Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    loeske
    blog.seniorennet.be/loeske
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    creativiteit_annoo2006
    blog.seniorennet.be/creativ
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    klixke
    blog.seniorennet.be/klixke
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    07-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kg gemengd gehakt- een bloemkool- 2 tomaten- paneermeel- 2 eieren- 30 g bloem- 150 g geraspte kaas (mengeling van emmenthal, oude kaas en parmezaan- 30 g boter of margarine- 1 eetlepel bloem- ½ l melk- peper- zout- nootmuskaat- vijfkruidenmengeling.

    -Leg het vlees in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe daarin het geklopte ei en twee eetlepels paneermeel en kruid met peper, zout en een theelepel vijfkruidenmengeling. Kneed alles goed door elkaar.
    -Smelt boter of margarine en voeg een eetlepel bloem toe. Voeg de melk toe en roer tot een gladde saus. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Doe er de mengeling van geraspte kaas bij.
    -Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook beetgaar in licht gezouten water.
    -Beboter een ovenschotel. Leg een laagje gehakt op de bodem. Snij de tomaten in de helft en leg in elke hoek een halve rauwe tomaat. Bedek deze laag met bloemkool.
    - Giet hierover de kaassaus en bestrooi met paneermeel.
    -Laat de oven voorverwarmen tot 2000 C. Zet de ovenschotel 45 minuten in de warme oven.

    07-03-2010 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt met krakend jasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 tot 6 personen:

    Maak 500 g kalfsgehakt aan met 1 ei, losge­klopt met 1 eetlepel room, en maak het lekker pittig met een paar druppels worcestershire­sauce, muskaatnoot, peper en zout.
    Maak er een broodje van en bak het rondom aan in olie of boter.
    Laat het 15 minuten verder garen in de oven op 175° C.
    Rol het, als het wat afge­koeld is, in dun uitgerold kruimeldeeg.
    Maak het pakketje goed toe, las de naden met eier­dooier en bestrijk ook de bovenkant met los­geklopt ei.
    Zet de koek nog 15 tot 20 minuten in de oven op 220° C, of tot het deegjasje mooi goudbruin is.
    Lekker met een druivensausje! Laat 350 g witte druiven 5 minuten zachtjes koken in 3 dl water. Pureer ze (met en water) en duw alles door een fijne zeef. Voeg een scheutje lichte room en een flinke scheut grappa bij de saus. Kruid ze naar smaak bij met peper uit de molen en verwarm ze weer tot de kook aan.
    Serveer het gerecht lauw of warm, met de saus erbij.

    06-03-2010 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges, gouden tips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien heb je ze al lang en breed zien liggen in de groenteschappen. Maar dat zijn veelal geïmporteerde witte asperges. Het aspergeseizoen is nu pas goed van start gegaan. Van begin mei tot eind juni kan de liefhebber van deze bijzondere seizoensgroente zich te buitengaan aan het heerlijke witte goud. Waar moet je op letten bij het koken van asperges? Een aantal gouden regels

    Weetjes over het witte wonder
    De witte asperge is Hollands trots. Met veel zorg en aandacht worden ze gestoken en geoogst. Wanneer de zon de aarde weer lekker opwarmt, zo rond maart, steken de eerste asperges hun kop op. Begin mei is het klimaat warm genoeg om helemaal uit de grond te komen. Een asperge mag niet te lang met z’n kopje boven de grond, want dan worden ze groen en dat hoort niet bij een witte asperge. De beste kwaliteit witte asperge wordt in Nederland aangeduid met ‘dubbel A’. Deze AA asperges hebben glanzende rechte stengels met een doorsnee van wel 28 mm en een gemiddelde lengte van 20 cm. Verder hebben ze een lelieblanke kleur en mooie gesloten kopjes. In verhouding tot andere groenten zijn asperges erg duur. Dit komt doordat het telen van asperges arbeidsintensief is. Het oogsten geschiedt nog altijd met de hand.
    Maar asperges zijn niet alleen verrukkelijk. Van oudsher wordt de asperge gezien als een geneeskrachtig gewas. Dit komt door de stof asparagine, die vooral goed zou helpen bij blaas- en nierkwalen. Je zal merken dat je na het eten van asperges misschien wel vaker moet plassen. Asparagine heeft namelijk een vochtafdrijvende werking. Mede daardoor worden asperges veelal opgenomen in een vetarm dieet.

    Bereiding
    Asperges moeten met veel zorg worden bereid. Ze moeten zeer nauwkeurig geschild worden, want als er een buitenschilletje blijft zitten, proef je dat meteen. Leg daarom de nog ongeschilde asperges in een bak met koud water. Zo zijn ze makkelijker te schillen en worden ze lekker sappig. Het schillen gebeurt bij voorkeur met een aspergeschiller of een dunschiller en wel van boven naar beneden. Snij eerst een flink stuk van de onderkant af. De schillen kun je vervolgens het beste bij elkaar binden en in lichtgezouten water mee koken met de asperges. Kook ze in een grote pan of een speciale aspergepan (let wel: met de kopjes omhoog) voor circa 15 a 20 minuten (al naar gelang de dikte van de asperges). Na een kwartiertje controleer je of de asperges gaar zijn, door met een vorkje onderin de steel te prikken. De asperges moeten zacht zijn, maar niet papperig. Indien ze goed gaar zijn, de asperges met een spaan uit het water halen en laten uitlekken. Bijvoorbeeld op een theedoek.
    Groene asperges hoeven vrijwel niet geschild te worden. Leg ze even een kwartiertje in koud water en schil het onderste gedeelte of snij het af.
    Asperges dienen zo vers mogelijk te worden gegeten. Lukt dit niet, bewaar ze dan in een vochtige theedoek in de koelkast. Zo blijven ze nog wel een aantal dagen goed.

    28-02-2010 om 18:31 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenpanspotje van courgettes en tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Snij 2 middelgrote courgettes en 4 jonge worteltjes in blokjes.
    Pel 4 middelgrote tomaten.
    Snipper 1 ui of 1 sjalotje.
    Pel en hak 3 knoflookteentjes.
    Fruit uien en knoflook glazig in olijfolie.
    Doe er de tomaten en de courgettes bij met een klein beetje water.
    Laat stoven tot de groenten beetzacht zijn.
    Vermeng ze met 1 koffielepel ketchup en kruid naar smaak bij met peper en zout.
    Kook 4 dikke aardappelen gaar, snij ze in plakjes.
    Leg ze in laagjes met de groenten, 200 g hamsnippers en 400 g gehaktballetjes, in een ingevette ovenschotel.
    Begin met aardappelen, eindig met groenten.
    Strooi er flink wat gemalen gruyère bij.
    Beleg met nootjes boter en zet de schotel 10 minuten in de oven op 225° C.

    27-02-2010 om 20:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde chateaubriand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De rooster gedurende ten minste 10 minuten laten warmen.
    De chateaubriand met een weinig olie bestrijken
    Plaatst hem op de rooster en laat hem langs één kant een mooie kleur krijgen, keer hem vervolgens om.
    Tijdens het bakken van tijd tot tijd met een weinig gesmolten boter overgieten om de verkoling van het vlees te vermijden.
    De chateaubriand serveren met een saus “Marchand de vin”
    Hiervoor dient U drie gehakte sjalotten te laten koken in 1 dl. witte wijn, laten verdampen, 1 soeplepel vleesextract en 100 g boter bijvoegen.
    Kruiden en er het sap van een halve citroen aan toevoegen

    26-02-2010 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde tongfilets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 tongfilets- 4 soeplepels garnalen- 4 soeplepels gekookte mosselen- 4 soeplepels visfumet- 4 soeplepels witte wijn- 4 soeplepels room- 2 eigelen- 1 soeplepel opgeklopte room- boter- 1 prei- peper en zout

    Snijd de prei fijn en stoof hem gaar in een klontje boter; verdeel hem vervolgens over 4 ovenschaaltjes.
    Snijd de tongfilets in kleine repen.
    Laat ze 3 minuten pocheren in de visfumet en de witte wijn.
    Breng op smaak.
    Haal de filets uit de fumet en schik ze samen met de garnalen en mosselen in de schaaltjes.
    Laat de visfumet met de wijn tot de helft inkoken.
    Voeg de room erbij.
    Laat alles afkoelen tot het lauwwarm is.
    Voeg dan de eigelen en de opgeklopte room toe.
    Overgiet de schaaltjes met de saus en zet ze 5 minuten onder de grill.

    25-02-2010 om 20:19 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde varkens spare-rib
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    ± 1 kg 700 spare-rib- 1,5 dl druivepitolie- het sap van een citroen- zout - peper - rozemarijn - laurier.

    De dag te voren de olie, het citroensap, de kruiden en fijn gestampte specerijen mengen.
    Dit alles over het vlees gieten en gedurende een nacht laten marineren.
    Laat het vlees gedurende ongeveer 20 minuten roosteren, niet te dicht bij de gloeiende houtskool om verbranding te voorkomen.
    Vaak besprenkelen met de marinade, opdienen met barbecuesaus, sla, rauwkost en aardappelen in de as.

    24-02-2010 om 19:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    23-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroenhartjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g gezeefde bloem- 1/2 zakje bakpoeder- 4 eierdooiers- 375 g in stukjes gesneden koude boter- 1 zakje vanillesuiker bourbon- 1 à 2 eetlepels koude room- 5 druppels citroenaroma

    - Meng en zeefbloem en het bakpoeder in een mengkom.
    - Vorm een kuiltje in het midden, doe hierin de overige ingrediënten in de aangegeven volgorde.
    - Bedek deze met een beetje bloem en kneed dit van het midden uit snel tot een glad deeg.
    - Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
    - Steek met een uitstekertje hartvormige koekjes uit en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat.
    - Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven (elektrische oven: 180°, heteluchtoven: 160°, gasoven: stand 3) en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
    - Je kunt de koekjes ook met een beetje confituur twee aan twee samen plakken en met wat glazuur decoreren
    Tip: wil je het valentijnsgebak liever wat lijnvriendelijker houden, kies dan voor margarine in plaats van boter en gebruik magere room.

    23-02-2010 om 20:08 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 gr alcohol- 8 eierdooiers- 1 pakje vanille- 1 doos geconcentreerde melk +/- 400 gr- 350 gr rapé suiker (griessuiker)

    Doe de eierdooiers de melk en de vanillesuiker in de beker van de mixer en meng op een kleine snelheid.
    Voeg 100 gr griessuiker toe, vervolgens op snelheid en voeg om beurten de alcohol en de overige suiker aan toe.
    Met de handmixer moet hij langer geklopt worden als je een Kenwood of iets dergelijks hebt gaat het ook.

    22-02-2010 om 15:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewolf met Hollandaise saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Stoom 800 g zeewolffilet (eventueel verdeeld in 4 gelijke porties) gaar.
    Reken 8 tot 10 minuten, al naargelang van de grootte van de stukken.
    Laat, voor de Hollandaise, 1/2 dl water met 1/2 dl azijn, een paar geplette peperbolletjes en een snuifje zout tot de helft inkoken.
    Zeef en laat de vloeistof wat afkoelen.
    Klop vijf eierdooiers los met het ingekookte azijnwater.
    Zet in een warmwaterbad en blijf kloppen tot de saus indikt en als een lint van de klopper afloopt.
    Neem ze dan meteen uit het warmwaterbad.
    Voeg er in een straaltje 200 à 250 g gesmolten boter bij en klop goed op.
    Werk snel, de saus mag niet te veel afkoelen.
    Nappeer de gestoomde visfilet met de saus en serveer meteen.

    10-02-2010 om 15:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    09-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete clafoutis met pruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 groot ei- 1 dl melk (of room)- 1 opgehoopte eetlepel bloem- 2 eetlepels fijne suiker- 3 pruimen- bloemsuiker om af te werken

    1.Klop het ei los met de melk (of de room) en de suiker. Meng met de bloem tot een glad beslag. 
    2.Spoel de pruimen en dep ze goed droog. Halveer ze en verwijder de pit. Snij elke helft in plakjes (zonder ze helemaal van elkaar los te snijden).
    3.Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Leg in elk vormpje een halve pruim, met de snijkant naar onder. Lepel er de rest van het beslag omheen.
    4.Bak 15 tot 20 minuten in de oven op 150° C. Werk af met gezeefde bloemsuiker.

    ZO KAN HET OOK:
    Verdeel een dertigtal kersen of krieken over de taartjes en voeg een paar druppels kirsch bij het beslag.

    09-02-2010 om 19:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelgebak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 10 personen:

    125 g becel bakken en braden- 20 g bakbestendige zoetstof- 40 g suiker- 2 eieren- 100 ml magere melk- 175 g zelfrijzende bloem-2 appels

    Roer de suiker en de zoetstof met de margarine goed door elkaar.
    Voeg de eieren één voor één toe en klop alles tot een luchtig geheel.
    Voeg voorzichtig de gezeefde bloem toe en meng af en toe met een scheutje melk.
    Schil de appels en verwijder het klokhuis.
    Snijd de appels in stukjes.
    Meng de stukjes appel onder het deeg.
    Doe het deeg in een ingevette en met bloem bestoven, vuurvaste taart vorm van 24 cm doorsnede.
    Bak de taart in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 30 minuten.

    08-02-2010 om 16:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen- aardbeientaartje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g kruimeldeeg (kant-en-klaar, of recept hieronder)- ½ l slagroom- vanillesuiker- 500 g verse vruchten (aardbeien, bessen, frambozen)- bloemsuiker om af te werken.

    Steek plakjes deeg uit, iets groter dan de vormpjes. Leg ze in de vormpjes en prik de deeg bodempjes in met een vork.
    Leg er een reepje bakpapier en enkele bakbonen op. Bak de taartjes 10 minuten op 180° C. Ontvorm ze en laat ze afkoelen op een rooster.
    Klop de room op met de vanillesuiker, Schep in elk taartje een flinke toef slagroom. Leg er het vers fruit op. Bestuif met gezeefde bloemsuiker.

    Zo kan het ook:
    Pureer 3 kiwi's met het sap van 1 limoentje en 1 eetlepel suiker. Schep de puree in de voorgebakken taartjes en daarop een flinke toef slagroom. Werk af met een plakje kiwi.

    Lekker idee:
    Vervang voor hartige taartjes 1 eetlepel bloem door gemalen parmezaan of grano padano, voor zoete taartjes 1 eetlepel bloem door amandelpoeder of gemalen hazelnoten.

    Blind bakken
    Taartjes voorbakken? Dat doet u als u ze achteraf wilt vullen met bijvoorbeeld vers fruit, slagroom of banketbakkersroom.
    Voorbakken of blind bakken doe je zo: leg een stukje bakpapier op de deegbodem, en daarop bakbonen.
    Sssst, het deeg rust..
    Kruimeldeeg is ook kant-en-klaar te koop.
    Het is echter zo'n eenvoudig deegje, dat het heel snel zelf gekneed is. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat het wel een halfuurtje moet kunnen rusten in de koelkast, voor u het uitrolt.

    28-01-2010 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);- 1 pak griesmeel (500 gram);
    4 eieren;- iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie;- iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;- 2 zakjes vanillesuiker;- 2 zakjes bakpoeder

    Verwarm de oven voor op 175- 190 graden ( gas 3-4).
    Olie, suiker en eieren mixen.
    Voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe.
    Daarna de vanillevla en vervolgens de griesmeel.
    Alles goed doormixen.
    Rechthoekig, diep bakblik ( of braadslede) invetten en bepoederen met griesmeel of bloem.
    Giet het deegmengsel in het bakblik.
    Bak het ongeveer in één uur gaar en goudbruin.
    Laat afkoelen en besmeer met ( iets warm gemaakte) abrikozenjam of honing en bestrooi met gemalen coco’s.
    Snijd de cake in ruiten of vierkantjes.

    Serveertips:

    Je kunt de cakeblokjes in papieren vormpjes presenteren.
    Neem dan cakevormpjes in verschillende kleuren, dat stat wel zo vrolijk.

    13-01-2010 om 17:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentesalade met sint-jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 verse sint-jakobsvruchten- 3 tomaten- 1 sjalotje- 2 kwarteleitjes, gekookt- 1 koffielepel viseitjes- 50 g jonge slascheutjes- 50 g hazelnoten, grof gemalen- 2 plakjes serranoham, gedroogd in de oven en verkruimeld- verse bieslook- peper en zout

    Voor de dressing:

    2 eetlepels balsamicoazijn- 2 eetlepels hazelnootolie- 2 eetlepels arachide-olie

    1. Pel de tomaten, snij ze in blokjes. Pel en hak de sjalot heel fijn. Snipper een tiental sprietjes bieslook. Vermeng en kruid met een snuifje peper en zout. Zet op de vier borden een bakringetje. Schep er het tomatenslaatje in.
    2. Dresseer er wat sla rond. Leg er een half kwarteleitje in en daarop een mespunt viseitjes. Vermeng de olie en de azijn voor de dressing.
    3. Spoel de sint-jakobsvruchten onder de koudwaterkraan. Dep ze goed droog met keukenpapier. Snij ze horizontaal doormidden. Bak ze kort aan beide kanten in de grillpan, in een likje olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Verdeel ze over de borden.
    4. Neem de bakringetjes weg. Werk af met hazelnoten, ham kruimels en een likje dressing.
    Serveer meteen (terwijl de sint-jakobsvruchten nog warm zijn).

    Tip: Ham drogen kan heel snel in de magnetron. In de gewone oven duurt het zo'n 2 uur, op 110° C.

    25-12-2009 om 20:15 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (2)
    22-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    3 ontbeende konijnenruggen- 300 g jonge (diepvries)worteltjes- 2 sjalotjes- 6 gedroogde vijgen- 1 eetlepel blonde rozijnen- 1 eetlepel pijnboompitten- 10 walnoten- 1 teentje knoflook- 50 g boter- 1 eetlepel bloem- 1 dl droge witte wijn- 1/2 dl marsala- 1 koffielepel maïszetmeel- laurierblad- gladde peterselie- peper en zout

    1. Week de rozijnen in een half kopje lauw water. Vermeng ze met de gehakte pijnboompitten, walnoten, (gepelde) knoflook, peterselie, en de vijgen in stukjes.
    2. Leg de konijnen ruggen plat open. Kruid aan weerszijden met peper en zout. Bestrijk de binnenkant met de farce. Vouw stevig dicht en bind op. Bestuif licht met bloem en bak rondom aan in 30 g boter.
    3. Voeg wijn, gesnipperde sjalotjes en laurier toe. Dek af, laat 25 à 30 min. stoven.
    4. Stoof de (ontdooide) worteltjes 10 min. in de rest van de boter. Klop het maïszetmeel los in de marsala en roer dit door de worteltjes. Laat 5 minuten op een zacht vuur staan en kruid naar smaak bij.
    5. Serveer het vlees, in plakken, met de worteltjes en peterselieaardappelen.

    22-12-2009 om 19:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 fijngesneden ui- 1 teentje knoflook, fijngesneden- 300 g parelhoenfilet- 6 eetlepels boter- peper en zout- 2,5 koffielepels maizena- 1 koffielepel suiker- 250 ml water- 0,5 bouillonblokje  van kip- 2 eetlepels droge sherry- 0,5 koffielepel sambal- 0,5 eetlepels ketchup- 1 eetlepel hoisinsaus- bieslook en sesamzaadjes voor de afwerking- 4 witloofstronken

    - Bereid de bouillon met 250 ml water en een 1/2 bouillonblokje van kip.
    - Snij het gevogelte in reepjes en meng met peper, zout en 1/2 koffielepel maizena.
    - Bak af in 3 eetlepels boter en haal uit de pan.
    - Stoof de in twee gesneden witloofstronken in de wok in de overige boter gedurende 5   minuten. Kruid met suiker.
    - Giet er de 125 ml bouillon bij, dat geeft een stomend effect.
    - Laat nogmaals gedurende 5 minuten stoven met het deksel op de wok.
    - Dresseer op een schotel, hou het warm.
    - Doe een scheutje olie in de verhitte wok, bij het walmen fruit je de look en ui.
    - Doe de hoisinsaus, ketchup, sambel en de overige bouillon erbij.
    - Breng het aan de kook en voeg de sherry toe en bind met de overige in water losgeroerde maizena.
    - Voeg het vlees toe en breng het terug aan de kook.
    - Dresseer het vlees naast het witloof.
    Werk af met bieslook en sesam zaad

    19-12-2009 om 19:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visspiesjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 1 persoon:

    3 stukjes vis, zeeduivel of botervis bv.- 2 grote garnalen- 2 stukjes verse ananas- citroensap- gehakte, gemengde kruiden (dille, peterselie etc.)- olijfolie- zeezout

    Maak van het citroensap met de olijfolie en gehakte kruiden een marinade en laat de vis daar,
    afgedekt, minimaal 2 uur in marineren in de koelkast.
    Haal de vis uit de marinade en laat
    het goed uitlekken.

    Kruid de vis met zeezout en rijg de stukken met de garnalen en de stukken ananas aan de
    (houten) spiezen.
    Laat ze, in circa 1 minuut, op de barbeque of onder de grill gaar
    worden.

    Serveer met een lekkere salade

    N.B.

    Houten spiesjes verbranden niet, als je ze minimaal een half uurtje in een bak met koud water legt.

    18-12-2009 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nems met gekonfijte eend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    20 stuks:
    20 rijstvellen (15 cm doorsnee)- 40 g glasnoedels- 2 gekonfijte eendenvleugels, ontveld- 1 lente-uitje- 1/2 komkommer- 2 wortelen- 10 takjes koriander- 3 eetlepels vloeiende bloem- cayennepeper- zout

    Voor de dressing:
    1 rijpe mango- 2 limoenen- 5 cm verse gemberwortel

    1. Laat de noedels 15 minuten weken in warm water en uitlekken. Snipper het uitje, hak de koriander, snij het eendenvlees in stukjes, vermeng. Snij de wortelen en komkommer in staafjes. Blancheer ze 1 minuut. Laat ze schrikken in koud water.
    2. Dompel de rijstvellen in heet water om ze zacht te maken. laat ze plat opdrogen op een doek. Verdeel vlees, uitgelekte groenten en glasnoedels over de rijstvellen. Kruid met cayennepeper en zout. Rol op.
    3. Roer de bloem los in 4 eetlepels koud water. Las er de naden van de rolletjes mee. Zet koel weg. Pureer het vruchtvlees van de mango met het limoensap. Breng op smaak met geraspte en geschilde gemberwortel.
    4. Bak de nems in hete frituurolie. Serveer ze warm, met de gekoelde mangodressing. Lekker met paksoi of Chinese kool.

    06-12-2009 om 19:37 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad met mostard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kalfsgebraad van 1 kg 200 tot 1 kg 500- 50 g. boter- zout- peper- een bos kleine witte uien- 2 dl. witte wijn- 3 soeplepels mosterd

    Laat de boter in een cocotte smelten en laat er het gebraad langs alle kanten bruin in bakken. Bestrooien met peper en zout.
    Overgieten met de witte wijn en een weinig water naar believe, bedekken en gedurende 40 min. laten bakken.
    Er vervolgens de gekuiste hele uitjes aan toevoegen en verleng de braadtijd met ±30 min. naar gelang het gewicht.
    Neem van het vuur, giet het braadvocht van het gebraad in een kommetje, voeg er mosterd bij, mengen om goed te verdunnen en op een klein vuur gedurende 10 min. laten uitkoken.
    De saus filtreren en terug in het kommetje doen met het gebraad en de uien.
    Enkele minuten opwarmen en serveren.
    Hiermede een groene groente, (groene bonen, spinazie) of kleine gebakken aardappeltjes of frietjes serveren.

    29-11-2009 om 18:03 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    benidorm
    blog.seniorennet.be/benidor
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    steven
    blog.seniorennet.be/steven

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    allegro
    blog.seniorennet.be/allegro
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oplichting
    blog.seniorennet.be/oplicht
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    image
    blog.seniorennet.be/image
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!