Mijn echtgenote Colette is sterk in het maken van guiches.
Ze zoek een recept op het internet of in één van haar vele kookboeken.
Ze leest het heel aandachtig en neemt een paar notas.
Dan begint ze er aan en het resultaat is steeds heel fijn van smaak. De vastheid van het geheel kan nog al variëren.
Maar het lijkt meestal niet meer op het oorspronkelijke recept. Je moet het maar aandurven hé!
Zie hier het URL waar ik het recept afhaalde: http://www.schorseneren.nl/recepten/schorsenerenquiche-met-spekjes/
Wat inhoud betreft niets aan veranderde.
Ik goot wel de presentatie in mijn manier van aanbieden.
Schorsenerenquiche met spekjes voor 6personen.
Ingrediënten voor het deeg:
-200 gram bloem
-snufje zout
-100 gram boter
-ongeveer 60 milliliter water
Ingrediënten voor vulling:
-400 gram schorseneren
-olijfolie
-zout en peper
-paar takjes tijm, alleen de blaadjes
--150 gram spekreepjes
-3 eieren
-125 milliliter melk
-125 milliliter slagroom
-nootmuskaat, het liefst versgeraspt
Bereiding:
-Doe 200 gram meel en een snufje zout in een kom.
-Snijd de boter in stukjes en kneed het door het deeg.
-Voeg nu ongeveer 60 milliliter water toe en kneed een stevig deeg dat niet meer aan je handen plakt.
-Pak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
-Deeg uitrollen en een taartvorm bekleden.
-Schil de schorseneren en snijd ze in stukken.
-Bestrijk ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met de tijmblaadjes.
-Leg ze op een bakblik en bak ze nu in 20-30 minuten beetgaar.
-Let op: de onderkant kan snel verbranden dus hou ze in de gaten.
-Haal ze uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden.
-Rol het deeg uit met een deegroller en bekleed een goed ingevette taart of quichevorm.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bak de spekreepjes en leg de schorseneren en spekreepjes in de taartvorm.
-Klop in een kom de eieren, melk en slagroom met peper en zout.
-Giet voorzichtig over de schorseneren en spekreepjes.
-Rasp er wat nootmuskaat over en bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin.
-De schorseneren smoor je met wat tijm in de oven.
Serveer de quiche met een frisse salade.
Eet smakelijk
en weet dat je de rest van de guiche gemakkelijk enkele dagen kunt bewaren in de koelkast.
22-12-2012 om 09:07
geschreven door tuinblog d
|