Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nijlcruise
    blog.seniorennet.be/nijlcru
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vlaaitje
    blog.seniorennet.be/vlaaitj
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    anneken
    blog.seniorennet.be/anneken
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    21-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet met groentetian
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8 personen:

     

    Voorbereiding: 25 minuten

    Bereiding: 55 minuten

    1,8 kg lamsfilet- olijfolie- peper en zout,

    Tian:

    1 kg courgettes- 1 kg vleestomaten- 1 rode paprika- 2 uien- 2 teentjes knoflook- 3 eetlepels olijfolie- 1 theelepel gedroogde salie- 2 takjes verse tijm

    Garnituur:

    1 kg vastkokende aardappelen- 1 eetlepel olijfolie- zeezout.

     

    Spoel de courgettes en de tomaten, snij ze in vingerdikke plakjes. Snij de schoongemaakte paprika in stukjes, snipperde gepelde ui fijn. Fruit de uisnippers glazig in 1 eetlepel olijfolie, doe er de stukjes paprika en de gepelde en geplette knoflook bij en laat stoven tot de groenten zacht zijn. Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de gestoofde groenten op de bodem van een ingevette ovenschotel. Leg er de afgeriste tijm bij, strooi er de salie bij. Schik de plakjes tomaat en courgette afwisselend in de ovenschotel, zet ze rechtop en druk ze goed tegen elkaar aan. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de tian 45 minuten midden in de oven. Dek af met aluminiumfolie als de groenten te snel zouden kleuren. Kook de aardappelen in de schil. Pel ze, laat ze wat afkoelen. Snij ze in plakjes en schik ze in een tweede, ingevette ovenschotel. Besprenkel ze met olijfolie, kruid ze met wat zeezout. Zet ze 20 minuten in de oven. Braad de lamsfilet rondom aan in olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een braadslee en laat het nog een halfuur (of iets langer als u doorbakken vlees wilt) in de oven bij de groenten. Laat het gebraad 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor u het aansnijdt. Serveer op verwarmde borden.

    21-04-2006 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoengebraad met sinaasappelsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 kg kalkoenfilet- 8 sinaasappelen- 100 g boter- 50 g suiker- blokje rundsbouillon- broccoli- kroketjes- peper en zout

     

    Bereiding:

    Kruid het kalkoen gebraad en schroei het dicht in de pan. Laat het in de oven op 190°C verder gaar worden gedurende 40 minuten. Pers 4 sinaasappelen uit. Schil de andere 4 appelsienen goed zodat ook het wit er af is, en snij ze in schijven. Warm boter en suiker op in een pan totdat het lichtbruin begint te kleuren en voeg dan voorzichtig het sinaasappelsap toe, wat water en het bouillonblokje. Laat deze saus

    20 minuten zacht koken en voeg dan de schijven sinaasappel toe. Kook de broccoli af en bak de kroketjes. Haal het gebraad uit de oven, laat het even rusten en versnijd het dan. Schik alles mooi op een bord.

    21-04-2006 om 20:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango-ijs met exotische vruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    Voorbereiding: 30 minuten +opstijven

     Afwerking: 10 minuten

    Voor de mango-ijs:
     500g mango’s - 120 g fijne suiker - 250 cl volle melk- 50 cl slagroom - 2 theelepels honing- 2 theelepels citroensap- 1 eierdooier

    Fruitsalade:
    1 mango- 1 ananas- 1 kiwi- 1 borrelglaasje rum- 1 koffielepel acaciahoning
    Afwerking:
     kokosschilfers- citroenmelisse of munt

     

    Schil de mango's, verwijder de, pit. Weeg 450 g vruchtvlees af en pureer het met het citroensap.

    Breng de melk en .de room tot tegen de kook aan. Voeg de honing toe; Klop de dooier los met de suiker. Schenk, van het vuur af, bij de melk en roer voortdurend. Verwarm op een zacht vuur en blijf roeren tot de crème lichtjes indikt..laat een beetje afkoelen. Vermeng met de mangopuree. Laat door en door afkoelen in de koelkast en vervolgens opstijven in het ijsmachientje of de diepvriezer.

    Schil de vruchten, snij ze in blokjes: Doe ze in een kom met de rum en de vloeibare honing. Schep goed om. Zet koel weg. Schep de fruitsalade in een hoog uitsteekvormpje. Druk lichtjes aan en duw het torentje met de rugkant van een lepel meteen op het bord. Zet er een bolletje ijs bovenop. Werk af met kokoskrullen en munt of citroenmelisse.

    Serveer meteen.

    20-04-2006 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsvinken met noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

     

    Vermeng het sap van 2 sinaasappels met 1 koffielepel korianderzaadjes en 1 kruidnagel. Snij 24 kleine vijgen in en leg ze in een ovenschotel. Besprenkel ze met 8 eetlepels olijfolie, schenk er het sinaasappelsap bij. Bestrooi ze met 100 g fijne suiker. Zet ze 15 minuten in de oven op 210°C. Rooster 50 g verkruimeld witbroodkruim en 50 g pijnboompitten goudbruin in 50 g boter. Vermeng met 3 gehak­te sjalotjes, 5 cl zoete witte wijn en 2 eetlepels gehakte peterselie. Kruid met peper en zout. Leg op 8 plakken gekookte ham een dun kalfslapje. Verdeel er het noten mengsel over. Rol stevig op, bind op met keukentouw (of steek vast met een houten prikker). Kruid ze met peper. Bak ze 5 minuten in 30 g boter. Besprenkel ze met 5 cl zoete witte wijn en schenk er 40 cl kalfsfond bij. Dek af en laat 15 minuten op een zacht vuur stoven. Keer ze af en toe om. Schik ze met de vijgen op voorverwarmde borden.

    Lekker mediterraans met vijgen en' tagliatelle.

    19-04-2006 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte met appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8 personen:

     

    Voorbereiding:

    50 minuten + opstijven-

    afwerking: 2 minuten

     

    10 lange vingers- 2 zoete appels-1 eetlepel honing- 1 eetlepel boter- 1 eetlepel appeljenever- 120 g fijne suiker- 4 eierdooiers- 1/4 l melk- 1 stokje vanille- 4 blaadjes gelatine- 3 dl slagroom- citroenmelisse om af te werken

     

    Snij de geschilde appels in partjes. Bak ze een paar minuten in de boter. Schenk er de honing bij, laat lichtjes karameliseren. Bestrooi de bodem van een diepe, ronde vorm met 10 g suiker. Schik er de warme schijfjes op. Besprenkel ze met de appeljenever. Laat de gelatine weken in koud water. Klop de eierdooiers los met 80 g suiker. Breng de melk aan de kook met het, gespleten vanillestokje. Neem het stokje weg, schenk de kokendhete melk bij de dooiers. Roer voortdurend. Schenk het mengsel weer in een pannetje. Zet op een zacht vuur tot de crème bindt (en als een lint afloopt). Los de uitgeknepen gelatine op in de warme crème. Schraap het vanillemerg uit, doe het bij de crème. Laat afkoelen, roer af en toe om zodat er geen vel op komt. Klop de room stijf met 30 g fijne suiker. Spatel de slagroom luchtig door de crème. Schep de,crème op de appeltjes in de vorm. Strijk mooi glad. Dek af met de koekjes. Druk lichtjes aan. Laat 6 uur in de koelkast opstijven. Ontvorm de charlotte op een schaal. Werk af met citroenmelisse.

     

    19-04-2006 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade délice
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    8 personen:

    Voorbereiding: 60 minuten + opstijven

    Afwerking: 10 minuten

     

    Zanddeeg:

    250 g patisseriebloem. 125 g harde boter of margarine- 1 eierdooier- 2 eetlepels fijne suiker- +/-2 dl ijswater

    Chocoladevulling:

    250 g bittere chocolade (couverture)- 4 eieren- 1 zakje vanillesuiker- 2 dl room- 50 g fijne suiker- 1 eetlepel rum- bloemsuiker en macarons om af te werken

     

    Vermeng de bloem met de suiker. Maak er een kuiltje in. Snij de harde boter in blokjes van 1 cm. Schep de eierdooier in het kuiltje, leg er de boterblokjes rond. Werk met behulp van 2 messen de boter en het eigeel door de bloem, tot de massa droog en kruimelig is. Voeg er, beetje bij beetje, het ijswater aan toe en kneed tot een homogeen deeg. Verpak de deegbal in aluminiumfolie, laat 30 minuten rusten in de koelkast.

    Verdeel het deeg in twee porties, rol het op een met bloem Bestoven werkvlak zo dun mogelijk uit tot 2 schijven van 20 à 22 cm diameter. Prik ze in met een vork. Leg ze tussen 2 vellen bakpapier en leg op het bovenste vel een handvol gedroogde bonen. Bak 15 minuten op 180°C. Neem de bonen en het bovenste bakpapier weg. Laat de zandkoeken nog 10 minuten bijkleuren. Laat ze afkoelen op een rooster.

    Smelt de chocolade in een warmwaterbad. Klop de eierdooiers wit-schuimig met de rum en de fijne suiker. Klop het eiwit stijf, doe er de vanillesuiker bij en blijf kloppen tot het schuim glanst en in pieken rechtop blijft staan. Klop de room stijf. Vermeng de gesmolten chocolade met de eierdooiers. Spatel eerst de slagroom, dan het eiwitschuim luchtig door de massa. Laat opstijven in de koelkast.

    Leg een zandkoek op een groot bord. Schep er de opgesteven chocolademousse op. Dek af met de tweede zandkoek. Druk lichtjes aan. Druk een boordje van macarons tegen de zijkanten. Zet weer in de koelkast om op te stijven.

    Werk af met gezeefde bloemsuiker.

    18-04-2006 om 17:36 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke aperitiefhapjes
    Italiaans brochetje

    Ingrediënten (voor 1 brochetje) - 1 kleine kerstomaat- 1 stukje mozzarella kaas (ongeveer de grootte van de kerstomaat)- een half basilicumblaadje- 1 ansjovisfilet met kappertje- Italiaans kruidenmolentje (Topaz) - 1 cocktailprikker Bereiding - Prik een tomaatje, een half basilicumblaadje, een stukje mozzarella en een ansjovisrolletje op een cocktailprikker. Maal er wat Italiaanse kruiden over Tip U kan de ansjovisrolletjes vervangen door een ontpitte olijf. Lepelhapje met maatje

    Ingrediënten (voor 3 hapjes) - 1 maatie (diepvries, Kelvin)- 1 sjalot - 1 fijn takje groen (vb, kervel, dille) Bereiding Ontdooi het maatje half in de koelkast en snij het in kleine stukjes, Meng het maatje met de zeer fijngesnipperde sjalot. Zet alles in de koelkast tot de vis volledig ontdooid is. Verdeel over de aperitieflepeltjes, garneer met een takje groen en serveer koel, Tip U kan het maatje vervangen door zeer kleine stukjes haring en doe er geen sjalot bij. Versier het lepelhapje met een klein toefje zure room gemengd met wat verse dille. Zalmrolletjes

    Ingrediënten (voor 6 rolletjes) 2 sneetjes gerookte zalm (versmarkt)- aspergepunten (bokaal)- 1 eetl. fijngesnipperde peterselie- cocktailprikkers Bereiding Snij elk sneetje zalm in repen van 3 cm breed. Leg 3 aspergepunten dwars over een reepje zalm. Zorg ervoor dat de aspergepunten zichtbaar zijn. Rol het reepje op en steek er een cocktailprikker door. Dep de aspergepunten in de fijngesneden peterselie, Tomatenmousse met rivierkreeftjes

    Ingrediënten (voor 4 à 5 glazen) - 125 g rivierkreeftenvlees (versmarkt) - 2 tomaten- 5 à 6 halfgedroogde cocktailtomaten - 1 à 2 eetl zure room- peper en zout Bereiding Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u de tomaten eerst 10 sec. in kokend water dompelt) en haal er de pitjes uit. Mix het vruchtvlees fijn samen met de helft van het rivierkreeftenvlees en 1 à 2 eetl. zure room. Snij de rest van het rivierkreeftenvlees in kleine stukjes. Snij de halfgedroogde tomaatjes in reepjes. Schep door de mousse en breng op smaak met peper en zout Verdeel de mousse in kleine aperitiefglaasjes.

    18-04-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet met bospaddenstoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    Plet 160 g (wal)noten. Besprenkel zalmmedaillons lichtjes met arachideolie. Bestrooi ze met de noten en druk lichtjes aan. Leg ze op aluminiumfolie, op een grote bakplaat. Zet ze 10 minuten in de oven op 175°C. Maak een vinaigrette met 6 eetlepels notenolie en 2 eetlepels sherryazijn, kruid met peper en zout en werk af met gehakte bieslook. Bak 600 g bospaddenstoelen kort in arachideolie, vermeng met 2 geplette knoflookteentjes en 2 eetlepels gehakte gladde peterselie. Verdeel ze over voorverwarmde borden. Leg er een zalmmedaillon bij en lepel wat vinaigrette over de warme paddenstoelen.

    Tip:

    Kook de noedels in water met een blokje (groente)bouillon, giet ze af en vermeng ze met een nootje boter;

    17-04-2006 om 18:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepocheerde peertjes met rood fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    Voorbereiding: 40 minuten - Afwerking 5 minuten

     8 vaste, middelgrote peren- 1 fles zoete witte wijn-125 g fijne suiker. 2 eetlepels citroensap- 1 stokje vanille- 4 peperbolletjes- 1 stokje kaneel- 4 kruidnagels- ½ onbehandelde sinaasappelschil Afwerking:  400g rode vruchten- verse munt of citroenmelisse

     

    Schil de peren, laat het steeltje eraan. Verwarm in een diepe pan de wijn met de suiker en het citroensap. Voeger er het gespleten vanillestokje, de kaneel, de peperbolletjes, de kruidnagel en de sinaasappelschil bij. Verwarm,tot tegen de kook aan. Doe er de peren bij. Laat op een zacht vuur.20 tot 30 minuten sudderen, of tot de peren zacht zijn maar heel blijven. Schep ze uit de wijnsiroop en laat afkoelen. Doe de rode vruchten ineen kommetje, besprenkel ze met 1 dl van de suikerstroop. Zet ze koel weg. Snij een kapje van de,peren en haal er met een lepeltje voorzichtig wat vruchtvlees uit. Zet ze rechtop in een kommetje. Vul ze op met de gemarineerde rode vruchten. Schep er wat suikerstroop bij. Werk af met een plukje groen. Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud.

    17-04-2006 om 18:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld varkenshaasje met fijne tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    - 1 gevuld varkenshaasje- 2 eetl boter

    Voor de saus:

    - 250 g kastanjechampignons - 2 dl kalfsfond- 3 à 4 dl tomatenpassata- 1 dl madeirawijn- 1 sjalot

    - 1 eetl. citroensap- 3 eetl. boter- 2 eetl. bloem- peper en zout

     

    Voorbereiding:

    - Snij de kastanjechampignons in schijfjes en besprenkel met citroensap.- meng 2 eetl boter met 2 eetl.

    bloem- Snipper de sjalot fijn.

    Bereiding:

    (10min + 60 à 65 min in de oven)

    l.Schik het diepgevroren gevuld varkenshaasje in een schotel. Verdeel 2 eetl boter in nootjes over het varkenshaasje. Schuif de schotel in een op 200°C voorverwarmde oven en laat 55 à 60 min. braden, afhankelijk van de dikte van het vlees. Besprenkel het varkenshaasje tussendoor met wat braadvocht Zodra het vlees gekleurd is, dekt u weer goed af met aluminiumfolie.

    2. Verdeel de madeirawijn over het vlees, kruid met peper en zout. Dek af en laat het vlees nog 5 min bakken en zet vervolgens de oven uit. Laat het vlees zo nog 5 à 10 min. in de oven rusten.
    3. Maak de saus. Verhit 1 eetl boter en doe er de schijfjes champignons en de gesnipperde sjalot in.

    Laat al roerend even stoven en dek af. Laat zachtjes gaar worden gedurende 10 min. Voeg de tomatenpassata toe en breng aan de kook.
    4. Haal het vlees uit de ovenschotel. Giet het kalfsfond in de schotel en schraap de braadresten los (met een houten spatel). Giet door een zeef bij de champignons. Laat even koken en voeg beetje bij beetje de beurre manié toe tot de saus voldoende gebonden is. Breng op smaak met peper en zout.

     

    Afwerking

    Snij het vlees in sneden en geef er de saus apart bij. Serveer met verse pasta of kroketjes.

    16-04-2006 om 17:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocadomousse met gedroogde ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    - 8 flinterdunne sneden Serranoham of Parmaham (+/- 175 g)- 500 g verse asperges- 2 goed rijpe avocado's- 2 tomaten- +/- 50 g parmezaan (blok)- het sap van 1 limoen- 1 eetl. vers gehakt bieslook- tabasco- peper en zout

    Voor de vinaigrette

    - 4 eetl. olijfolie- 1 eet!. citroensap- 1 knoflookteentje- peper en zout

    Voorbereiding

    - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. in kokend water onderdompelt), verwijder de pitjes en snij in blokjes.

    - Pers het teentje knoflook en meng met de rest van de ingrediënten voor de vinaigrette.

    - Snij de ham in reepjes en zet koel weg.

    - Schil de asperges met een dunschiller, begin dun onderaan de kop en schil dikker naar beneden toe. Breek het harde uiteinde af.

    Bereiding

    (25 min. enkele uren voordien)

    1. Kook de asperges gaar in . lichtgezouten water gedurende 10 à 15 min.

    Spoel onmiddellijk af onder koud stromend water. Laat uitlekken.

    2. Schil de avocado's, snij in twee en verwijder de pit. Snij 1 avocado in blokjes van 1 cm en besprenkel onmiddellijk met de helft van het limoensap.

    3. Verdeel de tweede avocado in stukken en doe samen met de rest van het limoensap in een mengbeker. Mix de stukken avocado erg fijn samen met het gehakte bieslook, en breng op smaak met enkele druppels tabasco, peper en zout.

    4. Meng de blokjes avocado onder de avocadomousse. Zet koel weg.

    5. Snij de asperges in 3 stukken. Schep er de vinaigrette onder.

     

    Afwerking

    Schik in het midden van elk bord een rond torentje avocadomousse, niet te hoog. Gebruik eventueel een ring in inox of een leeg yoghurt potje voor een mooi resultaat: Verdeel de tomatenblokjes over de mousse en schik er de reepjes ham bovenop. Verdeel er de aspergestukjes in vinaigrette rond en versier de borden met grove schilfers parmezaan.

    16-04-2006 om 17:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geflambeerde côte à l'os met Italiaanse roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    (5 à 6 personen)

    - 1 côte à l'os (dunne lende met been, 1,5 kg)- 200 g halfgedroogde cocktailtomaatjes- 1 bosje lente-uitjes - 1,5 dl runderbouillon(1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water) - 2 dl lichte room- 1 borrelglas cognac (0,5 dl) - 8 blaadjes verse basilicum - peper en zout

     

    Bereiding

    (15 min, mag enkele uren vooraf)

    1. Verhit 2 à 3 eetl olie uit de verpakking van de cocktailtomaatjes in een braadpan en bak er de côte à l'os aan beide kanten goudbruin in. Kruid met peper en zout naar smaak. Haal de pan van het vuur, giet er het glas cognac over en flambeer (weg van de dampkap). Leg het vlees in een braadslee en zet koel weg.

    2. Verhit de rest van de olie van de tomaatjes in een steelpan en laat er de gesnipperde lente-uitjes (1/2 cm) even in stoven. Doe er de in reepjes gesneden tomaatjes bij. Laat nog even stoven en blus met de runderbouillon. Voeg het braadvocht van de côte à l'os en de room toe en zet koel weg.

    Op het moment zelf

    (10 min. + 20 à 25 min in de oven)

               

    3. Schuif de braadslee in een goed voorverwarmde oven (250°C) en laat 20 à 25 min braden (afhankelijk of u het vlees saignant of beter doorbakken wil). Laat nog 3 à 5 min rusten voor het aansnijden.

    4. Zet de saus op een hevig vuur en laat inkoken tot u een lichtgebonden saus krijgt. Werk af met de fijngesnipperde basilicumblaadjes en kruid met peper en zout.

     

    Afwerking

    Snij het vlees los van het been en snijd vervolgens in repen van 2 à 3 cm, loodrecht op de richting van het been. Geef er de saus apart bij. Serveer met aardappelkroketjes of verse pasta en bv. gebakken oesterzwammen.

    15-04-2006 om 19:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ardens gebraad.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ideaal voor koud buffet

     

    Ingrediënten (4 à 6 personen)

    - 800 g Ardens gebraad- 7,5 dl melk- 3 takjes tijm - 2 blaadjes laurier

     

    Bereiding (1 u in de oven)

    1 Schik het Ardens gebraad in een ovenschotel. Schik er de tijm en laurier rond, Giet er de melk bij: het vlees moet ongeveer 3/4 onderstaan.

    2. Schuif de schotel in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 1 u (niet afgedekt). Draai tussendoor het vlees eens om. Wilt u de schotel serveren bij een koud buffet, laat dan het vlees afkoelen in de melk (zo blijft de smaak extra vol en sappig). Spoel het af onder de kraan en dep goed droog.

     

    Afwerking

    Snij het gebraad in fijne sneetjes en geef er koude groenten bij, bijvoorbeeld bloemkoolroosjes of fijne boontjes. Serveer met sausjes als tartaarsaus of mosterdsaus.

     

    Kooktip

    Ook lekker warm:

    Haal het vlees na de baktijd uit de ovenschotel en snijd in sneetjes.

    Serveer met verse pasta of aardappelgratin en een bonenspekrolletje.

    15-04-2006 om 16:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasteitje met staartvis en asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g staartvis(mag uit de diepvries)

    -12 asperges- 100 g gerookte zalm- 4 koninginnenhapjes in visvorm t - 1 dl room- 2 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)- 2 eetl. Boter- 2 eet . bloem- het sap van 1/2 citroen- 1 eidooier- 2 eetl. versgesnipperd bieslook- nootmuskaat- peperen zout

     

    Voorbereiding

    -Laat de staartvis oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes.

    - Snij de gerookte zalm in stukjes.

    - Snij de asperges in stukjes en kook ze gaar in lichtgezouten water met wat citroensap. Giet af en laat uitlekken.

     

    Bereiding (15 min.)

    1. Breng de visbouillon aan de kook en leg er de stukjes staartvis in. Breng tegen het kookpunt en zet na 2 min. van het vuur. Laat:+/- 5 min rusten. Giet af en vang het kookvocht op.

    2. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken en meng al roerend met de visbouillon tot een smeuïge saus. Voeg de room toe en laat heel even doorkoken.

    3. Roer de eidooier los met enkele eetl saus en meng door de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat citroensap. Voeg de stukjes staartvis, gerookte zalm en asperges toe. Laat zachtjes verwarmen. Werk af met gesnipperde bieslook.

    4. Intussen verwarmt u de koninginnenhapjes gedurende +/- 4 min. in de op 200°C voorverwarmde oven.

     

    Afwerking

    Snij het hoedje uit de koninginnenhapjes en vul met de visbereiding. Schik op elk bord een hapje en lepel er nog wat bereiding naast. Versier met enkele sprietjes bieslook en eventueel een schijfje citroen.

    14-04-2006 om 21:45 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lapjes van hespengebraad gevuld met mozzarella en een pestosausje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 kg hespengebraad- 250 g mozzarella- 12 kleine schijfjes Italiaanse ham- 500 g krielaardappeltjes- potje pesto- olijfolie- teentje look- peper en zout

     

    Bereiding:

    Snij het gebraad in dunne schijfjes van ongeveer 120 g zodat er 2 plakjes per persoon zijn. Klop de lapjes een beetje plat met de kant van een breed mes en leg er een stukje Italiaanse ham en mozzarella op. Vouw het lapje dicht en hou het samen met een cocktailprikkertje. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Leg ze op een bakplaat, kruid ze met peper, zout en het lookteentje, en overgiet ze vervolgens met olijfolie. Laat alles in de oven op 180°C gedurende een half uur gaar worden. Bak tegen die tijd de lapjes, schik ze op een bord en werk af met de pesto en de aardappeltjes.

     

    13-04-2006 om 20:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loze vinken met een pittige tomatensaus en lintpasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 loze vinken- 2 uien- 2 wortelen- 200 g gepelde tomaten- teentje look- chilipepertje of cayennepeper- 1/2 dl witte wijn- lintpasta of tagliatelle- olijfolie- snuifje suiker- peper en zout

     

    Bereiding:

    Stoof de uien, wortelen, net cnilipepertje en de look in olijfolie tot alles glazig is.

    Bevochtig met de witte wijn en laat verdampen. Voeg de tomaten en de suiker toe, laat een halfuurtje sudderen en mix alles. Bak de loze vinken op een zacht vuurtje en kook de pasta gaar. Schik alles mooi op een bord.

     

    13-04-2006 om 20:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosbief met de eerste lentegroenten en dikke frieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     Rosbief- 6 dikke aardappelen- 8 witte asperges- 8 groene asperges- 8 jonge worteltjes met loof- 100 g peultjes- 100 g fijne boontjes- boter- peper en zout

     

    Bereiding:

    Kruid de rosbief, schroei hem dicht en laat hem in de oven verder gaar worden gedurende 30 à 50 minuten, afhankelijk van de bakwijze die u verkiest. Schil de aardappelen en snij er mooie, gelijkvormige, dikke frieten van. Bak de frieten op 130°C voor in de frietketel gedurende 7 minuten. Kuis de groentjes, schil ze en kook ze apart af. Verfris ze in ijswater om de kleur te behouden. Haal de rosbief uit de oven en laat hem even rusten. Doe een beetje water in de bakplaat van de rosbief om een jus te bekomen. Warm de groentjes samen op in een pannetje met boter en kruid ze. Bak de frieten af op 180°C gedurende 2 minuten. Versnijd het vlees. Schik alles mooi op borden of op een grote schotel.

    12-04-2006 om 20:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met een stoemp van erwtjes en ajuinsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 blinde vinken- 600 g aardappelen- 300 g erwtjes (verse of diepvries)- 2 uien- blokje rundsbouillon- 100 g boter- 1/ 2 liter rode wijn- peper en zout- nootmuskaat

     

    Bereiding:

    Schil de aardappelen en kook ze gaar Plet ze met een stamper samen met de boter tot een grove puree. Snij de ajuin in schijven en bak ze bruin aan. Bevochtig ze met de rode wijn en wat water. Voeg het bouillonblokje toe en laat een halfuurtje zachtjes koken. Leg de erwtjes in kokend water met wat zout en laat 2 minuten koken. Verfris de erwtjes in ijswater om de groene kleur te behouden en voeg ze toe aan de puree. Meng goed. Warm deze stoemp op en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak ondertussen de blinde vinken op een zacht vuurtje gaar. Schik alles mooi op een bord.

    12-04-2006 om 20:38 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad met linzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Vermeng 40 g zachte boter met het sap van 1 sinaasappel. Bestrijk er een varkensgebraad van 600 g mee. Zet het ongeveer 30 minuten in de oven op 200°C. Bedruip het tussendoor een paar keer met de braadjus. Snij de schil van 1 onbehandelde sinaasappel in fijne reepjes. Doe ze in een pannetje met 2 eetlepels water en 3 klontjes suiker. Laat zacht koken tot alle water verdampt is. Leg de schilletjes op het gebraad. Laat het nog 15minuten in de oven staan. Doe ondertussen 300 g groene linzen, 1 wortel in

    plakjes, 1 ui met een kruidnagel in geprikt, 1 kruidentuiltje, 100 g spek blokjes en 1 teentje knoflook in een pan met 1 l water. Kruid met peper. Dek af en laat 40 minuten zacht koken. Schep er 2 eetlepels sterke mosterd en 20 g boter door. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer bij het gebraad.

     

     

    N.B.

    Een gerecht dat de stevige winterkeuken alle eer aandoet. Lekker met (gebakken) aardappelen.

    11-04-2006 om 19:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsgebraad met wijnsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

     Bestrooi een ontbeende lamsschouder van 800 g met 2 eetlepels gehakte kervel en verdeel er 2 teentjes

    knoflook in flinterdunne plakjes over. Rol op en bind, stevig vast. Leg het gebraad in een ovenschaal, kruid het met peper en zout, beleg het met 50 g boter vlokjes. Zet het 30 minuten in de oven op 210°C. Hou het warm in aluminiumfolie. Giet de braadjus weg en déglaceer de schaal met 1 eetlepel wijnazijn, 10 cl droge witte wijn en 25 cl kalfsfond. Laat tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met citroensap en werk ze af met 2 eetlepels gehakte kervel. Snij het gebraad in plakken. Bestrooi het met wat verkruimelde zoute chips en nappeer het met de hete saus.

    Geef er een trio van gestoomde groenten bij: doperwtjes, groene asperges en aardappelen

    11-04-2006 om 19:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maup
    blog.seniorennet.be/maup
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    opoe1937
    blog.seniorennet.be/opoe193

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frankshotchpotch
    blog.seniorennet.be/franksh
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    majumau
    blog.seniorennet.be/majumau
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    amaltheia
    blog.seniorennet.be/amalthe
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!