| Vandaag koos ik voor een vlugge warme eenvoudige bereiding van groenlof
  
 Groenlof met kaas en spek.
 - 1kg groenlof
 - 100g spek - 30gr boter - 2 el geraspte oude kaas - zout - sap van een halve citroen   - was de groente en snij ze in reepjes van 1cm - blancheer in kokend water met wat zout met het citroensap  5min. laat daarna goed uitlekken - het spek in dunne reepjes snijden en bakken naar smaak in boter - de groenlof toevoegen en op een laag vuurtje smoren gedurende 10min. en af en toe eens omkeren - alles in een ingevette schotel scheppen en bestrooien met de geraspte kaas - enkele minuten de schotel in een voorverwarmde oven op 150° of onder de gril plaatsen en opdienen   deze groente is zeer smakelijk bij gekookte aardappelen en gehaktballen in pikante saus  08-01-2009 om 07:14 
geschreven door tuinblog d  
 |