Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    franskitor
    blog.seniorennet.be/franski
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bruggeblog
    blog.seniorennet.be/bruggeb
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    netpiraat
    blog.seniorennet.be/netpira
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    07-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene soep met fijne schijfjes rundvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    150 g extra fijne boontjes- 150 g extra fijne diepgevroren erwten- 150 g slablaadjes- 1 grote ui- 150 g biefstuk- 1 eetlepel arachideolie- 15 g boter- 1 l runderbouillon (van 2 blokjes)- zout peper

     

    Breng de bouillon aan de kook. Pel de ui en hak hem fijn. Maak de boontjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.

    Maak de slablaadjes schoon, was ze, zwier ze droog en snijd ze in fijne reepjes. Fruit de stukjes ui 3 minuten in de warme olie. Voeg er de bouillon, de boontjes, de erwten en de slablaadjes aan toe.

    Dek het geheel af, breng aan de kook en laat 30 minuten op een matig vuur koken. Snijd de biefstuk in kleine reepjes en laat deze gedurende twee minuten goudbruin worden in een bakpan met warme boter. Bestrooi met zout en peper.

    Mix de soep als ze gaar is, maar zorg ervoor dat er hele stukjes groenten in blijven zitten. Voeg de stukjes biefstuk toe aan de soep, controleer of ze voldoende gekruid is en laat ze nog 5 minuten op een

    matig vuur doorkoken.

    07-03-2007 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangaroemedaillons met abrikozen-notensalsa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 rode peper- 200 g gewelde abrikozen- 3 eetlepels olie- 2 teentjes knoflook,fijngehakt- 2 bosuitjes, in ringetjes- 75 g gezouten cashewnoten, grofgehakt- 4 kangaroemedaillons, op kamertemperatuur- ½ zakje verse koriander (15 g), fijngesneden- 1-2 eetlepels limoensap

     

    peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in fijne blokjes snijden. Abrikozen met keukenschaar in stukjes knippen. In koekenpan 1 el olie verhitten en hierin peper, knoflook en bosuitjes 1 min fruiten. Abrikozen en cashewnoten toevoegen en 1 min meebakken. Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en vlees in 6-8 min bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.

    Vlees met zout en peper bestrooien en op warme borden leggen.

    Koriander en limoensap door abrikozen-cashewnotenmengsel mengen en naast vlees scheppen.

    Lekker met in bouillon gekookte rijst en sperziebonen.

    N.B.:
    Dit recept smaakt ook prima met struisvogelbiefstuk of eendenborstfilet. Kijk voor de bereidingstijden op de verpakking. Als je de peper met zaadjes en al in blokjes snijdt, wordt de salsa nog pittiger.

    07-03-2007 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentecarpaccio met kruidenvinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 bloemkool- 100 g wortelen- 30 g krenten- 1 teentje knoflook-  4 eetlepels olijfolie, extra vierge-  1 eetlepel droge wit­te wijn- 1 eetlepel marsala- 1 theelepel limoensap- 1 theelepel venkelzaadjes en komijnzaadjes- zoet paprikapoeder- zout

     

    Laat de krenten weken in een kopje water met de marsala.

    Pel en plet de knoflook en vermeng met de lichtjes geplette venkel- en komijnzaad­jes, een mespunt paprikapoeder en zout, de wijn, de olijfolie en het citroensap. Roer goed glad.

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de wortelen in fijne julienne. Vermeng de groenten met de geweekte en uitgelekte krenten. Serveer met de lichtjes gekoelde vinaigrette in een kommetje apart.

    05-03-2007 om 19:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolspiesjes met ansjovisdressing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 bloemkool- 2 eieren- 5 sneetjes witbrood, zonder korst- 30 g gemalen pecorino (of parmezaan)- 1 teentje knof­look- 1 rood Spaans pepertje- 1 ansjovisfilet- olijfolie, extra vierge - gedroogde oregano- zout

     

    Spoel de ansjovisfilet onder de koud­waterkraan (zo wordt hij minder zout) en dep goed droog met keukenpapier.

    Pureer de ansjovis samen met de gepelde knoflook en het pepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten) in de keukenrobot. Leng aan met olijfolie tot een dik vloeibare dressing.

    Verdeel de bloemkool in roosjes. Ver­kruimel het brood en vermeng het met de gemalen kaas en een mespunt oregano. Klop de eieren los met een snufje zout.

    Prik drie of vier stukjes bloemkool op spiesjes en wentel ze in losgeklopt ei en het brood-kaasmengsel.

    Bak de spiesjes in 2 tot 3 minuten goud­bruin in ruim hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze zo heet mogelijk, met de lichtjes gekoelde ansjovisdressing en met geroosterd brood.

     

    04-03-2007 om 20:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgebraad met druiven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kg varkensgebraad- peper- zout- boter- 100 gr sjalotten- 2 blikken muskaatdruiven- 100 gr rozijnen- 2 dl porto- 1 eetlepel groene peperbollen- 1 dl room en een weinig bloem- 200 gr gerookt spek in blokjes.

     

    Korst het gebraad, kruid met peper en zout, voeg de fijn gesneden sjalotten en het gerookt spek toe en laat even stoven. Daarna de rozijnen, de peperbollen en het vocht uit 1 blik druiven toevoegen. Laat het vlees verder gaar stoven. Neem het vlees uit de saus, ontvet de saus indien nodig, een weinig bloem toevoegen om de saus wat te binden.

    Voeg de druiven toe, laat ze in de saus opwarmen en voeg tenslotte room toe. Het vlees snijden en schikken op een schotel. Overgiet met de saus en dien op met frietjes of kroketten.

     

    OPGELET: Vergeet niet de rozijnen in de porto enkele uren vooraf te weken.

     

    02-03-2007 om 20:03 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade met zalm en sinaasappel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 bloemkooltjes (bijvoorbeeld een groene en een romanesco)- 1 sinaasappel- 120 g gerookte zalm- 50 g zwarte olijven- 1 eetlepel kappertjes- 4 eetlepels olijfolie, extra vierge- 1 eetlepel balsamico- peterselie basilicum- bieslook- peperen zout

     

    Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water.

    Schil de sinaasappel, snij met een puntig mesje de partjes los van het vliesje en vang het sap op.

    Verdeel de gerookte zalm in reepjes. Laat de kappertjes uitlekken en snipper 1 eetlepel tuinkruiden fijn. Maak een vinaigrette met de olijfolie, de balsamico en het sinaasappelsap. Doe er de tuinkruiden en de kappertjes bij en breng op smaak met peper en zout.

    Doe de lauwe bloemkool en broccoli met de zalm, sinaasappel partjes en olijven in een kom. Maak aan met de vinaigrette en schep goed om. Serveer lauw of op kamertempera­tuur, met stokbrood of ciabatta.

    01-03-2007 om 19:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met truffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    500 g asperges, gekookt in schuine stukken- 1 ei hard gekookt en fijn gehakt- 50 g (verse)

    truffels, de helft in grove stukjes, de andere helft fijn geschaafd (met een kaasschaaf)


    Voor de dressing:

    2 el wijnazijn- 1 el truffelolie- 1 el maïskiemolie- 1 el bouillon- 1 tl rodewijnazijn- zout

     

    Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout.

    Meng er de ei en de grove stukjes truffels door. Verwarm de dressing even, maar laat hem niet koken.

    Verdeel de asperges over 4 borden en besprenkel ze met de dressing. Zorg ervoor dat ei en truffels mooi verdeeld zijn.

    Strooi er de geschaafde truffels over.

    27-02-2007 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met zalm en spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    Maak een béchamelsaus van 25 g boter, 25 g bloem en 30 cl melk (of melk en kookvocht). Kruid met peper en zout. Stoof 500 g verse, jonge spinazieblaadjes kort aan in boter. Kruid met 2 geplette

    knoflookteentjes. Vul een ovenschotel afwisselend met groene lasagnevellen, 500 g verse zalm (in fijne plakjes), spina­zie en saus. Eindig met een pastavel. Klop 15 cl room lobbig met een mespunt nootmuskaat en vermeng met 50 g ge­malen gruyère. Schep over de lasagne. Zet 25 minuten in de oven op 175° C.

    N.B.
    Als u het rijkelijker wilt maken, doe dan nog wat gekookte mosselen of schelpjes bij de béchamelsaus. Gebruik dan ook een deel van het kook­vocht van de schelpen voor de saus.

     

    26-02-2007 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges à la grecque
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neem een keer groene as­perges, en serveer ze ver­rassend anders met feta.

     

    Voor 4 personen: 


    Blancheer 1 kg groene asper­ges beetgaar in gezouten wa­ter. Snij 200 g feta in blokjes. Hak 2 hardgekookte eieren grof. Schik op een serveer­schaal en nappeer met een vi­naigrette van 1 dl extra vier­ge olijfolie, 2 eetlepels sherry­azijn, peper en zout. Werk af met vers basilicum. Serveer bij voorkeur lauw.

     

     

    25-02-2007 om 20:34 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotische uitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heerlijk bij lamsbout en aardappelpuree.

                                                    

    Voor 4 personen:

     

    Blancheer 700 g zilveruitjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Bak ze kort in 30 g hete boter, bestrooi ze met 1 eetlepel fijne suiker en laat ze lichtjes karameliseren. Blus met 1,25 dl droge witte wijn en 2 eetlepels azijn. Doe er de geraspte schil van 1/2 (on­behandelde) citroen, 1 blaadje laurier en 1 kaneelstokje bij. Kruid met peper en zout, dek af en laat 30 minuten zacht stoven. Verwijder de laurier en de kaneel. Schep de uitjes met een schuimspaan uit de pan. Laat het

    stoofvocht 2 minuten inkoken en schenk het dan weer bij de uitjes.

     

    24-02-2007 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerde zeebaars
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 zeebaarsfilets van 200 g- olijfolie- een weinig bloem

    Voor de marinade:

    4 eetl olijfolie- citroensap- 3 teentjes knoflook, gehakt- 1 eetl. witte wijnazijn- zout en zwarte peper Voor de saus:

    4 eetl. Olijfolie- 1 grote ui, in dunne ringen- 3 teentjes knoflook- 1/4 theel. Kruidnagel- 1 theel. komijn, venkelzaad, gedroogde orega­no, gedroogde tijm en korianderzaad- 1/2 theel. Nootmuskaat- 1 eetl. Tomatenpuree- 1 theel. Honig- 2 laurierblaadjes- 450 g pruimtoma­ten, gepureerd- zout en zwarte peper- gehakte peterselie

     

    Meng de ingrediënten van de marinade. Giet over de filets en laat een uur rusten.

     

    Voor de tomatensaus: verhit de olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Rooster kruidnagel, komijn, koriander- en venkel­zaaden maal tot poeder. Roer dit met de nootmuskaat door het ui- knoflookmengsel.

    Voeg de tomatenpuree, honing, laurier­blaadjes, oregano, tijm en tomaat toe. Breng alles aan de kook, laat afgedekt pruttelen tot de olie bovenop de saus drijft.

     

    Haal de vis uit de marinade. Breng de saus op smaak met zout, peper en peter­selie en laat ze heel zachtjes pruttelen.

     

    Bak de visfilets. Schep wat tomatensaus op een bord en leg de vis hierop.

    22-02-2007 om 20:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevuld krieltje met pollakbrandade en gedroogde ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 16 hapjes

     

     200 gr pollak - 16 kleine aardappelen (krieltjes of een andere vastkokende soorten) - 1 geperst knoflookteentje - 1 eetl zeer fijn gehakte ui -  2 fijngehakte gezouten ansjovisfilets - sap van een halve citroen  -1 dl room - 0,5 dl olijfolie - peper en zeezout - enkele stukjes gandaham -  een beetje zure room - groene kruiden

     

    Stoom of pocheer de vis, verwijder vel en graatjes. Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen, snijd er zorgvuldig het hoedje af en hol uit met een kleine lepel.

    Bak gedurende 2 min de gehakte ui de knoflook in olijfolie (zonder te kleuren!). Voeg er de nog warme aardappelpulp bij en plet alles met een vork fijn. Meng deze aardappelpuree met de vis, het citroensap, de ansjovis en de room. Breng op smaak met peper en indien nodig wat zeezout.

    Vul de aardappelen met deze vulling breng er, naar eigen creativiteit, een kleine decoratie op aan.

    Droog de gandaham in de oven. Warm de aardappeltjes heel even op in de microgolf - of stoomoven. Wat zure room, gedroogde ham en groene krui­den maken dit recept af.

    21-02-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoriabaars met olijven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Snij 4 filets van victoriabaars in lange repen. Bak ze 5 minuten in 2 eetlepels olijfolie met een geplet knoflookteentje. Kruid met flink wat peper uit de molen en zout. Doe er 15 cl droge witte wijn en 24 groene (ontpitte) olij­ven bij. Laat nog 10 minuten sudderen tegen de kook aan (of tot de vis gaar is, zonder uit­een te vallen). Lekker met rijst of quinoa met verse tuinkruiden.

    20-02-2007 om 20:19 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anijs en Driekruidendrank.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Anijsmelk


    Anijs werkt bij slijmen en is krampstil­lend. Last van maagpijn? Druk dan een kompres met anijsmelk op de zere plek.

     

    25 gram anijszaad- 2 liter melk- 75 gram suiker

     

    Was het anijszaad en doe het in een doekje dat je bovenaan dichtknoopt. Zet de melk op een heel laag pitje en laat het zaad ongeveer 1 uur inwerken met een deksel op de pan. Voeg er dan de suiker bij. Verwijder het zakje met anijszaad en giet de melk in grote mokken. Drink de anijsmelk heerlijk warm.

     

    Driekruidendrank

     

    Deze dunne melkpap oogt weliswaar niet bijster aantrekkelijk, toch is dit drankje heel gezond én lekker. Aan te bevelen voor mensen die wegens ziekte braakneigingen hebben. De melk bewaart dankzij de saffraan gedurende drie dagen.

     

    1 theelepel foelie- 1 stukje pijpkaneel- 2 kruidnagels- enkele draadjes saf­fraan- 1 theezakje- 3/ 4 liter melk- 1 eetlepel maïsbloem- suiker naar smaak

     

    Doe de foelie, kaneel, kruidnagel en saf­fraan samen in een thee-ei of bind ze in een stukje kaasdoek. Verhit eerst de melk tot juist voor het kookpunt, neem dan de pan van het vuur en laat de kruiden ruim een half uur trekken.

    Hang er daarna ook het theezakje in en laat nog 5 minuten staan. Verwijder alle kruiden en breng de slemp op smaak met suiker. Bind deze hete drank even­tueel met wat aangemaakte maïsbloem.

    17-02-2007 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    16-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van witloof en veldsla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    3 handjes veldsla- 6 vaste kroppen witlof- 100 g roquefort of blauwschimmelkaas (Fourme d'Ambert enz.)- 20 cl verse room- 2 eetlepels pijnboompitten- 4 blaadjes verse salie- zout, peper


    Maak de blaadjes veldsla schoon. Maak de witloofkroppen schoon en snijd ze in dikke schijven. Verkruimel de roquefort. Snijd de blaadjes salie fijn. Meng zorgvuldig de verse room, de verkruimelde roquefort, de fijngesneden salie, zout en peper. Bak de pijnboompitten 1 min goudbruin op laag vuur, in een pan met antikleeflaag. Verdeel de blaadjes veldsla over de borden. Meng het witloof en de saus en verdeel de bereiding over de blaadjes veldsla. Versier met pijnboompitten en dien koel .

     

    Tip:

    Met schijfjes gestoomde aardappelen en reepjes in de pan gebraden kip wordt deze salade een complete maaltijd.

    16-02-2007 om 19:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip op Amerikaanse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 kip van 1.5 kg- 4 fijne reepjes engels spek- 2 rijpe bananen- 25 g extra vloeiende tarwebloem- 2 extra verse eieren- 1.5dl volle melk- 200 g paneermeel- 250 g zoete maïskorrels-

    4 eetlepels fijngehakte peterselie- 1 doos frituurvet- 20 g boter- zout, peper

     

    Snijd de reepjes spek in de breedte in twee, rol ze op en maak ze met stokjes vast. Pel de bananen en snijd ze in twee. Bestrooi een bord met bloem en een ander met paneermeel en strooi er zout en peper op. Maak van de eieren een omelet met de melk. Verwijder het vel van de kip en snijd ze in 4 stukken. Ga zowel met de stukken kip al met de bananen door de bloem, daarna door het geklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Maak het frituurvet klaar. Laat het spek 3 min bakken. Laat het uitdruppen en houd het warm. Laat de kip 15 min bakken: het paneermeel moet een goedbruine kleur hebben. Leg de stukken op absorberend papier en houd ze warm. Laat de stukken banaan 3 tot 4 min bakken en houd ze warm. Warm de maïskorrels 5 min op een zacht vuurtje in hun sap op. Giet ze af en doe ze in een slakom. Strooi er zout en peper op en voeg de boter eraan toe. Leg de stukken kip op een dienblad, omringd met spek, bananen en maïs. Bestrooi alles met fijngehakte peterselie.

    13-02-2007 om 19:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geflambeerde springboksteaks met broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

     4 springboksteaks (omwikkeld met spek)- 1 wortel- l ui- 1 raapje- 60 g boter- 400 g broccoli- 100 g honing- 0,5 dl gin of jenever- 3 dl vleesfond- 2 dl room-  peper en zout

     

    Maak de wortel, de ui en het raapje schoon en snijd alles in blokjes. Verhit de boter in een pan met een antikleeflaag en bak er de gekruide springboksteaks in op een hoog vuur (5 minuten aan elke kant).

    Voeg nu de blokjes groente bij, laat ze even mee­ fruiten en zet het vuur lager. Laat de springboksteaks

    nog 10 minuten verder garen.

    Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en laat ze niet langer dan 8 minuten blancheren in kokend water. Giet ze af en stoof ze op een heel zacht vuurtje op met een klontje boter. Kruid met peper en zout.

    Maak de honing vloeibaar in de magnetron. Schep de gebakken springboksteaks en de groenten uit de pan. De groenten houdt u warm, de steaks legt u in een vuurvaste schaal en strijkt u royaal in met de honing (voor een mooie glans). Zet de steaks 10 minuten in een oven van 180°C. Strijk ze na 5 minuten nogmaals in.

    Maak de saus: giet het braadvocht af uit de pan waarin de steaks en de groenten hebben gegaard, en deglaceer met de vleesfond. Voeg de opgewarmde gin of jenever toe en flambeer. Blus met de room en laat de saus inkoken. Voeg tot slot het honingvocht uit de vuurvaste schaal toe en zeef de saus.

    Leg een springboksteak in het midden van elk voorverwarmd bord en lepel er een beetje saus over. Schik rond het vlees roosjes broccoli en hoopjes van de groenten blokjes. Geef de rest van de saus en basmatirijst er apart bij.

     

    Tips

    Springbokvlees komt uit zuidelijk Afrika en is ma­ger en erg zacht van smaak. Het moet goed worden gekruid en kan bereid worden als tournedos.

    In kleine stukjes gesneden springboksteaks lenen zich erg goed voor wokgerechten!

    09-02-2007 om 20:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filet américain
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ondanks zijn wazige herkomst heeft de filet américain zich allang in de culinaire traditie van ons land genesteld. Toch heeft deze oerklassieker vele gezichten dankzij de 'final touch' die u makkelijk aanpast aan uw eigen smaak.

     

    Basisrecept:

     

    Voor 4 personen:

    500 gr mager rundergehakt- 2 koffielepels fijngehakte sjalot- zout, peper uit de molen en paprika- 2 eierdooiers- 20 kappertjes- 1/2 soeplepel gehakte peterselie- 1 koffielepel mosterd- 1 scheutje olijfolie- 1 koffielepel gehakte augurken- Worcestersaus (Engelse saus), tabasco, ketchup (naargelang de smaak)

     

    Basisbereiding:

    Het vlees zorgvuldig mengen met alle hierboven vermelde ingrediënten, kruiden naar smaak en 10 minuten in de koelkast plaatsen.

    Serveren met een mooie salade van verse rauwkost en een portie dikke, handgesneden frieten, al was het maar om de fervente fans te plezieren. Belgischer kan u het zich niet voorstellen!

     

    Variaties:

    -Draai gehaktballen van de filet américain en bak ze aan één kant in een klontje boter. Op een warm bord serveren met de gebakken kant naar boven en gegarneerd met gebakken groenten en in tijm gebakken aardappeltjes.

    -Hak verse kruiden fijn (kervel, bieslook, dragon, peterselie) en strooi ze over het vlees nadat u het uit zijn hoge en ronde vorm hebt gehaald.

    -Om de bereiding een beetje knapperiger te maken, kunt u enkele gegrilde en vermalen gedroogde vruchten toevoegen (hazelnoot, pistache, pijnboompit,).

    -Wilt u hetzelfde maar nét iets anders, dan neemt u een geroosterde boterham, belegt u hem royaal met filet américain ... en noemt u hem apetrots toast cannibal!

    -Om indruk te maken op de échte kenner schotelt u hem een groot bord voor met centraal het rauwe vlees, omringd door kleine hoopjes van alle ingrediënten en met een eierdooier in de schaal, pal in het midden van het vlees.

    05-02-2007 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepaneerde everzwijnfilet met krenten en pijnappelpitten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

     

    4 everzwijnfilet (elk van ong. 160 g)- 2 eetlepel bloem- 1 eiwit- 100 g krenten (gele)- 100 g pijnappel pitten- 100 g boter- 2 grote aardappelen- 1/4 knolselderij- 4 dl wildfond- 2 dl room- peper en zout

     

     

    Laat de helft van de boter smelten op een zacht vuurtje (of in de magnetron) en giet ze door een koffiefilterzakje om ze te klaren.

    Hak de krenten en de pijnappelpitten zeer fijn tot dezelfde textuur als paneermeel (houd enkele vruchten opzij voor de garnering).

    Haal de everzwijnfilets eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de gehakte krenten en pitten.

    Schil de aardappel en de knolselderij, rasp ze en meng goed. Vorm van het mengsel dunne koekjes. Bak deze koekjes op een zacht vuurtje in de helft van de geklaarde boter (gebruik bij voorkeur een pan met antikleeflaag). Draai ze na 10 minuten om en bak de andere kant.

    Bak in een andere pan de everzwijnfilets in de rest van de geklaarde boter (4 à 5 minuten aan elke kant voor rozig vlees).
    Laat de wildfond in een steelpannetje inkoken tot de helft van het volume, kruid met peper en zout, voeg de room toe, laat opnieuw inkoken en klop de saus op met de resterende boter.

    Leg op elk verwarmd bord een koekje van aardappel en selderij en daarop een everzwijnfilet. Lepel saus aan één kant van het koekje en garneer de andere kant met opzijgehouden krenten en pijnappel pitten en met wintergroenten volgens het marktaanbod.

     

    Tips:

    Zijn de everzwijnfilets aan de dikke kant, snijd ze dan overlangs doormidden. Dan krijgt elke gast twee stukken gepaneerde filet. Als groenten garnituur kunt u witloof, spruitjes en oesterzwammen nemen.

    04-02-2007 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne amandelbavarois met exotisch fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    Voor het deeg:

    125.g eiwit- 150 g poedersuiker- 25 g gesmolten boter- 50 g bloem

    Voor de bavarois

    125 g gemalen amandelen- 125.g suiker- 1 vanillestokje- 2 dl melk- 2 eieren- 3 blaadjes gelatine- 2 dl room

    Voor het fruit

    2 bananen- wat citroensap- 1 mango- 1 kiwi- 1 appel- enkele plakken ananas- enkele aardbeien of frambozen- 12 goudbessen

     

    Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en strijk er 8 dunne rondjes van 8 cm diameter mee uit op een bakplaat. Laat 3 minuten bakken tot dunne knapperige koekjes in een oven van 200°C. Laat afkoelen.

    Meng het amandel poeder en de suiker, voeg de melk en het vanillestokje toe en giet het mengsel in een vuurvaste kom. Laat de kom 10 minuten staan in een oven van 80°C.

    Giet het melk amandelmengsel over in een pannetje en verwijder het vanillestokje. Scheid de dooiers van de eiwitten. Roer de eierdooiers los met een beetje van het mengsel en voeg ze bij het pannetje. Laat op een zacht vuurtje al roerend opwarmen (opgepast voor schiften!).

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water, knijp ze uit en voeg ze bij de bereiding. Laat al roerend oplossen. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Zodra de bereiding begint op te stijven spatelt u er luchtig de stijfgeklopte room en tot sneeuw geklopte eiwitten onder. Vul hiermee ronde vormpjes die iets kleiner zijn dan de koekjes. Laat minimum 6 uur opstijven in de koelkast. Snijd de geschilde bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Schil de appel, de mango en de kiwi en snijd ze, samen met de ananas en de aardbeien of frambozen, in blokjes. Goed mengen.

    Haal de amandel bavarois uit de vormpjes. Leg op 4 koekjes plakjes banaan en daarop een bavarois. Dek af met de andere koekjes. Schik op elk bord een bavarois en schik er blokjes fruit omheen. Garneer de rand van het bord met goudbessen.

    Tips

    In plaats van bananen kunt u ook een beetje van het fruitmengsel nemen als bodem voor de bavarois.

    Dit verrukkelijke nagerecht wordt nog lekkerder met een bolletje ijs van passievruchten of een sorbet van exotisch fruit.

    02-02-2007 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lissa_monchou
    blog.seniorennet.be/lissa_m
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    roosje
    blog.seniorennet.be/roosje

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    style
    blog.seniorennet.be/style
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    moekeontour
    blog.seniorennet.be/moekeon
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fernanda1951
    blog.seniorennet.be/fernand
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!