In mijn omgeving werd er op een bepaald moment voortdurend over taarten en bakken gesproken in kleuren en geuren. Omdat bij mij dergelijke prestaties nooit lukken luisterde ik maar met 'n half oor.Bovendien voor kook en bak moet men de nodige tijd hebben en die had ik niet. Mijn lieve man lust echter doodgraag appeltaart en op 'n zekere zaterdagnamiddag kreeg ik van mijn zus een recept voor appeltaart dat nooit mislukte " dat KAN niet mislukken zei ze er nog bij.Dus ik begon eraan. Alle ingredienten waren in huis;bloem(zelfrijzende!)suiker,boter, eieren;'n beetje melk,'n snuifje zout ,'n snuifje kaneel,'n snuifje vanille,alles zat vol snuifjes dat kon inderdaad niet mislopen.En de appelschijfjes natuurlijk!! Ditalles moest grondig gemengd worden en in een ingeboterde springvorm Dat kon een klein kind!Mijn man hield alles mee in de gaten,maar één ding had mijn zus er niet bij verteld...nml.de duurtijd en de warmtegraad. We moesten dus op ons gevoel afgaan en dat gingen wij dan ook doen.!! De oven brandde reeds een tijdje en we schoven,vol verwachting,de gevulde springvorm erin. Ondertussen hadden we onze kleine tafel in de veranda reeds gedekt met een splinternieuw tafelkleedje en het nodige gleiswerk en de aangepaste bestekjes. Een subtiele bakgeur begon onze neusvleugels te bekoren.......
Wordt vervolgd
23-05-2008, 00:00
Geschreven door Jibé
Reageren (0)
|