ? Of ligt ze elders ? Daarover heerst onduidelijkheid. In oktober valt een uitspraak van de Raad van State en kunnen de werken in het beste geval opnieuw met twee maanden wordt uitgesteld. Als de aannemer gelijk krijgt, moet de hele procedure opnieuw starten. Dan zou de restaurering ten vroegste begin volgend jaar kunnen beginnen.
    Dat duurt dan nog één jaar om de stabiliteit van de zijbeuken met versterking van de fundamenten te verzekeren. Alle waardevolle stukken worden door een verhuisfirma uit de kerk gehaald en speciaal ingepakt om tijdelijk te verhuizen naar een opslagplaats. We hopen dat ze niet verdwijnen, zoals de 8 klokjes van de oude beiaard!
    Dat kost ons minimum 923.535 euro, inclusief BTW. De premie van het Vlaams gewest bedraagt 609.533,05 euro (60procent). De provincie Vlaams-Brabant zorgt voor 219.524,76 euro (20procent). Het overige deel is ten laste van de parochie en/of de gemeente. Dus : van onze belastingen!

    29-10-2010 om 08:58 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.451 Ikebana

    451 Ikebana

    De Ikebana school vierde haar 20ste verjaardag met de jaarlijkse tentoonstelling in de Plantentuin. Onder het administratiegebouw stonden de werken netjes geordend tussen de betonnen steunpilaren. Deze tentoonstellingsruimte is uitgegroeid tot een prachtige galerij.
    Atsuko Bermsa en haar studenten nodigden de gasten uit op 20.10.2010 op haar 40ste huwelijksverjaardag. De echtgenoot en dochter stonden er fier bij.
    Op Wikipedia vond ik in vele talen de verklaring van deze kunstvorm :

    “In Ikebana worden de vaas, de stelen, bladeren en takken, maar ook de bloemen, deel van de gehele compositie. Ook kunnen mossen, knoppen, dode bladeren of vruchten aan de compositie worden toegevoegd. Afhankelijk van het seizoen worden andere materialen gebruikt. De Japanners hechten meer waarde aan de vormen, dan aan de kleuren van de gebruikte materialen. Westerlingen zijn over het algemeen meer georiënteerd op de kleur van bloemen bijvoorbeeld.
    De bloemen en takken worden geplaatst in een vaas, vaak is dat een platte schaal, maar het kan ook een hoge vaas zijn. Bepaalde scholen gebruiken een lage schaal, andere juist een hoge vaas. De vaas kan van glas of aardewerk zijn. Tijdens het bloemschikken wordt de vaas op ooghoogte geplaatst. Dit is dan ook de hoogte waarop de kunst moet worden bekeken.
    Om de planten vers te houden, worden de stelen onder water afgesneden, zodat ze geen lucht opnemen. Ook wordt wel een beetje zoutzuur of zwavelzuur toegevoegd om de bloemen goed te houden, of wordt er wat zout in de snijwond gewreven. Vaak gebruikt men vanwege de duurzaamheid dan ook liever een knop dan een uitgekomen bloem.

    Lees verder op : http://nl.wikipedia.org/wiki/Ikebana

    22-10-2010 om 12:47 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.450 Cyperzegge

    450 Cyperzegge

    In Bokrijk werd een plant die 120 jaar niet meer waargenomen was in België terug ontdekt. De Limburgse plantenwerkgroep van LIKONA, Limburgse Koepel voor Natuurstudie, zette dit op zijn palmares. Ongeveer 50 zeldzame plantensoorten worden niet meer gevonden in vergelijking met lijsten van plantensoorten die 30 jaar geleden. De streek bestaat o.a. uit voedselarmere droogvallende vijvers.
    De plant is de lage cyperzegge (Carex bohemica), weinig opvallende plant en ongeveer 30 cm hoog. Hij werd ook reeds gevonden in Beloeil (1814, Henegouwen) en omgeving Hasselt (1890 en 1910). Hij staat op de Rode lijst van België als “uitgestorven”.
    Andere zeer zeldzame planten die men in de vijver vond zijn : gesteeld glaskroos (Elatine hexandra), klein glaskroos (Elatine hydropiper) en naaldwaterbies (Eleocharis acicularis). Het internationaal belang voor de biodiversiteit van dit Westelijk Vijvergebied is hiermee aangetoond. Het huidige beheer bestaat uit het op regelmatige tijdstippen te laten droogvallen van de vijver.

    15-10-2010 om 10:11 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.449 Forel

    449 Forel

    Het lievelingsgerecht van Hitler mag dan al een rel uitgelokt hebben in de pers. De uitzending van deze aflevering van “Plat préféré” werd geschrapt. In ‘De Jaren Stillekes” heeft Steven Van Herrewege daar komaf meegemaakt in het bijzijn van kok Jeroen Meus.
    Het toeval wil dat wij dezelfde dag onze familiebedevaart hielden naar Beauraing. Ik kocht er een Sint Antoniusbeeldje voor de kapel in de Plantentuin van Meise.
    Bij de terugtocht in Wellin hoort daar een “Truite à l’Ardennaise” bij : spécialité de la maison avec petits lardons et crème. De keuken is daar “exquise” en wie geen forel lust kan er ook een rist andere overheerlijke gerechten krijgen.
    Het nagerecht kwam van onze bakkerin uit Meise en werd genuttigd bij mijn oudste broer in Daverdisse. Die betrekt daar een klein domein op een helling met uitzicht op Redu. Het welkomscomité bestaat er uit Finette en Noisette, de twee ezels van de buren.

    08-10-2010 om 09:20 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.448 Patattenkoers

    448 Patattenkoers

    Traditioneel regende het pijpenstelen bij de 9de editie van de patattenkoers rond de Volle Pot in parochie Rode.
    Er was ook een muppetshow met lokale bekenden. Een trio op de tandem was verkleed als Mega-Mindy team. Iemand reed twee rondjes verkleed als kuiken. De Wijk- en kermisburgemeester Jef nam samen met Jean-Pierre plaats op een tandem die bovenop een laadbak van een lichte vrachtwagen werd gemonteerd. 'Zo moeten we niet trappen en rijden we toch mee', zei Jef.
    In de 7 andere parochies van de keizerlijke gemeente Meise zou er ook een kermisburgemeester moeten verkozen worden. Zo halen we de evenementen uit de gemeentelijke diensten en uit de politiek : terug tussen de mensen. Als daar dan ludieke activiteiten aan gekoppeld worden kan de leute niet op.
    Zo worden de meeste activiteiten als het ware opgelegd en gedirigeerd vanuit de gemeentelijke ambtenarij.

    01-10-2010 om 08:57 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.447 Monument

    447 Monument

    Het monument van het 3de Jagers te voet die betrokken waren bij de slag van Imde op 24.8.1914 werd ’s nachts geramd door een wagen. De dader pleegde vluchtmisdrijf.
    De gemeente zou een nieuwe steen aanbrengen met de gedenkplaten, voor de viering van 22 augustus 2010-08-06. Het monument is privé-eigendom van gravin Martine Le Grelle. Elk jaar worden er op de zondag voor de 24ste augustus bloemen neergelegd ter herdenking van de slachtoffers van de Slag van Imde en de oorlogsslachtoffers in het algemeen.
    Bij de viering geraakte het herstel van het gedenkteken op de valreep klaar. Zo kon de herdenking in alle luister doorgaan. Alweer een hoogdag voor de motor achter het gebeuren : mevrouw Van Assche – De Prins en de oud-strijders.

    24-09-2010 om 09:05 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.446 Kamiel

    446 Kamiel

    De Noordelijkste parochie van Meise heeft een merkwaardige nieuwe inwoner : Kamiel. Deze ezel werd geadopteerd door Karien Denil op de veilinglaan in Rossem. Het arme dier moest op bevel van de vrederechter wegens nachtlawaai weg uit de wei in Boortmeerbeek.
    Kunnen die lichte slapers dat ook al niet meer verdragen? Komt er nu ook al een werkgroep tegen het nachtlawaai voor de geluiden van de dieren van het neerhof? Dat gaat toch te ver!
    Onze vriend Kamiel heeft nu vrienden : ezel Jefke, pony Flor en bok Jip. Dat kan tot een nieuw verhaal leiden : de Rossemse parochiemuzikanten. Zijn eerste nacht stond hij nog alleen op een aanpalend perceel. Maar een fikse sprong over de afsluiting bracht hem snel bij zijn nieuwe vrienden.
    Rossem heeft er zo een toeristische attractie bij. Want na berichten in de kranten en tijdschriften weet iedereen in de streek Kamiel wonen.
    De tweede ezel is ten andere niet het enige dier dat Jef heet. Julien heeft een schildpad met deze mooie uitstervende naam.
    Ik ben momenteel voor de www.ezelsvrienden.nl een tekst van Herman Boon pr. aan het tijpen over “Vier bijbelerzels” uitg. Emmaüs. Zij zullen die publiceren op de website.

    17-09-2010 om 09:09 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.445 Jef

    445 Jef

    De jongste telg uit het geslacht De Cuyper van de generatie jaren 40 heette Jef. Het is mijn helaas overleden peter die verhuisde naar Grimbergen.
    Ik ben de jongste van de volgende generatie.
    De waarschijnlijk laatste en jongste telg van de generatie na mij heet Gilles. Ik had gehoopt dat het een Jef zou worden. Maar ik kan mij troosten met de naam van mijn petekind.
    De naam Josephus, Jozef, Jos … en andere varianten sterft stilaan uit. Er moet dringend een revival komen : het aggiornamente van de naam Jef!
    Wie looft er een geschenk uit voor de jonge moeders die hun jongen Jefke noemen?

    10-09-2010 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.444 Top

    444 Top

    Jordan Romero, 13 jaar, bereikte met zijn ouders de top van de Mount Everest. Hij is de jongste die het 8850 m hoge dak van de Chomolungma besteeg.
    In die streek leeft de Buthaanse dichter Jumi Doji. In de reeks over de Himalaja van Palin VI staat een liedje door hem gezongen op 1.55
    Er zijn er heel wat die de top willen bereiken, ook in andere disciplines.
    Wat is de zin van deze onmenselijke inspanning om de bergen te bestijgen ? Velen gaan er ook aan ten onder. Zoals onlangs de jonge wereldkampioene die 600 meter diep viel.
    Ze zoeken de oorzaak ervan ook bij de opwarming van de aarde. Maar hoe valt dat te bewijzen ?
    Herman Boon pr. (+ 2005) vatte het zinvolle van het beklimmen van een berg naar de top ervan samen in het thema van onze Aosta reis met 16 – 18 jarigen in 1966 : “Alles wat klimt komt samen.”
    De haan staat alleszins op de top van onze kerken!

    03-09-2010 om 09:05 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.443 Gulliver

    443 Gulliver

    In 1726 verscheen “Travels into several remote nations of the World” door Lemuel Gulliver. Dit vierdelig werk was van Jonathan Swift. Nu is het bekend als Gullivers reizen. Het is een politieke satire en een parodie op literaire reisverhalen.
    Voor dit succes leidde Swift een armoedig en zwervend bestaan. Hij werd niet aanvaard in literaire kringen in London o.a. omwille van zijn banden met de falende conservatieven.
    Zijn inspiratie sproot hieruit voort : zijn onvrede met de politieke corruptie en de onderdrukking van Ierland. Zijn boodschap is dat winst ten koste gaat van de machtelozen en dat macht corrumpeert.

    27-08-2010 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.442 Verkeersbord

    442 Verkeersbord

    De Vlaamse regering liet een databank opstellen van verkeersborden. Om de 5 m werd een panoramische foto gemaakt in alle straten van Vlaanderen. Deze reuzenonderneming duurde enkele jaren en werd op 15 juli 2010 tot een goed einde gebracht.

    De verkeersborden staan in de verkeerswetgeving en zijn gelimiteerd. Het is tijd dat ze eens komaf maken met de wildgroei van platen her en der. Kleine drukkingsgroepen slagen er echter in, van als je gemeente er iets aan doet, bijvoorbeeld met de 30,50,70 regeling om toch nog af te wijken en het oorspronkelijke doel eenvoud te omzeilen.
    Men slaagt er zelfs in van nieuwe borden uit te vinden, die lijken op de wettelijke, maar niet op de lijst staan. Op de Brusselsesteenweg staan er zo twee : één tegen de hondenpoep en één tegen de skaters. In Grimbergen staat er een voor de ingang van het gemeentehuis : honden niet binnen!

    Een haan moet al een hoge mesthoop beklimmen om het overzicht te bewaren.

    20-08-2010 om 09:01 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.441 Bloot

    441 Bloot

    Natuurpunt beheert in de Beemden, gelegen tussen Wolvertem en Imde, iets meer dan 10 hectaren. Het beheer is voornamelijk gericht op het 'natuurlijk' beheren. Dat betekent dat er niet meer bemest wordt, dat de weilanden extensief begraasd en/of gemaakt worden en dat het bos spontaan kan verder evolueren. De begrazing gebeurt deels met eigen dieren (galloways) en deels met runderen van lokale landbouwers. Natuurpunt herstelt ook actief het landschap door het onderhouden van oude knotwilgenrijen, het opnieuw aanplanten van wilgen, elzenrijen en houtkanten en het graven van poelen. Zo krijgt de natuur hier weer alle kansen.

    Ontdek de Beemden via het Blotevoetenpad van 19 juni tot 26 september 2010. Het is een wandeling van om en bij de 4 km. Deze extra wandellus werd aangelegd in 2005 om de wandelaars de kans te geven om 1 van de poelen van dichterbij te observeren. Het is net deze lus waarop het Blotevoetenpad van ongeveer 350 m lengte werd aangelegd. Voel de verschillende ondergronden als kiezels, zand, klei, modder, gras, boomschors, water, ... en leg zo de Beemden bloot!
    De Beemden vind je tussen Wolvertem-centrum en Imde; parking aan Sportschuur, Populierenlaan of Neerpoorten.
    Meer info: www.natuurpunt-meise.be

    13-08-2010 om 09:04 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.440 Congo

    440 Congo

    Onze Plantentuin vierde het internationale jaar van de biodiversiteit en 50 jaar Congolese onafhankelijkheid vieren, langs enkele boeiende Afrikaanse planten.
    In de serres vinden we dadelpalmen uit Egypte, protea's uit Zuid-Afrika, levende steentjes uit Namibië of de ingrediënten van moambe.
    Een circulaire nam je mee langs de wonderlijke plantenwereld van de Sahara tot het Congolese Evenaarswoud van 24/04/10 tot 09/01/11.
    Afrika is een prachtig continent en enorm divers.
    “Door het koloniaal verleden van ons land heeft de Plantentuin al meer dan 100 jaar een nauwe band met Afrika. Ook vandaag lopen er nog samenwerkingsprojecten met botanische tuinen of onderzoeksinstellingen in Congo, Madagaskar en Gabon. Samen met lokale medewerkers onderzoekt de Plantentuin de Afrikaanse plantensoorten. We leveren inspanningen om deze flora te bewaren en overtuigen we de plaatselijke bevolking van het belang van de aanwezige wilde planten.”
    In het voorjaar van 2010 ondernam een multidisciplinair team van wetenschappers en journalisten een afvaart op de Congostroom. Daarover liep er een programma op Canvas.
    Nu de superhaantjes wedijveren in Zuid-Afrika voor de wereldbeker voetbal, komt dit alles juist op zijn tijd.
    Wij hebben op 21 juli de verjaardag van een vriendin, 50 jaar Congo en de nationale feestdag gevierd in Ukkel. Ik had er de eer van een “djembé performance” te plegen voor de multiculturele gemeenschap, waarvan het merendeel Congolezen.

    06-08-2010 om 09:11 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.439 Irena

    439 Irena

    Onlangs stierf de 98-jarige Irena Sendler.Gedurende WOII werkte zij in Warschau in het getto. Ze wist als Duitse wat de nazi’s van plan waren met de Joden. Ze smokkelde 2500 kinderen buiten.
    Haar hond was getraind om te blaffen als Duitse soldaten in de omgeving waren, zodat die het geluid van de kinderen niet konden horen.
    Ze werd echter opgepakt, men brak haar benen en armen en sloeg haar vreselijk. Zij hield de namen bij van de kinderen die ze buiten smokkelde en stak ze in een glazen pot en begroef deze onder een boom in haar tuin.Na de oorlog heeft ze geprobeerd om de ouders te zoeken en dat lukte enkele keren.De meesten waren nochtans verast in de verbrandingsovens. De kinderen die kon redden plaatste ze in pleeggezinnen of liet ze adopteren. In 2009 werd ze voorgedragen voor de Nobelprijs, maar ze werd niet geselecteerd.
    63jaar later: We zijn nu meer dan 60 jaar na de tweede wereldoorlog.
    We herdenken alle doden, verkrachten, vermassacreerden, verbranden, de vergasten en diegenen die een hongerdood stierven, terwijl het Duitse en Russische volk de andere kant opkeek. Nu meer dan ooit, terwijl Irak, Iran en anderen beweren dat de holocaust enkel een mythe is , is het zeer belangrijk dat de wereld dit nooit vergeet, want er zijn anderen die klaar staan om hetzelfde te doen.

    Een ander voorbeeld is Schindler’s list. Deze film werd herhaald op de T.V. en vertelt ons ook het verhaal van iemand die toch zijn verantwoordelijkheid opnam.

    30-07-2010 om 08:44 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.438 Banken

    438 Banken

    In de Seniorenraad werd een oproep gelanceerd om de resultaten van het Ouderenbehoeftenonderzoek van het OCMW via een werkgroep uit te voeren. Dat is de beste manier om iets niet te doen.
    Maar wanhoop nooit. Want er werd wel gezegd dat rustbanken onmiddellijk konden geplaatst worden. Ik heb voor onze wijk Mankevos enkele plaatsen aangeduid. Enkele dagen later stonden ze er. Op de heuvel aan de weide naast de St.-Elooistraat, op het uiteinde van de Ammanstraat kun je nu rustig van op de bank genieten van het unieke uitzicht op Meise-dorp. Een tweede bank kwam er aan het einde van de Mankevosstraat, voor de 6 wegjes, met eveneens een mooi zicht op de Berenput en Meise-dorp. Op de speel- en sportplein werden er ook geplaatst. Maar daar stond er een die op vraag van omwonenden weg genomen werd, omdat er jongeren rond hingen, met overlast als gevolg. We gaan toch niet naar het Amerikaans systeem evolueren met streng bewaakt woonwijken voor senioren?
    Er zijn rond die banken drie soorten initiatieven met drie soorten resultaten gegroeid. Er was een initiatief van de Cultuursector. De Seniorenraad pakte er ook mee uit zoals gezegd. Maar in Wolvertem staan op de Karel Baudewijnslaaan banken die te hoog zijn. Pastoor Theo bekloeg er zich over op een ouderenbijeenkomst. Dat zijn wel luxe banken, maar ze werden door Aquafin geplaatst! Kan dat allemaal niet eens gecoördineerd worden, want we kunnen binnenkort een bankenwandeling organiseren, waar de senioren en anderen de verschillende soorten banken kunnen observeren. De quiz-vraag zou zijn : hoeveel verschillende soorten banken (ont)sieren onze gemeente of parochie.
    Wij zouden haast de banken van de luisteraars van de nieuwe beiaard vergeten. Maar tussen de Amerikaanse eiken voor het restaurant Van Looven, staan de banken van de oude beiaard.
    In onze Plantentuin staan nog banken van de tijd van keizerin Charlotte. Onlangs werd er een gemolesteerd door een omgevallen boom. Wij hopen dat deze historische bank hersteld en teruggeplaatst wordt.

    23-07-2010 om 08:22 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!